מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזלים באוזנייםרינת26/02/2009
שלום, בני בן שנה ביצענו לו בדיקת שמיעה במכון שמיעה והוא לא עבר אותה עקב נוזלים באוזניים. איך מטפלים בנוזלים אלו? האם עובר לבד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
רינת26/02/2009שכחתי לציין שהילד אחרי דלקת ריאות וצינון, מטופל באנטיביוטיקה ואינהלציות עם בודיקורט ייתכן והנוזלים יעלמו ע"ב הטיפול הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצונן בן שנה עם נוזלים באזנים
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009בשלב זה הייתי רק עוקבת אחריו. הצינון יעבור, הקיץ יתחיל, ואז כדאי לבדוק שוב את האזניים והשמיעה. תנו לשמש צ'אנס.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריותמישהי25/02/2009
ערב טוב... לפני פחות מחודש הלכתי לרופא אף אוזן גרון בשל בעיות קשיי נשימה וחנק בזמן שינה לאחר בדיקה הרופא אמר לי שהריריות בצד שמאל של האף נפוחות ויש לי גודש הוא נתן לי תרסיס לאף בשם :פליקסונז האם זה אמור להוריד את הנפיחות? ועוד שאלה הוא אמר לי שאין טיפול אחר לתופעה האם זה נכון??(התרסיס לאף לא עזר לי בשום צורה)כי זה נורא נורא מפריע לי גם מבחינה חיצונית כי רואים את זה שצד שמאל גדול יותר ....ומה שהכי מפריע זה הקושי לנשום!! ): האם יש דרך טיפול אחרת? תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/02/2009אם הטיפול במשאף אינו עוזר אז ניתוח יעיל יכול לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחוש הריחגל25/02/2009
שלום, אני בת 63 חוש הריח שלי תמיד היה חלש. כבר תקופה ארוכה שלעיתים אני מרגישה ריח של משהו שרוף ואין בקירבתי משהו שנשרף. האם זהו סימפטום למשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/02/2009ישנם מחלות הגורמות לכך יש לגשת לבדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא באיזור תת לסתימרב25/02/2009
שלום רב, בעקבות נפיחות בסנטר הופנתי ע"י א.א.ג לאולטרסאונד, בדיקת fna ו- ct. באולטרסאונד נמצא באיזור תת ליסתי משמאל תהליך ציסטי גדול 3.8X1.5X2.8 ס"מ. עם גבולות רובם סדירים ועם מחיצה עדינה בתוכו עם תוכן לא צלול בחלקן. הממצא בעומק כ- 1.1 ס"מ. בבדיקת fna התקבלה מבחנה עם נוזל בצבע צהוב בנפח של כ- 8 סמ"ק. בתוצאות נמצא במשטח לימפוציטים קטנים ללא אטיפיה. אין עדות לתאים ממאירים. בCT הודגם מבנה סגלגל במימדים של כ- 3.5X1.8X3.5 ס"מ. הדוחק קצת את בלוטת הרוק התת-ליסתית הנמצאת מאחוריו . צפיפות הממצא אחידה. אין עדות להסננה של השומן מסביבו, אען עדות לחדירה לתוך המרכיבים האנטומיים שמסביב. אבקש לקבל הסבר על ממצאי הבדיקות ואת המלצותיכם להמשך טיפול- האם צריך?, באיזו דחיפות ? וכיצד ניתן להוציא את הממצא מבלי להותיר צלקות באיזור הפנים? בתודה מראש
ד''ר דן גוטמן26/02/2009מדובר בציסטה ככל הנראה הקרויה ברכיאלית.
חש לךהוציא את זה בניתוח אם כי כל ניתוח גורם לצלקת בפנים אם כי מינימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנואיד מוגדל אצל ילדה בת 1.9 שניתםאנה24/02/2009
שלום רב, בעקבות מחלה ויראלית (נזלת) ונחירות במהלך שתי לילות, עשינו לילדה צילום אף. רופא אף אוזן גרון שבדק את הצילום וראה בו רק 2 מ"מ של מעבר אוירבגלל אדנואיד מוגדל, המליץ לנתח. כיום הילדה הבריאה, אינה נוחרת ולא נצפו בעיות אוזניים... שאלתי היא מה הסיכון לא לנתח? ואם כן לנתח - האם כדאי לחכות לגיל שנתיים / שלוש? תודה מראש על תשובתך אנה
ד''ר דן גוטמן26/02/2009אם הסימפטומים חלפו הייתי מחכה ועוקב בלבד ולא שולח לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMRיבגני24/02/2009
שלום לכם לפני כצה זמן אני הייתי חולה מין וירוס או שפעת אני הייתי שבוע פלוס בבית וזה כולל של גודש באף אחרי שאני כבר בריא לגמרי אני מרגיש לפעמיים גודש באף ואני עדיין לוקח טיפות אף זה כבר שבוע שלישי+ האם זה יכול להיות לסימן של SMR מיכבן לפני כמה שנים זה הייה לי אותה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו
ש'26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009SMR הוא שם של ניתוח מחיצת האף ולא אבחנה של מחלה. שלושה שבועות של טיפות אף הם זמן מספיק. נסה להפסיק אותן כי אתה בשלב לפני התמכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מאוד !ענת24/02/2009
שלום ! מזה כמה חודשים בני בן השנה וחודשיים סובל מדלקת חוזרת באוזן ימין שמלווה בחום גבוה ובכאבים. בתחילה טופל במוקסיפן, לאחר שבוע הדלקת נשארה אותו הדבר. רופאת המשפחה נתנה לא אוגמנטין, לאחר מתן תרופה פעם אחת הילד התנפח ופרח כולו, לאחר כמה נסיונות כאלה, הרופא שיערה שהוא אלרגי לפניצילין ועברה ל"זינט" , גם אז הילד הגיב בפריחה, התנפח, הקיא ושילשל. הרופאה עברה למתן זריקות של "רוצפין" - הוא קיבל 4 מנות. לאחר שבועיים הילד שוב העלה חום גבוה למשך ארבעה ימים ושוב קיבל 4 זריקות. הגענו למרפאה לאחר יום לביקורת והרופא אמרה שעדין קיים אודם באוזן והחליטה לתת לו "רספרים". שוב מסכת הסיוטים- הילד התנפח בפנים, נעצמו לו העיניים וכולו היה כמו שלפוחיות אדומות גדולות בפנים. לקחתי אותו ל"תרם" במיידי - שוב חידשו לי שזה אלרגיה לאנטיביוטיקה ולהפסיק מייד ונתן לו "פנסטיל" 3 פעמים ביום למשך כמה ימים. קבעתי תור לא.א. ג אבל עד אז אני נורא מוטרדת! שאלתי היא האם נורמלי לתת אנטיביוטיקה במינונים כאלה לתינוק בן שנה וחודשיים ? האם יש צורך בניתוח כפתורים כאשר יש דלקת חוזרת רק באוזן אחת? מה עושים כאשר הרופאים מחליטים להפסיק אנטיביוטיקה אבל עדין חושבים שצריך ? יעבור שבוע ושוב יעלה חום ! אני מוטרדת מאוד ואשמח לקבל את תשובתכם המקצועית תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009אוגמנטין וזינט הם בני דודים ולעיתים יש אלרגיה לשניהם. הרספרים הוא לגמרי אחר ובכל זאת יש לילד אלרגיה.אז חשוב לזכור זאת להבא. קצת אודם באוזן לא מצדיק מתן אנטיביוטיקה נוספת אלא אם כן עולה חום גבוה או הילד חש ברע. גם אז אפשר לנסות לבצע ניקור של האוזן המודלקת אם לא רוצים מיד אנטיביוטיקה. קיימת גם אנטיביוטיקה בשם אזניל. קצת פחות טובה לאוזן אבל אולי אליה הוא לא יהיה רגיש - וזאת במידת הצורך. נכון שאפשר לעשות כפתור באוזן אחת, אבל לא למהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאו בדיקת שמיעהשושנה24/02/2009
שלום רב לבתי בת ה-7 בוצעה בדיקת שמיעה בביה"ס,ולפי תוצאות: "נמצא חשד לליקוי. לא שמעה באוזן שמאל 500/25db H2 ". מכיון שהתור לא.א.ג רחוק ואני מודאגת,אבקש להבין מהי חומרת הבעיה(ממה דבר כזה יכול לנבוע?טריוויאלי?נדיר?אולי צרומן?). תודה מראש,שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר בבית הספר
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009לפי זה היא לא שמעה תדר מסויים היטב. מדובר בבדיקת סקר בלבד. אין צורך להיות מודאגת. חכו בסבלנות לתור אצל א.א.ג שיבדוק את האזניים, ינקה במידת הצורך, ויפנה לבדיקת שמיעה מלאה במכון שמיעה . זה סדר הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עור תוףרותם23/02/2009
שלום. קוראים לי עדי, אני כמעט בת 14. מגיל 3 חודשים יש לי בעיות אוזניים הכוללות הרבה דלקות, ניתוח כפתורים בגיל שנה, ניתוח הוצאת כפתורים בגיל 5, וניתוח כפתורים שני ושקד שלישי בגיל 8. מהניתוח כפתורים האחרון הכפתורים יצאו בעצמם, אך נשאר לי נקב בעור התוף בשתי האוזניים. בגיל 10 או 11 תכננו לעשות לי שני ניתוחים לסגירת עור התוף בכל אוזן, אך נפשית לא הייתי מוכנה ולכן לא עשיתי את הניתוח. היום חזרתי מביקורת של רופא א.א.ג., אני הולכת לביקורת פעם בחודשיים-שלושה. הוא אמר לי שעכשיו האוזן יבשה וזאת הזדמנות טובה לבצע את הניתוח, ורצה לקבוע לי ניתוח ראשון כבר באמצע-סוף מרץ. יש לי כמה שאלות שרציתי לשאול, אז אם מישהו יוכל להגיב לי לפחות על חלק מהשאלות (רופאים או מישהו שעבר ניתוח כזה) אני אשמח.. 1. מה בדיוק קורה בניתוח הזה? 2. ההרדמה מתבצעת במסיכה או בזריקת הרדמה, והאם היא הרדמה כללית או מקומית? 3. מה הסיכויים שאחרי 6 שנים הנקבים (שנשארו קטנים מאוד) ייסגרו בכל מקרה? 4. כמה זמן התאוששות ועל אילו הרגלים צריך לשמור אחרי הניתוח (גם בתקופה של ההתאוששות וגם לאחר מכן)? 5. עד עכשיו אסור היה לי להרטיב את האוזן בכלל. אני מתקלחת רק עם אטמי אוזניים מיוחדים ואני נכנסת לבריכה רק עם אטמים וכובע ים, אסור לי לצלול. האם זה ישתנה לאחר הניתוח? 6. מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח בגילי? 7. משתילים עור תוף. אני בשלב שהגוף גדל. האם ההשתלה לא יכולה להקרע כתוצאה מהגדילה? 8. כמה זמן אפשר לחכות עם זה (אני לא מרגישה שאני במצב נפשי המאפשר לי לעשות את הניתוח הזה) וכיצד זה ישפיע על סיכויי ההצלחה של הניתוח? 9. כמה זמן מחכים בין הניתוח הראשון לשני? 10. קראתי על תופעה שנקראת כולסטאטומה. מהי תופעה זו ומה הסיכויים שזה יקרה.? תודה, עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NASAL CYCLEאפי23/02/2009
שלום, בשנה האחרונה (בד"כ רק בערב ולא ביום) כל פעם צד אחד באף סתום וצד שני פתוח ללא נזלת,הייתי אצל רופא א.א.ג והוא אמר לי שזה מצב שכיח וקרא לזה [NASAL CYCLE] ואמר שזה נורמלי לחלוטין,לא יודע אם זה נורמלי או לא אבל אני יודע שאני לא יכול לישון ככה,מה אפשר לעשות ומה זה בעצם NASAL CYCLE? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nasal cycle
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009זהו מצב בו הדם עובר מצד אחד של האף לצד שני לסרוגין. הקונכיות, שהם ספוגים מלאי דם , מתנפחים בצד עם הדם. זה מצב נורמלי רק שרב האנשים לא חשים בו. מתחילים לחוש כאשר הקונכיות נפוחות באופן קבוע או המחיצה עקומה. אם אין תגובה לטיפול של חודש לפחות בתרסיס סטרואידלי כגון פליקסונייז, סטרונייז, נזוקורט וכו', אפשר לטפל בזאת בדרך כירורגית או עם גלי רדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים שיוצאים מהשקדשי22/02/2009
שלום. אני נולדתי עם שקד מוגדל שחוסם לי 1\4 מהגרון. אין לי עם השקד הזה בעיות שמעבר לנורמאל (פעם בשנה איזה דלקת ) אבל לא משהו רציני הרופאים שלי מודעים לעניין. לפעמים אני מרגיש שיש איזה משהו שתקוע לי בגרון כמו איזה אבן שתקועה, שאני מסתכל פנימה אני רואה גוש צהוב-לבן שמבצבצץ מתוך השקד בתוך חורים כאלה שבשקד. שאני דוחף אצבע אני יכול להוציא אותו. זה קורה לי הרבה כמעט כל יום שאני מוציא גושים כאלה, חלקם גדולים חלקם קטנים יש לפעמים שיוצאים לי מספר גושים אחד אחרי השני. יש לכם מושג מה זה? האם זה דורש ממני ללכת לרופא מומחה לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009השם הרפואי של בעיה זו הוא טונסילוליטים, ובתרגום חפשי -"אבנים בשקדים". מדובר בכיסים בשקדים בהם מצטבר מזון ותאים מתים של השקדים. הפקקים האלו יוצאים ולעיתים גורמים לריח רע. רצוי לגרגר מים או מי מלח אחרי האוכל לשטיפה. ניתן לנקות בעדינות עם האצבע מדי פעם. אם המטרד גדול מאד אפשר לטפל בשקדים בלייזר או בגלי רדיו או לכרות את השקדים. תלוי בעומק הכיסים ומספרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתכםCertificate22/02/2009
אשמח לקבל המלצה (אפשר גם במסר פרטי) לרופא (גם פרטי) רלוונטי לבדיקה וחוות דעת נוספת. (לדעתי רופא אף אוזן גרון מומחה בכיר, אלרגולוג, או כל רופא אחר שיתכן ורלוונטי) חשוב לי שמדובר יהיה ברופא מומחה, בכיר ובעל שם וניסיון רב. בת 29, בריאה לחלוטין, רגישות וכאבים בחלק העליון של האף, סטרואידים ומי מלח (בהמלצת רופא) שנלקחים, מקלים מעט, אך זה כמובן לא פתרון קבוע. עיבוי רירים/תאים אתמואיצליים, כנראה בשל אלרגיה, נשללה דלקת בסינוסים ברנטגן ו CT, כמו כן נלקחה אנטיביוטיקה שלא עזרה, רופא אף אוזן גרון אמר כי צבע הדלקת הוא אלרגי. תודה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגולוג
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009הוא הכתובת. איננו ממליצים ישירות על רופאים באתר זה. כל רופא אלרגיה יבצע טסטים ואם מוצאים משהו מאד מובהק אפשר לשקול חיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחיצותתומר21/02/2009
כאשר מבצעים ניתוח מחיצות באף והאף גם עקום קצת חיצונית האם ניתן לשלב ניתוח מחיצות ופלסטי גם בבתי חולים "ציבוריים" או שחייב מרפאה פרטית המתמחה בפלסטיקה? כלומר איזה ניתוח זה נחשב... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009יש מחלקות א.א.ג שבהם מבצעים ניתוחים פלסטיים יחד עם ניתוח מחיצה. לרב זה כרוך בתשלום לקרן המחלקה או סידור אחר דומה. עליך לברר במחלקות א.א.ג. השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בסינוסיטיס כרוני?דינה21/02/2009
לפני חודש הייתי מצוננת מאד. אחרי שבוע שזה לא עבר פניתי לרופא אאג שאבחן שמדובר בסינוסיטיס חריף וקיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה ל10 ימים. בתום הטיפול חזרתי אליו בגלל שעדיין נמשכו הכאבים באזור הגבות. הוא בדק את מערות האף, ואמר שהדלקת עברה. הוא גם שלח אותי לצילום רנטגן באם הכאבים יימשכו. הצילום יצא תקין. הרופא אאג אפילו בדק אותו בעצמו ואמר שזה לגמרי תקין.ונתן לי הפניה לנוירולוג. אני בכל זאת חושבת שעדיין מדובר בסינוסיטיס כי: 1. הכאבים התחילו כאשר הנזלת התחילה 2. עדיין יש לי קצת נזלת כשאני מתעוררת בבוקר. 3. הכאב מתגבר באזור הגבות אחרי קינוח האף מהנזלת של הבוקר. מה בעצם הטיפול של רופא אאג באם מדובר בסינוסיטיס כרוני? האם יש דרך לנקז את הנוזלים מהסינוסים? אני משתמשת בתרסיס אף "אלגרו" כדי לנסות לנקז את זה, אבל זה לא עוזר לכאבים. האם יכול להיות שצילום רנטגן פספס? (יש לי ניסיון רע עם צילומי רנטגן, לא סומכת על הבדיקה הזאת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009חודש עדיין לא גורם לבעיה להחשב כרונית. אם אין פלס נוזלים בצילום, כנראה שאין כרגע סינוסיטיס חריפה שצריך לנקז או לנתח, אלא יש לחץ בסינוסים. המשיכי עם האלגרו ויש להוסיף מורידי גודש כלשהם כגון סינופד, קלרינייז או אנטיהיסטמין כלשהו כדי להוריד לחץ וליבש את הסינוסים. זה תהליך. צריך סבלנות. אם הנזלת נהיית שוב מוגלתית מאד, יתכן ויהיה צורך שוב באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בריחגל20/02/2009
שלום, אני בת 63 חוש הריח שלי תמיד היה חלש. כבר תקופה ארוכה שלעיתים אני מרגישה ריח של משהו שרוף ואין בקירבתי משהו שנשרף. האם זהו סימפטום למשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ליאת20/02/2009שלום, היה לי לפני שלושה חודשים כאבי גרון והתנפחות השקדים ובלוטת לימפה בצואר ביצעתי משטח גרון +תרבית נשלח למעבדה ויצא תקין. אני עכשיו בריאה אבל כל פעם שהמשפחה שלי בקרבתי הם מתחילים להשתעל ולהיות מקוררים גם חבר שלי וחברות שלי השאלה האם זה נובע בגללי כי כשהם לא בקרבתי הם לא חולים אבל במשטח יצא שאין לי חיידק בגרון מה זה יכול להיות?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009אם מישהו מתקרב אליך ומיד מצונן, אולי הוא אלרגי אלייך......סתאאאם. אולי לבושם שלך או משהו. אם את בריאה ולא מצוננת ולא נושאת חידק או וירוס - אין סיבה שתדביקי אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009יש לבדוק את האף והסינוסים ולוודא שאין תהליך חוסם כגון פוליפים או תהליך זיהומי. גשי לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)