מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזלת כרונית לילדה בת 7איתן זך11/02/2009
שלום, בתי בת 7 סובלת מאז נולדה מנזלת כרונית עם עליות וירידות בעוצמתה. הדבר משפיע על איכות החיים שלה ללא ספק. הנזלת איננה מתפתחת למחלות כגון שפעת הצטננות עם חום וכו'.. ירידה קלה בשמיעה שלה כבר חזרה למצב תקין לחלוטין. בדיקת רופא אף אוזן וגרון בזמנו שהצביע על צורך גבולי בניתוח כפתורים לא שיכנע אותנו ההורים שזה מה שנדרש.. מה ניתן לעשות ? בתודה מראש, איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד15/02/2009יתכן ומדובר בנזלת אלרגית. יתכן ומדובר בהגדלה של אדנואידים, מה שקוראים "פוליפים". זאת אפשר לבדוק על ידי צילום צדדי של הגולגולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בסטרופוקוקוס בגרוןחמוטל11/02/2009
בס"ד שלום ד"ר גוטמן לבני בן השנתיים ועשרה חוד' יש סטרופטוקוקוס בגרון ומהיום יקבל אנטיביוטיקה ל-10 ימים. לפני מס' ימים היה לו חום ליומיים ,התברר שיש דלקת בגרון ובאוזן אחת אשר לא מצריכה עדיין טיפול אנטיביוטי והיום הגיעו תוצאות המשטח. שאלותיי: לפני כשבועיים הבת שלי היתה עם חום גבוה 39.6 ללא ממצאים(גרון/אוזן/ריאות וכו')והיום בריאה. האם יכול להיות שגם לה החיידק והיא שהדביקה את הילד? האם החיידק מדבק? איך נדע אם נדבקנו? (מחייב חום?) האם כדאי לעשות לילדה משטח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפ
ד''ר אביגיל ארד15/02/2009איבחון סטרפ. במקרים בהם לא היו ממצאים ברורים בגרון הוא על ידי משטח גרון. גם מי שנושא סטרפ. מסוג A ולא מרגיש חולה, יש הממליצים לטפל כדי למנוע הדבקות בתוך המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חוש ריחלירון11/02/2009
שלום אני בן 26 ויש לי סטיית מחיצה באף לצד שמאל עם קונכות תחתונות מוגדלות. בשנה וחצי האחרונות אבד לי חוש הריח לחלוטין ואני לא מצליח להריח אפילו בושם בקצה האף. מה שמעניין הוא שאחת לכמה חודשים בהם אני מקורר,לאחר ההתקררות/הצטננות חוזר לי חוש הריח לתקופה של כ-10 ימים ושוב נעלם בהדרגה עד לאובדן מלא. כלומר,לא מדובר על בעיה נוירולוגית. רופא א.א.ג רשם לי תרסיס רינולאסט + כדור טלפסט (זאת למרות שאין רקע אלרגי). האם טיפול זה עשוי להועיל לי?תוך כמה זמן אפשר לבחון את האפקטיביות של הטיפול? מה יכול להיות כיוון טיפולי אחר(כדורים נגד גודש בסינוסים,הקטנת קונוכות וכו'?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר אביגיל ארד15/02/2009את הרינולסט יש לקחת מספר שבועות ברצף. אם לא מועיל ניתן לנסות תרסיס על בסיס סטרואידלי כגון פליקסונייז. אפשר לנסות גם סטרואידים לזמן קצר בצורת כדורים או זריקה. אם זה עוזר והקונכיות שוב מתנפחות, יש דרכים כירורגיות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנוזלים באוזןדריה10/02/2009
אובחנו אצלי נוזלים באוזן וירידה רבה בשמיעה , רופאה המליצה על טיפול בסטרואידים , אך קיימת עדיין התלבטות בקשר לכך בשל בעית יתר לחץ דם . שאלתי האם טיפול בסטרואידים הנו יעיל ? האם יש כדורים המייבשים נוזלים באוזן ? האם ניתן לערוך צילום רנטגן באוזן כדי לאבחן בוודאות את מקור הבעיה ? תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באזנים
ד''ר אביגיל ארד16/02/2009לפני סטרואידים ממליצה לנסות מורידי גודש ותרסיס סטרואידלי דרך האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעיל ???אין תגובותH-S10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הפורום פעיל.
ד''ר אביגיל ארד16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך לפיתוח קול ושמירה על הקולאוהד ל.10/02/2009
שלום, רציתי להפנות את תשומת לב הקוראים לאתר חדש המהווה מדריך מקצועי לפיתוח קול, וכולל טיפים חשובים ועצות, כמו שאלות ותשובות וייעוץ במייל. מומלץ !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
ד''ר אביגיל ארד16/02/2009אבל לא צירפת את כתובת האתר. נשמח מאד לקרוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכיםרון09/02/2009
כואב לי כבר כמה ימים הראש , היום התחיל לי גם כאבים באוזניים וכאשר אני בולע את הרוק חזק , אני שומע כמו חריקות באוזניים וכאילו פקק עומד לצאת לי מהאוזן , בנוסף לאילו יש לי נזלת בכמויות , היא שקופה ויורד לי גם הרבה מים מהאף , מה מומלץ לעשות ? תודה מראש ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לגשת להבדק
ד''ר דן גוטמן10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמור09/02/2009
שלום!! שנה וחצי אני סובלת מצפצופים באוזניים, לחץ באוזניים ותחושת חוסר שיווי משקל. יש פעמים שזה ממש חלש ולא מפריע לי אבל יש לפעמים כמו התקפים כאלה שזה ממש חזק.הייתי אצל שני א.א.ג, עשיתי בדיקת שמיעה(יש ירידה קלה בשמיעה באוזן שמאל), ENGןCTוהכל תקין.אני ממש מיואשת זה ממש מפריע לי.. יש לך אולי הצעה? תודה רבה יום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/02/2009אם ה ENG תקין סימן שהסחרחורת לא קשורה לבעיה באוזן ויש לחפש סיבה אחרת לסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדנה09/02/2009
כל פעם כשאני נוגעת בשקדים שלי וקצת לוחצת כואב לי,אני לא יודעת מה הסיבה,אולי יש לי בעיה בשקדים ואני צריכה לעשות ניתוח?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה..
שרון09/02/2009אפאחד לא עונה לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן10/02/2009נשאלת השאלה למה את לוחצת על השקדים?? אף פעם לא שמענו על מישהוא שמכניס אצבע ולוחץ על השקדים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטנטוןH-S07/02/2009
מקריאת מאמרים בנוגע לטנטון עולה כי קיים טנטון קבוע וכזה שאינו קבוע .. הנני סובל מטנטון הבא לידי ביטוי מידי יום ורק כאשר הנני נמצא בסביבה שקטה ובמיוחד לפני שינה . כיצד אם כן ייתכן מצב של טנטון קבוע (האם בסביבה רועשת יכול להופיע טנטון ?) האם המצב שהנני מתאר נופל בקטיגוריה של טנטון קבוע ? או טנטון שאינו קבוע? אודה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר דן גוטמן10/02/2009הטינטון הינו קבוע רק שבסביבה רועשת קיים מיסוך ואתה לא שומע את הטינטון. בסביבה שקטה ללא רעשי רקע לפתע הטינטון נשמע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בתוך האוזןנועה07/02/2009
בימים האחרונים מגרד לי בתוך אוזן ימין, ממש בתוך התעלה. כמה דקות אחרי שאני מגרדת עם מקל אזניים מגרד לי שוב ואני כבר לא יודעת מה לעשות. המקל אזניים יוצא נקי לגמרי ואני מודה שאני מכורה לניקוי ואזניים (לפחות פעמיים בשבוע). מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לגשת ל א.א.ג לקבל משחה
ד''ר דן גוטמן10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.t. מערות הפניםריטה06/02/2009
