פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• אבסס בישבן
    אברם
    03/10/2011

שלום ד"ר

לפני כשמונה חודשים עברתי ניתוח של אבסס בישבן היות והיה גדול ומוגלתי. הרופאים המליצו גם על לייזר במקום כדי שלא יחזור. רציתי לדעת מה הסיכוי שהאבסס יחזור בלי לייזר?
    אודה לתשובתך ושנה טובה
    אברם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבסס בישבן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבסס בישבן - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/10/2011

אם מדובר על אבצס פילונידלי (באיזור עצם הזנב)- הגורם הוא שערות והסרתן מונעת את הבעיה, זו בעיה שנוטה לחזו אך לעתים יש שקט זמן רב.
    אם מאז ועד עכשיו הכל שקט ואינך מעוניין בהסרת השיער- ניתן להמתין ולראות אם זה מתלקח, אולי יהיה לך מזל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומה
    מעין
    02/10/2011

לא מזמן הלכתי לרופא שניים במטרה לסגור חורים.
    במהלך הבדיקה התגלה שיש לי פיברומה על הלחי.
    יש לי את זה כבר כמה שנים,אבל משום מה ביגלל שלא הרחקתי את הלחי יותר מידי זה נראה לי כמו שן כי היא הייתה ממש קרובה לכח.
    רציתי לדעת האם זה מסוכן ? יכול להיות שזה גידול סרטני ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומה

הוספת תגובה

• פיברומה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/10/2011

פיברומה היא שפירה. אם זה מפריע- ניתן להסיר יחסית בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לאחר ניתוח?
    איילת שריג
    02/10/2011

האם לאחר ניתוח התוספתן צריך לקחת אנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה לאחר ניתוח?

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לאחר ניתוח? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    02/10/2011

לא תמיד, תלוי במצב התוספתן בעת הניתוח. אם היתה התנקבות או מוגלה בבטן אז כן, אם היתה דלקת ״פשוטה״ אז מספיקה כמות קטנה יותר של אנטיביוטיקה סביב הניתוח.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש תת עורי לאחר הזרקת אביטרן בישבן
    דניאל
    30/09/2011

שלום, אני בת 39,

לפני 3 חודשים קבלתי זריקת אביטרן לישבן בשל כאבי צוואר.

סמוך לזקירה היה מעין שטף דם וכאבים ומאז נוצר אצלי גוש תת עורי, להערכתי בגודל 1.5 ס"מ.

מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן? שכיח? ייתכן שהגוש היה קודם ולא הבחנתי בו?

תודה

הוספת תגובה

• גוש תת עורי לאחר הזרקת אביטרן בישבן - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

יחסית שכיח ולא מסוכן, לעתים תגובת התקשות של השומן סביב איזור הזריקה ("נמק שומני") ולפעמים שטף דם מקומי, צפי להיספג אך קצב הספיגה יכול להיות מאד איטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-מודאגת - דחוף
    דגנית
    30/09/2011

אני בת 41. בעברי 3 ניתוחים קיסריים + 3 ניתוחים גניקולוגיים (כריתת רחם ב- 2006, כריתת שחלה שמאלית ב- 2007 ותיקון פיסטולה וגינלית ב- 2008). לפני כ- 4 שבועות אושפזתי בבי"ח במח' כירורגית עקב כאבי בטן חזקים בצד שמאל ועצירות. העצירות החלה לפני מס' חודשים בפתאומיות והתחלתי להשתמש במשלשלים - עד למועד האשפוז. בבדיקת CT בטן ואגן התגלו הממצאים :
    "מבנה גושים רקמתיים מאורך במימדים כ1-2 ס"מ מדיאלית לפלקסורה הימנית של הקולון על פני לולאת מעי דק; ספק-חשד-גוש במימדים כ-2.6-1.5 ס"מ בבטן שמאלית תחתונה על פני קולון שמאלי. קישרית סופדיאפרגמתית בקוטר כ- 1 ס"מ מימין.
    טישטוש עכירות וגירגור של השומן האומנטלי קלים. הממצאים הנ"ל לא היו בבדיקות CT קודמות ומעלים חשד לפיזור משני, ייתכן ממקור שחלתי. נוזל בכמות קטנה באגן וסביב הטחול."
    בבדיקת US "נסרקה כמות בינונית-גדולה של נוזל צלול חופשי מתחת לכבד, מסביב לכיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה, איפה שרואים פיתולי מעי-קולון מורחב עם פרסטלטיקה ערה. יש חשד שהנוזל בבטן שמאלית תחתונה לא צלול - מכיל תוכן ? בועות אויר ? שאר האיברים בגודל ומרקם תקינים. לסיכום: נוזל חופשי בחלל פריטונאלי, מסביב לכבד, כיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה - איזור כאוב מאד עם חשד לנוזל לא צלול במקום."
    בוצעה קולנוסקופיה- בדיקה מלאה אך קשה בביצוע. ללא עדות לגושים. נראו מס' בליטות במעי שמאלי וימני, ככל הנראה באזורים בהם נצפו הגושים ב- CT. הועלה חשד לפיזור משני / ממאירות ראשונית של המעיים ועל כן הבירור הורחב.
    לדברי הרופאים-הממצאים נראים שפירים ולא מדאיגים ונמנעו מביצוע ביופסיה. שוחררתי עם ההמלצות להמשך בירור בקהילה : MRI, CT PET, ייעוץ גסטרו'.
    בספירת דם שבצעתי השבוע במרפאה הייתה ירידה קלה בערכים של תאי הדם הלבנים. יש לי פעילות מעיים רק בעזרת כדורים הגורמים לנפח ומקלים על יציאות. אציין כי אין לי פעילות מעיים באופן טבעי ויש לי תכיפות במתן שתן (ללא עדות לדלקת).
    שאלותיי :
    1. האם תוכל, במידת האפשר, לומר לי מה פשר הממצאים שנצפו ב- CT וב- US ?
    2. נוזל לא צלול - מה משמעותו ?
    3. האם נוזלים בבטן או בלוטות לימפה/גושים גורמים לכאבי הבטן ?

אודה על תשוובותיך בהקדם,
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן-מודאגת - דחוף

הוספת תגובה

• כאבי בטן-מודאגת - דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

החשד הוא שמדובר בפיזור של גידול בחלל הבטן (וזה בהחלט יכול לגרום לעצירות וכאבים), אף אין אבחנה ודאית. ה- PET CT יכול לעזור באיבחון לגבי חשד לגידול, וכך גם בדיקת סמנים בדם (מרקרים).
    צריך שרופא אחד ירכז את כל הבירור, ולעתים אם עדיין לא מתקבלת אבחנה ברורה צריך להמשיך לביופסיה, או על ידי מחט אם אפשר או ממש בניתוח, אולי לפרוסקופי אבחנתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-המשך

דגנית
    30/09/2011

תודה רבה על התשובה המהירה. זה לא נשמע מעודד, ויש לי עוד מס' שאלות :
    1. בקשר לנוזל לא צלול בבטן - מה מקורו והאם הוא גורם לכאבים או להרגשה של נפיחות בבטן והאם זה תמיד קשור בסרטן ?
    2. האם בדיקות דם רגילות (ספירת דם, כימיה) יכולות "לגלות" חשד לגידול (או סרטן) באיבר כלשהו בגוף ?
    3. לא בוצעה ביופסיה במהלך האשפוז, מאחר והרופא טען שהגושים / הנוזלים "נראים שפירים" / לא מחשידים. למרות זאת, אני חוששת, כי עברתי לא מעט ניתוחי בטן (5 במספר). האם אפשר על פי השערה לומר שגושים / נוזל לא מחייבים ביופסיה ?
    4. יש לי כאבים מתמשכים בבטן מצד שמאל, שמקרינים לאגן ולגב תחתון - כאבים שלא הרגשתי בעבר, ואני מרגישה חולשה ועייפות, היציאות מועטות (רק בעזרת פסיליום). אפילו משככי כאבים (אופטלגין, נורופן) לא מקלים במיוחד. האם זה קשור לממצאים שהתגלו ב- CT וב- US ?
    5. האם MRI יעיל גם הוא באיתור גידולים / נוזלים בגוף ?
    אודה על תשובותיך לשאלותיי בהקדם.
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-המשך - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

1. נוזל יכול להצטבר מסיבות שונות, לאו דווקא עקב גידול, למשל בתגובה לתהליכים דלקתיים. לעתים ניקור שלו עשוי לעזור לאבחנה. הוא לרוב לא גורם בעצמו לכאבים, הכאב נוסע מהבעיה הבסיסית (דלקת, חסימת מעיים, לחץ וכו'). הצלילות אינה מעידה בהכרח על "תקין", ונוזללא צלול יכול בהחלט להיות ממקור שפיר (זיהום, דימום).
    2. לרוב בדיקות דם רגילות אינן עוזרות, פרט למצבי סרטן מתקדמים שמשפיעים על מערכות שונות, ואז ניתן לראות אנמיה (המוגלובין נמוך) או הפרעות בבדיקות הקשורות לכבד או לכליות. גם אם יש הפרעות- זה לרוב לא ספציפי, ויכול לנבוע גם מתהליכים שפירים.
    3. ההדמיה יכולה לרמז על אופי הגושים, אך אינה ודאית. אם החשד אינו גבוה ניתן באמת להשלים עוד בדיקות הדמיה לפני החלטה על ביופסיה.
    4. התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לממצאים- אך זה לא ודאי עד שלא תתקבל האבחנה המדוייקת.
    5. ה-MRI יעיל אבל אינו מוסיף הרבה לעומת CT. ה=PET-CT,לעומת זו, היא בדיקה חשובה כי מעידה גם על פעילות הרקמה ולא רק מראה את המיבנה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-המשך-דחוף

דגנית
    01/10/2011

לד"ר רוזין
    תודה רבה על תשובותיך המהירות.
    כמו שכתבתי לך, עברתי מס' רב של ניתוחי בטן (גניקולוגיים), ובהמלצת רופא הנשים שלי הכירורגים נמנעו מביצוע ביופסיה. מה שמדאיג אותי הוא שאין לי עדות לדלקת ו/או חום, וכתבת לי שנוזל בבטן הוא עדות לזיהום ו/או דלקת. הכאבים ממשיכים להציק לי גם כיום, והם מקרינים לאגן..
    שאלותיי :
    1. מה משמעות המושג "לויקוציטוזיס" ?
    2. האם ניתן במצבי לבצע לפרוסקופיה, למרות שעברתי ניתוחי בטן (5) ?
    3. כיצד רופא יכול לומר שהממצאים "נראים" שפירים, וזאת ללא כל בדיקה ?
    4. האם "הגושים" באיזור המעי יכולים להיות הידבקויות ?
    אודה על תשובותיך.
    שבת שלום וגמר חתימה טובה.
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-המשך-דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    01/10/2011

1. עליה של רמת הכדוריות הלבנות (ליוקוציטים) בדם, לרוב כסימן לדלקת בגוף
    2. עקרונית ניתן, יכול להיות קשה חותר טכנית ודורש כמובן כירורג שמיומן בזה
    3. יש לעתים מאפיינים של ממצאי ההדמיה שיכולים לעזור להחליט האם מדובר בתהליך שפיר או ממאיר, דווקא הפיענוח שציטטת לא תומך בזה אבל בלי לראות בעניים את הצילומים קשה לומר למה הרופא התייחס.
    4. הדבקויות לרוב אינן נראות בהדמיה, ובטח לא כמו גושים, אך יש מצבים אחרים שפירים שיכולים להראות כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן-המשך

דגנית
    01/10/2011

דר רוזין
    לתשובה 3 - כתבת שהממצאים שציטטתי לא תומכים אם מדובר בתהליך שפיר או ממאיר. האם mri יתן את התשובה? האם זה מעיד על משהו לא טוב שקורה לי בבטן? מה לדעתך, לאור כל מה שכתבת ולאור הניסיון שלך ככירורג, מקור הכאבים ומקור הגושים?
    בתודה מראש - דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר רוזין-אנא תגובתך

דגנית
    01/10/2011

לדר רוזין
    אני ממתינה לתשובותיך בהקדם.
    ו. . . תודה על התייחסותך המהירה עד כה. בברכה, דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר רוזין-אנא תגובתך - תגובה

ד''ר דני רוזין
    01/10/2011

מצטער על העיכוב, צריך גם לנתח לפעמים...
    הפיענוח של ה-CT דיבר על חשד לפיזור של גידול. ההתרשמות של הרופא היתה שזה לא גידולי.
    ה-MRI לדעתי יוסיף פחות על מה שנתן ה-CT ודווקא ה-PET-CT אולי יעזור יותר, כפי שגם כתבתי.
    איני יכול לנחש במה מדובר, מקווה לטוב, אבל חייבים בכל מקרה לאמת את האבחנה על ידי השלמת הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוזין-דחוף

דגנית
    03/10/2011

בהמשך להתכתבות הארוכה בינינו.
    תודה רבה על התייחסותך והמענה המהיר.
    אני עדיין כאובה בצד השמאלי של הבטן, ולא חשה הקלה כלשהי.
    שאלותיי :
    1. כמה זמן לוקח לקבל תשובה / פענוח של MRI ? עברתי את הבדיקה ביום ב' שבוע שעבר. רופאת המשפחה שלי ביקשה שישתדלו לשלוח תשובה עד יום ד', לביקורת של הכירורג. האם לזמן שחולף יש משמעות ? ז"א, שאם היה משהו דרמטי - הייתי מקבלת תשובה מהירה יותר ?
    2. האם אוכל לעדכן אותך לאחר שאקבל את תוצאות הבדיקה ?
    אשמח לתשובותיך והתייחסותך בהקדם.
    דגנית
    נ.ב. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוזין-דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/10/2011

לרוב תשובות הדמיה מגיעות תוך שבוע-10 ימים, זה תלוי בקצב העבודה של הרדיולוג (יכול להיות תוך שעה...) וכלל לא קשור לתוכן ולתוצאות.
    ככל אין משמעות לעיכוב בטווח של ימים (או שבועות ספורים) אפילו אם מדובר בגידול. בכל מקרה אוכל לעבור על הפיענוח ברגע שיגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוזין-דחוף

דגנית
    05/10/2011

שלום רב,
    בהמשך להתכתבות בינינו.
    קבלתי אתמול את תוצאות ה- MRI בטן ואגן. הבדיקה לא חידשה/הוסיפה דבר. הכל יצא תקין, והוא לא התייחס לאיזור שבו נראו אותם גושים באיזור המעי וכל יתר הממצאים שנצפו אז במהלך האשפוז. היה כתוב ש- MRI לא מדגים גושים/ממצאים שמסתתרים בין לולאות המעי, היות ואין חומר ניגוד כמו ב- CT הרופא הכירורג המליץ על בדיקת CT PET בהקדם, להשלמת הבירור, היות ואני.עדיין סובלת מכאבי בטן צד שמאל. ואם CT PET ייצא תקין - אצטרך לעבור לפרוסקופיה.
    שאלותיי:
    1. האם MRI באמת לא מגיע למקומות "נסתרים" /גושים במערכת העיכול ?
    2. האם לפרוסקופיה גורמת להידבקויות ?
    3. האם ה- CT PET יראה את מה שראו ב- CT במהלך האשפוז (גושים, נוזלים וכו') ?
    4. האם ל- CT PET נדרשת הכנה מיוחדת ?
    5. האם אתה עובד גם באיזור חיפה ?
    אודה על תשובותיך בהקדם.
    בתודה מראש, דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר דני רוזין
    05/10/2011

1. ״לא מגיע״ זה מונח לא מתאים, לכל בדיקת הדמיה יש מגבלות משלה, וכמו שהוסבר אם אין חומר ניגוד במעי קשה לפעמים להתחייב על ממצאים בסמוך לו.
    2. כמעט ולא
    3. החלק של ה-CT דומה, השאלה אם יש חשד לגידול ולזה ה-PET אחראי.
    4. הכנה בשתיה של חומר ניגוד.
    5. לא 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוזין-דחוף

דגנית
    12/10/2011

בהמשך לנושא שלי בענין כאבי הבטן מצד שמאל.
    לא אושרה לי בדיקת PET CT ע"י קופ"ח, בגלל שהיא לא "בסל", ו"אין חשד מובהק לגידול". שוחחתי עם מינהלת קופ"ח, ונאמר לי שבוועדה לאישורי בדיקות יושבים רופאים והם עוברים על הנתונים שלפניהם על סמך מה שהרופא כותב. לא עזרה שום המלצה / דרישה של רופא בכיר / רופאת משפחה, וכל שנותר לי הוא לוותר. בדיקה כזו באופן פרטי עולה בסביבות 3,000-4,000 ש"ח. אני עדיין מרגישה כאבים בצד שמאל ותחושת מלאות, וגם ירדתי 2 ק"ג נוספים בשבועיים האחרונים. החלטתי להעביר את כל הממצאים, כולל הדיסקים של ה- CT, US ו- MRI לרופאה מומחית מביה"ח "כרמל" בחיפה, דרך רופא הנשים שלי, במטרה שהיא תתן את המענה לכל מה שקורה לי בבטן, אבל כל זה יקרה רק אחרי החג. לצערי, גם טיפול תרופתי לעצירות לא מסייע לי במיוחד, ומזה יומיים יש לי עצירות. (נעזרת בפשתן טחון - שתי כפות ליום והרבה שתיה וגם בכדורי פסיליום 3 פעמים ביום).
    שאלותיי :
    1. האם הממצאים שכתבתי לך בהודעתי הראשונה לא מספיקים כדי לאשר PET CT ?
    2. הרופא המטפל שלי (גניקולוג) אמר לי שלפרוסקופיה / ביופסיה לא באים בכלל בחשבון, בגלל העבר שלי והסכנה להידבקויות ופגיעה באיברים פנימיים בבטן. איזו עוד דרך קיימת לבירור הממצאים / הכאבים בבטן ?
    3. לפני כשנה וחצי ירדתי במשקל כ- 30 ק"ג (גובהי 1.59 מ' משקל 57 ק"ג). דרך קבוצת תמיכה, והקפדתי על ספורט, בעיקר הליכה. כיום אני לא מסוגלת ללכת יותר מ- 20 דקות, ובעת הליכה או במאמץ יתר הכאבים מתחזקים בצד שמאל. האם יכול שהירידה במשקל פגעה בבריאותי ?
    4. לפני התפרצות כאבי הבטן והאשפוז לקחתי במשך תקופה ארוכה משלשלים בגלל העצירות. האם יכול להיות שהמשלשלים פגעו במעי ?
    5. האם מותר לי להשתמש בנר גליצרין ?
    אודה לתשובותיך בהקדם.
    בברכת חג שמח,
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר דני רוזין
    12/10/2011

1. קשה לומר, יש לקופה שיקולים שונים ולא תמיד קל לשכנע.
    2. לפעמים לפרוסקופיה קשה יותר, אך בכל זאת אפשרית. אם יהיה צורך- כדאי להתייעץ עם כירורג שמתעסק בתחום ולא גינקולוג.
    3. לא סביר, לרוב זה משפר את הבריאות.
    4. לפעמים המעי מתרגל למשלשלים, זה לא ממש ״פגיעה״ אבל נשארת עצירות.
    5. כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוש שומן בגב בגדול 10 ס"מ על 10 ס"מ
    עמית
    28/09/2011

יש גוש בגב בגודל 10/01 ס"מ בגב איזה בדיקות עלי לערוך.
    האם גוש בזה גדול יכול להיות מסוכן שנמצא מעל 6 שנים?
    כל 6 חודשים אני מבצע בדיקות דם כלליות כימיה,ספירת דם מבדלת,תפקודי כבד,כליה,שומנים,וכרישה והכל תקין משנת 2006 הכל תקין בטווח הנורמה.
    טרם זיהוי הגוש עליתי במשקל עליה של כ-35 ק"ג בשנת 2006.
    האם גוש כזה מסוכן?
    מה עלי לעשות להסרת הגוש?
    בברכה

הוספת תגובה

• דוש שומן בגב בגדול 10 ס"מ על 10 ס"מ - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

בדיקות הדם לא רלוונטיות.
    אם אין גדילה במהלך השנים האחרונות מגובר ככל הנראה בגוש שומני שפיר (ליפומה), אך בגודל כזה מומלץ לרוב להסיר. אם אינך מעוניין כעת- לפחות להיות במעקב רפואי מסודר, אך עדיף לקבוע תור לכירורג ולתאם ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אפנדציט
    דנה
    26/09/2011

נותחתי לפני שבועיים ועדיין יש כאבים (כמו התכווצויות) בבטן.
    בבדיקות אולטרהסאונד ו-CT נצפה לולאת מעי דק מעובה.
    האם הגיוני שהכאבים עדיין ימשכו?
    האם יכול להיות מצב שהמעי עדיין עם דלקת??
    לא היה לי חום /הקאות בזמן האפנדציט וגם לא עכשיו
    רק בחילות וכאבים מפושטים בבטן.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אפנדציט

הוספת תגובה

• ניתוח אפנדציט - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

לא ברור אם התוספתן היה אכן מודלק או לא, אם לא הכאבים יכולים להיות מגורם אחר כמו דלקת במעיים. אם כן היתה דלקת- זה יכול להיות שאריות שלה, ולפעמים התפתחות אבצס באגן.
    לא ברור מתי נעשו האולטרהסאונד וה-CT- לפני הניתוח?
    אם לא תהיה הטבה יש לחזור להיבדק- ספירת דם, ואולי שוב בדיקות הדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח הוצאת אבנים מכיס מרה
    עינת
    25/09/2011

שלום רב,

מזה כשבוע אני סובלת מכאבים חזקים בבטן ימנית עליונה. ב-2 בדיקות אולטרסאונד שביצעו לי (אחת דרך מכבי ואחת במיון) אובחן כי יש לי ריבוי באבני כיס מרה. מחר יש לי התייעצות עם כירוג וכנראה שבמהלך השבוע הקרוב אעבור ניתוח להוצאת כיס המרה.
    אני בת 30 בריאה בדר"כ ולא קיימת לי רגישות לתרופות.
    בעוד כשבועיים וחצי אני אמורה לטוס ל-7 ימים לטיול באירופה (שתוכנן ושולם כבר) האם לדעתך אוכל להשתתף בטיול או שמומלץ שאבטל אותו?
    אודה לעזרתך.

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח הוצאת אבנים מכיס מרה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    25/09/2011

תלוי מתי תנותחי, אך בהנחה שהכל יעבור חלק סביר לטוס שבוע אחרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מניתוח הוצאת אבני כיס מרה

עינת
    25/09/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה במצח
    לי
    24/09/2011

יש לי בלוטה שהופיעה לי מעל הרכה, בצד של המצח, כבר שבועיים. בהתחלה טיפה אב, חשבתי שזה חצ'קון אך זה לא מרגיש כך. זה בולט ומעצבן. לאיזה רופא אני צריכה ללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה במצח

הוספת תגובה

• בליטה במצח - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/09/2011

רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקויות
    רונה
    24/09/2011

לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח שרוול ולפני כחודש עברתי ניתוח הסרת כיס מרה. בדוח של הניתוח של כיס מרה היה כתוב שנצפו הדבקויות בבטן ימין עליונה.. מה זה אומר? והאם צריך לעקוב אחרי זה?
    כמו כן בבדיקת שתן שעשו לי בבית החולים גילו עמילז, וחלבונים בשתן ברמה גבוהה.. אשמח לקבל הסבר על המשמעות של בדיקה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות

הוספת תגובה

• הידבקויות - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/09/2011

הדבקויות יכולות להיווצר אחרי ניתוחי בטן. זו תגובה שכיחה וצפויה ואין צורך לעשות דבר. לעתים הן עלולות לגרום לחסימה של המעיים, אבל סה״כ זה לא שכיח, וכמ אין דרך למנוע.
    העמילז כנראה רימז על דלקת בלבלב, שהיתה קשורה כנראה לאבני המרה- אבל זה כבר מאחוריך.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס מוגלתי חוזר במפשעה
    מלכה
    22/09/2011

היה לי בעבר נפיחות קלה במפסעה שאותה הייתי מפוצצת לבד חשבתי אולי סתם בצעון ושמתי חיטויי כמה פעמיים יצא כמו חלב ולפעמיים גם מוגלה .לאחר מכן שוב התחיל הלכתי לרופא כרוג ועשה לי ניקוז במפסה להוצאת המוגלה במרפאה, ולאחר חודש חזר לי שוב ובגדול אבצס בגודל חצי ביצה בתוך הבגינה בצד הכאבים היו חזקים קשים מאוד עד בכי לא יכולתי ללכת או לשבת הייתי קפופה כמו זקנה וניתחו אותי בבית חולים לאחר הניתוח לא הרגשתי כלום
    למחרת הלכתי הביתה כמו לא היה ,לא אמרו לי מה לקחת שום דבר חוץ מפולידין לחיטוי המקום חשבתי שזה כבר מאחורי.
    עכשיו אחרי 4 חודשים שוב מתחיל לי נפיחות קלה במפסעה בקטן ויש לי כבר סיוט מהפעם האחרונה הלכתי לרופאת משפחה נתנה לי אנטיביוטיקה ל10 ימים "מוקסיויט פורטה 500 בנתיים עד לבדיקה של רופא נשים האם זה יכול לעזור או שאצטרך שוב ניקוז או ניתוח ? למה אין תרופה שגומרת עם הסיוט המפחיד הזה.מה זה הדבר הזה?
    למה אין אנטיביוטיקה שגומרת עם הסיפור ממה זה נובע ממה להשמר וכוי..
    המיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס מוגלתי חוזר במפשעה

הוספת תגובה

• אבצס דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/09/2011

יתכן וישנו מוקד כגון ציסטה של בלוטת חלב במפשעה, או ציסטה בלאביה הנקראת בארטולין. לאור דלקות חוזרות מומלץ לנתח, לאחר הרגעה על ידי אנטיביוטיקה , ולהוציא את הציסטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאבצס

מלכה
    23/09/2011

הייתי כבר בניתוח להוצאת האבצס למה לא עשו כבר את העבודה עד הסוף, למה לתת לבן האדם לסבול עוד ועוד, לי נראה שכשזה בא זה פשוט לא עובר ונהפך להיות כרוני וגם הרופאים לא יודעים כבר מה לעשות. לצערי אצטרך אולי להתמודד עם זה ואולי לשרוף את המקום כמו שעשו בימיי קדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/09/2011

לא צריך להתלהם ולהאשים. יש מצבים שיש להם נטייה לחזור. ולפעמים בזמן אבצס פעיל לא ניתן ולא מומלץ לעשות ניתוח גדול יותר ויסודי, אלא רק לנקז את המוגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס

מלכה
    28/09/2011

הניקוז מוכר לי אבל אי אפשר לעשות כל חודש או חודשיים. הרופאה שלי הביאה לי אנטיביוטיקה שלא התאימה לי כי אני רגישה לפניצילין ועקב זאת האנטביוטיקה גרמה לי בנוסך גם לפטריה בנרתיק הפסקתי עם האנטיביוטיקה והלכתי לרופא נשים הביא לי טיפול של קרם גינו-דקטרין 7 ואני מרגישה ששפתי הנרתיק התנפחו לי קצת איני ידעת אם זה מהאנטיביוטיקה או מהקרם מה עושים? נראה לי שגם לפניי הרגשתי משהו לא נוח.אני כבר לא זוכרת כולי מבולבלת כבר, תודה אם תוכלו לעזור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

לרגישות לפניצילין אין קשר לפטריה.
    לא ברור למה קשורה ההתנפחות, אבל אם זה לא יחלוף ימים הקרובים יש לחזור לרופאת הנשים.
    לגבי האבצס- לאחר שירגע צריך לשקול אם יש מקום לניתוח רחב יותר, להסיר את המוקד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס

נטלי
    30/09/2011

נאמר לי מהרופא נשים שפטריה באה או יכולה לבוא עקב לקיחת אנטיביוטיקה מה הקשר? ולמי אני פונה בקשר לאבצס במפסעה האם יש רופא מומחה טוב שיפתור לי כבר את ההליך הבעיתי החוזר הזה זה מאוד מציק במפסעה מגרד כואב קצת לא נוח ללכת עם מכנס אפילו עם תחתונים קשה למרות שהוא נעשה קטן יותר ומרוכז יותר,פוחדת שלא יתפשט לממדים גדולים כמו בעבר ויצא לי מהנרתיק. תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2011

בהחלט קיים קשר בין אנטיביוטיקה לפטרת- אך לא בגלל ״רגישות״ (אלרגיה) אלא כי האנטיביוטיקה מחסלת את החיידקים הטבעיים (ה״טובים״) בנרתיק ומאפשרת לפטריות לשגשג.
    כדאי לפנות לכירורג כעת כשהתהליך רגוע, ולשקול ניתוח קטן לכריתת הציסטה שמזדהמת שוב ושוב.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס

נטלי
    02/10/2011

ד"ר דני
    כמו שאמרת, הייתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שצריך להוציא את הציסטה מבלוטת החלב אכן זה כך וככה זה לא יחזור.
    זה מצריך ניתוח יותר רחב של הציסטה ולא רק ניקוז כמו שעשו לי בעבר ,שאלתי היא האם זה בהרדמה מלאה וכמה זמן ההחלמה,והאם אין מצב שזה יחזור שוב לפחות באותו מקום במפסעה ,וממה מופיעה הציסטה ? סליחה על מכלול השאלות.
    שתהיה לך שנה טובה ושנה ושנשמע רק דברים טובים ב"ה
    תודה רבה לך על הסובלנות מכל הלב ושירבו כמותך.
    עכשיו אני רגועה יותר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/10/2011

ניתן בהרדמה כללית או מקומית.
    החלמה של מספר ימים.
    הסיכוי שיחזור הוא נמוך- אבל לא 0...ֿ
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דני

נטלי
    11/10/2011

טוב עשיתי ניקוז של המוגלה במפסעה שהיה בגודל של 1 ס"מ בבית חולים במיון בלניאדו ולצערי הרגשתי הכל, הכאב היה עצום ועשו לי זריקה לפניי הכל היה כזה מהיר אנני יודעת למה.כנראה הרופא היה מת מעייפות. אותו רופא במיון השאיר אותי עם טראומה לפעם הבאה אם תבוא למה לא השפיעה הזריקה אני פשוט העפתי לו את היד מה זה הדבר הזה? לחתוך ככה בבשר החיי עמדתי להקיא מרוב כאב אני בהלם כמה ימים. ככה עושים ניקוז למוגלה לא מחכים שהזריקה תשפיע לאן הגענו הרופאים כנראה איבדו צלם אנוש נהפכו לחיות אדם ללא רגש ? למה המקום לא נרדם והייתי צריכה לצעוק כאילו הייתה זאת לידה למה? .רוסי חסר לב לא היה לו שום לחץ מבחוץ ,חשבתי שאני בגרמניה בשואה שעשו שם נסויים וניתוחים אלוהים ישמור היה עדיף למות מאשר ליפול לידיים שלו שאלתי אליך האם היה ניתן לעשות ניקוז וחתך מבלי להרגיש? .האם כסף מתחת לשולחן היה מפחית את הכאב אך זה הולך היום ? האם כל הרופאים היו מתנהגים בפזיזות שכזאת ישר אחרי זריקה חותכים...האם יש רופאים עם רגש בכרוג? ואולי האם עדיף למות ולא לעשות את הניתוח או הניקוז במפסעה בפעם הבאה .מה אתה אומר דני? בהלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דני - תגובה

ד''ר דני רוזין
    11/10/2011

לא ברור לי למה בחרת ללכת למיון לניקוז מוגלה ולא לפנות באופן מסודר לכירורג שיתאם לך ניתוח יותר יסודי להסרת הציסטה.
    מצטער על החוויה השלילית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס

נטלי
    12/10/2011

הלכתי לרופא כרוג בקופת חולים והוא רצה לעשות לי את זה במרפאה שלו בקופת חולים ,ומאחר ועברתי כבר אצלו ניקוז ושוב חזר לי לאחר חודש ביקשתי לגשת לבית חולים בתיקוה ששם יאשפזו אותי ויוציאו לי את הציסטה קיבלתי מהכירוג שלי הפניה לבית חולים לניאדו ונאמר לי שם שבשביל דבר כזה הייתי יכולה לעשות את זה בקופה , ובשביל להוציא את הציסטה אני צריכה או להיות נקיה מהמוגלה או שזה יתנפח עוד, האמן לי שאני כבר לא מבינה את הרפואה הזאת כשבן אדם סובל הוא כבר לא מבין כלום.האבצס היה בגודל של ס"מ אולי אתה יכול לאמר לי מה הייתי אמורה לעשות? והאם הייתי צריכה ככה לסבול אחרי זריקה? תודה דני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    12/10/2011

לא בטוח שיש לי תשובה טובה.
    מקווה שהאיזור ירגע ולא יתלקח שוב.
    חג שמח.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס

נטלי
    12/10/2011

נאמר לי בבית החולים שאי אפשר להוציא את הציסטה. למה אנני יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס חוזר וחוזר וחוזר....

מיכל
    18/05/2014

לא שמתי לב ממתי ההודעה
    לאור המהלך שאת מתארת-ממליצה- חפשי רופא פרטי. מהטובים שיש . תשלמי . ותסגרי עניין.
    אפילו אם זו פרוצדורה שקטנה עליו ....
    תסבירי ותתחנני על נפשך
    הרפואה הציבורית בנויה על מזל. נפלת ל האדם\הצוות הנכון הרווחת
    לא...אכלת אותה וזה ממש אבל ממש לא חשוב איזה בי"ח או מרפאה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/05/2014

עם כל הצער- לעתים מה שמיכל מתארת אכן נכון, וכדאי להיוועץ ברופא אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אפקטיבי באבסס

מירי
    04/04/2015

בלי ניתוח ע"י טיפות העלימו לי
    דר גורל יבגניה מירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נקראות הטיפות בבקשה?

אחת
    24/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם אותה בעיה בדיוק

אסתי
    24/07/2014

לצערנו הרופאים לא עושים את העבודה עד הסוף יש לי בדיוק את אותה הבעיה מתחיל במפסעה ובסוף זה בא בנרטיק פנימה שסה כאבי תופת עדיף למות ולא לסבול אני כל כך מבינה אותך אבל הרופאים עושים מה שבא להם. נראה לי עדיף לשרוף באמת פעם אחת ולתמיד אצלי זו כבר הפעם הרביעית פעמים רבות פיצצתי לבד ודמתי חיטויי ושוב שוב חזר עשיתי בקליניקה כאבי תופת למי זה איכפת למה לא מרגימים לעזזל ככה בבשר החיי שזה סיוט לכל החיים. חשבתי שכאן זה נגמר אבל ממש לא שבועיים אחרי זה שוב אמרתי רק בבית חולים לניאדו עשה לי אחד בלי הרדמה עשה לי זריקה מקומית והרגשתי הכל מה זה אנחנו חיות אין רגישות לעזזל למה לא מרדימים זה כאבי תופת אבל את מי זה מעניין עוד שבועיים תחזרי שוב מה לכאב ולתופת אני מבקשת מהרופאים בבקשה תלכו עם זה עד הסוף אי אפשר לישון לשבת לעמוד רחמנות על גוף האישה חייבים לנתח בהרדמה מצידי כללית זה בילתי נסבל בקיצור מבינה אותך לחלוטין זה בגלל שהם לא מוציאים עד השורש הכל פרווזורי עוד 2500 עבור חתך במפסעה או ניתוח אפילו מרדים אין כאילו היינו בהמות. הכל עניין של כסף נכון ד"ר? ככה נאמר לי מרופא שהלכתי לייעוץ שהמנתחים לא עושים עבודה עד הסוף לצערי כמה טיפים תפסיקי לגלח לחלוטין ותלבשי תחתונים מכותנה .הכי חשוב לא לגלח בכלל.גם אם הרגשת טוב שנה שנתיים תיזהרי זה חוזר שוב. מה דעתך ד"ר יש לך פיתרון נורמלי לזה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם אותה בעיה בדיוק - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/07/2014

זה פורום מקצועי שמטרתו לנסות לעזור ולא פורום להשתלחויות, השמצות ונאצות. מטופלים רבים חושבים שהמחלה שלהם היא באשמת הרופא.
    פירסום נוסף דומה ימחק לאלתר, הוא לא מכבד את הפורום ולא תורם דבר לעזרת השואלת הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבין את הכאב והסבל בהליך

מיכאל
    23/03/2015

גם לי נקזו בלניאדו, רופא ערבי
    נתן זריקה מיד התחיל לחתוך וכו, גם אני צעקתי בשלב מסוים
    לא מבין איך לא נותנים חומר הרדמה סביר, חובבנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפסס באספקט האחורי של הברך

ענת
    01/03/2016

ד"ר שלום, כבר עברתי 4 ניתוחים באפסס מאחורי הברך וזה חוזר ונישנה.מה ניתן לעשות? נאמר שיש גוף שמייצר אפססי זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפסס באספקט האחורי של הברך - תגובה

ד''ר דני רוזין
    02/03/2016

יתכן ויש שם מוקד שמעולם לא הוסר במלואו, כמו ציסטה של בלוטת חלב. אם זה המקומות שונים בגוף אז לעתים יש נשאות של חידק מסויים ונותנים טיפול לחסל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש משמעות לחיסון טטנוס 5 ימים ל
    משה
    20/09/2011

שלום,
    נפלתי במקום מלוחך בחוץ (ליד אתר בניה). הפציעות די שטחיות כמו שפשוף עור, אך עם דם.
    ניקיתי את מקום הפצע וכרגע הפציעות גם נסגרו.
    לא עשיתי חיסון טטנוס מייד וגם לא שעשיתי אותו לפחות 20 שנה. האם יש משמעות לעשות אותו עכשיו או שאין לזה כבר משמעות? אני מרגיש לגמרי בריא כרגע. קראתי שצריך לעשות אותו תוך 24 שעות לאחר הפציעה.
    המון תודה,
    משה

הוספת תגובה

• האם יש משמעות לחיסון טטנוס 5 ימים ל - תגובה

ד''ר דני רוזין
    20/09/2011

לגבי הפציעה הנוכחית אכן יש לחסן מוקדם ולא כעבור חמישה ימים, אבל זו הזדמנות טובה בכל מקרה לרענן את החיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כרגע כל מה שנשאר רק לקוות לטוב?

משה
    21/09/2011

כי הבנתי שהמחלה עלולה להתפרץ אפילו בעוד כמה שבועות...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כרגע כל מה שנשאר רק לקוות לטוב? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/09/2011

תמיד צריך לקוות לטוב... לגבי חיסונים לא תמיד ניתן לצפות תגובה, וגם אם זה אולי מאוחר מהרצוי- כפי שאמרתי אולי לא מספיק ברור- ממליץ להתחסן, כי ממילא יש צורך לחדש את החיסון הישן.
    לפי התיאור של הפציעה הסיכון בכלל הוא נמוך מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• candida parapailosis
    דוד
    19/09/2011

בבדיקת מעבדה של משטח מתוך תעלת האוזן השמאלית נמצא שיש צמחה פלורה של העור.בתרבית נמצא צמיחה בינונית.אני מקבל אנטיביוטיקה ובגלל חשד לפוליפ אני מוזמן לבירור בבית חולים.האם הממצא יכול לחזור שוב ושוב.או שטיפול אנטיביוטי יכול לפתור אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    candida parapailosis

הוספת תגובה

• candida parapailosis - תגובה

ד''ר דני רוזין
    20/09/2011

טיפול אנטיביוטי רגיל אינו טוב נגד קנדידה, שהיא פטריה. צריך טיפול מכוון נגד פטריות, אבל לפני זה הרופא צריך להחליט אם זה ממצא מקרי או באמת הגורם לסימפטומים, אם ישנם (כאבים? אודם? הפרשה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה להודו לאחר ניתוח להסרת ליפומה
    בן
    17/09/2011

שלום, אתמול עברתי ניתוח להסרת ליפומה בעורף העליון. הניתוח עבר בהצלחה. בעוד כעשרה ימים תכננתי נסיעה להודו, אולם הרופא המנתח הזהיר אותי שלא לנסוע כדי שלא לגרום זיהום לאזור הניתוח. הוא הביע חשש גם שיתנקזו בחלל הריק של הליפומה נוזלים שיזדהמו גם כן.

מה אתה חושב?

הוספת תגובה

• נסיעה להודו לאחר ניתוח להסרת ליפומה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/09/2011

קשה להמליץ נגד חוות הדעת של המנתח, אך לדעתי אם בימים הקרובים אין נפיחות חריגה או סימני זיהום אז אין בעיה לנסוע עוד 10 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר ראשון אני מודה לך ויש עוד שאלה,
    אחד שדואג
    16/09/2011

אתה אמרתה שמומלץ לעשות בדיקת המעי הגס (קולונוסקופיה).
    *באופן עיקרוני עושים לי את הבדיקה עם הצינור כמו שציינתי למעלה.

אתה חושב שיש צורך לבקש גם שיעשו לי קולונוסקופיה?
    ואני מאוד מודה לך על עזרתך דוקטור.

הוספת תגובה

• דבר ראשון אני מודה לך ויש עוד שאלה, - תגובה

ד''ר דני רוזין
    16/09/2011

הבדיקה ״עם הצינור״ (אנוסקופיה או רקטוסקופיה) בודקת רק את החלק התחתון. אם יש הסבר מניח את הדעת לדימום (טחורים מדממים) אז זה מספיק, אבל אם לא אז צריך להשלים בדיקה עמוקה ומקיפה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה