מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אוזנייםאולגה22/02/2010
שלום רב,
אני בת 26 בהריון שבוע 28. ביום א' שעבר התחילה אצלי דלקת אוזניים וקיבלתי טיפול של מוקסיווט. לאחר שלושה ימים ללא שיפור פניתי למיון וראו החמרה במצב (מוגלה בשתי האוזניים) וקיבלתי אוגמנטין. הייתי שוב אצל רופא ביום שישי האחרון שראה שאין הטבה (נוזלים באוזניים)וכנראה סינוסיטיס ואמר להמשיך בטיפול. היום עדיין האוזניים כואבות (דקירות), הראש מאוד כבד, סחרחורת ואני מרגישה שאין לי חיים כבר שבוע וחצי. השאלה היא לאחר כמה זמן של טיפול אנטיביוטי אני אמורה להרגיש שיפור? מאוד קשה לי לתפקד עדיין ואני לא יודעת אם זה תקין או לא. אני מקפידה על טיפול גם בנזלת (אינהלציות חמות, מי מלח, אפילו אוטריוין כדי שלא תהיה נזלת), והאף כנעט נקי. מתי האוזנייים אמורות כבר להשתפר?
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד22/02/2010נוזלים באזניים לאחר דלקת יכולים להישאר בין שבועיים לשישה שבועות. המשיכי בטיפול הזה. סיימי את מנת האנטיביוטיקה וקחי תרסיס מי מלח וקצת טיפות אף. סבלנות.זה יעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה וחבלה בגשר האףקרן22/02/2010
בני בן שנה ו-8 חודשים, הפל מגובה של 5 מדרגות על הפנים, כתוצאה מכך נעקרו לו שתי השיניים הקדמיות וכן קבל מכה חזקה באף.
ניגשנו לבי"ח , שם בדק אותו רופא אף אוזן גרון שאמר שצריך לבדוק שהאף לא מתעקם (לאחר שהנפיחות תרד) אך כתב שאין "המטומה בגשר האף"
אנחנו היום 3 ימים לאחר הנפילה, ואזור האף מאוד נפוח ובצבע כחול-סגול.
מה שמטריד אותי זו העובדה שהוא לא מצליח לנשום מהאף, אלא רק מהפה.
מה צריך לעשות במצב זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבדק שוב
ד''ר אביגיל ארד22/02/2010לודא שאין המטומה במחיצת האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון מוזרגלי22/02/2010
ד"ר שלום,
למעלה משבוע אני מצוננת ויש לי נזלת, אך מה שמוזר זה שרק נחיר אחד באף גדוש וסתום ואילו הנחיר השני יבש לגמריי ואני יכולה לנשום דרכו כרגיל. האם זהו מצב מוכר? אף פעם לא היה לי דב כזה.
אודה לתגובתך.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננות
ד''ר אביגיל ארד22/02/2010כן. לפעמים זה קורה. לעיתים צד אחד יותר מודלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים וטיפול מונע דלקתאיתן22/02/2010
בני בן שנה ותשעה חודשים.
כבר 5 חודשים הוא מקבל טיפול מונע של מוקסיפן לאחר שהומאופתיה לא עזרה.
התחלנו לפני שבועיים דיקור.
אתמול לאחר ביקורת אצל הרופא הוא הבחין שמתחיל שיפור באחת האוזניים (ז"א הנוזלים מתחילים להספג).
ביקשנו ממנו להפסיק עם האנטיביוטיקה והוא נחרץ בלא !!!
מבחינתו אפשר להמשיך עוד 4 חודשים עד הקייץ.
אנחנו חושבים שלקחת אנטיביוטיקה כל כך הרבה זמן זה לא לעניין.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע
ד''ר אביגיל ארד22/02/2010טיפול מנוע מקובל לתת בין חודש לשלושה. לא זוכרת שנתתי שלושה במקרים רבים. 9 חדשים טיפול מונע? למה? אם בגלל דלקות אזניים חוזרות או נוזלים - כבר עדיף לעשות כפתורים. בנוזלים - אם לא הסתדר תוך שישה שבועות טיפול מונע, אין טעם לדעתי להמשיך. בדלקות - חבל על כל התרופות. עדיף כפתורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון איומיםדניאלה21/02/2010
שלום רב,
לפניי שבועיים וחצי איבחנו אצלי מחלת הנשיקה שכללה חום גבוה, כאבי גרון, כאבי בטן, חולשה ועוד.
כעת אני רוב הזמן מרגישה טוב ולפעמים החום עולה לפתע ואני חשה חולשה.
לפניי ארבעה ימים התחילו לי כאבי גרון חזקים ביותר והרופא רשם לי מוקסיפן כי הגרון אדום ומעט מוגלתי. הכאבים אדירים אני לא מסוגלת לאכול וגם בלי לבלוע הכאבחזק.
אני מרגישה כאילו יש לי פצעים פעורים בגרון.
היום הופיעו נקודות אדומות וכואבות על הלוע.
מה זה יכול להיות? האם קשור למחלת הנשיקה?
די אובדת עצות וסובלת מכאבים חזקים מאוד.
התור לרופא אאג רק עוד יומיים ואני חרדה.
תודה מראש,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד21/02/2010חבל שהרופא שלך לא עשה משטח גרון לפני שהתחיל אנטיביוטיקה. אולי כלל לא מדובר בחיידק אלא אילו הם התסמינים של מחלת הנשיקה. אם זכור לי היטב הנקודות האדומות על החך שייכות למחלת הנשיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך שאלה
דניאלה21/02/2010מה אפשר אבל לעשות עם הכאבים האיומים?
אני ארבעה ימים לאמסוגלת לאכול. אני מגרגרת מים עם מלח, אנטיביוטיקה,סטרפסילס כלום לא עוזר!
על החיבור של הגרון במישוש עם האצבע(חיטאתי היטב) אני מרגישה פצע על הבשר וכל החיך אדום והלוע עם נקודות.
זה חס וחלילה לא נשמע איזה מחלה איומה נכון?
אני כולי מבועתת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
ד''ר אביגיל ארד22/02/2010קחי תרופה נגד כאבים. אקמול או אדוויל. אם הכאבים איומים גשי לרופא שיבדוק אותך לראות שאין בעיה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה צמיגהoneman21/02/2010
שלום, בחודשים האחרונים אני סובל מליחה צמיגה ולבנה.
למרות שאני יורק אותה היא חוזרת שוב במהירות.
אני בן 40 ומעשן בממוצע קופסא בשבוע.
א. האם הליחה יתכן ונובעת מעישון?
ב. אם אפסיק לעשן לגמרי לתקופה מסוימת האם זה יעבור? תוך כמה זמן?
ג. האם יש לקחת תרופה שלשהי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר אביגיל ארד21/02/2010ליחה יכולה להיווצר בגלל הצטננות אך בהחלט גם בגלל עישון. הפסקת עישון מאד מועילה למרות שלוקח זמן רב להיפטר לחלוטין מזה. הגיע הזמן להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוריתירון21/02/2010
ילד בן 8 עם צינורית באוזן ימין שקיימת כבר שנתיים וחצי וצריך להוציא אותה בניתוח בהרדמה מלאה כי יושבת ממש טוב ולא מראה סימני יציאה.
באוזן שמאל נקב קטן שקיים כבר 6.5 שנים.
הבנתי מהרופאים שבנקב לא מטפלים לפני גיל 11 אך השאלה שאני שואל היא כזו:
אם בכל מקרה מרדימים ומוציאים את הצינורית מאוזן ימין ועושים מה שנקרא הטרייה לאחר הוצאת הצינורית ,האם לא כדאי לעשות את אותה פעולת הטרייה גם בצד שמאל היכן שיש נקב ? אולי יעורר את האיזור והנקב ייסגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינורית
ד''ר אביגיל ארד21/02/2010להוציא צינורית בלי הרדמה זה אפשרי, אבל קצת מכאיב לילד. אפשר לנסות לטפטף טיפות אוטידין ולהרדים כך את המקום לפני כן. ברור שאז אי אפשר לעשות הטריה, אבל לרוב גם לא צריך. זה אפשרי אם הילד משתף פעולה ותעלת האוזן מספיק רחבה. לגבי ההטריה בצד השני, לא תמיד זה מועיל ועלול להגדיל את הנקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת מחנק בזמן דיבור במילים האחרונשי19/02/2010
הרגשת מחנק בזמן דיבור במילים האחרונות!תופעה שלא הייתה מעולם!בנוסף כאבים מתחת לגורגרת בזמן בליעה!ביקור אצל רופא אאג השבוע בה הוכנס סיב אופטי דרך האף לא העלה שום ממצא!קיימת גם צרידות שלא חולפת מספר חודשים!אבקש עזרה דחופה! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2010או שיש לך עייפות קולית בגלל טכניקה קולית לא נכונה או התגברות מאמצים קוליים לאחרונה, או שאילו תסמינים של רפלוקס. במקרה הראשון הטיפול הוא שעורי דיבור. במקרה השני - תרופות נגד צרבת. לעיתים בשילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קלרינז על צרידות.אילנה19/02/2010
אני עוסקת בהוראה שנים רבות. צרודה תמידית עם נטייה לאיבוד קול לחלוטין מס' פעמים בשנה. נמצאת בטיפול אצל אאג" ע"פ צורך. יש יבלות קטנות ,לא המליץ על ניתוח. ניסיתי קלינאית- ללא שינוי. באופן קבוע אני מטופלת באומפרדקס שמסייע לשמור על הקול במצב תקין. לפני כשבוע בבדיקה אצל אא"ג לאחר איבוד קות היתה בצקת על המיתרים, כנראה כתוצאה מזיהום ויראלי, הצטננות שהשפיעה על המיתרים. קיבלתי קלרינז פעמיים ביום לייבוש הנזלת ודקס מטזון להורדת הבצקת. לאחר מנוחה בת 3 ימים הקול שב, אך היתה לי הרגשת יובש נוראית בחלל הפה, למרות שהרביתי לשתות. היום שבתי לעבודה ושוב חזר המצב לקדמותו - צרידות ואובדן קול. האם הקלרינז גורם ליובש בפה? ידוע לי שיובש בפה הוא אחד הגורמים לצרידות אצל אנשים עם בעיות במיתרי הקול. האם ניתן להמשיך לקחת דקס מטוזון (לקחתי רק 5 ימים). כרגע אינני יכולה להגיע לרופא המטפל שנמצא בחופשה, אשמח לייעוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2010היובש בפה הוא מהקלרינייז. דקסמטזון היא תרופה שלא מומלץ לצרוך יותר מדי . הבעיה הבסיסית שלך היא טכניקה קולית גרועה. יש להתמיד בשעורי הדיבור. אם יש צורך ניתן להשתמש בהגברה. לעיתים אפשר להוריד את היבלות כדי לאפשר שימוש בטכניקה הקולית הנלמדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתחושהאלי19/02/2010
בדימום מוחי שהיה לי לאחרונה היתה לי ירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי .
יצוין שהתחושה באוזן שמאלית רגילה ( אין ירידה בתחושה )
האם יש הסבר לתופעה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2010אינני בטוחה שאני מבינה את השאלה, אבל העיצבוב התחושתי של פלג הגוף השמאלי ושל האוזן השמאלית אינם מגיעים מאותו מקום במוח ואולי זה פשר ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי...מירי19/02/2010
בהמשך לשאלתי, אימי איבדה את חוש הטעם עקב טיפול באוזן לסגירת נקב בעור התוף. הרופאה אמרה לה שזה בעקבות הטיפול. בלי שום קשר יש טיפול להחזיר את חוש הטעם? או שזה חוזר לבד או לא חוזר בכלל. תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם
ד''ר אביגיל ארד19/02/2010אם העצב רק עבר טראומה כגון נפיחות או לחץ, הוא יתאושש בהדרגה. אם נחתך - הסיכוי להחלמה פחות טוב, אבל מתרגלים. איבוד הטעם הוא רק בצד אחד של הלשון, אני מניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלחי בליווי נזלתשי18/02/2010
יש לי נזלת שנמשכת בערך כשבועיים. מלווה בקצת שיעולים וליחה.
לאחרונה החל לי כאב בלחי שמאל (כאשר נחיר שמאל הוא גם יותר מנוזל). מדובר בכאב ממש מתחת עצם הלחי, ובביקור אצל רופא השיניים שלי הוא אמר שייתכן שהכאב הוא מדלקת בסינוס.
האם ייתכן? מה ניתן לעשות בעניין?
תודה
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוזיטיס
ד''ר דן גוטמן19/02/2010ככל הנראה יתכן ויש לך סינוזיטיס. לשם כך גש לרופא לבדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי ריריתסימה18/02/2010
שלום רב,
מזה 3 חודשים אני מנוזלת, בתקופה האחרונה עקב שינויי מזג האויר
נסתם לי האף וקשה לי מאוד בלילה.
צילום מערות האף העלה "עיבוי רירית במערת הלסת עליונה משמאל"
רופא א.א.ג. המליץ על אריוס נגד אלרגיה, ומשאף פלקונזנס.
זה עזר לשבוע ימים בלבד וקשה לי לנשום בלילה.
מה הטיפול המומלץ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן19/02/2010בטיפול הממומלץ הוא מה שהרופא נתן. יש לנסות ואם לא חולף יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונכיות אף נפוחותגליה18/02/2010
רציתי לדעת האם יש קשר בין קונכיות אף נפוחות עד כדי סתימת האף לבין זיעת יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע על קשר כזה
ד''ר דן גוטמן19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותאושרה17/02/2010
שלום :
במשך חודשיים יש לי תופעה של איבוד קול + תחושת מחנק בגרון .
כעבור כמה ימים נוספו גם כאבים בקיבה + צרבות איומים .
אבקש חוות דעת ... תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן19/02/2010ככל הנראה יש קשר בן הדברים לתופעה קוראים רפלוקס ויש לגשת לבדיקה ןטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)