פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעים ממה אני סובל
    ניר
    01/08/2009

עברתי ניתוח שקדים לפני שנה וחצי בגיל 21.5 ההחלמה הייתה קשה מאוד והתאשפזתי בביה"ח לשבוע,שבוע לאחר הניתוח.
    ביום שהשתחררתי לביתי מהאשפוז אני ביקשתי מחבר שלי שנעשה תרגיל קרב מגע ביחד!(לא יודע מה נכנס בי)
    הוא חנק אותי בצוואר בחוזקה ואני הצלחתי להשתחרר,לאחר מאמץ חזק. אבל לא לפני שנפלנו על הכביש ואני קיבלתי מכה די חזקה בעצם שמאחורי האוזן השמאלית לאחר שהופעל על צווארי בזמן החניקה לחץ רב וכל המקום היה רגיש וכואב לאחר הניתוח.
    בקיצור שניות לאחר מכן לא שמעתי טוב בכלל באזן השמאלית היה ציפצופים ושמעתי הכל מעוות זה ירד בהדרגה במשך הימים אך לא עבר לגמרי.כיום אני טוען שאני סובל מקליקים (לפעמים שאני פותח את הפה אני שומע מהלסת קליק),תחושה לא תחושה עיצבית באוזן ירידה בשמיעה(העברת אוויר והעברת עצם הא .הנגדית מוסוות בתחום של 40 דציבל בתדר של 4000 הרץ) לאחר שעשיתי בדיקת שמיעה וברה כמובן.
    הייתי אצל נורולוג ,מומחה פה ולסת, מומחה אף אוזן גרון,רופאת משפחה עברתי בדיקת סי טי,ואם אר איי עשיתי צילום פנורמי של הפה צילום רנטגן של אזור האוזן השמאלית ,חוץ מזה שיש לי ירידה בשמיעה אומרים לי שאין מה לעשות ואין לי כלום וצריך להתמודד ואין מה לעשות ! ואני רוצה ללכת לאוטופד שיבדוק לי את הצוואר!
    תעזרו לי בבקשה זה מעצבן מפריע מוציא אותי מריכוז אני חושב שזה פגע לי קצת בהברות של הדיבור קראתי על זה באינטרנט והמקרה שלי מדובר בצורה חד משמעית ויש קשר לכל מה שאני אומר
    אולי אני צריך ניתוח באוזן אולי טיפול תרופתי אולי משו אחר מכשיר שמיעה אני לא יודע ממה אני סובל!
    אני מודה לכם מאוד אם תעזרו לי במציאת כיוון לפתרון הבעיה שלי שבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעים ממה אני סובל

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

אם הירידה היא רק ב 4000 הרץ זה דומה לפגיעת רעש. יש אנשים שמאד מרגישים זאת ויש כאלה שלא חשים בכלל בירידה הזו. עבר בירור מלא לשלול גידול שיכול לגרום להבדל בין האזניים. נשארת אם הבעיה הזו שקשורה או לחניקה, או למכה באוזן או לרעש שאתה חשוף או היית חשוף אליו. תלמד לחיות עם זה ואל תתעצבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של גרון נפוח וגוש בגרון
    יוליה
    31/07/2009

שלום,

לפני כחודשיים, היו לי כאבי גרון, עשיתי משטח גרון- יצא תקין, בערך אחרי שבוע כאבים עברו, אך נשארה הרגשה של גרון נפוח וגוש בגרו וגם אוזניים שלי משתחחרות כל פעם בזמן של בליעהן. הלכתי לא.א.ג. הוא הבחין בפטריה על הלשון, נתן לי משכה ואמר שאין מה לעשות עם הרגשות, גרון נראה לו בסדר, שקדים בסדר, לימפות גם לא נפוחות ולגבי אוזניים הוא אמר שזה בסדר שהם משתחררות עם הבליעה, ושאין שום דבר חריג בכך. לאחר שבועים פניתי שוב פעם לרופה משפחה עקב ההרגשה של גוש בגרון והרגשה של נפיחות מתחת לסנטר פלוס אוזנים משתחררות, הוא בדק ידנית את הגרון, ואמר שאין גושים, כי אם יש אז בד"כ הם בולטים ומרגישים אותם עם ידיים. הוא נתן לי הפניה לאולטרסאונד בשביל מקרה חריג של גושים קטנים בפנים של הגרון. כמובן שהתור לאולטרסאונד ארוך, ואני נכנסתי לפניקה... לכן החלטתי לשאול אותכם לפני הבדיקה מה אתם חושבים על זה. חשוב לי לציין גם, כי כל זה התחיל עם סטרס שהייתי בו, ו רגע אני לחוצה בגלל שזה לא עובר. האם סביר להניח שמה שיש לי, זה כתוצאה של סטרס ולא איזה גידול?

