פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה
    ריקי
    15/02/2009

שלום דוקטור לפני חודשיים בערך התחיל טינטון באוזן ימין בתקופה זאת חליתי בווירוס לתקופה ארוכה של כחודש עם הפסקות קצרות בתקופה זו הרגשתי ירידה חזקה בשמיעה נשלחתי על ידי רופא אף.אוזן גרון לבדיקת שמיעה בממצאי הבדיקה נאמר לי כי הבדיקה מראה כי השמיעה טובה ויתכן שמעברי האוורור באוזניים סתומים בחלקן חזרתי לרופא אף אוזן גרון והתשובה שלו הייתה שזה יעבור ויקח זמן אגב הטינטון היום מופיע בתדירות הרבה יותר נמוכה האם יש אפשרות לעזור במצב הנוכחי של השמיעה? אני נמצאת במצב לא נעים כשאנשים צריכים לחזור כמה פעמים עד שאני מבינה מה הם אומרים אני בת 57 ותשובתכם והפתרון שאני מחפשת הוא איכות חיים בשבילי בתודה ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• טינטון

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

טינטון חד צדדי עלול להופיע במקרים בהם יש ירידה בשמיעה מסוג עיצבי או בעית הולכה של גל הקול לתוך האוזן. כדי לדעת מה בדיוק הבעיה אצלך עלי לראות את בדיקת השמיעה. את יכולה לצרף אותה כקובץ מצורף לשאלה. אם יש טינטון שלא חולף מומלץ לעבור במכון שמיעה בדיקה בשם BERA.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת לסת או בעיה באוזן?
    רונית
    15/02/2009

בתי בת ה-15 סובלת מזה 3 חודשים מכאב באוזן ימין. בבדיקות חוזרות ונשנות החליטו שיש דלקת קלה ,נתנו מוקסיפן ומאחר והכאבים החמירו נתנו זינט. הכאב הוחמר והופיעו שלפוחיות באוזן החיצונית והולט לאשפזה. היתה התלבטות קשה האם זה הרפס או לא והוחלט על נתינת אנטיביוטיקה לוריד garamycin+iv pipril. בבדיקה נוספת הוחלט על פריקת לסת ואמרו שהכאבים מדלקת בפרק הלסת .והוחלט על פיזיוטרפיה ללסת. היום שוב יש שלפוחיות בתעלת האוזן והרופא חושד שזה הרפס שחזר. הילדה סובלת ביום ובלילה ואף תרופה לא מצליחה להרגיע את הכאב והכאבהחדש שנוסף הוא כאב בטן מאד חזק , כנראה מכמויות התרופות הענקיות שקיבלה. איני יודעת מה עוד לעשות, למי לפנות ומי יושיע? תודה מראש לכל תשובה שתינתן.

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת לסת או בעיה באוזן?

הוספת תגובה

• כאבים באוזן

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

שלפוחיות באוזן מלוות בכאבים חזקים עלולות להיות הרפס זוסטר. לעיתים זה מעורב בחולשת עצב הפנים. מפרק הלסת יכול לגרום לכאבים חזקים אם יש בו בעיה, אולם לא אופייניות שלפוחיות. אני מבינה שהשלפוחיות באוזן החיצונית ממש ולא על התופית. שלפוחיות על התופית זו מחלה אחרת הנקראת מירינגיטיס בולוזה והיא ויראלית וחולפת בקלות תוך מספר ימים. אם אכן מדובר בהרפס זוסטר יש תרופות אנטיויראליות המתאימות וניתנות במקרים קשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלות וקישריות לימפה
    אליהו
    15/02/2009

שלום האם נזלות ממושכות ברובן צמיגיות מאוד ולפעמים טיפה חומות בהיר יכולות להיות גם גורם להגדלת קשריות לימפה בלסת תחתונה ? האם פוליקוליטיס שמופיעה בעיקר ברגליים אך גם בפנים (בעיקר באזור הסנטר, רקות) יכול לגרום להגדלת קישוריות לימפה בלסת תחתונה והאם זה יכול גם לגרום להשארותן מוגדלות כמעט תמידית ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלות וקישריות לימפה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

פוליקוליטיס, שהיא דלקת בזקיקי השערות, יכולה לגרום להגדלת בלוטות לימפה באזור הצואר ותת ליסתי. נזלת בדרך כלל לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואש!!
    אביחי
    14/02/2009

שלום לרופאים וסליחה מראש על אורך ההודעה. אני אביחי בחור בן 24 וחצי מזה חצי שנה אני סובל מדלקות בגרון, בהתחלה בדיקות דם הראו שיש לי סטרפטוקוקוס(משטח גרון לא הראה שיש חיידק-ללא צמיחה) הרופא נתן טיפול אנטביוטי רפאפן 1000 מ"ג פעמיים ביום לעשרה ימים,הכאבים עברו וחזרו לאחר יומיים אני מדבר על כאבים איומים(ויש לי כח סבל)כאבים שלא יכולתי לסבול..הגעתי למיון ולאחר בדיקת א.א.א נאמר לי שיש לי דלקת בשקד השלישי ושוב אנביוטיקה אותה אנטביוטיקה לעשרה ימים הטיפול לא עזר ואני אקצר..קיבלתי בסה"כ 4 פעמים אנטביוטיקה שהאחרונה הייתה אוגמנטין שגם לא עזרה ושוב חזרתי לרופא והוא אמר שכניראה יש חיידק בתוך השקדים שלא נעלם לגמרי עם אנטיביוטיקה(הוא נתן דימוי שזה כמו אחרי המדורה נישארים גחלים שמתלהטים מדיי פעם ויוצרים אש) הפעם הוא החליט לדבר איתי על ניתוח להוצאת השקדים אני דיי חושש מהניתוח הזה שמעתי על אינספור מקרים של דימומים וסיבוכים ויותר מזה..אנשים שעברו את הניתוח ועדיין סובלים מדלקות..הוא המליץ לי שוב לקחת רפאפן 1000מ"ג פעמיים ביום למשך עשרה ימים ולאחר מכן לרדת במינון למשך חודש(500 מ"ג פעמיים ביום)"כטיפול מונע" הוא גם אמר שאחרי החודש אני אחזור אליו ויש סיכוי שהוא יאריך לי את תקופת האנטביוטיקה כדיי להשמיד את החיידק במידת הצורך. כרגע אני 4 ימים מתחילת הטיפול אני סובל מכאבים איומים שום הקלה באופק אני כבר אובד עצות וכמוני גם בני המשפחה שרואים אותי סובל ולא יכולים לעזור האם עליי ללכת למיון?? האם הטיפול שהוא הציע זה טיפול מוכר/ידוע/הגיוני?? יש לציין שאני לוקח טיפות אופטלגין לשיכוך הכאבים-זה לא עוזר!! איך אני יכול להקל על הכאב?? והאם האנטביוטיקה לא הייתה אמורה להשפיע כבר?? מפחד שזה לא ימשיך הכאב לא ניסבל!! מחכה לתשובה מהירה אם אפשר ושוב סליחה על אורך ההודעה..תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    נואש!!

הוספת תגובה

• עוד פרט קטן..

אביחי
    14/02/2009

אותו א.א.א שלח אותי לבצע אולטראסאונד (סונאר צווארי שיצא תקין) יש סיכוי שבגלל שאין תגובה(עדיין)לאנטביוטיקה זה אולי לא דלקת? לחכות שאולי האנטביוטיקה תשפיע??(כבר עברו יותר מ48 שעות ) אם זה היה גידול חס ושלום היו מגלים את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

כאבי גרון עם חום כשבמשטחי גרון אין סטרפ יכולים להיות גם מחלה בשם PFAPA שהטיפול בה הינו מנה חד פעמים או שתי מנות מכסימום של סטרואידים. אם התסמינים מתאימים לכך ויש חום, כאבי גרון, שקדים נפוחים וכו' בלי צמיחה של סטרפ, יש לשקול מחלה זו ולתת טיפול בסטרואידים. אם זה זה, ההשפעה תהיה מהירה מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור היקרה..

