מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות על 2 התאומות שלי שבוע31יפית14/02/2010
בס"ד
שלום רב,
יש לי 2 שאלות:
ילדתי 2 תאומות זהות שנולדו שבוע 31.4. כיום בנות 5 חודשים,ועל פי הלידה 3 חודשים
אנו מטופלים במעקב התפתחותי אצל פיזוטרפיה בשל הפגות.
ע"פ הפיטורפסטית,יש להן עיכוב :כגון:הן מרימות את הראש,אך לא ממש זקוף,כמו שהיא מצפה מפגים בגילם.
הן לא מתמרכזות,,במבט מול,למרות שאני מרגישה בבית שכן,פשוט שם יש הרבה גירוים.
ועוד מ"ס דברים קטנים.
קצת נילחצתי,כי זה מראה על בעיה התפתחותית?אני עובדת איתם המון בבית מאז ,מה הית ממליצה לי כדי לעזור להן,?
יש סיבה לדאגה?היא רוצה שאבוא אחת לחודש ואפילו יותר.כדי לצמצם תפער..
ושאלה נוספת:
הן אוכלות מטרנה פגים ,הן כיום בנות 5 חודשים.וגיל הלידה הוא 3 חודשים.הן שוקלות בערך :6500
והשניה 6100.
מתי עלי לעבור לשלב אחד?הרופא משפחה שלהם נותן לי תשובה לא ברוררה מומלץ עד 7 חודשים,,אך אני מרגישה שאחת הבנות הגדולה במשקל,ממש מנופחת" בפנים,
היא אוכלת 160 כל 4 שעות,בשילוב חלב אם,חצי חצי.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות על 2 התאומות שלי שבוע31
אלה קושניר17/02/2010שלום יפית
לפי דעתי חשוב להקשיב ולהשמע לאנשי מקצוע, אפשר לעבוד יחד, תגידי לה מה שאת אמרת לי
ותמיד יש לך זכות לדעה נוספת
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד פגאוקסנה09/02/2010
שלום. יש לי ילד פג בן 3 שנים ו6 חודשיים. עד היום הוא לא לאעס. נולד בשבוע 31 אחרי ניתוח. מה יכולה להיות בעיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד פג
שירה קראוטהמר09/02/2010הי,
לא ברור לי למה הוא לא לעס. האם התיעצת עם רופא פה ולסת, או קלינאית תקשורת או בכלל עם רופא המתמחה בהתפתחות פגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר דבש?לימור01/02/2010
שלום
בני בן שנה כרונולוגי נולד בשבוע 31.
כעת הוא מלא ליחה ושיעולים. האם מותר לתת לו דבש? האם יש לך להמליץ לי על פיתרון לליחה ושיעול חזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש????
שירה קראוטהמר02/02/2010הי לימור,
אני לא הייתי רצה לתת לו דבש בפעם הראשונה כשלא מרגיש טוב.....
אם יש לו שיעול, תנסי לשים מכשיר אדים בחדר, להגבהה את ראש המיטה שלו, ולוודא ששותה הרבה.
זה יקל על השיעול והוצאת הליחה.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים שבוע 31+2נווה28/01/2010
היי...
יש לי תאומים בני 9 חודשים (גיל מתוקן 7 חודשים).
משקלם תקין כנ"ל ההתפתחות(הבן 9 ק"ג והבת 8 ק"ג),הבעיה היא שכבר מעל לחודש וחצי אני מנסה להביא להם אוכל מוצק ,ניסיתי הכל ירקות \פרות \עוף כל שילוב אפשרי שניתן....
הבעיה היא שבכל פעם באופן קבוע הם לא מוכנים לפתוח את הפה ,ובמידה והם מסכימים אז לאחר הכפית השניה\השלישית ישנה ישר תגובה של פליטה\שיעול(אם אני מצליחה לגרום להם לשכוח שהאוכל בפה אז הם לא פולטים-באמצעות שירה או צעצוע ,אך זה לא מחזיק הרבה זמן מעמד ). מה ניתן לעשות כבר ניסיתי הפסקה של כמה ימים ושום דבר לא עוזר
(אני יודעת שהם לא יגיעו לגיל 30 וימשיכו לאכול מטרנה ...)אך עדיין זה ממש מטריד אותי.
אשמח לתשובה
נווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת מוצקים
שירה קראוטהמר02/02/2010הי נווה,
סרבני אכילה הם תופעה מוכרת בגילאים האלה, גם אצל יחידנים שנולדו בזמן.
אני ממליצה לך כל יום להמשיך בנחת לתת להם את הירק/ פרי וכיו' ותני להם לאכול כמה שהם רוצים. הם רוצים 2 כפיות? מספיק. אנחנו לא רוצים להפוך את החויה הראשונה שלהם של אוכל למאבק כוח. כשהם מראים לך שהם לא רוצים, תפסיקי להאכיל אותם תוציאי אותם מהכיסא ותמשיכו הלאה. ככל שתזרמי איתם יותר תתחילי לראות שהם יתחילו לקחת קצת יותר וקצת יותר כל פעם. זה ייקח זמן! וסבלנות! אבל ככל שתאפשרי להם לאכול בקצב שלהם בלי לחץ, הם יתחילו לפתח את הרצון והמוכנות. תני לזה כמה שבועות.
אשמח אם תעדכני אותי איך הולך!
יום טוב ובהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית משקלטלי28/01/2010
הבת שלי פגית נולדה בשבוע31+5 במשקל1436 עכשיו היא בת 11 חודשים כרונולוגי ותשעה חודשים מתוקן עד לפני חודשיים היתה עולה יפה במשקל לאחרונה קצב העליה במשקל הווא איטי מאד כמאה גרם בשבוע כיום היא שוקלת שבע קילו האם זה תקין??האם זה נראה בסדר או כדאי לתת לה איזה שהיא תוספת קלוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
טלי28/01/2010הגובה שלה הוא 64.5ס"מ והיקף הראש הוא 42 ס"מלמשקל 6680 האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית משקל
אלה קושניר31/01/2010שלום טלי
אם את דואגת כדאי להתייעץ עם רופא שמתמחה בפגים
בתך עולה יפה במשקל, קצב עליה במשקל הוא לא אחיד, יש תקופות שיותר ויש פחות. ככל שגודלים הקצב נעשה יותר איטי
מה בתך אוכלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי31/01/2010ביתי אוכלת יפה מאד ויש לה תאבון.בבוקר היא אוכלת לחם עם גבינה אבוקדו וכדו,בצהריים מרק עשיר עם הודו וחומוס ובערב דיסת שיבולת שועל שאני מבשלת לה<במים>בנוסף היא אוכלת פרי באמצע היום+הנקה מתי שמבקשת ולפני השינה זה נראה לי מספיק בשביל שתעלה יותר במשקל יש לציין שהיא מאד פעילה וזזה הרבה האם המשקל שלה תקין ביחס לגובה?ובאיזה אחוזון היא נמצאת תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלה קושניר02/02/2010הי טלי
אני רואה בתך אוכלת טוב
היא באחוזון 25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים בשבוע 31?מנאר27/01/2010
אני אישה הרה בת 27 וזה הריון שני (הריון ראשון הכל תקין) עכשיו אני מאושפזת בב"ח בשמירת הריון אני בשבוע 31 ויש ירידת מים . רוצים למשוך כמה זמן אפשרי לעובר בתוך הרחם ועד לשבוע 35
חשוב לציין שהכל בסדר עם העובר(דופק, תנועה,זרימת דם בחבל טבור)רק כמות המים גבולית.?
השאלות:
1- כמה יש לי סכוי להגיע לשבוע 35?
2- מה הם הסיבוכים עם העובר אם הלידה הייתה לפניכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים בשבוע 31?
אלה קושניר28/01/2010שלום מנאר
באופן כללי ככל שפגים קטנים יותר כך כל מערכות פחות בשלות כמו ריאות, מעיים...
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזוניםמורן24/01/2010
אלה שלום,
ציינת באחת ההודעות אחוזונים של משקל, גובה והיקף ראש.
האם ידוע לך איפה ניתן למצוא טבלת אחוזונים לפגים?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזונים
אלה קושניר24/01/2010שלום מורן
עקומות גדילה של פגים ניתן למצוא באינטרנט, בטיפת חלב או אצל רופא ילדים שמתמחה בפגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזונים
מורן25/01/2010אלה שלום,
ראשית תודה על המענה המהיר.
באינטרנט לא ממש מצאתי עקומות לפגים.
בטיפת חלב ואצל רופא הילדים שמים את בני על עקומות של ילדים שנולדו במועד.
האם יש לינק שתוכלי להפנות אותי אליו?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזונים
אלה קושניר28/01/2010שלום מורן
תנסי לחפש באנגלית עם מילות מפתח כמו
A Growth Chart for Premature* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותשולה23/01/2010
שלום,
יש לי שתי שאלות לא קשורות אחת לשניה:
1. בני נולד בשבוע 30 ושהינו בפגיה 52 יום. אני לא מצליחה להבין את החוק החדש, מה משך חופשת הלידה המגיעה לי?
2. עד כה שאבתי והכמות הספיקה, כעת שבני גדל יותר אני צופה שתוך זמן קצר הכמות שאני שואבת לא תספיק לו. מה עדיף - להתחיל כבר עכשיו להוסיף בהדרגה סימילאק/מטרנה או להשתמש עכשיו בחלב שאני שואבת + המלאים שהצלחתי להקפיא ורק שכל מה שהקפאתי ייגמר לעבור לתחליפי חלב אב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת
אלה קושניר24/01/2010שלום שחר
נכון, אם רק שואבים ולא מניקים חלב נגמר בהדרגה כי אין הפרשת של כל ההורמונים שיש אותם בהנקה.
אם את רוצה שיהיה לך יותר חלב תנסי להניק, לעשות קנגרו (להחזיק את התינוק במגה עור לעור) ולשאוב אחרי הנקה או קנגרו
כל שינוי צריך להכניס בהדרגה, אם את רוצה להתחיל עם תחליפי חלב תתחילי עם ארוחה 1 אחר כך 2 ביום. תקחי בחשבון שחלב קפוא טוב ל 4 חודשים
בקשר לחוק החדש אני לא ממש יודעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי19/01/2010
הייתי רוצה לדעת האם זה שתינוק נולד מוקדם בד"כ מסכן את בריאותו או בריאות האם? וגם, כמה בד"כ נשארים הפגים בבית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג
שירה קראוטהמר19/01/2010הי מלי,
תינוק שנולד מוקדם, נמצא בסיכון גדול יותר מאשר תינוק שנולד בזמן. ככל שנולד יותר מוקדם הסיכון גדול יותר.
משך האישפוז תלוי באיזה שבוע הריון הוא נולד, וברמת הפגות.
אשמח לתת לך עוד מידה אם תפרטי קצת יותר.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית קטנה וחמודהמירי18/01/2010
שלום,
אחייניתי נולדה פגית וכיום היא בבית חולים. הייתי רוצה לדעת האם זה לא מסכן אותה שכל המשפחה תבוא לראותץ אותה, ז"א מבחינת סיכוי לזיהומים וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית קטנה וחמודה
שירה קראוטהמר19/01/2010הי מירי,
שאלה חשובה וחכמה!!!!
אכן, אם כל המשפחה מגיעה זה חושף אותה ליותר ויש אפשרות שתידבק במשהו. צינון קל באדם בריא , יכול להוות מחלה קשה בפג.
אם המשפחה מגיעה לבכר, תקפידו מאוד שרק מי שבריא יגיע. ורק מי שבאמת חובה שיבוא.
מי שמגיע חשוב שישתוף ידיים במים וסבון לפני שנוגעים בתינוק. ולא חובה להעביר אותה מיד ליד.
ההתחשבות הזו ימנע ממנה הרבה סבל!
כל הכבוד על ההתחשבות!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית18/01/2010
שלום רב,
בתי בת עשרה שבועות ומדי כמה ימים אני מבחינה כי בעין ימין שלה נמצאת שערה שנראית כריס או כשערה שנושרת משעיר ראשה..
רציתי לדעת האם מדובר בבעיה נפוצה אצל תינוקות?
האם זה מפריע להם בראייה?
ובייחוד כיצד ניתן להוציא את השערה מהעין?
מודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערה/ ריס
שירה קראוטהמר19/01/2010הי רוית,
תנסי לראות האם מדובר בריס או שערה. אולי זה ריס שצומחת לכיוון העין או משהו בכלל אחר.
