מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר תוצאות רנטגןרעות ע27/01/2009
בחודשיים האחרוניים אני סובלת מסינוסיטיס חוזר לפני כשנה אושפזתי עקס סינוסיטיס חמור עשיתי היום צילום ונכתב עירפול מערות הלסת עם תמונת פסדוציסט משמאל מלאות בחלל האף ונפיחות בדופנות האף יש לשלול סינוזיטיס רצויה התאמה קלינית ומעקב אציין שאני מדברת מהאף מכיוון שאני נשמעת כמצונננת אך לא יוצא כלום מהאף הרופא משפחה יסתכל על הרירית ואמר שהיא מודלקת בנוסף יש לי כאב ראש וסחרחורת חולשה אובדן חוש ריח וחוש טעם קשיי נשימה נושמת רק מהפה מה המשמעות של תוצאות הצילום ? אני טופלתי מספר פעמיים באנטיביוטיקה אך זה כול חודש חוזר מחדש ואינני מוכנה יותר לקחת אניטיביוטיקה כי זה לא עוזר כבר בברכה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד28/01/2009מה שיש זה בדיוק מה שכתוב. עירפול מערות הלסת עם ציסטה בסינוס. זה מצב של עיבוי רירית המעיד על איזו דלקת או אלרגיה כרונית. כנ"ל גם באף. לא מספיק לקחת אנטיביוטיקה אלא יש להוסיף תרסיס סטרואידלי לאף ותרופה אנטיאלרגית ומורידת גודש. כמובן יש לשקול הכל בהקשר של התסמינים שלך ובדיקת האף. אם אין שיפור מומלץ לעשות CT ובדיקת עומק לאף עם סיב אופטי ולהחליט לפי הצורך על סטרואידים או על ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש עזיםשי בן דויד27/01/2009
לפורום שלום, תקופה ארוכה (שנים) אני סובל מכאבי ראש עזים (מסביב לארובת העין וגם בכל האיזור שמימין ומשמאל לאף מעט מתחת לארובת העין) ולאחרונה (4 חודשים) התחלתי להרגיש כאב עז (נקודתי) באיזור החניכיים, חשוב לציין כי הכאבים הנ"ל כללו גם שיעול מטריד וכשהלכתי לבדיקה אצל רופא משפחה שלחו אותי לצילום הנטגן שאיבחן כי יש לי סינוסיטיס. קיבלתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין לדעתי) והשיעול פסק לגמרי במהלך קבלת האנטיביוטיקה פסקו גם כאבי הראש ופסק (הוחלש עד מאד) הכאש הנקודתי שהיה לי בחניכיים, אולם ממש לאחר שסיימתי את מנת האנטיביוטיקה חזרו כל הכאבים חזרה . גם כאב הראש וגם הכאב של החניכיים ניגשתי שוב לרופא אבל הפעם אף אוזן גרון שהמליץ לי על סידרת כדורים אנטיביוטים אחרים ולקחתי אותם והכאב שוב פסק למשך תקופת השימוש בכדורים ולאחר שסיימתי את הכדורים חזר אלי כאב הראש וכאב החניכיים. עוד אמר לי רופא האף אוזן גרון שאם הכדורים אלה לא יעזו ובגלל הכדורים הקודמים שלקחתי תיצטרף כפי הניראה לבצע שאיבה של הסינוסים בבית חולים באישפוז יום. שאלתי האם יש טיפול אחר מעבר לשאיבה האם יש קשר ישיר לכאבי הראש וכאב החניכיים לסינוסים (כיוון שאני לא רוצה לבצע שאיבה ובכלל אין קשר בין הכאבים) מה מבטיח לי שהשאיבה תיפתור לי את הבעיה ולא תצמצם לי אותה או תידחה לי אותה עד ששוב הסינוסים יתמלאו. כיום אני נורא סובל מכאבי הראש ונוטל באופן קבוע משככי כאבים על בסיס יומי לתשובתכם אודה שי בן דויד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד27/01/2009התסמינים שציינת מתאימים לסינוסיטיס, בעיקר אם הם מלווים בנזלת או בליחה