עשיתי c.t. מערות האף לאחר בעיות שנוצרו בגלל הרמת סינוס בשיניים 14 ו-15. הממצא: סריקות במנח אקסיאלי לברור מלאות במערות הפנים לאחר השתלת שיניים. מחיצת האף במקומה. קונכות תחתונות מעט גדושות. מצב לאחר השתלת עצם ושן בלסת עליונה מימין. השתל הגרמי בולט לריצפת הסינוס ולתוך חלל הסינוסים עם עיבוי רירית הקפי ומלאות רקמה סביב הבלט הגרמי בעיקר בחלקו האחורי. מלאות והצרות במאטוס מימין. עיבוי רירית קל בתאים אתמואידליים קדמיים מימין. איוורור תקין של סינוסים ספנואידליים ופרונטליים. אין הרס גרמי. ארובות עיניים תקינות. עד שיגיע מועד הביקור אצל הרופא אני מאוד מתוחה. אני מפחדת שצריך להוציא את הכל. בתודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/02/2009למורות המלל הרב לא קיימים ממצאים משמעותיים בתשובת ה CT ואין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי מערות האף
ריטה17/02/2009לפי התוצאה ב-c.t. הרופא אמר שאני צריכה לעשות ניתוח לניקוי מערות האף בגלל זיהום שנוצר בעקבות השתלת העצם. רציתי לדעת את דעתכם על ניקוי מערות האף במי מלח. יש כלי מיוחד לזה. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ושיעול מחניקמירים06/02/2009
שלום דוקטור: אשה בת 59 מעשנת מעל קופסה ביום בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי גרון חוזרים. לפני כשבוע התחילו לי כאבי גרון מלווה בכאבי ראש ושיעול. וכשאני משתעלת כואב לי הגרון.והראש ממש מציק לי במשך שעות היום אני נבדקת אצל רופאת אאג היא תמיד מציינת אודם בגרון ללא דלקת ומציעה לי לקחת כדור לכאבים או כדורי מציצה שאלתי היא איזה בדיקות מעמיקות יותר אני צריכה לעבור?אולי זה סרטן? אולי בלוטות לימפה מוגדלות? אני פשוט לא יודעת מה עלי עוד לעשות?אנא מאוד אשמח לשמוע את דעתך . תודה ושבת שלום
ד''ר דן גוטמן10/02/2009הבדיקה שצריך לעבור היא בדיקת א.א.ג יסודית.
הסתכלות לכל האורך של המערכת עד לגובה מיתרי הקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל קרבי עם חור בעור התוף - דחוף.מתן06/02/2009
למומחים שלום, מזה שנתיים אני סובל מפגיעה באוזן ימין, עור התוף משוך כלפי פנים תמידית בעקבות חסימה במעברים בין האף לאוזן דבר זה מונע איורור של האוזן ובכך לדלקות חוזרות באוזן זו. השבוע סבלתי מדלקת ובמהרה הנוזלים מילאו וגדשו את האוזן עד שלא עמדה בכך וניקבה חור בעור התוף (אבחנת הרופא הצבאי) טופלתי כהרגלי באנטיביוטיקה (מוקסיוויט/מוקסיפן) ובטיפות אוזניים. הוצע לי בעבר, תחת מעקב של מומחה א.א.ג לבצע ניתוח כפתורים לשמירה על איורור האוזן ובנסיון למנוע את הדלקות. מאחר ואני חייל קרבי וחניך בסיום קורס למפקדים, רציתי לדעת את ההשפעות של מצבי כעת: כמה זמן לוקח לעור התוף להחלים? מה מותר ומה אסור במצבי? האם מומלץ לבצע את הניתוח? ידוע לכם על פגיעה בפרופיל הצבאי בעקבות החור ו/או הניתוח? אשמח לתשובה מהירה מכיוון ומידע זה הכרחי להחלטה שאאלץ לקבל השבוע לקראת סיום הקורס.
ד''ר דן גוטמן10/02/2009בדרך נקב כזה בעור התוף נסגר לאחר מספר ימים ועם חלוף הדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםמיכל06/02/2009
אמי סובלת כבר יותר מחודש מהאוזניים. בהתחלה היו כאבים חזקים. הרופאה איבחנה פטרייה ונתנה טיפות. לאחר מספר ימים אימיט פנתה לרופא נוסף שטען כי יש לה נוזלים באוזניים ולא פטרייה ונתן לה כדורים. כיום אין לה כאבים כבר אך אינהשומעת טוב לטענתה כאשר היא שוכבת האוזניים משתחררות אך דווקא שהיא קמה הן נסתמות מחדש. כיצד ניתן לטפל ומדוע זה נמשך כל כך הרבה זמן ואף אבחנה אינה תואמת. תודה
ד''ר דן גוטמן10/02/2009אני ממש לא וידע מה לענות כי לא בדקתי אותה ישנם כאן דברים סותרים ולא ניתן לומר ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)