מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה מוגדלותקרין14/07/2009
הכל החל מנפיחות תת ליסטית בצד שמאל, הדבר העלה חשד לדלקת בבלוטת הרוק, הופנתי לאולטרסאונד וגילו שיש בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כל צוואר שמאל, כעבור מספר ימים נעלמו הבלוטות המוגדלות שחשתי בתת ליסטי והועברו לעורף השמאלי מתחת לאוזן, הופנתי לFNA אך ביום הבדיקה נעלמו הבלוטות הנפוחות ולא הורגשו, מספר ימים לאחר מכן הם חזרו ואליהם התלוו כאבי ראש, תחושת לחץ באף וכאבי צוואר, מה אני צריכה לעשות? מה זה? יש לציין שהכל החל לפני כחודש וחצי ואני אדם בריא בדר"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם?
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009הם בוצעו בדיקות דם? בדיקות לוירוסים? אולטרסאונד ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת שקדיםמיה14/07/2009
אני סובלת מדלקות גרון בצורה חריפה ביותר, זו הפעם החמישית ב - 7 חודשים. עשינו משטחים לכל המשפחה לא בזמן מחלה ומצאו שבתי הפעוטה נשאית של ספרטוקוק A ובגלל זה אני חולה. עושים משטח שאני חולה והספרטוקוק אותו דבר . בזמן בריאות יש לי פלורה רגילה. אחד מהפתרון שהרופא נתן לי הוא ניתוח ויש לי כמה שאלות : איזה מנתח עושה את הניתוח? מוחמחה באף אוזן גרון? מה עושים בדיוק בניתוח ? האם ניתוח באמת מועיל ומה הסיכונים? האם לדעתך יש טיפול אחר חוץ מניתוח או לקחת אנטיביוטיקה לזמן ממושך? אודה על תשובתך. מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפעוטה הנשאית טופלה?
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009אם היא ממשיכה לשאת את החיידק את תידבקי כל הזמן. אם היא חיובית לסטרפ. הייתי נותנת לה אוגמנטין לשבוע או עשרה ימים ואז אולי יהיה שקט . הניתוח אכן מבוצע על ידי א.א.ג. בניתוח כורתים את השקדים. הוא מועיל בדלקות גרון עם סטרפ. ברב המקרים. הסיכון העיקרי הוא דימום אחרי הניתוח ולכן משאירה בהשגחה בבית החולים ללילה אחד ואם חלילה יש דימום גם לאחר שעוזבים את בית החולים יש למהר לחדר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה צווארית נפוחה ומוגדלתליפז14/07/2009
שלום רב,
אני בת 27 (כרגע בהריון חודש רביעי). מגיל 15 אני סובלת מבלוטות לימפה צוואריות מוגדלות, נפוחות מאוד וכואבות מאוד. במשך כל 3-5 חודשים מתנפחות הבלוטות וגורמות לכאבים עזים, כאב ראש, חום, כאבי שרירים, ממש כמו שפעת. הבעיה לא חולפת ללא שימוש באנטיביוטיקה!
כל משטחי הגרון שעשיתי יצאו תקינים, אולטראסאונד שעשיתי יצא תקין, רופא א.א.ג. לא הצליח לעלות על הבעיה. אפילו הופניתי למרפאת Pappa - פאפא בתל השומר לאבחון המחלה אצלי, אבל הפרופסור המאבחן החליט שכנראה אין לי את המחלה.. יש לציין שאני סובלת גם ממחלת FMF.
אני סובלת ומיואשת כבר!!! כל פעם שזה מופיע אני משותקת למיטה למשך 3 ימים לפחות עם אנטיביוטיקה.
האם יש משהו שפספסנו? צורת אבחון אחרת שניתן לעשות בכדי לעלות על הבעיה?
אני כבר ממש ממש מיואשת!!!
תודה על התייחסותכם,
ליפז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009נראה לי שנעשה בירור בכוונים נכונים. אולם מאחר ומשך ההחלמה שלך ארוך למדי בכל התקף אם הבנתי נכון, אז אולי כדאי פעם אחת לנסות טיפול בסטרואידים כמקובל ב PFAPA כבר בתחילת המחלה. אם זה יועיל תוך כמה שעות, הרי שכנראה מדובר בנ"ל. אם לא- דלקת גרון כלשהי 2-3 פעמים בשנה אינה דבר נדיר. ישנם אנשים הרגישים יותר בלע ונדבקים כאשר מישהו חולה לידם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כן - לאגל14/07/2009
שלום רב.
לאחרונה ביקרתי אצל מומחה א.א.ג שהמליץ לי לשקול אפשרות של ניתוח להוצאת שקדים, זאת עקב דלקות שקדים חוזרות ונשנות עם תקופות החלמה ארוכה מאוד (4-5 דלקות בשנה וכשבוע מנוחה עד חזרה לשגרה לאחר כל דלקת). בפגישתנו, צייניתי כי רוב דלקות הגרון שלי היו חידקיות, מה שהסתבר כלא נכון. לאחר שהוצאתי את היסטוריית המחלות שלי זיהיתי כי דלקות רבות היו ויראליות ללא צורך בטיפול אנטיביוטי (אך עם אותה תקופת החלמה). שאלתי היא האם ההמלצה לניתוח להוצאת שקדים היא רק עבור דלקות חידקיות או הוצאת שקדים תוריד לי באחוז מסויים גם את דלקות הגרון הויראליות הרבות.
בברכה
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009מקובל לכרות שקדים כאשר מדובר בדלקת חיידקית. 5 דלקות בשנה אחרונה, או 4 בשנה בשנתיים אחרונות וכד'. אם הרב לא חיידקי, לא בטוח שזה יעזור כי הדלקת היא בלע האחורי ולא בשקדים. מצד שני, האם באמת משטחי הגרון בוצעו תמיד? האם בצורה נכונה? כדאי לנסות לעקוב מעכשיו לתקופה מסוימת ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן במיתרי הקולגלית הדס14/07/2009
אבי בן 59 לפני שבוע עבר ביופסיה בגרון והיום הודיעו לו שזה גידון סרטני הייתי רוצה בבקשה לדעת מהם סיכויי ההחלמה הגידול נמצא במיתרי הקול תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009אם מדובר בסרטן מיתרי הקול בשלבים ראשונים, כלומר מוגבל למיתר וללא פגיעה בתנועתיות המיתרים, סיכויי ההחלמה בטיפול של הקרנות או ניתוח מקומי, טובים מאד מאד. ככל שהסרטן יותר גדול ומפושט, הטיפול יותר קשה וסיכויי ההחלמה פוחתים. בסך הכל זהו סוג גידול שניתן לטפל בו די בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים עקב צלילהנמרוד12/07/2009
שלום רב,
בשנתיים האחרונות, אחרי כל צלילה מתפתח אצלי דלקת אוזניים (לרוב בשתי האוזניים...). לטענת רופא אאג אצלו אני מטופל, זה נובע מצינון. בלי ציניות, כנראה שאני מצונן הרבה וזה נשמע הגיוני, אבל האם ניתן למנוע את הדלקת, על ידי פקקים או תרופה או כל פתרון אחר?
המון תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להבדיל
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009אם מדובר בבעיה באוזן התיכונה זה קשור כנראה לצינון או לצלילה בזמן צינון. במקרים כאלה כדאי לקחת כמה ימים לפני הצלילה תרופות נגד אלרגיה או מורידי גודש, אולי זה ימנע את הבעיה. אם מדובר בדלקת אוזן חיצונית, זה מחידק הנמצא במים, ואז רצוי להימנע מניקוי אזניים עם קיסמי אזניים, ולשים טיפות אנטיביוטיות מיד אחרי הצלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק כתוצאה ממסטיקיםpeace12/07/2009
שלום, לא ידעתי לאיפה לשייך את השאלה הזאת אז אני אפרסם אותה במספר פורומים..
בזמן האחרון כשאני אוכלת מסטיקים (בעיקר אורביט מעטפה התכלת) לאחר מספר לעיסות אני מרגישה מן גירוד כזה בגרון ולעתים זה אף מוביל לחנק של מספר שניות, בלי שהמסטיק נמצא בכלי הנשימה אלא נמצא בין השיניים..
רציתי לדעת אם זה בגלל מרכיב מסויים שנמצא בתוך המסטיקים ואם אני צריכה להזהר ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שני20/07/2009אם זה גורם לגירוי עדיף פשוט לא ללעוס את סוג המסטיק המסוים.
לא תמיד יודעים למה משהו גורם לך לתגובה כזאת, לפעמים זה עובר אחרי שהגוף מתרגל למסטיק ולפעמים לא.
יש להימנע מהסוג הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד21/07/2009יתכן שאת אלרגית למרכיב כלשהו או שהמנטה גורמת לרפלוקס של חומצה מהקיבה לגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה12/07/2009
מה ההבדל בין בדיקת בריום לבדיקת וידאופלורוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
ד''ר אביגיל ארד22/07/2009בדיקת בריום בודקת את מערכת העיכול ולא את התיפקוד. וידאופלואורוסקופיה נעשית בהסרטה רציפה תוך מתן מזון מעורבב בחומר ניגוד ובודקת את מנגנון הבליעה בפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות כרונית?גוןדו12/07/2009
מזה כ-3 חודשים כאבי גרון (לא ממש כאבים אלא תחושה של קושי בדיבור לפעמים) , לעיתים אני חשה מחנק בגרון וצרידות שגורמת לי לשיעול
לעיתים אני מרגישה ש"קשה לי לדבר" , אני לא זוכרת מה גרם / יכל להשפיע על זה
הלכתי ל-3 רופאים רופא צבאי והיא אמרה לי לקחת מוקיספן - לא עזר
רופא מס'2 אמר לי לקחת אוגמנטין -איבחן את זה כ דלקת כרונית בשקדים והמליץ על הסרתם
רופא האחרון מומחה אא"ג נתן לי מרשם ללוזק והמליץ לא לאכול שוקולד וכו' אמר ש מיצי קיבה עולים לגרון , לא אהבתי את היחס והאבחנה שלו בכלל .
מציינת שאני חיילת כרגע , אבל אם אפשר בבקשה לתת חוות דעת + אולי לקבוע פגישה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
ד''ר אביגיל ארד21/07/2009התופעות שאת מתארת יכולות אכן להתאים למקרה של חומצה מהקיבה שעולה לגרון. זה נקרא רפלוקס. כדאי לנסות לקחת את הלוסק כפי שהוא המליץ במשך חודש רצוף. מובן שצריך לבדוק אותך כולל הגרון ומיתרי הקול כדי לוודא זאת וכדי לראות מה מצב מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומותיש12/07/2009
שלום,
אני בהריון בשבוע 24.
ממש מתחילת ההריון אני סובלת מאזניים סתומות ומאף סתום במשך רוב שעות היום.
הבנתי שזה קשור לעודף נוזלים שמצטברים בגוף במהלך ההריון.
העניין מציק לי מאוד. ניסיתי הרבה שיטות אבל לא מצאתי דרך לטפל בזה או להקל ואשמח להצעות בנושא.
בנוסף, שמתי לב שבשעות בהן אני חווה את התופעות הנ"ל (כאמור, רוב שעות היום) קשה לי מאוד להתרכז בכל עיסוק שהוא ואני חסרת סבלנות כלפי האנשים הסובבים אותי (וגם לעצמי כבר אין לי כוח כשאני ככה...).
האם יש קשר בין אוזניים סתומות לבעיות של קשב וריכוז?
האם יש מה לעשות בנידון, מתוך הנחה שאת בעיית ה"סתימות" לא ניתן לפתור, אלא לאחר הלידה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום והריון
ד''ר אביגיל ארד21/07/2009אכן, בעיה של גודש באף ולפעמים אפילו דימום מהאף, שכיחים בהריון. ודאי ניסית מי מלח לאף, אבל אם זה לא הועיל ניתן לתת תרסיס על בסיס סטרואידלי כמו שנותנים באלרגיה. מותר בהריון ויכול לעזור קצת. גשי לרופא א.א.ג שלך והוא ירשום לך זאת. כאשר האף גדוש זה גורם לפעמים לתחושת אטימות באזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד קול לעיתים קרובותהלנה10/07/2009
הסיפור שלי מעט מורכב ..זה התחיל לפני שנתיים בערך כשאיבדתי את הקול פניתי לא.א.ג
הוא אמר שעלי לעבור ניתוח כי נולדתי עם מבנה אף פנימי פגום , עברתי את הניתוח ומאז הכל
השתנה , אני סובלת משיעול כרוני הנזלת אם היא שקופה וצמיגית ואם היא משנה את צבעה
לא עוברת דרך אפי אלא דרך הפה שגורם לי לגירוי תמידי ולשיעול מציק .
לפני שבועיים איבדתי שוב את קולי פניתי לרופא א.א.ג אחר שהציע לי ניתוח עקב צילום
שגילה שאני סובלת מסינוסיטיס ומסתבר שאני סובלת כהגדרת הרופאים מאלרגיה כרונית
על מנת להימנע מניתוח פניתי לרפואה אלטרנטיבית אבל לא ממש הועיל ,במקביל קיבלתי
מרופא א.א.ג טיפול אנטיביוטי עם אוגמנטין 875 במשך שבוע ימים , הייתי מאוד חלשה ולא יכולתי
לתפקד , הקול חזר בהדרגה , היתה הפוגה מסוימת אבל השיעול והנזלת חזרו ושוב איבדתי
את קולי , האמת שאני מיואשת כי אני לא יודעת אם ניתוח יעזור ואיך אפשר להמשיך בצורה כזו
כשאני מאבדת את הקול , טיפול תרופתי לא ממש פותר את הבעיה וזה פוגע בתיפקודי בעבודה
כך שאני אובדת עצות ומבקשת את עצתכם אולי יש פיתרון לבעיה המתמשכת הזו שלא מניחה לי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/07/2009אם הבעיה אכן נגרמת מנזלת תמידית הנובעת מבעיה בסינוסים. יש לבצע CT סינוסים על פי זה ניתן להחליט אם ניתוח יכול להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת ציסצה טירוגלוסלית.נעמה10/07/2009
לבני בן השנתיים ו-8 חודשים ישנה ציסטה טירוגלוסלית, עד היום לא היו סיבוכים.לאחר בירור עם א.א.ג , נאמר לנו שיש להסירה. האם זו חובה(ולמה) או שיש דעות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה תירוגלוסלית
ד''ר דן גוטמן11/07/2009כן כשיש ציסטה כזו יש להסירה בניתוח מאחר והיא נוטה להיות מודלקת ואז ניתוח הופך למסובך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשקדיםדורון08/07/2009
שלום,
אני חייל בן 22 עברתי ניתוח להסרת שקדים בגיל 8.
בימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים חזקים בגרון בזמן בליעה, חום עולה ויורד בין 37.5 ל-39,
הרגשה כללית רעה וחולשה.
הלכתי להיבדק אצל רופא היחידה והוא טען שיש לי דלקת בשקדים האם זה הגיוני למרות שעברתי ניתוח להסרת שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/07/2009לעיתים גם לאחר הניתוח נשארת ריקמת שקד קטנה באזור והיא לעיתים נעשת מודלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוףיסמין08/07/2009
שלום,
לאחותי בת ה-15 גילו בבדיקת FNA פפילרי קרצינומה בבלוטת התריס בגודל 2 ס"מ
ייעצו לנו לבצע ניתוח להסרת בלוטת התריס.
רציתי לדעת האם יש השפעה לגיל?
וגם האם יש צורך במנתח אץאץג או שמספיק כירורג כללי?
האם יש המלצות לכירורג מתמחה בתחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת התריס
ד''ר דן גוטמן11/07/2009זהוא הגידול הסרטני בבלוטת התריס הנפוץ ביותר. אולם אל דאגה כי ניתוח להסרתו לרוב פותר את הבעיה וגורם להחלמה מלאה. את הניתוח הזה מבצע רופא א.א.ג שעוסק בניתוחי ראש צוואר.
אנחנו בבלינסון מבצעים את מספר הניתוחים הכי גדול בשנה בבלוטת התריס
ואני עוסק רבות בתחום זה. אשמח לעזור
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבעו לי תור לניתוח גרון לא נכון!רוסלן08/07/2009
שלום,
הנני סובל מדלקות גרון חוזרות, והפסקות נשימה.
לאחר בדיקת רופא א.א.ג הופנתי לבדיקת שינה.
בבדיקת שינה התגלה שאני סובל מהפסקות נשימה.
בביקור חוזר אצל רופא א.א.ג התגלה שאני צריך לעשות ניתוח להורדת השקדים ולהסרת החיך השמאלי (מכיוון שהוא נפוך ומקשה על הנשימה)
חיכיתי כחודשיים וחצי לתור וקיבלתי הזמנה, לניתוח FESS .
לאחר שיחה טלפונית מול הפקידה בבית החולים,לבירור איזה בדיקות לבצע , כתוב בהזמנה שצריך תוצאת CT ,וכתוב לי שהוא כבר בוצע. וזה טעות כי לא ביצעתי שום CT .
לאחר בירור חוזר מול הפקידה של הבית חולים, היא נתנה את התיק שלי לעיון של רופא,
לאחר מכן נודע לי שהם טעו ואני צריך לעשות ניתוח אחר בכלל.
לאחר הבלבול אני כבר לא יודע אם הפקידה טעתה או לא
אולי אני צריך לבצע ניתוח FESS.
היחס שקיבלתי מהם ממש לא מקצועי, לא נראה הגיוני לקבוע לבן אדם תור לניתוח שלא מתאים לו בכלל. ואם לא הייתי מתעקש שיבדקו את התיק האישי שלי לא היו עולים על הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/07/2009אכן נראה שהם טעו ונקבע לך תור לא נכון אולם כשהיית מגיע ביום הקבלה הרפואית הטעות היתה מתבררת. אל דאגה לא היית עובר את הניתוח ללא צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)