מוגלתית. עובדה שהיה שיפור עם האנטיביוטיקה אבל לא מספיק. כנראה שהזהום קשה. יחד עם האנטיביוטיקה חשוב מאד לתת מורידי גודש בצורה של ספריי לאף וכדורים שמורידים גודש, אחרת הסינוס לא מתאוורר והזיהום חוזר. יתכן שזה מה שקרה אם קיבלת רק אנטיביוטיקה. שטיפת סינוס נעשית כיום לעיתים רחוקות וזאת רק אם הסינוס חסום ולא מתרוקן. כדאי לעשות צילום CT של הסינוסים לפני כן כדי לאמת את הבעיה. אבל קודם לסיים את הטיפול המלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלות בצווארלירון27/01/2009
שלום,ביתי בת שנתיים ובזמן האחרון שמתי לב שבלוטות הלימפה שלה בצוואר ובעורף מוגדלות. בחודשים האחרונים עברה את מחלת הפה והטלפיים (כנראה) בצורה קשה וממושכת (חודש),כולל דלקת חריפה בחניכיים, לאחר מכן דלקת ויראלית בגרון, ולבסוף דלקת חיידקית בגרון (סטרפטוקוק). הדלקת החיידקית טופלה בראפאפן ,אך כיוון שפניה פרחו (כנראה מרגישות לאנטיביוטיקה) ,הוחלט להחליף את האנטיביוטיקה לאזניל ,אך גם עם האזניל הפריחה התפשטה לידיים, הוחלט להפסיק את הטיפול לאחר 3 ימים (סך הכל).בלוטות הלימפה בצוואר הוגדלו כבר עם הפה והטלפיים, וגם כאשר החלימה ,הבלוטות נשארו נפוחות. הרופאה הסבירה שזה בסדר ,וייתכן וייקח זמן עד שיחזרו לגודל הנורמלי. אך במקביל לדלקת החיידקית (או אולי אפילו קצת קודם) שמתי לב שהבלוטות בעורף בצד ימין (2) מוגדלות. הרופאה הסבירה שזה תואם את כל מה שביתי עברה בתקופה האחרונה. עקבתי אחריהן ושמתי לב שהן אף גדלות ,וזאת למרות שכבר אין חיידק (בוצע משטח חוזר לאחר הטיפול האנטיביוטי). הגודל שלהן (לפי אבחנת הרופאה) 1 ס"מ ו-0.7 ס"מ והן מוביליות ,כמו כן יתר הבלוטות לא מוגדלות. ביצענו בדיקות דם ואלו תוצאתן: K/ul 9.9 WBC M/ul 4.62 RBC g/dl 11.7 HB % 35.1 HCT pg 25.3 MCH g/dl 33.3 MCHC % 14.4 RDW fL 76.0 MCV % 29.5 NEUT% % 60.0 LYM% % 4.1 MONO% % 2.7 EOS % % 0.3 BASO % % 3.4 LUC% K/ul 2.9 NEUT.abs K/ul 5.9 LYMP.abs K/ul 0.4 MONO.abs K/ul 0.3 EOS.abs K/ul 0.0 BASO abs 0.3 LUC abs 0.0 MACRO% 6.6 MICRO % 0.7 HYPER% 3.6 HYPO % 1.8 MICRO%/HYPO% K/ul 364 PLT fL 10.0 MPV mm/h 29 ESR כמו כן: EBV VCA lgM < 10 Negative EBV VCA_lgG Negative 11 0.2> CMV lgG negative negative CMV IgM וכן: g/dl 6.9 PROTEIN-TOTAL g/dl 4.1 ALBUMIN mg/dl 0.2 BILIRUBIN-TOTAL mg/dl 0.03 BILIRUBIN-DIRECT U/L 40 GOT (AST) U/L 16 GPT (ALT) U/L 10 GGT U/L 243 ALK. PHOSPHATASE U/L 595 LDH מה דעתך? האם הבדיקות מראות על בעייה כלשהי? האם הבדיקות מספיקות או שעליי לבצע עוד בדיקות? מה הלאה? מה עליי לעשות? אני מאוד מודאגת, וברצוני לדעת לפחות שאין לביתי משהו רציני. אני מודה לך מאוד ומתנצלת על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד27/01/2009נראה שהרופאה שלך צודקת. זיהום אחרי זיהום. חיידקי, ויראלי ומה לא? לא מפתיע שיש בלוטות מוגדלות. בלוטות מוגדלות, למשל אחרי מחלות ויראליות כמו "מחלת הנשיקה", אורך זמן רב עד שהן נעלמות. במיוחד בילדים. בשלב זה הייתי מתאזרת בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעה לאחר ניתוח להסרת בלוטתפאולה עובדיה26/01/2009
