מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעולשלי06/10/2009
שלום, אני סובלת מגיל 7 משיעול יבש. היום אני בת 25 ואני עדיין משתעלת. הלכתי למלא רופאים כגון מומחה לריאות, בדקתי אם יש לי אלרגיות לדברים מסוימים, חלק אמרו לי שזה יעבור שאני אקבל מחזור, חלק אמרו שזה קנדידה, עשיתי טיפול לקנדידה והוא לא עזר. בזמן האחרון אני מרגישה שכל שיעול ממש מכביד לי על החזה והדפיקות לב מהירות.
האם יש איזשהו פתרון או אין טיפול לשיעול הזה???
אשמח אם תוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/10/2009כיצד שיעול שנמשך כמעט למעלה מ 20 שנה ויטב הרופאים לא הצליחו לטפל בו יצליח להפתר כאן מעל דפי האתר? ללא בדיקה או בירור יסודי?
אין מתכון קסמים לטיפול בשיעול טורדני
יש להבדק באופן יסודי על ידינו או ע"י רופא אחר א.א..ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צווארי בצד ימין בעת בליעהליאור06/10/2009
שלום רב,
בן 35, מזה כחודשיים חש בכאב צווארי בצד ימין בעת בליעה.
נבדקתי לפני כחודש וחצי אצל רופא אא"ג אשר ציין כי:
- הכאב ממוקם בצד ימין של סחוס המגן ולמעשה עליו.
- הפה הלוע ובמיוחד הלרינקס תקינים (בדיקה באמצעות מראה).
- אין ממצא חריג באריתנואיד הימני או סביבו כסיבה לכאב הנ"ל
- במישוש צוואר בפרט על גבי צד ימין של סחוס המגן לא ניתן למשש מלאות חריגה.
בעת הבדיקה – הכאב הופיע גם בעת לחיצה על נקודה מסוימת בצוואר בצד ימין. כיום הכאב איננו מופיע בעת הלחיצה.
הופניתי לבדיקת US של בלוטת המגן – תירואיד + בדיקת דם. הבדיקות היו תקינות. כאמור הבדיקות בוצעו לפני חודש וחצי.
הכאב בא והולך וקיים כאמור רק בעת בליעה ובצורת בליעה מסוימת. כאשר אני מאלץ את עצמי לבלוע בדרך מעט שונה (למשל שאיפת אויר דרך האף ומיד לאחר מכן בליעה) הכאב לא מורגש או מורגש פחות.
קיימת גם תחושה תמידית כאילו שרירי הצוואר בצד ימין תפוסים.
האם יש צורך לחזור על בדיקת US או שיש בדיקות אחרות שניתן לבצע?
אשמח לקבל המלצה להמשך תהליך הבירור הרפואי.
תודה,
ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשבה
ד''ר דן גוטמן10/10/2009בראש ובראשונה יש לבצע בדיקת א.א.ג מקיפה על מנת לראות מה קורה בחלל הגרון. על פי הממצאים בבדיקה יש להמשיך בבדיקות עזר נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ליאור19/11/2009שלום רב,
ביצעתי ב-11/10 בדיקת א.א.ג מקיפה באמצעות סיב אופטי. הרופא ציין שהגרון נראה תקין ושהוא הסתכל גם מתחת למיתרים. הרופא גם מישש את הגרון.
המליץ להמתין חודשיים ולראות אם הכאב חולף מעצמו לפני שפונים לביצוע בדיקות נוספות.ציין שיתכן ומדובר בשריר שנתפס.
במהלך תקופה זאת, הכאב כמעט ולא הורגש, אך לאחרונה חזר שוב.
כפי שציינתי במכתבי הקודם, הכאב מופיע רק בעת בליעה. קיימת גם תחושה תמידית כאילו שרירי הצוואר בצד ימין תפוסים.
אני נפגש עם הרופא שוב בקרוב. שאלותי הם:
- האם יש טעם לבקש לבצע בדיקות דם מקיפות? איזה? (הבדיקה הקודמת היתה של TSH בלבד, התוצאה היתה 1.85).
- האם כדאי לחזור על בדיקת US אצל רופא מומחה לאאג ולא במרפאה כללית של הכללית? (עברו כ-4 חודשים מאז ביצוע הבדיקה הקודמת).
- האם יש בדיקות נוספות שיוכלו לעזור?
תודה על העזרה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מוגדלת-מאוד דחוףקטי06/10/2009
שלום דוקטור.אני מאוד מודאגת.יש לי בלוטה נפוחה בצוואר ימין.תשובת אולטראסאונד הכל תקין חוץ מבמישור תת ליסתי מימין בלוטת לימפה גוגולודיגסטריק מוגדלת 3.3 בציר האורך בעלת הסתיידויות זעירות מפוזרות ווסקולרוזציה יחסית ערה.אין לראות לימפאדנופתיה בשאר תחנות של הצוואר.מראה לא תקין לישקול השלמת בירור FNA. מה זה יכול להיות? אני מאוד מודאגת. תור שלי לרופא רק מחר בערב.זה מסוכן? היה לי דלקת לפני חודש שטופלה במשאף בגרון. יש שן בינה שעוד לא גדלה....בבקשה עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2009הבלוטה בזו דורשת הפניתך לביופסית מחט ( FNA ) לפי התשובה נדע יותר מה טיבה של הבלוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשקדים עם אבצס חוזראסתי05/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 23 בריאה בדרך כלל, אך בחודש אוגוסט האחרון איבחנו אצלי דלקת שקדים וטופלתי ע"י מוקסיפן למשך 10 ימים, הטיפול האנטיביוטי לא עזר והדלקת הייתה חוזרת לי תמיד כמה ימים אחרי סיום הטיפול התרופתי. עד שהמצב החריף ואישפזו אותי בבית חולים בלינסון עם דלקת שקדים חריפה עם אבצס מעל השקד השמאלי, נתנו לי טיפול אנטיביוטי דרך הוריד- פנצלין וניקוז המוגלה+ פתיחה חוזרת כדי לראות אם יוצאת לי המוגלה, אך לא יצאה. כשבועיים לאחר שיחרורי ולאחר סיום טיפול אנטיביוטי דרך הפה שוב חזרה לי הדלקת ואושפזתי בבית חולים- הטיפול היה כבפעם האחרונה כאשר גם הפעם עשו לי ניקוז עם יציאת מוגלה.
הרופאים המליצו לי לעשות ניתוח להוצאת שקדים מכיוון שהחיידק כביכול "התמקם" שם ולא עובר לי.
לאחר שייחרורי מבית החולים טופלתי במשך 7 ימים בפן-רפא וי-ק 2000 מ"ג ביום, ובימים אלו 1000מ"ג ביום עד הניתוח (כיוון שהיה סיכון שהדלקת תחזור ולא רצו לקחת סיכון).
השאלה שלי, האם כדאי לי לבדוק חוות דעת נוספת, האם המצב שלי באמת מחייב ניתוח?
כמו-כן, אולי השאלה מצחיקה אבל האם אני מדבקת כרגע, האם יש צורך כרגע להימנע מנשיקות עם בן זוגי מחשש שאעביר לו את החיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2009בהחלט ששני ארועיפ של אבסס עם או בלי דלקות חוזרות של השקדים מחייבים הסרת השקדים בנתוח. ניתן כמובן לא לבצע דבר אולם בזה את מסתכנת ששוב יחזור האבסס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם פתרונות אחרים
שאלה11/10/2009נא כתבי את המייל שלך ותקבלי פתרונות חלופיים.
לא צריך למהר לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת רוק מוגברתג'וני05/10/2009
יש לי הפרשות רוק מוגברת , מה יכוללהיות הסיבה לזה?
אני לא משתשמש בתרופות באופן קבוע
אני רק משתמש בתכשיר לנשירת שיע ( ריגין) , לא יודע אם זה קשור
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגין לא קשור להפרשת רוק מוגברת
ד''ר דן גוטמן10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולה להיות הסיבה?אני חסר אונים
ג'וני11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לבצע אבחנות מעל האינטרנט
ד''ר דן גוטמן13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009לפעמים הרגשה של הפרשת רוק מוגברת היא בגלל בליעה לא טובה. זה יכול להיגרם בבעיות נוירולוגיות שונות או בגלל חומציות שעולה מהקיבה וגורמת לתחושת בליעה לא טובה. צריך להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות וכאב גרוןשירה05/10/2009
שלום,
אני סובלתכבר שבוע וחצי מצרידות אחרי שבוע הלכתי לרופאת המשפחה היא אמרה שיש לי דלקת בלו ונתנה לי Rapapen הנ"ל לא זר ואתמול ניגשתי לרופא א.א.ג שהחליף לי את הטיפול ב-רוקסו 150 פעמיים ביום וראולין, אין לי חום.
האם זה יכול להיות קשור בשפעת החזירים ?
יש לי תינוק בבת האם זה מדבק ?
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2009אי אפשר לבצע אבחנה של שפעת חזירים כאן באינטרנט
יש להיות במעקב רופאת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור התוףנטלי05/10/2009
שלום,
אימא שלי בת 49 עברה ניתוח להשתלת עור התוף בחודש יוני 09 (החור נוצר כתוצאה מפטרייה באוזן ושימוש באגיסטן) . בבדיקות שעשו נאמר שניתוח הצליח.
לפני כשבועיים הכאבים חזרו, בבדיקה שנעשתה ע"י רופא נאמר לאימא שהחור בעור התוף חזר (למרות שאימא שמרה על אי רטיבות האוזן, לא הרימה דברים כבדים במהלך חודשים אלה).
כתוצאה ממה זה יכול להיות? האם צריך לעבור ניתוח חוזר? (לזה היא לא תסכים, ההחלמה הייתה קשה) האם יש צורך לחכות ויתכן שהחור ייסגר בעצמו או שאין דבר כזה?
האם צריך לקחת אנטיביוטיקה או תרופות מסוימות?
תודה רבה על ההתייחסות (מאוד מודאגים ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2009בניתוח לאיחוי עור התוף יש 90 אחוז סיכוי להצליח
במקרה של אמא שלך היא בן ה 10 אחוז שלהם הניתוח לא מצליח. ניתן לאחר תקופה לנסות ולבצע ניתוח נוסף אולם כאן סיכויי ההצלחה נמוכים יותר. כ 70 אחוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן התיכונהקרן04/10/2009
כאבה לי האוזן מאד רעש אטימות נגישתי לרופא הוא המליץ לי על זינת מכיוון שיש לי דלקת חריפה באוזן תיכונה לקחתי כבר שישה כדורים הכאבים חלפו האוזן עדיין אטומה אני אמורה לטוס בקרוב האם זה בטוח היש סיכון??? יש לי אפשרות להחליף את האנטיביוטיקה למוקסיפן?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009זינט חזק ממוקסיפן. אחרי דלקת נשאר באוזן נוזל לזמן מה. ימים עד שבועות. לעיתים מורודי גודש יכולים לזרז הספיגה ולהועיל לטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 ען חום ממושך מעל חודש.רוזית04/10/2009
ולא מצאו בתחילה סיבה לחום. בדיקות הדם תקינות.
היינו בביקור אצל פרופסר וזיהה בצילום מערות הפנים דלקת בסינוסים.
התחלנו טיפול באוגמנטין שעדיין (כבר ארבעה וחצי ימים) לא הוריד את החום.
הרופא מפנה אותנו לאשפוז להמשך טיפול.
האם אנטיביוטיקה דרך הוריד באמת יעילה ותוריד את החום?
האם אפשר לסמוך על מה שהפרופסור ראה בצילום?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009אני מקווה שבנך כבר החלים או נמצאה הבעיה. סינוסיטיס לרב לא גורם לחום במשך חודש. אפשר לאבחן סינוסיטיס בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שומעת באוזןפנינה04/10/2009
חפפתי את השיער לפני שלושה שבועות ונכנסו לי המון מים לתוך האוזן, בד"כ המים יוצאים, הפעם הם לא יצאו וכבר 3 שבועות שאני בקושי שומעת באוזן הזו.
רציתי לשאול אם יש טיפות שאפשר לרשום בלי מרשם רופא שיגרמו למים לצאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן אטומה
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009כנראה האוזן מלאה שעווה ולכן כשנכנסו מים הם נספגו בשעווה ולא יוצאים. אפשר לשים שמן, כגון שמן זית או שמן תינוקות שימיס לאט את השעווה, אבל יותר טוב לגשת לרופא א.א.ג שינקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוגברתאן04/10/2009
שלום רב,
בני בן 5 חודשים.
לאחרונה נראה כי הוא סובל מהפרשה מוגברת בתוך האוזניים (באוזן אחת יותר מבשניה).
מדובר בדונג צהוב וסמיך שאף מצטבר ל"כדור" קטן בכניסה לחלל האוזן.
יום אחרי שאני מנקה באמצעות קיסם, מופיעה הפרשה חדשה.
מה עליי לעשות?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009ייצור שעוות אוזן זה דבר נורמלי. יש כאלה שמייצרים יותר וכאלה שפחות. חשוב לבדוק אם זו באמת שעווה או שיש הפרשה מוגלתית או משהו כזה שנקרשת שם. אם זו שעווה, רק לנקות עם טישיו על קצה האצבע או מגבון לח. לא מקלונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מציקה באוזנייםיניב03/10/2009
לעיתים, בעיקר שאני עושה ספורט או מתאמץ, אני שומע את הנשימה דרך האוזן ( הימנית או השמאלית ) במן הדים כאלה( קשה לי לתאר איך בדיוק אבל זה כאילו שנפתח פקק באוזן ) ,כנ"ל אם אני מדבר בשעת המאמץ אני שומע את עצמי חזק יותר , בדרך כלל זה חוזר למצב רגיל אחרי המאמץ.
חשוב לציין שזה לא כואב, אבל מציק ומטריד מאוד. אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלת אוסכיוס
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009יתכן ומדובר בתעלת אוסכיוס פתוחה. זו התעלה שמחברת את האוזן לאף. לרב היא במצב סגור, אבל יש אנשים שאצלם היא פתוחה קצת ואז שומעים את הנשימה, בעיקר כשהיא מואצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שצריך לטפל בו?
יניב17/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.רק לדעת שזו הסיבה.
ד''ר אביגיל ארד18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הלימפה ועור התוףג.203/10/2009
שלום רב,
האם יש קשר בין בלוטת הלימפה לאוזן (ובעיקר לעור התוף).?
ד''ר דן גוטמן07/10/2009לעיתים יש קשר כשישי דלקת הבלוטות יכולות להיות נפוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נפיחות בצידי הצוואר ובחלל הפהגילה03/10/2009
שלום , האם יכול להיות קשר בין הפסקת גלולות למניעת הריון אחרי תקופה ממושכת לבין הופעה של תחושת נפיחות וחוסר נוחות בבלוטות הצוואר ובתוך צידי חלל הפה? או שהקשר והתזמון מקריים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי מקרי
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009אם לא חלף עד כה גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחיצת האףגילה03/10/2009
שלום, בתי בת ה 20 עומדת לעבור ניתוח פלסטי באף. המנתח אמר ישעשה גם תיקון מחיצת האף. מה המשמעויות של כך מבחינת הפרוצדורה וההחלמה? האם זה הכרחי (לדבריו ישפר את הנשימה לאחר הקטנת חלל האף בעקבות הניתוח). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה
ד''ר אביגיל ארד16/10/2009אם יש בעיה במחיצת האף כדאי מאד לתקן באותו ניתוח גם את המחיצה. זה לא משנה את ההחלמה כי החתכים אותם חתכים, אבל לאחר מכן האף יהיה לא רק יפה אלא גם נושם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)