מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האכלת פגאבא01/06/2010
שלום רב,
התינוק שלנו נולד בשבוע 34 במשקל 1.86. היום, שלושה שבועות אחרי הוא שוקל 2.54.
מאז שהוא נולד אנחנו מאכילים אותו בסימילאק נאושור. שאלתי היא עד מתי מומלץ להאכיל תינוק בנאושור? אנחנו מקבלים דעות סותרות מאנשים שונים והייתי שמח לשמוע דעה מקצועית יותר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת פג
שירה קראוטהמר02/06/2010הי,
לפי ההמלצות של חברת סימילאק- הנאושור מתאים מהשחרור מהפגיה ועד גיל שנה. אם יש לכם התלבטות, כדאי להתיעץ עם רופא התפתחותי או תזונאית.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת פג - האם הנקה מספיקה?אמאחדשה31/05/2010
שלום, אני אם לתאומים בני 3 חודשים, נולדו בשבוע 35+6, בני במשקל 2180 וביתי 1790, היא שהתה בפגיה 3 שבועות עד העיגה למשקל 1956. הבן עלה במשקל מאד מהר, בתחילה 1300 ג' בחודש, אח"כ כ 900 ג' ובחודש האחרון עלה כ 700 ג'. שוקל כעת 5070.
ביתי עלתה כ 750 ג' בחודשיים הראשונים ובחודש האחרון עלתה 600 ג', שוקלת כעת 3750. גבהה בחודשיים האחרונים 6.3 ס"מ והיקף הראש גדל בחודשיים ב 4.3 ס"מ.
יועצת הנקה מוסמכת אמרה לי שיש לי עודף חלב ושאין לי כל מחסור ועל כן שניהם יונקים בלבד. הבן אוכל היטב, בסוף ארוחה פולט קצת - נראה כי הוא אוכל יותר מידי. הבת מקבלת בקבוק שאוב 1-2 פעמים ביממה, בעיקר בלילה. לעיטים רחוקות היא לא מוכנה לקחת בקבוק בכלל ואז היא יונקת גם בלילה. (בתחילה המצב היה הפוך). הבת בדרך כלל אחרי 4-6 דקות מתעצבנת על הציצי ואני לא יודעת אם היא שבעה או לא, לפי דברי יועצת ההנקה היא מתעצבנת על הזרמים החזקים של החלב, ולא מוכנה לאכול יותר (מבקבוק לפעמים אפשר "לדחוף" לה עוד 20 סמ"ק, לפעמים לא מוכנה לגעת בבקבוק). באופן כללי נראה כי היא שבעה, היא מקבלת ציצי כל פעם שהיא רוצה (כל 2-3 שעות ביום וכל 3-4.5 שעות בלילה).
אחות טיפת חלב אמרה ששני הילדים גדלים בסדר גמור, שההתפתחות תקינה והמשקל תקין, אפילו קצת גבוה ביחס לגובה ושאין כל צורך בתוספת תזונה. ובכל זאת אני מודאגת, ביתי עדין רחוקה מגרפי הגדילה והיא אינה עולה המון במשקל. מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מספיקה!
שירה קראוטהמר02/06/2010הי אמא חדשה!
נשמע לפי מה שכתבת, שהתינוקות גדלים ומתפתחים בצורה טובה לגילם, בהתחב במשקלי הלידה שלהם. תינוקות (וגם פגים) סוגרים פערים, ועולים במשקל בקצב אינדבידואלי.
נשמע שלכל הדעות התינוקות עולים יפה במשקל- ביתך ובניך קצת יותר מהכפילו כבר את משקל הלידה! והעיצות שאת מקבלת הטיפת חלב והיועצת הנקה נשמעות מקצועיות וטובות!
בהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה לא ישןמלי26/05/2010
בני, בן 6 חודשים, מתעורר בערך כל שעתיים בלילה ופעם אחת בלילה גם לא חוזר לישון כשאני מנסה להרדים אותו במשך כשעתיים כאשר רוב הזמן הוא צורח. עד לפני שבועיים הייתי נותנת לו בקבוק כל התעוררות ולפני שבועיים הפסקתי, לפעמים אני נותנת לו מים אבל בכל מקרה שום דבר לא ממש עוזר. גם בקבוק של תחליף חלב לא עזר.
הילד יונק במשך היום ומקבל תוספת של תחליף חלב אחרי כל ארוחה. בלילה הפסקתי להניק מזמן כדי לראות כמה הוא אוכל ולנסות להוריד את זה. מסתבר שהוא לא ממש צריך את האוכל בלילה כי גם כשאני נותנת בקבוק הוא לא באמת אוכל ארוחה, אולי חצי.
כשהוא מתעורר וצורח, לאחרונה אני לפנות בוקר נכנעת ונותנת ציצי וככה הוא בדר"כ נרדם מהר.
המצב נמשך כבר כחודשיים.
בהתחלה היה צורח מגזים וכשנגמרו הגזים היו כמה לילות ספורים סבירים שהוא רק אכל ונרדם והחזיק 5,6 ואפילו 7 שעות בלי לאכול, רק על החלב שלי בסביבות גיל חודשיים שלושה ואחרי זה התחיל המצב המתואר לעיל.
מה עושים? אני ובעלי כבר בחוסר שינה נוראי...
הוא הולך לישון בעריסה שלו בחדר השינה שלנו כשאני טופחת לו על הגב או מנענעת את הטוסיק קלות, שרה לו ודוחפת מוצץ. הרדמה שלו אורכת הרבה זמן אבל הוא לא נרדם על הידיים וגם לא רוצה ולא נרדם אף פעם כשהוא אוכל.
במשך היום הוא ישן פרקי זמן של בין 40 ד' לשעתיים במיטת התינוק שלו בחדר הילדים (יש לי גם בת 3).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשרי שינה
שירה קראוטהמר02/06/2010הי מלי,
מה שאת מתארת זה מצב קלאסי של קושי בשינה שקשור בהקשרי שינה. הקשרי השינה הם כל התנאים שיש סביב התינוק כשנרדם בתחילת השינה. אצל בנך ההקשרי שינה לפי מה שסיפרת הם- ליטוף/ טפיחות, מוצץ והנוכחות שלך. אומנם הוא נרדם במיטה , אבל עם הרבה עזרה ממך.
תינוק בן 6 חודשים שעולה במשקל ומתפתח כמצופה מתינוק בגילו יכול לעבור 5-6 שעות של שינה רצופה ללא אוכל!
אין לי ספק שההתעוררויות של בנך לא קשורים לרעב אלא להקשרי שינה. ככל שהוא ידע להירדם בכוחות עצמו בתחילת הלילה , הוא יצליח לחזור לישון בכוחות עצמו בהתעוררויות במהלך הלילה.
אז מה עשים?
כשאת עוזרת לו להירדם תטפחי וכיו' עד שהוא רגוע ונינוח במיטה. כשהוא נינוח תפסיקי בהדרגה ללטף ותאפשרי לו להירדם סופית בכוחות עצמו. יתכן מאוד, שתצטרכי לחזור על העזרה בהרגעה מספר פעמים לפני שיירדם, וההרדמה ייקח יותר זמן מהרגיל. אם תתמידי זה ילך ויתקצר. עם הזמן תפחיתי יותר ויותר במעורבות שלך בהרגעהובעזרה בהרדמה. כך בהדרגה ההתעוררויות יפחתו.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת צלסטון בהריוןלו21/05/2010
שלום רב,
אני אמא לפעוטה מקסימה ובריאה (טפו טפו) שנולדה בשבוע 36, הייתה קטנה 2460 אך לא הייתה בפגיה. רציתי לשאול לגבי זריקת צלסטון שקיבלתי בתקופת ההריון בגלל סכנה ללידה מוקדמת (2 קורסים , בכל פעם 2 זריקות): לפני מספר ימים שמעתי שזריקות אלה גורמות להגבלת גודל ראות.
1. האם זה נכון? איך זה בא לידי ביטוי?
2. אם כן, מה אפשר לעשות כדי בכל זאת לגרום לראות להתפתח לגודל תקין בילד ומבוגר אח"כ?
בברכה,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת צלסטון בהריון
אלה קושניר25/05/2010שלום
מזל טוב
לא ידוע לי שצלסטון גורם להגבלת גודל ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת עובראבא19/05/2010
שלום רב,
הבן שלי נולד בסוף שבוע 24. כרגע הוא בשבוע השני. כל פעם שאני מרים אותו הוא מתכווץ לתנוחת עובר (רגליים וידיים מקופלות פנימה). כמו כן, גם כשהוא ישן (או מוחזק על הידיים) הוא מקפל את הרגליים שלו לכיוון הבטן.
דבר נוסף שאמרו לי שהוא נורמלי ובכל זאת מדאיג אותי ה ההתמתחויות שלו. הוא מרבה להתמתח מתוך שינה, לפעמים עד כדי כך שהוא נעשה אדום. למה זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת עובר
אלה קושניר20/05/2010שלום
הכל תקין וגם התמתחויות. עור שלהם מאוד דק, אין הרבה שומן וכלי הדם מאוד קרובים לכן רואים כל כך טוב שינויים בצבעים
שיהיה לכם בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
אבא21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:)
אלה קושניר25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים שבוע29קריסטין13/05/2010
היי, ילדתי תאומים בשבוע 29 במשקל 1.080 ו1.264 ק"ג.הם מאושפזים כבר 5 שבועות.היום הגיעו למשקל 1.930 ו-1.875 ק"ג.
עברנוו תקופה מאוד קשה בפגיה,בטיפול נמרץ כשלא נתנו להם עוד יום לחיים.אבל...עברנו את זה.כרגע הם מאושפזים בטיפול מיוחד בתינוקיה והם מקבלים חמצן דרך "משקפיים".
השאלה שלי: מתי הם אמורים להסתדר בלי החמצן?ניסו לגמול אותם מחמצן אך היו אירועי סטורציה והורידו דופק.יש סוף לזה?אני מתחילה להכנס לחרדות ולא מפסיקה לדאוג.חוץ מהעניין הנ"ל בינתיים הכל נראה תקין:שומרים על חום גוף(נמצאים בעריסות רגילות),מעכלים את האוכל(מדי פעם פולטים),הבדיקות שנעשו בינתיים תקינות.
סביבי אני מגלה יותר ויותר אנשים שנולדו פגים והם בסדר גמור,עוסקים בספורט וכו'
כרגע הם בשבוע 34,עד מתי זה יכול להמשך?הם יהיו כמו תינוקות רגילים?(בהתאמה לגיל המתוקן כמובן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים שבוע29
אלה קושניר14/05/2010שלום קריסטין
לפגים ריאות לא בשלות ולכן יש להם בעיות חמצון. בדרך כלל זה עובר עם הזמן, הם צריכים לגדול.
זה טוב מאוד שחוץ מבעיות חימצון הכל תקין. כדי להשתחרר הם צריכים להרגיש טוב, לסיים את האוכל דרך הפה, להיות שבוע 36 ויותר מ2 ק''ג (או קרוב לזה)
קשה להגיד כמה זמן זה יקח, מינימום כשבועיים ויכול להיות זה יהיה מספיק
אל תהססי לשאול את צוות במחלקה כל השאלות שיש לך
שיהיה לכם בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל ARג'ולי ענבל12/05/2010
בתי נולדה בשבוע 27 והשתחררנו מהפגיה עם כלכלת אינפמיל AR
כיום היא בת 6 חודשים גיל מתוקן 3 חודשים נאמר לי לעבור לשלב 2 למרות היותה בת 3 חודשים
האם זה נכון לעבור שלב???
האם יש לכך תופעות המשפיעות על הילדה ???
תודה מראש ג'ולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפמיל AR
אלה קושניר14/05/2010שלום ג'ולי
הבדל הגדול בין השלבים בכמות קלוריות
אם המליצו לך לעבור לשלב הבאה הסיבה יכולה להיות עליתה טובה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התפתחות מוטוריתסינטיה10/05/2010
ילדתי תאומים בשבוע 27 במשקלים פחות מק"ג 1 כל אחד.
כיום הם בני שנה והמשקל של שניהם הוא 8 ק"ג כל אחד אך לצערי שניהם עדיין לא למדו לזחול או להרים משהוא מהצלחת ולהכניס לפה.אני נימצאת עם שניהם במעקב בהתפתחות הילד ובכל שבוע כמעט יש לנו טיפול פזיותרפי. האם זה דבר טבעי שפגים שנולדו בשבוע כל כך מוקדם יש להם את הבעיה הזאת? או שזה עיקוב שיכול לפגוע בתפקוד שלהם בעתיד? הודה לכם מאוד אם תחזרו אלי עם תשובה,זה מאוד חשוב לי.... תודה מראש:סינטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירה קראוטהמר11/05/2010הי סינטיה,
מאוד טבעי שלתינוקות שנולדו בשבועות כ"כ מוקדמים יהיה עיקוב התפתחותי. לרוב עם הגיל הם סוגרים את הפערים. טוב שאת נמצאת במעקב של המכון להתפתחות הילד ובטיפול פיזיוטרפיה. עוד משהו שיכול אולי לעודד את ההתפתחות המוטורית שלהם- פלדנקרייז לתינוקות או שיטת ורד או צעד ראשון. זה עבודה עדינה אבל ממוקדת. יש הרבה חומר על שיטות אלה באינטרנט.
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סינטיה,אני אמא לפג בן 9 חודשים
טל16/05/2010שנולד במשקל קילו וחצי, היום שוקל 5.5 ק"ג- קטן IUGR אבל זוחל ופעיל מאוד.
בהצלחה עם הקטנים
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל ועצירותאמא06/05/2010
שלום
ביתי בת 8 שבועות כרונולוגי (נולדה בשבוע 34+1-) ניראה כי סובלת מריפלוקס. בהתייעצות עם רופא הילדים התחלתי היום לתת לה אינפמיל.
האם אמור לעזור כבר מהמנה הראשונה? אכלה 120 מ"ל ועדיין עלה לה. האם יש צורך להתרגל לפורמולה לפני שמתחילה לעזור?
בנוסף היא סובלת מקושי ביציאות אומנם יש לה כל יום יציאה אך לאחר מאמצים אדירים במהלך כל היום (רופא הילדים טוען שאין דבר כזה עצירות בגיל כ"כ קטן האם נכון?)
האם האינפמיל יכול עוד להחמיר לה הקושי ביציאות? אם כן מה לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפמיל ועצירות
אלה קושניר09/05/2010שלום לך
אינפמיל אמור להשפיע מהמנה הראשון ולא משפיע ליציאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשאריאל04/05/2010
שלום בני אריאל בן 8 חודשים כרונולוגי נולד בשבוע 29 במשקל 1270 גרם גיל מתוקן 6 חודשים היקף ראשו הוא 46 ס"מ בביקור בפגייה נאמר לי שזהו "ראש גדול" בהחלט ומכיוון שזה גדל בהדרגתיות אין סיבה לדאגה ץמהו ההיקף הנורמלי שצריך להיות לבן גילו? האם הינך חושבת שיש סיבה לדאגה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
אלה קושניר09/05/2010שלום אריאל
אנני יכולה לענות לשאלותך
כדאי לגשת לרופא ילדים שמתמחה בפגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה..מירב02/05/2010
שלום רציתי לדעת האם זה אפשרי לטוס עם הבת שלי
היום היא בת 4 וחצי חודשים(מתוקן חודשיים)
נולדה בשבוע 28 הונשמה 10 ימים וחמצן35ימים
כיום היא נושמת בכוחות עצמה ללא כל בעיה
ההורים של בעלי מניו יורק(11שעות טיסהבערך)
וברצוננו לטוס בעוד בערך שלושה חודשים..
כדאי?אם לא מה הסיכונים מתי זה יהיה אפשרי?
ואם כן ..
האם כדאי לקחת טיסה עם הפסקה באמצע או שזה לא משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה????
שירה קראוטהמר02/05/2010הי מירב,
הסיכון בטיסה הוא- לחלות. אנשים רבים נדבקים בכל מיני מחלות בעקבות טיסה- מקום סגור הומה אדם. קל וחומר תינוקות שנולדה פגית והיא יותר רגישה.
אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא ילדים שלכם ולשמוע לדעתו. מאוד יכול להיות שבעוד 3-4 חודשים זה כבר יהיה יותר מתאים. אבל תשאלו ....
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכלאמא01/05/2010
שלום
אני אמא לתאומים בני 8 שבועות. נולדו בשבוע 34+1 וכיום שוקלים 3.600-3.900 ק"ג.
אוכלים כ-130 מ"ל מטרנה בכל ארוחה כל 2-3 שעות.
שאלתי היא כיצד ניתן לרווח להם את זמני האכלה? האם המרווחים לא צריכים להיות גדולים יותר? וכמובן שאלת השאלות כיצד לגרום להם לישון מס' שעות גדול יותר בלילה...
בתודה מראש
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל ושינה
שירה קראוטהמר02/05/2010הי יונה,
האם התינוקות בני 8 שבועות כרונולוגי או מתוקן?
בכל מקרה , נשמע לי שהם אוכלים קצת יותר מדי למשקל שלהם.
תסתכלי על קופסת המטרה, כתוב בדיוק כמה הם צריכים לאכול ע"פ משקלם. הנוסחה באופן כללי הוא: 150מ"לX משקל גוף. את התוצאה מחלקים ב-8 ארוחות ליממה. וכך את מקבלת את כמות הפורמולה שהם אמורים לקבל בכל ארוחה.
נשמע לי שהם אוכלים לעיתים קרובות והרבה!
זה יכול לגרום להם כאבי בטן.....
ואולי זה הגורם לקושי שלהם בשינה.
לעיתים תינוקות אוכלים הרבה לא בלל רעב אלא בגלל המציצה. הם נהנים מהמציצה- זה מרגיע אותם. לכן, כשהם מסיימים את הכמות פורמולה שהם אמורים לאכול תנו להם מוצץ ותחכו 5-6 דקות. לרוב בזמן הזה הם ירגישו את תחושת השובע וכבר לא ירצו לאכול.
תאכילו אותם כל 3 שעות .
אני מאמינה שככל שתבדרו את עניין האוכל גם השינה תשתפר.
בכל אופן תתחילי עם האוכל ואז נעבור לשינה!
בהצלחה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק פגיםליאור28/04/2010
שלום רב,
ביתי נולדה בשבוע 31 משקל 1299
כיום בת חצי שנה משקל 6 קילו
עד מתי להמשיך עם סימילק פגים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק פגים
אלה קושניר29/04/2010שלום ליאור
עד 9 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בור בלי תחתית?קרן22/04/2010
התאומים שלי נולדו בשבוע 33, נולדו 1600 גר', היו 6 שבועות בפגיה וכעת הם 3 שבועות בבית. הם ניזונים בעיקר מחלב אם. בפגיה הקפידו לתת להם אוכל לפי 20CC לקילו (8 ארוחות ביום ותמיד הכל חוסל.
היום הם שוקלים 3 ק"ג.
בבית העלתי להם את כמויות האוכל. בימים האחרונים הם אוכלים 90CC מבקבוק. תמיד גומרים הכל. אני מפחדת להכביד עליהם, אבל הגישה של "לפי דרישה" די חושבה לי. השאלה היא אם יש גבול לדרישה....
האם יתכן שאני מזיקה להם עם כמויות כאלו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בור בלי תחתית?
אלה קושניר23/04/2010שלום קרן
את צודקת לגבי כמויות,
מבקבוק לאכול יותר קל ומהר, הם מסיימים ועוד לא הצליחו להבין שהם שבעים, כמו שגם אנחנו אם אוכלים מהר
למה שלא תנסי להניק אותם, עכשיו הם כבר מוכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ ביציאותאמא22/04/2010
שלום
התינוקת שלי בת 7 שבועות (כרונולוגי) נולדה בשבוע 34+1 (תאומה).
יש לה יציאות בממוצע פעם אחת ביומיים לעיתים פעם ביום.
הבעיה היא שהיא משמיעה קולות מאמץ כל היום ניראה כאילו תמידית היא מתאמצת.
האם תקין? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ ביציאות
אלה קושניר23/04/2010שלום יונה
תלוי גם מה היא אוכלת
הרבה תינוקות סובלים מזה
תנסי לעשות עיסוי, לקפל את הרגליים לכיוון הבטן זה משחרר שרירים
היא עושה יציאות בתדירות נורמלית, יש תינוקות שעושים פעם בשבוע וזה תקין
השאלה איך היא מרגישה, האם היא ישנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)