פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה נוסף של שיעול
    אמא
    03/02/2010

פתאום כבר יותר משלושה ימים תוקף אותי שיעול כאילו נכנס אלי אבק או גרגרי חול
    לחלל הגרון והנשימה. מתלווה לעיתים עם מיעט ליחה רירית שקופה לחלוטין מימית
    האם זה גם ענין של אלרגיה היום אני עוברת דרך הבית מרקחת ואקנה לי
    סירופ כמובן לא על בסיס דבש לפי מה שנורית סיפרה "לא עוזר"
    מה שכן מרגיע לחלוטין מים חמימים עד לפעם הבאה.
    הרסני יותר בלילה בכל תנוחה של שינה ובא בגלים.
    נכון אני מעשנת לפעמים בשביל הכיף. מעולם לא היו לי השתעלות כזאת וכולם
    במקום המגורים ועבודה משתעלים בהחלט יכול להיות וירוס שיעול
    נכון או לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה נוסף של שיעול

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

ישנן דלקות מעין ברונכיט שגורמות לשיעול טורדני כזה שנמשך מספר ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית סינוסים מלווה בכאב ראש חריף מ
    אודי
    03/02/2010

שלום רב
    אישתי סובלת מזה חודש מבעייה בסינוסים
    עברה 3 מיקצים של אנטיביוטיקה ללא הועיל
    אח"כ יומיים סטרואידים - הייתה הקלה מסויימת אבל בגין דופק מואץ ורעידות הפסיקה את השימוש שהיה אמור להיות 5 ימים
    אתמול ביקרה עוד רופא להתיעצות והמליץ לה לפנות למיון
    לצערינו היום במיון ב"מאיר" אמרו לה שאין הם יכולים לעשות סי טי מייד שתתאשפז לכמה ימים ואז יעשו סי טי ויבררו מה הסיבה לכאבים
    בינתיים שתקח כדורים נגד כאבים..........
    כמו כן אמורה להבדק על ידי נאורולוג
    מה היתם עושים במקומינו ???? ומיידי עוד היום
    תודה
    אודי

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

אנחנו בבלינסון עושים בדיוק את אותו הדבר. תחילה מטפלים בסטרואידים ובאנטיביוטיק ו CT מבוצע אחכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסים וגרון
    נועם
    03/02/2010

שלום,

מזה כ-10 ימים יש לי צינון, כאשר בארבעת הימים האחרונים חלה החרפה.

נזלת מוגלתית, כאבים בצד ימין של הפנים, מהעין עד לאזור הפה בנוסף כאב שיניים קל באזור.

מביקור אצל רופאת משפחה, קיבלתי טיפול ל 24 שעות בתרופת קלארינס ובמידה שלא חל שיפור להתחיל טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין 875.
    בנוסף עשיתי משטח גרון לבדיקת B.Haemolyticus Streptococcus , התקבלה תשובה שלילית.
    למרות זאת, יש לי נפיחות של השקדים עם נגעים לבנים (בעיקר בצד ימין).
    יש לי עבר עם דלקות חוזרות בגרון, אפילו ללא חום וכאבים.

שאלתי היא,

הכיצד שאין חום ונפיחות ועדיין יש דלקת מוגלתית?

אם כך, מה זה בגרון?

האם לא צריך לעשות בדיקה מעמיקה יותר של הסינוסים לפני לקיחת אנטיביוטיקה?

יש לציין שלפני כחודש וחצי חליתי בדלקת בגרון כאשר בדיקת משטח יצאה חיובית.

בתודה מראש,

נועם

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסים וגרון

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

מה הכוונה לבדיקה מעמיקה יותר של הסינוסים? רצוי לגשת לא.א.ג. אם קיים סינוזיטיס ומוגלה בגרון אני הייתי מטפל באנטיביוטיקה בנוסף לטיפול שקיבלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים סתומות
    לילך
    03/02/2010

אוזניי סתומות כבר כמעט שבוע,אני חטפתי הצטננות קשה שכוללת ליחה ונזלת ושיעול,קשה לי מאוד שהאוזניים סתומות מה עליי לעשות בבקשה עיזרו לי זה ממש לא נעים.תודה.
    האם לפנות לא.א.ג?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים סתומות

הוספת תגובה

• יש לפנות לא.א.ג לטיפול מתאים

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת סינוס כהכנה לשתל
    שירי
    03/02/2010

האם הפרוצדורה של הרמת סינוס כהכנה לביצוע שתל ע"י רופא שיניים יכולה לגרום בעיות באף?? האם יש מצב שלא כדאי לעשות זאת?? בשלב זה כל הייעוץ שקבלתי ניתן ע"י כירורג פה ולסת. אני מעוניינת לקבל מידע גם מההיבט של רפואת אף אוזן גרון.
    בתודה מראש עבור ההתייחסות,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת סינוס כהכנה לשתל

הוספת תגובה

• הרמת סינוס

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

בד"כ לא גורם לבעיה אולם אם קיימים בעיות סינוסים כרוניות ופוליפים בסינוס אז יש לשקול את הביצוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו - אין לי קול
    גלי
    03/02/2010

אני מורה וקולי צרוד מטבעו. לעיתים פחות ולעיתים יותר. לאחרונה התחלתי להשתעל בכמויות שבגללן לא ישנתי בלילה. הלכתי לרופאה (בעיכוב של מס' ימים) כשהצרידות הקשה הפכה לאיבוד קול טוטאלי. הרופאה מיד הורתה לי "לשתוק" "ולא ללחוש". ונתנה לי רוליד + 3 ימים בבית (הרי מקום עבודתי דורש דיבור). זהו היום השלישי שאני בבית ועדיין אין לי זכר לקול. אני בלחץ. מה יהיה? האם הקול יחזור? ואם כן, מתי? אני רוצה לציין שתוך כדי אני לוקחת גם סירופ שהרופאה רשמה ותרופות סבתא כגון: שמן זית דבש וערק, חלב חם עם חלמון. מה עוד עליי לעשות? אני רוצה את הקול שלי בחזרה וגן לחזור לעבודה. תוך כדי כתיבה, אני משתעלת. בבקשה עיזרו לי, אופטימיות...

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו - אין לי קול

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/02/2010

ישנו טיפול תרופתי שאנחנו יכולים לתת לחירום שיכול לגרום להקלה אולם לשם כך יש לגשת לרופא א.א.ג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש נזלתי באוזן
    עינת
    02/02/2010

מנוזלת מזה כמה ימים, ביומיים האחרונים כאבים חזקים באוזן וכל האזור שסביבה. תחושה של סתימה, לא שומעת טוב ומרגישה שכל האזור גדוש. בדיקת רופא לא העלתה דלקת. יש משהו מהיר שאפשר לעשות להקל על הגודש?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש נזלתי באוזן

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    02/02/2010

יתכן וקיימים נוזלים באוזניים. ישנן תרסיסים וכדורים נוגדי גודש שיכולים לעזור אולם יש להגיע לבדיקת א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפליקסונז+רינולסט
    גיא
    02/02/2010

שלום,

אני בן 21. לפני כשנה עברתי ניתוח SMR+CONCHOTOMY בשל בעיות בנשימה אפית , אך לאחר הניתוח מצב הנשימה שלי נותר כשהיה - לא מצליח לנשום טוב דרך האף.

היום ביקרתי אצל רופא אא"ג ולאחר בדיקה הוא אמר כי אכן המחיצה התיישרה, אך הקונכיות נותרו נפוחות וכנראה הן שמונעות ממני לנשום דרך האף.

כטיפול לחודש, הוא המליץ לי להשתמש בספריי פליקסונז (בוקר וערב) ובו זמנית גם בספריי רינולסט (בוקר וערב).
    שאלתי (ששכחתי לשאול את הרופא) היא - האם אין זה מסוכן עקרונית להשתמש בשתי התרופות בו זמנית במינון המלא שבהוראות השימוש (פעמיים מכל אחת- בבוקר ובערב)? האם זה לא יכול להפוך את הסבירות של תופעות הלוואי לגבוהות יותר?

תודה והמשך שבוע טוב,
    גיא.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפליקסונז+רינולסט

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    02/02/2010

לא אין סכנה בשימוש בשני המשאפים
    אם לא יחלוף עדיין ניתן יהיה לנתח בשנית והפעם רק את הכונכיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה מאחורי האוזן
    שלי
    01/02/2010

שלום רב
    כבר שבועיים וחצי שיש לי מעין גולה מאחורי האוזן מאחורי התנוך בצוור למעלה (מתחת לאיפה שעונדים עגיל ) בשקע יש מאין גולה נפוחה די גדולה שלא יורדת , יש לציין שגם באוזן ימין אני מרגישה אבל הרבה יותר קטנה .... הבלוטות לימפה שלי בצוואר תמיד מוגדלות ואני סובלת ממחלת השימוטו של בלוטת התריס ...
    הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שאמר שלא נראה לו חשש אבל שלח אותי בכל מקרה לאולטרא סאונד ... רשום כך: הבדיקה מכוונת לואר מאחורי אוזן שמאל באזור תתערי הודגמו מספר בלוטות עד בקוטר כ0.5 ס"מ עם מרקם שומני וואסקלורזציה מרכזיתץ
    באזור תת ליסתי דו צדדי הודגמו בלוטות בודדות עד בקוטר כ1.5 ס"מ אין עדות להגדלת בלוטות לימפה באזור הצוואר.
    אמרה שהכל בסדר אני עדין מדאגת והייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם המקצועית
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גולה מאחורי האוזן

הוספת תגובה

• אין לי מה להוסיף

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

כנראה מדובר בבלוטת לימפה תגובתית. האם יש זיהום בעור? בתנוך? באוזן? שיניים אחוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלכס
    01/02/2010

ד"ר שלום !
    היום בעבודה אחרי שהתעטשתי פתאום התחיל לרדת אצלי דם מהאף .
    זה אף פעם לא קרה לי בעבר .
    אני בן 29 . ברקע יל"ד .
    על חוות דעתך אודה !!!
    אלכס

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

כנראה כלי דם מורחב התפוצץ באף. זה יכול לקרות מלחץ דם גבוה או סתם מפצע על המחיצה ויובש באף. גש לרופא א.א.ג שיבדוק. אל תחטט באף. אזן את לחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון אחרי שחייה
    עודד
    01/02/2010

שלום רב,

כחלק מפעילויות הספורט שאני מבצע באופן קבוע (כדורסל, כדורגל, חדר-כושר), אני גם מתעסק בשחייה. בתקופות בהן אני שוחה, אני משתדל לשחות ק"מ אחד, לפחות פעמיים עד שלוש בשבוע.

עם זאת, במהלך השנים האחרונות, כשבוע-שבועיים לאחר שאני מתחיל לשחות מתפתח אצלי כאב גרון המלווה בגרון צורב ונפוח, כאב ראש (עם הרגשה בצקתית) שלאחר יום-יומיים הופך לצינון. דבר זה מונע ממני את המשך פעילות זאת.

יש לציין כי:
    1. הדבר קורה בלי קשר לעונות השנה (חורף או קיץ) וכן שאת פעילות השחייה בחורף אני עורך בבריכה מחוממת.
    2. אני משתדל לשמור על חום גוף גבוה גם לאחר הפעילות בעזרת יבוש טוב, מקלחת חמה וביגוד חם.
    3. תופעה זו (של כאבי גרון) אינה חוזרת בצורה כה מובהקת בפעילויות הספורט האחרות אך עם זאת אני חש כי יש לי רגישות מסוימת באזור הגרון.

הייתי מעוניין לדעת:
    1. איזה בדיקות עלי לבצע ע"מ למצוא את הסיבה לתופעה?
    2. האם יש דרך למניעת הבעיה (כלומר הפיכת הגרון לפחות רגיש) ע"מ להמשיך בפעילות השחייה?

תודה,

עודד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גרון אחרי שחייה

הוספת תגובה

• שחיה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

אולי ישנה איזו אלרגיה או אתה סובל מהגרוי של הכלור בבריכה??? לא יודעת איזו בדיקה ספציפית אפשר לבצע מלבד בדיקת רופא א.א.ג כשזה קורה כדי לנסות להבדיל בין הצטננות ויראלית לאלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים עם אף בעייתי
    דניס
    31/01/2010

מאז ומעולם זכור אצלי קושי בנשימה בדרך האף, שלווה בדרך כלל בשימוש באוטריוין וטיפות בסגנון שהקלו נכון לאותו רגע.
    אני בן 22, ובשנת 2006 עברתי ובהמלצת רופאים ניתוח של יישור מחיצה והסרת קונכיות או בשפה המקצועית smr+turbinectomy.
    תקופה מסוימת היה סביל וגם זה בתקופות... במקביל גם אובחנתי על ידי רופא אלגריה כמי שסובל מאלגריה לקרדית אבק הבית...
    משום שלאחרונה זה כבר בלתי נסבל, פניתי לרופא אף אוזן גרון שממליץ (ודי בתקיפות הייתי אומר) ניתוח נוסף. לדבריו המחיצה תקינה וישרה, אלא שהקונכיות צמחו שוב.
    הניתוח שהוא מציע, לדבריו, הוא ניתוח בשיטה מתקדמת יותר (דומני שפעם קודמת צרבו לי עם חשמל והוא מציע גלי רדיו). לא אכנס לרזי הנתונים האלה כי אני לא רופא, אבל לדבריו הסיכויים להצלחת הניתוח בשיטה שהוא מציע גבוהים יותר ויש פחות סיכויים שהמצב יחזור לקדמותו.
    אני לא מומחה גדול בעניין, אך בכל זאת יש לי רופא לשעבר במשפחה, וגם אני אומר את מה שאני משער ואיך אני רואה את הדברים.
    עקרון מנחה בכל טיפול בבן אדם, הוא התערבות מינימלית ככל האפשר. כל התערבות כירורגית בגוף אדם אמורה להיעשות כמפלט אחרון, ויש גם סיכוי לא קטן להזיק, וכאמור יש עקרון מהותי מנחה שאומר גם "אל תזיק" קודם כל.
    אז אני אומר שהמילה "ניתוח" כשלעצמה היא מילה מרתיעה, על אחת כמה וכמה כשעברתי אחד כזה כבר בעבר.
    השאלה שאני שואל בעצם, מה כדאי לעשות?
    האם באמת בלתי נמנע לעבור את אותו הניתוח?
    האם ניתוח שני יכול להוות סיכון כלשהו נוסף?
    הם ישנה דרך אחרת לטפל בעניין ?
    איך אלרגיה קשורה לעניין? אני עדיין לא מצליח להבין בתור בן אדם פשוט- האם יש לי בעיה פיזית פיזית באף או שלא וזו פשוט אלרגיה ואופן הטיפול בה אמור להיות שונה???
    האם בגלל האלרגיה הניתוח יכול להיות חסר טעם , והבעיה תחזור?
    אודה מראש לתשובה ברורה המתייחסת לכלל הסוגיות שהעליתי(או חלקן), קשה לי לישון ללא אוטריוין ואני די נואש.
    תודה רבה וערב נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    חיים עם אף בעייתי

הוספת תגובה

• קונכיות

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

אצל אנשים אלרגיים קונכיות האף יכולות לשוב ולתפוח בלי קשר לשיטה שבה טופלו. בגלי רדיו או בקובליישן הפעולה קלה יותר למטופל, כמדומני, אולם אין ערובה שלא תהיה שוב נפיחות. חשוב להימנע משימוש באוטריבין אשר גורם לכווץ הרירית ואז להתנפחות יתר. יש לשקול לעשות את הפעולה שהוצעה לך באחת השיטות ובמקביל לפנות לרופא אלרגיה שיתחיל במתן חיסונים שיקטינו את הרגישות האלרגית שלך. ובכל אופן - להימנע מאוטריבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש כואב בגרון
    שי
    31/01/2010

שלום,
    יש לי מין בלוטה בגרון, בין שקד שמאל לסנטר, בערך באותו הקו של השקדים.
    הגוש לדעתי בערך בגודל של חצי כדור פינגפונג והוא כואב.
    כשאני מורידה את הסנטר לכיוון החזה יש הרגשה שהגוש נלחץ ומורגש כאב יותר גדול.
    אין לי שום קושי או כאב בליעה.
    זה יכול להיות גידול??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש כואב בגרון

הוספת תגובה

• בלוטה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

רוב הסיכויים שזו בלוטת לימפה שהתנפחה עקב זיהום כלשהו. יכול להיות מכל זיהום בחלל הפה כולל שיניים. גש לבדיקה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    שרון
    31/01/2010

שלום רב
    לאחרונה יש לי הרבה קשיי נשימה. אמנם אימי וסבי סובלים מאסתמה אך לי מעולם לא היה אסתמה ולא קשיי נשימה.
    אני סטודנטית ולפני כשבוע לקחתי קונצרטה כדי להתרכז יותר טוב במבחנים. הכדור השפיע עליי חזק והשאיר אותי ערה המון שעות (לקחתי את הכדור ב- 13:00 בצהריים ונשארתי ערה עד 03:00 בלילה). מאז התחילו לי קצת קשיי נשימה. תחושה שהריאות מלאות באויר ואי אפשר בעצם לנשום עמוק.
    אתמול בלילה כבר ממש היה לי קוצר נשימה והתקשיתי לישון.
    אני לא בטוחה שהתופעות הללו אכן נגרמו לי בשל הכדור שכן כבר לקחתי אותו די מזמן. יותר משבוע.
    אני אדם בריא שלא נוטל תרופות כרוניות (חוץ מגלולות וברזל).
    אנא עזרו לי.... קצת מלחיץ כל העניין הזה.
    מצפה לתשובתכם.
    תודה
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• גשי בדחיפות לבדיקת רופא

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

רופא המשפחה יבדוק את הריאות שלך וימליץ על טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה כרונית שקופה
    שלומי
    31/01/2010

שלום רב!!!
    אני סובל מליחה כרונית שקופה שדולפת אחונית כלי הלוע, ואינה מפסיקה.

ברצוני שאול האם מנסיונכם , כדי לי ללכת לטיפול בחדרי מלח?
    האם שמעתם שזה פתר למישהו בעיה כשלי?

רציתי לציין שניסית את כל סוגי הכדורים אצל א.א.ג ולא פתר לי את הבעיה.

תודה מראש שלומי

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה כרונית שקופה

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2010

לי אין הרבה ניסיון עם חדרי מלח. יש הנשבעים שזה עזר להם. לא ברור לי איך מלח מתאדה מהקירות....ולכן לא ברור איך הוא משפיע. אבל אתה יכול לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה