מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דקסאמיציןמירה סולומונו16/06/2007
האם ניתן להשתמש בטיפות העיניים (כפי שרשום על הבקבוקון)דקסאמיצין גם כטיפות אוזניים? תודה עבור תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות
ד''ר אביגיל ארד16/06/2007התשובה היא כן. ההפך לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בשביל עבודה במדעיםאסתר15/06/2007
שלום יש לי כמה שאלות בשביל העבודה שלי במדעים. אני לא מצפה שתענו לי על כל השאלות, אבל בבקשה תענו לי על מה שאפשר.
השאלות:
1. מהו תפקיד שתל השבלול?
2. איפה שמים את שתל השבלול?
3.איך עובד שתל השבלול?
4.האם שתל השבלול מרפא את לקות השמיעה?
5. האם אפשר להוציא את שתל השבלול לאחר זמן מסויים, עם הקלה ברמת החרשות?
6. האם מום שמיעתי יכול להגרם לעובר ברחם?
7. אם כן, איך נגרם מום שמיעתי לעובר ברחם?
8. האם מום שמיעתי מולד יכול להגרם עקב תורשה?
9. כיצד נגרם מום שמיעתי עקב תורשה?
10. האם יש עוד סיבות וגורמים לחרשות מולדת?
תודה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתל השבלול
ד''ר אביגיל ארד15/06/2007ברשותי מאמר מעניין בעברית על משתל השבלול. עקב ארכו איני יכולה להדביק אותו כאן. ניתן לפנות למייל הישיר שלי [email protected] ואשמח להעביר אליך את המאמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהמירב14/06/2007
יכול להיות שתהיה ירידה בשמיעה כבר בגיל 25? איך אפשר לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה
ד''ר אביגיל ארד15/06/2007ישנן סיבות שונות לירידה בשמיעה. החל בפקק שעווה החוסם את תעלת האוזן דרך בעיות באוזן תיכונה וכלה בפגיעות עיצביות מסיבות שונות. עליך לגשת לרופא א.א.ג. שיבדוק את האזניים ויפנה אותך לבדיקת שמיעה באחד ממכוני השמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון שבר באף לילדרננה12/06/2007
שלום,
בני בן שבע שבר אתמול את האף, תוך כמה זמן צריך לעשות פרוצדורה מתקנת.
הטווח שציינו רופאים בין 5-14 יום. הדיוטות ספרו לי על כשלונות בתיקון לאחר שבועיים.
מהו הזמן המיטבי ?
תודה
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר אביגיל ארד13/06/2007קודם כל לא צריך לגעת בשבר אם אין תזוזה. במקרה שיש תזוזה של העצמות עדיף לנסות להחזיר את השבר למקום בימים הראשונים כשהכל עוד חפשי. אם יש בצקת קשה של האזור צריך לחכות שהבצקת תרד ואז 5-14 יום זה זמן סביר, כלומר לפני שהשבר מתאחה מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון שבר באף לילדרננה12/06/2007
שלום,
בני בן שבע שבר אתמול את האף, תוך כמה זמן צריך לעשות פרוצדורה מתקנת.
הטווח שציינו רופאים בין 5-14 יום. הדיוטות ספרו לי על כשלונות בתיקון לאחר שבועיים.
מהו הזמן המיטבי ?
תודה
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת אף
ד''ר דן גוטמן12/06/2007באשר יש שבר באף אז רצוי להחזירו מידד או ככל האפשר בסמוך לקרות האירוע ולא לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזן חיצוניתאורי11/06/2007
שלום רב,
בני בן ה - 9 בריא ללא שום בעיה החל מיום שבת אחה"צ התלונן על כאבים חזקים באוזן.
למחרת ניגשנו לרופא הילדים אשר איבחן שזו דלקת אוזן חיצונית עם תופעה של הזדקרות האפרכסת וחום עד 38.5 .
הופננו לחדר מיון ילדים אשר שם נעשתה בדיקה ע"י רופא אאג באמצעות מיכשור במחלקהת אאג ובוצע ניקוז\שאיבת נוזלים.
הרופא איבחן שזו דלקת אוזן חיצונית או בשם הלועזי OTITIS EXTERNA.
הטיםול שקיבלנו הם טיפות אנטיביוטיות 6 פעמים ביום.
ללא שום טיפול אנטיביוטי נוסף. זו שאלתי האם אין צורך בטיפול נוסף בשל המשך הכאבים וההזדקרות.
תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חיצונה
ד''ר דן גוטמן12/06/2007אם אכן מה שהוא סובל זה דלקת חיצונה אז הטיפול הוא לרוב רק בטיפות ולא באנטיביוטיקה. זה אמור לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 עם נוזלים באוזניים ובדיקתאודי10/06/2007
שלום רב ,
בני בן 6 אובחן לפני כשנתיים עם נוזלים באוזניים .
בדיקות השמיעה היו 35DB . הבן עבר ניתוח כפתורים שעבר בהצלחה ( כדברי המנתח )
הניתוח לא שיפר את שמיעתו . כיום כעבור שנה וחצי מהניתוח בדיקות השמיעה מראות 45DB ( ירידה בשמיעה) .והכפתורים נפלו .
יש לציין כי בני מדבר את כל ההברות אך דיבורו אינו שוטף ( יש הברות שהוא חוזר עליהן ).
האם מומלץ ניתוח כפתורים נוסף ?
מתי מחליטים על מכשיר שמיעה ?
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה
ד''ר אביגיל ארד10/06/2007הכפתורים נפלו קצת מהר מדי לטעמי, אבל זה לא תלוי במנתח או בכם, אלא כך קרה. באחוז מסויים מהילדים אכן צריך לנתח שוב. ממליצה לחכות לקראת סוף הקיץ ולבדוק את השמיעה. אם הנוזלים לא התייבשו בקיץ, כדאי לקראת שנת הלימודים להשתיל שוב צינוריות אוורור. לגבי מכשיר שמיעה - אם ירידה זו היתה מסוג עיצבי, היה מומלץ מכשיר שמיעה. אולם מאחר ומדובר בנוזלים והירידה היא הפיכה - עדיף להשתיל צינוריות כי כפי שראית ודאי השיפור מידי. אני נוהגת לשלוח לבדיקת שמיעה חודש אחרי הניתוח כדי לבדוק אם אכן השמיעה השתפרה ואם אכן מדובר רק בנוזלים. אני מאמינה שהניתוח שיפר את שמיעתו אולם אחרי שהכפתורים נפלטו הנוזלים חזרו. אם אכן כך הדבר - המלצתי היא הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתוליםאורית10/06/2007
שלום,
יש לי אלרגיה לחתולים, למרבה הצער לחבר שלי יש חתול, ואחד שמנשיר בלי הפסקה, לא משנה כמה מסרקים אותו. אני דומעת ונהיית מנוזלת כל פעם שאני בבית שלו. זה ממש סיוט. מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר חתול
ד''ר אביגיל ארד10/06/2007את יכולה לקחת כדור אנטיהיסטמיני כגון לורסטין או אריוס ודומיהם לפני שאת מבקרת את החבר. או שאם לא בא לך להחליף חבר, אולי תשקלו שהוא יבוא אליך ולא את אליו........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה מהאףיואב08/06/2007
שלום ד"ר.
אני בן 18 וחצי. יש לי מחיצה עקומה אשר מפריעה לי לנשימה דרך האף בנוסף קונכיות נפוחות, ואלרגיה קלה לאבק, בלגן שלם יש לי באף. ליפעמים אני נושם דרך האף, בעיקר בימי הקיץ החמים, בעיקר דרך נחיר אחד. אבל לרוב אני פשוט נושם דרך הפה.
1-לאילו בעיות נשימה תמידית דרך הפה עלולה לגרום? והאם הנזק חמור?
2- חלק מהרופאים ממליצים לעשות ניתוח, וחלק אומרים שזה לא דחוף וההחלטה בידי, הכל תלוי עד כמה זה מפריע לי. אני עוסק באיגרוף תאילנדי בו אני חוטף מכות חזקות לאף. אני מיתאמן באופן מיקצועי כל יום. במידה והחליט לעשת ניתוח:
מה משך ההחלמה מהניתוח?
וכמה זמן לא אוכל ללכת לאימון לאחר הניתוח? (עקב החשש למכה באף שתיפגע ביעילות הניתוח או סתם תיגרום לדימום)
3- בתור ספורטאי מהן ההשלכות על הביצועים הספורטיבים שלי עקב נשימה תמידית דרך האף?
ד"ר, אשמח לקבל תשובות מלאות, שלא יגררו אחריהן שאלות נוספות.
תודה רבה.
ויום טוב.
יואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצת אף
ד''ר אביגיל ארד10/06/2007ניתוח מחיצת האף אינו ניתוח להצלת חיים, אלא לשיפור איכות החיים. לכן בסופו של דבר ההחלטה בידך. נשימת אף טובה חשובה מסיבות שונות. גם בעת העיסוק בספורט ודאי תחוש בכך. לאחר הניתוח מומלץ לא לעסוק בספורט בתקופה שיש עדיין דמם מסוים מהאף, וכן לא לקבל מכות באף עד החלמתו. אני ממליצה לפחות על שבועיים. הרבה יותר נעים ואסתטי לנשום דרך האף אך יש לחכות להחלמתו. בניתוח ניתן לטפל גם בקונכיות האף התפוחות. זה לא יעשה אותך פחות אלרגי, אבל ישפר את הנשימה האפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום, נזלת, כאבי ראש ועייפותטל08/06/2007
שלום,
אני בת 23 וסובלת מעייפות כרונית, משינה לא מרעננת, נזלת כרונית, אף סתום- מוגבר בשכיבה וכאבי ראש כרוניים (כבר המון שנים). עשיתי בדיקה במכון שינה והאבחנה היתה: UPPER AIRWAY RESISTANCE SYNDROME
6 הפסקות שינה מלאות ו 92 חלקית בצפיפות של 8 אירועים לשעה, לא נרשמו ירידות חמצן מתחת ל- 90% מרמה בסיסית של 97%, 23% מהלילה נשמעה נחירה
הלכתי לפרופ' מומחה באף אוזן גרון והוא אמר לי שיש לי גודש באף שכנראה נובע מאלרגיה (למרות שעשיתי בדיקה לאלרגיות ולא נמצא שום חומר שאני אלרגית אליו)אך הוא אמר לי שאין טיפול למה שיש לי וכאבי הראש והעייפות לא קשורים ושאקח אוטריוין.
מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ד''ר אביגיל ארד08/06/2007נתחיל מהסוף. אוטריבין היא אופציה לא טובה, היות וקיימת התמכרות לסוג כזה של טיפות אף ועם הזמן תהיי זקוקה ליותר ויותר והרירית באף תהיה רק יותר גדושה ונפוחה בזמן שלא תשתמשי בטיפות אף. שמונה הפסקות נשימה בשעה, למרות שזה בגדר הנורמה במבוגרים, יכול להפריע באיכות השינה. האף אינו תמיד הסיבה היחידה לכך. מבנה הראש, המשקל , הלשון, החך הסנטר ועוד משפיעים. לכן הטיפול אינו תמיד רק באף. מאידך גיסא, קודם כל האף צריך להיות פתוח היות ובלילה אנחנו חייבים לנשום דרך האף לצורך נשימה טובה בלי נחרה. ממליצה להיבדק שנית על ידי א.א.ג. ישנן אופציות להקטנת הקונכיות התפוחות באף, ויש לבדוק גם את מצב מחיצת האף. אולי אפשר יהיה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותמוריה06/06/2007
לרופאים הנכבדים שלום,
אני מורה במקצועי וסובלת מצרידות כבר כמה שבועות, מה שמפריע לי ללמד, מכאיב לי ואני חוששת שגם גורם לנזק למיתרי הקול שלי.
מה אפשר לעשות כדי לפתור צרידות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות בסוף השנה
ד''ר אביגיל ארד06/06/2007צרידות עלולה להיגרם אצל אנשים העוסקים במקצועות בהם יש שימוש רב בקול כגון בהוראה. צרידות זו נובעת ממאמץ קולי מוגבר ושימוש לא נכון במיתרי הקול. יתכן והיתה לאחרונה סיבה להגברת המאמצים הקוליים ולכן הצטרדת. סיבה אחרת היא דלקת ויראלית או חיידקית של מיתרי הקול. בעת שמופיעה צרידות יש לשמור על מנוחה קולית, מה שודאי לא עשית, ולכן את עדיין צרודה. חשוב שתיבדקי בעיקר כדי לדעת אם מדובר בבעיה זיהומית הניתנת לפיתרון מידי, או בבעיה הקשורה במאמץ קולי אותה ניתן לפתור על ידי מנוחה קולית או על ידי הפנייתך לשעורי דיבור. מובן שצריך לשלול גם בעיות חמורות יותר, וזאת על ידי בדיקה של מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת שקדיםטלי04/06/2007
ד"ר גוטמן שלום,
אודה לך מאוד אם תוכל לספר לי מה הסיכונים בניתוח להוצאת שקדים ומה אפשר לעשות במקום ניתוח כזה. בתי בת 5 והרופא הציע ניתוח כזה ואני מאוד פוחדת מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד''ר אביגיל ארד05/06/2007ניתוח לכריתת שקדים מתבצע בהרדמה כללית. ישנן מספר שיטות לכריתת השקדים.באמצעות דיאטרמיה (מחט חשמלית), באמצעות מכשיר העובד על גלי קול, או באמצעות מכשירי ניתוח רגילים. סה"כ התוצאות די דומות.יש כאבים מספר ימים לאחר הניתוח ורצוי מאד לתת משככי כאבים כדי שהילדה תוכל לאכול קצת ובעיקר לשתות ולא תתייבש.הסיכון העיקרי בניתוח הוא דמום שיכול לקרות בימים הראשונים אולם גם עשרה ימים לאחר מכן ויותר. אנחנו ממליצים על אישפוז לילה ואח"כ השגחה בבית שלושה ימים. במקרה של דמום יש לפנות מיד למיון.השאלה העיקרית היא מה הסיבה לניתוח. האם אכן יש צורך בניתוח?האינדקציות המקובלות כיום הינן חסימה הגורמת לדום נשימה בשינה או דלקות גרון חוזרות עם חיידק סטרפטוקוק.גם במקרה של דום נשימה בשינה יש לבדוק אם אכן השקדים הם הגורם המשמעותי או שניתן להסתפק בכריתת השקד השלישי (אדנואידים) הנמצא מאחורי האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אףלי02/06/2007
אני לא יכולה כמעט לנשום דרך נחיר אחד מהאף ואני נושמת רקרמהפה וזה מאוד מפריע לי איך אפשר לטפל בזה? ואיך זה נגרם? אשמח לקבל תשובה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה אפית
ד''ר דן גוטמן02/06/2007מדובר על מצב שכיח. קרוב לוודאי שהדבר נובע מסטיית מחיצה ואם זהוא המצב אז ניתוח יחסית פשוט יכול לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לי02/06/2007חס וחלילה שאני יעשה ניתוח. אין אפשרות אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן03/06/2007אם המחיצה סוטה וכתוצאה מכך קיימת חסימה אפית אז צריך להחזיר אותה למקום- בניתוח. לא נראה לי שקיימת דרך ל"שכנע" את המחיצה לחזור למקום ללא ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםקרן תמי02/06/2007
לבתי בת ה-5 ישנם נוזלים בשני האוזנים זאת לאחר צילום רנטגן וכן בדיקה במכון שמיעה .
האם נחוץ ניתוח כפתורים כפי שהסביר לי הרופא ו/או האם יש צורך לפנות לעוד רופאים?
האם יש טיפול מונע? כי הרופא לא הסביר לי אחרת
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
ד''ר דן גוטמן02/06/2007ניתוח כן או לא מבצעים אם קיימת ירידת שמיעה משמעותית הפוגעת בחיי היום יום או שישנן דלקות אוזניים חוזרות. אם קיימים תנאים לניתוח אז בזה שנשים כפתורים הבעיה ניפתרת מידית והשמיעה משתפרת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאת נוזלים דרך האוזן
לוי נסי30/09/2007לנכדתי בת ה8 שנים היה חום יומיים המלווה בכאבי אוזנים ואתמול התחילה האוזן להפריש נוזל ללא הפסקה האם זה מסוכן ומה הסיבה בתודה מראש נסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אזניים
ד''ר אביגיל ארד02/10/2007נראה כי מדובר בדלקת אוזן תיכונה אשר גרמה התנקבות ספונטנית של עור התוף והפרשה החוצה. חשוב לא להרטיב את האוזן. אם יש חום וכאבים יתכן ויהיה צורך בטיפול אנטיביוטי. אם לא, ניתן לנקות קצת במי חמצן ויהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעהעופר31/05/2007
שלום ד"ר,
יכול להיות שהצטננות פוגעת בשמיעה באופן תמידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, בד"כ לא
ד''ר דן גוטמן02/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)