מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאושרי05/01/2010
שלום,
בני בן חודשיים ועדיין לא קיבל את החיסון של הצהבת (השני במספר).
אנחנו בלבטים קשים מאד האם יש צורך בכלל לחסן בכל החיסונים.
רציתי לדעת מה דעתכם בעניין ???
אשמח לתשובה מהירה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר05/01/2010אני אחסן את הילדים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ןברזלאריאל28/12/2009
בני נולד בשבוע 29+1 במשקל 1270 קילו שוחרר לאחר חודשיים ושבועב משקל 3150 עד גיל 3 חודשים כרונולוגי אכל רק חלב אם +תוספןת זה שבועיים אוכל רק סימיליאק נאושור כל 3 שעות בערך 100 מ"ל בפגייה וגם לאחר השחרור קיבל 1מ"ל של ברזל בבדיקה האחרונה אצל הרופא אמר לי שאני יכולה להפסיק לתת לו ברזל מה דעתך על כך?בנוסף האם אני צריכה להוסיף לו ויטמין D .?אם כן כיצד וכמה? כיום שוקל כמעט 5.5 ק"ג גיל מתוקן חודש וחצי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D וברזל
אלה קושניר30/12/2009שלום אריאל
לפי הוראות של משרד הבריאות כל תינוקות כולל פגים צריכים לקבל:
ויטמיו D החל מהלידה עד תום שנה הראשונה לחייהם, שתי טיפות לפני האוכל
תוסף ברזל יש לתת מתום החודש הרביעי או מהכפלת משקל לידה עד תום שנה ראשונה לחייהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין
מוני03/01/2010ויטמין D הוא אחד הויטמינים החשובים ביותר לגופנו וצריך לעורר את כלל האנושות לגבי כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dגלי25/12/2009
בני נולד בשבוע 35 לאחר אישפוז של 18 ימים בפגייה (חוסר בשלות של ראיות ) נאמר לנו על ידי הרופא לתת לו ויטמין D , בכל פעם שאני נותנת לו ויטמין D לאחר פרק זמן של חצי שעה הוא משלשל .כעת הוא אוכל סימילק לפגים .
האם יש חשיבות לזמן (לפני ארוחה או אחרי ארוחה ) לנתינת ויטמין D ?
האם ידוע שויטמין D גורם לשלשול או שאולי יש חשיבות ל חברה יצרנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
אלה קושניר27/12/2009שלום גלי
ויטמין D צריך לתת לפני ארוחה.
לא ידוע לי שויטמין D גורם לשלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק נאושוראנה24/12/2009
שלום
בתי בת 8 חודשים כרונולוגי - 5 מתוקן
ניזונה מחלב שאוב וסימילאק לסירוגין
עולה במשקל סה"כ בסדר למעט השבועיים האחרונים שבהם עלתה רק 50 גרם
איזה דייסה אתן ממליצות להוסיף?
הילדה מעדיפה סימילאק שלב 1 ADVANCE על פני הנאושור ? האם זה בסדר לתת לה אותו? ואם כן איזה שלב הכי ממולץ?
תודה רבה אשמח גם לעוד עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק נאושור
אלה קושניר27/12/2009שלום אנה
תגידי בבקשה מה המשקל שלה בלידה ועכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל לידה-
אנה27/12/2009תודה אלה
משקלה בלידה 770 גרם (נולדה שבוע 26)
כרגע אחרי יותר משמונה חודשים 5700 גרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל לידה-
אלה קושניר28/12/2009הי אנה
בתך עדיין קטנה במשקל, הייתי ממליצה להמשיך עוד עם סימילק נואושור, בכל אופן תתיעצי עם רופא שמתמחה בפגים.
המזונות הראשונים צריכים להיות דגנים מועשרים בברזל (כלומר דייסות), ירקות ופירות. מומלץ להתחיל עם ירקות שנחשבים הכי פחות אלרגניים כמו, למשל, גזר או קישוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהאיריתוש22/12/2009
המתוקי שלי נולד בשבוע 35 במשקל של 2.755 עם ריאות בלתי בלות מספיק. הוא שהה בפגייה 10 ימים .מאז ההגעה הביתה (שבועיים כבר) הוא ישן מצויין ביום,יונק כמו גדול אבל בערב לא מוכן לשכב בעגלה או במיטה. בלילה הוא סובל כנראה מגזים(אני יודעת זאת בגלל עיוותים ולאחריהם פוקי) .בלילה הוא לא מוכן לישון בעריסה שלו למרות שאני מרפדת אותה כמו בפגייה.הוא מוכן לישון רק כשאני מניחה אותו על הבטן שלי. השאלה שלי היא איך ללמד אותו לישון בלילה בעריסה.אני מאוד אוהבת לישון איתו אבל יודעת שזה לא רעיון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה
שירה קראוטהמר22/12/2009אההה, נגעת במומחיות שלי! שינה של תינוקות....
אז, קודם כל כמה שאלות:
האם הוא ישן במהל היום? איפה? כמה פעמים? ולמשך כמה זמן?
כמה עובדות חשובות שכדאי לדעת על שינה בתינוקות:
ראשון: הכלל הוא "שינה מעודדת שינה". ככל שתינוק ישן טוב ביום הוא יישן טוב בלילה ולהפך. לכן חשוב שהוא יישן מספיק במהלך היום.
שני: לתינוקות יש "חלון שינה"- שזה הזמן האופטימאלי להשכיב אותם לישון. אם ננסה לפני החלון, הם לא יירדמו מפני שהם לא עייפים. בחלון, הם נרדמים יחסית בקלות. אם פספסנו את החלון הם נכנסים למצב של גירוי יתר, ואז קשה להם להירדם וכשהם נרדמים איכות השינה נפגעת. לכן, חשוב להשכיב אותם בזמן הנכון.
שלישי: תינוקות נעזרים בהקשרי שינה כדי להחרדם. הקשרי שינה הם כל התנאים שיש סביב התינוק כשהוא נרדם. ככל שהקשרי השינה קבועים, תנאים אלה מאותתים לו שהגיע הזמן לישון. כולנו מתעוררים במהלך השינה- זה חלק פיוזולגי מהשינה. התעוררויות אלה הם התעוררויות חלקיות, אנחנו לא מודעים אליהם. במבוגרים נתהפך, נסדר את השמיכה ונחזור לישון. בתינוקות הם בודקים שיש סביבם את הקשרי השינה. אם כן, הם חוזרים מיד לישון ( וזה הילדים של השכנים שישנים כל הלילה....) אם לא, הם מתחילים לבכות. הבכי נובע מכך שהם לא יודעים להירדם שוב בלי הקשרי השינה. לכן , חשוב שהתינוק ירדם במיטה שלו- בסביבה בה יישן במהלך כל הלילה.
אז מה עושים:
תחילה תצרי הקשר חיובי לעריסה- 3-4 פעמים ביום תכניסי אותו למיטה לחוויה חיובית ונעימה. החוויה לא צריכה להיות ארוכה , 1-2 דקות. החשוב הוא שהכניסה והיציאה מהמיטה יהיו חיוביים- בלי בכי וקיטורים.
בערב כשאת מרדימה אותו תניחי אותו במיטה ותעזרי לו להירדם במיטה שלו. תלטפי, תלחשי ותשירי לו. לאחר כשבוע תתחילי בהדרגה להפחית בכמות הליטוף והלחישות. תלטפי רק עד שרגוע ואז בהדרגה תפסיקי ותאפשרי לו לסיים את ההרדמה בכוחות עצמו.
זה לא פתרון קסם, ולא עובד בן לילה. תתמידי ותהי עקבית. ובזמן די קצר תתחילי לראות שיפור.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת פגיםרינת22/12/2009
שלום,
ילדתי תאומות בשבוע 28+2 במשקל 1202 ו 1272, כרגע הן בנות 36+5 שוקלות 2430 ו 2460.
יש לי כמה שאלות:
1. האם עליה במשקל תקינה?
2.מאז שהגענו הביתה אני מאכילה אותן מבקבוק BFREEעם פטמה לגיל אפס אך הן מתקשות לאכול בגלל כמות חלב הזורמת לפה ( אפילו ללא תנועות המציצה) והן לא מספיקות לבלוע ונחנקות. חשוב לציין שאני מאכילה לפי שיטת "חצי פיטמה" ולא פטמה מלאה. בגלל שאני מאכילה בשיטה הזו כדי שלא יחנקו הן אוכלות לאט, מתעייפות מהר ומתקשות לסיים את כל הארוחה.
האם קיימים בשוק בקבוקים עם פטמות לפגים? אם לא, מהי המלצתך כדי שלא "יטבעו" בחלב ויחנקו ובמקביל גם יסיימו ארוחה?
3. מהי עליה תקינה שבועית במשקל?
תודה מראש
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת פגים
שירה קראוטהמר22/12/2009הי רינת,
נשמע שהעליה במשקל טובה- אבל רופא הוא הכתובת להגיד לך בוודאות.
לגבי האכלה. אין ספק שהאכלת תאומות ובוודאי פגים לוקח הרבה מאוד זמן וסבלנות. יכול להיות שהבקבוק מקשה קצת. כפי שבטח ראית יש מגוון רחב של בקבוקים בשוק. באופן כללי (לא רק אצל פגים) אני ממליצה על בקבוקים עם פטמה רכה יותר כמו MAM. בנוסף יש בקבוקים שיכולים להקל במיוחד על פגים ותינוקות שמתקשים בהאכלה כמו בקבוק הברמן של מדלה . הבקבוק לא נמכר בחנויות. אפשר להזמין אותו דרך החברה. האתר שלהם- בפקס- bepex
תכנסי לחלק של "מוצרי הנקה" ושם יש מגוון בקבוקים. את יכולה גם להתקשר אליהם, תבקשי לדבר עם נרקיס ותתיעצי איתה. יש לה המון ידע והיא תוכל להנחות אותך הלאה.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלאיילת20/12/2009
בתי בת חודשיים גיל כרונולוגי. נולדה בשבוע 33+6, במשקל 2.275 ק"ג. שהתה שבועיים בפגיה.
נכון להיום משקלה עומד על 2.670 ק"ג. אני רק מניקה.
ברצוני לדעת האם משקלה תקין, יש לי הרגשה שמשקלה נמוך, למרות שבבקור אצל רופאת הילדים לפני יומיים, נאמר לי שמשקלה תקין.
אודה לתשובתכם ויעוצכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
שירה קראוטהמר21/12/2009הי איילת,
משקל הלידה שלה היה 2.275??? זה נשמע קצת הרבה לשבוע 33+6????
חשוב לי לוודא את משקל הלידה לפני שאענה.
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
איילת21/12/2009אכן משקלה בלידה היה 2.275 ק"ג. היא נולדה במשקל מצויין ב"ה.
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
שירה קראוטהמר21/12/2009WOW באמת משקל מאוד יפה לשבוע 33+! במשקל לידה כזה למיטב ידיעתי הינו מצפים לקצת יותר עליה במשקל. אני ממליצה לך לפנות שוב לרופא או לחפש רופא - נאונטולוג- שמתמחה בילודים ופגים. לחילופין, תשאלי את הרופאה לפי מה היא קובעת שהעליה במשקל תקינה. רופאים/ אחיות בודקים עליה במשקל לרוב על גרפים - כמו בטיפת חלב. תבקשי לראות את הגרפים.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגשלי20/12/2009
בני נולד לפני חצי שנה במשקל קילו חמישים בשבוכ 32 היום הוא שוקל 4.700 (ניזון מחלב אם בלבד) הילד מתקשה בהרמת הראש בשכיבה על הבטן (מצליח לשניות ספורות בלבד ולא נעזר בידיו) ובאפן כללי ראשו עוד לא לגמרי יציב. אין מה לדבר שהוא לא מתהפך. חשוב לציין נראה לי, שראשו גדול ביחס לגוף מאז שעוד היה עובר ( איי.יו.ג'י.אר. לא סימטרי) והיום היקף הראש 43 סמ'.
אחרי ההקדמה, כמה שאלות:
האם מדובר במשקל תקין והיקף ראש תקין?
האם עלי לפנות לעזרה מקצועית בנוגע ליכולות הפיסיות (ריפוי בעיסוק/פיזיוטרפיה)?
האם עליי להאכיל אותו בנוסף לחלב אם בעוד משהו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פג
שירה קראוטהמר20/12/2009הי שלי,
קשה לי להגיד לך אם היקף הראש מתאים לגוף- חסר לי אורך...
מבחינת משקל נשמע שהוא עולה בצורה טובה מאוד במשקל! אין ספק שחלב אם הוא האוכל הטוב ביותר עבור תינוק.
לגבי ההתפתחות שלו, פגים מתפתחים יותר לאט התינוקות שנולדו "בזמן". כדי לקבוע אם תינוקך זקוק לעזרה אני ממליצה לך לבדוק דרך הקופה איזה רופאי ילדים שיש להם התמחות בפגים- נאונטולוג- עובד באיזור שלך. כדאי ללכץ לרופא שיש לו את הידע והניסיון בפגים כדי שהוא ינחה אותך. אפשרות נוספת, תצרי קשר עם ל"הב הם גם יכולים להפנות אתך לרופאים שמתמחים בפגים.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית שלא מצליחה להיגמל מחמצןליאור מרגלית17/12/2009
שלום,
ביתי נולדה בשבוע 31.3 במשקל 1.300 והיתה מונשמת 25 יום
כיום היא בשבוע 37.3 ושוקלת 2.4 אבל עדיין זקוקה ל 35% חמצן.
היא עברה כבר קורס אחד של סטרואידים ועדיין לא נגמלה מהחמצן.
הרופאים טוענים שצריך ק' להמתין...
האם יש דבר מה נוסף שנוכל לעשות למענה ? טיפול חדשני או רופא פרטי שיבוא לבדוק אותה?
אנחנו די מיואשים ולא נראה שיש שיפור במצבה (מבחינת חמצן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית שלא מצליחה להיגמל מחמצן
אלה קושניר20/12/2009שלום ליאור
אתם כבר עברתם כל כך הרבה, אז עוד קצט. התרופה הכי טובה כאן זה הזמן
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות שלא נגמרותליזי17/12/2009
שלום, שמי ליזי ואני אמא לתאומות פגות שבוע 26, בנות שנה.
הבנות אוכלות הכל כבר חלבי בשרי ועדיין ממשיכות לפלוט. כל הפתרונות שנתנו לי לא עוזרים.
מה אפשר לעשות. אני מסמיכה את הסימילאק, מאכילה בישיבה ומשתדלת שלא יתרוצצו אחרי אוכל. הרופאים לא שולחים לבדיקת ריפלוקס כי יש עלייה במשקל
אודה על פתרון, ליזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות שלא נגמרות
אלה קושניר20/12/2009שלום ליזי
את עושה הכל נכון. בנותך צריכים לגדול, עם הזמן שרירים גודלים ומתחזקים והפליטות אמורים לעבור. האם הן מקבלות זנטק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץתמר14/12/2009
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים , בפגיה לא היתה לה שום בעיה עם לקיחת מוצץ וכיום היא לא רוצה לקחת שום מוצץ ניסינו את כל המוצצים בשוק אפילו את מוצץ הסרבנים של חברת BEBE, היא התחילה לפני שבועיים למצוץ אצבע . מה עושים? איך מרגילים אותה למוצץ?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירה קראוטהמר14/12/2009הי תמר,
השאלה הראשונה היא למה לא אצבע?????
אם טוב לה, אני אישית לא מתנגדת לאצבע. גם מאצבע אפשר לגמול, ואם זאת הבחירה שלה.... תשקלי את האפשרות.
לגבי מוצץ, תתחילי להציע לה את המוצץ בזמנים רגועים ונינוחים. לעיתים, תינוקות מפתחים "אנטי" למוצץ כי אנחנו נותנים אותו כשהם בוכים או באי שקט , וכך נוצר הקשר שלילי למוצץ. לכן, תני לה את המוצץ במהלך שבוע - עשרה ימים בזמנים רגועים ונעימים, אחרי האכלה, כשהיא על הידיים שלך ורגועה וכיו'. גם אם היא לוקחת את המוצץ ל-2 מציצות ומוציאה - זה טוב. אל תכניסי לה את המוצץ כשהיא לא רוצה. כל יום תנסי שוב ושוב, עוד קצת ועוד קצת. כשהיא בוכה או באי-שקט אל תתני לה את המוצץ- אלא אם היא מבקשת.
אם תקפידי על יצירת ההקשר החיובי , יכול להיות שהיא תהיה מוכנה לקבל אותו בחזרה.
בהצלחה! אשמח אם תעדכני אותי!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית06/12/2009
אני לפני לידה. אני כל הזמן מקבלת פידבקים חיוביים על לידה בבית ומאוד רוצה לחוות את זה, אין לי בעיה עם הכאב ללא אפידורל, הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא הסכנה לעובר, או יותר נכון טיםול מיידי במצב של סכנה. המיילדת איתה אני בקשר הרגיעה אותי שמתפנים מיד לבי"ח ועדיין, זה לא מהר כמו ממש להיות בבי"ח. יש לי הרגשה שהפחד ממשהו שלא בטח שיקרה משתק אותי מראש ויקשה עלי את הלידה. מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה קושניר07/12/2009שלום רוית
נכון, את צודקת בכל מה שכתבת וגם עוד תוסיפי את אצמך, יכולים להיות סיבוכים אצל האם, כמו דימום חזק. אם זו לידה ראשונה עלולים להיות עוד "הפתעת", אולי תצתרכי עזרה מבחוץ כדי שתינוק יעבור בתעלת הלידה. אני חושבת לידה בבית היא לקיחת סיכון, גם ההרגשה שלך לא טובה. ישנם בתי חולים, כמו תל השומר עם חדרים ללידה טבעית, תכליתי מה שטוב לך, שיהיה לך בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגיםמירב קטייב29/11/2009
שלום שמי מירב אם לתאומים בני שמונה חודשים, שנולדו בשבוע 32. אחד מהתאומים נולד במשקל ק"ג, ועד היום אינו מתפתח כמו שצריך מבהחינת הגדילה. הוא שוקל כיום 6 ק"ג. המליצו לי ללכת לרופא התפתחות וגדילה. השאלה האם זה לא מוקדם מידי ומתי כן ממולץ ללכת לרופא גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פגים
אלה קושניר30/11/2009שלום מירב
היום הוא פי 6 מהמשקל הלידה שלו, ילדים במועד אמורים לשלש משקלם בשנה. אם הבעיה רק במשקל לא הייתי הולכת. איך הוא אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג תאום שבוע 31
אושרית13/12/2009ילדי הוא פג שנולד בשבוע 31 במשקל 1400אח תאום.
כיום הוא בן 4 חודשיםוהוא עולה מאוד לאט (בממוצע 150 לשבוע) הוא אינו מתעגל כפי שמקובל והוא נראה רזה מאוד הן בפנים והן בגוף(משקלו 4 ק"ג) האם יש סיב לדאה? ואם כדאי לפנות לרופא התפתחות?? אני מאוד דואגת ממראהו החיצוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג תאום שבוע 31
אלה קושניר16/12/2009שלום אושרית
בנך עולה יפה במשקל, אני מבינה שאת דואגת וכנראה משווה לתאום השני, לכל אחד יש קצב התפתחות שלו, הוא כבר כמעט שילש משקלו הלידה, לילדים במועד אנו מצפים בגיל חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RSVשגיתכהן25/11/2009
ביתי צריכה לקבל את המנה השנייה של החיסון RSVשאלתי היא האם יש בעיה לקבל באותו שבוע חיסון של צהבת B ואחר 4 ימים לקבל את RSV תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RSV
אלה קושניר26/11/2009שלום שגית כהן
אפשר לקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילההילה24/11/2009
שלום!
התינוקת שלי בת חצי שנה והיא עושה לי בעיות אם האוכל היא נולדה פגית וגם אם חך שסוע יש לה הפרשים גדולים אם השעות של האוכל חייבתתתתתתתתתת עזראאאאאאאאאא חוףףףףףףףףףףףףףףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה
אלה קושניר25/11/2009הי הילה
אם את צריכה עזרה תפרטי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)