אביחי
    20/02/2009

אין לי חום ולא היו לי כמעט בכלל במשך כל התקופה וכן המשטחים שליליים. יומיים אחרי כתיבת ההודעה אלייך הגעתי למיון עם כאבים בלתי נסבלים אמרו לי שם להפסיק את הרפאפן שאני נוטל ולקחת דאלאצין 300 מ"ג 4 פעמים ביום, עברו חמישה ימים לערך אני מרגיש הקלה בכאב אך בכל המקרים הרגשתי הקלה וזה חזר שוב..הטיפול בדאלאצין נישמע לך הגיוני? האם כדאי ללכת לרופא שייתן לי כמה זריקות סטריאוידים בנוסף? אמרו לי גם במיון (וגם הרופא א.א.ג שלי) שלאחר הטיפול בדאלאצין לעשרה ימים אני אקח טיפול מונע ברפאפן 500 מ"ג פעמיים ביום מה את מציעה לי? שמעתי עלייך רבות ואני אתיחס ברצינות לכל עצה שלך אגב בבית החולים אמרו שיש טונזיליטיס חוזרים ודלקת בלוע ואם הטיפול+ הטיפול מונע לא יעזור אז לכרות את השקדים(התחלתי עבודה חדשה אין לי כוחות לניתוחים עכשיו אני רוצה סה"כ להיות בריא) אולי בתום הטיפול בדאלאצין אני אקח לעשרה ימים רפאפן במינון של 1000ם מ"ג פעמיים ביום כמקובל בדלקת פעילה? לכל מקרה שנישאר זכר או משהו ואז אתחיל ב "טיפול המונע" מה גם שיותר מדיי אנטביוטיקה זה לא הכי טוב הכבד שלי צועק הצילו ואני מצטרף אליו התחילו לי כאבים בריאות/חזה/קיבה(בצד ימין בעיקר של החזה ובקיבה) אני לוקח פרוביוטיקה כהמלצת הרופא משפחה . מחכה לתשובה ממך מעריך ומודה מראש!! אביחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום סינוסים
    אורלי
    14/02/2009

שלום, עברתי צילום סינוסים עקב צינון ושיעול. וזו התשובה של הצילום: תפיחות רירית קלה בסינוסים מקסילריים ופרונטליים. 1. מה זה אומר? 2. האם יש צורך בטיפול? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום סינוסים

הוספת תגובה

• תפיחות רירית

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

תפיחות רירית בסינוסים יכולה להיות בכל הצטננות. מומלץ להשתמש בתרופות להורדת גודש בצורת כדור ו\או תרסיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשקדים
    דנית
    13/02/2009

אני סובלת מזה כמה שנים מדלקות חוזרות בשקדים. בפעם האחרונה שהדלקת חזרה, רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה. לקחתי את האנטיביוטיקה במשך 10 ימים, אך הפעם הטיפול לא עזר. השקד הימיני נשאר נפוח ועליו צמחה מן שלפוחית כשמתחתיה ישנה נקודה לבנה קטנה. הרופאה הפנתה אותי לרופא אף אוזן גרון ואמרה שכנראה שזו ציסטה ולא דלקת. אין לי כאבים אבל יש לי תחושה מוזרה כזו. מה עושים במקרה כזה? מה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשקדים

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

ציסטה בשקדים אכן לא מצריכה טיפול בדרך כלל. לפעמים זה נותן תחושה של משהו תקוע בשקד, אבל לרב אין צורך לטפל ולפעמים זה קטן ונעלם מעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש באף ולעתים דימום קל
    שושנה
    13/02/2009

שלום. רציתי לשאול ממה נובעת תחושה, הנמשכת מספר ימים, של יובש באף, תחושת "סתימה", ולעיתים דימום קל מנחיר אחד, שפסק אתמול. האם יש טיפות אף מומלצות, או טיפול אחר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יובש באף ולעתים דימום קל

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

לעיתים מדובר פשוט בפצע על המחיצה ועליו הפרשה יבשה. ממליצה שטיפת האף בתרסיס מי מלח ומריחה של משחה אנטיביוטית או וזלין בתוך הנחיר מספר פעמים ביום. לעיתים זה משתפר. אם לא - לגשת לבדיקת רופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חורים באוזניים
    מוריה
    13/02/2009

שלום! אני רוצה לעשות חורים באוזניים. אני יודעת שבאוזן יש הרבה נקודות חשובות ושמעתי שחשוב שאדם מקצועי יעשה את זה. איפו הכי טוב לעשות את זה? ועוד שאלה. יש לי לפעמים כמו כדורים קטנים בחרורים או סמוך לאוזניים כאשר אני מצטננת. בדרך כלל בחורף ואחר כך הם נעלמים. האם אני צריכה להיזהר מלעשות חורים? תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    חורים באוזניים

הוספת תגובה

• חורים

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

האזור היחיד המותר, לדעתי , לחורים באזניים הם התנוכים. באזור זה אין סחוס וסכנת הזיהום וסיבוכיו קטנה יותר. חשוב לעשות זאת במקום בו רמת הניקיות גבוהה. כיום מקובל על ידי אקדח היורה עגיל סטרילי מיוחד וחד פעמי לתוך התנוך. עגיל זה מוחלף לאחר זמן מה בעגילים הקבועים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים באוזניים
    הדס
    13/02/2009

שלום, מזה כשנה אני סובלת מגירודים באוזניים, בעיקר בשמאלית ובעיקר בלילה לפני השינה ובבוקר כשאני מתעוררת. לפעמים אני אפילו מתעוררת באמצע הלילה בגלל זה. הייתי אצל א.א.ג אבל הוא לא ראה משהו חריג. השאלה שלי היא האם זה יכול לנבוע ממשהו עמוק יותר כמו משהו שהתפשט מהראש (למרות שאני לא סובלת ממשהו כמו כאבי ראש), או אולי אפילו מקנדידה?

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים באוזניים

הוספת תגובה

• גרד באזניים

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

גרד באזנייםח נגרם לעיתים על ידי יובש בעור. לעיתים על ידי אלרגיה. אפשר לנסות לקחת כמה ימים כדורים נגד אלרגיה ולראות אם זה עוזר. לא לחטט באזניים. אפשר גם לטפטף מעט שמן זית לאוזן להחזיר לעור את השומניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בגרון- דחוף
    טובי
    12/02/2009

בס"ד מזה כשנה אני סובל מלחץ בגרון ובדיקות שעשיתי כגון אנדוסקופיה ע"י סיב אופטי דרך האף אקו גרון צילום גרון העלו חרס ואני סובל מלחץ עולה ויורד בגרון ולרופא המשפחה תשובה אחת מתח דבר שאינו נכון מכיון שתרופות כגון וליום או קלונקס אינם מבטלים לגמרי את הלחץ מה לדעתכם עוד באפשרותי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בגרון- דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

עניתי לך למייל הפרטי שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזניים סתומות בנוזלים
    חיים
    12/02/2009

חזרתי בטיסה מחו"ל שאני כבר חצי מצונן ומנוזל.בעקבות ההמראה והנחיתה נסתמו לי האזניים בנוזלים. פניתי לרופא א.א.ג וקיבלתי אוטריווין לשימוש 2 ביום ולאחר מכן לפמפם באף ולנסות ע"י פימפום פנימי לפתוח את הסתימות באזניים. עברו מאז 10 ימים ואין שיפור במצב. האזניים סתומות . השמיעה דיי מהומהמת. ואני מרגיש חצי אסטרונאוט בגלל הסתימה של האזניים בנוזלים. האבחנה של הסתימה נעשתה ע"י רופא א.א.ג.הבנתי שהשימוש באוטריווין הוא למכסימום 5 ימים. מה אפשרויות להמשך הטפול העומדות לפניי כרגע? מהרופא א.א.ג הבנתי שאם בתוך שבועיים הסתימה לא תיפתח באופן טיבעי אצטרך לעבור שאיבת נוזלים מהאוזן ע"י פתיחת פתח בעור התוף. מאחר ואני כרגע עובד ולא מסוגל לשמוע את מה שאומרים לי כי האזניים סתומות ואני בקושי שומע את עצמי מה האפשרויות המיידיות שעומדות לפניי לפתירה מיידית של המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    אזניים סתומות בנוזלים

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

נוזלים באזניים אחרי טיסה והצטננות יכולים להישאר אפילו חודש. חוץ מאוטריבין אפשר לתת תרופות מיבשות ומורידות גודש כגון סינופד ותרסיס סטרואידלי לאף כגון פליקסונייז. אם השיפור לא מספיק אפשר לתת סטרואידים בכדור או בזריקה. לא כל כך מהר עושים חור בעור התוף לצורך ניקוז. לא למהר לזה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת בלוטת התריס
    מירי קומפנו
    12/02/2009

האם הרופא המנתח צריך להיות רופא אף אוזן גרון או אנדרוקרונולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת בלוטת התריס

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת בלוטת תריס

ליז
    14/02/2009

הרופא המנתח צריך להיות רופא אף אוזן גרון כדאי שתדאגי שיהיה פלסטיקאי בחדר הניתוח כדי שהצלקת תהיה יפה.... זה מנסיון שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת בלוטת התריס

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

המנתח הוא אף אוזן גרון. גם כירורגים כללים עושים את הניתוח, אבל א.א.ג מתמקדים יותר בזיהוי העצב ההולך למיתרי הקול וזה חשוב. פלסטיקאי לא צריך להיות שם. רופאי א.א.ג מנוסים ויודעים לסגור היטב ויפה את הצלקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 14 ח' סובלת מדלקות אוזניים
    מיתר
    12/02/2009

ד"ר שלום רב, ביתי בת 14 חודשים סובלת מזה כ 8 שבעות (מועד הפסקת הנקה) מדלקות אוזניים, שבוע עם דלקת שבוע בלי. פעם אחת טופלה באניטיביוטיקה וביתר הפעמים הומלץ על ידי רופא לנקות במי חמצן בלבד. בכל המקרים המוגלה בשלב כלשהו מתחילה לצאת החוצה ולעיתים זה נמשך כשבוע. ברצוני לברר: א. האם יש טיפול שיכול לעזור? ב. האם יש משכחי כאבים מומלצים? ג. האם עצם העובדה שהמוגלה יוצאת אומרת שיש לה חור פתוח ואם כן האם מי החמצן לא מזיקים?. בתודה מראש מיתר

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

מי חמצן הם רק לניקוי. אחריהם יש לטפטף טיפות אנטיביוטיות. אסור להרטיב באמבטיה עד שמודאים שהחור נסגר. כמו כן, אם מדובר בבעיה שחוזרת כל שבוע שבועיים, לעיתים נותנים אנטיביוטיקה חזקה יותר או בצורת טיפול מונע חד יומי למשך חודש. במקרים קיצוניים ועקשנים יותר יש לעיתים צורך בהכנסת צינוריות אוורור ("כפתורים").

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת
    ליז
    12/02/2009

נוצרה לי צלקת בולטת לאחר ניתוח להסרת בלוטה הצלקת כואבת האם זה תקין האם צריך לפנות לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    צלקת

הוספת תגובה

• צלקת

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

טיפול בצלקות בולטות נעשה על ידי מומחי פלסטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיחושים לאחר ניתוח
    ליז
    12/02/2009

הי לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס, הבלוטה הוסרה במלואה עברתי טיפול ביוד ואני במעקב בבית החולים מדי חצי שנה- הכל ברוך השם בסדר הבעיה שלי היא שמאז הניתוח לא מפסיקים המיחושים הבלתי נעימים באיזור הגרון הסנטר והניתוח עצמו שוב בדיקות שעברתי כולל אולטראסאונד, בדיקה עם צינורית דרך האף לא מצביעות על אף בעייה שאלתי היא האם זה משהו שנתקלים בו ברפואה זה הגיוני שהמיחושים לא יעברו לאחר זמן כה רב אני פשוט כל הזמן בלחץ ..... בפחד נוראי .... מה יהיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיחושים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• מיחושים

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2009

כאבים באזור ניתוח בלוטת התריס לא שכיחים אחרי שנתיים וחצי. יתכן שזה קשור איכשהו לצלקת הבולטת. התיעצי עם הפלסטיקאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה