מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה חריפה בשמיעהדפית שחר18/08/2009
הנני סובלת מירידה בשמיעה מגיל שנתיים דלקות חוזרות באוזניים ונוזלים לאחר שני ניתוחי כפתורים
הכנסה והוצאה צלקות רבות בעור התוף לאחרונה חלה ירידה חריפה בשמיעה אני יכולה לשמוע צלילים מאוד גבוהיים לא בצורה חדה אני קוראת שפתיים מגיל 3 וכך הסתדרתי כל השנים ההרפה בשמיעה במתבטאת ב אוזן ימין 65% ירידה בשמיעה ובאוזן שמאל שרידי שמיעה ירידה של 85% נקבע כי אני צריכה מכשיר רק באוזן ימין נקבע על ידי א.א.ג כי זוהי בעייה עיצבית ממה יכולה להגרם בעייה והחרפה זו והאם ניתן לתקנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009בדלקות אזניים ונוזלים בעית השמיעה הפיכה לאחר שפותרים את הבעיה על ידי כפתורים או אנטיביוטיקה. בעית שמיעה עיצבית היא סיפור אחר, שלרב אינו קשור לנ"ל והפיתרון שלו הוא מכשיר שמיעה. קשה לחוות דיעה בלי לראות את בדיקת השמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות לאחר השתלת עור תוף 2!אלעד18/08/2009
שלום רב ! אני סובל מאוזן שמאל מגיל צעיר , לאחר שעברתי כפתורים , השתלת עור תוף1 בגיל 8, והשתלת עור תוף2 בגיל 22, כיום בן 25 שומר על האוזן מפני מים כמובן.
מאז הניתוח האחרון נוצר חור קטן בתופית.
לפני כחודש חלה דלקת באוזן התיכונה שהלכה והתגברה עד שגילו שצמח שם PSEUDOMONAS קיבלתי טיפול אנטיביוטי PIPRECILIN דרך הוריד למשך שבוע , טיפות TOBREX ו- OFLIOX.
כעת שבוע אחרי שיחרורי במצב טוב , נתנו לי המשך טיפול בTOBREX
עדכנו אותי כי צמח שם פטרייה ושעלי לצרוך טיפות אגיסטן.
אני בסה"כ מרגיש טוב, וכבר אין לי כח יותר לצרוך תרופות, ומפחד כן מפחד
שכל ה"סלט" תרופות הזה , יגרום לי חס וחלילה לפגיעה בעור התוף/ירידה בשמיעה.
האם כדאי לי לגשת ל'דעה שנייה' אצל מומחה אוזניים? מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009כפי הנראה מה שקרה הוא שהשתל החדש נפתח והפסוידומונס נכנס עם מים. עליך להקפיד מאד שלא ייכנסו מים. כנראה יש בעיה באוורור האוזן על ידי חצוצרת האוזן המחברת את האוזן לאף, ולכן אתה סובל מאוזן זו כל השנים. לפעמים מרוב אנטיביוטיקה ורטיבות מקומית צומחת פטריה באוזן וכדאי לטפל גם בה באמצעות טיפות האגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ במיתרי הקולמורן17/08/2009
שלום הייתי שמחה אם תשיבו לי על שאלה לפי הרופא המטפל יש לי:לרינקס פוליפ המנגיוטי במיתרי הקול הימני עם יבלת תגובתית משמאל והרופא ממליץ ניתוח האם חייב לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ.
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009התשובה היא כן. פוליפ דמי יש לנתח כי לרב לא נספג לבד. אם היבלת מולו גדולה אני נוהגת להסיר גם אותה. שתיקה שבוע אחרי הניתוח היא חובה ואחר כך שעורי דיבור כדי שהעניין לא יחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ממושכיםמיכאלה17/08/2009
כואב לי הגרון בשבועיים האחרונים.
זה לא כאב שדומה לכאבים שהיו לי במקרה של דלקת כשאז כאב לי בצד אחדמאוד או באיזור השקדים. הגרון כואב לי לכל אורכו ואף כואב יותר בחלקו התחתון. הכאב הוא לא כמו כאב של דלקת כשבולעים או כשמגיעים לכאב בלתי נסבל. זה כאב נסבל אבל מציק ומטריד ולא חולף.
בנוסף, לאיודעת אם קשור, בתקופה האחרונה אני צרודה די הרבה ומאבדת לעיתים את הקול(אני מעבירה קורסים והרצאות ממושכות ) ואז הגרון כואב גם ליום יומיים והכאב נעלם.
אני בהריון בחודש שביעי ועם כלנושא שפעת החזירים אנימנסה לא להגיע לרופא אם לא חייבים. מה זה יכול להיות ומה כדאי לעשות??
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009כאבים כפי שאת מתארת יכולים לנבוע ממאמץ קולי ומתח של שרירים וכן מרפלוקס, עליה של מיצי קיבה לגרון. גם זה יכול להיות מוגבר בהריון בגלל הצרבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסים כרוניהילה כהן17/08/2009
שלום ד"ר,
אמא שלי , בת 58, אושפזה לפני 7 שנים בגלל סינוסיטיס ונתנו לה אנטיביוטיקה דרך הוריד. אחרי 7 שנים זה חזר, היא שוב אושפזה בפעם השניה, ולפני שנה ורבע בפעם השלישית. היא מרגישה לא טוב לאחרונה, ולכן הלכה לרופא מומחה. הוא אמר לה , כי היא סובלת מסינוסים כרוני, וכי טיפול תרופתי לא יעזור לה ועליה לעשות ניתוח fess המשלב תיקון מחיצה ואוסטאומה קטנה , שאפשר לשייף אותה באותו ניתוח (לפני 5 שנים היה 5 מ"מ).
רופא מומחה אחר אמר ,שרק צריך לעקוב כל כמה שנים אחרי האוסטאומה, ולפי דעתו
הכל נובע ממפרקי הלסת ואין מה לעשות .האם יש קשר בין מפרקי לסת לסינוסים?
יש לציין, כי בחודשיים וחצי האחרונים אמא סובלת משיעול כל שעתיים המלווה בליחה לבנה שתקועה בגרון ( בצילום ריאות הכל תקין). האם יש קשר בין שיעול שכזה לבין הסינוסים? או שמה זה אלרגיה?
איזו אבחנה היא הנכונה? האם עליה לעבור את הניתוח? האם הוא מסוכן? מהם סיכוייי ההחלמה?
איך נבחר את הרופא שינתח אותה , אם בכלל?
תודה, הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009כדי לתת תשובה טובה על הסינוסים יש לבדוק את אמא שלך וכן לראות CT מהזמן האחרון. אין קשר שאני יודעת עליו בין מפרקי הלסת לסינוסים מלבד זאת שבעיה במפרקי הלסת יכולה לגרום לכאבי ראש שאינם קשורים לסינוסים. ליחה יכולה להיות קשורה לנגר מהסינוסים. ניתוח ESS הוא ניתוח שבו המנתח צריך להיות בעל מיומנות גבוהה. יש כמה וכמה רופאי א.א.ג בארץ המיומנים לעשות ניתוח זה היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות בהריוןאור17/08/2009
שלום,
אני בשליש ה-3 להריון (חודש שמיני).
במשך כל ההריון יש לי תופעה של אוזניים נסתמות מידי פעם.
בשבע האחרון תדירות התופעה היא בכל יום וזה ממש מקשה על התפקוד היומיומי.
מהי הסיבה לכך? האם ישנו פתרון מקל?
אציין כי נבדקתי אצל רופא אאג לפני כשבועיים בשל בעיית גירודים באוזניים והוא מצא רק מעט יובש באוזניים.
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים פה?
אור18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה והריון
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009תופעה של אטימות לסרוגין באזניים בזמן הריון קשורה ברב המקרים לגודש באף המאפיין את ההריון. אם אכן האף גדוש אפשר להשתמש בתכשיר שמוריד גודש באף כגון טיפות סטרואידליות נגד אלרגיה הניתנות במרשם רופא. אם לא - חכי בסבלנות. ההריון עוד מעט יסתיים ויהיה שיפור. אם לא יהיה שיפור יהיה צורך לעשות בדיקת שמיעה ולבדוק יותר לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיסאחת16/08/2009
שלום, רציתי לדעת האם חולשת שרירים קשה יכולה להעיד גם על ברונכיטיס כרוני, האם בעיות בגרון וצורך להוציא ליחה וכו' לאחר בליעת מזון במצב של חולי מעידות על חולשת שרירים בדרכי הנשימה העליונות כתוצאה מברונכיטיס/בקטריה והאם יתכן במצבים אלו כי במקום שהנזלת תצא החוצה (דרך האף) היא נכנסת פנימה, ואם כן ממה זה נובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009ברונכיטיס אינה גורמת לחולשת שרירים קשה, עד כמה שידוע לי. לעומת זאת, בעיה נוירולוגית או בעיות שרירים מסוימות יכולות לגרום לבעיות בליעה ובעקבותיהן בעיות בדרכי הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אחת23/08/2009תודה על התשובה. אובחנתי כסובלת ממצב דלקתי בדרכי הנשימה העליונות (לא ריאות) כשלא ידועה הסיבה ע"י רופאת אא"ג, השאלה אם מצב דלקתי בדרכי הנשימה העליונות יכול להיווצר בגלל חולשת שרירים (במקרה שלי אני סובלת מתסמיני תשישות כרונית ופיברו), כשהוא כולל גם צורך בהוצאת ליחה שנראית בד"כ כמו קצף (גם לאחר בליעת מזונות שונים) או שזה ברוב המקרים נגרם ע"י וירוס או חיידק. האם זה יכול להגרם בשל זיהום מסוים באויר שנכנס לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ותוצאות ברהד.16/08/2009
אני בן 23 ואני סובל כבר כמה שנים, כל שנה בערך, מתופעה של חוסר שיווי משקל שמלובה בסחרחורות, תופעה שעוברת לאחק כשבוע-שבועיים..
עברתי בדיקת שמיעה - שיצאה תקינה לחלוטין!
עם זאת עברתי גם בדיקת ABR, בבדיקה הכל יצא תקין חוץ מזמני חיביון N5 באוזן ימין שם התוצאה 5.89, ונרשם לי כי מעט ארוך מהרגיל, מנגד באוזן השנייה N5 הראה 5.79, בתחום הנורמה.
שאלתי היא:
האם ממצא זה יכול להסביר את תופעת חוסר השיווי משקל? ואיזה בדיקות אפשר לעשות? הבנתי שאולי צריכים לעשות MRI.. מה יכולות להיות תוצאות הבדיקות?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת BERA
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009בבדיקת הBERA לא בודקים ישירות את מערכת שווי המשקל אלא את מערכת השמיעה השכנה. אם הBERA לא סימטרי אנחנו מפנים ל MRI כדי לוודא שאין גידול על עצב השמיעה. מדובר לרב בגידול זעיר ושפיר, והוא בהחלט נדיר. אני מציעה לחזור על ה BERA בעוד כמה חדשים ואם האסימטריה תישאר, לעשות אז MRI. בדיקה יותר ישירה של מערכת שווי המשקל היא בדיקת ENG. יותר חשוב שאף אוזן גרון יבדוק אותך בזמן התקף ויוכל למקד טוב יותר את הבעיה. אולי מדובר בבעיה של הקריסטלים באוזן הפנימית. בעיה זו נוטה לחזור כל תקופה מסוימת ויש בה סחרחורת סיבובית בעת שינוי תנוחה , לרב לצד מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רנטגן סינוסיםאסתי16/08/2009
ייש לי כשבועיים לחץ מעיק סביב עין שמאל, עם הקרנה לאזור שבין שני הגבות, כמו כן העין נפוחה קלות.
מעבר לזה, שנים אני סובלת מנזלת כרונית מדי בוקר, ולאחרונה הנזלת פסקה לחלוטין ופתחי הנשימה פתוחים לגמרי, אך תחושת הסתימות בהאנפוף לא נעלמו.
בביצוע צילום רנטגן סינוסים נכתבו הממצאים הבאים:
-רירית קלה בסינוס מקסילרי מימין.
-רושם לפלס נוזלי קטן בסינוס שמאל.
מה משמעות הממצאים?
האם יכול להיות קשר בין הממצאים לסימפטומים שאני מתארת?
תודה רבה,
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסים
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009עיבוי רירית יכול להיות במצבי אלרגיה ונזלת. פלס נוזלים מעיד לרוב על דלקת והצטברות של מוגלה בסינוס ומצריך טיפול. ביחד עם הכאב בצד שמאל זה מעיד על סינוסיטיס. הטיפול הוא לרב באנטיביוטיקה פלוס מורידי גודש שחשובים מאד לאוורור הסינוס המודלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחץ בחלק העליון של האף והמצחשרון15/08/2009
כבר יותר משנה אני סובלת מכאבים , לחץ וסחרחורות בחלק העליון של האף והמצח
הגעתי לבית חולים ואובחן ע"י רופא א.א.ג שאני סובלת מדלקת במערות האף וקיבלתי אנטיביוטיקה
לקחתי ועבר לי .
לאחר תקופה די קצרה הענין חזר לי וניגשתי לקופת חולים שוב לרופא א.א.ג והנל בלי הרבה עינין החליט שאני סובלת מורטיגו ונתן לי כדורים , לקחתי גם אותם אבל שום דבר לא השתפר
היום אני סובלת עדין מהענין, הרבה סחרחורות , כאבי ראש בעורף , לחץ בעינים ובמצח, בחילות
התור ה קרוב לרופא א.א. ג הוא רק ב1.9 והייתי לשמוע ממך את האבחנה שלך לגבי הנושא.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אסתי19/08/2009היי,
הייתי רוצה לשמוע איזה סוג של לחץ את חווה בעיניים, ואיפה, משום שאני סובלת מכאב בעין שמאל, מדי פעם מרגישה גם משהו במצח ובין הגבות, והייתי מעוניינית לדעת אם זה דומה לשלך.
כמו כן, איך אובחנת כסובלת מדלקת במערות האף?
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב,
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009כאבים במקומות שאתן מתארות יכול להיות לעיתים קשור גם במפרקי הלסת ושרירי הלעיסה וגם בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009אין אבחנות ללא בדיקה מקיפה. לעיתים אם יש חשש שמדובר בבעית סינוסים יש לבצע צילום או CT של הסינוסים. ורטיגו הוא סחרחורת סיבובית ולא לחץ בראש. בסינוסיטיס לרב יש גם נזלת או ליחה וגודש באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה בגרון ללא כאביםלוני15/08/2009
שלום רב,
מזה כחודש וחצי יש לי מוגלה על השקדים, גושים לבנים על הצלקות שיש לי בשקדים מרוב דלקות שהיו לי בילדות, אבל באופן מפתיע הבלוטות לא נפוחות ואין לי חום או כבאים בבליעה. האם זה נורמלי? האם כדאי לעשות משטח גרון? אשמח לתשובה בהקדם . שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונסילוליטים
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009כפי הנראה זו לא מוגלה אלא שאריות מזון ותאים מתים מהשקד המצטברים בתוך כיסים בשקד. זה נקרא טונסילוליטים. הם יוצאים בנגיעה בשקד ולעיתים בשעול.מסריחים למדי. זו לא מחלה. יש לגרגר אחרי כל ארוחה מים. אפשר להוסיף להם סודה לשתיה. כדי לנקות את הכיסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן ימין... מה יש לי?דורון15/08/2009
ד"ר יקרה, שלום רב;
א. שמי דורן, בן 31 (כמעט 2) - DJ במקצועי 1.83/78 בריא בדרך כלל.
ב. בעבר היה לי שיער ארוך וכן הרגשתי הפרעה באוזן ימין (כאילו השיער מפריע לי) לכן הייתי מרבה לסלק את השיער מאיזור האוזן. על כן ולאחר תקופה ממושכת - התרגזתי וגזמתי את כל השיער ולהפתעתי - הדגדוג המעצבן המשיך
ג. לאחרונה הדגדוג הפך לכאבים - אני מרגיש כאבים אלו במיוחד בזמן הקשבה למוסיקה רועשת.
ד. בנוסף, אני סובל מבעיה בדרכי האף; נזלת כרונית, אני לא יודע אם זה נחשב סינוסיטיס אבל האף שלי תמיד סתום וקשה לי מאוד לנשום דרכו. והקול שלי נשמע תמיד כמו מישהו שסותם את האף (גם כשהאף פנוי). ברקע קיימות מחלות כרוניות נוספות. אני מטופל בתרופות להורדת כולסטרול ובגלוקופאז'
ה. ביקרתי אצל רופאת אוזניים שאמרה שסה"כ האוזן שלי מלוכלכת ורשמה לי משחה שרק החמירה את המצב מכוון שלאחרונה הכאב רק החמיר והאוזן מתחילה להפריש נוזל חום-צהבהב.
חשוב לציין כי אינני סובל מאוזני השמאלית
אשמח אם תעני לי על השאלות הבאות;
א.מה יכולה להיות הבעיה באזני הימנית? כיצד ניתן לפתור אותה?
ב.מהו הגורם לבעייתי בדרכי האף לדעתך? כיצד אוכל לטפל בבעיה שבדרכי האף? איך ניתן לפתוח אותו? בהתחשב בעובדה שמכוון שאני מטופל בתרופות כרוניות - אינני מעוניין "להוסיף לסל" עוד תכשיר ואשמח לשמוע עצתך בעניין
ג.אילו חומרים ממיסים נזלת וליחה?
ד.אשמח לשמוע עיצות נוספות בעניין זה - בריאותי חשובה לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009נשמע כמו פקק באוזן שמאחוריו התפתחה דלקת. לך לא.א.ג שישאב את הליכלוך מהאוזן ויתן לך טיפות אנטיביוטיות אם אכן יש שם דלקת. הימנע מלהרטיב את האוזן למספר ימים. מובן שאני רק מנחשת על סמך הסיפור שלך ורק בבדיקה ניתן לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזרהשרון15/08/2009
אני בת 22
מזה כבר 4 חודשים שעבדתי עבודה מאומצת מול מחשב הרגשתי לא טוב
עשיתי בדיקות עינים(הכל תיקן-מלבד יובש מטופל) ובדיקות ראיה אצל אופטימטריסט-אובחן כי יש מאמת יתר של העינים וכי שימוש של משקף לעבודה מקרוב יעזור
מלבד זאת התלוננתי ועדין מתלוננת על תחושה מוזרה בעינים ובכל האיזור של הסינוסים(אין סינוסיטיס-עשיתי גם צילום כדי לראות זאת)
התופעות הלו הן כמו כבדות בעינים ומין תחושה של יובש בקרקעית או לחץ ברכות בעת מצמוץ
בכלל הרגשה של העינים ממש מוזרה
ניסיתי להרכיב משקפים/עדשות אבל זה לא ממש פתר את התופעה אולי הקל קצת.
להזכיר ולהוסיף אני אחרי ניתוח אף קוסמטי מזה 5 שנים כבר-ומחיצה עקומה שכניראה החריפה אחרי
א.א.ג אמר לי שיש לי 30% שימוש באויר באף עצם זה שיש קונחיות מוגדלות והמחיצה עקומה.
מכיון ואל מצאתי את התשובה בעינים ורפואה הזו-נמסר לי שכניראה כל זה נובע מהאף והמחיצה.
מבלד זאת לפעמים אני חשה סחרחורת כזו וחוסר אויר מעיין מחנק אבל למדתי לחיות ככה/ולישון ככה כבר 5 שנים מאז.הרגשה שבא לי לעצום את העינים כל הזמן שאין לי חוזק להחזיק אותן פתוחות ואף לפעמים טשטוש קטן בהתמקדות באיזה משהו בקריאה.
כל מי שלא היתי אצלו טוען שככל הניראה זה נובע מהאף.נשמע לי קצת מוזר שכבדות בעינים והרגשה של שורף או יובש פנימי נובע מהאף...(ושכל התופעות הללו לא מוכרות לרופא)
היו לפעמים שהרגשתי את כל האיזור של המצח ממש כמו מבעבע ו"שורף" פנימית ולחץ ברכות שעבר
כל מי שהייתי אמר לי שזה מהאף וזה יפתר אחרי הניתוח.
הכי הכי מצחיק זה שיצא לי להיות אפילו במקרה אצל פותחת בקפלים וששאלתי את השאלה אם זה באמת נובע מעינים או מאף נאמר לי שהכל מהאף!!! ושהניתוח באמת יביא לשינוי של הכל!
היתכן שכל הכאבים האלו כתוצאה מהאף באמת? ואם כן למה דווקא עכשיו אחרי שחמש שנים אני כבר עם המחיצה ככה.
אשמח לתשובה מהירה מכיון שחיי כבר ממש השתנו בעיקבות כל הסגה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
שרון15/08/2009לא יודעת אם זה ישנה אבל אציין
שאחרי ביקור אצל הא.א.ג
הוא אמר לי שממש שומעים שהדיבור שלי מהאף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף ועיניים
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009יתכן שיש בעיה באף שאותה ציינת וצריך לשקול איך לפתור אותה בלי להחמיר את מצב האף, אבל אני חייבת לציין שכל שאר הדברים שציינת נראים לי דווקא מהעיניים. האם עבר מספיק זמן מאז עשית משקפיים? האם טיפלת ביובש בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה להזהר...אוסנת13/08/2009
לאחר ניתוח שקדים ופוליפים כמה זמן נדרשת החלמה, וכיצד ניתן להשגיח על תינוק בן 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009לאחר ניתוח שקדים ואדנואידים הדבר הכי חשוב לשים לב אליו הוא דימום. חשוב שהילד לא מדמם. אם מופיע הדימום הקל שבקלים יש לפנות מידית לחדר מיון. כמו כן כדאי לשים לב שלמרות הכאב בגרון מכריתת השקדים, הילד שותה מספיק ולא מתייבש. בגיל שנתיים הדרך הטובה לבדוק זאת היא על ידי וידוא שהחיתולים רטובים. אגב, במקרה שם דום נשימה בשינה עקב שקדים גדולים לא חייבים לכרות את השקדים אלא ניתן גם להקטינם באמצעות טכנולוגית הקובליישן. מנסיוני הניתוח פחות כואב וההחלמה קלה יותר. ההחלמה מכריתת אדנואידים קלה בין כה וכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן+ כאב ראשאילנית12/08/2009
האם ייתכן מצב, בו עקב דלקת באוזן, הכאב העיקרי המורגש הינו ברקות?
או לחילופפין, האם כאב ראש / רקות חזק הוא זה שמקרין לאוזניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן13/08/2009גם דלקת אוזן יכול הלהקרין לראש וההפך בהחלט. ביחוד דלקות חיצוניות של התעלה הגורמות יותר להקרנת הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)