כדי להסיר את השערה את יכולה עם ידיים נקיות לנסות בעדינות או מוכרים בבתי המרקחת מגבונים לניקוי העיניים, את יכולה לנגב בעדינות איתם.
אם זה לא יוצא, יכול להיות שכדאי להראות לרופא.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך..?..?אביגיל08/01/2010
היי שלום רב,
גם ביתי בת 8 חודשים כרונולוגית כעת ונולדה בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג. שוקלת היום בסה"כ 7.3 ק"ג. גובהה: 67 ס"מ. היקף ראשה: 42 ס"מ.
בשקילה האחרונה ( שהיתה לפני יומיים ) במהלך חיסון ה - RSV ( מנה 3 ), משקלה עלה
רק 60 גר' ביחס לחודש שעבר. כאשר שאלתי למה ישנה האטה בקצב העלייה במשקל והאם יש מקום לדאגה, ענה הרופא שם בבדיחות כי ביתי לא נראית שסובלת מתת תזונה..
יש לציין כי גם בחודשים האחרונים הקצב לא היה "מזהיר" : בין 150 ל - 200 גר' בסה"כ לחודש.
אני מודאגת מקצב העלייה האיטי הנ"ל.
האם תוכלי לומר לנו היכן היא נמצאת על פי האחוזונים? מה המלצתך בנושא?
בברכה,
אליאנה - אמא של דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך..?..?
אלה קושניר20/01/2010שלום אליאנה
עכשיו ביתכם נמצאת באחוזון 75 לאורך, אחוזון 40 להיקף הראש ואחוזון 75 למשקל.
קצב העליה במשקל אצל ילדים הוא לא אחיד. יש תקופות שעולים יותר ויש פחות. כעיקרון חשוב שילדים ישארו בעקומות שלהם לאורך זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגה קטנה ורזה.....אביגיל08/01/2010
שלום ושבת שלום,
שמי דנה ואני אמא לתינוקת מקסימה שנולדה בשבוע 31+5. נולדה במשקל של 1.900 ק"ג והיום ברוך השם היא בת 8 חודשים כרונולוגית ובת חצי שנה מתוקן. גובהה היום כ - 66 ס"מ. היום משקלה ( לדעתי ) די נמוך. שוקלת כ - 7 ק"ג . היא שותה תמ"ל של פגים וגם ארוחות של פירות וירקות. את המוצקים אוהבת מאוד מאוד ואת הבקבוק בזמן האחרון מסרבת לשתות. היא שותה 3 פעמים ביום בקבוק של כ - 180 מ"ל ובשבועיים האחרונים ירדה בכמויות .
גם קצב העלייה שלה במשקל הוא לא משהו. בטיפת חלב אמרו שאנו מתחת לממוצע אבל לא זה מה שמדאיג. מוחי טרוד בכמה דברים:
* היא מאוד קטנה ורזה ובנוסף לכל גם לא "מתה" על אוכל. האם לדעתך משקלה ביחס לגילה היום הוא סביר?
** התפתחותית: מחזיקה את ראשה יפה, מעבירה צעצועים מיד ליד, חייכנית מאוד ( צוחקת גם בקול ), מגיבה לאנשים ובוכה למראה של זרים, מתהפכת מהבטן לגב אל לא להיפך. עדיין לא יושבת בכוחות עצמה ואין גם שום סימן להתחלה של זחילה. היא הרבה על הבטן בשעות הערות אך זה לא מתקדם... היא כבר בת 8 חוד' . האם עליי לפנות לייעוץ מקצועי ובדיקת רופא מומחה?
אשמח לתשובה והכוונה.
דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף?????
שירה קראוטהמר10/01/2010הי אליאנה,
מבחינת העליה במשקל, הפרמטר החשוב כשאנחנו עוקבים אחרי עליה במשקל הוא האחוזון. כשהאחיות בטיפת חלב שוקלות הן מכניסות את המשקל וכיו' לגרף שמראה באיזה אחוזון הבת שלך. בכל ביקור בטיפת חלב שוקלים ובודקים לראות באיזה אחוזון התינוקת. כל עוד היא נשארת באחוזון שלה- סימן שהיא עולה במשקל ע"פ האחוזון שלה. כשתינוק יורד מהאחוזון שלו מתחילים לדאוג. אני ממליצה לך לשאול בטיפת חלב באיזה אחוזון היא, והאם היא שומרת על האחוזון שלה.
תעשי מעקב ותכתבי במשך 2-3 ימים כל מה שהיא אכלה וכמויות לכל יממה. תראי את זה לאחיות טיפת חלב או לרופא, תתיעצי אם הכמויות מתאימות. אולי כדאי לבקש הפניה ודיאטנית שתוכל להנחות אותך איך להעלות את הצריכה הקלורית של התינוקת- אם יש צורך. אל תחששי לשאול ולבדוק את הדברים האלה לעומק מול רופא וכיו'.
מבחינה התפתחותית- אם היא בת חצי שנה לפי גיל מתוקן, נשמע שהיא מתפתחת בצורה מתאימה לגילה. אבל שוב- תתיעצי עם רופא ואחיות טיפת חלב.
הרבה הצלחה! ואשמח אם תעדכני אותנו!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסהאריאל08/01/2010
הנני גרה בארה"ב ומעונינת לטוס עם הילד לארץ לביקור אני מתכננת לנסוע בדיוק כשהילד בן חצי שנה (נולד בשבוע 29+1 משקל 1270גרם)האם הינך מייעץ לבצע חיסון לשפעת רגילה לפני הטיסה כי הבנתי כי יש לבצע 2 זריקות חודש לאחר מכן או לחכות לביצוע 2 הזריקות..בנוסף האם החשש לשפעת יותר היא מעצם הטיסה של 12 שעות ?האם לפג הסיכון גבוה יותר בטיסה להדבקות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
שירה קראוטהמר10/01/2010הי אריאל,
באופן כללי אנשים נוטים להידבק יותר בטיסות. מקום צפוף והומה אדם...
אין ספק שהשינוי באקלים וכיו' גם משפיע על הידבקויות. אחת הלקוחות שלי הגיע לארץ לביקור ובילו שבועיים מתוך השלוש שהיו כאן עם ילד חולה- שילשולים, הקאות וכיו.
כדאי להתיעץ עם רופא ילדים לפני הנסיעה ולפעול ע"פ ההנחיות שלו.
שיהיה בהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה
אריאל10/01/2010תודה על התשובה אבל אני רוצה לדעת האם פג חשוף ליותר סיכונים בטיסהמתינוק רגיל?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה
שירה קראוטהמר11/01/2010באופן כללי פגים יותר חשופים להידבקות במחלות מאשר תינוק שנולד ב- term (בזמן). לכן ממליצים לא להגיע איתם למקומות הומי אדם ולהימנע מחשיפה לאנשים חולים או עם בעיה במערכת החיסונית- לפחות בחצי השנה הראשונה.
מבחינת סיכונים אחרים, אם התינוק בריא באופן כללי לא ידוע לי על סיכונים אחרים בטיסות חוץ מהחששות הרגילים- לחץ באוזניים, אי-שקט וכיו'.
שוב, לפני טיסה אני הייתי מתייעצת עם רופא שמכיר את התינוק ופועלת ע"פ ההמלצות שלו.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג?...חני06/01/2010
אהלן! ילדתי לפני 4 ימים תינוק מתוק במשקל 2400 בשבוע 39 כעת הוא שוקל 2250 שוחררתי מבית החולים אתמול שם נאמר לי שהתינוק קטן יחסית זה נקרה פג?
רציתי לדעת מה הכמות הנורמלית למשקל שלו שהוא צריך לאכול עכשו?
כעט הוא אוכל כל 3-4 שעות 25-30 מיל מטרנה וגם את זה לוקח לו קרוב לשעה עד שהוא מסיים ומוציא גרפס.אני מודאגת מהכמות שהוא אוכל עכשו והקצב מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל
שירה קראוטהמר06/01/2010הי חני,
על חבילת המטרנה כתוב מה הכמות המומלצת ע"פ משקל. בגדול תינוק זקוק ל- 120-150 מ"ל לק"ג ליממה.
כדאי שהבקבוק גם יהיה מתאים, כדי להקל על ההאכלה. שימי לב שהבקבוק עם פטמה רכה ופתח לא קטן מדי ולא גדול מדי.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)