שלום רב, בעלי בן 68 עבר ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב גידול פפילרי לפני שבועיים. ביום השלישי לאחר הניתוח בעלי התלונן על ירידה גדולה בשמיעה וכאבי אזניים, שהחמירו מאוד כשחזרנו הבייתה. הרופאים בבית החולים לא התייחסו לזה וגם אמרו שאין שום קשר לניתוח לכן גם אני לא התייחסתי וחשבתי שאולי בעלי מקורר. לפני כשנתיים לבעלי הייתה ירידה קלה בשמיעה אבל זה עבר והוא שמע טוב לפני הניתוח. אתמול בעלי עבר בדיקת שמיעה והבנתי מהטכנאי שעקב הניתוח נוצרה סתימה בשתי האוזניים ומצב השמיעה שלו בינוני עד חמור בשתי האזניים. האם אפשר לפתור את בעיית השמיעה שלו בהמשך או שנגרם לו נזק בלתי הפיך? בתודה מראש פאולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד27/01/2009לא ברור לי ממה הטכנאי הסיק שהניתוח גרם נזק בשמיעה. לא ידוע לי על קשר בין ניתוח בלוטת התריס לבין השמיעה. יתכן והוא היה מצונן ויש לו נוזלים באזניים, או פקק באזניים, או ירידה עיצבית כלשהי פתאומית. אם הוא עשה בדיקת שמיעה רצוי להראות אותה בהקדם לרופא א.א.ג. שיתייחס בהתאם לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שמיעה לאחר ניתוח תשובה לרופא
פאולה עובדיה27/01/2009קודם כל כל הכבוד על התשובה המהירה ותודה רבה. היינו אצל רופא אף אוזן גרון ובאמת כנראה יש נוזלים שסותמים את הדרך לשמיעה ובעלי קיבל ספריי לאף שכנראה יפתור את הבעיה. האתר שלכם הוא ברכה גדולה כי לפעמים אנחנו המטופלים בלחץ וחרדה ורוצים תשובה מידית כדי להירגע . אז שוב כל הכבוד ותודה רבה פאולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ על מיתרי הקול.סילבי.26/01/2009
שלום רב! ברצוני לקבל הסבר על ניתוח פוליפ על מיתרי הקול הבנתי שאחד הסיכונים בניתוח כזה , זה פגיעה בשיניים ובלסתות . האם הפגיעה יכולה להיות רצינית עד כדי שבירת שיניים? אין דרך אחרת לטפל בפוליפ? אחד הטיפולים המומלצים לי כעת , זה טיפול בדיבור. וזאת לפני הניתוח,האם הטיפול בדיבור אצל קלינאית תקשורת חיוני כעת לפני הניתוח, או שצריך לאחר הניתוח? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ופוליפ
ד''ר אביגיל ארד26/01/2009פוליפ על מיתר קול נגרם לרב על ידי מאמץ קולי מוגזם . פוליפ לא יעלם בעזרת שעורי דיבור ויש לכרות אותו קודם ואז ללכת לעשות שעורי דיבור כדי שלא יקרה מחדש. הניתוח לא קשה אך יש לעשות אותו בצורה נכונה כדי לא לפגוע במיתרי הקול. הסיכון לשבירת שיניים לא גדול, זה קורה יותר אצל שמנים עם צואר קצר. בכל מקרה אני משתמשת במגן שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך צרידות- והשך טיפולהילה26/01/2009
תודה על המענה. אך שאלתי היא אם הייתי בביקורת אצל א.א.ג לפני כשבוע (עם צרידות ממושכת) והוסבר לי להמשיך בטיפול "אומפרדקס". כשבוע וחצי ברציפות אני עם צרידות שלא עוברת. הביקורת נקבעה לי לעוד חודש. אני מיואשת מהקול שלא חוזר לעצמו ובנוסף חוששת. האם יש ביכולתי לעשות משהו נוסף מבלי להמתין לעוד חודש עד לביקורת? בנוסף, האם כדורים אלו יעזרו לי בהשבת הקול או בטיפול מיצי קיבה בלבד.? סליחה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד26/01/2009דם במיתרי הקול, אם אכן היה, נובע לרב ממאמץ קולי מוגזם. אודם של מיתרי הקול עם ליחה וכו', נגרם לרב על ידי זיהום. בשני המקרים המנוחה הקולית חשובה מאד והכרחית להחלמה ולהורדת הבצקת. מיצי קיבה יכולים לגרום לאי נוחות בגרון, שעול, יובש, כאב ותחושת קושי בבליעה, אך לרב לא גורמים צרידות כה קשה עד שאי אפשר לדבר. ממליצה לנוח, לשתות הרבה ולא לדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקהדואגת25/01/2009
בשבת קיבלתי מכה חזקה באוזן (סטירה) והיה לי הלם מעוצמת המכה, ואני מרגישה שינוי בין האוזניים באוזן אחת יש כמו שקט.. באוזן השניה -שלא קיבלה את המכה אני מרגישה ושומעת מצוין, האם אני ישאר ככה לתמיד? מה עלי לעשות, עד הבדיקה שהיא עוד מספר ימים רבים... בדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/01/2009לעיתים נוצר חור קרע בעור התוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה באוזן
ד''ר אביגיל ארד26/01/2009בדיקת שמיעה חשובה. אבל חשוב יותר קודם להסתכל באוזן לראות שאין קרע בעור התוף. כי אם כן = אז חשוב לא להרטיב את האוזן עד שהנקב יסגר כדי למנוע דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשוט אובד עצותשבי24/01/2009
שלום רב, לפני כ11 חודשים לערך הרגשתי בצרידות הדרגתית הולכת ומחמירה בעבודתי לציין כי הנני קצין משטרה המרבה לדבר. לאחר כשבועיים של צרידות פניתי לרופא אף אוזן גרון מטעם קופת החולים אך זה ביצע בדיקה פיבראופטית וקבע כי תנועת המיתרים תקינה ויש מעט ליחה על המיתרים ונתן לי משאף וכדורי מוקוליט שלאחר מס' ימים אף החריפו את הצרידות לאיבוד קול ממשי. לפי הנחייתו ביצעתי שתיקה של שבוע אך ללא הועיל וברגע שהבנתי כי ממנו לא תבוא הישועה פניתי לבית החולים בני ציון שבחיפה לצורך בירור מעמיק עם טלויזיה. הדבר בוצע כבר בתחילת מאי 2008 לא נמצא ממצא על המיתרים למעט סימני ריפלוקס ובהנחייתם פניתי לבדיקת גסטרואנטרולוגית "גסטרוסקופיה" שמצאה בקע סרעפתי והחלתי לקחת לנטון פעמיים ביום עד לרגע זה אך כמובן לא חל שום שיפור ובתחילת יוני, חזרתי לבני ציון ושם נבדקתי שנית ולא נמצא ממצא והוחלט כי עליי לפנות לשיעורי דיבור. מאותו היום ועד עתה אני נמצא בפיקוח של לא פחות משתי קלינאיות תקשורת שאחת מהן מוכרת מאוד והיא אף ד"ר בירושליים. בתחילה ייעצו הקלינאיות בתרגילי חיזוק שרירי המיתרים ובדיבור נמוך כאשר זה לא הועיל ייעצו לי לצעוק למשך כמה חודשים אני רוצה לציין כי אני מטופל במעקב שבועי אצלן אבל כל סדרה של ניסוי לוקחת כמה חודשים עד שהגעתי למצב שאני ממש לא יכול לדבר כלל ובקושי נשמע, הן בעצמן עובדות עצות ולא יודעות מה לאמר לי. לציין עוד כי תפקידי חשוב ואני עלול לאבד את מקום עבודתי בכל רגע כי הדיבור הינו חלק אינטגרלי ממערך העבודה ואינני מוצא כל פתרון. לאחרונה פניתי אל מומחית בצפון בשם נחמה אורי אשר קבעה כי ישנו עיקוב קל במיתר השמאלי מהמני ושאני זקוק לשיעורי דיבור אך אין כבר מה למצא בנושא זה גם ע"פ דברי הקלינאיות שלי, הוצאתי הון של סכומים על הטיפולים והמוצרים השונים וכאמור אני עלול לאבד את מקום עבודתי ואני פשוט אובד עצות האם נפלתי קורבן לחוסר מיומנות לרופא הראשון שטיפל בי או אולי בבית החולים שם קבעו כי מדובר בריפלוקס על אף שכל מומחה שהייתי אצלו טען כי אין סימני ריפלוקס כלל וגם אם היו אין מגיעים לאיבוד קול ולתקופה ממושכת של 11 חודשים ללא קול. הגעתי למצב שאף חברים קרובים אין אני יכול לדבר עימם ולא בבית עם האשה או הילדים אני ממש זועק לעזרה אך כל רופא או מומחה או קלינאי תקשורת כבר לא מחדש לי כלום ניסיתי הכל וכלום לא עוזר. דבר נוסף אותו אני רוצה לציין ושכל הרופאים שדיברתי איתם על זה בחרו להתעלם מזה הוא שמתחילת הצרידות התלוננתי על בליעה לא תקינה וסימטרית בצד שמאל של הצואר יש לי שם תחושות מוזרות גם כשאני סתם מסיט את הראש לצד ימין או שמאל ישנם קליקים וישנה גם בלוטת לימפה בצידה האחורי של אוזן שמאל שיצאה מאז החלה הצרידות. בדיקות נוספות אותן ביצעתי סיטי שנמצא תקין, אולטראסאונד צוארי שנמצא תקין למעט לימפות 0.8 מילימטר בבלוטת התריס, אני מוכן ופתוח לכל הצעה שרק תגידו שתחזיר לי את קולי תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ללא ממצאים
אילן06/06/2012לכל מי שקרא את ההודעה שלי.
אני רוצה לעדכן שאחרי כמה חודשים ה "צרידות" מתחילה להיעלם.
האמת שרופא נוסף אבחן ואמר שזוהי לא צרידות אלה קול פלסט- כלומר אני מדבר בטון גבוה ואני צריך שיעורים אצל קלינאית תקשורת( הלכתי לשני שיעורים וירדתי מהעניין כי לא נראה שזה עזר)
זה פשוט נעלם לאחר כמה חודשים.
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן26/01/2009תראה אני מבין את התיסכול שלך אבל נבדקתה ע"י כלכך הרבה רופאים וקיבלת את כל הטיפולים האפשריים כך שתיהי זה תמימות מצידי ומיצדך לחשוןב שכאן מעל דפי האינטרנט ניתן יהיה לפתור את הבעיה הקיימת תקופה כה ארוכה. מה עוד שלא בדקתי אותך ואני לא יודע איך המיתרים נראים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות מתמשכת
איילת10/03/2014היי,
גם אני סובלת מצרידות מתמשכת למעלה משלושה חודשים. בבדיקה עם סיב אופטי ללא ממצאים. הפסקתי לעבוד,אני לא מצליחה לתקשר עם בני הבית באופן רציף וכל שיחה ארוכה גורמת לי מאמץ. מיותר לציין שהמצב גורם לחוסר בטחון עצמי ולדיכאון. אשמח ללמוד מהניסיון שלכם האם יש קרן אור שם בסוף? מה ניתן לעשות? אשמח לעזרה כי אני מיואשת ומתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות ללא ממצאים - כמו אצלך
איריס15/11/2009גם לי יש את אותה בעיה כבר 11 חודש אין ממצאים פתלוגיים הייתי אצל קלינית תקשורת וכלום לא עוזר הקול פשוט נעלם עד כדי לחישה.
הייתי אצל רופא שמתמחה במיתר הקול באופן פרטי ונאמר לי שהכל תקין
נאמר לי שזה על בסיס רגשי ,מטופלת אצל פסיכולוגית וגם כלום לא זז .
נכון להיום לא יכולה לעבוד ומתוסכלת.
אנא עדכן אם מצאת דרך או פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרתאפרת24/01/2009
שלום רב, מזה 10 ימים אני סובלת מכאבי ראש חזקים עם הקרנה לארובות העיניים והלחיים. נבדקתי ע"י רופא א.א.ג והוא קבע שיש לי סינוסיטיס. היום לאחר 5 כדורים שאני נוטלת אני לא מרגישה שום שיפור. שאלתי היא - האם המינון הנ"ל מתאים לי או שאני צריכה לקבל טיפול תרופתי חזק יותר ? בברכה, אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן26/01/2009אני לא יודע מה המינון איזה סוג של אנטיביוטיקה את מקבלת ולכן איך אוכל לענות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באוזן.טל כהן23/01/2009
שלום, כבר כמה חודשים שיש לי מן "בומים" או תחושת לחץ קטנה באוזן כל פעם כשאני שומע צליל צורם או חזק. הלכתי לרופא אף אוזן גרון, עשיתי בדיקת שמיעה והכל בסדר עם השמיעה והוא לא ראה כלום... ניסיתי גם ללכת לרופאה הקבועה שלי והיא נתנה לי תרגיל מסויים לעשות שכולל לנשום אוויר לפה, לסתום את האף ואז לדחוף אוויר אל האף שסתום עם היד, אז האוויר עף אחורה. זה באמת גורם לי למן שחרור באוזניים, אבל זה נעלם לאחר כמה שניות או כשאני בולע רוק ושוב חוזרים הבומים כל פעם כשיש צליל צורם. אני כבר לא יודע מה לעשות, זה מייאש אותי ומפריע לי בהמון דברים שאני עושה... אם אצליח למצוא לזה תשובה אני כנראה הבנאדם הכי שמח בעולם. בתודה, טל. נ.ב - אני בן 18 אם זה באמת משנה משהו...
ד''ר דן גוטמן26/01/2009יתכן וקיימת סתימה של התעלה המחברת בן האוזן לבין הלוע והאף
ניתן לבדוק את זה חוץ מבדיקת שמיעה בבדיקת טימפנומטריה שזה בדיקת לחצים באוזן.
בכל אופן נראה לי שיש לזה פיתרון אולם קשה לומר ללא בדיקתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת וצרידות?!?הילה22/01/2009
שלום רב, במשך כחודשיים אני סובלת מצרידות חזקה עד איבוד קול, שבאה והולכת. לפני כשלושה שבועות לערך פניתי לרופאת א.א.ג בטענה שאינני יכולה לבלוע, הנשימה קשה לי ובמיוחד כי איבדתי את הקול. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה ויש לציין שבסיכום הפגישה ציינה כי יש לי דם במיתרי הקול וגירוי מאזור הגרון. היום, לאחר ששבוע שלם הקול היה בסדר, שוב איבדתי את הקול. רופא אחר של א.א.ג איבחן לי היום צרבת מאזור המיתרים. והסביר לי כי ייתכן וזה נובע מהקיבה. התחלתי בטיפול תרופתי למיצי קיבה. שאלתי היא האם ניתן לאבחן זאת ללא צילום? האם יש להסתמך על מה שנעשה כבדיקה יבשה בלבד? מה יכול להיות ההסבר לצרידות עד כדי איבוד קול שהולכת וחוזרת? אשמח לתשובתכם מכיון שהתייאשתי. תודה רבה ולילה טוב
ד''ר דן גוטמן26/01/2009קשה לענות תשובה ללא בדיקה והסתכלות לראות מה יש שם
אולם בהחלט טיפול המפחית הפרשת מיצי קיבה עוזר ובכל אופן אם לא תחלוף הצרידות בעוד מספר שבועות יש להגיע לבדיקה מחודשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזן אחתאלונה22/01/2009
אני בת 65 והיתה לי התקררות חזקה לאחר מכן כאבה לי האוזן מאד. הרופא אמר שיש לי דלקת חריפה ובצקת באוזן. נתן לי אוגמנטין 875 וסינופד. אין הקלה. הייתי אצל רופא מומחה והוא ניסה לפתוח לי את האוזן ע"ע הנשפת אויר דרך האף אך לא עזר. הוא טען שיש לי זולים באוזן. אם זה לא יעבור עד שבו ע הבא הוא יעשה לי ניקור להוצאת הזולים. מה זה ניקור והאם עושים זרת בהרדמה . האם יש תרופה אחרץ שיכולה ליבש את הנוזלים ולפתוח לי את האוזן כי אני לא שומעת באוזן שמאל? אנא תשובה ברורה. תודה אלונה
ד''ר דן גוטמן26/01/2009כשיש נוזלים ניתן בהרדמה מקומית לבצע ניקור שזה ביצוע נקב בעור התוף ושאיבת הנוזלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס ודלקת בסינוסיםמרגלית זכותא22/01/2009
לפני כחודש וחצי חליתי בדלקת גרון שטופלה על ידי אנטיביוטיקה , בהמשך הופיעו ברונכיטיס , צפצופים ושיעול ,בבדיקת תפקודי ריאות הכל תקין צילום חזה תקין טופלתי באנטיביוטיקה אוגמנטין 850 , ברונכיטיס עדיין באותו מצב ושיעול חזק, בבדיקה אחרונה נתגלתה דלקת בסינוסים האם היא יכולה להיות קשורה בברונכיטיס ובשיעול , והאם ייתכן כי אוגמנטין 850 שנלקח במשך שבעה ימים לא פתר את הבעיה ? מה ניתן לעשות ?
ד''ר דן גוטמן26/01/2009הדלקת בסינוסים לא כלכך קשורה אולם כשיש דלקת של דרכי הנשימה בכלל גם הסינוסים עלולים להיות מודלקים ויש לטפל בזה עם עוד אוגמנטין ותרסיסים לאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים וטיפות אוטידין.נועה22/01/2009
שלום, שמי נועה בת 22.5 מתל אביב. יש לי לפעמים גירודים באוזניים(לא משהו קבוע) ממש תקופה אין ואז יש. הייתי ממזמן ממזמן שהיה לי גירודים, אצל רופא אוזניים כמה פעמים, והוא אמר שהכל אצלי תקין ופיקס באוזניים\ לא מזמן עשיתי גם בדיקת שמיעה וגם היא יצאה פיקס. לאחרונה התחיל לי שוב גירודים, ובלי ללכת לרופא לקחתי טיפות אוטידין ושמתי באוזניים, רק אחרי שבועיים שאני שמה את הטיפות, בלי מרשם רופא, ראיתי שהתאריך עד 2007. אבל אני חייבת לציין שהטיפות האלו עוזרות לי מאוד לגירודים. מה יכול לקרות אם לקחתי תאריך של 2007?, תודה. רק מציינת שאין לי אסמה ואין לי אלרגיות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול לקרות כלום יש משחה שעוזרת
ד''ר דן גוטמן26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונטל סינוסיטיסקמי22/01/2009
שלום רב אני בן 24 בריא בד"כ למעט השנה האחרונה. לפני בערך שנה הובחן אצלי סינוסיטיס פרונטלי בCT פנים , טופלתי בשתי סוגי אנטיביוטקה הסינוסיטיס חלף אך התחילה מאז תקופה שכל חודש אני חולה לפחות פעמיים. החולי מתעפיין ב: נפיחות בגרון ,סחרחורות ,כאבי ראש , אף סתום , לחה , נזלת רגעית פתאומית , טישטוש בראיה , התעתשויות פתאומיות , היה גם שלפוחית שגדלה על התופית ונוקרה במיון . לפני שבועיים התאשפזתי בגין פרונטל סינוסיטיס וטופלטי באוגמנטין לוריד ביום שיחרורי בוצע CT שהיה תקין לחלוטין (מבחינת המתמחה במחלקה). הייתי אצל א.א.ג שאבחן סטיית מחיצה לצד ימין שחוסם מעבר אויר ולדבריו זו מקור הבעיה ולכן הומלץ לי ניתוח ליישור המחיצה. כמו כן ביצעתי גם בדיקת אלרגיות ואני איני אלרגי לחומרים שבדקו (50 חומרים אם איני טועה). האם יישור המחיצה באמת הפתרון?
ד''ר דן גוטמן26/01/2009לעיתים ישור המחיצה הינו הפיתרון אולם לא אוכל לומר בודאות ללא בדיקה והסתכלות עד כמה חמורה הסטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)