מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ באוזניים בזמן נחיתה בטיסהדיאנה02/08/2007
אני סובלת מלחץ חזק במיוחד בזמן נחיתה ממטוס
הלחץ הוא כ"כ חזק - עד שאני מרגישה שעור התוף עומד להיקרע.
האם יש משחה או טיפות חיצוניות, שאפשר לקנות ללא מרשם רופא
תודה מראש.
ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואת לחצים
ד''ר אביגיל ארד03/08/2007הבעיה נובעת מקושי בהשוואת לחצים דרך חצוצרת האוזן המקשרת בין האוזן לאף. אני ממליצה לקנות טיפות אף רגילות (אלרין, אוטריבין וכד'). חצי שעה לפני ההמראה וחצי שעה לפני הנחיתה (כאשר המטוס מתחיל להנמיך) יש לטפטף לשני הנחיריים ולתת לטיפות להיכנס אחורה עד הגרון. זה יקל עליך.מובן שיש לבצע השוואת לחצים בזמן הנחיתה כל כמה דקות על ידי פיהוק, לעיסת מסטיק או ניפוח לחיים עם אף סתום. טיסה נעימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטון?נורית01/08/2007
אתמול בבוקר התעוררתי מצפצוף קל באוזן אך לא יכולתי לחזור להרדם, מאז זה מציק לי וקראתי הרבה על טינטון, אני לא יכולה להתעלם מהצפצוף העדין הזה ומהמחשבה שהוא עשוי להשאר עימי לעד. כאשר אני סותמת את אוזני עם שתי אצבעות אז נשמע הצפצוף בברור בעוד שבמצב רגיל הוא נשמע מעומעם. האם פניה לרופא עשויה לעזור באם תמצא הסיבה לצפצוף או שבכל מקרה אין לכך מרפא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד01/08/2007לטינטון חד צדדי יש לערוך בירור. רב הסיכויים שלא תימצא הסיבה ורק הזמן יגיד אם זה נשאר איתך או לא(יש ללמוד בעיקר איך להתעלם ממנו...). מצד שני יש כמה דברים שצריך לשלול. לכן עליך לגשת לרופא א.א.ג ועליו להפנות אותך קודם כל לבדיקת שמיעה ובדיקה נוספת שנקראת BERA .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת מניתוחטליה31/07/2007
שלום לך ד"ר בת 33 התגלתה אצלי בעיית שמיעה בשנים הארונות
ואני אמורה לעבור ניתוח בשם סטפדוטמיה השאלה שלי מה האחוזי ההצלחה כי אני נורא פוחדת שלא יהיה יותר גרוע
אשמח לתשובתך תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפדקטומיה
ד''ר אביגיל ארד31/07/2007זה ניתוח עדין שצריך להעשות רק על ידי מנתח מאד מנוסה כי יש סיכון, גם אם לא באחוזים גבוהים, לפגיעה באוזן הפנימית והחמרה בשמיעה. תופעת לואי נוספת אחרי הניתוח היא סחרחורת אולם זה חולף לרב די מהר. יש לנוח אחרי הניתוח לא להתאמץ לא לטוס ולא להרים משאות כבדים תקופה מסוימת ואז הסיכוי לשיפור בשמיעה הוא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות בקיץאריאלה31/07/2007
אני לא מצליחה להיפטר מהנזלת והצרידות, אפילו בקיץ הלוהט שיש בחוץ. יש לציין שהפסקתי לעשן רק לפני חודשיים אחרי 17 שנה כמעשנת. מה אני יכולה לעשות עם ה, זה ממש מרגיש כאילו אני בתוך בועה שמפרידה ביני ובין העולם...
תודה רבה מראש,אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ונזלת.
ד''ר אביגיל ארד31/07/2007האם קיבלת טיפול כלשהו?? האם נבדקת?? מה מצב מיתרי הקול שלך?? הקיץ אמנם לוהט אבל יש מזגנים ויש אלרגיות ויש זהומים. קשה לי לתת תשובה ספציפית בלי שתיבדקי. אולי הסינוסים מודלקים ויש נזלת שיורדת לגרון ומגרה גם את מיתרי הקול. בקיצור - צריך עוד אינפורמציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא נבדקתי
אריאלה01/08/2007תודה ד"ר ארד, עדיין לא נבדקתי. בהחלט אפנה בקרוב לרופא. אולי זה הנטייה של בעלי להקפיא אותי כל לילה עם המזגן.
תודה, אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזנייםיסמין30/07/2007
לחבר שלי יש כאב באוזן אחת כבר קרוב לשבועים, בתוך האוזן. הוא לא מוכן ללכת לרופא וכשהסתכלתי לתוך האוזן לא ראיתי משהו מדאיג (לא יודעת אם אפשר בכלל לראות משהו). במצב כזה אני חייבת לשכנע אותו ללכת לבדיקה או שזה יעבור לבד כמו שהוא אומר? איזה טיפול אפשר לתת לו בלי בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד30/07/2007החבר שלך הוא ילד גדול ואם יש לו כאבים שבועיים עליו ללכת להיבדק. או שזה יעבור לבד או שתהיה החמרה ואז הוא ירוץ לרופא. אין טעם להסביר כאן את הגורמים האפשריים. צריך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ומשטחי גרון שלילייםעופר28/07/2007
ד"ר שלום,
כבר כמעט שבועיים שאני עם התקררות.
בשבוע האחרון עם כאבי גרון וקשיי בליעה.
בצעתי שני משטחי גרון ושניהם יצאו שליליים לסטרפ A.
לקחתי דקסמול קולד, תוספת ויטמין C, אוסילוקוקום ומצצתי פרופולנטום +
שום דבר לא עזר.
מה עלי לעשות ?
מה המלצתך ?
תודה,
עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון.
ד''ר אביגיל ארד28/07/2007כנראה מדובר בכאב גרון על רקע ויראלי. (כוונתי - אם הכאב הוא אכן בלע האחורי ולא עמוק יותר). במקרה כזה לא נותר אלא להמשיך בטיפול שאתה נוטל ולהתאזר בסבלנות. אם לא יהיה שיפור תוך שבוע כדאי להיבדק שוב ואולי לעשות בדיקות דם רלוונטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתרי קולאורנה א.26/07/2007
בבדיקה של מיתרי הקול נמצא כי אחד מהם לא מתפקד כלל. רופא א.א.ג. המליץ על בדיקות שונות כולל CT שבהם לא נמצא כל ממצא. יחד עם זאת לא נמצא הסבר לחוסר התפקוד של מיתר הקול השמאלי. שאלותי :האם יש קשר להיותי מורה? האם זה עלול להשפיע על מיתר הקול הימני? האם זה הפיך? ומה ניתן עוד לבדוק או לעשות כדי לדעת ממה זה נגרם?
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק חד צדדי
ד''ר אביגיל ארד26/07/2007במקרה שמאבחנים שיתוק חד צדדי של מיתר קול יש קודם כל לשלול גורם לשיתוק. היות ולא מדובר במצב אחרי ניתוח בצואר, למשל, הרופא שלך עשה לך CT של כל מהלך העצב שיוצא מבסיס הגולגולת עד מיתר הקול השמאלי. העצב בצד זה יורד לבית החזה ועולה חזרה לצואר ולכן אני מניחה שה CT כלל את כל הצואר ובית החזה העליון. במידה והכל בסדר ולא נמצא כל תהליך תופס מקום (כגון גידול) שגרם ללחץ על העצב ושיתוקו, אנו מניחים שמדובר בדלקת כלשהי בעצב (נוירופתיה) שמקורה יכול להיות מסיבות שונות - למשל ויראלי ועוד. במקרה כזה אין מה לעשות מלבד לחכות בסבלנות. ישנם מקרים בהם העצב מתאושש, ובצד שמאל בגלל אורך העצב זה יכול לקחת עד שנה וחצי. בכל מקרה - בינתיים - אם יש צרידות וקושי בדיבור - אפשר להעזר בשעורי דיבור על ידי קלינאית תקשורת, אשר יקלו עליך לדבר באמצעות אימון מיתר הקול השני לפצות על החסר. כמורה, אולי תרגישי שקשה לך להגביר את הקול, ואז כדאי להעזר במגבר ("מדונה"). זה לא משפיע על המיתר השני. אם לאחר שנה וחצי אין התאוששות ולא הגעת למצב בו המיתר התקין מפצה על החסר, יש אפשרויות להזיז קצת את המיתר הפגוע לכוון קו האמצע (המיתרים צריכים להיפגש באמצע בזמן דיבור ולהיפתח בזמן נשימה) או על ידי ניתוח והכנסת שתל קטן שדוחף את המיתר או על ידי ניפוח המיתר על ידי הזרקת שומן. נראה לי שזו כל התורה על רגל אחת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני סובל מדלקות עוזניים חוזרותמירי קרוצי26/07/2007
בני נהוראי בן שנה ושלושה חודשים סובל מדלקות אוזניים חוזרות ואנטיביוטיקה לא עוזרת
כשביתי הגדולה היתה בגיל שלו היא גם סבלה מאותה בעיה ולכן כהמלצה של הרופא עשינו לה ניתוח כפתורים . מה אפשר לעשות חוץ מאנטיביוטיקה שלא עוזרת לילד .וחוץ מיניתוח
בבקשה תעזרו לי
מירי קרוצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
אופיר26/07/2007גם הבן שלי בן ה שנתיים ושמונה סובל מאוד מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות. בגיל שנה ושמונה הוא נותח ועשו לו כפתורים, הוציאו שקדים מוגדלים וגם פוליפים. הוא התחיל לאכול ולישון טוב יותר לאחר הניתוח וקצב הגדילה שלו הואץ אך הגוף שלו דחה את הכפתורים חודש לאחר הניתוח ומאז יש דלקות חמורות. מה עושים? אני לא מעוניינת לעשות לו שוב ניתוח.
תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלות
ד''ר אביגיל ארד27/07/2007כשיש דלקות אזניים חוזרות וטיפול אנטיביוטי לא עוזר ישנה אפשרות לתת טיפול מונע ממושך - בדכ"ל מנה חד יומית של אנטיביוטיקה למשך חודש עד שלושה חדשים לעיתים. ניתוח כפתורים ברב המקרים מאד משפר את העניינים. לא שכיח מקרה כמו שלך שהגוף דוחה את הכפתורים אולם לעיתים זה קורה. במקרה כזה, אם הדלקות נמשכות ומאד מטרידות אולי כדאי לשקול שוב ניתוח כפתורים. יש הפונים לטיפול הומאופתי לניסיון. לרב הדבר כולל גם הפסקת מוצרי חלב, ובחלק מהמקרים יש הקלה. לא משהו גורף ואינני יכולה לומר שיש לי ניסיון ממש טוב עם זה. אבל לפעמים שווה לנסות, לפחות למשך הזמן שמתלבטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק עם קוצר נשימהגל25/07/2007
מזה כשבועיים אני משתעלת שיעול חזק לעיתים עם כאב גרון ולרוב ללא כאב
שיעול שלפעמים מלווה בקוצר נשימה (פעמים אחדות התעוררתי באמצע השינה עם שיעול וקוצר נשימה)
תוצאות של משטח גרון שלילי
רופא א.א.ג נתנה לי אנטיבוטיקה סירופ ועוד כדור למשך 6 ימים והשיעול לא נפסק
בימים האחרונים זה מחמיר בעיקר הנשוא של קוצר נשימה
אני לרוב בחורה בריאה
הנושא של קוצר נשימה מטריד אותי מאוד
מה עלי לעשות לאיזה רופא לגשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא ריאות
ד''ר אביגיל ארד25/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בסינוס ימניחיים25/07/2007
שלום,
אני מאוד מבקש את חוות דעתך.
אובחן סינוסיטיס.בצילום נראה התעבות נכרת של הסינוס המקסילרי הימני. הרופא לא ראה מוגלה.
טופלתי ב-4 סדרות של אנטיביוטיקות שונות : מוקסיפן, אוגמנטין,זינט ובפעם האחרונה בסדרת סטרואידים פרדניזון 16 יום + אנטיביוטיקה נוספת שאת שמה שכחתי.
שבוע לאחר סיום הטיפול עדיין יש לי כאבים באיזור העצם מתחת לעין הימנית ואני נזקק מדי פעם לכדורים נגד
כאבים.
רופא א.א.ג שלח אותי לבדיקת CT של מערות האף.
מה הסיבה לכאבים? מדוע אנטיביוטיקה איננה עוזרת?
מה ניתן לעשות??
אודה לך מאוד על תשובה מהירה. אני מודאג.
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר אביגיל ארד25/07/2007מובן שנהיה יותר חכמים לאחר ה CT. אם אכן מדובר בסינוסיטיס יתכן שהתהליך הדלקתי לא חלף עדיין. יתכן והסינוס סתום עדיין ולכן אין ירידה בלחץ ויש כאבים, או שהזהום עמיד לטיפול שקיבלת . ב CT יראו אם הפתח של הסינוס חסום. יש פעמים שצריך פשוט לשפר את האוורור של הסינוס לצורך החלמה ואם סטרואידים או מורידי גודש לא עשו זאת יש להתערב כירורגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערות הפניםאלכס25/07/2007
שלום
בב'הח מצאו אצלי גוש בלוע האף
הרופא בקופת החולים שלח אותי ל ct סינוסים ושל מערות הפנים.
האם מערות הפנים זה גם כולל את לוע האף?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אביגיל ארד25/07/2007ה CT של האזור כולל גם את הלע האפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן שמאל נסתמתשירלי25/07/2007
שלום,
מזה שלושה שבועות אני שומעת עמום באוזן שמאל. התחושה היא שהאוזן נסתמה. . (האוזן נפתחת ונסתמת לסירוגין..)
הייתי אצל שני רופאי א.א.ג. אשר שללו אפשרות של נוזלים באוזן או שעווה וקיבלתי הפניה לבדיקת שמיעה וטימפנוגרמה . ההמתנה לתור (בעוד שבוע) מאוד מקשה על התפקוד היומי והעניין מטריד אותי מאוד.
מה יכולה להיות הבעיה? האם הטיפול הינו תרופתי? (יש מצב שאני בהריון..עוד לא וודאי) ,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה
ד''ר אביגיל ארד25/07/2007אם הרופאים לא ראו נוזלים או שעווה יש לחכות לבדיקת השמיעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזן שמאל נסתמת
שירלי06/08/2007ד"ר שלום,
אבקש את עזרתך, בדיקת השמיעה והטימפנוגרמה יצאו תקינות לחלוטין.
במשך ארבעה ימים האוזן הייתה פתוחה וחשבתי שהבעיה חלפה וביומיים האחרונים שוב האוזן נסתמה והעניין מטריד אותי מאחר וזה מקשה על התפקוד היום יומי. לאחר הבדיקה נאמר לי במכון שאין פיתרון למצבי (נשללה גם האפשרות של מיים ושעווה באוזן). ואני פשוט מיואשת.. איך זה ייתכן שאין פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהיצחק24/07/2007
ד"ר ארד- תודה רבה על תשובתך המהירה,
האם ייתכן מצב בו הסינוסיטיס יעבור ללא צורך בזריקת סטרואידים או בהתערבות כירורגית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפי
ד''ר אביגיל ארד25/07/2007כפי שאמרתי אם מדובר בזהום לפעמים אנטיביוטיקה ומורידי גודש שהם הפיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי פוליפ באף.24/07/2007
כיצד נעשית הבדיקה להוצאת פוליפ מהאף?
האם לפני הבדיקה יש איזשהי זריקת הרדמה?
האם יש צורך לשלוח את הפוליפ לבדיקה מעבדתית או משהו כזה?
מה זה קסילוקאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר אביגיל ארד24/07/2007אני מבינה מדבריך שמעונינים לעשות ביופסיה או בדיקה של פוליפ מהאף. זה יכול להתבצע בהרדמה מקומית על ידי חומר מאלחש שמוכנס לאף על גבי פתיל או בזריקה. מה שיוצא נשלח לבדיקה פתולוגית. כריתת פוליפ דרך האף אינה לרב הטיפול הסופי בבעיה היות ויש להגיע לשורש העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.........
.24/07/2007מה זאת אומרת על גבי פתיל? ייתכן שההרדמה יכול להיעשות באמצעות ספריי?
ההרדמה נעשית לפני הבדיקה או לאחריה? ומהו המשך הטיפול? הבנתי שפוליפים נגרמים כתוצאה מאלרגיה למשהו, רוב המקרים זה מזון... כיצד אני מאבחנת למה אני אלרגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
.24/07/2007כיצד ניתן לעשות הרדמה בקסילוקאין? כלומר באמצעות זריקה או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
ד''ר אביגיל ארד24/07/2007קסילוקאין הוא אכן תרסיס של חומר הרדמה. אולי פגשת אותו אצל רופא השיניים. פתיל הוא שרוך בד כזה הספוג בחומר דומה לקסילוקאין ומוחדר לאף למשך כמה דקות ומרדים את הריריות. מובן שההרדמה נעשית לפני כריתת הפוליפ. לא ברור לי למה רוצים להוציא את הפוליפ. האם עברת CT של מערות הפנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל רופא א.א.ג
.24/07/2007הוא לא עשה לי בדיקה או משהו... הוא פשוט הסתכל בתוך האף איבחן שזה פוליפ והוציא לי אותו במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
.27/07/2007האם כאשר מוציאים את הפוליפ זו בדיקה סופית או שייתכן שהפוליפ יכול לחזור? מה יכול לגרום לו לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה\סינוסיטיסיצחק24/07/2007
ד"ר שלום,
אני בן 34- סובל מאף סתום ונזלת חזקה כ 4 שבועות- טורדני ביותר- כשבועיים אני לוקח טלפאסט כדור אחד ביום וספריי של סטרונאוז (פעם בבוקר ופעם בערב)- הרופא חשב שזה אלרגיה- ללא שיפור.
בצילום שעשיתי בימים האחרונים נמצא כי "עיבוי רירית בסינוסים מסקילריים בולט יותר מימין, עירפול סינוס פרונטלי מימין, מלאות בחלל האף בימין"
כמעט ואין לי כאבי ראש (מעט מאוד). כמו כן הרופא אבחן סטית מחיצת האף לימין.
נאמר לי כי ככל הנראה יש צורך בזריקה של סטרואידים, וכנראה גם ניתוח, ובינתיים הרופא שלח אותי לבדיקות אלרגיה- ונאמר לי להפסיק עם הטלפאסט.
אין לי שום היסטוריה של אלרגיות או סינוסיטיס.
האם זריקת הסטרואידים הכרחית? מה הסיכונים?
האם נרא לך שלא יהיה מנוס מניתוח ? האם הניתוח בעייתי\מסובך?
מה לדעתך מומלץ לעשות בשלב זה? האם הסינוסים יכולם להתנקות מעצמם? האם יכול לעבור מעצמו?
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד סינוסים
ד''ר אביגיל ארד24/07/2007אכן נראה מהצילום כי מדובר בתהליך דלקתי בסינוסים. התהליך יכול להיות על רקע אלרגי או זהומי. סטרואידים הם טיפול חזק וטוב באלרגיה. אם אתה צעיר ובריא לא צריכה להיות בעיה בטיפול חד פעמי בסטרואידים. אם לא יהיה שיפור במצב הסינוסים אני מניחה שישלחו אותך לצילום CT ואז יחליטו אם יש צורך בניתוח שתפקידו לפתוח את פתחי הסינוסים (שהם מערות או חללים בעצמות הפנים המצופים ברירית) ולאפשר את אוורורם. אם יש הפרשה מוגלתית מהסינוסים בצורת נזלת או ליחה מוגלתית כדאי לתת גם טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)