פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• מניגיומנה
    איריס
    12/08/2010

אני בהריון רביעי וצריכה לעבור ניתוח קיסרי אני בשבוע 31 וגילו שישי לי מניגיומנה לאחר בדיקת MRI בעצב הראיה השמאלי המצב כבר 8 שנים פשוט בהריון זה החמיר ואני במצב של עיורון האים זה מסוכן לעין ימין וצריך דחוף לנתח ואים מתבצע הניתוח האים דרך האף או המוח

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניגיומנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירוכירורגיה_ניתוחי_ראש' id=link]נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!פחד מבדיקה קשה
    איילת
    12/08/2010

שלום
    רציתי לדעת כיצד מבוצעת בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
    אם תוכלו לתאר את אופן הבדיקה,משך זמן הבדיקה והאים כואבת או לא נעימה וכו-עלמנת למנוע חשש מהילדה,
    האמא רועדת מפחד בעצמה....
    .הבנתי שזו בדיקת רקטום כזו שמחדירים אצבע עמוקה לתוך פי הטבעת ומחזיקים את הילדה עירומה בפלג גוף תחתון תוך לחיוצ חזקות על הבטן.
    אנא עזרו בתיאור הכי מדוייק שיכול להיות
    מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב
    אני ראיתי את ההודעות הקודמות של אנשים פה בפורום
    נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב לה
    בברכה,
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!פחד מבדיקה קשה

הוספת תגובה

• לא ברור למה הכוונה.

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

יש לך את שם הבדיקה? מה שמתואר מתאים אולי לבדיקה רקטלית- פשוט בדיקת אצבע שכל רופא יודע לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד-המשך

איילת
    13/08/2010

שלום
    אכן בדיקה רקטאלית
    זה מה שהתברר שצריך לעשות
    הגם רופא המשפחה יכל לגמור עם זה ולא להפנות לגסטרו/כירורג?
    בקיצור,
    הבעיה היא כעט כזו
    מדובר בילדה בת כ10 שנים
    הילדה ילדה מקסימה-טובה-משתפת פעולה ולא עושה אף פעם בעיות
    היא מבינה ונבונה .
    מה שקרה הוא שהרופא כלכך הפחיד אותה באומרו שתצטרך לשכב על הצד עירומה בפלג תחתון של הגוף,ויחדירו מה שידירו ,
    עד שהילדה פשוט יצאה מהחדר,שבה לביתינו הסמוך,התחילה לבכות וזה כבר כמה ימים-הסטריה,בכי ,לחץ,פחד אימים
    איך לוקחים את הילדה לבדיקה שהתור אליה בשבוע הבא,איך מרגיעים?אפילו חיבוק-מתנת עידוד כלום לא עוזר-לא אוכלת טוב שותה המון אבל לאמוכנה לדבר איתי בכל מקרה מודאגת
    אנא עזור
    האים נתקלת בכאלו מקרים של חרדת ילדים מבידקה שכזו?
    האים זה יכאב לה באמת ויהיה לא נעים?
    דברנו עם הגסטרו,לטענתו אפשר יהיה להחזיק כמה דקות תחת לחץ בכוח את הילדה רופא אחות 2 הורים יפשיט אותה יעשה לה וישחרר אותה
    אני לא התלהבתי מהענין-מוכנה לשם הבריאות לעשות הכול מה שצריך אבל הילדה...אני לא רגילה שהיא צורחת,בוכה,הסטרית,מבוהלת -מתנהגת ככה,
    דוקטור מדובר בילדה מקסימה-הלוואי כול םכמוה
    מה עודים?
    האים זה שגרתי וכל הילדים מתנהגים בכזאתי צורה?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברורה לי סיבת הבדיקה-

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

מהי הבעיה ממנה היא סובלת?
    בדיקה רקטלית היא אכן מעט לא נעימה אבל קצרה ופשוטה, אבל הנקודה העיקרית היא מטרת הבדיקה- מה בעצם מחפשים.
    נראה שלא נוצרה כימיה טובה, וניסיון ההסבר וההרגעה של הרופא נגמר דווקא בהפחדה. בכל מקרה מדובר בבירור של בעיה מתמשכת ולא במאורע חריף, ואני לא רואה דחיפות בבדיקה, מציע לתת לה "להתאוורר" מבדיקות ולדבר איתה שובֿ בצורה יותר מרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבות

איילת
    13/08/2010

שלום
    זה נבע מעצירות קשה
    הרופא שלח לגסטרו/כירורג,
    לא מייעץ לוותר בשום פנים ואופן על הבדיקה לבל יגרם נזק בלתי הפיך,
    צריך לדעת אם להמליץ על חוקן חוץ מהפראפינים וכו-מחייב את הבדיקה הרקטאלית
    אכן נוצרה כימיה לא טובה
    הילדה ילדה טובה-נבונה מקסימה,באמת מקסימה,
    לאור כל ההפחדות שיצר הרופא הראשון שבדק אותה שלא בוונת תחילה,הילדה כלכך הסטרית,בוכייה,צועקת ולא מוכנה לגשת לשום דבר
    לא מוכנה לתקשר ולדבר גם עם הסביבה
    היא יודעת שהבדיקה נחוצה ולכן תלך,זה כמו שפעם לא רצתה חיסון והלכה בכל זאת אם כי בכתה
    לבוא היא כן תבוא-מה שכן בטוח תשתולל תצעק תילל
    הבנתי שזה 2-3 דקות שאם אחזיק אותה בשכיבה חזק ב2 ידיים הרופא יוריד לה יחדיר לה יבצע מה שצריך וישחרר ותה,תבכה תילל אך בסו ף זה ייגמר
    מה אתה מציע?
    האים מכיר בעיות מסוג אלו של ילד שבוכה או מתנגד כלכך לבדיקה כזו,
    האים נתקלת בחוסר שת"פ ובכי רציני בזמן שבודק תינוק/ילד קטן?
    בברכה ושבת שלוםן
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכנית כמובן שאין בעיה להכריח,

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

אבל אם היא בוגרת ונבונה כמו שאת מתארת אז אולי ניתן לשבת איתה, לשוחח ולהרגיע, ולתת לה להבין על מה מדובר, שהבדיקה כלל אינה קשה ומפחידה כמו שהתרשמה, ולהגיע להסכמה- גם אם זה דורש דחיית הבדיקה בכמה ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי אלייך

איילת
    14/08/2010

שלום דר דני
    תודה על המענה המהיר
    רוצה עוד להוסיף ולשאול כמה דברים עקרוניים
    1-האים אתה מציע כן לנהוג בכוח להפעיל לחץ על הילדה להחזיק כמה דקות ולמרות בכי צעקות או מה שלא יהיה שם לתת לרופא להוריד לה,להחדיר ולשחרר אותה?למען בריאו תכמובן ...
    כל זאת במידה ולא מצליחים לכנע,לדובב,לדבר וכו
    2-האים נתקלת בכאלה בעיות-האים ישנם פציאנטים שהם ילדים המסבים להבדק,בוכים/צורחים/עודים בעיות,ולעיתים מנסים לחמוק מהטיפול לא להכנס?
    איך מגיב ילד מטופל אצלך שעושים לו"בכוח"?
    האים אחכ מצליחים להרגיע?
    האים יש אחות בנוסף לרופא בחדר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה תלוי בגורמים שונים

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

כמו מידת חשיבות הטיפול, הסכנה אם זה לא יבוצע, וגיל הילד ומידת הבנתו. אצל ילדה בת 10 הייתי נמנע מביצוע בכוח של פעולה פולשנית שיכולה להיות טראומתית, לבירור משהו לא מסוכן ולא דחוף כמו עצירות. יש מספיק זמן להסביר ולהשיג הבנה והסכמה מילדה בוגרת. מקובל שתהיה אחות בבדיקות אינטימיות, אבל זה לא תמיד אוטומטי, וניתן לבקש זאת 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שוב

איילת
    14/08/2010

שלום דוקטור דני
    באם לא הגענו להסכמה שכזאתי,
    האים היית מציע אכן להפעיל כוח באמת וכאשר הרופא נועל את הדלת להשכיב להחזיק אותה ולתת לו 2-3 דקות להפשטי להחדיר ולשחרר אותה ואז באמת להרגיע את הבכי ולהציע צופר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוח שאני הסמכות

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

לתת לך "אישור" מוסרי או אחר לבצע מהו בכוח על הילדה. זה עניין של גישה, ואת ההורה שצריכה להחליט. גם תגובות הילד שונות- יש כאלה שבוכים ושוכחים, ויש כאלה שזוכרים זאת כטראומה.
    כמובן שאם יש משהו דחוף או מסוכן אין ברירה, אבל רוב ההחלטות הן לגבי מצבי ביניים אפורים, אנחנו מעוניינים לפעול למען הילד, גם אם הוא לא מבין את זה או מתנגד, אך גם לא רוצים לגרום בו זמנית לרעתו ולפעול בכוח בניגוד לרצונו. אין גבול מוגדר פה- מה נכון ומה לא. אני מציע שתשבי עם הרופא, תשמעי ממנו מהי בדיוק חשיבות הבדיקה במקרה הזה, מה הם תנאי הבדיקה (נוכחות אחרות וכו'), ומה דעתו לגבי החשיבות של ביצועה בכוח. ואז תחליטי.
    האידיאלי יהיה לקבל הסכמה מהילדה- גם אם זה במחיר של עיסקה כלשהי (מתנה וכו')- עדיף לסכם מראש מאשר לתת פיצוי אח"כ כמין "הודאה באשמה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטי-עדכון

איילת
    14/08/2010

תשמע דוקטור דני,
    זו בדיוק הבעיה
    בגלל שמדובר בילדה נהדרת,מקסימה,משפת פעולה בכל דבר,אחראית-מותק ,
    וזו הפעם הראשונה שקורה כזה דבר איתה אז אני לא יודעת
    הילדה בעצמה אמרה שהיא תבוא-ותגיע לטיפול-אך לא מוכנה בשום ופן לשכב או להתפשט וכו,רק שיחה...ושיחה כבר הייתה...פעאחת...מה יעזור שוב שיחה....הרופא טוען שצריך כבר לבצע...
    בכל מקרה טען שזה חיוני ורצוי עכשיות.
    הילדה בעצמה טוענת שלא צריכה לא מתנה לא פיצוי לאחיבוק לא כלום-היא יודעת ומבינה שזה לבריאותה ולא תקנה אותנו בשום דבר...
    ברור לה שהיא חייבת
    היא פשוט מפחדת.גם לא נעים החדירה לאינטיומיות בין אם זו גסטרו /כירורג ממין נקבה בין אם הדלת נעולה בין אם האמא מחבקת אות ואוחזת בה בזמן הטיפול,וכו,
    בנוסף לכך פוחדת מהטיפול-אמרו לה בפירוש שזה לא יותר מ2-3 שניות החדרה וכו ואז יציאה שתרגיש יותר טוב וכו
    היא לא קונה את זה...פוחדת פחד מוות...
    מצד אחד אפשר בעקרון להגיד לה לשכב על הבטן,האחוז בה,ולתת לרופא להוריד להחדיר וכו ולשחרר אותה ואז אחרי בכי קצר לתת לה לשכב להתאושש טיפה ולחזור לשיגרה מהר תוך חיבוק ומתנה וכו,אפשר לקחת את זה אבל בעירבון מוגבל כי ייתכן והילדה כלכך תצרח ואז כמו שאמר אחד הרופאים השריר יתקשה וקשה יהיה לבדוק יותר וזה גם יכאב לה..
    אני מבולבלת..
    איך אתה היית נוהג-סליחה על הדימוי-אבל אם זו הייתה ביתך,לצורך הענין...
    מודה לך מאוד מאוד על הכול דני,
    ד"ר דני,
    תודה
    עצתך חשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער, אבל הרופא המטפל

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

הוא זה שצריך להחליט סופית, ואם הבדיקה אכן כה חשובה להמשך הטיפול אז צריך לבצע אותה.
    אם זו הייתה הבת שלי לא הייתי מוותר על שיחה ישירה ומעמיקה עם הרופא המטפל כדי להבין בדיוק מה עומד מול מה.
    יש דברים שלא ניתן לפתור דרך האינטרנט וחייבים אינטראקציה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

איילת
    15/08/2010

שלום ד"ר דני
    מסכימה אתך בהחלט
    מאנטרקציה אישית עם הבודק-ומשיחה איתו,
    מה שנאמר הוא שצריך לעשות את הבדיקה ואין ברירה,
    הילדה לא רוצה להגיע לשיחה,אז הלכתי לבד...איננה מוכנה לדבר עם הרופא גם בטלפון שירגיע ויסביר שזה שטות של 2-3 דקות ולא יכאב ורק אם לא תיתן לבצע ויבצעו בכוח אז זה יכאב כי תפעיל שרירים שילחצו שם..
    בכל מקרה...חייבים לעשות,
    ללכת פיזית לקופ"ח היא תלך,
    היא לא חייבת לדעת שזה לצורך הבדיקה וגם אם תנחש היא יודעת שזה לבריאותה
    מבחינת הענין של לעשות מה שצריך לעשות
    אתה בכל מקרה במידה וזה נחוץ,ובמידה ואינטרקציה ושיחה עם הד"רכבר הייתה,היית כן מטפל בהפעלת לחץ וכוח?
    ברור שהוא אמר שנועל את הדלת מייד למניעת חוסר אינטימיות,ברור שיד האם אוחזת בילדה,ברור שהיא לא תסתכל ותסתובב לצד שני,ברור שתהיה איתה בובה או דובי או משהו חמוד אחר,מאידך,הביצוע הזה בכוח ובלחץ,זה מה שמלחיץ,
    אתה בכל מקרה היית מציע לבצע?
    אם מוכרחים..מה היית מססביר לילדה-איך היית נוהג איתה?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער,

ד''ר דני רוזין
    16/08/2010

אבל לא נראה לי נכון לחוות את דעתי ללא הכרות ישירה עם הנפשות המעורבות וללא פרטי המקרה המדוייקים.
    אני יכול לעזור בנתוני רקע (כפי שעשיתי)- אבל לא להחליט במקומך, והעדפתי האישית יכולה להיות מוטעית ולא רלבנטית.
    מי אמר שהורות זה דבר קל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא הדואגת(ובצדק) שלום רב.

בק
    16/08/2010

אני בעצמי עברתי בדיקה כזו בגיל 11(היום אני עובדת עם ילדים חולים אז מניסיון אנסה לכתוב לך) ואף אחד לא דיבר איתי ליפני באתי אמרו זה מה צריך ועשיתי .. נעים זה לא נעים טראומה זה גם ממש לא טראומה.. ברגע שהבנתי שזה רופא והוא רוצה לטובתי ולעזרתי נרגעתי וכלל לא חששתי.. תפקידך כהורה הוא לגרום לילדה להבין שזה רק בשביל בריאותה וטובתה ואם היא צריכה זמן לחשוב להרגע או אפילו להחליף לה רופא/ה .. ולברר באמת כמו שהד"ר אמר את דחיפות הבדיקה..נראה לי שדר דני אמר לך כל מה שיכל ליעץ במקסימם דרך האינטרנט.. א בתור ילדה לשעבר שעברה את זה.. זה ממ ש לא השאיר לי טראומה..זה הכל תלוי בגישה שבאים לדברים בחיים.. ד"א ברגע שאת לחוצה מהבדיקה הילדה מרגישה את זה ונלחצת גם.. נסי להרגיע ולא להתיחס לזה כדבר "ואוו" ומלחיץ אלה כסתם עוד בדיקה שאמורה לעזור לרופאים לעזור לה! והכל יהיה בסדר .. בהצלחה.!. בחיים שלנו איך שאנו חושבים על הדברים משנים את המציאות ומחליטים לגבי השלחותם... מקווה שעזרתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתן לעשות בדיקה

העטלף
    27/08/2010

כמו של הילדה בת ה-10 עים זריקת טישטוש ,או הרדמה חלקית שרק תותיר אותה כך שהיא לא תחוש כלום כמו שעושים בקולונסופיה או משו שכזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקרונית אפשר, מעשית לא שכיח

ד''ר דני רוזין
    27/08/2010

שמרשימים או מטשטשים לבדיקה רקטלית שהיא קצרה ופשוטה, אבל ניתן לשאול את הרופא. קשה לי להאמין שיסכים- זה כמו לירות בתותח להרוג זבוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• gits סיכויים
    דוד
    12/08/2010

באחד האתרים נאמר ש gits הוא גידול גרורתי ואגרסיבי ומסכן חיים.שאלתי היא אם נכון ואיזה סיכויים יש עם טיפול גלובק.לאחרונה נשלף גידול של בערך כ 7 ס"מ..

לקביעת תור
    סגירה
    gits סיכויים

הוספת תגובה

• GIST (ולא gits) הוא גידול מיוחד,

ד''ר דני רוזין
    12/08/2010

מכיוון שדרגת הממאירות שלו משתנה על פני ספקטרום רחב, ולכן מדברים על ״פוטנציאל לממאירות״, שנקבע לפי גודל ומאפיינים מיקרוסקופיים שונים. כמובן שאם כבר יש גרורות אז ברור שזה ממאיר. הטיפול בגליבק מאד יעיל, ועשוי למנוע מ-GIST עם פוטנציאל גבוה יותר (וגודל של 7 ס״מ הוא די משמעותי) לחזור או להתפשט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאה של גידולים מהראש דרך האף
    תמי
    12/08/2010

שלום, ראיתי את הכתבה על השיטה החדשנית של הוצאת גידולים מהראש (של בסיס הגולגולת) דרך האף, ורציתי לדעת האם יש אפשרות להוצאת גידול מנינגיומה שעוטף את עצב הראייה, גם כן דרך שיטה זו והאם יש הגבלה לשיטה זו בשל גודל הגידול? תודה רבה

הוספת תגובה

• זה לא מיועד לכך, אך ממליץ לשאול

ד''ר דני רוזין
    12/08/2010

בפורום נוירוכירורגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בירך
    בק
    10/08/2010

לפני כשבוע וחצי גיליתי גולה בירך בגלל כאבים בזמן הישיבה.. ללא מכה..שלחו אותי לאולטראסאונד היום ואלה הם התוצאות: הודגם תהליך היפואקוגני בגודל 0.9 סמ עם הסננה מסביב בבדיקת דופלר צבע היפרמיה קלה.
    טיבו של הממצא לא ברור -מומלץ המשך בירור ע"י ביופסיה.

עלי לציין שבעוד שבוע וחצי אני טסה לשנים בשביל לימודים. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גולה בירך

הוספת תגובה

• לא ברור מה תהיה הנגישות הרפואית

ד''ר דני רוזין
    10/08/2010

שלך לאחר הנסיעה, ואם אפשר יהיה להמשיך מעקב וטיפול שם.
    אם יש אכן בעיה כזו, אז אולי בכל זאת כדאי לפנות להסרה של הגוש לפני שתסעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..האם אפשר להבין משהו

בק
    11/08/2010

מהאולטראסאונד? התכנאי אמר שהוא רק מקווה שזה לא קשרי לימפה אבל אין לו מושג מה זה.
    ביופסיה, מה זה? מסירים את הכל או רק דגימה קטנה של זה?
    לא רוצה להתעסק בלימודים עם כל הדברים האלה מעדיפה לנסוע בראש שקט אבל השאלה אם יש לי זמן לאחלים...כי עוד שבוע וחצי אני חייבת לטוס.
    ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגודל כזה (קטן) כבר עדיף

ד''ר דני רוזין
    11/08/2010

(ופשוט יותר) להוציא את הכל. ההחלמה היא קלה מאד, רק צריך לתאם את זה בימים הקרובים. אם לא תסתדרי אשתדל לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אנסה להשיג תור..

בק
    11/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי
    אייל
    10/08/2010

לאחרונה אובחן אצלי בקע טבורי. הכירורג שבדק (אותי ואת תצלומי אולטרסאונד) אמר שזה בקע שומני.
    שאלתי היא האם אפשר לעסוק בפעילות גופנית של כפיפות בטן בתנאים אלו או שזה עלול להחריף את הבקע.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי

הוספת תגובה

• תמצא דיעות שונות...

ד''ר דני רוזין
    10/08/2010

אני בדיעה שאין שום טעם בשום הגבלה, פרט למה שמציק או כואב. ממילא הלחצים בתוך הבטן עולים גם בחיינו הרגילים, בדיבור, בהליכה, בשירותים- אז אין טעם לחיות במגבלות ובפחד.
    אם זה יגדל או יפריע- אז הפיתרון הוא בניתוח. עד אז- תהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שומה עם או ללא תפירה
    נעם
    08/08/2010

שלום רב,

בעבר הסירו לי שומות ללא תפירה, רק דבק/פלסטר והביתה.
    כעת רופא חדש הסיר לי שומה על תפירה אשר אצטרך גם לחזור בכדי להסיר את החוטים. לצערי לא קיבלתי תשובה ברורה. האם יש כמה שיטות ומהו ההבדל מבחינת אי הנוחות?

תודה מראש,
    נעם

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שומה עם או ללא תפירה

הוספת תגובה

• בטכניקות וגישות כירורגיות

ד''ר דני רוזין
    08/08/2010

יש הרבה ואריאציות. פעמים רבות זה תלוי בהעדפת המנתח, ולא תמיד גישה אחת בהכרח טובה יותר מאחרת, או מובילה לתוצאות טובות יותר. מי שמדביק טוען שזה פשוט וקל יותר, מי שתופר טוען שהתוצאה הקוסמטית טובה יותר- ולרוב לאף אחד מהם אין הוכחה מדעית לטענתו.
    רפואה אינו מקצוע מדויק. וכמו בכל מקצוע- יש גישות שונות, ויש גם איכויות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אנדוסקופי במרפק
    סהר שחף
    07/08/2010

הוםנתי לכרוג בבעית עצב אולינרי במרפק הבנתי שקימות 2 שיטות שמרנית ואנדוסקופית מה עדיף? כמה ניסיון יש בארץ בשיטה זו? מידיעה מהאינטרנט נמצא רק רופא אחד האם השיטה בטוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אנדוסקופי במרפק

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר דני רוזין
    07/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה
    ari
    07/08/2010

מה השיקולים לביצוע גסטרוסקופיה למטופל שעבר השתלת LAP BAND?

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• השאלה לא ממש ברורה-

ד''ר דני רוזין
    07/08/2010

האם הכוונה היא מתי צריך? או האם אפשר כשצריך מסיבה אחרת?
    מבחינת הניתוח עצמו, אין צורך כבדיקת שיגרה, אלא רק אם יש הפרעות בבליעה, אז לעתים נעזרים גם בגסטרוסקופיה למשל לפינוי פיסת מזון שנתקעה, או כדי לבדוק אם הטבעת במקומה (לרוב מתחילים בצילום). מבצעים גסטרוסקופיה גם בחשד לחדירת הטבעת לדופן הקיבה.
    אם צריך לבצע גסטרוסקופיה אבחנתית מסיבה אחרת, כמו למשל דימום מהקיבה, אז כמובן שאין מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה כמו גולה כואבת בירך מזה שבוע
    טל
    07/08/2010

לפני כשבוע הבחנתי בזמן ישיבה באכבים בירך(14 סמ המפשעה) שנגעתי גיליתי גולה קשה מאוד שלא זזה. היא נמצאת בפנים לא ניתן לראות אותה מבחוץ.. עם הימים היא פחות כואבת אבל עדיין כואבת אם אני נוגעת בה.. והיא פשוט שם.. מה לדעתך עלי לעשות?

הוספת תגובה

• אם זה כאב וכעת פחות זה יכול להיות

ד''ר דני רוזין
    07/08/2010

משהו דלקתי שיחלוף, כגון קשר לימפה תגובתי. לכן כדאי אולי להמתין עוד קצת ולעקוב, ואם זה נסוג אז אין צורך בבירור. אם זה נשאר כדאי לפנות לבדיקה, ואולי אף תופני לאולטרהסאונד אם הרופא לא יהיה בטוח באבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה.. :)

טל
    09/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין כאב בקיבה לקולונוסקופיה
    אשר
    04/08/2010

אמי בת 82, בריאה בד"כ, מאוזנת בקופת חולים כללית, בתרופות לסוכר, לחץ דם וכולסטרול, מתלוננת בשנים האחרונות על כאבים באזור הקיבה (מופיעים ונעלמים). פעמיים ביצעה בדיקת גסטרוסקופיה ללא ממצאים. לאחרונה, בביקור אצל רופא גסטרו, הציע לה לבצע בדיקת קולונוסקופיה (לא ביצעה בעבר) ובהמשך אולי גם גסטרוסקופיה (באותה הזדמנות).
    שאלתי: האם יכול להיות קשר בין התלונות לבעיות במעי הגס ? האם בגילה יש סיכון בביצוע בדיקה כזו ? תודה

הוספת תגובה

• קשר בין כאב בטן וקולונוסקופיה

פרופ' מיכאל קראוס
    04/08/2010

מחלות במעי הגס כגון מחלת מעי דלקתית או סרטן יכולות להביא לכאבים ברום הבטן המיוחסים לקיבה. לכן כאשר מופיעים כאבים מסוג זה מוצדק לבצע בנוסף לגסטרוסקופיה גם קולונוסקופיה שתוודא שמקור הכאבים ברום הבטן איננו במעי הגס. בכל בדיקה יש סיכון , אך הסיכון בבדיקת הקולונוסקופיה הוא קטן ביותר, ולכן הבדיקה מומלצת
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוט של תפר שלא יצא
    מיכל
    01/08/2010

שלום,

ביתי (4) נפצעה לפני כחודש ברגל. תפרו לה את החתך בכ-4 תפרים בחוט ניילון.

לפני כשבועיים הוציאו לה את התפרים בקופ"ח, אך מסתבר שחוט אחד נשאר בגוף.

בגלל הזמן שעבר החוט התכסה ע"י עור ולא ניתן למשוך אותו החוצה.

מה צריך לעשות?

האם אפשר להשאיר את החוט בגוף ולתת לעור לכסותו לגמרי? אין בעיה שגוף זר יישאר בגוף? או שצריך לנסות בכל זאת להוציא אותו? (איך?)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוט של תפר שלא יצא

הוספת תגובה

• שבועיים זה לא הרבה זמן, ואני

ד''ר דני רוזין
    02/08/2010

מניח שכירורג מנוסה יוכל פשוט להוציא את התפר.
    למרות שאנו משאירים לא מעט תפרים במכוון בתוך הגוף, תפרי העור לא מיועדים להישאר (אלא אם הם נמסים) ועלולים עם הזמן ליצור תגובה סביב, דלקת או הצטלקות יתר, וחבל סתם להשאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלוליטיס קלה
    נטע
    01/08/2010

שלום אני בת 15 ואני בריאה בד"כ.
    לפני שבוע הרגשתי אי נוחות קלה בעורף ואז הבחנתי בנקודה קטנה בצבע אדום ורוד בהיר.
    אז הלכתי לרופא והוא אמר שאולי זה צלוליטיס אז נתן לי צפורל. ואחרי 5 ימים זה עדיין לא עבר אז הוא אמר לי שאני אלך למיון כי הוא לא יודע מה זה.
    ובמיון עשו לי בדיקות דם וזה יצא תקין לגמרי.ולא היה לי חום. אבל התורן אמר שכדאי לאשפז אותי ל3 ימים לאנטיביוטיקה בוריד. אחרי 3 ימים זה גם עדיין נשאר אך זה יותר בהיר ולא כואב בכלל.
    האם היה צריך לאשפז אותי בגלל כזה דבר הזוי ובכלל לא כואב?
    אם זה היה צלוליטיס- אז מה זה צלוליטיס???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צלוליטיס קלה

הוספת תגובה

• צלוליטיס זו דלקת בעור.

ד''ר דני רוזין
    01/08/2010

לפי התיאור אני לא משוכנע שזו אכן היתה האבחנה, שכן פרט לאודם לא היו ממש סימני דלקת (חום מקומי או כללי, כאב, נפיחות), אך קשה לומר בלי לבדוק, ואם זה עדיין קיים ממליץ בדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבסס בשד
    ברוריה
    31/07/2010

הנני בת 45 נשואה אמא לשני ילדים בתקופה האחרונה סבלתי מאבססים חוזרים בשד כמעט באותו מקום

הלכתי לרופא נשים הוא הפנה אותי לכירורג שד.

לאחר בדיקת הכירורג קיבלתי אנטיביוטיקה ולחזור בעוד שבועיים לביקורת

הרופא אמר לי שצריך להוריד את האבסס ע"י ניתוח

שאלותי הם :

האם הניתוח בהרדמה כללית או מקומית

מהו משך הניתוח

והאם האבסס יכול לחזור

אודה לתשובתכם המהירה

ברוריה

לקביעת תור
    סגירה
    אבסס בשד

הוספת תגובה

• אבסצס בשד

פרופ' מיכאל קראוס
    31/07/2010

הטיפול המקובל במורסה (אבסצס) בשד הוא נקוז המוגלה שבתוכו ,לקיחת תרבית, וטיפול אנטיביוטי. ברוב המקרים מצליח טיפול כזה להתגבר על הבעייה באופן סופי. במקרים נדירים חוזרת המורסה באותו מקום שוב ושוב, כמו במקרה שאת מתארת, ואז קיים לרוב גורם מקומי שאיננו מאפשר ריפוי מלא (לדוגמא מצב הנקרא SEBACEOUS CYST ). במצב זה לאחר שנראה שהמורסה הבריאה באופן באופן חלקי, מבצעים ניתוח, רצוי בהרדמה כללית, וכורתים את האזור הבעייתי באופן מלא. אחרי הריפוי יש סיכוי טוב שהמצב לא יחזור. משך הניתוח לרוב פחות מ30 דקות.
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניקוז בשד
    שירה
    28/07/2010

אני בת 50. לפני 3 שבועות עברתי ניקוז בבית חולים בשד הימני.כל יום אני הולכת לקופת חולים להחלפת תחבושת. האחות אומרת שלא כדאי לסתום את החור של הניתוח ועדיף למשוך את זה מה שיותר כדאי שהכל יצא. אני בעצמי גם מחליפה כל יום תחבושת בלילה כי עדיין יוצאת הפרשה. השאלה שלי האם הדרך נכונה או שכדאי לשים תחבושת לחץ שהפצע יתרפא. ואם כן אז כמה זמן זה יקח

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי ניקוז בשד

הוספת תגובה

• לדעתי האחות צודקת, זה דורש סבלנות,

ד''ר דני רוזין
    28/07/2010

יכול להימשך עד חודש-חודש וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    28/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אם אפשר שאלה נוספת

שירה
    29/07/2010

תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
    אם אפשר שאלה נוספת. האם מותר לי לטבול במצב הזה. זאת אומרת אם אוריד את התחבושת כי אחרת אסור מבחינה הלכתית, האם מותר לי לטבול במקווה. האם יש חשש לזיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ללא תשובה מובהקת,

ד''ר דני רוזין
    30/07/2010

נהוג למנוע רחצה במים כמו בריכה (או מיקווה) בנוכחות פצעים פתוחים, אני לא בטוח שאכן יש לכך השפעה משמעותית לסכנת זיהום ולדעתי טבילה קצרה במיקווה לא תיגרום שום נזק.
    האם גם אסור לאטום את הפצע בנילון נצמד? יש חבישות מיוחדות כאלה, שקופות נצמדות ללא חבישה ממש (ללא חלק סופג). זה נקרא טגדרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה