מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזלת כרונית-יואב12/08/2009
שלום
ד''ר דן גוטמן סביר להניח שאתה זוכר אותי הילד בעל נזלת כרונית שיש חשד שזה פסיכולוגי..
לפני שאני עובר את הCT זכור לי שאמרתה שיש לי מחיצה עקומה נכנסתי לאנטרנט והיה כתוב שאחד הסיפטומים של מחיצה עקומה זה נזלת כרונית...
משמע יש קטע שאם אני עובר תניתוח הנזלת עוברת?
כי באמת שאני לא מדמיין כל שנייה אני בולע נזלת איך אפשר לדמיין בליעת נזלת? בכמויות כל שנייה
ואני יודע שבן אדם ממוצע בולע ליטר וחצי בערך של נזלת ורוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן13/08/2009... בודאי שזוכר
מחיצה עקומה אינה גורמת לנזלת אולם השילוב בן מחיצה עקומה ונזלת יכול להחריף את הבעיה.
הניתוח לשלעצמו לא ישפר את הבעיה ואם אכן קיימת נזלת היא תמשיך לזרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באףסופיפי11/08/2009
שלום,
אני בת 22, מאז ומתמיד יש לי גודש בחודשי הקיץ.
אני לא מצליחה לקנח את האף (פשוט יבש והגודש נשאר).
הדבר היחידי שעוזר זה אוטריוין שמן הסתם זה לא פתרון.
מה זה? מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן13/08/2009אוטריוין אינו יעיל ואף מזיק בשימוש ממושך. ישנו טיפול בתרסיס אחר אולם הוא דורש מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה - צרידות!!!!!!!זמרת11/08/2009
הנני זמרת ויש לי בשבוע הבא הופעה חשובה מאוד. בשל ריבוי החזרות בשבוע החולף אני מרגישה מעין צרידות קלה ומן הכבדה על מיתרי הקול. אני חשה כי קולי נחלש מעט. מה הטיפול הטוב היעיל והמהיר ביותר שיחזיר אותי לתפקוד מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר דן גוטמן13/08/2009הטיפול הטוב ביותר הוא להגיע אלינו לבדיקה מאחר ויש טיפול גם בחירום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אישור מההורים לניתוחמאי11/08/2009
אני ב15 וחצי ואני סובלת מקושי נשימה . הייתי אצל רופא א.א.ג והוא אמר שיש לי קונחיות מוגדלות ושקד שלישי והמליץ לחכות שזה יעבור לבד.
הוא אמר שהכל יכול להשתנות עם הגדילה ובגיל 18 להגיע שוב.
אני סובלת מעייפות ומרגישה שהאף שלי סגור.
אימי לא מוכנה ללכת איתי לעוד רופאים.
ניסיתי את התרופה אוטריבין אבל הרגשתי עדיין משהו באף ויובש בפה ובגרון.
בבקשה אל תומרי לי לשכנע את אמא שלי כי הדבר לא יעזור.
רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות עכשיו?
כי אני מרגישה שאין לי כבר אנרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/08/2009בד"כ הטיפול הינו ניתוחי אולם דרושה הסכמת ההורים כאשר הינך מתחת לגיל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נשימהמאי11/08/2009
אני בת16והייתי אצל רופא א.א.ג והוא אמר שיש לי שקד שלישי וקונחיות מוגדלות החוסמות לי את האויר כל פעם בנחיר אחר.
הוא המליץ לי לחכות שנתיים ולבוא אחרי לבדיקה כי המצב יכול להישתפר והשקד השלישי יעלם.
אני מרגישה שהאף שלי כל הזמן סתום והתרסיסים שהוא נתן לי לא עזרו.
האם עליי לחכות שנתיים ולסבול ?
רציתי לדעת האם חדר מלח יכול להעלים לי את השקד ולשפר לי את הנשימה מהאף ?
ואם כן לאיזה חדר מלח הכי כדאי לי ללכת כי שמעתי שיש חדרי מלח שנכנסים כמה אנשים ביחד והדבר לא מועיל מישום שכל אחד צריך טיפול שונה אז איך זה שהם ביחד.
בנוסף אני סובלת מקושי נשימה ייובש בפה ובגרון והרבה עם פה פתוח.
אימי לא בעד ניתוחים ואי אפשר לשכנע אותה מה בכל זאת אפשר לעשות ?
שמעתי שיש משאף מלח לבעיות בנשימה לנשימה קלה יותר האם זה יכול להועיל יותר מחדר מלח ?
הייתי רוצה לדעת את כל ההמלצות שיש לך בנושא תודה ומקווה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/08/2009לא הייתי מחכה שנתיים והייתי מטפל באף כבר עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות יתר של רוק מהפהמתעניין10/08/2009
היי
אני בן 29 ובשלושה חודשים האחרונים יש לי הפרשות רוק מוגברת בפה שמאד מפריעה לי לדיבור
מה אפשר לעשות בנושא? זה מאד מטריד אותי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/08/2009צריך לאבחן מדוע זה קןרה . לעיתים זו תופעת לואי של תרופות מסוימות. ישנם תרופות אחרות הגורמות ליובש בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מתעניין16/08/2009כבר הייתי אצל שני רופאי אאג , ואין להם שמץ של מושג למה זה קורה , הם מכירים תופעה הפוכה ( יובש)
מה אתה ממליץ לי לעשות ?
זה מאד מפריע לי בדיבור , אני חייב כל הזמן לבלוע את הרוק תוך כדי דיבור , לפעמים אני לא יכול לסיים משפט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף רוק
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009מלבד מצבי הרעלה שונים ותרופות לרב אין עודף רוק אלא ירידה בתנועתיות הלשון ובבליעה. לעיתים מדובר בבעיה על רקע נוירולוגי. יש מעט רופאי א.א.ג שעוסקים בבעיות בליעה. אשמח לעזור לך אם תרצה ותפנה למרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת דם ויש לי מחסור ב B12
מתעניין28/08/2009האם זה יכול להיות קשור?
לאן לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתאפרת09/08/2009
שלום רב
מזה כשבועיים יש לי כאבים בצד שמאל של הגרון באזור בלוטת הלימפה שמכאיב את האוזן
במישטח לא נמצא כלום.
פניתי לרופא שמצא לוע אדום,בצקת קלה במיתר שמאלי ומעט דלקת בשקדים לינגואלים
קיבלתי טיפול של רפאפן +בודיקורט וביקש גם אולטרסאונד
אני לוקחת כבר מס' ימים את האנטיביוטיקה אבל אין שיפור,התחושה היא כאילו יש איזה
גוש שמפריע בצד שמ' ,בבליעה לא כואב רק לא נוח
הבעיה היא שבד' האולטרסאונד תתאפשר רק עוד חודש
יש משהו שביכולתי לעשות כי אני מוטרדת מזה
ברצוני עוד לציין שאני מעשנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/08/2009אני לא חושב שאולטרסאונד יכול להועיל בשלב זה. אולם קשה לי לענות ללא בדיקה מקיפה של האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוסטותסיון09/08/2009
שלום,
אני בת 26 ובשבוע האחרון חשתי בקושי לנשום דרך האף בעקבות "גושים" יבשים, חלקם כמעין דם קרוש, אשר חסמו את הנחיריים. לא ירד לי דם מהאף. רק שטיפה במים וקינוח האף הקלו על העניין. בעקבות קושי בלילות האחרונים לנשימה בלילה, ביקרתי אצל רופא א.א.ג ובאבחנתו הוא רשם rhinitis chronic- rhinitis atropic.
הוא רשם לי אוטריוין ג'ל 0.1% פעמיים ביום למשך שבועיים.
רציתי לשאול האם זהו הטיפול המומלץ ליובש זה באף? האין סכנה כלשהי בשימוש באוטריוין במשך שבועיים?ובכלל מה חומרת הבעיה והאם יכול להיות שמדובר רק בתוצאה של חום הקיץ והמזגנים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוסטות
ד''ר דן גוטמן12/08/2009יתכן והבעיה נובעת מזיהום
דווקא לא הייתי משתמש בג'ל אוטריוין שרק מיבש יותר את האף. יש לנסות ג'ל בשם WET אם כי הוא מעט יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות במיתרי קולרונן09/08/2009
שלום רב למנהלי הפורום ותודה מראש על הזמן שלכם.
אני בחור בן 28 הסובל מבעיות גרון מגיל 24,בעיקר עייפות במתירי קול וכאבי גרון.
לפני כמה חודשים המצב החל להחמיר,כל מילה שאני מוציא מהפה זה מאמץ נוראי, מאוד קשה לי לדבר והמיתרים שלי נורא עייפים ונהיה לי קול מאוד צרודףמספיק שאני מדבר כמה משפטים ברצף אני מתחיל לאבד את הקול.
שלחו אותי לד"ר יקי כהן ועברתי לרינסגוסקופיה לפני 3 חודשים,הוא מצא לי אדמומיות וונפיחות במיתרי הקול אבל לא חושב שזה משהו שיש לדאוג מזה,לא מצא יבלות או משהו בסגנון,אני כבר 3 חודש שותה אומפרדקס 40 מג ללא עזר,הטיפולים אצל קלינאית תקשורת לא עוזרים.
אני מנסה מלא תכשירים וכדורים טבעים נגד צרידות,כאבי גרון,חיסול וירוסים ובקטריות ומתכונים טבעים ושום דבר לא עוזר.
אני פשוט משתגע אני בקושי יכול לדבר וזה מאוד פוגע בעבודה שלי ובחיים שלי.
קראיתי שיש דבר כזה הזרקת שומן למיתרי קול,אתם חושבים שזה יכול לעזור במצב שלי?
מה כבר אפשר לעשות במצב העגום שלי?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת שומן
ד''ר דן גוטמן12/08/2009הזרקת שומן למיתרי הקול מבוצעת כאשר קיים שיתוק או חוסר סגירת המיתרים. לא ניראה לי שכאן זו הבעיה. יש לבדוק את מיתרי הקול לפני שנענה תשובה אחראית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבשקה תעזרו לי!מיקי08/08/2009
שלום, אני בת 13 ואני מאוד רוצה לעשות פירסינג באף הייתי רוצה לדעת מה תופעות הלוואי של הנזם.
האם זה גיל צעיר מדי לעשות נזם? יש קשר לגיל?
בבקשה תענו לי זה מאוד חשוב לי.
תודה, מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירסינג
ד''ר דן גוטמן12/08/2009פירסינג באף או באוזן הינו תופעה אופנתית אולם לעיתים נגרמים זיהומים באזור שיכולים להיות חמורים. יש לשמור על ניקיון האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באוזןמוריה08/08/2009
אני בת 33 ומזה מס חודשים אני חשה שהאוזן שלי "סתומה"הייתי בא.א.ג שעשה לי ניקוי הדבר הועיל אך שוב חשתי כך לאחר מס ימים,שוב פניתי וקיבלתי משחה אנטיביוטית שעזרה,אך שוב אני מרגישה שהאוזן שלי סתומה,הדבר קשה לי במיוחד בשיעורי היוגה שאני מבצעת תנועות הפוכות.. מה עליי לעשות?מהי הבעיה?אני מרגישה מטרידה/אי נוחות לפנות שוב לרופא ..מיואשת
ד''ר דן גוטמן12/08/2009בוודאי שצריך לפנות לרופא על מנת להשלח לבצע בדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באיכות השמיעהיוסי07/08/2009
שלום,
לאחרונה אני מרגיש שיש לי ירידה באיכות השמיעה. אני צריך להגביר יותר ווליום ואני שם לב שאני שומע פחות טוב כשמדברים איתי.
בחודשים האחרונים אני יושב הרבה עם אוזניות ומוזיקה (גם רץ בערב עם אוזניות) ואני משער שזה הגורם.
והשאלה - האם זה דבר הפיך? במידה ואני אפסיק לשבת עם אוזניות, האם יש מצב שהשמיע תחזור למה שהייתה לפני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/08/2009כאשר ישנה ירידה באיכות השמיעה צריך לבצע בדיקת שמיעה מקיפה. רק לאחר קבלת התוצאות ניתן יהיה לענות על שאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה שלא דרך האף מילדותאסף רייבק07/08/2009
שלום רב,
אני בחור בן 25, ומאז שאני זוכר את עצמי אינני נושם דרך האף.
לפני 8 שנים עברתי ניתוח ליישור מחיצה, הסרת קונכות ופוליפים. לתקופה קצרה של חודשיים נשמתי דרך האף אבל המצב החמיר וכיום הוא זהה לכשהיה לפני הניתוח (המחיצה התעקמה, ויש לי קונכות גדולות בשני ה"נחירים").
ראשית, רציתי לדעת האם יש סכנות ממשיות בשל העובדה שאינני נושם דרך האף (לבד מהגדלת הסיכון להדבק במחלות שמועברות דרך דרכי הנשימה) ? שמעתי שהעניין מכביד על הלב ?
בנוסף, רציתי לשמוע איזה סוג טיפול כדי לעבור ? האם לבצע את הניתוח פעם נוספת ? איך לגרום לכך שהמצב לא ישנה במידה וזו אכן ההמלצה ?
בברכה ותודה,
אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימת אף
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009אין סיכון ממשי מלבד האי נוחות שבנשימת פה. אם הקונכיות שוב כל כך נפוחות יתכן ומדובר באלרגיה וכדאי לבדוק את נושא האלרגיה ואולי לטפל קודם באלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח מחיצה SMRאלי07/08/2009
אני בן 60 . עברתי לפני 3 ימים ניתוח SMR בהרדמה מקומית בבית חולים. לאחר הניתוח היה דמם של מס' שעות (לא הוכנס טמפון בניתוח) שהופסק ע"י הכנסת "ספוג".
היום יש סתימה מוחלטת בצד המנותח (אין מעבר אויר) ויש הפרשה נוזלית מעט דמית. הופיע היום כם כאב באיזור האף ללא חום או נפיחות .
נאסר עלי קנח את האף
השאלה: מתי אמורים להרגיש מעבר אויר בצד המנותח? האם כאבים זה מהלך סביר? מה אפשר להקל או לזרז את ההחלמה
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009אני נוהגת להנחות את המנותחים לשטוף את האף באמצעות תרסיס מי מלח ולקנח בעדינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ופטריהנורית07/08/2009
אני סובלת כחודש מפטריה באיבר המין.
לפני כמה ימים החלו להתפתח כאבי גרון חזקים. החום לא גבוה כ 37.2' ליחה ונזלת.
האם יכול להיות קשר בין 2 הדברים?
ואם כן מה ממולץ לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין קשר
ד''ר דן גוטמן07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)