מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיתרי הקול גבוהיםאלמוני21/10/2009
שלום יש לי חבר בשכבה שלי שאפשר להגיד שהקול שלא מאוד גבוה
ואני חושב שכבר הקול שלא השתנה
אתם יודעים למה זה קורה או אולי איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול גבוה
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009לא ציינת בני כמה אתם, אל אני מניחה שאתם בתיכון. אצל בנים הקול אמור להתחלף אחרי גיל 13 ולעיתים מאוחר יותר, כאשר מגיעים לגיל ההתבגרות והגרון גדל. במקרים מסויימים הגדילה מסתיימת והגרון כבר גדול, אבל הנער שומר על קולו הדק ולא עובר לקול הגבוה. אפשר לטפל בזה ממש בקלות, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב, על ידי מספר שעורים על ידי קלינאית תקשורת. כדאי לטפל בזה ולא להשאיר ככה, כי ככל שעוברות השנים יותר קשה לשנות הרגלים. הנער פשוט לא "מצא" עדיין את הקול המתאים לגרונו שגדל ונדרש מאמץ רב כדי לשמור על הקול הדק. גשו לבדיקת א.א.ג שמומחה לבעיות קול ותקבלו הפניה לקלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מוגדלת בצוואר וכואבת!! דחוף!!אנונימית21/10/2009
שלום,
לפני כיומיים חשתי בכאב קל בצוואר, לאחר בדיקה והסתכלות במראה גליתי נפיחות ומאין שלוש ג'ולות קטנות באזור.
פניתי בהיסטריה לרופאה, והיא טענה שזה נפיחות מבלוטת הלימפה. היא הוסיפה ושאלה האם כואב לי הגרון, השיניים, אם יצא לי חצ'קון או משהו כזה. אמרתי לה שלא, שאין לי כלום ושאני לא חשה כאב באף אחד מהמקומות שהיא הזכירה.
היא הפנתה אותי לעשות בדיקת דם...אני עדיין מחכה לתוצאות ופאניקה מטורפות, אנא ענו לשאלותיי בדחיפות:
האם בדיקות דם יספיקו לאבחן את המקום? או שכדאי לבקש עוד בדיקות? או שרצוי בכלל לפנות לרופא מומחה של אף אוזן גרון?...
אם זו מחלה זיהומית כמו שקראתי בחלק מהפורמים, איך מטפלים בזה? זה נעלם?..כי הנפיחות כבר קרוב לשבוע ולא עוברת...
בבקשה תענו לי, מתחננת!
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009מובן שבלי לבדוק אני לא בטוחה שאחנו מדברות על אותן בלוטות, אבל אם מדובר על בלוטות בצידי הצואר או מתחת ללסת, כנראה שמדובר בבלוטות תגובתיות. בלוטות לימפה בצואר מתנפחות כתגובה לזיהומים שונים. או מחלות ויראליות כגון מחלת הנשיקה. לא תמיד יש לכך בטוי בבדיקות דם והבדיקה הקלינית היא החשובה. אם תוך מספר שבועות אין שיפור אפשר לעשות בדיקת אולטרסאונד כדי לקבל מושג על גודל וצורה של הבלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בלשון למאכלים ומשקאות חומצייםאלון21/10/2009
שלום,
פעמים רבות כאשר אני שותה או אוכל משהו חומצי - לימונדה, עגבנייה וכו' - יש לי תגובה ממש קיצונית בלשון. היא מלבינה במרכזה, בהיקף שלה היא כמו מתעוותת כזו, מופיעות עליה בליטות ולפעמים נראית מחורצת, ממש נראית כאילו אחרי כוויה על כל פני הלשון, ובד"כ הדבר מלווה תחושת אי נעימות עד כאב/תחושת שריפה בלתי נסבלת בלשון.
זה לא קורה לי בכל פעם, אלא לעיתים, ובדרגות חומרה משתנות. לא משוייך באופן עקבי לדברים מסויימים. כלומר אני יכול לאכול עגבנייה ולא להרגיש כלום ובפעם אחרת ממש אסבול.
האם זה דבר נורמלי ?
אציין שאני באמצע שנות העשרים ובריא באופן כללי, והתופעה מלווה אותי מאז שאני זוכר את עצמי, אולי בזמן האחרון באה לידי ביטוי בצורה חזקה יותר, אבל לא בתדירות גוברת.
אשמח לשמוע במה הדברים אמורים והאם יש דרך להתמודד עם התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009לא בטוחה שלך הכוונה, אבל יש דבר שנקרא תסמונת הלשון השורפת. לא תמיד בעקבות מאכלים דווקא. מי שמתעסק בכך הם מומחים לרפואת הפה, למשל באוניברסיטת תל אביב יש מרפאה כזו ואפשר להתייעץ איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים ענקייםלימור20/10/2009
שלום רב,
בתי בת 9 וחצי. מאז ומעולם יש לה שקדים ענקיים! (כמעט נוגעים זה בזה).
התייעצנו עם 3 מומחים - כל אחד, כמובן, אמר אחרת. האחד - להסיר השקדים. השנייה - להסיר שקד שלישי בלבד. השלישי אמר כלל לא לגעת!
מעולם לא חוותה דלקות גרון ו/או אוזניים - אבל כן מדברת כמי שמצוננת באופן כרוני (למרות שכשמעירים לה, היא מצליחה להגות נכון - אולי עצלות, אולי הרגל).
המורה שלה אמרה לנו, שייתכן שמעבר האוויר הצר, הוא שמונע ממנה להתקדם בכתה.
אשמח לשמוע את עמדתכם בנושא. אני רוצה לקבל החלטה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2009מאוד מאוד קשה לומר האם לנתח או לא ללא בדיקה
אולם את השקדים מומלץ להוציאאם קיימות בעיות שינה כגון דום נשימה לילי חנק וכו' בשל הגדלת השקדים. ככל הנראה אם אכן השקדים נוגעים זה בזה אכן קיימות בעיות בשינה וכן מומלץ להוציאם . אבל כאמור לא ניתן לומר בודאות ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדים
ד''ר אביגיל ארד20/10/2009אם יש ספק ניתן לבצע בדיקת שינה. אם אין דלקות ואין חסימה, אין צורך, לרוב, להוציא את השקדים. אגב, ניתן גם להקטין אותם באמצעות טכנולוגית הקובליישן במקום להוציא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באוזן לאחר הוצאת שעווהנועה20/10/2009
שלום,
ביום ראשון לפני יומיים הלכתי לרופא אף אוזן גרון לאחר שהיו לי כאב באוזן השמאלית.
הרופא אמר שיש לי שעווה באוזן ודלקת , הוציא לא את השעווה ו נתן לי טיפות נגד שעווה(clean ears dro ) אך הוא לא נתן לי שום אנטיביוטיקה( לאחר ששאלתי אותו 3 פעמים אם הוא בטוח שעקב הדלקת אני לא זקוקה לאנטיביוטיקה)
באותו ערב נהיו לי כאבים חזקים בכל הצד השמאלי של הראש ( הלסת הראש ) והכאב באוזן החמיר בשיעור ניכר.
מיום שני אני לא אוכלת מאכלים שצורכים לעיסה אלא רק יוגורט( אני לא מסוגלת ללעוס) הכאבים רק מתגברים ואני מרגישה חולשה בכל הגוף ואני כל חצי שעה מתעוררת בלילה מכאבים .
הייתי היום אצל רופאת משפחה והיא אמרה לי שנוצרה דלקת מכיוון שהרופא אף אוזן גרון פצע אותי בהוצאת השעווה.
היא נתנה לי אנטיביוטיקה ( ciprofloxacin) וטיפות( דתאמיצין)
התחלתי הבוקר את הטיפול - אך הכאב רק מתגבר. יש רופא אף אוזן גרון באזור מגורי רק מחר בערב.
האם כדאי לי ללכת למיון, האם יכול להיגרם נזק מזה( הלסת לא כאבה לי לפני שהוציאו לי את השעווה)
תודה ,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2009הטיפוןל שהרופא נתנה אמור להספיק ובכל אופן יש לגשת להמשך הוצאת השעווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצוואר- דחוףמודאג19/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני 40 יום בערך עברתי עקירת שן בינה עליוני אצל רופא שיניים (לא רופא שיניים המומחה בכירורגיית פה ולסת), יומיים לאחר מכן הופיעה נפיחות בצוואר באותו צד של שן הבינה שנעקר, מידי פעם יש כאבים באזור הנפיחות, בנוסף לכך בתנועות מסויימות של הראש והצוואר אני מרגיש שיש משהו בפנים (בצוואר) שכאילו נמתח או תופס אותי ומגביל אותי בתנועה ונגרם כאב כתוצאה מכך מספר שעות לאחר מכן,(ואני מרגיש את הכאב גם מתחת לאוזן - כלומר יש כאבים בצוואר באיזור הנפיחות ומתחת לאוזן) לעומת זאת אם אני עושה אותם תנועות אבל בצד השני אני לא מרגיש שום דבר והתנועה "חופשית" יותר
ביקרתי אצל שני רופאי משפחה שאמרו שלא מדובר בבלוטות הלימפה ולגבי הנפיחות אמרו שייתכן שזו לא נפיחות, ייתכן אסימטריה טבעית בצוואר, ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון ואמר לי שהבדיקה תקינה ואין בעיית "אף, אוזן גרון "- בדיקות דם תקינות, וביקרתי אצל רופא השיניים שעקר לי את השן ואמר שהכל תקין והוא לא רואה שום דבר.
לציין כי הנפיחות היא לא בולטת מאוד אבל ניתן לראות אותה בעין. ויש כאבים מידי פעם
מה לעשות? ומה הנפיחות הזאת יכולה להיות? ולמי עוד ניתן לפנות ?
נא לעזור לי בדחיפות, אני מאוד מודאג.
אשמח לקבל את עזרתכם
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2009ככל הנראה מדובר בנפיחות בשל בלוטת לימפה תגובתית שהופיע לאחר העקירה. רק הנפיחות הזו אינה צריכה להטריד.
יש לגשת לבדיקה אם מופיע חום או שהנפיחות מתגברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתשרית19/10/2009
שלום,
אני מטופלת במרפאת אלרגיה בחיסונים אחת לחודש בשל אלרגיה לאבק בית ונוצות, בתחילת הטיפול החיסונים עזרו לי אך לאחרונה, בחודש האחרון חזרה לי הנזלת האלרגית ואינני יודעת איך להתמודד איתה היא מפריעה לי מאוד אני משתמשת במשאף אוטריוון שגורם לי להתמכרות.
איזה טיפול יכול לעזור לי להפחית את הנזלת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2009ישנו משאף שאינו אוטריווין המשמש לטיפול בנזלת אלרגית יש לגשת לא.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת דמוי-ליחה בגרון וצמא רבליאור18/10/2009
שלום ד"ר,
אני בן 19.
זה זמן-מה אני מרגיש הרגשת דמוי-ליחה בגרון, וצמא באופן קיצוני.
ההרגשות מתגברות ככל שהימים עוברים.
אפילו לאחר שתית מים מספקת, הצמא חוזר מיד, כאילו לא שתיתי.
אני לא מרגיש כאבים בבליעת מזון\מים, ולא אובחנתי עם דלקת או אחר. אין לי תסמינים אחרים.
אבל כן שמתי לב (במיוחד בשעות הבוקר), שבבליעת מים נוצר לי קול מוזר בגרון.
הפרט הזה אולי נשמע "שטותי" ולא חשוב, אבל הקול הזה באמת יוצא-דופן, ולא היה לי אותו לפני-כן.
ייתכן וראוי לציין שלפני כחודשיים+ רופאה איבחנה שכנראה יש לי אולקוס בבטן.
לכן לקחתי כדורי אומפרדקס במשך חודש וחצי רצוף.
הפסקתי לקחת אותם לפני חודש. הם סייעו לי בהרגשה, אך עדיין יש "שאריות" קלות מהבעיה.
אוסיף שבלילה, לפני בערך 4 ימים, הייתה לי הרגשת חום כבדה ויוצאת-דופן על הראש.
היה אפשר לחשוב שאני חולה\מצונן, אך ברוך ה' הייתי בריא, ולא היו לי תסמינים אחרים מלבד החום הכבד.
מודה לתשומת ליבך!
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר אביגיל ארד18/10/2009הרגשת דמוי ליחה בגרון והרגשה שצריך לשתות או לבלוע הרבה אופייניים לרפלוקס, זה מצב בו עולה חומצה מהקיבה. יתכן וכדאי לחזור לטיפול באומפרדקס וגם להקפיד על דיאטה מתאימה. לגבי הצמא הרב, כדאי גם לבדוק סוכר בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר
חן28/10/2009אני חן בת 16 מפתח תקווה וכבר מיום ראשון יש לי ליחה בגרון והצטננות
ובלילה אני לא מסוגלת לישון כי זה חונק לי בגרון נסיתי תרופת מוקוליט וספריי אף ולא עזר אנא בבקשה ממך תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחן
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009חן יקרה. נשמע שזו הצטננות. יש תרופות נגד הצטננות ללא מרשם רופא בבתי המרקחת או שתגשי לרופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות גושים לבנים בגרוןעמית17/10/2009
לפני בערך חודשיים חליתי וכאב לי נורא הגרון. לא היה לי חום והרופאה אמרה שאם אין חום ואני לא משתעלת זו לא שפעת החזירים.
במשך השבוע בו הייתי חולה התווצרו נקודות לבנות על השקדים שלי. הייתי בטוחה שזה מוגלה ושיש לי דלקת, אבל הרופאה שלנו אמרה שאין מה לדאוג, שזה הצטברות של רוק על השקדים ושזה לא מוגלה. (לא היה לי חום).
אחרי כמה זמן שהצטבר גוש לבן גדול על השקדים שלי, השתעלתי/התעטשתי והגוש הזה יצא. זה היה מגעיל נורא. היה לו ריח נוראי.
חשבתי שהסיפור הזה נגמר, אבל עדיין היו לי עוד גושים קצת יותר קטנים לבנים על השקדים ולאט לאט כולם יצאו כשהשתעלתי או כשהתעטשתי. עכשיו השקדים שלי נקיים, אבל מדי פעם כשאני מתעטשת או משתעלת יוצאים לי גושים קטנים (ממש קטנים לעומת מה שהיה בהתחלה) מהגרון (אם בכלל?). אותם גושים לבנים מוזרים. זה דוחה אותי, ואני לא מבינה ויודעת מה זה וממש מודאגת.
האם אני בסיכון כלשהו? האם כדאי לפנות עם זה לרופא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן17/10/2009מדובר על אוכל שנתקע בחריצים בשקדים
הדרך ביחידה שניתן לפתור את זה היא בהוצאת השקדים או בהוצאתם באופן חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
עמית17/10/2009האם ההוצאה הינה הכרחית?
האם המצב הנוכחי מהווה סיכון?
האם התופעה מתרחשת רק אצלי, או שהיא נפוצה אצל עוד אנשים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2009ההוצאה אינה הכרכית ומדובר בבעיה נפוצה יחסית.אם זה מפריע מאוד ולעיתים גורם לריח רע מהפה ניתן לשקול הוצאה מלאה או חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגושים לבנים על השקדים.
יהודית מלמד20/08/2015יש לי תופעה של הצטברות גושים לבנים בגרון ולאחרונה היא בתדירות גבוהה.הדבר מציק לי מאוד ונותן לי תחושה של חספוס בבליעה ואפילו כאב גרון.לעיתים נדירות זה יוצא בשיעול חזק.ולאחרונה פשוט מרוב שזה מציק אני מוציאה אותם כל כמה ימים עם קיסם אוזניים .פעולה זו היא פולשנית ומציקה ומעוררת רפלקס הקאה עד הקאה ממש.היום הקיסם ,אף יצא מדמם.
מה עלי לעשות בכדי להיפתר מהתופעה הלא נעימה הזאת???אשמח לקבל תשובה במיידי,זה מציק לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסים בפעם השלישית...כרובי17/10/2009
שלום.
אני בן 29, עד היום עברתי 2 ניתוחי FESS.
את הראשון עברתי בגיל 17 לערך והוא כלל הורדת פוליפים ושאיבת הסינוסים עד כמה שזכור לי.
את השני עברתי בגיל 26 והוא היה קצת יותר מקיף וכלל יישור מחיצה, כונכיות, פוליפים וסינוסים.
את 2 הניתוחים עברתי בבית חולים בלינסון.
לאחרונה התחילו לי כאבי ראש ונשלחתי לצילום CT ע"י רופא א.א.ג,
כשחזרתי אליו עם הצילומים הוא מיד קבע שעלי לעבור ניתוח נוסף.
יש לי מספר שאלות :
1. המליצו לי לעבור את הניתוח בבית חולים השרון בפתח תקווה (המנתח הוא ד"ר אלאן חזן), אני אישית לא מכיר אותו. איפה עדיף לי? בלינסון או השרון? יש רופא מסוים מומלץ?
2. איך אני גורם לכך שלא אצטרך ניתוח נוסף?
אני מיואש לחלוטין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן17/10/2009לעיתים למזלינו באופן נדיר קיים צורך לעבור את הניתוח שוב ושוב.
לגבי השרון ד"ר חזן הינו רופא מצויין ואני ממליץ בחום עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מתמשכתכרמית16/10/2009
שלום בני בן 5 , קיימת אצלו בעיה של צרידות מתמשכת , והתחושה שלי שכדי לדבר הוא מאמץ את מיתרי הקול , הצרידות נגרמת אחרי דיבור בקול רם או צעקה , אך אחרי כן הצרידות נמשכת , ובדרכ הקול של לא נקי כאילו יש משהו שמפריע , ממה זה יכול לנבוע ? זה לא מפריע לו אין לו בעיות של נזלת ליחה , שיעול .. או דלקות בגרון , מה עליי לעשות ?
ד''ר דן גוטמן17/10/2009בהחלט יש פיתרון ויש לגשת לקלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות בגיל 5
ד''ר אביגיל ארד18/10/2009תרשי לי לחלוק על דברי עמיתי ד"ר גוטמן. בגיל 5 לרוב שעורי דיבור לא מועילים. אין בגיל זה יכולת להפנים טכניקה קולית נכונה. יש להקפיד שהילד לא יצעק ולהזכיר לו זאת לעיתים קרובות. לנסות להסביר לו מה זה לדבר בנחת (כשאומרים להם לדבר בשקט הם לוחשים וזה יותר גרוע). להקפיד שידבר לאט יחסית וינשום בסוף כל משפט. מלבד זה קשה מאד ללמד אותם איך לא להתאמץ באמצעות נשימה סרעפתית וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב גם אני למדתי משהוא....
ד''ר דן גוטמן20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעת רוקרונית15/10/2009
בת 51 עם עבר של סרטן שד.
יש לי קשיים בבליעת רוק עד כדי מחנק
מה יכולה להיות הסיבה.?
האם מתח היא אחת הסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה
ד''ר אביגיל ארד15/10/2009הסיבות השכיחות הן מתח ורפלוקס. יש גם דברים יותר נדירים אבל כדאי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות סטרואידיות לטיפול בסינוסיטיסשירי15/10/2009
שלום רב,
לפני מספר שנים סבלתי, בעקבות הצטננות, מסינוסיטיס קשה (בעיקר כואב). רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה שלא עזרה כלל. רופא אף אוזן גרון שראיתי רשם לי בנוסף לאנטיביוטיקה גם טיפות סטרואידיות שהקלו עלי כמעט מיידית.
כעת אני סובלת שוב מסינוסיטיס ושוב רופא המשפחה רשם אנטיביוטיקה. אני רוצה לבקש את אותן הטיפות אך לא זוכרת את שם התרופה. הדבר היחיד שאני זוכרת הוא שהיה מדובר בטיפות סטרואידיות ושהתווית על הטיפות ציינה שמדובר בטיפות אוזניים, למרות זאת כאמור השתמשתי בהן, בהוראת רופא אף אוזן גרון, כטיפות אף והן עזרו מאוד.
אודה לכם אם תוכלו לאמר לי ע"פ המידע הזה באילו טיפות מדובר.
תודה רבה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות
ד''ר אביגיל ארד15/10/2009לא יודעת על איזה טיפות אזניים לאף המליצו לך. אולי על דקסאוטיק. יש בהם סטרואידים. לרב משתמשים בתרסיס כגון פליסקונייז או סטרונייז או נזוקורט שהם סטרואידליים. הטיפול המקומי לאף חשוב להורדת הגודש כדי שהסינוסים יתאווררו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזןרענן14/10/2009
אני בן 17, התחלתי לשחות לפני כמה ימים באופן קבוע בבריכת שחייה אבל אחרי כמה בריכות קצרות של כמה מטרים מתחילים להיות לי כאבים באוזניים. אם אני לא יוצא להפסקה מחוץ למים הכאבים נעשים חריפים יותר.
איני יודע מה לעשות, אודה לעצה טובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד15/10/2009כאב שמתחיל מיד וחולף כשאתה יוצא הוא לרב עקב הקור של המים. או שהאוזן רגישה, או שמדובר בבעיה במפרק הלסת שמקרינה לאוזן. מפרק מודלק גורם לעיתים לכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגיא14/10/2009
שלום
עשיתי בדיקת אולט' כתוצאה ממצא של גוש קטן מתחת ללשון והתוצאה היתה שבלוטה אחת אינה תקינה יש חשד לדלקת.
כמובן שאראה רופא משפחה, אך האם לידיעתכם יכול להיות קשר בין תוצאות אולט' כגון אלה לסרטן בחלל הפה?
תודה רבה
גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר אביגיל ארד15/10/2009לא ברור לי מהתיאור שלך היכן הגוש ומהו והאם הבדיקה התייחסה אליו או למשהו בצואר. סרטן בחלל הפה נראה כפצע שלא מתרפא, או גוש נוקשה או גידול כרוביתי. הרופא שלך יבדוק ויאמר לך אם צריך לבדוק את הגוש או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)