הוספת תגובה

• גרון כואב

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

יש לבדוק את הגרון. יתכן ותחושת הגוש היא מרפלוקס - עלית מיצי קיבה לגרון. אל תילחצי מהאולטרסאונד. גושים שלא ניתן למשש ביד הם קטנים ולא תרגישי אותם בגרון. גשי לא.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פונגיטיס

זוהר
    10/08/2009

סביר להניח שיש לך פונגיסטיס במצב קשה.
    מצב סטרס מוביל אליו, ומקשה על שיפורו.
    לדברי הרופאים המשחה שקיבלת אמורה להספיק...

מניסיון, לא ברור לי לאן המצב יכול להסתבך כשהתרופה אינה יעלה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מוגלתיים בצוואר
    ליאור
    31/07/2009

שלום
    לפני מספר חודשים יצא לי פצע כואב ומוגלתי ליד האוזן, עם הזמן זה הפך לשרשרת של פצעים שירדה לצוואר ומופיעה בשני הצדדים. רופא העור נתן לי איכטמול שבאמת הוריד את הנפיחות ואפילו נפטר מחלק מהפצעים, גם קיבלתי הפנייה לא.א.ג. כדי לבדוק האם זה קשור לבעייה בבלוטות.
    השאלה שלי היא כזו, מאחר ולמרות המשחה האזור מאוד רך ורגיש, וכואב, האם יכול להיות שמדובר בבעיה פנימית? מה יכול לגרום לדבר כזה ואיזו בדיקה אני צריך לעשות?
    אני לא יודע אם זה קשור אבל גם כאב לי הגרון לאחרונה, אבל הייתי מקורר אז אני בטוח שיש קשר לדברים, הפצעים האלה מאוד מציקים והם חוזרים כמעט כל פעם שאני מתגלח עם סכין, האם זה קשור לא.א.ג או שזה עור בלבד?
    מחכה לתשובתכם ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים מוגלתיים בצוואר

הוספת תגובה

• פצעים

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

פצעים זה דבר שצריך לראות. לא נשמע לי כמשהו שאני מכירה. אם הם לא נעלמים רופא העור בדרך כלל עושה ביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    29/07/2009

שלום !! רצית לדעת מה זה כריתה חלקית של הקונכיות ?מה זה כריתה של חצי מהבשר של הקונכיה, אומרים שחותכים את הרירית מה זה רירית זאת הקונכיה של האף זה אולי תוספת של הקונכיה אז מה זה בעצם כריתה חלקית של הקונכיה האם לעשות כריתה חלקית יכולה לעשות נזק באף ? תודה ויום טוב !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קונכיות

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

קונכיות האף הם כעין "מדפים" לכל אורך האף. עשויים מעצם ועליה רירית. הרירית היא ה"עור" הפנימי המצפה למשל את חלל הפה. גם באף יש רירית העשירה בכלי דם, כעין ספוג. בניתוח כורתים בעיקר את הרירית העודפת ללא העצם וזה משפר את יכולת הנשימה דרך האף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות, כאבי ראש
    שרון ש
    29/07/2009

שלום,
    אני בת 32 אמא ל3.
    בזה כחודש אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות. חולשה ועייפות תוקפות אותי מדיי פעם.
    כאבי הראש והסחרחורות הם מדיי יום אך בלילה אני ישנה טוב.
    לפני חודש שמתי התקן הורמונלי - יכול להיות שיש קשר?
    בדיקות הדם שערכתי היו בסדר גמור.

אני מופנית לא.א.ג. ולדופלקס עורקים.

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות, כאבי ראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

סחרחורת בשפה העברית מתארת תחושות שונות. בא.א.ג. אנחנו מתיחסים בעיקר לסחרחורת סיבובית עם תחושת תנועה. יש להיבדק על ידי א.א.ג, רופא עיניים ונוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי וליחה בוושת
    אמיר
    29/07/2009

שלום
    בהמשך לשאלותיי ותשובותיכם לגבי תלונותי על גירוי מציק בגרון הפנימי כ 10 סמ בתוך הגרון
    מהיכן שכבר לא ניתן לראות פנימה.
    הופניתי לרופא א א ג ובמקביל למרפאת גסטרו
    ושאלתי:
    האם רופא א א ג יכול לבצע בדיקה עמוקה לגרון הפנימי?
    האם הוא מבצע את בדיקת סיב אופטי דרך האף כמו שהסברת מטה?
    אם הבדיקה היא שיטחית אז אולי כדאי לדלג ולעבור למרפאת גסטרו?
    בכל אופן משטח גרון תקין בדיקת רופא משפחה לגרון תקין
    אשמח לעזרתכם
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי וליחה בוושת

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

משטח גרון לא נראה לי רלוונטי. רופא א.א.ג. יכול לראות עד פתח הקנה והושט, הן על ידי סיב אופטי והן על ידי בדיקה לא ישירה באמצעות מראה. ברור שהמקלון לא מספיק. עמוק יותר בושט רואה הגסטרואנטרולוג בלבד. גם אם הוא לא ימצא כלום בושט ואתה סובל - יתכן ויהיה צורך לנסות תרופות פשוט כדי לראות אם זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שנה איבדתי שמיעה באופן פתאומי באוזן אחת
    אייל
    28/07/2009

הי, לפני שנה איבדתי שמיעה באופן פתאומי באוזן אחת (כולל פגיעה קלה בחוש הריח), אושפזתי וטופלתי בסטרואידים, השמיעה חזרה למצב כמעט רגיל אולם עם ירידה קטנה בתחום הנורמה.ב- MRI נמצא כי הכל תקין למעט סינוסיטיס חריפה שכומובן טופלתי בגינה. מאז מדי שבועיים שלושה אני מקבל התקפים בני מספר ימים במסגרתם אני מרגיש אטימות משמעותית באוזן, השמיעה באוזן הופכת למתכתית ואני שומע "היבהובים" באוזן. כמובן שהנושא מוציא אותי מדעתי. רופאת הא.א.ג שלי טוענת שזה מה שיה וצריך לחיות עם זה. לי התשובה נשמעת לא סבירה. מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

מה מצב הסינוסים כיום??? אם אתה אלרגי או סובל מגודש באף יתכן ומצב האף הוא המשפיע על האוזן. נסה תרופות נגד אלרגיה ותרסיס סטרואידלי לאף למשך חודש, תראה אם זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב היום

אייל
    05/08/2009

המצב היום, כנראה ללא דלקת סינוסים (נבדקתי אצל רופא באמצעות צינור אופטי גמיש), אכן אני סובל מדי פעם מנזלת אלרגית , ניסתי במשך חודשיים טיפות סטרואידיות לא זוכר שהפסיק את התופעות (אולי קצת ריווח את התדירות אולם לא זוכר.
    דווקא היום, אחרי מספר ימים טובים יחסית שוב פעם אטימות גבוהה מאד באוזן ושומע מאד חלש עם צליל מתכתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות ונקודה לבנה
    מישהי
    28/07/2009

שלום,
    כבר כמה ימים שיש לי אפטה מתחת ללשון (פעם שנייה שיש לי).
    בנוסף לכך גם יש לי נקודה לבנה על הענבל. האם זו עוד אפטה?
    כשאני בולעת רוק אני מרגישה את הכאב מתחת ללשון של האפטה וגם טיפה בגרון.
    זה בלתי נסבל ואי אפשר לאכול כך. וגם לדבר זה אפילו כואב.

מה ניתן לעשות ומתי זה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    אפטות ונקודה לבנה

הוספת תגובה

• אפטות

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

אפטות יכולות גם להופיע לא רק בבודדת. כואב ולא נעים. אם זה במקום שאפשר להגיע אליו בקלות ניתן להשתמש במשחת אורקורט E או משחות אחרות. אם לא- לגרגר מי מלח. חצי כפית בכוס. מספר פעמים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות באה והולכת
    שירה
    28/07/2009

שלום רב,
    אני מורה מזה שש שנים, בערך לפני חצי שנה התקררתי, ואיבדתי ליומיים את הקול. ומאז הקול שלי מצטרד ואז חוזר לעצמו (לסרוגין).אינני מעשנת או שותה!!!
    לצורך בדיקות אצל רופא תעסוקתי , נתבקשתי לקבל חוות דעת של רופא א.א.ג . הוא בדק אותי, אבל הוא לא הצליח לראות את מיתרי הקול שלי. הוא בקש ממני ללכת ולעשות בדיקת מיתרי הקול- אנדוסקופית ואמר לי שהוא לא הצליח לראות את המיתרים בגלל המבנה שלהם, וכשניסיתי לקבל הסבר נוסף הוא לא רצה לענות, הוא אמר שעל סמך התוצאות אדע אם יקבלו אותי לעבודה.

אני חוששת מאוד בשני מובנים- א. שחס וחלילה ישנה בעיה שהוא לא רצה לומר לי.
    ב. שחס וחלילה אני לא אוכל לעבוד יותר בתחום ההוראה.

אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין שכן אני חוששת שלא אוכל להמשיך בעבודתי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צרידות באה והולכת

הוספת תגובה

• מיתרים

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

שכיח למדי שלא ניתן לראות את המיתרים באמצעות הבדיקה הפשוטה עם המראה. או שהיה לך רפלקס חזק או שהמבנה הוא כזה שבסיס הלשון או מכסה הגרון מסתירים את המיתרים. זה לא שהוא מנסה להסתיר ממך משהו. רב הסיכויים שגם אם לא יהיה ממצא על מיתרי הקול תזדקקי לשעורי דיבור. בדרך כלל הצרידות מופיעה אחרי מאמץ קולי???? או רק כשאת מצוננת??? אם כשאת מצוננת, אז אין הרבה מה לעשות אלא בזמן שזה קורה לשתות הרבה ולשתוק!!!! אם לאחר מאמצים קוליים- תצטרכי ללמוד איך לדבר ללא מאמצים. תשקיעי בזה עכשיו כשאת צעירה ולא תצטערי בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפוזיס אפי נרחב
    חרון אף
    28/07/2009

תוצאות c.t. :במערת הלסת הימנית והשמאלית עיבוי הרירית.יתכן עם פלסי נוזלים קטנים.
    האוסטאום והאינפונדיבולום מוסננים מימין ומשמאל.
    הדפנות הגרמיים תקינים.
    מחיצת האף סוטה בעיקר לשמאל.
    הקונכיה מדיאה הימנית והשמאלית תקינה.
    הקונכיות התחתונות תקינות.
    בחלל האף עיבוי ניכר של הרירית עם פוליפים אפיים גדולים דו צדדיים. מקור הפוליפים יתכן אפי,אולם לא ניתן לשלול מקור אטמואידלי.
    בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה רבה.
    במערת המצח הימנית ובמערת המצח השמאלית חוסר פנאומטיזציה.
    בסינוס הספנואידלי הרירית מעובה.
    והשאלות:1.עד כמה חמור המצב ולמה הוא יכול להדרדר ?
    2.לפני כ15 שנה עברתי ניתוח fess ישור מחיצה והוצאת פוליפים.עד כמה מסוכן ניתוח כזה בקרבת קרקעית המוח? אני תתרן מאז ניתוח הfess ולהשבת חוש הריח יעיל רק
    טיפול סטרואידי(דיפרוספן בהזרקה,בעיקר),שעוזר לחודש עד חדשיים בלבד.
    3.האם הפתרון הניתוחי הוא היחיד?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפוזיס אפי נרחב

הוספת תגובה

• פוליפוזיס

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

לפי תוצאות ה CT שלך לא נראה שעשו הרבה ב FESS ההוא. מאז יש שיפור הן במיומנות המנתחים והן במיכשור. נראה לי שדיפרוספן הוא לא פיתרון טוב עם יש צורך בו כל חדשיים. פתחי רב הסינוסים שלך סתומים ורק אוורור טוב שלהם וניקוי הפוליפים מהאף ישפרו את המצב....עד לפעם הבאה....לאחר הניתוח כדאי לשמור על התוצאות באמצעות תרסיס סטרואידלי שלא משפיע על כל הגוף, בניגוד לדיפרוספן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות
    הילה
    28/07/2009

חזרתי מהפלגה של 4 לילות ביום חמישי מאז אני עם סחרחורות וחוסר מיקוד בעיניים. הלכתי לרופאת אאג שאמרה שאני ממשיכה את המחלת ים ונתנה לי לקחת כדורים שנקראים "סטונרון". יש קצת שיפור בסחרחורות אבל עדיין אין לי מיקוד בעיניים והאוזן השמאלית שלי סתומה.
    אני כבר ממש לחוצה ומחכה לחזור לעצמי.
    מה אפשר לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

הרופאה שלך המליצה על כדור טוב לסחרחורת. כנראה לוקח למערכת זמן להתאזן. תני לזה כמה ימים. הסטונרון עלול לפגוע בערנות, שימי לב. אם תחושת האטימות והסחרחורת לא יעברו תוך שבוע פני לא.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף ילד בן 3
    מרינה
    27/07/2009

ילד שלי בן שלוש כ-3 חודשים אחרונים סובל מנזלת אלרגית לפעמים חזקה ולפעמים כמעט ואין נזלת. בשבת בלילה התחיל להתלונן על כאבים במצח בין הגבות. לקחנו אותו למיון, בדק אותו רופא אף אוזן גרון הוא לחץ לו על המצח ולא כאב לו, הרופא אמר שיש לו פוליפים באף וצריך לעשות ניתוח. יש לי כמה שאלות

1. הוא נתן לו HISTADEX .במינון של 3CC לפני השינה פעם אחד ביום. והוא אמר לקחת במשך חודש, בבית מרקחת רוקח אמר לקחת 5 ימים ולא יכול להיות שרופא אמר חודש. מה דעתך?

2. האם אפשר לנסות פתרון תרופתי לפני הניתוח, כי שמעתי שבהרבה מקרים פוליפים חוזרים.

3. האם אפשר לבדוק סיבה לנזלת אלרגית ? לאיזה רופא צריך לפנות? האם יש קשר בין אלרגיה לפוליפים?

האם עושים צילום כדי לוודא שאכן מדובר בפוליפ באף?

תודה על תשובתך וסליחה על מכתב ארוך.

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים באף ילד בן 3

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

אני אישית נוהגת לצלם את האזור ולא לנחש רק לפי האף הסתום. אפשר לעשות בדיקות אלרגיה בגיל זה אבל לא תמיד הן אמינות. היסטדקס חודש נשמע לי יותר מדי. אפשר לקחת שבועיים אריוס או מספר ימים היסטדקס לראות אם יש בכלל שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיב אופטי בגרון
    אמיר
    27/07/2009

שלום

לפי יעוץ שלכם לבעיית גירוד והצקה בגרון כבר שנה
    קיבלתי מרופא משפחה לבצע בדיקת גרון עם סיב אופטי
    האם אפשר לקבל מידע על בדיקה זו
    ועד כמה היא קשה או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיב אופטי בגרון

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

הבדיקה קלה בידיים מנוסות. אני נוהגת לרסס את האף בחומר שמאלחש אותו מעט. הסיב מוחדר בעדינות דרך האף לחלק עליון של הגרון. הבדיקה ממש לא קשה ומסתיימת במהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה
    אלון
    27/07/2009

שלום,
    לפני כמה שבועות הרגשתי ירידה בשמיעה..
    רופא האאג אמר שיש לי הצטברות נוזלים ושכפותרי הT (עשיתי ניתוח לפני שנתיים) סתומים בשעווה.
    הוא נתן לי טיפות "סילוקסן" לשים 3 טיפות 3 פעמים ביום.
    והוא אמר שאאחרי 3-2 ימים אני ירגיש שיפור

עברו 4 ימים ואני עדיים לא מרגיש שיפור
    ובנוסף שאני שם את הטיפות באוזן שמאל הם חוסמות לי את השמיעה ממש.

ובנוסף אני לוקח כדורים לדלקת "ציפרודקס" .

אני ממש מפחד שיהי לי נזק קבוע.... ואני חושב להפסיק עם הטיפות.
    מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה

הוספת תגובה

• סתום

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

כפתור סתום כדאי לפתוח על ידי טיפות, כי אחרת לא יעשה את פעולתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קול צווחני
    הדס
    27/07/2009

בס"ד

בני בן שלוש וחצי. לאחרונה אני שמה לב שהוא מדבר בקול עדין ממש עד כדי כך שגורם לצחקוק של אנשים שחוזרים אחריו. כשהוא מדבר בקול שקט, לא חשים בבעיה כלשהיא. אך כשהוא מגביר את קולו, הוא נשמע "מצחיק". אני אומרת מצחיק אבל בתוך תוכי אני דואגת. אני מקווה שלא יצחקו עליו חס ושלום ושהבעיה אכן תפתר מאליה, או שצריך הפניה לרופא. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    קול צווחני

הוספת תגובה

• קול

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

קולו של ילד בן שלוש אינו הקול הסופי שלו אולם אם הקול השתנה אפשר לבדוק את מיתרי הקול על ידי הכנסת סיב אופטי דרך האף. נעשה במרפאות א.א.ג ילדים בבתי החולים השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה