מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה במיתרי קולקארין8630/06/2010
לפני כשנתיים אימצתי את הקול ע"י שירה בטכניקה לא נכונה(בלי פיתוח קול).מאז יש לי תחושה של משהו שמפריע לי בגרון/לוע.אני מרגישה את זה במיוחד כשאני מרימה את הקול,אפילו במעט,והכי הרבה כשאני מנסה לשיר(אז אני מרגישה גם כאב וגם תחושה של משהו זר שיושב,וסוג של נפיחות).
הייתי אצל רופא א.א.ג שבדק את המיתרים ע"י סיב אופטי.לדברו הכל תקין.הוא המליץ לי לנסות טיפול בלוסק מכיוון שאני סובלת גם מצרבות.
עשיתי גסטרוסקופיה שהייתה תקינה.כמו שכתבתי,אני מרגישה שזה המיתרים לפי התחושות שתיארתי. יכול להיות שהרופא לא בדק או לא ראה טוב את המיתרים בבדיקה? יכול להיות שיש לי יבלת? יש דרך נוספת לבדוק את המיתרים או שכדאי לחזור שוב על הבדיקה עם הסיב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרי קול
ד''ר רועי הוד30/06/2010בדיקה עם סיב אופטי גמיש או קשיח היא אופציה אחת לבדוק את מצב הגרון בכלל ומיתרי הקול בפרט. בדיקה נוספת היא בעזרת מראה ומקור אור דרך חלל הפה. כל אחת מהשיטות אמורה לעזור באבחון מחלות שונות של מיתרי הקול. הסיפור של מאמץ קולי, כאבי גרון ותחושת "הפרעה" מרמזים על פתולוגיה כלשהי בקופסת הגרון ועל כן הייתי ממליץ על בדיקת א.א.ג חוזרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרוןלימורי30/06/2010
בוקר טוב,
מיום שני אני סובלת מדלקת בגרון ובלילה על דעת עצמי (לאחר שראיתי במראה שצד שמאל של הגרון מכוסה לבן) התחלתי אוגמנטין וביום שלישי בבוקר ניגשתי לרופא שהורה לי לקחת אוגמנטין למשך 10 ימים.
היום עדיין נורא כואב לי בבליעה ובנוסף גם הצד הימני החל לכאוב לי מאוד (כמו סכינים) ויש עליו מעט דלקת (התחיל להיות לבן).
ממש קשה לי.
זה הגיוני ???
אנ מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שקדים
ד''ר רועי הוד30/06/2010אוגמנטין בדר"כ יעיל נגד דלקת שקדים חריפה (בתנאי שהמחלה חיידקית והחיידק רגיש). אנטיביוטיקה מתחילה להשפיע לאחר 24-36 שעות ועל כן אם את מרגישה היום שאין שיפור או אפילו החמרה במצבך יש צורך בבדיקת רופא חוזרת מכיוון שיכול להיות ומדובר במחלה ויראלית (ואז אין מקום לטיפול אנטיביוטי) או שהחיידק אינו רגיש לסוג אנטיביוטיקה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוזניים סתומות - שאלה דחופהיוני30/06/2010
שלום,
היום ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון על מנת שינקה את השעווה מהאוזניים, מכיוון שברצוני לעשות אטמי אוזניים מקצועיים מסיליקון והם דרשו זאת ממני.
לפני כשנתיים בערך גם עברתי ניקוי אוזניים עקב תחושת אטימות ואכן זה פתר את הבעיה.
הרופא אז השתמש במיקרוסקופ כלשהו ששאב וגרד את השעווה בו זמנית.
מעין הרגשה של שאיבת חול מתוך האוזן. התהליך כאב והוא היה צריך גם לשמן את האוזן ואף אמר לי לחזור לאחר שבוע ונתן לי טיפות לריכוך.
כשהייתי היום אצל רופא אחר, הוא התבונן גם בעזרת מיקרוסקופ, אך לא השתמש באותה שיטה אלא רק "גרד" את השעווה עם מכשיר כלשהו, ללא תחושת השאיבה. הרגשתי כאב עז מאוד והוא אמר לי שהשעווה קשה כאבן ויש לרכך אותה שוב ולחזור לאחר שבוע כי התהליך פוצע לי את האוזן.
הוא רשם לי מי חמצן 3% לריכוך וחיטוי ואמר לי לשים פעם אחת ביום ולמלא את האוזן.
בבית החדרתי את מי החמצן בעזרת מקל אוזניים מכיוון שלא היה לי מזלף ובאמת בתוך האוזן היה דם, ולא מעט. היתה תחושת תסיסה מוזרה בתוך האוזן
השאלות שלי הן:
- האם השיטה של הרופא היתה נכונה ומקצועית? לא צריך להשתמש גם ב"שואב" ליעילות מירבית?
- האם הוא לא טיפל ביתר עדינות ופצע ברשלנות את פנים התעלה?
- האם זה מסוכן ונגרם נזק בלתי הפיך?
- האם מי החמצן יעילים (פעם שעברה נתנו לי טיפות שמנוניות) והאם דרך ההחדרה והמינון שנתן לי נכונים?
אני מודאג מכל הנושא במיוחד מכיוון שהנני מוסיקאי והאוזניים הם העבודה שלי.
אנא חיזרו אליי עם תשובות במהרה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אוזן
ד''ר רועי הוד30/06/2010ניקוי אוזניים יכול להתבצע במספר דרכים: הזלפת מים לתעלת האוזן, שאיבה או פשוט משיכה של חתיכות גדולות של לכלוך בעזרת מכשיר מתאים. גם בידיים מיומנות ביותר התעלה החיצונית עלולה להפצע בשלב הניקוי. אני מניח שהרופא שניקה לך את האוזן מקצועי ולא היה פוצע אותך סתם. גם אם נגרם פצע לתעלה, תוך מספר ימים הוא מגליד ללא סיבוכים מיותרים. אני לא מאמין שנגרם נזק בלתי הפיך. מי חמצן הם בהחלט דרך להמסת הלכלוך, דרך נוספת היא שמן פרפין למספר ימים או טיפות צרומול לאוזן. לאחר מספר ימי טיפול יהיה קל יותר לשאוב את כל הלכלוך (צרומן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק עוד דבר אחד
יוני30/06/2010זה בסדר להחדיר את מי החמצן בעזרת מקל אוזניים? האם יש דרך יעילה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפטוף טיפות
ד''ר רועי הוד01/07/2010ניתן לטפטוף עם פיפטה. (מכשיר לטפטוף טיפות לאף או לאוזן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימהחיים30/06/2010
שלום לדקטור שנים שסבלתי מנוזלת אלרגית שגרמה לאף ליהות סתום אחרי טיפולים רבים ברוך השם
עזר הטיפול והפסיק הנוזלת אבל לאחרונה שמתי לב שתמיד צד אחד סתום לי ואני לא נושם בו בכלל וזה גורם לי הרבה פעמיים לכאבי ראש הייתי אצל רופא מומחה לאף אוזן גרון והוא יסתכל בפנים ואמר שיש לי גם מחיצה קטנה אבל זה לא משמעותי ועדיף שלא לעשות ניתוח וחוץ מזה הוא שאל אותי אם אני מריח כמו שצריך ואמרתי לו שרק שאני מתאמץ והוא נתן לי מרשם לזריקה בשם דיפרוספאן והשאלה שלי האים זה מסוגל להחזיר אותי לנשום כמו שצריך משתי צדדים ואים לא מה אני יכול לעשות ששתי הצדדים היו פתוחים כמו שצריך .
תודה לדקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד03/07/2010יתכן והרופא ראה באף יותר מסטיה של המחיצה. אם הוא הציע דיפרוספן זה כנראה משום שהוא ראה ריריות נפוחות או פוליפים אלרגיים החוסמים את האף ולכן שאל על חוש הריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםליז אזולאי29/06/2010
שלום רב,
ביתי היא בת 2.8 והופנתי ע"י ר.ילדים לאימונולוג לבחון את המערכת החיסונית וכן לוודא מדוע כל חודשיים לביתי יש דלקת גרון עם חום גבוה ובלוטות לימפה נפוחות יש לציין, שב-3 המקרים האחרונים המשטח הגרון היה שלילי, אך בכל זאת היא קיבלה אנטיביוטיקה.
האימונולוג שלח אותנו לצילום נזופארינקס[צילום צדדי] והממצאים הם:
תפיחות ברקמות הרכות האחוריות של הנזופרינקס
והיצרות תעלת האויר.
אדנואידים מוגדלים.
מה משמעות הממצאים?
והאם נתינת כמויות גדולות של אנטיביוטיקה, האם יש לכך השלכות? אני נותנת לה גם פרוביוטיקה.
תודה ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים.
ד''ר רועי הוד29/06/2010רקמת אדנואידים מוגדלת עלולה להצר את נתיב האויר האפי, זה עלול לגרום לזיהומים אפיים, סינוסיטיס, נחירות לילה וכו'. שימוש רב באנטיביוטיקה עלול לגרום לצמיחת חיידקים עמידים לאנטיביוטיקות שונות, גם חולשה עלולה להגרם כתוצאה משימוש רב. יש צורך בבדיקת א.א.ג לצורך המשך הבירור והחלטה לגבי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPFAPA
ד''ר אביגיל ארד29/06/2010דלקות גרון חוזרות עם חום, תפליטים על השקדים ובלוטות נפוחות ומשטח שלילי יכול להיות PFAPA. הטיפול במקרה זה אינו אנטיביוטיקה אלא מנה אחת או שתיים של סטרואידים בהתקף, והקלה תוך מספר שעות. צריך לברר גם לכוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וכאב באוזנייםגל29/06/2010
לפני כשבוע נחתתי עם מטוס, ובמהלך הנחיתה היה לי לחץ מאוד גדול באוזניים, וגם כאב (הנחיתה והלחץ ערכו כעשרים דקות בערך)
הייתי באותו הזמן (וגם עכשיו) עם אלרגיה (כנראה) שגרמה לי לדלקת עיניים ולנזלת.
עכשיו, כשבוע לאחר הנחיתה, עדיין כואבת לי האוזן.
אני מפחדת שנגרם לי נזק. זה יכול להיות? או שזה יעבור עוד כמה זמן...
אתמול טפטפתי שמן זית לאוזן, וזה לא עזר לכאב, אולי זה אפילו סתם אותה קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ אוזני
ד''ר רועי הוד29/06/2010יכול להיות ונגרם נזק לעור התוף כתוצאה משינוי הלחצים. יש להבדק. בינתיים ניתן לשים טיפות אוטידין להרגעת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת??????????
גל30/06/2010איך אפשר לדעת? אני חושבת שאם היה נזק בעור התוף אז זה היה כואב לי מאוד
וזה לא כואב לי מאוד, רק קצת. אני רגישה לכאב, אז אם אני אומרת שזה לא מאוד כואב אז זה לא.
אני מאוד מקווה שלא קרה שום דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר רועי הוד30/06/2010בדיקה פשוטה של האוזן תקדם אותך באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יריקת דםח.28/06/2010
שלום רב,
אני בת 37, בריאה בד'כ.
היום כשקמתי בבוקר בעת צחצוח השיניים ראיתי שאני יורקת דם אדום טרי, חשבתי שזה אולי מהחניכיים או מהשיניים אך הבנתי שזה מהגרון. אני מרגישה משהו בגרון, מעין פצע אולי, שנמצא גבוה בגרון. גם בהמשך היום זה נמשך אך רק נקודות אדומות כמו שאריות של דם.
אין כאב ולא הייתי חולה בזמן האחרון.
אילו בדיקות עלי לבקש מהרופא ומה זה יכול להיות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד28/06/2010במקרה זה אין לי מה לומר מלבד זאת שעליך להגיע לבדיקת א.א.ג בהקדם לראות אם מקור הדמם. לכשיפסק יהיה קשה לאתר את המקור, אז נסי להשיג תור מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חמורהרומי28/06/2010
בת 15 סובלת כבר חצי שנה מהפרשות מאוזן ימין כל בוקר.
לאחותי כבר הייתה דלקת אוזניים חריפה ועברה ניתוח.
לפני שבוע היו לי כאבים חזקים באוזן ימין בכל נגיעה והלכתי לרופאה.
היא איבחנה דלקת אוזניים חמורה באוזן ימין (אוזן שמאל בסדר) ונתנה לי צילוקסן ואוגמנטין למשך שבוע.
אחרי שבוע באתי לביקורת והיא אמרה שלא חל שינוי.
הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שיש לי דלקת לא רגילה, והוא רוצה לחכות עד שהדלקת תעבור כדי להבחין במה מדובר.
מה כוונתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר רועי הוד28/06/2010אין לי מושג למה הוא התכוון. לפי סיפורך, מדובר בסיפור של דלקת מתמשכת באוזן ימין. יש צורך בבדיקת רופא, ניקוי האוזן, התבוננות במצב התעלה החיצונית והתופית, חיפוש אחר רקמה לא תקינה, נטילת תרבית במידה ויש ממה וטיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ואוזניים מתמשכים......עדי27/06/2010
היי ד"ר הוד, זו עדי הייתי אצלך ביום שישי האחרון בביה"ח בלינסון, קראתי הרגע כתבה של מחלת הקנדידה, עם תסמינים כמו שלי כאבי גרון, אוזניים, ראש, חזה ועייפות, רשום שם שמחלה מסוג זה לא ניתן לדעת בכל מיני בדיקות דם רגילות.....האם זה יכול להיות נכון וכדאי לבצע בדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר רועי הוד27/06/2010היי.
אני לא זוכר את הפרטים המדויקים לגביך, תזכירי לי. בכל אופן, סיפור הקנדידה מאוד נפוץ בימינו, ישנן דיאטניות ומדקרים שמטפלים בזיהום בקנדידה באופן קבוע:). יש להוכיח צמיחה של פטריה בתרבית כדי לקבוע אבחנה. יש גם מראה די אופייני לקנדידה בתעלת האוזן החיצונית ובמקומות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון ואוזניים מתמשכים......
עדי27/06/2010היי ד"ר הוד, אני הייתי אצלך גם לפני שבועיים עם אמא שלי,אמרתי לך שאני מרגישה כמו אבן בגרון ותחושה של עור מתוח, בדקת אותי ואמרת לי שאתה לא מוצא שום דבר, וגם נירולוג בדק אותי ולא מצא שום דבר, היכן ניתן לעשות את בדיקת הקנדידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה
ד''ר רועי הוד27/06/2010עכשיו זוכר.
את הבדיקה אני מניח שניתן לעשות דרך רופא המשפחה. דרך המיון זה בלתי אפשרי למיטב ידיעתי. לפי תלונותיך לא נראה כי מדובר בזיהום מקנדידה. איך הכאבים, השתפרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון ואוזניים מתמשכים....
עדי27/06/2010לא השתפר כלל, אני ממש סובלת מכאבי אוזניים וליד האוזניים, גם לא נתנו לי שום טיפול, רופא נירולוג בדק אותי והחליט שאני בחרדות , זה הכי קל להגיד את זה. בשעות הערב אני מרגישה יותר את הכאבי גרון אבל האוזניים זה במשך כל היום והלילה. בנוסף לזה שיש לי את הכאבי ראש והחזה, ועייפות בגלל זה אני שואלת אם יכול להיות שמדובר בקנדידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה
ד''ר רועי הוד27/06/2010לי אישית זה לא נראה או נשמע קנדידה. קשה לי להגיד מה זה אך למיטב זכרוני הבדיקה הגופנית בתחומי היתה תקינה. מקווה שישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנגנון הבליעה
עדי27/06/2010נשלחתי לעשות בדיקת הדמייה של מנגנון הבליעה, האם אתה יכול להסביר לי מה זו בדיוק הבדיקה הזו ,והאם יש צורך במלווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנגנון בליעה
ד''ר רועי הוד27/06/2010זוהי בדיקת הדמיה בה החולה שותה חומר ניגוד ומתבצע צילום דינמי (של תזוזת החומר) מחלל הפה ועד הכניסה לושט. מטרת הבדיקה לראות אם יש בעיה באחד משלבי הבליעה. לטעמי אין מקום לביצוע הבדיקה אצלך מכיוון שתלונותיך שונות ולא מכוונות לבעית בליעה...אין צורך במלווה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנגנון הבליעה
עדי27/06/2010תודה ד"ר , מקווה שנגיע לשורש הבעיה, כי הכאבים בלתי פוסקים ותמידיים באוזניים ובגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנגנון הבליעה וכאבי גרון וראש
עדי02/07/2010ד"ר הוד, היי זו עדי ,עשיתי את הבדיקה של מנגנון הבליעה אתמול, הבדיקה יצאה תקינה , אני סובלת
מכאבים בגרון (פנימי) וממשיך לי הכאבי ראש מאחורי האוזניים וגם בראש מאחורה..............מה עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד''ר רועי הוד03/07/2010לא היה לי ספק שהיא תצא תקינה, זה לא נראה כמקור הבעיה. כאבים בגרון פנימי ניתן לבדוק במרפאתנו. לגבי כאבי הראש וכאבים מאחורי האוזניים, נראה לי שכדאי שתבדקי ע"י נוירולוג בקופת החולים ושישקול הדמיה כלשהי כגון CT וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
עדי07/07/2010היי ד"ר, רציתי להגיד לך שה- C.T יצא תקין , ואמרו שכנראה זה כאבים נרופאטים שבאים ממקום עצבי ונתנו לי כדורים בשם ליריקה, אתה מכיר כדור כזה? ואם כן, הוא כדור רגיל....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אוזניים
עדי10/07/2010היי ד"ר שבוע טוב, עדיין לא עבר לי הכאבי אוזניים ואפילו זה התחזק לי ביומיים האחרונים, אני חורקת שיניים בלילה, ויש לי עדיין קליקים ליד האוזן וגם בפנים הלסת , לפעמים גם קשה לי לפתוח את הפה, יש מצב שזה בגלל זה , יש לי הפניה לפה ולסת , אבל אני מנסה כל פעם ואף פעם לא עונים שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בעיות באוזניים...חסוי27/06/2010
שלום,אני בן 19 וסובל מטינטון ורגישות חמורה לרעש, בכל פעם שאני נחשף לרעש(גם לדברים קטנים,כמו לצעקות של עצמי ולעוד המון דברים שלא מפריעים לשאר האנשים..)יש לי כאבים באוזן,בנוסף יש לי כאבים באוזן מידי פעם וגירוד באוזן רוב הזמן..רציתי לדעת מה ניתן וכדאי לי לעשות ?
והאם זה שכואב לי בכל פעם ,אומר שגם השמיעה נפגעת?
נ.ב-עברתי בדיקות שמיעה רגילות שייצאו תקינות ובבדיקה של הסבילות לרעש יצא שאני אכן רגיש,במיוחד באוזן שמאל..
אשמח לעזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד27/06/2010סבילות לרעש היא דבר אישי ואם לך יש סבילות לרעש - פשוט הימנע מרעש. לגבי כאבים וגרד, זה לא קשור וכדאי שרופא א.א.ג יבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני לא יכול להימנע מכל רעש..
חסוי27/06/2010זה דבר בלתי אפשרי..אני לא יכול הרי להיות כל היום בחדר בלי לצאת ממנו..ואפילו רעש של סגירת דלת למשל, גורם לי לכאב..אין לזה ולטינטון טיפול? שמעתי רק על ה-TRT ,מה זה בדיוק והאם כדאי לי לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני גם שוחק שיניים..
חסוי27/06/2010ויש לי קליקים שאני שומע כל הזמן בפתיחת ובסגירת הפה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים
ד''ר רועי הוד27/06/2010עם קליקים וכאב בפתיחת הפה- יש לפנות לרופא פה ולסת לאבחון הבעיה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי,נאמר לי שאין מה לעשות..
חסוי30/06/2010ובינתיים לא די בזה שיש לי צפצוף קבוע באוזניים(טנטון) ושכל רעש קטן גורם לי לכאבים עזים באוזניים,אני נאלץ גם לסבול את הקליקים האלו ,אני בטוח שמשהו לא תקין בלסת עקב שחיקת השיניים,אך נתקלתי ברופאה שהתייחסה לטענותיי בזלזול וטענה שקליקים בפה ללא כאב זו לא בעייה...
אך הדבר מציק לי ומטריד אותי מאוד, כשאני פותח את הלסת אני מרגיש כאילו זז לי משהו (כנראה איזשהו שריר )בתוך האוזן..
האם יש בכלל קשר בין שחיקת השיניים לבעיות האוזניים?
ואני ממש מבקש מכם,אנא ייעצו לי איך לטפל בבעיות הנ"ל,אני מאוד מדוכא ומיואש..תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסת
ד''ר רועי הוד30/06/2010לפי סיפורך יש סיכוי ומדובר בבעיה במפרק הלסת. בעיה כזו עלולה להקרין כאב לכיוון האוזן ולגרום לחולה לחשוב שמדובר בדלקת אוזן. יש צורך בבדיקת רופא שיניים/פה ולסת/א.א.ג כדי לראות אם זו הבעיה ואם כן לתת טיפול מתאים (נוגדי כאב, פיזיותרפיה וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר אמרתי,הייתי אצל מומחית ..
חסוי30/06/2010לכאבי פנים,שילמתי מאות שקלים ,היא התייחסה אלי בזלזול וטענה שזו לא בעייה..האם היא טעתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהצביה26/06/2010
מזה כשבועיים אני סובלת מטעם מר בפה בלילה כשאני ישנה אני מתעוררת עם טעם ממש מר בפה ורק בבוקר זה מתחיל לעבור, רציתי לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מר
ד''ר אביגיל ארד26/06/2010יתכן ומדובר ברפלוקס - עליית מיצי קיבה או מרה לגרון.לא תמיד זה מלווה בצרבת. גשי לרופא א.א.ג או גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , אני מתעניין באפשרות לבצעש26/06/2010
ניתוח למילוי מיתרי הקול .
הייתי מעוניין לקבל מידע
על הניתוח , סיכוניו ( אם קיימים ) ,
וסיכויי ההצלחה שלו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרי קול
ד''ר אביגיל ארד26/06/2010מילוי מיתרי קול יכול להיעשות באמצעות הזרקת שומן. הניתוח נעשה בהרדמה כללית. הגישה דרך הפה, כך שאין חתכים חיצוניים. הבעיה עם שומן היא שהוא לא מחזיק לנצח ויש צורך לעיתים בהזרקה חוזרת. אם מדובר בשיתוק מיתר קול יש אפשרויות נוספות. למה אתה צריך מילוי מיתרי קול.....???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה , נבדקתי
ש27/06/2010אצל רופא אף אוזן גרון והוא אבחן אצלי אי סגירת מיתרי קול .
הדבר מפריע לי מאוד , וגורם לעיתים לדיבור לא שוטף ורציף.
הבנתי שאפשר לשפר את המצב עם קלינאית אבל תהליך זה ארוך .
לכמה זמן המילוי מחזיק ? האם אתה ממליץ לעבור ניתוח כזה
והאם יש סיבוכים אפשריים לניתוח כזה ?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר אביגיל ארד28/06/2010הזרקת שומן אינה תחליף לקלינאית תקשורת. משתמשים בהזרקת שומן כאשר יש מסיבה כלשהי דילדול של ריקמת מיתר הקול. אם הבעיה היא חוסר סגירה מדובר לרוב בצורת שימוש לא נכונה במיתרים ומתח של השרירים. הטיפול לזה הוא קודם כל וברוב המקרים מספיק - טיפול דיבור על ידי קלינאית תקשורת. לך על זה. תשקיע. תיישם מה שאתה לומד. אין פתרונות מהירים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריימון26/06/2010
שלום,
האם עוצמת הרעש שיש במועדונים גורמת לפגיעה בשמיעה? קל וחומר הידברות עם אדם בצעקות לאוזניים?
יש לציין שאינני מרבה לצאת למקומות הללו.
אם ברצוני לעשות בדיקת שמיעה , האם צריך לגשת לרופא אגג? והאם הוא עושה לי בדיקה במקום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשמיעה
ד''ר אביגיל ארד26/06/2010כן. רעש חזק במועדונים בהחלט יכול לפגוע בשמיעה וכדאי להימנע מכך. לבדיקת שמיעה מקבלים הפניה אצל רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הנזק מצטבר?
ריימון27/06/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
ד''ר אביגיל ארד27/06/2010כן. הפגיעה בשמיעה תלויה בעצמה ומשך החשיפה. יש גם אלמנט אישי. לא כולם רגישים באותה מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ארד-המשך
ריימון28/06/2010האם את מציעה לי ללכת לבדיקת שמיעה לאחר אירוע חד פעמי שכזה?
יש לציין כי לאחר שיצאתי ממקום האירוע האוזניים שלי היו סתומות, אך למחרת הכל שב לקדמותו.
אני ממש מודאג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
ד''ר אביגיל ארד28/06/2010לא צריך להילחץ. העובדה שסבלת אומרת שהאזניים שלך רגישות. לא חובה לרוץ לבדיקת שמיעה, מה גם שזה לא יעזור. רצוי להקשיב לגוף ולהימנע מרעש מוגזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא יעזור?
ריימון29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ורגישות באףעדי25/06/2010
בתקופה האחרונה כואב לי מאד באף כאשר אני נושמת וגם כאשר אני נחשפת לרוח , אויר קר או לריחות חזקים של בשמים או בישולים וקשה לי לנשום מהאף וכאשר אני נושמת מהפה אני חשה צריבה בגרון
ממה זה יכול לנבוע ? ואיך מטפלים בזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה אפית
ד''ר רועי הוד25/06/2010יש צורך בבדיקת רופא לצורך המשך בירור התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית נזלתאנה24/06/2010
שלום,אני הייתי חולה לפני כחצי שנה בחורף,והשתמשתי באוטריוין בערך כחודשיים,למרות שבהוראות השימוש ניתן להשתמש לא יותר מ-5 ימים.
לאחר שיום אחד החלטתי להספיק להשתמש\כי זה לא עזר לי כלל,אני לא מפסיקה להתעטש,נזלת בלתי פוסקת.לפעמים האף נפתח,במיוחד בפעילות גופנית.בד"כ האף סתום והנזלת סמיכה.לפעמים כשאני מקנחת את האף,אין לי מושג מאיפה באה כל הנזלת,פשוט יוצא מלא.
מה דעתך? הרופא הפנה אותי לבדיקת א.א.ג אך ברצוני לדעת פחות או יותר במה מדובר..
אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד25/06/2010שימוש ממושך בטיפות אף גורם עם הפסקתם לגודש מוגבר. אבל אם יש גם נזלת חזקה, אולי יש אלרגיה או משהו וכדאי לקבל טיפול נוסף מלבד אוטריבין...גשי לרופא א.א.ג לאיבחון וטיפול. תתרחקי מאוטריבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)