מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח SMR - תוצאה סופיתאוריה25/02/2010
שלום רב.לפני 11 יום עברתי ניתוח SMR + הקטנת קונכיות תחתונות.
שמו לי טמפונים נמסים אך אני עדיין מרגיש שהכל סתום (2 הנחריים סתומים וקשה לנשום).
האם זה אומר שהניתוח כשל?
בנתיים אני משתמש בספריי לאף של מי-מלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010לא לא ניתן לומר שהניתוח כשל יש לרסס מי מלח ולהגיע לביקורת לאחר 6 שבועות מיום הניתוח לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים עמומים באוזןלימור25/02/2010
הי,
לפני יומיים התחיל לי מן לחץ וקולות עמומים (מאין דפיקות עמומות) באוזן שמאל
אני בת 30 ומעולם לא סבלתי מבעיה דומה. אני אדם בריא בדרך כלל.
הרעשים האלה לא מפריעים לי לתפקוד היומיומי והם מורגשים רק כשיש שקט מוחלט בסביבתי.
היום גם התחיל קצת כאב ראש ועייפות.. סוג של שפעת? וירוס? או שיש מה להלחץ?
אשמח לתשובה מהירה ולמי לפנות במידת הצורך
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להבדק אצל א.א.ג
ד''ר דן גוטמן26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה בגרוןאורנה25/02/2010
שלום ב23/02/10 פרסמתי הודעה שבה שאלתי שאלה לגביי יבלת שנתגלתה בחיך השמאלי. ההודעה הופיעה גם אתמול, אבל כנראה במהלך היום מחקו את ההודעה?!! שאלתי מדוע??? מילא שלא עניתם, למה למחוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010לא ברור לי מה נמחק ולמה
אנחנו מוחקים רק הודעות כפולות שנשלחות בטעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ליספיר25/02/2010
לפחות פעם ביום צפצוף באוזן מה זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010לא יודע מה זה אומר
אם זה לא חולף יש לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה|בנושא פתרונות לפוליפים באףשי אל גולד24/02/2010
שלום יש לי פוליפים באף שחוסמים 2/3 מהאף שלי בכל נחיר ורק לעיתים רחוקות אני מצליח להריח דברים ובנוסף לא משנה כמה שעות אני ישן אני קם עייף אפילו 12 שעות רצוף.
אני מעוניין להסיר את הפוליפים אבל אני בן 14 ורופא שהלכתי אליו היום אמר לי שמתישהו(יכול להיות זה יעבור לי וחבל לעשות ניתוח, אבל אני רוצה כבר לגמור עם הפוליפים ולהסירם בהקדם האפשרי.
מה האופציות?
מה הסיכונים בניתוח לפוליפים?
האם אני יכול לעבור בגילי ניתוח פוליפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010כשיש פוליפים באף אפשר לנסות לטפל בתרסיסים לאף. אבל אם לאורך תקופת מעקב זה לא חולף יש להוציאם בניתוח. הניתוח סה"כ אינו מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע אפטה בפה,ד24/02/2010
שלום,
האם יש מידע לגבי קשר ישיר בין פצע אפטה בפה לבין עישון?
האם פצע אפטה או פצע צריבה קטן אשר חוזרים על עצמם ומופיעים בדיוק בנקודה בה העשן מתרכז על הלשון יכולים להעיד על התפתחות של מחלה כמו סרטן בלשון?
אם אפשר,
מה הוא אופן הבדיקה והאם בדיקת דם פשוטה יכולה לזהות אם ישנה פעילות לא טבעית או מחלה שכזו?
או שישנם בדיקות יותר מורכבות?
זה קטע די מדאיג,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חשוב,
ד24/02/2010נסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010אם אתה מסתדר אז הכל בסדר
לא אין קשר בן עישון לאפטות בפה.
אולם אם קיים פצע בפה שלא חולף תרופה ארוכה בהחלט יש להגיע לבדיקה ולעיתים לביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשות בזמן ניקוי אוזניםיעקב23/02/2010
שלום אני בן 18 ויש לי בעיה
בזמן שאני מנקה את אוזנים עם מקלות שמיועדות לזה אני מתחיל להתעטש וכדי להפסיק זאת אני שותה כוס מים
רציתי לדעת ממה זה נובע (אולי בגלל שהכנסתי את המקל חזק מידי?) ומה אפשר לעשות כדי לרפא את זה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010זה נובע מרפלקס מסויים. אין דרך להפסיקו. יש להזהר מפציעת התעלה או עור התוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות בגרוןאוסנת א23/02/2010
אני עובדת במעון כמטפלת במשך 4 שנים מזה חודש ימים ישנה צרידות שלא שלא עוברת אלה מחמירה יותר במידה ואני מדברת טיפה בקול או שיחה ממושכת וזה מאוד מקשה עלי אני מרגישה חוסר חמצן בראש וכמובן בסוף יום זה גורם לכאבי ראש הופנתי לא.א.ג היום הוא הסביר לי שיש לי יבלות בגרון ובנוסף בצקות מסביב והטיפול היחיד כרגע הוא לא לדבר ביכלל במשך 5 ימים ואח"כ ליבדוק מה קורה או ניתוח ולשאלתי האם אין טיפול אחר הוא אמר במצב הזה אין. יש לציין שאני בת 42 אמא ל4 ילדים וזה מאוד קשה לא לדבר ביכלל במשך 5 ימים
אני רוצה לדעת האם יש עוד אפשרויות לטיפול?
ואם זה ניתוח זה מסובך? תודה מראש אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010הייתי מנסה טיפול אצל קלינאית תקשורת לפני ניתוח. אם היבלת מאוד גדולה אז כן מומלץ להוציאה בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס חריפהשירי23/02/2010
שלום קיבלתי תוצאות בדיקה שבה נכתב שיש לי סינוסיטיס חריפה ונמצא פלסי נוזל מקסילריים משני הצדדים. התוצאות מאוד הפחידו אותי ורצינו לדעת מה הכוונה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שיש סינוזיטיס
ד''ר דן גוטמן26/02/2010וצריך לטפל באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה באורופרינקסאירנה 223/02/2010
בעקבות תחושת לחץ באוזן שמאל בוצעה סריקת CT של הצוואר ובית החזה העליון והממצא: באורופרינקס מודגמת אסימטריה קלה ובליטה בדופן הלטרלית מימין לכיוון החלל. האם כל ממצא אסימטרי באורופרינקס מהווה סממן לתהליך סרטני כלשהו, או שיכולה להיווצר אסימטריה כתוצאה מדלקות גרון כרוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010לא, לא כל אסימטריה היא מגידול אבל יש להבדק באופן יסודי ע"י א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות ורעש עמום באוזן שמאללימור23/02/2010
הי,
לפני יומיים התחיל לי מן לחץ וקולות עמומים (מאין דפיקות עמומות) באוזן שמאל
אני בת 30 ומעולם לא סבלתי מבעיה דומה. אני אדם בריא בדרך כלל.
הרעשים האלה לא מפריעים לי לתפקוד היומיומי והם מורגשים רק כשיש שקט מוחלט בסביבתי.
היום גם התחיל קצת כאב ראש ועייפות.. סוג של שפעת? וירוס? או שיש מה להלחץ?
אשמח לתשובה מהירה ולמי לפנות במידת הצורך
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא א.א.ג
ד''ר דן גוטמן26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אזניים חזקים בעקבות שחיה ביםמשה גל23/02/2010
גלשתי אתמול בחופי תל אביב.
באמצע הלילה תקפו אותי כאבי אזניים חזקים מלווים בתחושה של אזניים סתומות ואני שומע כאילו אני בתוך אקווריום.
האם יש צורך ללכת לרופא? האם יש טיפול? האם מכשיר האייר פופר יכול לעזור?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010כל הנראה נכלאו מים בתעלה. האיר פופר לא יוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT סינוסיםרבקה23/02/2010
האם בCT סינוסים תמיד יש חומר ניגודי מוזרק דרך הווריד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בCT סינוסים לא מזריקים חומר ניגוד
ד''ר דן גוטמן26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפהטל23/02/2010
שלום,
לפני שנה בערך נדבקתי בהרפס (שפתיים) ומאז כל חודש יוצא לי,ממש עם המחזור.
ברגע שהוא יוצא מתנפחת לי בלוטת הלימפה בגרון ממש מתחת ללסת..
לזה כבר התרגלתי,
אבל החודש קרה משהו מוזר והתנפחה לי גם בלוטת הלימפה מתחת לאוזן
(הגולה הקטנה הזאת) - הכאב מקומי בלבד
האם יש סיבה להלחץ? או שזה יעבור כמו הבלוטה השניה שעוברת
ברגע שההרפס עובר.
אשמח לעזרה
תודה
טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010ככל הנראה הבלוטה תגובתית להרפס והיא תחלוף לאחר מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית צרידותשי רוסו22/02/2010
הנני סובל מצרידות מזה חצי שנה,בחודש האחרון המצב החמיר כמעט ונותרתי ללא קול,
לאחר בדיקה אצל רופא מומחה אובחן שיש לי פוליפ על אחד ממיתרי הקול,הרופא המליץ
על ניתוח בהקדם להוצאת הפוליפ בהרדמה כללית,שאלתי היא האם זוהי הדרך היחידה לטפל בבעיה?
הבנתי שניתן לטפל בליזר האם נכון?שאלה נוספת האם מדובר בניתוח מסובך וכמה זמן
החלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/02/2010אם קיים פוליפ ע"ג מיתר קול הרי שיש להוציאו בניתוח. השימוש בלייזר הוא גם ניתוח. לא משנה באיזו שיטה ישתמש המנתח אולם יש להוציא את הפוליפ. הניתוח הינו קצר ואינו דורש לרוב אשפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)