מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרידות וחולשהital08/06/2010
לפני שבועיים היה לי קושי וכאב בבליעה (כמו בשפעת) לקחתי אופטלגין ולא נחתי, המשכתי לעשות ספורט, אך היה לי מאד קשה והיתי זקוקה להמון מנוחה,
כמה ימים לאחר מכן נצרדתי מאד ולא יכולתי כמעט לדבר, אני מאד חלשה, מתקשה בנשימה,
אאג לא מצא דבר גם הריאות והבלוטות שלי 100%, הרופא כללי חושב שהיתי חולה ופשוט לא החלמתי,
קבלתי משאף של אסטמה, למרות שאין לי אסטמה אני מאד חלשה כך גם השרירים שלי.
מה דעתך,
אני בחו"ל וזקוקה ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010בהחלט יכול להיות שחטפת איזו שפעת או זיהום בדרכי אויר עליונות כולל מיתרי הקול ולכן גם הצרידות וגם החולשה. אין מה לעשות כרגע מלבד לשתות הרבה, לא לדבר, לא לאמץ את הגוף. תקשיבי לגוף. אם תהיה ליחה מוגלתית או חום, גשי שוב לרופא. אולי צריך אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עצבית בשמיעהלי-את08/06/2010
שלום
שמי לי-את בת 36 אני סובלת מבעיה עצבית באוזן שמאל שלא שומעת בכלל הסיבה כנראה מלידה נולדתי פג או שאולי אחרי מחלת ילדים אני לא יודעת בוודאות איזה מהסיבות היא נכונה שאלתי היא האם לבעיה עצבית יש פתרון?
מאז שאני זוכרת את עצמי ילדה תמיד אמרו לי שלבעיה עצבית אין פתרון האם כיום יש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרשות
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010לו החרשות היתה בשתי האזניים היו ממליצים לך על משתל השבלול. מאחר והאוזן השניה תקינה לא מקובל לעשות זאת, כי האוזן הטובה תהיה תמיד הרבה יותר טובה ואת לא תשתמשי בעצם, באופן מעשי, באוזן השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם...?....מיכל ב07/06/2010
עשיתי עגיל באף עם אקדח[אני לא יודעת אם אני צריכה להגיד את זה]
והשאלה שלי היא -אם עברו שבועיים אני יכולה להוציא את העגיל נגיד ליום והוא לא יסתם או שהוא יסתם ?.?
מקווה שאקבל תשובה בקרוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010לרוב 24 שעות זה לא בעייתי, אבל תלוי במידת ההחלמה של הנקב. לכי לפי הוראות של מי שעשה את זה. הכי חשוב שלא יהיה זיהום. זיהום באזור שיש בו סחוסים, ובעיקר באף, יכול להיות רע. זה לא אזור מומלץ למרות האופנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לפני משטחגליה07/06/2010
שלום,
עשיתי אתמול משטח גרון. כ-4 שעות לפני המשטח לקחת כדור אוגמנטין, כי כבר זיהיתי את הסימנים.
משטח הגרון יצא תקין - האם יכול להיות שכדור אחד "סילק" את החיידק מהגרון ולכן המשטח יצא תקין, או שמלכתחילה זו הייתה דלקת וירלית?
אני מתלבטת האם להמשיך ולקחת את האנטיביוטיקיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010לא רצוי לעשות משטח גרון אחרי נטילת אנטיביוטיקה. לעיתים זה גורם למשטח להיות שלילי. תצטרכי להחליט לפי הסימפטומים. אם החום והכאבים נמשכים עדיין, כדאי להמשיך. אם את מרגישה טוב אפשר לא לקחת ולחכות לראות מה יהיה. בקיצור - לא לעשות את זה להבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקרה של פקקים באוזנייםנטע07/06/2010
שלום,
יש לי פקקים באוזניים ואני משתמשת באטמי אוזניים כי אסור שיכנסו לי מים לאוזניים.
אתמול התחלתי להרגיש כאב באוזן והרגשה מוזרה ולא נעימה, כרגע האוזן סתומה חלקית אני שומעת במעומעם ואני ממש לחוצה שנכנסו לי מים ואין לי תור לרופא בימים הקרובים, רציתי לדעת מה הסכנות במקרה שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטימות
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010אם אין כאבים אז אין סכנה, אבל גשי בהקדם לא.א.ג לניקוי האזניים ואיבחון הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותאסתר עדי05/06/2010
מזה 11 ימים צרודה.לפני ש הופיע צרידות במקום עבודתי בטעות נפתחה ערכה קטנה של גז מרמיע.מיד התחלתי להתעתעש לאחר מכן שיעול יכש ו טורדני ו,אבדתי לגמרי את הקול למשך יומיים.בבדיקה אצל רופא משפחה אמר ש מדובר עלlaryngotracheitis.הקול אכן חזרה אך עדיין לא צלולה.אתמול הלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק אותי עם מראה לדבריו הכל תקין.איו יבלות לא פוליפים וכן מדובר על לרינגיטיס.הוא אמר לי לא לדבר ונתן ליflixotide 125 2 שעיפות פעמיים כיום.רציתי לדעת באם זה טיפול מתאים במצב זה.בתודה מראש על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר דן גוטמן07/06/2010כן זה טיפול מתאים אם כי אין לצפות לניסים. הצרידות ככל הנראה מהשיעול שהיה ויש להמתין שיחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בבלוטת הפרוטיסגיל צבי05/06/2010
אבחנה בסונאר צוואר תקין, למעט בלוטת פרוטיס שמאל צלקתית עם הרחבה של סטנסון
ואבן בצינור בפתח 8.5 ממ. צלום וושט תקין.
לפעמים כאבים, עיסוי המקום עוזר לפעמים.
מה הלאה , מה אפשר לעשות? האם ניתן לפתור את הבעיה ללא ניתוח.
בברכה ותודה צבי גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשוןבה
ד''ר דן גוטמן07/06/2010בד"כ צריך להוציא את האבן תחילה יש לגשת לפה ולסת לעיתים הם יכולים לעשות את זה במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סריקה טומוגרפית - עכשיו בעבריא05/06/2010
שלום,
לפני מספר שנים, אבא שלי עבר ניתוח של מחיצת האף בשל כשיי נשימה.
הניתוח השפיע עליו קשה מאוד, הוא חש ברע מספר שבועות - עם קשיי נשימה קשים (עד כדי חנק) וכאבי לב.
לאחר שהתייצב - המצב חזר למקור - וקשיי הנשימה חזרו למה שהיו לפני הניתוח.
לפני מספר שבועות פנה שוב לרופא א.א.ג, וזה הפנה אותו לסריקה טומוגרפית,
אלו הממצאים:
"עירפול כמעט שלם של מערת הלסת מימין.
תפיחות רירית במערת הלסת משמאל.
תפיחות רירית במערות המצח, במספר תאי האטמואיד דו צדדי.
הספנואיד מאוורר היטב.
תפיחות רירית בקונכיות, בחלל האף.
מבנה הגרמי שמור.
סטיה של מחיצת האף ימינה."
אשמח לקבל תרגום למושגים המוזרים האלה - מה זה אומר בעברית?
בנוסף, הרופא שהפנה את אבא שלי לבדיקה, טוען שנמצא גידול כלשהו באף ומפנה אותו לניתוח (שיתבצע במרפאה שלו בלבד) בהרדמה מלאה - ולא מרחיב מעבר לזה.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת, והאם ניתן לעבור ניתוח מהסוג שהרופא מתכוון אליו בעזרת לייזר?
תודה מראש על התגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/06/2010הממצאים מראים על סינוזיטיס כרונית ולעיתים ניתוח אכן עוזר. לא נראה לי שהבנתם את מה שהרופא אמר. אין ניתוחים בהרדמה כללית מבוצעים אלא רק בבתי חולים עם רופאים מדרימים התאוששות וכו. לא מבצעים ניתוחים בהרדמה מרפאה פרטית. לגבי לייזר התשובה היא לא. לא ניתן לבצע בעזרת לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת כירורג א.א.גח05/06/2010
שלם רב,
אתמול, לאחר בדיקות אולרה-סאונד וביופסיה, הודיע לי הרופאה (מומחית לאנדוקרינולוגיה) שיש לי סרטן פפילרי בבלוטת התריס. היא הסבירה לי שהטיפול היעיל ביותר הוא הוצאת הבלוטה.
שאלותי:
1. האם זו באמת הדרך היחידה או הטובה ביותר והבטוחה ביותר לטיפול בסרטן זה?
2. האם אתם יכולים להמליץ על כירורג א.א.ג טוב? ואם לא, איפה אפשר לברר על כירורגים כאלה ולקבל להמלצות?
תודה רבה.
דרך אגב, אני מבוטחת במכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/06/2010סרטן בבלוטת התריס הינה מחלה הניתנת לטיפול כירורגי ז"א ניתוח ולאחר מכן המחלה נרפאת
אנחנו בבלינסון ואני גם כמובן מבצעים מספר רב מאוד של ניתוחים כאלה ואת יכולה להגיע אלינו לבלינסון או להגיע אלי למרפאתי. אנסה לעזור
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקעמעמי05/06/2010
שלום רב
אני בן 43.
לפני 3 ימים התחיל לכאוב הגרון +חום גבוה.
לפני יומיים רופא המשפחה אבחן (ללא משטח) סטרפטוקוק ורשם לי פאן רפא 2 גר' ליום.
אתמול, לאחר 24 שעות, המצב החמיר, כל הלוע מלא בתפליטי מוגלה לבנה, עד כדי אי יכולת
לבלוע ולדבר, הלימפות בצאוור כ"כ נפוחות עד שהכאב מגיע לעורף, כאבי ראש חזקים,
חולשה אדירה.
הזמנתי רופא הביתה והוא החליף לי את הטיפול לאוגמנטין 875 פעמיים
אני כבר אחרי 2 מנות והמצב לא משתפר בכלל למעט החום שירד במקצת
מתי צפוי להיות שיפור?
ואם אין שיפור ---- מה לעשות?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/06/2010ככל הנראה מדובר בדלקת וירלית ולכן האנטיוביוטיקה אינה משפיעה. יש להמתין עוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקסרוני04/06/2010
שלום עשיתי הליקס לפניי שבועיים כמעט והאוזן כואב שנוגעים ואני מחטא עם מי מלח ועם ספריי מרפן השאלה שלי עם אני יכול להשים איזה משחה גם כמו סינטומיצין ?..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שניתן לשים סינטומיצין
ד''ר דן גוטמן07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליטים בגרוןנועה04/06/2010
בכמה חודשים האחרונים מופיעים לי אחת לכמה שבועות או ימים נקודות לבנות על השקדים .. זה נראה כמו תפליטים . הלכתי לרופא עשיתי משתח גרון ויצא שלילי , כנראה זה לא כתוצאה מגורם חיידקי.
שמתי לב שהתפליטים מופיעים לי כל פעם אחרי שאני עם חבר שלי. אני בת 18. האם תפליטים כאלה יכולים להווצר כתוצאה מנשיקות בלבד ? כל פעם שאני איתו זה מופיע באופן עקבי.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן04/06/2010ככל הנראה אין מדובר בדלקת כי אם בשיירי אוכל שנתקעים בחריצים בשקדים. אין קשר לזיהום אולם לעיתים תפליטים אילה גורמים לריח רע מהפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בעור התוף וטינטוןשרון03/06/2010
בתאריך ה 15.5.10 הייתה לי סוג של " תאונה " וגוף זר חגר לי לאוזן וגרם לי לנקב קטן במרכז עור התוף , לאחר בדיקת שמיעה ישנה ירידה באוזן ימין של 25% , מאז אני שומעת טינטון באוזן ודבר זה מציק לי מאוד ....
אשמח לדעת אם יש לזה טיפול ובנוסף לכך האם הטינטון יעלם כאשר יסגר הנקב בעור התוף ...
אשמח אם תוכל לענות לי במהרה ,
תודה רבה , שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב בתופית
ד''ר דן גוטמן04/06/2010כשיש ירידת שמיעה נגרם לעיתים טינטון. כאשר השמיעה תשתפר הטינטון ככל הנראה יעלם וקשה לומר מתי זה יקרה.
הנקב בד"כ נסגר לאחר מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים?טל03/06/2010
שלום,
אני סובלת מאלרגיה כבר שנים רבות, בתקופה האחרונה האוזן שלי נסתמת- הרגשה כאילו יש ליחה/נוזלים באוזן , יש לי הרגשה של כאב קל באזור הפנים , לחץ ,טעם לא טוב בפה, וקצת חוסר יציבות/סחרחורת ובחילה קלה מידי פעם. כמו כן אני מרגישה שהאף שלי סתום יותר מבד"כ ( הוא תמיד במצב לא פתוח...אבל עכשיו ממש סתום.)
היום פתאום הבחנתי שיש לי בתוך הנחיר מעין נפיחות שלפי התמונות שראיתי באינטרנט נראית כמו פוליפ.
לפני כחצי שנה הייתי בביקור אצל רופא אא"ג והוא אמר לי שהריריות נפוחות מאוד ושרואים שאני סובלת מאוד מאלרגיה , אך לא איבחן פוליפים
רציתי לדעת כיצד נעשית האבחנה של פוליפ- יש צורך בצילומים? ביופסיה? האם התופעות שהזכרתי יכולות לנבוע כתוצאה מהפוליפ?
האם פוליפים יכולים להיות ממאירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן04/06/2010הפטוליפים בד"כ אינם ממאירים אולם תחילה יש לגשת לרופא א.א.ג לבדיקה. על פי הממצאים תקבלי טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת mriשלומית03/06/2010
שלום רב, רציתי בבקשה התייחסות לממצא הבא: עיבוי רירית ניכר בסינוסים האתמואידלים משני הצדדים ובמידה פחותה בסינוסים המקסילרים והספנואידלים דו-צדדית. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתי מהיום.
ד''ר אביגיל ארד08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)