פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בגרון שחוזרת על עצמה
    מיכל
    27/07/2009

שלום , אני בת 38 באמצע חודש יוני התחלתי להרגיש שיש לי שערה בגרון ובמשך מספר ימים שתיתי המון על מנת להזיז אותה, כאשר ראיתי שהתחושה לא מישתנה הסתכלתי עם פנס לגרון וראיתי בצד ימין למעלה אודם ובמרכזו נקודה לבנה. מאחר והייתי עמוסה מאוד בעבודה ורציתי להימנע ממחלה, לקחתי מנקה אוזניים והסרתי את הנקודה הלבנה שטפתי את המקום וחשבתי שזהו. אחרי מספר ימים חזרה התחושה של שערה בגרון וראיתי שהנקודה הלבנה חזרה. לא היה לי חום או כל כאב בגרון או בגוף שמצביע על מחלה . הגעתי לפני 10 ימים לא.א.ג. מומחה שמממש לא התרגש ממה שראה ושלח אותי הביתה לגרגר עם מי מלח.
    מאחר והייתה לי נקודה לבנה גדולה שממש הציקה החלטתי אחרי הביקור אצל הרופא להסירה פעם נוספת והמשכתי לגרגר במי מלח במשך מספר ימים ולשמחתי המקום נרגע. הבוקר התחלתי להרגיש עוד פעם את תחושת השערה ומיד התחלתי לגרגר וראיתי שיש עוד פעם נקודה לבנה באותו המקום. האם עלי לחזור לרופא? האם יש סיבה לדאגה ? תודה מראש על ההתייחסות, . מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נקודה לבנה

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

אם זו נקודה לבנה שכשאת מסירה אותה קצת מסריחה, יתכן ומדובר בטונסילוליט. זה מצב שבתוך כיס קטן בשקד מצטברים שאריות אוכל ותאים מתים של השקד. זה מטרד. נסי לגרגר אחרי האוכל. הרופא יכול ללחוץ קצת על המקום ולנקז את הכיס, אבל הוא יתמלא שוב עם הזמן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן שמדובר גם בפטריה - כיוון שהרבה

ת
    30/11/2010

רופאים לא חושבים עליו - ומפספסים בגדול !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת שתיית מים על מיתרי הקול
    ירום
    26/07/2009

ידוע ששתיית מים עוזרת לקול, מדוע?
    הרי אחד מתפקידי מיתרי הקול הם שוער לקנה הנשימה למניעת שאיפת מזון ושתיה.
    אם כן אם המים יגעו במיתרי הקול הם עלולים להיכנס לריאות שלא נדבר על רפלקס ההקאה שמופעל כבר קודם ומונע מהמים להגיע למיתרי הקול.
    אני מסיק מכך שהמים שאנו שותים מרטיבים את הלוע, מעל מיתרי הקול, היכן שמצטברת הלחה, והיובש שמרגישים ותחושת ההקלה המיידית בזמן שתייה אינם קשורים לפעולה של המים על מיתרי הקול עצמם ????

הוספת תגובה

• שתיה

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

בזמן שתיה המים לא מרטיבים את מיתרי הקול ישירות. אוי ואבוי אם כן. מים שנוגעים במיתרים בזמן הבליעה יגרמו אצל אדם בריא לשעול חזק רפלקטיבי. השתיה נועדה לתת לחות לאזור דרך בלוטות הריר שקיימות בכל מקום. אם אנחנו יבשים הבלוטות לא יפרישו ריר ואז המיתרים יהיו יבשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לאחר ניתוח איחוי נקב בעור התוף
    ענת
    26/07/2009

לפני כחודשיים עברתי ניתוח לאיחוי נקב בעור התוף , הניתוח עבר בהצלחה . אני עתידה לטוס בעוד שבוע והרופא המטפל שלי רואה זאת בחומרה ואינו ממליץ כלל .(המלצתו להמתין חודשיים נוספים , כלומר רק ארבעה חודשים לאחר הניתוח) ידוע לי כי קיימות חילוקיי דעות בנושא , מהי דעתך?

הוספת תגובה

• מה שחשוב

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

היא דעתו של המנתח שלך. הוא יודע הכי טוב מה מצב האוזן שלך והאוורור שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפת האוזן
    בחור
    26/07/2009

אהלן,
    אני מעוניין ללכת בקרוב לרופא אף אוזן גרון על מנת לשטוף את האוזניים
    נדמה לי שהשמיעה שלי ירדה כבר תקופה ארוכה
    העניין הוא שאני די חושש מהדברים האלה עברתי ניתוח באוזניים כשהייתי קטן והיה סיבוך מסוים
    ומאז אני שומר דיסטנס מכל העניין הזה. יש סכנה להתחרשות כתוצאה מהשטיפה הזו?
    בפעם האחרונה שניסיתי לשטוף אוזניים זה היה לפני 10 שנים בערך וכאשר המים נכנסו לאוזן הרגשתי סחרחורת נוראית שסיבבה לי את כל הראש 360 מעלות, האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפת האוזן

הוספת תגובה

• שטיפת אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

למרות שיש חולקים על דעתי בנושא זה ניתן לבצע שטיפת אזניים בתנאי שאין היסטוריה של חור בעור התוף. טמפרטורת המים צריכה להיות פושרת. אם הם חמים או קרים מדי תופיע סחרחורת. צריך לבדוק אם בכלל יש שעווה. אפשר לנקות את השעווה גם בשיטות אחרות כגון שאיבה או על ידי כפית מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US בלוטת התריס
    אפרת
    26/07/2009

בלוטת התריס : איסטמוס מעובה עד 0.65 ס"מ
    אונה ימנית בגודל 2.4*2.2*4.5 ס"מ
    אונה שמאלית בגודל 2*2.2*3.8 ס"מ
    מירקם של כל הבלוטה בלתי אחיד עם מספר רב של ממצאים ציסטיים מוקדים,
    בעיקר היפואכואית היפרווסקולארי
    ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת גיגולארית שמשני הצדדים

מה זה אומר?

תודה על התשובה
    שבוע טוב אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    US בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תריס

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

לרב מדובר על הגדלה שפירה של ב. התריס. כדאי לעשות בדיקת תפקודי ב. תריס. לעקוב באולטרסאונד בעוד חצי שנה עוד פעם. יתכן שזה מה שנקרא זפק רב קישרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה תמידית בגרון ורפלקס בליעה
    נחמן
    26/07/2009

שלום. אני בן 57 . מזה שנים רבות אני סובל מליחה מרובה התקועה בגרון המקשה על הדיבור. רפלקס הבליעה מופעל לעתים קרובות- אני נאלץ לכחכח ולבלוע.
    נבדקתי בעבר ע"י רופא א.א.ג שטען שה"גרון נקי".
    יש לציין שהאף נסתם לי לעתים קרובות- בד"כ נחיר " תורן" אחד סתום. ידוע על סינוסים מודלקים מסיבות, כנראה, אלרגניות. האם יש קשר בין 2 התופעות? האם ייתכן שהליחה בגרון- מקורה בדלקות/ נוזלים בסינוסים?
    אשמח על הפנייה למרפאה/ לרופאים מתאימים.
    תופעת הליחה פוגעת מאד באיכות החיים וביכולת לנהל שיחות ממושכות ורציפות. במסגרת מקצועי אני נדרש לדבר/ להציג הרבה.

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

מה שאתה מתאר בגרון יכול להתאים לרפלוקס - מיצי קיבה שעולים לגרון. גם ללא תחושת צרבת. ניתן לבדוק זאת על ידי בדיקת הגרון ומיתרי הקול בסיב אופטי או על ידי מראה. על ידי רופא א.א.ג שמבין בזה. נכון שליחה אמיתית יכולה לבוא מהסינוסים, אבל תחושה של ליחה בגרון ללא יציאת ליחה אופיינית לרפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע
    יערה
    25/07/2009

לרופאי הפורום שלום רב,

לפני כשלושה שבועות סבלתי שלושה ימים מחום, כאבי גרון, אוזניים, נזלת ושלושה פצעי אפטה על הלשון. פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שמדובר בדלקת גרון ויראלית שתעבור לבד.

לפני שבועיים, החל לכאוב לי שוב הגרון (ועדיין כואב מעט). הסתכלתי במראה וראיתי בצד שמאל ליד הענבל, שני פצעים לבנים צמודים זה לזה (אפטות?). והתחלתי לסבול מצרידות קלה on and off (שקיימת עד היום).
    בהסתכלותי שוב במראה היום (עם כל המגבלות), זה נראה כאילו האפטות "צנחו" (קשה יותר לראות אותן), ומסביבן יש מעגל אדום (נראה כמו חומה עגולה שמסתירה את האפטות שצמודות זו לזו).

לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.

מכיוון שהיו לי אפטות בעבר, ומעולם זה לא היה נראה כך:
    האם זה נשמע כמו אפטה? (ברור לי שלא ניתן לעשות אבחנה וירטואלית) , ובמידה וזו באמת אפטה אז האם זהו מהלך תקין של החלמה?

אני רוצה להוסיף, שבאופן כללי אני לא מרגישה 100%, בעיקר בערבים אני מרגישה לא טוב - מעין סוג של חולשה ואז הצרידות חריפה יותר- אבל שוב זו צרידות קלה (אבל יכול להיות שזה גם קשור לעומס הרב שבו אני מצוייה כעת)

בכל אופן,
    תודה רבה ושבוע טוב יערה

לקביעת תור
    סגירה
    פצע

הוספת תגובה

• אפטות

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

אפטות אכן נוטות להופיע ברגעי חולשה, מחלה, מתח, עייפות. אולם בלי לראות את הנגעים קשה לי לומר במה מדובר. נ סי לגרגר מי מלח. סבלנות. אם אין שיפור תוך 7-10 ימים גשי לרופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות הרוק
    מריסאת
    25/07/2009

שלום רב
    יש לי ילדה בת 3 שנים עם בעיה ניורודגנראטיבית, הבעיה שלה ריור יתר עם השתנקויות רבות בריר שלה עם הקאות אחרי ההשתנקות , איך אפשר לטפל בריור יתר לעזור לה שלא תשתנק ותקיא כל הזמן?
    האם מוכר לכם מוסד רפואי, או רופא שמטפל בבעיות ריור יתר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות הרוק

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

יש אפשרויות לטיפול תרופתי שמקטין הפרשת הרוק. תתיעצי עם הנוירולוג שלה. למשך מדבקות סקופודרם (לא בטוחה מאיזה גיל ניתן להשתמש בהן) או משהו על בסיס אטרופין. במסגרת עבודתי בהתנדבות במחלקה להפרעות תנועה בתל השומר ניסינו להזריק בוטוקס לבלוטות רוק. אצל ילדה קטנה רק פעם אחת. במבוגרים יש שיפור. לפעמים . בילדה ההיא לא היה שיפור. הספרות לא החלטית לגבי זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    25/07/2009

שלום,
    מאתמול, אני חשה מין רגישות ונפיחות קלה באיזור הפה והחניכיים (מאחורי השיניים העליונות לכיוון הגרון- מעל הלשון). בהסתכלות במראה לא רואים שום דבר.
    כמו כן, האיזור כואב לי כשאני אוכלת.. וכשלא, אז קיימת רגישות וכאב..
    בנוסף, לפני כחודשיים הייתה לי פטרת בפה וטופלתי בדקטרין ובניסטטין רדי מיקס (אז התסמינים היו לשון צהובה, אך בבדיקת משטח לא התגלתה שום צמיחה).
    מה עליי לעשות?
    ביינתים ניסיתי שוב להשתמש באותן התרופות שניתנו לי בפעם הקודמת (כי זה ממש כואב ורק ביום ראשון במקרה הטוב אני אצליח לגשת לרופא). האם להמשיך? או שהטיפול לא יעזור במקרה זה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בינתיים

ד''ר אביגיל ארד
    25/07/2009

אם לא רואים כלום נסי בינתיים שטיפות של הפה עם מים וסודה לשתיה (כפית סודה על כוס מים). נראה מה יתפתח בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מישהי
    26/07/2009

שלום,
    הלכתי לרופא אא"ג והוא אמר לי שיש לי אפטה. הוא אמר שזה יעבור תוך 10 ימים ולא לעשות כלום. אם לא עובר תוך חודש אז לחזור אליו.
    רציתי לשאול האם אני יכולה איכשהו לעזור לזה לעבור.. או להימנע מאי הנעימות והכאב שזה גורם (הוא המליץ לי לא לאכול עגבניות ולא לשתות משקאות חמים ואלכוהול... יש המלצות נוספות??)
    בנוסף, קניתי בסופר פארם תכשיר אפטהX זה נחשב יעיל?
    מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
    זה די כואב ולא נעים.

תודה רבה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שאמרתי

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

לגרגר ולגרגר. לא לגרד את החך עם הלשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה !!
    רן
    25/07/2009

שלום !! אני עברתי לפני חצי שנה ניתוח לכריתת קונכיות וישור מחיצה, רציתי לדעת בבקשה אם כרתו לי חלק מהקונכיה היא צומחת בעתיד או שהיא נשארת כך ? תודה ולהתראות !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה !!

הוספת תגובה

• קונכיה

ד''ר אביגיל ארד
    25/07/2009

אם כורתים רק חלק מהרירית הנפוחה אז במקרים מסויימים כגון מצבי אלרגיה קשה, הרירית יכולה להתנפח שוב. תלוי כמה כרתו ומה הבעיה היסודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת כרונית - טיפול
    חסוי
    24/07/2009

שלום רב,

לפני כשנה חליתי בפיטריאזיס רוזיאה (מחלת עור, שאחת מהאטיולוגיות שלה היא ככל הנראה
    איזשהו רקע א-טופי).
    מאז, יש לי נזלת כרונית. אני חושבת שיש קשר, אך לא ממש בטוחה.
    רציתי לשאול;
    1. האם יש איזושהי דרך לברר מהי האטיולוגיה לנזלת הכרונית שלי? אולי סינוסיטיס כרונית?
    2. מהם דרכי הטיפול?
    3. יש טיפול אלטרנטיבי "חדר מלח" - האם נראה לך שכדאי לנסות? או שעל סמך הניסיון שלך
    זה מיותר...?

המון תודה,
    דנה
    סטודנטית לרפואה באוני' ת"א

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת כרונית - טיפול

הוספת תגובה

• נזלת

ד''ר אביגיל ארד
    24/07/2009

יתכן ומדובר בנזלת אלרגית. בירור אלרגיה או שימוש לזמן מה בתרופה אנטיהיסטמינית ובדיקת תגובתך לתרופה - יכולים לתת כוון. אין לי מספיק ניסיון עם חדרי מלח. יש לי מטופלים שהלכו לטיפול כזה ממגוון שלם של תלונות. חלק חשו שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל כמה ימים אוזניים סתומות
    תום
    24/07/2009

שלום,
    אני סובל מזה מספר ימים מאוזן שמאל סתומה, בבית המרקחת נתנו לי תכשיר קלין אירס.
    כתוב עליו שאין להשתמש במקרה של תופית מנוקבת.
    לפני כ-20 שנה עברתי תהליך של ניקוב עור התוף לשאיבת נוזלים (לא ניתוח כפתורים), נדמה לי שזה נקרא דיקור...
    האם אני יכול להשתמש בתכשיר?

הוספת תגובה

• דיקור

ד''ר אביגיל ארד
    24/07/2009

בדיקור עור התוף לרב הנקב נסגר תוך 24 שעות. אם היה לך נקב קבוע בעור התוף וודאי היית יודע על כך שנים היות ואז יש דלקות חוזרות כאשר מרטיבים את האוזן. כך שמותר להשתמש בקלין אירס. אם תוך מספר ימים אין שיפור או שמופיע כאב יש לפנות לרופא א.א.ג לניקוי האוזן ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתת קונחיות?
    מירית
    23/07/2009

שלום אני בחורה בת 20 עברתי ניתוח קוסמטי שנה שעברה לאף .

ועברה שנה אחרי הניתוח שבמהלך החורף סבלתי מנזלות מגודש באף , קונחיות מוגדלות,קשיי נשימה קשים ודממם מהאף לעיתים.

בעונה הנוכחית הקיץ אין קשיי נשימה ,אך דממם עדיין לעיתים.

והייתי אמורה לעבור ניתוח לכריתת קונחיות אך נאמר לי שלא צריך ושזה עלול להחמיר לי תדימומים מהאף.
    ואציין שהבדיקות לפני ניתוח יצאו תקינות לחלוטין!

נתנו לי תרסיס להשתמש בו שנה .
    נמאס לי כבר מתרסיסים יש לי אלגרו ואוטריווין שרק מחמירים.

איך אוכל לטפל במטרד של קשיי הנשימה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לכריתת קונחיות?

הוספת תגובה

• קונכיות מוגדלות

ד''ר אביגיל ארד
    24/07/2009

ניתן לחתוך חלקית בשיטה הקונבציונלית או להקטין באמצעות טכנולוגית קובליישן. את יכולה לבדוק בגוגל coblation

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת והצטברות נוזלים
    אלון
    23/07/2009

שלום,
    יש לי בעיה באוזניים מאז שנולדתי, בעייה של הצטברות נוזלים.
    עברתי כבר כמה ניתוחים להכנסת כפתורים ולפני שנתיים ניתוח להכנסת כפתורי T קבועים.

בשבוע האחרון הרגשתי שחלה אצלי ירידה בשמיעה ואחרי כמה ימים אוזן שמאל נסתמה לי
    הלכתי לרופא אאג והוא אמר שכפתורים סתומים משעווה, ונתן לי טיפול במי חמצן,
    שמתי פעם אחת את הטיפות וזה ממש כאב ושרף לי אז קבעתי תור לרופא המשפחה על מנת לשאול אם זה אמור להיות ככה , הוא בחן לי את האוזניים טוב יותר ואמר שיש דלקת בעור התוף הוא נתן לי טיפול אנטיביוטי (כדורים, וטיפות דקס אוטיק) ואמר לי לחזור אליו לאחר כמה ימים לביקורת, הלכתי אליו לאחר כמה ימים והוא ראה שאין שיפור משמעותי, לאחר מכן קבעתי אצל רופא אאג אחר והוא אמר לי שאין לי בכלל דלקת בעור התוף (הוא רצה לשאוב לי את הנוזלים אמר אמרתי לו שהרופא משפחה אמר שהמצב באוזניים רגיש ושאיבה תביא לדימום ולהרגשה לא נעימה).
    הוא נתן לי טיפות אחרות (סילוקסן) והפנה אותי לבית החולים שבו עשיתי את הניתוח האחרון.

כרגע אני משתמש בטיפות סילוקסן ובכדורים ציפרודקס.
    ואני לא שומע טוב (אני שומע את עצמי ואת הסביבה המום כזה)

השאלה שלי:
    מתי אני אמור להרגיש שיפור? כל הרופאים בילבלו אותי ....

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת והצטברות נוזלים

הוספת תגובה

• סליחה

ד''ר אביגיל ארד
    23/07/2009

אבל יש שאלות שאי אפשר לענות עליהן בלי לבדוק את האזניים שלך. תצטרך לגשת לבית החולים אליו הופנית כדי לעבור בדיקה יסודית או לרופא א.א.ג של הקופה (הוא מבין מן הסתם באזניים יותר מרופא המשפחה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלון
    23/07/2009

אז איך מסבירים את זה שרופא המשפחה כן ראה שעור התוף שלי סדוק ומצולק ורופא האאג לא?

יכול להיות שמישהו משקר?

אני יודע שרופא אאג יותר מומחה אבל איכשהו רופא המשפחה נשמע לי יותר אמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות עם שיעול כרוני
    ח.ש.
    23/07/2009

אני סובלת בבלוטות לימפה נפוחות באזור הצואר ובלוטות רוק מוגדלות-כחודשיים, ויש לי שיעול יבש כרוני כעשרה חודשים,
    עשיתי בדיקות דם כשהופיע הבלוטות והם יצאו תקינות (למעט תאי זיכרון של מונו)
    לקחתי תרופה לריפלוקס לראות אם זאת הבעיה- אך הבעיה עודנה קיימת
    רציתי לשאול האם אני צריכה להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון (נבדקתי לפני שלושה חודשים ובעקבות זה לקחתי את התרופה לרפלוקס) או לאיזה רופא אני צריכה. והאם יש לך השערה ממה הבעיה?
    אודה לך אם תענה לי בהקדם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    23/07/2009

אין לי השערה במה מדובר. צריך להיבדק על ידי רופא א.א.ג שוב אבל גם על ידי רופא פנימי. לעשות צילום חזה. אולטרסאונד של הצואר. ואז לרכז כל הבדיקות אצל רופא אחד ולחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה