מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטותעדנה14/07/2007
אני בת 41. לפני 20 שנה עברתי כריתה של בלוטת הפרוטיס בצד שמאל. מסתבר שהכריתה היתה חלקית.
לאחרונה הרגשתי נפיחות שוב באותו צד.
עשיתי U.S ושם בדקו גם את בלוטת המגן.
אודה לך מאד אם תאיר את עיני בקשר לתוצאות כי זה קצת מלחיץ.
בבדיקה של בלוטת המגן כתוב:
אונה ימנית בגודל רגיל. בחלק תחתון הודגם מוקד בגודל 1.7*1.4 ס"מ. מיצר בעובי תקין.
אונה שמאלית בגודל 1.5*1.3*4.5 ס"מ. בחלק העליון הודגם מוקד 1.1 ס"מ ובחלק תחתון עוד מוקד 0.4 ס"מ.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.
בבדיקה של בלוטות הרוק:
פרוטיס ימני בגודל ובמרקם תקין.
פרוטיס שמאלי - בחלק אחורי תחתון הודגם תהליך מוצק היפואקואידי, לא אחיד, בגודל
1.4*1.9 ס"מ עם גבול חד, ללא ווסקולריזציה.
לא הודגם ממצא נוסף בפרוטיס השמאלי.
אודה לך אם תסביר לי מה זה "מוקד" בבלוטת המגן ומה המשמעות שבאונה הימנית יש מוקד אחד ובשמאלית יש שניים.
מה ההבדל בין "מוקד" ל"תהליך" ומה משמעות התוצאה של הפרוטיס השמאלי.
זה מאד מטריד אותי. נכון שאני לא רופא אבל אני מעונינת לדעת בכללי מה המשמעות ומה בדר"כ המשך טיפול במקרה כזה ומה הסיכונים, השלכות וכו'. צריך ניתוח? מסובך? יש סיכון בעיוות של הפנים? זה באישפוז רגיל? אישפוז יום?
צר לי שאני נשמעת נודניקית אבל זה באמת מטריד אותי ואודה לך אם תעזור לי.
בתודה מראש
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן14/07/2007המינוח מוקד הוא מתאד ככל הנראה תהליך או קשר שיכול להיות שפיר או ממאיר
אז יש קשרים הן בפרוטיס השמאלי והן בבלוטת התריס. מה שלדעתי צריך לעשות הוא לקחת FNA שזה סוג של ביופסיה מבלוטת התריס ומהפרוטיס השמאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרוןהילה10/07/2007
לרופאים שלום
יש לי כאבי גרון כבר כמעט שבועיים, הגרון נראה אדום וכואב לי לבלוע. אני לא רוצה ללכת לרופא כי במקרים קודמים הרופא פשוט אמר לי לקחת אנטיביוטיקה וזהו, ואני משתדלת להמנע מאנטיביוטיקה ככל האפשר. תוכלו להמליץ על טיפול שאינו טיפול אנטיביוטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד10/07/2007נסי ויטמין C ולגרגר מי מלח ביחס של חצי כפית מלח לכוס מים פושרים. אם אין שיפור גשי לרופא. בקשי שיעשה משטח גרון ורק אם יוצא חיובי יש לקחת טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותיערה08/07/2007
בשבוע האחרון אני צרודה, בלי שיהיה לי חום או שיכאב לי הגרון. זה מצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד08/07/2007אם הצרידות נמשכת כדאי להיבדק. אולי זו סתם נפיחות של מיתרי הקול אחרי מאמץ קולי כלשהו, אולי קשור לאלרגיה או לצרבות, אבל אולי יש יבלות\פוליפ ועוד אפשרויות. אם הצרידות לא חולפת תוך שבוע נוסף בו תנסי לא להתאמץ יותר מדי עם הקול, כדאי לך להיבדק.
ד"ר ארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיכת שינה והרמת סינוסיםנ.05/07/2007
עברתי בימים האחרונים השתלת שיניים עם הרמת סינוסים. ללא שום קשר לכך אני משתמש הרבה זמן עם מכשיר שינה cpap ומסיכת נחירונים.
האם השימוש בנ"ל יכול להפריע לי במהלך ההחלמה של השתלת השיניים. (רופא השיניים אסר עלי לקנח את האף ולהתעטש עם נחיר סגור).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/07/2007לא נראה לי שכדאי להשתמש ב CPAP סמוך לניתוח. יש לחכות מספר שבועות ולהתיעץ עם רופא השיניים לגבי מתי ניתן לחזור ולהשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות באוזן שמאלגלית04/07/2007
יש לי פעימות באוזן שמשגעות אותי ולא מאפשרות לי לישון. בעיקר זה מורגש כשהולכים לישון כי אז יש התרכזות בתחושות. ביומ יום אני עוסקה ופחות מתיחסת.
על מה זה יכול להעיד ומה צריך לעשות בענין ?
התחושה היא או כמו נוזלים באוזן או כמו פטישים שדופקים.. או פעימות.. (כל התשובות נכונות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות
ד''ר אביגיל ארד05/07/2007יתכן ובאמת יש נוזלים באוזן התיכונה או פקק או הפרשה החוסמת את התעלה. פעימות מכאיבות באוזן לעיתים מעידות על דלקת. רעש באוזן בקצב של פעימות יכול להעיד על כלי דם לא תקין הקרוב לאוזן הפנימית. בקיצור - אין לך ברירה. אם התופעה נמשכת יש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים באףקרן02/07/2007
דר' שלום,
הנני בת 50, עברתי 5 ניתוחים באף להסרת פוליפים. בכל פעם מחדש הפוליפ חזר. כיום אני כ- 9 שנים מאז הניתוח האחרון. ישנם תקופות בהם הפוליפ מתנפח (ממש יוצא מהנחיר של האף ואני מנסה לקווץ אותו כדי שלא יראו אותו) וישנם תקופות שהוא מקווץ מעצמו ולא מפריע לי. ביום יום אני סובלת מאף מנוזל, ויש לי בעיה בחוש הטעם. שאלתי היא: האם זה מסוכן שאני לא מטפלת בפוליפ וחיה איתו כמו שהוא (עם העליות ועם הירידות בהחמרה במצבו). האם אני לא מזיקה לעצמי בטווח הארוך. (אני מפחדת לקום יום אחד ולהצטער על ה"הזנחה" שלי ). אני מפחדת לעבור עוד ניתוח כי צריך לשתות סטרואידים לפני הניתוח ואני לא מוכנה לכך. שאלה נוספת היא: האם יש כיום שיטות חדשות להסרת הפוליפ (כמו לייזר או כל שיטה אחרת) אשר לא אצטרך לעבור את הסבל בהוצאת הטמפונים מהאף בסוף הניתוח ולא אצטרך לשתות סטרואידים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים באף.
ד''ר אביגיל ארד05/07/2007אינני יודעת בדיוק אילו ניתוחים עברת. בעבר רק היינו מלקטים את הפוליפים ותולשים אותם מהאף. מזה למעלה מעשר שנים קיים ניתוח המבוצע תוך הסתכלות באף על ידי סיבים אופטיים ומכונה FESS או ESS. בניתוח זה לא תולשים בצורה עוורת אלא מרחיבים את פתחי הסינוסים ומנסים לנקות את הסינוסים מהם יוצאים הפוליפים. פוליפים כאלו הם בדכ"ל מחלה אלרגית ואכן נוטים לחזור אולם אוורור טוב של הסינוסים משפר את המצב. לצורך הערכה לקראת ניתוח יש לעבור CT של הסינוסים כדי שניתן יהיה לראות מה היקף המחלה ומה כבר נעשה באזור בעבר. סטרואידים הם לא תמיד הכרח המציאות ולא מהוים תנאי לניתוח. עליך להתיעץ במנתח סינוסים טוב ואשמח להמליץ על מישהו אם תרצי.
ד"ר ארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפים
עדנית05/07/2007אשמח מאוד אם תייעצי לי על רופא כזה.
שנית, אם אני לא מוציאה את הפולליפ ומחליטה להשאר איתו למרות שבתקופות מסויימות הוא יוצא דרך הנחיר- האם אני לא לוקחת סיכון שיום יבוא וזה יתנקם בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
ד''ר אביגיל ארד05/07/2007אנא פני למייל הישיר שלי [email protected] ואשמח להמליץ על קולגה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שמיעה באוזן שמאלעליזה01/07/2007
יש לי בעיית שמיעה באוזן שמאל (כבר יומיים) , אגב הייתי בחופשה ונכנסתי לבריכה כנראה שנכנס לי מים באוזן , מה עלי לעשות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטימות באוזן
ד''ר אביגיל ארד01/07/2007רב הסיכויים כי יש פקק שעווה באוזן אשר בהיכנסך למים נרטב והתנפח וכך אטם את האוזן. עליך לגשת לרופא א.א.ג לניקוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגרוןדנה01/07/2007
יש לי כאבים בגרון אבל ללא שיעול אפילו כשאני בולעת רוק כואב לי בגרון.
אני מרגישה גם נורא עייפה בא לי רק לישון ואין לי מושג אם זה בגלל הכאבים בגרון
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון
ד''ר אביגיל ארד01/07/2007כאבי גרון עלולים להיגרם מזהום על ידי חיידק או וירוס אולם יש גורמים נוספים לכאב גרון כגון עלית מיצי קיבה לגרון, מאמץ קולי ועוד. עלייך להיבדק. אין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות באף.אור29/06/2007
לד"ר שלום רב: אני חייל ולפני כחודשיים וחצי התחלתי לחוש רגישות בתוך חלל האף.
למרות שלא קיבלתי מכה באזור התחיל להופיע נפיחות, וככל שהזמן עבר הרגישות והנפיחות התגברו.
עכשיו המצב הפך לבלתי נסבל, אני קם בבוקר ומרגיש שהאף שלי כואב, סתום למרות שאין נזלת, נחיר אחד גם ממשיך להיות חסום לאורך כל היום, הרגשה של עקיצות לא נעימות בתוך חלל האף שמלווה אותי לאורך כל היום. אבל זאת הבעיה הקטנה כי בתור חייל עברתי חודשים של בירוקרטיה רפואית צבאית כל רופא העביר אותי לרופא אחר תוך כדי שממלאים אותי בכדורים נגד אלרגיה וטיפות אף שממש לא עזרו. בסופו של דבר הרופא יחידה הפנה אותי למומחה אף אוזן גרון שנתן לי משאף 2 התזות ביום לכל נחיר. אחרי שראיתי שזה רק גורם למצב להיות יותר גרוע הורדתי במינון אחת ביום ואז הפסקתי. הבעיה הזאת מעבר למראה החיצוני שנפגע היא גם ממשיכה איתי לכל היום בכל פעם שאני נחסף לאויר של מזגן, אבק וכל החומרים שאני עובד איתם במסגרת התפקיד שלי( נוזל בלמים, טרמפנטין, פלטה של משאיות מלגזות ונגמשים). ההסבר של הרופא יחידה שמנסה להוציא אותי מהמשרד הוא שאי אפשר לדעת מה זה" אולי אלרגיה או נימיי דם אבל אין מה לעשות" התקווה שלי היא שאולי לפי הסימפטומים הנ"ל יהיה אפשר לאבחן ולומר לי מה לעשות. אבקש עזרה דחופה בתודה חייל סדנה מתוסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2007שלום לחייל
תראה על פי הסיפור שלך נראה שמדובר באלרגיה אולם אם כך הדבר המשאף וכדורים אניהיסטמינים כדוגמת הלורסטין היו אמורים לעזור. קשה ממש לענות על השאלה מה זה ללא בדיקה והתרשמות בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת בלוטת יותרת התריסב.כ.28/06/2007
מצבי :
התוויה ברורה להסרת אחת מבלוטות יותרת התריס ( רמת סידן גבוהה בדם - 11; ובשתן - 700, PTH - 150 ; אבנים בדרכי השתן ועוד ).
יש אבחון זהה ב- US וב- MIBI של אדנומה באותה בלוטה.
שאלתי :
רוצה להמנע מהרדמה כללית.
מידע באינטרנט מחו"ל מציע פרוצדורה של MIRP.
באיזה בית חולים בארץ מבצעים ניתוח בשיטת Minimally Invasive Radioguided Parathyroidectomy ?
על פניו, נראה שזו הדרך הבטוחה ביותר לבצוע הניתוח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פרתירואיד
ד''ר דן גוטמן29/06/2007אכן יש התוויה לניתוח. כאשר יש מיקום גם של סונאר וגם של מיבי , לנו בעלי הניסיון בניתוחים הללו קל למצא ולהסיר את הבלוטה. ( גם דרך חתך קטן בצוואר) ממש אין צורך להשתמש ב MIRP- לנו אגב יש את הכילים לבצע גם בשיטה הזו אולם כאמור ממש אין צורך בה. זה מאריך את משך הניתוח ומסבך סתם.
למרות שניתן תאורטית לבצע בהרדמה מקומית אז 99.9% מהניתוחים הללו מבוצעים בהרדמה כללית שגם זה ממש לא נורא
בברכת בריאות שלמה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן בליעהכרמית26/06/2007
שלום,
בשבוע האחרון יש לי כאבים בגרון בזמן שאני בולעת, גם אם זה רק רוק. זה לא כאבים חזקים, ואין לי חום או כאבים אחרים אז בינתיים לא הלכתי לרופא. מה זה יכול להיות והאם צריך ללכת לרופא בגלל זה?
בתודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד26/06/2007כאב גרון בזמן בליעה עלול להיגרם על ידי זיהום\דלקת של הגרון מסיבה חידקית או ויראלית. גם תופעת הרפלוקס (עליה של מיץ קיבה לגרון) עלולה לגרום כאבי גרון. אם אין חום ואת מרגישה בסך הכל טוב, המתיני קצת. אפשר להעזר במשכך כאבים מקומי כגון סוכריות מציצה או טבליות כגון קלגרון או סטרפסילס. שתי הרבה. ניתן לגרגר תמיסת מי מלח (חצי כפית מלח לכוס מים) . אם הכאבים נמשכים מעבר למספר ימים או מחמירים - גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףשי24/06/2007
בימים האחרונים יש לי דימום מהאף לעיתים קרובות שמפסיק אחרי שאני מפנה את הראש למעלה לכמה דקות. זה לא קרה לי בעבר, ממה זה יכול להיות ומה צריך לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אביגיל ארד24/06/2007בדרך כלל מדובר על דמום בחלק הקידמי של האף העשיר בכלי דם. לעיתים בגלל כלי דם מורחב ולעיתים בגלל פצע במחיצת האף. שווה בדיקה אצל רופא א.א.ג. בינתיים לא לחטט באף. אם יש דימום ללחוץ מספר דקות על החלק הרך של האף. אין צורך להרים את הראש כי אז הדם סתם נוזל לגרון. יתכנו דימומים מאזור עמוק יותר למשל במקרה של לחץ דם גבוה. ישנן עוד סיבות - עבור זה ישנו רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על השקדיםיואל22/06/2007
שלום רב. כבר כמה שנים יוצאות לי מן נקודות לבנות על השקדים. אני מוציא אותם או שהן נעלמות לבד. הדבר יוצר טעם לא נעים בפה. ותאמת גם לריח רע מהפה. השאלה שלי האם ניתן להיפטר מהריח הרע שנגרם עקב הנקודות הלבנות שעל השקדים (כנראה מהצטברות אוכל) מבלי לעבור ניתוח לקריטת שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר אביגיל ארד22/06/2007מדובר במה שאנחנו מכנים "טונסילוליטים" או "אבנים בשקדים". אלו הן שאריות מזון ותאים מתים המצטברים בכיסים בריקמת השקד, נרקבים שם ולכן גורמים ריח לא נעים. ניתן לנסות לטפל על ידי שטיפות חוזרות של הלע לאחר האוכל. אם יש כיסים בודדים מנסים לעיתים לצרוב אותם. אם מדובר ביותר מזה יש ה"משייפים" את ריקמת השקד בלייזר (טיפול שאינו בסל הבריאות וכרוך בתשלום) ובמקרה הכי גרוע תמיד ניתן לכרות את השקדים ולהיפטר סופית מהבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מאחורי האוזןדנה20/06/2007
בימים האחרונים התנפחה לי הבלוטה שמאחורי האוזן (רק אחת מהן) מאוד, זה לא ממש כואב, אבל מדאיג. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2007נפיחות מאחורי האוזן היא לרב עקב בלוטת לימפה תגובתית באזור. אולם, רצוי מאד להיבדק על ידי רופא א.א.ג כדי לודא זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות מאחורי האוזן
משה23/08/2007בהמשך לשאלה שנשאלה, גם לי יש נפיחות מאחורי האוזן מזה מספר ימים, לפעמים יותר לפעמים פחות, האם זה מסוכן?.
בלוטת הלימפה מתנפחת כתוצאה ממה? שיניים, דלקת אוזניים מה? אם אפשר הסבר קצת יותר מפורט בבקשה.
ואם הרופא יאשר שאכן זה ממקור מקומי האם יש תרופה?
בתודה עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה מאחורי האוזן
ד''ר אביגיל ארד23/08/2007האזור שמאחורי האוזן מנקז לרב את האזורים הקרובים אליו. דלקת בתעלת האוזן, באזור האפרכסת (כמו למשל דלקת בתנוך מעגיל), העור בקרקפת באזור הצידי וכד'. לרב לא שיניים. לעיתים יש תרופה כמו משחה מקומית או אנטיביוטיקה. לעיתים אין צורך בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה נפוחה מאחורי האוזן
משה26/08/2007תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות מאחורי האוזן.
נגה11/03/2011שלום רציתי לשאול שאלה היום בערב שמתי לב שיש לי נפיחות מאחורי אוזן שמאול.
זה מסוכן או מה כי אני מפחדת.!
בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדוניםאיה18/06/2007
האם רעש של רמקולים במועדונים יכול לפגוע בשמיעה גם אם הולכים פעם בכמה שבועות? אם כן, איך אפשר להתגונן מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד"ר דן גוטמן19/06/2007התשובה היא שבטח- לאורך זמן החשיפה לרעש בעוצמה הגבוהה של המועדונים בהחלט גורמת לירידת שמיעה וטינטון ( רעש תמידי באוזניים). לכן מומלץ להמנע ככל האפשר מחשיפה לרעש ושימוש באטמי אוזניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)