מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים זהים- דחוףתאומים זהים12/10/2009
אני בשבוע 30+3 ומאשפזת עקב מעבר דם לא תקין בין העוברים. (תאומים זהים) העובר הקטן שוקל קילו והעובר הגדול 1.400. נכון למצב הנוכחי מדברים איתי על לידה יזומה אשר תתרחש בימים הקרבים. מה הסיכויים של עוברים בשבוע הזה ובמשקל הזה לשרוד? ומהם הסיכויים לנזקים בעתיד במיוחד של העובד הקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים
אלה קושניר13/10/2009שלום:)
אני בטוחה שהסבירו לך רבות על הנושא במחלקה שאת מאושפזת, אם עדיין יש לך שאלות אל תהססי לשאול עוד פעם את הרופאים. מה שאני יכולה להוסיף או לחזור... המטרה שיהיה הכי טוב לך ולילדים שלך, מעבר דם מסוכן לשני הילדים, אחד לא מקבל מספיק והשני יותר מידי, לכן רוצים להוציא אותם. סיכויים לשרוד - להשאר בחיים קרובים ל 100%. מה יהיה אחר כך אי אפשר לדעת כעט, אבל זה שבוע יחסית גדול למה שיש בפגיה. לא מזמן הכרתי אישה שהיא בעצמה הייתה פגית שבוע 24 וכעט אמא לתאומים. ועוד פסוק לעידוד "לב אדם יחשב דרכו ויהוה יכין צעדו" משלי טז,9.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מטרנה להאכילתמר07/10/2009
שלום רב,
בתי כיום ב3 חודשים נולדה בשבוע 36 במשקל 1740 , כיום היא שוקלת 3230, אני האכלתי אותה בהתחלה סימילק אדוונס ועקב עצירות עברנו למטקנה שלב 1, האם כדאי לעבור למטרנה סנסטיב?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מטרנה להאכיל
אלה קושניר08/10/2009שלום תמר
תשארי על מטרנה שלב 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אשלגן גבוהה בתינוק בן חודש וחצירותם06/10/2009
היי,
בני בן החודש וחצי בעל כליה מולטיצסטית אחת. כליה שניה תקינה. תפקודי כליות מצוינים (0.28). אך רמת האשלגן בדם נמצאה גבוהה 6.3 בשתי בדיקות (כדי לשלול בעיה טכנית במעבדה).
לאחר הייעצות עם נפרולוג נשלחנו לעשות אקג שיצא תקין- כדי לשלול הפרעות בקצב הלב.
בני נולד פג במשקל 2 ק"ג בשבוע 36.
הוא ניזון מחלב אם ומסימילאק רגיל, כעת הוא ניזון מחלב אם ווממטרנה סנסטיב. התבוננתי בתווית שעל גבי האריזות וישנו הבדל ברמת האשלגן. ב100 מ"ל מזון מוכן בסימילאק יש משהוא כמו70 לעומת 108 במטרנה סנסטיב. האם ייתכן כי השינוי במזון גורם להבדל בבדיקות הדם,
לפני חודש לא היה אשלגן גבוה, התינוק נותן שתן לאחר כל ארוחה. כל תיתול ספוג בשתן.
אשמח לשמוע דעתך,
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אלה קושניר08/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=269 id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי פגתמר29/09/2009
אלה שלום!
בני נולד בשבוע 30 במשקל 1050, הונשם עם לידתו למשך 4 שבועות לערך. שוחררנו לביתנו עם אבחנה של bpd במשקל 2350. ברצוני להתייעץ איתך לגבי מספר נושאים:
1. כיום בני שוקל 3230 והוא בן שלושה חודשים בערך. מתי לדעתך הוא ידביק את הפער עם בני גילו?
2. האם הוא חשוף יותר להידבקות בשפעת החזירים בשל היתו חולה bpd ?
3. בנוגע לחיסון rsv האם ומתי עלי לחסנו?
4. האם העובדה שהוא היה מונשם עשויה לפגוע ביכולות הקוגנטיביות שלו?
תודה ושנה טובה.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי פג
אלה קושניר02/10/2009שלום תמר
1 אני לא יודעת מתי בנך ידביק את הפער עם בני גילו, זה תלוי בהרבה דברים, הוא גם קטן לגיל הריון. מה שחשוב שהוא יתפתח בקצב שלו ואת תהיה שמחה עם זה.
2 אין מספיק מחקרים המוכיחים קשר בין הדבקויות במחלות ריאה זיהומיות (בתוכם גם שפעת חזירים) לבין מחלת ריאות כרונית כמו BPD, אבל הגיוני לחשוב על זה.
3 כדאי לחסן RSV , אפשר מעכשיו, תתעייצי קופת חולים שלך.
4 הסיבה שמנשימים בין היתר היא לספק מספיק חמצן למוח, כדי לשמור על יכולות קוגניטיביות. מוח עלול להפגע כאשר לא מקבל חמצן זמן ממושך יחסית, בכל מקרה בשלב הזה אי אפשר לדעת האם המוח נפגע.
שיהיה לכם שנה טובה ומתוקה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה התינוק צריך לאכולשירן22/09/2009
התינוקת שלי בת חודש רציתי לדעת את כמות האוכל שהיא צריכה לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה התינוק צריך לאכול
אלה קושניר23/09/2009שלום שירן
כמות האוכל המומלצת ליממה 150 מ'ל ל1 ק'ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי כמות האוכל המומלצת?אביגיל22/09/2009
שלום לך,
ביתנו היום בת 4 וחצי חודשים כרונולוגית. בת 3 חודשים מתוקן.
נולדה בשבוע 31+5. אוכלת רק מבקבוק תמ"ל של פגים.
נולדה במשקל של 2 ק"ג. היום שוקלת: 6 ק"ג.
מהי הכמות שעליה לאכול בהתחשב לגילה ולמשקלה היום?
בברכה,
עדי ואילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי כמות האוכל המומלצת?
אלה קושניר23/09/2009שלום,
כמות האוכל ליממה 150 מ'ל ל1 ק'ג
900 מ'ל לחלק למספר ארוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למטרנה רגילהמאיה20/09/2009
יש לי תאומות פגות כיום בנות 4.5 חודשים כרונולוגי, נולדו בשבוע 31+3 במשקלים 1.189 1.256.
כיום שוקלות 5.200, 5.000 הן אוכלות מטרנה סנסטיב 120 מ"ל בארוחה, אומנם הן ישנות כל הלילה אך עדיין במשך היום הן אוכלות כל שעתיים.
ניסיתי להגדיל את המנה אבל הן לא אוכלות יותר מ-120 מ"ל.
1) האם אפשר לעבור למטרנה רגילה?
2) האם לעבור לשלב 1 או לשלב 2?
3) האם המעבר למטרנה רגילה הזמנים בין הארוחות יהיה ארוך יותר או שזה קשור רק לכמות שהן אוכלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למטרנה רגילה
אלה קושניר23/09/2009שלום מאיה,
1) למטרנה רגילה מומלץ לעבור בגיל חצי שנה.
2) תתחילי משלב 1.
3) ככל שהן גודלות כך זמן בין ארוחות תמארך, כמות האוכל ליממה 150 מל' ל1 קג', זאת אומרת אם המשקל 5 ק'ג -- 750 מ'ל ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בפגיםZ18/09/2009
שלום רב,
בתי בת 10.5 חודשים ומתחילה להצמיח שיניים.
כשהיתה קטנה יותר נאמר לנו ע"י רופא שיניים כי כאשר פגים מתחילים להצמיח שיניים יש לראות מיד רופא שיניים לילדים כי יכולות להיות בעיות בצמיחת השיניים שאם לא יטופלו בזמן יכולות לגרום לבעיות (נשירת שיניים?...).
רציתי לדעת האם שמעת על כך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים בפגים
אלה קושניר23/09/2009שלום,
בנושא הזה כדאי לכם להתיעץ עם רופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותקרני06/09/2009
מתי מחליפים פטמה בבקבוק משלב 1 ל-2?
משכיבים בעריסה עד גיל 3 חודשים כרונולוגי או מתוקן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
אלה קושניר16/09/2009שלום קרני
ישנם פטמות שונות בשוק, תבדקי על אריזה, שם צריך להיות כתוב
ממוצע בין גיל כרונולוגי למתוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולנונו03/09/2009
הבן שלי הוא שנתיים ו5 חודשים ...פג נולד בשבוע 30 פלוס יומיים פתאום הוא התחיל להרטיב במכנסים ולעשות קקי..התחלתי את הגמילה של אמיר מאפריל בדיוק אחרי יום הולדת שלו השני בהתחלה הוא הרטיב ועשה קקי ואני הבנתי והייתי ממש סובלנית אבל אחרי תקופה מסוימת הוא התחלי להגיד לי כל פעם שהוא רוצה פיפי או קקי ...בשבועים האחרונים פתאום הייתה נסיגה ..מרטיב ועושה קקי במכנס ואחרי זה הוא אומר לי...וגן אומר אסור לעשות קקי ופיפי במכנס..מה אני יכולה לעשות ? כעסתי לא הלך ...בסבלנות לא הלך מה הסיבה לנסיגה זו? אני עכישו ממש עכשיו החזרתי לו את החיתול כי ממש נמאס..הוא גם מרטיב בלילה כי הוא שותה חלב ומים בלילה..י ש אנשים שאומרים לי שהוא משתין מדי והא צריך בדיקות אבל הוא שותה הרבה מים ביום וחלב...מה אני יכולה לעשות? אמיר בן שנתים ו 5 חודשים בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול
אלה קושניר16/09/2009שלום נונו
לפעמים יש נסיגות, עושים הפסקה וממשיכים, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עלייה במשקלמרינה02/09/2009
שלום ולילה טוב,
ביתי נולדה פגה בשבוע 32. נולדה במשקל 1.950 ק"ג.
היום היא בת חודשיים - מתוקן ובת כמעט 4 חודשים כרונולגית.
אוכלת מבקבוק רק תמ"ל פגים כמות של 90 מ"ל כל 4 שעות.
לעיתים לא קמה עצמאית, אלא אני צריכה להעיר אותה ע"מ שלא תפסח על ארוחות.
לפני כ - 3 שבועות משקלה היה: 4.900 ק"ג. היום משקלה: 5.500 ק"ג.
רציתי לדעת מס' דברים ברשותך:
1. האם משקלה היום הוא תקין בהתאם לגילה?
2. האם כמות זו של האוכל ( 90 מ"ל ) היא מספקת ? ניסיתי לתת יותר , אך לא רצתה ואפילו פלטה.
3. מתי ניתן לעבור לשילוב מוצקים? האם על פי כרונולגי או מתוקן?
4. מה המלצתך בעניין מתן חיסון נגד שפעת? באיזה גיל ניתן לתת והאם כדאי?
בברכה,
ושבוע טוב,
מרינה - אמא של שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עלייה במשקל
אלה קושניר16/09/2009שלום מרינה
תפני לרופא להמשך התיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםקרני01/09/2009
באיזה גיל בוקעות אצל תינוק השיניים? האם אצל פג מחשבים לפי כרונולוגי או מתוקן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים
אלה קושניר16/09/2009שלום קרני
גיל בקיעת שיניים בממוצע חצי שנה - שנה. לגבי פגים משהו בין גיל כרונולוגי לבין מתוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםסהר31/08/2009
שלום רב
אני מכניסה את ביתי בת השנה- נולדה בשבוע 31 1590 , גדלה יפה , ברצוני לדעת האם יש לה סיכון גבוה יותר להידבק חלילה במחלות השונות ובייחוד שפעת חזירים, נושא זה מאוד מטריד כוון שיהיו איתה עוד 17 תינוקות במעון
בברכה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת חזירים
אלה קושניר01/09/2009שלום סהר
אני לא חושבת שלילדתך ישנם סיכונים גבוהים יותר מילדים אחרים להדבק במחלות שונות.
שפעת חזירים זה כמעט כל שפעת רגילה, מסוכנת יותר לחולים כרוניים במיוחד שיש להם בעיות בראות, לפגים קטנים (לא כמו שלך) שיש בעיית ראות BPD
אל תדאגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא עירניתאביגיל27/08/2009
שלום רב,
ביתי היום בת 3 וחצי חודשים - כרונולוגית ועוד מעט בת חודשיים - מתוקן.
נולדה בשבוע 31+5 ושוקלת 5.200 ק"ג. ניזונה ממטרנה פגים .
אוכלת כל 4 שעות בממוצע 90cc. בלילה בין השעה 1 לשש בבוקר - ישנה ברציפות.
ברוב המקרים איננה מתעוררת לבד לבקש אוכל ואני מעירה אותה כל 4 שעות כדי להאכילה.
בעבר היתה אוכלת בהנאה ואת כל הכמות. היום היא נרדמת בזמן הארוחה ולא מסיימת את כל הכמות.
נרדמת מייד לאחר כל ארוחה עד הארוחה הבאה.
אני גם נותנת לה מעט מים לפעמים, בין 5 ל - 10 cc.
אציין כי היינו בבדיקת רופא אתמול ולא ראה משהו בעייתי. אני חוששת כי התינוקת כל הזמן רוצה לישון!! זה משהו חדש שלא היה בעבר. בעבר היתה יותר רעבה ועירנית.
יש לי מס' שאלות:
1. האם לדעתך עליי להמשיך להאכילה בתמ"ל של פגים? ( בהתחשב במשקלה כעת?)
2. מדוע היא ישנה המון שעות ולא עירנית קצת בשעות היום? האם זה דבר טבעי או שיש פה סימן לבעיה כלשהי?
3. האם את חושבת שעליי להמשיך להעיר אותה כדי לאכול? ניסיתי כמה פעמים לא להעיר אותה והסתבר שמרווחי הארוחות היו גדולים מדי ( 6 שעות). אנאא עזרתך, אנו אובדי עצות.
ערב נעים,
עדי ואילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לא עירנית
אלה קושניר01/09/2009שלום עדי ואילן
אני חושבת שהכל תקין, הרבה הורים חולמים על כאלו ילדים. תתנו לה להתעורר לבד לאוכל, ניתן כבר לעבור למטרנה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלתקרני27/08/2009
האם יש דברים ספציפיים שחשוב שיהיה במטפלת בפג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת
אלה קושניר01/09/2009שלום קרני
לפי דעתי כל מטפלת בילדים קטנים חשוב שיהיה לה מושג מה לעשות במקרים דחופים, כמו להוציא גוף זר מדרכי נשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)