מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ-ציסטה במיתר הקולקרו01/01/2009
שלום, אבי הופנה לבדיקת אאג לאחר שסובל מ"ס חודשים מצרידות. הוא מעשן כ 30 שנה קופסא ליום. נמצא בבדיקת FOL מעבר דרך האף תקין נזופרינקס תקין לרינקס מיתרי הקול זזים היטב סינוסים פיריומים חופשיים פוליפ-ציסטה במיתר קול ימני. הרופא הפנה לאאג נוסף בב"ח ודיבר על ניתוח. האם הכרחי(או שההשפעה היא רק על איכות הקול)? מהם הסיכונים, תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/01/2009בניתוח גם בכך שמסיריפ את הפולים גורמים לשיפור באיכות הקול אולם גם שולחים את הממצא לביופסיה על מנת לשלול מחלות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקאמילי01/01/2009
שלום, אתמול הייתי אצל רופאה עקב כאבי גרון ולאחר בדיקה התגלה כי חליתי בחיידק הזה לטענתה. קיבלתי כדורים רפאפן 1000 מ"ג למשך כ10 ימים. בינתיים נטלתי 3 כדורים ולי זה נראה כאילו המצב מחמיר- השקדים שהיו אדומים כרגע לבנים לחלוטין, תדירות החום גבוהה והקושי בבליעה התחזק. האם כל אלה הם תהליכים נורמליים בדרך להבראה או שיש לבקר שוב אצל הרופאה? תודה אמילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להסיק לאחר יום בלבד
ד''ר דן גוטמן02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום לנזופרינקסדנה01/01/2009
שלום עשיתי היום צילום לנזופרינקס לילד בן 3 עקב נחירות בלילה תוצאות הבדיקה הינם "סימני מחיקה מלאה של נזופרינקס עליון " מה אומרות התוצאות הללו האם צריך לבצע ניתוח? האם ישנה חסימה בדרכי הנשימה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שיש שקד שלישי חוסם
ד''ר דן גוטמן02/01/2009ורצוי להסירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שמיעהרותי01/01/2009
בבדיקת שמיעה נקבע כי יש פתיחה חלקית של הטובה בזמן בליעה דו צדדי. מה המשמעות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
רותי01/01/2009ובנוסף בבדיקת מיקרוסקופ דרך האף נמצאה קונכיה מורחבת. האם זה קשור? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא תקין לחלוטין
ד''ר דן גוטמן02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת תמידיתאורית מרכז01/01/2009
אני בת 29 נוטלת תרופה בשם דקסמטזון מהיותי ילדה מאחר וחסר לי הורמון מסוים בגוף לפני כ 4 שנים הפסקתי לשתות את הכדורים מס' חודשים וקבלתי את הנזלת המימית הזו . חזרתי לשתות אחר כך את הכדורים כמובן שזה לא עזר הוספתי מינון וגם לא עזר הלכתי לרופא א.א.ג שנתן לי אריוס ורינולסט שזה ממש לא עזר הלכתי גם לרופא אנדוקרינולוג שאצלו אני מטופלת בגלל שאני שותה את הכדורים והוא לא יודע על מה אני מדברת הוא לא שמע על תופעה כזו , אני לא אלרגית לשום דבר , יש לציין שלפני כן לא היה לי שום בעיה עם האף זה החל כשהפסקתי לשתות , אני בטוחה ב 200 אחוז שזה קשור לכדורים מה גם שאם אני מפחיתה מכמות הכדור או שוכחת לקחת( שזה 0.5 פעם ביום) המצב של האף מחמיר ובלתי נסבל של נזלת מה אפשר עוד לעשות ממה נובעת הבעיה מה זה יכול להיות לאיזה עוד רופא אפשר ללכת בתודה רבה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/01/2009מה שצריך הוא לקבל מרשם לספריי לאף לשימוש ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השם של הספריי בבקשה
אורית מרכז04/01/2009שאני אגיד לרופאה שתרשום לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישותאינשם31/12/2008
שלום, כאשר אני מנגן בסקסופון עם אטמי אוזניים ואפילו עם אוזניות מגן מרעש, אפילו חלש, ואפילו רק ל-20 דקות, אני מרגיש לאחר מכן וגם למחרת תופעות של נזקי רעש (רגישות יתר לרעשים נורמאלים, כאב קל באוזן, ציפצוף למספר שניות). אני מנגן הרבה שנים ורק בחודשים האחרונים התופעות האלו התגברו וכבר מקשות עלי לנגן. התופעות הנ"ל לא מופיעות כאשר אני לא מנגן ולא נחשף לרעשים חריגים. ביקרתי לפני שבועיים אצל רופא אא"ג. הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה. הבדיקה לטענת הבודקת ולטענתו תקינה. יש ירידה קטנה בשמיעה באוזן אחת בתדר גבוהה, אבל הרופא אמר לי שאי אפשר לייחס לזה משהו וזה בגדר השמיעה התקינה. הרופא אמר שאני רגיש יותר מאחרים ופשוט עליי להחשף פחות לרעש. אבל, כל התופעה היא חדשה יחסית, אולי שנה+, ולפני זה, במשך יותר מ10 שנים ניגנתי כל יום בסקסופון ללא כל התופעות הנוראיות האלו. עשיתי את המקסימום בהגנה על האוזניים, גם אטמים מקסימאלים וגם אוזניות מגן מסקימאליות, ואין שינוי. כעת אני מנסה להחליש את הסקסופון, אבל זה בעייתי. האם יש בידי הרפואה המודרנית לעזור לי ? תודה רבה
ד''ר דן גוטמן02/01/2009לא, אין בידי הרפואה המודרנית לעזור לך
אי סבילות לרעש הינה תופ]עה שאמורה לקטון עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האף נסתם בזמן שינהתמי31/12/2008
יש ילד בן 5 כל בוקר מוקדם מאוד הוא אומר קשה לי לנשום וצריך לשחרר לו את האף לפעמים באמצע הלילה אם הוא מאוד עיף הוא לא רגוע ומשנה את זוית השינה כל הזמן אך אפשר לטפל או להקל את הקושי תודה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן02/01/2009צריך לראות אם השקד השלישי גדול ( פוליפ) ואם גדול וחוסר יש לנתחו ולהסירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזןצמרת30/12/2008
לבת שלי היתה דלקת באוזן ראה אותה רופא אאג כיון שיצאה לה מוגלה מהאוזן והוא נתן לה טיפול של ניקוי המוגלה עם מי חמצן וטיפות אוזניים. הוא לקח לה משטח מהאוזן והתוצאה היא : Strep. beta hemolyt. group A האם היא זקוקה לטיפול אנטיביוטי? היא מיום ראשון עם הטיפול של מי חמצן וטיפות ועדיין מוגלה ממשיכה לצאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן יש מקום לטיפול אנטיביוטי
ד''ר דן גוטמן02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן אטומה לאחר טיסהטובה30/12/2008
שלום, חזרתי מחו"ל לפני 3 ימים וכבר אחרי ההמראה הרגשתי כאב אוזניים ואוזן שמאל נאטמה לי בנחיתת המטוס הסיפטום החמיר . רצוי לציין שלפני שנתיים היה לי מקרה דומה ורופא א.א.ג שלח אותי לבדיקת טימפנומטריה שיצאה תקינה. לצערי אני לא זוכרת מה הטיפול שנתן לי הרופא אבל בין המסמכים הרפואיים בבית מצאתי מרשם לתרסיס אף בשם רהינולסט שקיבלתי בזמנו מהרופא. שאלתי היא האם זהוא הטיפול שאני צריכה לעשות לאוזן, כי התרסיס הוא לאף. בתודה מראש על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
טובה30/12/2008בבדיקה הקודמת הממצאים היו באוזן שמאל נוזלים תפליט מאחורי עור התוף תופית שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשוןבה
ד''ר דן גוטמן02/01/2009כן משאף לאף הוא אחד הטיפולים שצריך לבצע ומעקב בלבד זה אמור לחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות מאחורי האזנייםסיגל29/12/2008
לבני בן ה-13.5 יש בליטות מאחורי שתי האזניים. האם מדובר במבנה של העצם או שזה נפיחות של בלוטות לימפה? היכן הבלוטות בדיוק ממוקמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאחורי
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008מאחורי האוזן יש עצם שלעיתים מעט בולטת. לעיתים מתנפחות בצמוד לעצם בלוטות לימפה קטנות שמורגשות ממש כמו בליטת עצם. כדאי להיבדק על ידי א.א.ג. אם מדובר בבלוטות לימפה כדאי לבדוק שאין לו כינים או פצעים בראש הגורמים לנפיחות בלוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים באוזןסובלת מרעש29/12/2008
שלום, לפני כחודש וחצי, התחלתי בבת אחת לשמוע רעשים באוזן שמאל. הרעשים התחילו כאוושה ברקע ותוך יומיים שלושה הלכו והתחזקו כאשר הרעש נשמע הכלאה שבין רעש של גלים (כמו ששומעים כשמצמידים קונכיה לאוזן) לבין פעימות. הרעש עצמו משתנה בעוצמתו כאשר אני מטה את הראש לכיוון שונה. רופא א.א.ג הפנה אותי לבדיקת שמיעה וטמפנומטריה ושתיהן היו תקינות. כאשר אני לוחצת על עורק הצוואר הרעש פוסק וכאשר אני משחררת אותו הרעש חוזר. כרגע אני ממתינה לקביעת תור לבדיקת MRA. האם הסבירות לאור המידע המתואר פה היא כי מדובר בגידול של כלי דם המצוי על האוזן ? לאחרונה חוויתי תקופה מלחיצה מאוד, האם יכול להיות שמדובר כתוצאה מכך בעליית לחץ דם המתבטאת בתופעה ? אשמח לשמוע הסברים אפשריים תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008נראה לי שהרופא שלך הלך בכוון הנכון כששלח אותך ל MRA. לעיתים הבעיה נגרמת מסמיכות של כלי דם לאוזן התיכונה. בבדיקה זו ישללו גם גידולים שונים. כדאי גם לעשות דופלר של עורקי הצואר. לא ציינת בת כמה את
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בגשר האף אצל פעוטמיטל28/12/2008
שלום רב, ביום שישי האחרון, בני בן ה 3.5 רץ לכיוון עגלת סופר, מעד וקיבל מכה בגשר האף. התחיל לרדת לו די מייד דם מהאף והאיזור התנפח. שמתי לו קרח ועקבתי שהנפיחות יורדת ושאין כאב מאד חזק. היום, יום ראשון, הנפיחות ירדה, עדיין הצבע כחול-ירוק.אחרי שהוא נרדם שמתי לב שהוא קצת נוחר. שאלתי היא - האם הייתי צריכה לרוץ מייד למוקד לשם צילום המקום ? האם כדאי לגשת מחר ליתר ביטחון ? הוא אינו מתלונן על כאבים מיוחדים. האם בכל זאת תיתכן פגיעה פנימית ? לתשובתכם הדחופה אודה מיטל (אמא של אורן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008אצל פעוטות יש פחות סיכוי לשבר כי העצמות מאד רכות. הנפיחות היא בדרך כלל נפיחות רקמה רכה. גם אם יש שבר, אם אין תזוזת עצמות, לא עושים כלום בין כה וכה. שלל הצבעים שאת רואה הוא שטף הדם בשלבי הספיגה השונים. יתכן ויש לו קצת גודש או דם יבש באף ולכן הוא נוחר. כדאי לטפטף כמה ימים מי מלח לאף ולקבוע תור ל א.א.ג.לבדוק את האף מבפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאגשרון28/12/2008
תאור הבדיקה והממצאים אםהרי למח ולפירמידות כולל ח.נ. סיבת ההפניה ליקוי שמיעתי ארטיפקטים מתזוזות אין רואים עדות לשוונומה אקוסטית אין רואים עכירות ניכרת במסטואיד מסה האדרתית קטנה בשולי האזור האוקסיפיטלי מימין ללא בצקת וללא חדירה לסנוס הסגיטלי הורידי הרושם כי אקסטרא אקסיאלית יתכן המנגיומה או תהליך אחר. dva מקרי קטן באזור פריאטלי משמאל תיאור שירות מוח ללא חומר ניגוד יש לי לפעמים סחרחורת או בנסיעה באוטובוס או במעלית יש ליבנסיעה זעזוים בחילה אנה חזרי אלי אם תשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008אני לא בטוחה שהבנתי נכון את השאלה. מה התסמינים שבגללם בוצעה הבדיקה. הבדיקה אומרת שאין גידול באזור האוזן הפנימית לעומת זאת יש משהו בעצם שמאחורי האוזן. האם יש לך דלקת אוזן כרונית או נקב בעור התוף או היסטוריה של דלקות אזניים??? יש גם ממצא מקרי בחלק אחורי של המח וכדאי להראות את הצילומים לנוירוכירורג או נוירולוג כדי לודא אם יש צורך לעשות משהו בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי שחוזר באוזןיוחאי28/12/2008
שלום
אני כבר מספר שבועות עם סוג של פצע מוגלתי (מזכיר פצעון בגרות) באוזן
קיבלתי משחה אנטיביוטית מרופא משפחה ונקבע לי תור בקרוב לרופא אף אוזן גרון
האנטביוטיקה הקטינה את הפצע לתקופה מסוימת אך הוא חזר כל פעם בגודל שונה
אין כאבים
אך הייתי רוצה לדעת אם הדבר מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008לא מסוכן, אבל צריך להגיע לפיתרון. עליך להגיע לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ושמיעהאיני28/12/2008
שלום, ביקרתי אצל רופא אאג בשל תחושת סחרחורת והוא ביקש בדיקת שמיעה. מאחר שהבדיקה היתה תקינה הוא אמר שזה לא קשור לבעיה באוזן. האם זה נכון? או שפגם באוזן הפנימית שגורמתת לסחרחורת לא בהכרך פוגע בכושר השמיעה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביגיל ארד29/12/2008בדיקת שמיעה תקינה אינה אומרת כי הבעיה לא באוזן הפנימית. אנו עושים בדיקה זו כדי לשלול דברים מסויימים היכולים להשפיע על שני הדברים. למשל גידול באזור תעלת השמע הפנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)