מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומרת תוצאת הבדיקה , במילים פשוטרחל12/09/2009
שלום ד"ר ותודה מראש על התשובה. בבדיקת שמיעה שערכתי לאחרונה נמצא שבשתי האוזניים מצב השמיעה דומה. השמיעה מתחילה ב- 30X250, יורדת בהדרגתיות והשיא מגיע ל- 55X6000 . הנתונים מועתקים מגרף הנקרא pure tone audiometry ואולי במילים אחרות: בתדר 250 השמיעה 30 (לא יודעת מה, 30% שמיעה?) בהמשך יש ירידה הדרגתית של השמיעה ובתדר 6000 השמיעה היא 55. בבקשה הסבר לי במילים פשוטות האם יש מידה של חרשות?? באופן כללי אני יכולה להעיד שאני בדרך כלל לא שומעת ברור דיבור של אנשים שאני לא מסתכלת על פניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן14/09/2009לפי בדיקת השמיעה קיימת ירידת שמיעה בינונית כזו שמצריכה שימוש במכשירי שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת במיתרי הקולבכור11/09/2009
אני בן 38, ועוסק שנים בהוראה. לפני כחודש התחלתי להרגיש צרידות, שהלכה והחמירה, רופא אא"ג בדק בסיב אופטי וקבע שיש לי בצקת במיתרי הקול. לדבריו יתכן שזה נובע מהצטננות או צרבת ודיבור לא נכון. הוא נתן לי כדור נגד צרבות - אומפרדקס וכן אמר לי להמנע מקופאין ומדברים חמוצים וחריפים. אני עושה כהוראתו כבר כשבוע ובכל זאת לא חש בהטבה. כמו-כן לא חשתי הצטננות או צרבת לאחרונה, וגם קשה לי להאמין שדיבורי אינו נכון אם תופעה זו לא הופיעה אף פעם בעבר.
האם יתכן שהבעיה היא בבלוטת התריס? (אם לא , אחרי כמה זמן בד"כ עוברת הבצקת)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/09/2009ההטבה כשיש בצקת במיתרים אינה לאחר שבוע. מה גם שיש להמנע מדיבור מאמץ ולהמשיך ליטול את התרופה למספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחש באוזנייםרבקה10/09/2009
ד"ר שלום,
כנראה במהלך ה3 ימים האחרונים התקררתי-כאבי גרון שטופלו ע"י כדורי מציצה
וקצת נזלת.. כאשר נסעתי אתמול מירושלים לאשדוד -אזני נסתמו למהלך כל הנסיעה כמעט וכשנפתחו יש לי רחשי רקע מאז שלא עוברים
חשבתי שדקסמול יעזור-כבר לקחתי 4 כדורים מאתמול אבל זה לא עובר-כלומר מטפל בהצטננות אבל לא בגודש שבאוזניים
אני מרגישה לפעמים לחץ בהם-משתנה מאוזן לאוזן ובעיקר רחשי רקע באוזן שמאל שמתגברים ונחלשים.. ונראה לפעמים שיש הפרשות נוזלים. אין לי כאבים רק בעיקר הרגשת אי נוחות.
מהי המלצתך? אני די מבוהלת...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/09/2009יתכן וקיים פקק שעווה. אין לדעת ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רבקה11/09/2009תודה על התשובה,
לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה-אודם באוזן ימין, ובועה בצד שמאל
האם זה אלרגיה לים המלח? או בגלל נסיעה בהפרשי גובה? האם זה יקרה לי כל הזמן למשל גם בטיסות? אני ממש סובלת בטיסות ומפחדת לטוס בגלל זה.
ובנוסף קיבלתי אנטיביוטיקה וטיפות אזניים, לאחר שהשתמשתי בהן-יש לי תחושה לא נעימה בגרון-גם אחרי שינת לילה-נראה לך שיש קשר?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאות וסינוסיםטלי10/09/2009
שלום רב,
אני בת 31. סובלת מאסטמה (מטופלת בסרוטייד).
בעקבות שפעת, צינון וכאבי ראש (שכבר עברה) שלח אותי הרופא משפחה לעשות צילום חזה וצילום מערות הפנים.
תוצאות צילום החזה היו תקינות מלבד "איוורור יתר".
תוצאות צילום הסינוסים - "איוורור תקין של מערכות הלסת והמצח, פרט לחוסר התפתחות של מערת המצח דו-צדדי".
מה משמעות התוצאות? האם יש מקום לדאגה ?
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לכך כל משמעות. זה ממצא מלידה
ד''ר דן גוטמן11/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שמיעה קשה מוזרה ומטרידה מאודרון09/09/2009
שלום,
אני מבקש עזרה בזיהוי בעיה אולי על סמך נסיון והכרות עם תופעה זו:
אחי סובל מזה כשבוע מבעיה מוזרה באוזן שמאל. אציין לפני כן ואומר שהוא מוזיקאי ומקליט באולפן מדי יום בווליום גבוה מאוד מאוד, שלי - קשה לסבול. לעתים הוא מקליט עם אוזנייה על אוזן שמאל בלבד ויתכן שזה קשור לעניין.
הוא שומע באוזן כל צליל בכפילות כאשר טון אחד הוא הטון הנכון וטון נוסף נמוך ממנו (הוא אומר בשניים וחצי טונים, ומתאר זאת כמו לשמוע "סול" ויחד איתו "רה" נמוך ומעוות).
רופא חשד בבעייה שנוצרה בעצב ושלח לכמה בדיקות בהן MRI ושמיעה, אנחנו מבולבלם וחוששים והוא ממש מתחרפן כבר כי הוא סגור בבית ולא יכול לצאת החוצה כי כל רעש פשוט משגע אותו.
צלצול של פלאפון, צפירה של מכוניות ודיבור בקול חזק פשוט משגע אותו.
הוא כמה ימים לא יכול לשמוע את הילדים הקטנים כי הקול שלהם מתעוות ומכאיב לו והוא רוב היום ישן ושוכב במיטה וכשהילדים חוזרים הוא הולך להורים שלי עד שהם נרדמים כי הוא פשוט לא יכול לשמוע דיבורים בווליום חזק ובקול הגבוה שלהם שמתעוות לו.
האם יש הכרות עם תופעה כזאת? איזשהו ניסיון, מקרים דומים?
מעבר לזה שכמוזיקאי הוא משותק לגמרי, כבנאדם הוא פשוט חי עכשיו חיים שאינם חיים ולא יכול לעשות כלום, פשוט שיתוק כללי.
אשמח לשמוע חוות דעת או רעיון כלשהו מעבר למה שכרגע הרופא שלנו העלה כחשד. רעיון, נסיון, הצעה לטיפול, משהו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/09/2009אין ספק שצריך בדיקת א.א.ג כולל בדיקת שמיעה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים באוזנייםאלעד חסון08/09/2009
כול יום כול היום (והלילה) אני סובל מהכאבים באוזניים כאילו כמו בריחת אוויר מהאוזן או רעשים נוראיים בלתי נסבלים...................................................... אין לי מושג מה זה יכול להיות שיניים גרון לסת מה לעזאזל קשה לי כבר לסבול את זההההההההההההההההההההההההההההההה זהההההההההההההההה כבר שנההההההההההההההההההההההההה וחצי אין תקווהההההההההההה שמישו יעזוררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/09/2009גש לבדיקההההההההההההההההההההההההההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אלי12/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בבלוטת רוקlola08/09/2009
שלום,
מזה שנים אני מרגישה שבלוטת הרוק התת לסתית שלי מתנפחת בעת אכילה (בעיקר של חמוץ). לאחר בדיקה אבחנו כי היא סתומה ומלאה במשקעים והמליצו על ניתוח.
מה הפרוצדורה? איך מטפלים? אשמח לשמוע פרטים כי זה מאוד מלחיץ אותי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת הרוק
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009ניתוח בלוטת הרוק התת ליסתית מתבצע דרך חתך מתחת לקו הלסת. בניתוח זה כורתים את הבלוטה. ההחלמה אינה קשה. המנתח צריך להיזהר ממספר עצבים שנמצאים שם אולם מנתח א.א.ג מנוסה יעשה זאת היטב. אין כל פגיעה תיפקודית לאחר כריתת הבלוטה מבחינת כמות רוק. במקרים מסויימים שהאבן קידמית והבלוטה תקינה אפשר להסתפק בהוצאת האבן, אבל אם כל הצינור סתום והבלוטה כבר לא תקינה לאחר שנים של סתימה, הניתוח הוא המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה באוזן שמאלרותי07/09/2009
היתה לי אוזן סתןמה בשעוה לאחר מכן דלקת ומאז השמיעה אינה טובה רעשים כמו רוח ובטלפון הקול מתעוות
בחדר מלא אנשים השמיעה קשה
האם זה פגיעה בעצב השמיעה? האם יש ריפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009לא כתבת כמה זמן חלף מאז הדלקת. לעיתים נותרים באוזן נוזלים הגורמים לירידה בשמיעה. לעיתים נותרות הפרשות שהתייבשו. את יכולה לגשת לא.א.ג לבדיקה וניקוי אם יש צורך. אם הכל יראה תקין ובכל זאת השמיעה פגועה - כדאי לעשות בדיקת שמיעה. רב הסיכויים שלא מדובר בפגיעה עיצבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומהמוריה07/09/2009
אני בת 33 מזה חודשיים אניסובלת מאוזן סתומה,קיבלתי משחה אנטיביוטית לבצקת באוזן,רופא אחר רשם לי טיפות דזורן,[ללא הועיל]לפני שבועיים עברתי שטיפה וניקוי עמוק קיבלתי נקסין וטיפות,אך שוב אני מרגישה שהאוזן נסתמת לי וכשאני מדברת הקול נשמע אטום,התחלתי לדאוג.. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009אם יש דלקת או בצקת של עור התעלה, זה יגרום לאוזן סתומה. השתמשי בטיפות והימנעי במשך שבועיים מהרטבת האוזן ומחיטוט עם קיסמי אזניים. אם הדלקת לא תחלוף - גשי שוב לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כתוצאה מהברכהעדו05/09/2009
היי,
ביום שישי שחיתי בברכה להנאתי. עד כאן החלק המהנה.
לאחריו הגיע החלק המענה, שבו סבלתי לאורך כל השבת בנזלת מימית שלא פסקה לרגע.
עד כה שתיתי למעלה מחמש כוסות תה ללא הועיל...
מאחר ולא סבלתי מנזלת זאת לפני הצלילה למים, ובכלל בתקופה זו של העונה הקייצית, אינני סובל מאלרגיה, אני מאמין שהנזלת הגיעה כתוצאה מהשחייה בברכה.
שאלות לפורום המכובד:
1. האם אני אלרגי למי הברכה? האם נגזר עלי להיות מהצופים ולא מהשחיינים?
2.האם יש תרופה מונעת?
3. האם יש תרופה מועילה יותר משתית תה עם נענע?
שיהיה שבוע טוב (וייבש ) לכולם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009שאיפת אדי הכלור שנמצא בבריכה עלולים לעיתים לגרום לנזלת. יתכן שרק הצטננת. אפשר לקחת כדור לייבוש הנזלת כמו אחד מהאלו שנמכרים ללא מרשם, נאמר דקסמול סינוס וכו', או כדור נגד אלרגיה. אם יהיה שיפור נסה בפעם הבאה לקחת כדור נגד אלרגיה לפני השחיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטותרוני05/09/2009
שלום שמי רוני ואני בן 25 ועשיתי בדיקת אולטר סאונד בצואר
מימין: בפרוטיס ממצא היפואקוגני 11מ"מ יתכן בלוטת לימפה
בלוטה יוגולודיגסטרית 26מ"מ
משמאל:בזנב הפרוטיס ממצא היפואקוגני 7מ"מ יתכן קשר לימפה
שתי בלוטות יוגולודיגסטריות צמודות באורך של 36מ"מ
מספר בלוטות לאורך הצואר בגודל עד 12מ"מ
מה זה אומר זה מסוכן דלקתי
בתודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009אולטרסאונד זה מתאר בלוטות, שהן כנראה בלוטות לימפה , בצואר . בדרך כלל מדובר בבלוטות תגובתיות לזיהום כלשהו. לרב גם מצויין באולטרסאונד אם מבחינת המראה הסונוגרפי הבלוטות תקינות למראה. במקרה כזה יש לחכות או לברר מהו הזיהום שגרם להופעת הבלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטימות באוזן שמאלריקי05/09/2009
לפני כחודש חשבתי שנכנסו לי מים לאוזן השמאלית.. יש מין אטימות שמיעה.
עד אז מדי פעם הרשתי התקררות בראש, כאילו הכל מנוזל.
משלא עבר לי ניגשתי לרופא אאג, בדק לי את האוזן ואמר שהכל נראה לו תקין וכנראה יש חסימה מצינור האף.
אני מטופלת מזה כשבוע בכדורי CLARINAS פעמיים ביום ופעמיים ביום תרסיס פליקסונז.
אין שיפור עדיין. יש לי עוד שבוע לקחת את הכדורים.
אני קצת מודאגת.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטימות
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009אם האטימות לא תחלוף לאחר סיום הטיפול עלייך לעבור בדיקת שמיעה כולל טימפנומטריה כדי לוודא אם יש בעיית אוורור לאוזן כפי שהרופא שלך חשב, או יש ירידה עיצבית כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות צוארית סתם וירוס עקשן?לאה04/09/2009
זה קרה פעם ראשונה לפני מספר שנים התעוררתי לפנות בוקר עם צוואר נפוח,קושי עצום בבליעה ובתנועתיות של הצואר,בדיקות דם מעידות על קיום דלקת אבל כל הבדיקות שנעשו,משטח גרון מיפוי של בלטת התריס ועד CT נמצאו תקינות.הבעיה חולפת עם או בלי אנטיביוטיקה אחרי מספר ימים קשים.הייתה הפסקה של כשנתיים,ובשנה האחרונה זה שוב חוזר אחת למספר חודשים. יש סימנים מקדימים של עקצוץ חד בגרון/צואר ,אח"כ קושי בבליעה ,בליטות על השקד ונ פיחות שניתן לראות שמשפיעה גם על התנועתיות. בפעמים האחרונות הפסקתי ללכת לרופא משום שלתחושתי הוא מתייחס לכך כאל תגובה ריגשית כלשהיא. והפסיק אפילו לעשות בדיקות,היתה תקופה שאפילו השתכנעתי שזה כך אבל לא מוצאת לזה סיבה ריגשית בשנה האחרונה.חשוב לציין שזה בעיקר בצד ימין וישנו גם עודף רוק.מה כדאי לבדוק? האם יכולה להיות בעיה בשיניים או באוזן שלא רואים בבדיקה שגרתית? אשמח לעזרה.אני די מותשת מכך תודה רבה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009לצערי כדי לתת תשובה טובה יותר יש צורך לבדוק אותך בזמן התקף כזה.... יש לראות אם מדובר בדלקת גרון ויראלית או אלרגית או חיידקית (כנראה שלא חיידקית עם משטח שלילי) או שזו רק תחושה וכמו שאמרת - נובעת ממתח נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולליה אמא לאחת04/09/2009
שלום רב,
אני בת 42 ולפני שבוע התחיל לי שיעול יבש מלווה בגירוי בגרון.יש לציין שאני סובלת מסינוסים ואלרגיה באף.לוקחת טלפסט 180 וספריי פלקסונז. לא ברור לי למה אני משתעלת כל כך הרבה ויש גירוי בגרון שהרופא לא מצליח לגלות.היום הוא נתן לי רוקסו אנטביוטיקה ונראה אם ישתפר המצב.טוען שיתכן שיש חיידק. לטענתי לא היה צריך להופיע חום??? האם יש קשר לשפעת החזירים או רגילה?
אודה לכם על תשובה מהירה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009שעול יבש יכול להיות אלרגי, ויראלי, חיידקי או כתוצאה מרפלוקס. גם אם מדובר בוירוס או חיידק לא תמיד יש חום. רוקסו הוא תרופה טובה לדרכי אויר עליונות. לעיתים יש צורך בתוספת של משאף או תרופה נגד רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש וטורדני...נורית04/09/2009
שלום רב,
אני בת 25 (לא שזה ממש משנה...) וסובלת מזה כמעט חודשיים משיעול יבש וטורדני שאינו עוזב אותי, כאבי ריאות ממש חזקים בעקבות השיעול הממושך והקאות שגם הן בעקבות השיעול.
הייתי אצל ארבעה רופאים שונים שלא יודעים מה יש לי.
בביקור הראשון קיבלתי סירופ שיעול פשוט המכיל דבש שמיותר לציין שלא עשה דבר לשיפור השיעול והשיעול רק הלך והחריף.
לאחר מכן בביקור אצל הרופא השני, הוא אמר שהוא חושב שזה ריפלוקס-נתן לי כדור בשם "RULID" שאמור להיות נוגד חומצה-מה שגרם לי לתגובה של פריחה אלרגית בכל פלג הגוף העליון ולא הפחית כלל את השיעול.
בביקור האחרון, שהיה אצל רופא המשפחה שלי, וזאת לאחר שעברתי משטח גרון שיצא תקין,בדיקת הליקובקטור שיצאה תקינה וצילום רנטגן של הריאות שהראה כי הן נקיות.
הוא טען שמדובר באלרגיה והחל לשאול את אמא שלי אילו צמחים יש לנו בגינה והסביר לנו כי עכשיו זו תקופת הפריחה של הצמחים והגיוני שהשיעול היבש והממושך הוא תגובה אלרגית.
קיבלתי ממנו כדורי אלרגיה בשם "סלפסט" שאותם נטלתי עד שלשום כשבוע ימים.
יש לציין שיומיים לא השתעלתי וחשבתי שמצבי משתפר.
אך השיעול חזר החל מלפני שלושה ימים והוא רק מחריף.
יש לציין שהשיעול מלווה בכאבים נוראיים בחזה-בעקבות השיעול הממושך, והקאות גם כן.
כשחזרתי היום אל הרופא משפחה שלי והסברתי לו כי כדורי האלרגיה לא עושים דבר (הוא ביקש שאחזור אם לאחר שבוע אין שינוי/שיפור בשיעול), הוא נתן לי הפנייה לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון וטען כי בדיקה בשם "ברונכוסקופיה" יכולה אולי סופסוף להראות ממה נובע השיעול היבש והטורדני הזה. הוא עדיין גם בטוענה כי זו אכן תגובה אלרגית רק שיכול להיות שהכדורים שנתן לי לא מתאימים לי. אך בכל זאת הוא רוצה שרופא מומחה יבדוק אותי יותר לעומק.
בביקורי היום הוא נתן לי כדורי סטרואידים בשם "פרדניזון", אותם לקחתי היום ויש לי עוד יומיים לקחת אותם, פעמיים בבוקר ופעמיים בערב. יש לציין שהריאות שלי ממש כואבות ואני ממש מתקשה לישון בלילות...הוא אמר שהם לא יפתרו את השיעול, אך אמורים להקל לבינתיים עד שאראה את הרופא א.א.ג ביום ראשון הקרוב. האם נטילת סטרואידים נוגדת שימוש במכשיר האינהצלציה אותו אני עושה מידי יום עם ונטולין ומים פיזיולוגיים? הרופא אמר לי שלא הרי שהרבה פעמים בתוך האינהלציה מכניסים גם סטרואידים שמדובר באסטמה חריפה או שיעול חריף
יש לכם עיצה מה עליי לעשות? מה יכול להיות שיש לי? האם זה נורמלי לסבול משיעול יבש כ"כ הרבה זמן?כששאלתי אותו היום האם אולי מדובר ב"שעלת", הוא ישר בהינף היד ביטל את הספקולציה שלי בטוענה ששעלת זה לא.
הוא גם אמר שהיו לו כבר מס' מטופלים שהשתעלו שלושה חודשים ויותר שיעול יבש כשכל בדיקה שעשו להם יצאה שלילית ולא ידעו לומר להם ממה השיעול שלהם נובע...
אשמח אם "תאירו" קצת אור על מצבי...אני כבר ממש ממש מיואשת...
שלא נדבר על ימי העבודה שהפסדתי והתסכול מהשיעול שלא פוסק....
תודה לכל העונים!:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום הייתי אצל רופא האף אוזן גרון..
נורית07/09/2009הוא שאל אותי מה התרופות שהרופאים האחרים נתנו לי ועבר לי על התיק הרפואי במחשב
לאחר מכן ריסס לי ספריי אף להרדים את איזור האף/הגרון, והכניס צינורית דקה כזו לחלקו האחורי של האף ובעזרת אור בדק אם הוא רואה משהו באיזור האחורי/הגרון...הוא אמר שהוא רואה גירוי, שחושב שנובע מאלרגיה שגורמת ל-POST NASAL DRIP, שמגרה את הגרון ויוצר את השיעול היבש הזה כבר כמעט חודשיים.
כשסיפרתי לו שרופא המשפחה שלי נתן לי כדורי סטרואידים שאכן היטיבו עם השיעול והוא ממש פחת, הוא אמר שזה עוד יותר מחדד לו את העניין שמדובר באלרגיה, ורשם לי טיפות אף עם סטרואידים בשם" סטרונאז". אותם אמר לי לרסס פעמיים בכל נחיר, פעמיים ביום במשך השבועיים הקרובים. הוט טען שלא אראה שינוי מידי אלא שיקחו כמה ימים עד שהטיפות אף הללו יקלו/יעלימו את השיעול היבש כיוון שהטיפות חלשות יותר מהכדורים ולכן לוקח להן זמן ממושך יותר לפעול. לטענתו הטיפות הן גם ללא תופעות לוואי שלא כמו הכדורים.
הוא ביקש שבעוד שבועיים אם השיעול אינו מפסיק, שאגש לבצע רנטגן לסינוסים ואחזור אליו...
אני כבר ממש מיואשת, בית החזה ממש כואב לי...
אם הוא חשב כי מדובר אכן באלרגיה, מדוע לא רשם לי כדורי אלרגיה לקחת לצד הטיפות אף?
חשבתי לגשת בסוף השבוע לבצע את הרנטגן לסינוסים על כל מקרה על מנת לא לבזבז זמן...
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגר אחורי
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009נגר אחורי דווקא היה נותן שעול לח. אולם אני חושבת שכדאי שתעשי מה שהרופא אמר בתוספת כדורים נגד רפלוקס. הרציונאל הוא שלעיתים כשמשתעלים מסיבה כלשהי, מעלים גם חומצה מרב לחץ בבטן, וזה עצמו גורם לשעול. אגב, שעלת זה לא דבר מופרך. יש בהחלט מקרים של שעלת. אנטיביוטיקה כגון זטו, או אריטרומיצין יועילו, אבל אם היית אלרגית לרוליד, יתכן ותהיי אלרגית גם לזה . אפשר לבדוק בבדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול יבש
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009שעול יבש יכול להיות אסטמתי, אלרגי, זיהומי או עקב רפלוקס. רוליד אינה תרופה נגד רפלוקס אלא אנטיביוטיקה. נגד רפלוקס היית אמורה לקבל תרופות כגון אומפרדקס או לוסק או לנטון וכו' . אם לא קיבלת - כדאי. פרדניזון + אינהלציה היו צריכים לשפר את המצב אם מדובר באלרגיה או אסטמה. רופא א.א.ג. יעשה לרינגוסקופיה ולא ברונכוסקופיה (שזו כבר כניסה לתוך הקנה) ואל תבני יותר מדי על הבדיקה. אם לא יימצא כלום כדאי לגשת גם לרופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)