מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםדן08/02/2010
בעיה מוזרה: אני יושב בכיתה של גילאים 21-26 ככה ואני יושב לפני מעשן ולדעתי חצי מהכיתה אם לא יותר מעשנים, עכשיו, כשהוא חוזר מההפסקה אני כאילו ממש מעשן, עד עכשיו יש לי את החמימות הזו בגרון ולחה, השיעורים הם אינטנסיביים. יש לך פתרון אולי? מה לעשות? (העישון הוא לא בכיתה כמובן אבל מריחים את העשן הזה במיוחד מרדיוס קרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/02/2010אין לי פיתרון. אל תבלה לידם בזמן שהם מעשנים. אם זה רק הריח הנודף מהמעשנים זה באמת לא נעים אבל לא יכול לפגוע בך. תשתדל לשבת ליד חלון, אם יש דבר כזה ובהפסקות צא לשאוף אויר הרחק מהמעשנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלצלולים באוזניים.ד'07/02/2010
היי.
אני בן 15, ואני שומע רעש חלש של צלצולים כשאני מכסה את האזניים עם הידיים, או שאני מניח את הראש על הכרית (זה לא מפריע לי להרדם או משהו).
האם אני אמור לשמוע רעש מסוים כשאני לוחץ חזק עם הידיים על האזניים?
הרעש הוא לא חזק ובדר"כ לא מורגש.
רציתי לדעת אם זה נורמאלי, או שזה מצב של TINNITUS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010רעש באזניים נקרא טינטון. מצד שני, כשאנחנו מכסים את האזניים בידיים, בדומה למצב בו שמים קונכיה על האוזן ו"שומעים את הים" זה נורמלי לשמוע רחש מסויים. אם יש חשד לטינטון כדאי לעבור בדיקת שמיעה ובעיקר להימנע מחשיפה לרעש חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני מכסה את האזניים...
ד'08/02/2010אז מעבר ל"רעש של הים" אני חושב שאני שומע טינטון אולי מאוד חלש, וזה קורה גם כשאני שם את הראש על הכרית ומתרכז.
יכול להיות שזה לא TINNITUS? שזה חלק מהרעש שאני אמור לשמוע כשאני מכסה את האזניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן.
ד'08/02/2010זה לא אותו רעש של טינטון וודאי שאני שומע לאחר רעש חזק שעובר תוך כמה שניו, זה משהו הרבה יותר חלש אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה רעש נורמלי כשמכסים.
ד''ר אביגיל ארד08/02/2010נסה לראות אםאתה שומע את הרעש בלי לכסות את האזניים אלא סתם כשיש שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ורודה ולפעמים כתומה...איריס07/02/2010
שלום!
מזה שבוע אני לוקחת קולדקס להקלה על התקררות, אלא שהנזלת ממשיכה לדלוף, רק שינתה ציבעה מלבן לורדרד וביומיים האחרונים לכתום חלמון, כאבי שיניים לפני 2 לילות בכל הצד הימני של הלסת, בצד של הנחיר הימני הדולף (שמאל בסדר), לחץ מתחת לארובת העיין הימנית וכאבי ראש וסחרחורות קלים.
האם התופעות הן בהכרח של סינוסיטיס?
חייבת לקחת אנטיביוטיקה או שיש מקום לנסות לתת לגוף זמן להחלים לבד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010כן, אלו הם תסמינים של סינוסיטיס. הכאבים והנזלת הסמיכה. אפשר להתחיל עם מורידי גודש וטיפות אף, אבל אם הכאבים נמשכים ממליצה לקחת אנטיביוטיקה בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםצפון06/02/2010
שלום ד"ר
הבן שלי בן שנתיים ו -3 חודשים עבר ניתוח כריתת שקדים לפני יומיים, הילד ידוע על פגיעה ניורולוגית
אך עכשיו לא נוחר, נשימה שקטה, רק נהיית רעשנית רק שיש לו הרבה ליחה בגרון שמצטברת וכך הוא פחות נושם טוב
האם הצטברות הליחה בגרון אחרי ניתוח כריתת שקדים דבר טבעי, עד מתי נמשכת ההצטברות, ואם יש טיפול לליחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010כנראה מה שאתה שומע זו לא ליחה אלא רוק שהוא לא בולע היטב. כדאי לעודד אותו לבלוע וגם להשתעל על ידי טפיחות על הגב והחזה שלו בעדינות. כך הוא ישתעל ויוציא את הליחה. תנו אקמול כדי שיכאב פחות ויבלע יותר בקלות. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים חריפהאנני06/02/2010
שלום רב,
בת 38 סובלת מדלקת אוזניים חריפה באוזן ימין כבר 5 ימים.
נוטלת אנטיביוטיקה(מוקסויט פורטה 500) שלוש פעמים ביום.
אני כבר 5 ימים עם אנטיביוטיקה ועדין כואב לי. אומנם לא כאבי תופת כמו ביום הראשון אך עדין כואב לי. תחושה של אוזן "סתומה" (כמעט ולא שומעת בה), דקירות (מעין מחטים), ודופק.
הבנתי מהרופא שהדלקת היא פנימית ולא ניתן לראותה דרך המכשיר הרגיל.
אני יודעת שזה רק יעוץ מרחוץ אבל בכל זאת, מה ניתן לעשות עוד?
שאלתי:
האם אחרי 5 ימים של אנטיביוטיקה לא אמור לחלוף הכאב? למעשה פרט להקלה היה לי שיפור (קל) אחרי היום הראשון של נטילת האנטיביוטיקה אבל מאז אין שום שיפור! עדין כואב כואב...
האם התחושה נורמלית לזמן הזה?
מהם דרכי הטיפול במידה והאנטיביוטיקה לא משפיעה?
וגם - שמעתי שטיפול במוקסיויט אינו יעיל לדלקת אוזניים. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010דלקת אוזן תיכונה מטופלת היטב לרוב על ידי מוקסיפן. אולם, הלחץ והאטימות יקחו יותר זמן עד שהנוזל ייספג. אם את מאד מצוננת אולי כדאי לקחת מורידי גודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגרוןמשה05/02/2010
שלום, בן 15 וחצי. לפני 4 ימים בערך כאב לי הגרון כשבלעתי, והיה לי חום הלכתי לרופאה היא עשתה לי משטח גרון, התוצאות של המשטח היו שאין חיידקים והכל תקין, מאז הכאבים בגרון שאני בולע חזקים מאוד ואין לי חום, התקשרתי לרופאה היא אמרה לי לקחת מוקסיפן, זה כבר כמה ימים הכאבים בגרון. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן06/02/2010זה שהמשטח יצא שלילי מראה שככל הנרה מדובר במחלה וראלית והאנטיביוטיקה לא תעזור גם. רק הזמן יעשה את שלו ובנתיים יש ליטול כדורים נגד כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר שכמות וגפיים עליונותיהודית05/02/2010
ראשית סליחה אם הארכתי. לפני חודשיים החלו כאבים ביד שמאל שבועיים קדימה החלה רגל שמאל להרגיש עייפה /כבדה כמו רדומה קלות. החל בירור נוירולוגי כולל mri מוח ובמישור הנוירולוגי הכל נמצא תקין . כמו כן צילומים של יד שמאל, עמ"ש צווארי וגם גב תחתון יצאו תקינים( מדי פעם גב כאבי גב תחתון) . מרווחי חוליות בצילום צווארי שמורים. ב mri מוח הופיע במעבר לצוואר בלוטות מוגדלות צוואר אחורי דו צדדי יותר משמאל. הופנתי לקורלציה קלינית א.א.ג אשר לא התרשם מבלוטות מוגדלות ונשלחתי לאולטרסאונד צוואר כולל בלוטות - ממצאים תקינים. מזה שלושה שבועות הכאב מתמקד בצוואר וגב עליון כולל שכמות. כמו כן יד שמאל עדיין עייפה וחלשה ( כאילו זקוקה למנוחה אחרי הרמת משקל כבד) ומדי פעם גם יד ימין.ישנם ימים כואבים יותר וימים שהכאב פחות מורגש. איזה המשך בירור אני צריכה? נא עצתך. אגב - אם אולטאסאונד צוואר יצא תקין וmri נתן ממצאה כלשהו לגבי בלוטות . מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן06/02/2010קשה לי לומר מה קורה כאן. לא נראה לי שמדובר במחלת א.א.ג ויש לגשת לרופא פנימאי או לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצוואר + קושי בבליעהמירב05/02/2010
שלום רב, אני בת 31, מלפני 5 ימים החלו לי כאבים פתאומיים חזקים בצוואר (מתחת ללסת בצוואר הקדמי מצד ימין), ובנוסף היה לי קושי בליעה כמו כאב כשיש דלקת גרון אך הכאב היה עמוק יותר, הגיע עד בלוטת התריס.
פניתי למחרת לרופא משפחה הוא בדק לי את הגרון ולא מצא כלום, עשה לי משטח גרון (שיצא שלילי ) ושלח אותי הביתה לנוח ולקחת כדורי מציצה נגד כאבים.
למחרת הרגשתי שיפור בכאב, אפילו חשבתי שזה כבר עבר, ואז לפנות ערב הכאבים חזרו בעוצמה הרבה יותר חזקה, כאבה לי מאוד בלוטת הלימפה שמתחת ללסת בצד ימין והיא התחילה להתנפח, כאב לי מאוד בבליעה עד כדי אי יכולת לבלוע את הרוק שלי. וכל תנועה של הראש לצדדים או למטה גרמה לי כאבים בבלוטה ובכל בצוואר הקדמי הימני, אפילו תזוזה של הלשון או פתיחת הפה נעשו למשימה קשה.
למחרת פניתי שוב לרופא משפחה, הוא מישש את הבלוטה ואיבחן שהיא נפוחה ושלח אותי לייעוץ א.א.ג דחוף. פניתי באותו היום לרופא א.א.ג בבדיקה הוא איבחן בלוטת לימפה ימנית מאוד נפוחה ורגישה מאוד במגע, בלוטת לימפה שמאלית נפוחה ורגישה במגע אבל פחות מהימנית, ובנוסף אודם מפושט בכל הלוע. הרופא אמר לי שיש לי דלקת חריפה בלוע ונתן לי טיפול אנטיביוטי אוגמנטין 875 מ"ג ל-10 ימים.
מזה יומיים שני נוטלת את האנטי', אתמול בבוקר היה שיפור מה בכאב אך לקראת הערב שוב חלה החמרה בכאבים.
הבלוטה מאוד מאוד כואבת לי אפילו במגע עדין במקום, יש לי הגבלה בתנועות הצוואר כי זה מיד גורר כאב מהבלוטה.
שאלותיי הם: עד מתי זה יהיה סביר להמשיך לסבול את הכאב הזה? מה המשמעות שמס' פעמים יש שיפור מה בכאבים ואז שוב לקראת ערב הכאבים מחמירים? מתי צפוי שיפור משמעותי עם האנטי'?
האם יכול להיות שיש בעיה יותר חמורה בבלוטה שמצריכה המשך בירורים כגון ביופסיה או US?
לציין שבחודש מאי עברתי US צוואר עקב כאבים בבלוטת התריס ובתשובה של ה-US מלבד מס' קשריות שנמצאו בשתי האונות של הבלוטה (בגודל 0.6 ס" בגלל זה לא עברו בירור נוסף) רשום בתוצאה: "בזווית המנדיבולרית לימפאדנופטיה עד קוטר 2.0 ס"מ, ללא קליטה פתולוגית." באותה תופה עברתי עקירות של שיני בינה אז ייחסתי את זה לעקירה, אך אני תוהה אם יכול להיות קשר בין הנפיחות של הבלוטה אז לנפיחות הנוכחית.
תודה!!
ד''ר דן גוטמן06/02/2010האוגמנטין צריך לעזור וזה יכול לקחת מספר ימים. אם מחר או מחרתיים לא תחושי הטבה יש לגשת לבדיקה מחודשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות באזניים בעקבות מוסיקה חזקהמיטל05/02/2010
שלום בת 25, אני רקדנית.. ובהופעה האחרונה המוסיקה הייתה חזקה מדי לטעמי.. כך שאפילו כאב לי מעט באזניים וחוויתי חוסר נוחות. הייתי במוסיקה סביב שלוש וחצי שעות... כאשר יצאתי מהארוע האזניים רק מעט היו "אטומות" וההרגשה עברה די מהר.. אבל משום מה איני יודעת אם התופעה קשורה.. כל פעם שאני לועסת אני שומעת את עצמי לועסת מבפנים.. מן רעש של כאילו מישהו משפריץ לי מים באוזן כל פעם שאני פותחת את הפה ללעיסה.. האם זה יכול להיות קשור..? האם זה יעבור..? האם נגרם נזק לאוזן..?
המון תודהה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לגשת לבדיקה אולי יש פקק שעווה
ד''ר דן גוטמן06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהאף - מה יכולה להיות הסיבה לכך?אבנר04/02/2010
שלום רב,
יש לי ריח רע מהאף שהוא מאושר ע"י אחרים. נבדקתי ע"י רופאי אא"ג רבים שלא
מצאו בעיה באף וגם ct סינוסים יצא תקין.
יש לי נזלת שקופה וסמיכה שיוצאת לעתים רחוקות. במיוחד בבוקר יש נזלת, גם רחיצות אף לא ממש עוזרות.
מה יכולה להיות הסיבה לריח הרע ואיך אפשר לטפל בו (אולי הזלפת מי מלח לאף).
תודה.
ד''ר דן גוטמן06/02/2010יש לבדוקת את האף ע"י סיב אופטי ולראות מה קורה בפתחי הסינוסים. לעיתים יש צורך בביצוע צילום מערות הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוח אוזנייםאני04/02/2010
אני בת 20 לא מעשנת. לאחר היצתננות ארוכה יש הרגשה של אוזניים סטומות אני כול הזמן מנסה ומנסה לנפח את באונים ואז הם נפתחות לי וניסגרות לי אחרי שניה חוץ מיזה שזה סתם מזיק לי ועושה לי לחץ באוזנייים . הלכתי לרופא אף אוזן גרון הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה.
אני שואלת אותך ד"ר מה יכולה להיות הבעיה לאוזניים סטומות ובאמצעות מה אפשר לטפל בזה ?
זה מאוד חשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
אני05/02/2010שאין לי שעווה ולא נוזליים באוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להגיע לבדיקה ויש טיפול לזה
ד''ר דן גוטמן06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של אוזניים אדומותלירון04/02/2010
שלום, לא יודע עם השאלה מתאימה לפורום או שזה בעיה בעור
יש לי בעיה שהאוזניים שלי תמיד אבל תמיד אדומות. זה לא שהם כואבות או חמות, זה פשוט לא אסתטי. אני נמצא רוב היום במשרד וכמעט לא רואה שמש. אני בעל עור לבן/בהיר מאוד. יש לי פנים קצת ורודות בלחיים ובאף. אני תמיד משתמש בקרם הגנה בקיץ.
השאלה שלי האם זה פגמנט של העור, ואז אין מה לעשות, או שזה קשור לחשיפה לשמש או תזונה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010יתכן כי מדובר בצבע העור במיוחד אם העור שלך לבן ושקוף וכלי דם משתקפים דרכו. אפשר להתייעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ודגדוג בגרוןאווה04/02/2010
כבר מספר ימים כאשר אני לוחצת על הצוואר, ממש בשקע שבין עצמות הבריח, זה מיידית גורם לכאב לא נעים המלווה בדגדוג שמאלץ אותי להשתעל שיעול יבש.
הדבר מלווה בצרידות ולעיתים בליחה במהלך היום אולי הסינוסים בסדר ולפי מישוש של צידי הצוואר והלסת בלוטות הלימפה לא כואבות/נפוחות.
האם מדובר במשהו רציני יותר מסתם צינון או שיעול המצריך ביקור אצל רופא או אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010זו יכולה להיות דלקת של הגרון ומיתרי הקול או תסמינים של רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרחרורת מטיפות אוזניים - האם מסוכן?מיכאל03/02/2010
שלום ,
אני צריך לקחת טיפות שמן פאראפין במשך שבוע, ואחרי מנה ראשונה זה עשה לי תחושה של סחרחורת , וראש כבד, למשך יום שלם (עדיין לא עבר). האם אני צריך להפסיק מיד בטיפול ? אני לא מכיר שיש לי חור בטוף האוזן.
הסיבה שנתנו לי טיפות:
הייתי אצל רופא אא"ג וביקשתי לטפל בפקקים באוזניים, הוא טיפל בעזרת סאקשן באוזן שמאלית (קיבלתי וורטיגו ממש חזק אחרי הכנסת נוזל אבל זה עבר אחרי 5 דקות). אחרי זה הרופא רשם לי טיפות cerumol ואמר לקחת שבוע, ולחזור כדי לטפל באוזן הימנית. בבית מרחקת (צבאי) נתנו לי שמן פאראפין במקום. האם כדאי בכל זאת לקנות את הטיפות שרשמו לי ? רוקח אמר שזה לא משנה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה
ד''ר אביגיל ארד07/02/2010צרומן, שמן פרפין או כל תכשיר אחר שאמור לרכך את השעווה באזניים הוא שלב ראשון. אחר כך צריך לשאוב או לשטוף. שים לב שהנוזל לא יהיה קר מדי כי אחרת עלול לגרום לסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במערות הפניםמירי03/02/2010
בס"ד
שלום רב,
בCT של המוח
פלס אויר נוזל במערת הלסת מימין.
ערפול רוב תאי אתמואיד מימין ומספר שמאמל.
תפיחות רירית בספנואיד ובמערת המצח מימין
תפיחות רירית קונצנטרית במערת הלסת משמאל............
1. האם תופעות אלו יכולות להשפיע על אוזן ימין סתומה ?
2. אני מקבלת אנטיוביוטיקה , אנטי היסטמין ותרסיס לאף. מה עוד אפשר לעשות על מנת לזרז
את ההחלמה , לא נוח לי עם אוזן סתומה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד03/02/2010לפי הצילום יש סינוסיטיס וכנראה גם נוזל באוזן. הטיפול שאת מקבלת נכון ויש להקפיד על כל מרכיביו. אפשר להוסיף קצת סינופד, אם הוא לא מעורר אותך. סבלנות. זה לוקח 2-4 שבועות לפעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול
מירי03/02/2010באוזן הימנית יש גם מעין צפצוף. האם זה קשור.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)