מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי שיעול קשים שנמשכים מעל 3 חודשעינת10/09/2007
מזה שלושה חודשים יש לי התקפי שיעול קשים הבאים כ10 -20 פעם ביום לערך, מופיעים באופן פתאומי לעתים מסיבה לא ידועה או כתוצאה מגירוי כלשהו בגרון. במהלך השיעול אני מאדימה ממאמץ יש לי נזלת ואני דומעת, לקראת סיום ההתקף יוצא אוויר (גרעפס) ולעתים אני מקיאה. כמו כן אני חשה עייפות רבה לאחר ההתפים וכן בסוף היום. לעיתים ההתקף מונה כ5שיעולים, לעתים מורכב ממספר התקפים רצופים.
עם הזמן ההתקפים רק מחריפים, לרוב מתרחשים במהלך היום ולעולם לא תוך כדי שינה. שמתי לב שבשבוע בו הייתי בחופש מהעבודה תדירותם הלכה ופחתה עד שכמעט נאלמו. עם חזרתי לעבודה שוב חזרו השיעולים והתגברו ותוך מספר ימים חזרו למצבם הקודם.
בתקופה של 3 החודשים האחרונים עברתי מקום עבודה, אך אני לא בטוחה - יתכן והם החלו מעט לפני כן. אני עובדת בעבודה משרדית מול מחשב, בחדר ממוזג (גם קודם עסקתי בעבודה דומה אך במשרד אחר). כמו כן בתקופה זו החלפתי תרופה נגד היפרכולסטרולמיה (עד אז השתמשתי בליפידל ומזה 3 חודשים משתמשת בליפיטור. עם זאת יצויין כי היה שבוע בו לא לקחתי את התרופה והשיעולים נמשכו).
אציין כי ביקרתי אצל רופא פנימי מס' פעמים. ביצעתי צילום ריאות ותוצאותיו תקינות, בדיקת דם לאבחון שעלת (אין עדיין תוצאות) ובדיקות דם כלליות (תקינות). כמו כן ביקרתי לפני כחודשיים אצל אף אוזן גרון שלא מצא סיבות לתופעה.
אני אדם בריא בד"כ מלבד כך שאני סובלת מהיפרכולסטרולמיה תורשתית ובהריון ראשון, לפני כשלוש שנים היה לי PE (מאז עוד הריון תקין).
השיעול מקשה עלי מאוד את התפקוד היומיומי.
מה זה יכול להיות ואילו בדיקות עלי לעשות? אני כבר נואשת כי אף רופא שביקרתי אצלו לא ידע מה עלי לעשות.
אודה לסיועכם.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד10/09/2007שעלת היא אכן אופציה והתשובה בבדיקת הדם. הטיפול במקרה כזה אנטיביוטי. אלרגיה\אסטמה - אני מניחה שהיו מגלים משהו בבדיקות הריאות. האם קיבלת טיפול כלשהו??עוד אופציה היא רפלוקס (חזרה של מיץ קיבה לגרון) שלאו דווקא מלווה צרבת. יתכן וזה הגורם לשעול ומצד שני יתכן שמרב שעול יש רפלוקס אשר מחמיר את השעול וגורם להקאות. לרפלוקס יש סימנים בבדיקה לרב. מומחה א.א.ג. שמתמצא בעניין יוכל לאתר. לפעמים נותנים ניסיון טיפול כולל תזונה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול ממושך
בתי27/11/2007תתקשרי אלי ואמליץ לך ואספרלך 0503436665
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול טורדני ממושך מס חודשים
בתי27/11/2007שלום הבן שלי סובל מאותו שעול כל שנה בחורף או באביב קרוב ל 3 חודשים סבל איום שאי אפשר לתפקד מפריע מאד בחברה בעבודה במשך היום בכלל כבר היו לו כאבים בחזה זה שעול נודניק בלי הפסקה שזה פשוט הכאיב לי את הלב לא יכולתי כבר לשמוע אותו משתעל הלכנו להרבה רופאים ריאה וכו צילומים אנטיביוטיקה משאף בודיקורט כלום לא עזר לבסוף במקרה לפני שבועים סיפר בחור שהיה לו אותו השעול ומה שעזר לו מיד זה סירופ ויטוסין מקופת חולים לאומית בבית מרקחת פרטי נדמה לי שזה ניקרה טטוסין אם אני טועה תתקשר ואבדוק 0503436665 רק יום אחד לקח ומיד כמו קסם השעול פסק פשוט נס איך עד עכשיו אף רופא לא הציע זאת ונתנו לו לסבול8 שנים היום בן אדם רופא לעצמו הרופאים רק ממומחים להפחיד ועושים נסיונות זה האמת כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון תמידי בבוקרטל10/09/2007
אני מצונן לעיתים קרובות בבקרים, כולל עיטושים ועיניים דומעות. ממה זה יכול לנבוע? איך אפשר לדעת אם אני מצונן הרבה או שיש לי אלרגיה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר אביגיל ארד10/09/2007מה שאתה מתואר מתאים מאד לאלרגיה. יתכן ולקרדית האבק אבל ניתן לברר זאת בטסטים אצל רופא מומחה לאלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קורה
יוני26/04/2010כבר מספר חודשים שגם לי יש סוג של צינון בבקרים. ממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף שבור וההשלכות האסתטיותא08/09/2007
שלום רב,
לפני שבוע ויומיים שברתי את האף,
אין לי קשיי נשימה, אבל העצם הקדמית מאוד התנפחה (נראה כאילו המחצית העליונה של העצם המרכזית זז קדימה). בנוסף ,בצדדים עצמות האף שקרובות לאיזור שמתחת לעיניים מאוד מאוד התנפחו. וכתוצאה מהשבר נוצר גם שטף דם מתחת לעין הימנית.
התוצאה כיום לאחר שבוע ויומיים: הנפיחות של עצמות האף הצדדיות (אלו שקרובות לאיזור שמתחת לעיניים) ירדה כמעט לחלוטין. אולם החלק העליון של העצם הקדמית/מרכזית שזזה קדימה עדיין נפוח.
שאלתי היא: האם מבחינה אסטטית יש דרך להחזיר את העצם הקדמית למקום ע"י גבס/ תחבושת מקבעת או שהדרך היחידה היא ע"י ניתוח?
ומתי רצוי לעשות את הניתוח? האם קרוב למועד האירוע או לתת עוד שבוע לנפחיות לרדת ואז לראות מה מצב האף?
שני רופאים שביקרתי אצלהם בישראל אמרו שככל הנראה העצם תחזור לקדמותה כי אמנם היא נשברה אך לא זזה מהמקום והיא תתאחה כנראה כמו שהייתה לפני השבר (האם זה הגיוני?כי חיצונית זה נראה שהמחצית העליונה של העצם כן זזה קדימה). הרופאים האלה לא ראו צילום של האף, כי את הצילום עשו לי בחו"ל והם הסתפקו בדיאגנוזה בכתב של הרופא מחו"ל, שקבע שיש שבר, מבלי לראות את הצילום, שנשאר אצל הרופא בחו"ל.
(האף נשבר בחו"ל. כתוצאה ממכות של בריונים שיכורים שתקפו אותי).
מחכה לתשובתך,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן08/09/2007אם אכן נגרם שבר באף וקיימת תזוזת העצמות אז הם לא יחזרו למקומם מעצמם. היה לגשת לבדיקה במיון אצל א.א.ג ופלסטיקאי. במיון שלנו בבלינסון אנחנו מנסים להחזיר את העצם למקומה מיידית ולשים גבס ממש כמו בניתוח פלסטי. אם חולפים מספר שבועות העצם מתקבעת כבר למקומה הלא טיבעי ואז רק ניתוח פלסטי ישפר את הפגם האסטטי שנוצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לבצע את הטיפול שתיארת כעת?
א08/09/2007תודה רבה על התשובה.
האם לאחר שבוע וחצי עדיין תוכלו להחזיר את העצם למקומה ולשים גבס במיון שלכם בבלינסון?
הטיפול שביצע הרופא באירופה: הוא הכניס לנחיריים שני מקלות ארוכים מאוד. שם פלסטרים על העצם המרכזית ועליה גבס שכבר היה מוכן, כלומר לא מותאם למידות של האף. בגלל שסבלתי כאבים חזקים מאוד, ויש לי נזלת אלרגית. ביקשתי לאחר 5 שעות שיוציאו לי את הדבר הזה, בנוסף האף לא הפסיק לדמם ולכן הוציאו את זה, האם זה הטיפול שעושים גם אצלכם בבלינסון?
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים אם העצם זזה או רק נפוחה?
א08/09/2007שלום רב ד"ר,
יש לי שאלה נוספת: איך אני יכול לדעת שהעצם זזה מבלי לראות את הצילום.
אף אחד מהרופאים בישראל לא ראה את הצילום, שנשאר אצל הרופא באירופה. האם הם יוכלו ללא צילום לדעת?
איך אני יכול להבדיל בין תזוזה של העצם לנפיחות שתרד עם הזמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן13/09/2007לאחר שחולף הזמן מופיעה נפיחות ואז כבר לא ניתן לדעת אם העצם זזה או רק קיימת נפיחות
ולכן זו הסיבה שהטיפול באף שבור צריך להתבצע מיד ולא לחכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שבוע וחצי הדבר כמעט אינו אפשרי
ד''ר דן גוטמן13/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון או בעיית חרדה?ttt07/09/2007
היי אני בן 33 לפני כ חצי שנה עברתי טראומה במות דודתי ,לפני שלושה חודשים הרגשתי רע וכל כאב כזה או אחר מפחיד אותי שזה ממאיר עד כאן אני יודע שיש לי בעיה כנראה נפשית .
לפני כחודשיים התחיל לכאוב לי הגרון בהתחלה בצד שמאל ולאחר כ שבוע עבר לצד ימין ,במשך כ חודש כואב לי הגרון רק בצד ימין ובשבוע האחרון גם אוזן ימין
ברצוני לציין כי רופא המשפחה בדק אותי ולא מצא כלום גם בלוטות הלימפה לטענתו בגדר הנורמאל
האם יש טעם לדאוג? האם זה יכול להיות סרטן גרון?(אני מעשן)
אני מחפש ולא מוצא באינטרנט סימטומים לסרטן גרון ו או הסבר
בבקשה תשובה זה מעסיק אותי יותר מידיי. (ואל תשלח אותי לעשות בדיקות כי אני לא יעשה אני מפחד )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד07/09/2007מכיון וכבר הלכת לרופא המשפחה סימן שאינך ממש מפחד מבדיקות. אולי מהתוצאות שלהן. יש לבדוק עוד איזור אחד שרופא המשפחה ודאי לא בדק ורופא אף אוזן גרון יהיה מסוגל לבדוק וזהו הגרון (עמוק יותר מהלע). כאב גרון לעיתים מקרין לאוזן ויש לבדוק מה מקורו. לעיתים הבעיה בנאלית למדי כמו זהום, פטריה, עלית חומצות לגרון וכד'. בגילך הסיכוי לסרטן הגרון לא ענק, במיוחד אם אינך מעשן. אבל בכל אופן כדאי לבדוק. כל השאר תיאוריה. כדי לסלק את החרדה כדאי שתיבדק. הבדיקה אינה מסובכת ולא צריך דברים מתוחכמים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזניים מרעשדויד07/09/2007
שלום לרופאים הניכבדים
ביתי בת 8.5 , סובלת מרעש,הסבל מתבטא בכאבי אוזניים וכאבי ראש
במיוחד בלימודים,בכיתה , שהילדים מדברים.
היא סובלת לסירוגין כשנה וחצי (זה בא והולך).
הסבל , מתקיים גם באירועים רועשים , וכו'
האם התןפכעה מוכרת?
האם זה משהו פסיכולוגי?
אשמח לשמוע חוות דעת
תודה
ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אזניים ברעש
ד''ר אביגיל ארד07/09/2007אם מדובר באזניים תקינות, כלומר ללא נוזלים, כדאי בכל זאת לבצע בדיקת שמיעה לודא את תקינות השמיעה. אם הכל בסדר ניתן יהיה להסיק כי לא מדובר בבעית אזניים אלא ישנם ילדים שלא סובלים מגע, רעש וכד' וזה מאד מציק להם עד כדי הימנעות מארועים רועשים וכד'. מצב של רגישות יתר של אחד החושים. אבל לפני שקופצים למסקנה זו כדאי לבדוק הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזניים עם מאוורר/מזגןגידי06/09/2007
שלום. כשאני ישן עם מאוורר או מזגן יש לי כאבי אוזניים יום אחרי זה הרבה פעמים, מצד שני, החדר שלי קטן וחם וזה סיוט להיות בו בלי מיזוג אז אני מדליק בכל זאת. בימים האחרונים זה נהיה ממש חמור כל הזמן כואבות לי האוזניים ואני שומע פחות טוב כי הן סתומות לי. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים סתומות
ד''ר אביגיל ארד07/09/2007אזניים סתומות צריך לבדוק כי יתכן ויש צורך בניקוי. כאבים באזור האזניים בחשיפה לקור נובעים לעיתים מבעיה במפרק הלסת ולא באזניים, אז כדאי להיבדק כדי להבדיל בין שני המצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בצווארשיר04/09/2007
לאימי גילו גידול סרטני בצוואר ליד בלוטת התריס. בלוטת התריס הינה תקינה אך הרופא רוצה לנתח ולהוציא את הגידול יחד עם בלוטת התריס מאחר והמשך הטיפול הינו עם דיו רדיואקטיבי. אימי מסתובבת עם בלוטה זו יותר משנתיים ורק עכשיו בדקה אותה ( לא אחראי אני יודעת) . שאלתי היא איך מתבצע הניתוח? כמה זמן הניתוח? מה סיכוי ההצלחה בניתוח וכן תופעות לוואי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן04/09/2007לא ברור לי סוג הגידול אני משער שמדובר בגרורה מבלוטת התריס ואם כך הוא המצב אז אכן מקובל להומיא את בלוטת התריס לגמרי.אם מדובר במחלה מבלוטת התריס סיכויי ההחלמה הם מצוינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץתום03/09/2007
שלום:
מעוניין להתייעץ לגבי תופעות שקורות לי.
בן 33 בריא בד'כ.
כבר כחודשיים מרגיש מין חוסר יציבות (לא סחרחורת) שקוראת לשבריר שנייה (כמו פעימה) לפעמים מלווה בתחושה של מין התרגשות. בעיקר בישיבה. אפילו לא חוסר יציבות מין פעימה קלה כזו. לעולם לא הרגשתי שאני מאבד שיווי משקל.
בנוסף ישנו טינטון באוזן שמאל שצלילו משתנה כאשר אני משחק עם הלסת.
לאחרונה תחושה קלה מאוד של עיקצוץ בזרת יד ימין.
אני סובל מצוואר תפוס תקופה ארוכה לסרוגין, בעיקר מול הטלויזיה ואני שם לב שכאשר אני יושב הרבה זמן אני חש לא בנוח ולא מוצא תנוחה נוחה בגלל הצוואר.
לא סובל מכאבי ראש בכלל ותפקוד יום יומי תקין לחלוטין.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם האם בעייה נוירולוגית או קשורה לצוואר
חשוב לציין שתחושת הפעימה לא קוראת לעולם כאשר אני נימצא ברכב נוסע (לאו דווקא נוהג).
קצת מודאג האם סממנים לגידול במוח?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר
ד''ר אביגיל ארד03/09/2007יתכן והכל קשור לבעיה בצואר. לא ממש מבינה מה זו הפעימה, אבל חוסר יציבות או תחושה דמוית סחרחורת לזמן קצר וכן העיקצוצים בזרת יכולים להתאים לבעיה כזו. לגבי הטינטון באוזן שמאל - יש לבדוק את האוזן ואם היא תקינה להפנות לבדיקת שמיעה ובדיקת BERA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סטיית מחיצה...אדם03/09/2007
אני צריך לעבור ניתוח מחיצה + פלסטי... ורציתי לדעת מה כלול בניתוח כי זה פנים ולא נותנים לכל אחד לגעת בהם.. תוכלו לתת לי המצצות על גמי רופאים של הדסה עין כרם בירושלים למצי שמכיר... תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד03/09/2007ניתוח מחיצה נועד לשפר את הנשימה דרך האף על ידי ישור מחיצת האף. ניתוח פלסטי כולל גם תיקון ושיפור פגמים קוסמטיים באף ושם יש התערבות ושינוי של סחוסי האף הנותנים לו את הצורה וכן שבירה של עצמות האף החיצוניות. שאלות נוספות הפנה לרופא המנתח שלך והוא יוכל להתייחס ספציפית לאף שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שמיעהרעות02/09/2007
לבתי בת השלוש בוצעה בדיקת שמיעה(עפ"י בקשתי).
תוצאות הבדיקה: ירידה קלה בשמיעה. ירידה מטיפוס אוזן תיכונה.
נמצא ליקוי דו צדדי קל עם ABG.
אודה על הסבר מה המשמעות? האם מדובר במשהו חמור??
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה
ד''ר אביגיל ארד03/09/2007מה שכתבת הוא חלקי ביותר. ABG כלומר פער בין אויר (השמיעה באוזניות) לבין העצם (מבטא את העצב) משמעותו שיש בעיה הולכתית כגון פקק או נוזלים וכד' ולא בעיה עצבית. מלבד זה אין כאן מספיק אינפורמציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במי חמצן לדלקת אזנייםורד02/09/2007
שלום,
בני בן שנה. בשלושה חודשים האחרונים הוא סובל מדלקות אוזניים חוזרות
האם יש נזק בשימוש במי חמצן (3%) לאוזנו של הילד?
תודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חמצן
ד''ר אביגיל ארד03/09/2007תפקיד מי החמצן הוא רק לנקות את ההפרשה. אין שום אפקט מרפא. הם גם מגרים קצת את העור ולא הייתי משתמשת בזה שלא לצורך. אם האוזן כל הזמן מפרישה סימן שהבעיה לא ניפתרה וצריך לטפל ולא רק לנקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במי חמצן
נטע03/09/2016לביתי יש מספר רב של דלקות אוזניים, אנחנו משתמשים ב 3 CC מי חמצן לנקות המון מוגלה מהאוזן איזה נזק יכול להיגרם מכך? האם זה מסרטן? פוגע בשמיעה?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אזניים רק לאחר שינהלירז01/09/2007
אין לי כאבי אזניים במהלך היום אבל פתאום באמצע הלילה אני יכולה להתעורר ורק אוזן אחת (אף פעם לא שניהם ביחד!) כואבת לי. זה סוג של כאבים כמו לאחר צלילה וגם האוזן רותחת וכל מה שסביב לה. זה עובר אחרי 5 דקות בעקרון אבל זה קורה מדי פעם במהלך הלילה. האזניים מתחלפות בבעייתיות! האם זה דלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/09/2007לא זה לא נשמע לי דלקת זה נשמע לי יותר קשור לבעיה נוירולוגית ז"א הנובעת ממערכת העצבים וגורמת לתופעות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אני אמורה לעשות?
לירז04/09/2007עכשיו קצת נתחיל לגרד לךי גם באזניים ומשמיעים רעשים כאילו אני בטיסה עכשיו
כשאתה אומר בעיה ניורולוגית אני צריכה לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר אביגיל ארד07/09/2007עוד אפשרות היא שמדובר בכאבים ממקור מפרק הלסת. יתכן ואת נועלת או חורקת שיניים בלילה ולכן יש כאבים מכוון מפרק הלסת. אם זה נמשך התייעצי עם רופא שיניים או פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן08/09/2007לגבי הגרד באוזניים יש משחה שיכולה מאוד להקל. לגבי בדיקת הנוירולוג יש לגשת לנוירולוג לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בתינוק בן 8 חודשיםרחל31/08/2007
שלום רב!
לפני 3 ימים כשהשכבתי את ילדי לישון גיליתי מאחורי עורפו גוש דמוי אפונה, ללא חום.
למחרת ניגשתי לרופא, הוא אמר שבלוטת הלימפה נפוחה כתוצאה מזה שהגוף נלחם בחיידק.
למחרת עלה החום 40 מעלות כבר יומיים חום עולה ,יורד עם מתן תרופה להורדת חום.
גיליתי היום עוד 4 בלוטות בעורף ואחת אחרי האוזן.
עוד אוסיף שילדי מצמח שיניים ובבדיקת רופא האיזניים והגרון היו נקיים.
מה לעשות? חוץ מלהוריד את החום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות
ד''ר דן גוטמן01/09/2007אין צורך לעשות דבר ככל הנראה עם חלוף המחלה הבלוטות יסוגו. לילדים רבים בלוטות לימפה מוגדלות בשכיחות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין סינוסיטיס למיגרנותמוניקה31/08/2007
שלום רב,
אני סובלת מסינוסיטיס כרוני, עברתי ניתוח FESS ולאחר שנה ניתוח שקדים, כל שנה זה חוזר אלי ואני שואבת אצל רופה מומחה. בחודשים גם לאחר השאיבות, יש לי עדיין ליחה והיא עכשיו
ליחה דמית ומציקה מתמיד. בעבר היו לי התקפי מיגרנה אך היום קיבלתי התקף מיגרנה נוראי שכלל הבזקי אור, קושי בראיה, תחושת נימול בגפיים ובחלק השמאלי בפנים ואפילו קושי בדיבור ולאחר מכן כאב ראש קשה וכל החלק השמאלי בגוף חסר תחושה. למי כדאי לפנות? לרופא א.א.ג, לנוירולוג? האם כדאי לעבור בדיקות דם או בדיקות אחרות? אני חסרת אונים וזה פוגע באיכות חיי
אנא המלצה מה כדאי לעשות? שבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי מה שתיארת יש לפנות לנוירולוג
ד''ר דן גוטמן01/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלסת ימנית תינוק בן 5 חודשיםצחי30/08/2007
שלום,
בני בן 5 חודשים ואתמול הבחנו שקיימת נפיחות בלסת אחורית ממש מתחת לאוזן.
בדיקת רופא א.א.ג העלתה שישנה דלקת - לא זיהומית, אולם לא ידעה להסביר את מקור הנפיחות.
במקביל שמנו לב שהפרשות הרוק התרבו מאד והילד " דוחף" כל דבר אפשרי לפה.
לפי מה שתואר - מהי ההבחנה וכיצד להמשיך טיפול - כרגע מקבל טיפות לאוזן ע"פ הנחיית הרופא.
אציין כי הילד ללא חום, מתנהג כרגיל ולא כואב לו כשנוגעים במקום.
תודה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/09/2007לפי מה שאתם מתארים יתכן והדבר נובע מבלוטת לימפה מוגדלת אולם אנני רוצה לבצע אבחנה רפואית מעל האינטרנט. יש לגשת לבדיקה מקיפה אם הדבר אינו חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)