מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות רוק תת לסתיותפוצה03/03/2010
שלום רב,
אני בת 52 ובריאה באופן כללי.
חזרתי עכשיו בUS של בלוטות הרוק. הרופא אמר לי כי ייתכן ויש ניוון של בלוטת רוק תת לסתית (בצד אחד). ל US הגעתי בעקבות יובש בפה ולאחרונה גם גילו כי יש לי עמילאז גבוה במעט (בוצעו בדיקות המשך בנושא והכל תקין).
מה המשמעות של ניוון בלוטת הרוק ? איזה רופא מתמחה בנושא? האם יש טיפול? עד כמה הנושא שכיח?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות רוק
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010נוון של בלוטת רוק בצד אחד יכול להיות עקב חסימה של הבלוטה ותהליך דלקתי בה, יתכן שזו הסיבה גם לעמילאז הגבוה. לדעתי רופא א.א.ג יכול לעשות בירור כזה. ישנן מחלות נוספות העלולות לגרום ליובש בפה ולעיתים גם בעיניים ובריריות נוספות כגון מחלת סיוגרן. זה מאובחן בביופסיה מרירית הפה. בקיצור - גשי לרופא א.א.ג עם כל הבדיקות והממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה סמוך לבלוטת התריסדורה02/03/2010
שלום רב,
בעקבות נפיחות פתאומית באיזור הצוואר בצד שמאל אשר גרמה לכאבים רבים, אושפזתי במח' אף אוזן גרון.
הרופאים אמרו כי מדובר בציסטה סמוך או בתוך בלוטת התריס, זאת לאחר צילום CT. (תפקודי בלוטת התריס תקינים).
ניקזו נוזל מסוים מהבלוטה, והממצאים אומרים כי מדובר בציסטה ללא גידול.
לאחר האשפוז טופלתי כשבוע (+3 ימים דרך הוריד בזמן האשפוז) באנטיביוטיקה ציפורל,אשר הפחיתה מאד את הכאב ואת הנפיחות.
הועלו שתי אפשרויות: לנתח ולהסיר את הציסטה, אך נאמר לי כי יש סיכוי נמוך מאד לפגיעה בעצבי מיתרי הקול, וכי באזור שינותח קיימות בלוטות סידן וכי הן עלולות להפגע.
אפשרות שניה, לצמצמם/לכווץ את דפנות הציסטה, אך היא תישאר בגוף.
בקרוב אעבור אולטראסאונד כדי לבדוק האם יש מרכיב סולידי והאם יש מחיצות בתוך הציסטה, ואז יוחלט מה עדיף, ניתוח או לא..
מה זה אומר בדיוק לצמצם את דפנות הציסטה? האם מסוכן להשאירה ולא לעבור ניתוח?
אשמח לחוות דעת/ הבהרה לגהי העניין.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010ציסטה בבלוטת התריס היא ממצא שכיח למדי. אם החלק הסולידי (לא נוזלי) של הבלוטה תקין וקטן מ 1 ס"מ, לא חייבים ישר להוציא את הציסטה או הבלוטה, אלא ניתן לעקוב באמצעות אולטרסאונד.ייתכן שהארוע של הכאב והנפיחות היה דימום לתוך הציסטה, ולאט לאט זה ייספג. אני מניחה שדובר לא על צימצום דפנות הציסטה אלא הקטנתה על ידי שאיבת נוזל מתוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזניים מציק וטורדניאטיס01/03/2010
זה שנתיים בערך אני סובלת מכאב אוזניים טורדני שבא והולך. קשה להגדיר את הכאב: לפעמים זה גירוד, לפעמים כאב עז ומשתק כמו של דלקת אוזניים. הכאב מופיע לרוב בעקבות גירוי כלשהו: שימוש באוזניות, מוזיקה רמה, רוח ישירה, שיחה ארוכה בטלפון. בדרך כלל הכאב מופיע רק באוזן שמאל.
הייתי אצל רופא, הוא בדק את האוזן ולא מצא כלום. נתן לי משחה (דרמקומבין). המשחה אמנם עוזרת להקלת הכאב, אבל לא מרפאת אותו. אני לא משתמשת בקיסמים, אם כי הרביתי להשתמש בהם בעבר.
האם התופעה מוכרת? האם יש לה פתרון? האם אוכל שוב לרוץ עם מוסיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010כאב כזה לסרוגין בנוכחות אוזן תקינה ובמצבים שתיארת יכול להתאים לכאב המוקרן ממקום אחר, למשל, שכיח ביותר כאב שמקורו במפרק הלסת. כדאי לבדוק לכוון זה. הגרד אולי לא, אבל הכאבים המשתקים, כפי שאת מציינת וכל האי נוחות סביב האזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים באוזנייםאושרת01/03/2010
שלום,
אמי בת 58, סובלת מרעשים חזקים בשתי האוזניים: כמו אוויר חזק שיוצא מהאוזן, צפצופים חזקים, ותחושה ש"משהו מסתובב בראש".
כאבים עזים אשר מביאים אותה לחוסר תפקוד.
סובלת מהרעשים החזקים מזה כ-3 שנים.
מה ניתן לעשות על מנת לטפל בתופעה ו/או למגר אותה?
תודה,
אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ורעש
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010יש להבדיל בין כאב לרעש. רעשים באזניים, או טינטון, יכולים להיגרם מסיבות שונות ולרוב מלווים ירידה בשמיעה. יש לעבור בירור אשר אליו היא תופנה על ידי א.א.ג. לגבי הכאב - יש לברר את מקור הכאבים. טינטון וכאב ראש יכולים ללוות גם בעיה במפרק הלסת וגם בעיות אחרות. זה לא נושא לתשובה כאן אלא עליה לעבור בדיקה מעמיקה ובדיקות עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזןאסי28/02/2010
הייתי בהופעה של שעתיים וישבתי ליד הרמקולים מאז כבר 3 ימים יש לי כאבים באוזן ימין וחום באזור האוזן ורגישות לרעש מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת רעש
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010לגשת מהר לא.א.ג שישלח אותך לבדיקת שמיעה. להימנע ככל האפשר מחשיפה לרעש חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס או אלרגיה לכדורים ?יעל ב28/02/2010
שלום
לפני כחודשיים חליתי בשפעת או הצטטנות שבעקבותיה הופיעה נזלת וליחה מוגלתית, וכאבי אוזניים. לאחר שבועיים הופיעו כאבים בפנים ולחץ בעיניים,אובחן סינוזיטיס קיבלתי אנטיביוטיקה אך לא חל שיפור במצבי אלא רק החרפה של כאבי הראש.
ביום שבו חליתי בשפעת התחלתי לקחת כדורים מהמשפחה של SNRI, האם יתכן כי הגודש נגרם כתוצאה מאלרגיה לתרופה ?(נסיון קודם עם תרופה אחרת מאותה משפחה לפני כשנה הופסק בשל תופעות לוואי לא רצויות ) אם כן, האם יש דרך לבדוק זאת ללא הפסקת התרופה ?
צילום מערות האף שעשיתי נמצא תקין,אני מקבלת אנטיאיסטמינים ,בהתחלה היה נראה שכל עוד שאני לוקחת את הכדורים יש הטבה משמעותית ואף העלמות של הכאבים אך לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים גם כאשר אני נוטלת את הכדורים.
שאלה שניה- האם ניתן לחזות מתי הכאבים יעברו ? אוליבקיץ? כרגע אני מתלבטת אם לקחת הפסקת לימודים כי במצב הזה אני לא ממש יכולה לתפקד .
שאלה אחרונה - ואולי הכי חשובה, מה ניתן לעשות כדי לנסות להשיג שיפור ? קשה לי לקבל את מה שנאמר לי ע"י הרופאה, פשוט צריך לחכות ולסבול ובינתיים לשלם מחיר כבד שעלול לסכן את קבלת התואר או פגיעה בממוצע שיהרוס את התוכניות שלי להמשך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010הטיפול הנכון בסינוסיטיס הוא אנטיביוטיקה ומורידי גודש בצורת תרסיס לאף (טיפות אף מורידות גודש או על בסיס סטרואידים) וכדורים. נוגדי דיכאון גם מקבוצת ה- SSRI וגם מקבוצת ה- SNRI משמשים גם לטיפול בכאב. בחילה, כאב ראש וסחרחורת הם תופעות לואי ידועות לקבוצה זו, ולא מעידות על אלרגיה. אני מציעה לחזור לנוירולוג\פסיכיאטר אשר נתן לך את התרופה מסוג SNRI, בעיקר אם הנזלת נעלמה או שאינה מוגלתית וצילום הסינוסים תקין. אם כאבי הראש יימשכו יש לשקול CT או MRI לשלול מקור אחר לכאבי הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ונוזלים באוזןלאה28/02/2010
מזה כחצי שנה סובלת מסחרחורת ואטימות באוזניים כולל רעשים של נוזלים בתוך האוזן.
נבדקתי ע"י נויורולוגית שאמרה לי שמדובר כנראה בורטיגו והמליצה על פיזיותרפיה וסטיבולרית.
עשיתי כבר 5 פעמים פיזיותרפיה, אך הלחץ של הנוזלים באוזן ממשיכים ומיוחד כאשר אני שוכבת כולל סחרחורות.
האם הסימפטומים והלחץ (אני ממש מרגישה את הנוזל מטייל באוזן) והסחרחורות הם בגלל הנוזלים? האם יש תרופה או טיפות שיכולות להפחית את הנוזלים באוזן?
אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים וסחרחורת
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010יתכן ומדובר בסחרחורת תנוחתית, כפי שחושבת הנוירולוגית, אולם אם יש תחושה של נוזלים באזניים כדאי לגשת לרופא א.א.ג שיבדוק זאת, יפה לבדיקת שמיעה ובדיקת נוזלים, וייתן טיפול מתאים אם אכן כך הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבעיה נובעת מהאוזן או מהמוח????איתי28/02/2010
שלום ד"ר אביגל ארד היקרה,
אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט).
מזה חודש וחצי סובל מחולשה ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן הליכה מתנדנדת עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מלווים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי.
בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה.
בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10.
בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי שללה סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
צריך השבוע לעשות בדיקת ENG + בדיקה קלורית באסף הרופא.
מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה.
שאלותיי:
1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר?
2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
3. האם להתחיל בירור בנוגע למחלת מיאסטניה גרביס ו/או מחשש לפגיעה בצרבלום וחולשת השרירים המוטוריים?
4. האם ייתכן בכלל שכדאי לי לבדוק מחלת שרירים כמו מיאסטניה גרביס למרות שסימפטומים אצלי רק באגן ולא במערכות אחרות או שזה מוקדם וקודם לגמור עם הבדיקות השגרתיות יותר?
אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות ש.מ שמשלבות מספר מערכות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכל לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס.
תודה ושבוע טוב,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצל מראש על הודעה הארוכה....
איתי28/02/2010אבל להגיע אלייך למרפאה ייקח לי המון זמן המתנה ואני ממש לחוץ לשמוע את דעתך המלומדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יציבות
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010לפי התיאור שלך לא מדובר בורטיגו, שהוא סחרחורת סיבובית ומקורו במערכת שווי המשקל של האוזן. אם ה MRI תקין נשללות הרבה בעיות נוירולוגיות ואם הנוירולוג לא מצא כל דבר בבדיקה, הרי שקשה להאמין שיש בעיה בצרבלום, הוא המח הקטן. מיסטניה גרביס אינה מחלת שרירים, ולא צריך לקפוץ למסקנות אם הנוירולוג בדק ולא מצא. בנוסף לבדיקה ה ENG ישנה בדיקה נוספת הבודקת יציבות והיא בדיקת הפוסטורוגרפיה, בדיקה היציבה\יציבות, מתבצעת עד כמה שידוע לי רק באיכילוב. אם בדיקות אילו יהיו תקינות גש שוב למומחה לנוירולוגיה ואולי גם לאורטופד שישלול בעיה בגב או באגן בשלה אינך יכול לעמוד ישר בלי ליפול. חכה גם להשפעת ה B12 והחומצה הפולית שחשובות לתיפקוד מערכת העצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי בדיקות ותוצאותיהן
איתי15/03/2010שלום ד"ר אביגיל היקרה,
אכן עשיתי בדיקת ENG שיצאה תקינה לחלוטין, רק שהבעיה נותרה בעינה.
הרופא שלך אותי לבדיקות עומק ואני חושש מלעשותם, לפחות חלקם, שהרי אני ספק אם משם תבוא הישועה.
הבדיקות הם:
1. מיפוי מוח פרפוזיה SPECT - חושש מהקרינה המיותרת וקראתי באינטרנט, שלרוב הבדיקה לא יוצאת תקינה ב - 100 אחוז (למשל אם יש בעיית קשב וריכוז כמו אצלי) ועדיין אם בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין ואין התאמה בין השניים, אז לא יהיה חשיבות לממצאים - אז מה הטעם לעשותה?
2. פוסטורוגרפיה - כסא מסתובב, כמו שאת המלצת בעצמך
3. מאפייני טינטון כולל Residual inhibition ועקומות ע"ש פלדמן.
את שתי הבדיקות האחרות אין לי בעיה לעשות למרות שאני סקפטי אם ישפכו אור על בעייתי.
מה את אומרת ד"ר אביגיל אם אחליט להשאיר את המצב כמו שהוא, האם אני לוקח סיכון שיקרה לי משהו וזה חוסר אחריות מצידי או שברגע ש - MRI שעשיתי, יחד עם בדיקות נירולוגיות תקינות, אני יכול לישון בשקט למרות חוסר היציבות שיש לי בגוף בעמידה בעיקר, הליכה - קצת פחות מורגש???
תודה וחג ששמח לך ולבני משפחתך,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי???
איתן18/03/2010אוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום כבר שלושה שבועותענת28/02/2010
ד"ר שלום
כבר שלושה שבועות אני סובלת מאף סתום עם נזלת שלא מפסיקה
כשאני מנסה לפתוח את האף על ידי נשימות כבדות אני לא מצליחה אני ממש מרגישה שהאף סתום עד שפתאום במהלך היום אני מרגישה שמשהו "זז" לי באף ואז האף נפתח לי
מה זו התזזוזה הזו שאני מרגישה? האם זה קשור לסינוסיטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010התזוזה שאת מרגישה זה כאשר יש ירידה בגודש של הקונכיות. באופן נורמלי במשך היום יש גודש בצד זה או אחר של האף, אבל לא מרגישים. כאשר מצוננים או יש אלרגיה, כל הבדל קטן בגודש של קונכיות האף מורגש. גשי לרופא א.א.ג שייתן לך תרופות להורדת גודש. אל תיתפתי להתחיל עם טיפות אף הנמכרות ללא מרשם, כי הן גורמות בסופו של דבר את ההפך והגודש רק יגדל ותפתחי תלות בטיפות אף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סטומות ולקיחת גלולותאחת...28/02/2010
אוזני ניסטמו עקב שפעת הרופא נתן לי כדורים ואמר שעם הזמון זה יעבור והסטימה תפיתח אבל זה יקח זמן..
אני צריכה להתחיל לקחת כדורי דיאנה אבל אוזניי עדיין סטומות ...
האם אני יכולה להתחיל לקחת את הגלולות למרות שאוזניי עדיין סטומות???
אם אני יקח גלולות דיאנה בעת שאוזניי סטומות זה עלול להזיק לי יותר לאוזניים ?..
מידע זה חשוב לי
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים וגלולות
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010האזניים סתומות עקב נוזלים או בעיות בהשוואת לחצים בגלל ההצטננות. זה ייקח זמן . לא לדאוג. אבל את הגלולות את יכולה להתחיל בלי קשר לפי המחזור שלך. זה לא יזיק ולא יועיל לאזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון28/02/2010
אני כותב לכם תוך כדי הזיות, שנובעות מחום. אני מודה שאני פרנואיד. מודה. אבל אני חושש שהן גורמות לי לנזק ולמוות תאי מוח. אני מנסה לקרר את הראש אבל ההזיות לא מפסיקות ואני לא מצליח לישון. אני עד כדי כך פרנואיד שאם אני ישן ואני קם עם פה סגור ודביק אני מפחד שהיה לי חוסר חמצן בזמן השינה עקב חוסר יכולת לפתוח את הפה ת"כ שינה. אודה לרופא\ה הנחמד\ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010קח תרופה להורדת חום. עשה מקלחת פושרת וגש לרופא שיאבחן למה החום עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהסיון28/02/2010
שלום,
סבתי בת 91 ויש לה ירידה חזקה בשמיעה.
היא הופנתה לבדיקת שמיעה.
בבדיקת א.א.ג נכתב "ירידת שמיעה,תופיות תקינות ונגעים שחורים על תנוך שמאל".
היא איננה דוברת עברית רהוטה כך שלא ניתן היה להסביר לה.
מהו הממצא???
מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010ירידה בשמיעה אופיינית לגיל המבוגר ובדרך כלל בגיל זה אם יש ירידה בשמיעה ההמלצה היא להתאים מכשיר שמיעה. לגבי הנגעים על התנוך - זה דבר שגם אתה ודאי רואה. התנוך הוא חיצוני.מדובר כנראה בנגע עורי כלשהו. ברור שאינני יכולה לאבחן בלי לראות. אולם נגעים עוריים יוכל לאבחן רופא העור . רוב הסיכויים שמדובר במשהו שפיר כגון קרטוזיס סנילי או משהו דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה תחושתית עצבית וטנטוןיוחאי27/02/2010
עברתי תאונת דרכים שבה נפגעתי בעמוד שדרה צווארי(צליפת שוט).בבדיקות אובחן פריצת דיסק c6 c7.כמו כן אופיין טנטון סובייקטיבי וירידה בשמיעה תחושתית עצבית. שאלתי היא: האם ירידה בשמיעה מסוג תחושתית עצבית יכולה להיגרם מהתאונה? והאם הטנטון יכול להיגרם מהתאונה?
אציין שלפני התאונה השמיעה היתה תקינה ולא סבלתי מטנטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליפת שוט
ד''ר אביגיל ארד05/03/2010חבלה מסוג צליפת שוט ידועה ביכלתה לגרום לטינטון. לעיתים גם מוצאים ירידה בשמיעה, אולם יש להשוות לבדיקת שמיעה קודמת לצורך הוכחת הקשר הנסיבתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון מתמשך בהריוןשירה27/02/2010
שלום רב,
אני בהריון, שבוע 18, לפני כחודש אובחנה אצלי דלקת גרון שטופלה באנטיביוטיקה. הדלקת אכן עברה (עשיתי משטח גרון נוסף שיצא תקין), אולם הגרון עדיין אדום וטיפטיפה כואב.
בבדיקה שעשיתי לפני ההריון נמצאו אצלי נוגדנים ל- CMV - האם יש טעם לבדוק שוב? מה זה עוד יכול להיות? האם אני צריכה לדאוג?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד27/02/2010לפעמים גם לאחר שהדלקת עוברת עוד יש מחושים בגרון. בהריון יכולים להיות כאבי גרון גם מצרבות. כמו כן יש עוד סיבות לכאב גרון כגון מאמצים קוליים. לגבי הנוגדנים - אם הם מראים על זיהום בעבר, אין צורך לחזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלות -לאחר FNAאלירן25/02/2010
ד"ר שלום
אני בן 25, סובל מזה זמן ארוך (אולי אף מספר שנים ללא מודעות ) מבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.
ערכתי מס' פעמים בדיקת אולטרה סאונד לאורך השנה האחרונה שבהם נמצא(אני מדלג על כל מה שתקין):
"............בצוואר מימין בתחנת מנדיבולריס הודגמו בלוטות לימפה ידועות עד 3.3 ס"מ אובאליות עם מרקם שומני שמור. בשרשרת ג'וגלריס הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.3 ס"מ.
....בצוואר משמאל בתחנת מנדיבולריס הודגמו בלוטות דומות עד 2.7 ס"מ . בשרשרת ג'וגלריס הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 ס"מ.
לסיכום: לימפאדנופטיה שלפי תמונה US נראות תגובתיות".
זאת הבדיקת US האחרונה שעברתי.
לאחר מזה נשלחתי לעבור ניקור שבו נמצא:
"בניקור בלוטה תת לסתית מימין תחת US נראו אלמנטים לימפטים בדרגות בשלות שונות, תאי פלסמה בודדים,היסטיוציטים.
לא נראו תאים אפיטליאליים ממאירים.קשר לימפה תגובתי.
אבחנה: T08160 SUMANDIBULAR LYMPH NODE
M72200 HYPERPLASIA,LYMPHOID,NOS"
לאחר הניקור חזרתי שוב לרופאת א.א.ג והיא המליצה על הוצאת בלוטת הלימפה למען בדיקות נוספות ואני מצטט אותה:
"גרון לוע מיתרי קול תקינים , צוואר בלוטות לימפה מוגדלות , US צווארי לפני מס' חודשים בלוטות לימפה מוגדלות עד 33 מ"מ , FNA התקבלו תאים לימפטיים..
מטרת ההפנייה -הופנה להוצאת בלוטת לימפה צווארית".
עכשיו לעניין , אני סובל מהבלוטה כבר הרבה זמן יש ימים יותר ויש ימים פחות ,אני גם חש לרוב תחושת דבק (אולי ליחה) באיזור הרגיש בגרון וזה ממש לא נעים.
הרופאה אמרה שהוצאת הבלוטה זה במטרה לשלול מחלות אחרות ולא בשביל שאני ארגיש יותר טוב וגרון נקי . היא גם לא ממש ענתה לי אם התחושה בגרון תהיה יותר טובה לאחר הניתוח והבנתי ממנה שזה לא מובטח ולא זאת המטרה של הניתוח.
אז.. 1.איזה מחלות זה שולל ומה פשר ממצאי בדיקת הניקור.? 2.האם הצלקתלאחר הניתוח תהיה גדולה? 3.האם ארגיש יותר טוב לאחר הניתוח וההתחושה בגרון תהיה נורמלית ככל האדם או שמא יש משהו אחר בגרון שגורם לבלוטה להתנפח ולכן הוא עדיין יישאר גם לאחר הוצאת הבלוטה וכך גם התחושה הלא נעימה בגרון?(יש לציין שאני אוהב לשיר ולכן חשוב לי שהגרון "ייתנקה" ויעבוד כמו שצריך והבלוטה הורסת אותו משמעותית)??
אשמח לתשובה
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/02/2010אני משער שמטרת הוצאת בלוטת הלימפה הינה כדי לשלול לימפומה. אין קשר בן ההגדלה של בלוטות הלימפה שלך לבין התחושות בגרון
הניתוח משאיר צלקת קטנה בצוואר קשה לי לומר בדיוק את אורכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)