מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- appendectomyק.ר.28/09/2010
שלום רב ,
עברתי נתוח אפנדיצית ליפני -4 ימם. כעת ני חווה כעבים בצד של הנתוח, דקירות. אין לי חום. את הכעבים אני חוה בכל מצב בן אם אני שוכבת או יושבת. רצידי לע האם זה בסדר לחוות את הכעב מסוג הזה לאחר הניתוח והאם יש סיבה לדאגה?
מודה מראש, ק. ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
4 ימים לאחר ניתוח
ד''ר דני רוזין29/09/2010כאב באיזור הוא לגמרי נורמלי וצפוי, יש להעזר במשככי כאבים ורק אם יש חום גבוה הקאות חוזרות או כאבים חזקים שאינם מגיבים לטיפול כדאי לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזיןחסויה 1126/09/2010
שלום רב
הבלוטה בביתהשחי לא עברה היא מכאיבה לי ןמציקה
עדיין לחכות ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחזרי עוד כשבועיים, אחזור מחו״ל
ד''ר דני רוזין27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה 1127/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר.לי26/09/2010
תראה אני פוחדת שיש לי גידול בפי הטבעת...דיממתי פעמים אחדות רק כשהיה לי שם פצע קטן וזהו זה היה מהפצע עצמו לא מפי הטבעת ורק כשהיו לי יציאות והלכתי לשירותים אז כנראה כי היה לי עצירות...השאלה אם היה לי גידול בפי הטבעת וזה גם מתקשר לנרתיק ולדרכי השתן אז אני עשיתי בדיקת שתן ואמרו לי שיש לי רק פטריה לא משהו אחר כמו גידול..
אם היהה לי גידול בפי הטבעת היו כבר יודעים עפי בדיקות שתן נכון? משו היה יוצא לא תקין הרי זה מתקשר אחד לשני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בפי הטבעת
פרופ' מיכאל קראוס26/09/2010אם את חוששת שיש לך גידול בפי הטבעת פני לכירורג שיאשר או ישלול ממצא זה. בדיקת שתן איננה מתאימה כדי לאשר או לשלול גידול בפי הטבעת
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בפי הטבעת
שמחה28/09/2010עפי אילו תסמינים אפשר לדעת שיש גידול בפי הטבעת?
האם גידול מדמם באופן קבוע? כי אצלי היה דימום רק ממזמן ויותר אין
דימום תמיד מדמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה הפוכהרון24/09/2010
שלום
לפני כחודש ומשהו חשתי בכאב עז בעצם הזנב.
כשהלכתי לכירורג הוא אמר שיש לי שם שערה הפוכה ושהתפתח שם זיהום.
הוא פתח את האזור על מנת להוציא את המוגלה והורה לי להשאיר אותו נקי.
למרות שאני שומר על המקום נקי, שוטף פעמיים שלוש ביום, שם פולידין ומטפל כמיטב יכולתי, המקום הזדהם מאז פעמיים נוספות, ובוצע לי הליך זהה.
המצב כרגע נראה בלתי הגיוני, כל שבועיים אני עובר את ההליך (מאוד כואב) מחדש, מנקה שבועיים ולמרות זאת זה מזדהם וחוזר חלילה.
האם יש אלטרנטיבה? הבנתי שיש ניתוח שאמור לטפל בזה, במה הוא כרוך?
האם על מנת לבצע את הניתוח צריך שהאזור לא יהיה מזוהם?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "שערה הפוכה"
פרופ' מיכאל קראוס24/09/2010המצב אותו אתה מתאר נקרא בלשון הרפואה פילונידל סינוס. זהו אכן מצב שבו השערות חודרות לתוך העור וגורמות לפצע מפריש (סינוס) מעל אזור פי הטבעת (אנוס).
הטיפול היעיל ביותר למצב זה הוא כריתה כירורגית של כל האזור (ולא פתיחה בלבד כמו שאתה מתאר). אחרי הכריתה המלאה יש לשמור על הגיינה של האזור ע"י מקלחות חוזרות וגלוח האזור לפחות אחת לחודש כדי למנוע גדילת שערות אשר יכולות להביא לחזרה של המצב
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערה הפוכה
רון25/09/2010תודה רבה על תגובתך
האם ניתן לבצע את הכריתה המלאה גם כאשר האזור דלקתי?
ואם לא, מה אני יכול לעשות על מנת למנוע ממנו לחזור ולהיות דלקתי? עד כה עברתי הליך של פתיחה 3 פעמים ובכל פעם האזור חזר להיות דלקתי, למרות שניקיתי את האזור 2-3 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת בלוטות לימפה בית שחידורית23/09/2010
שלום רב,
לאחר ניתוח וממצא בשד הוחלט להסיר את בלוטות הלימפה בבית השחי .
ביד שבה שבה הסירו את הבלוטות ישנם תופעות לוואי כגון הזעה מוגברת בבית השחי וריחות לא נעימים.
התזת דאודורנטים לא משפיע כלל.
מה ניתן לעשות ואיך ניתן לטפל בבית השחי לאחיר הניתוח ? ישנם תרופות או תכשירים שאפשר לקנות ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת בלוטות בבית השחי
פרופ' מיכאל קראוס24/09/2010לאחר הורדת בלוטות בבית השחי ישנה באותה היד רגישות מוגברת לזיהומים ובעיקר לאחר פציעה ולכן יש להזהר במיוחד לא להפצע באותה יד, ובכל עבודה "מסוכנת" כגון רחיצת כלים או עבודה בגינה רצוי ללבוש כפפות.
להקטנת ריחות מבית השחי רצוי גילוח השיער, אך בכך יש סכנת פציעה ולכן רצוי להשתמש במשחת אפילציה המורידה שיער. בנוסף שמירת היגיינה ע"י רחיצה יומיומית בסבון ומים, בתוספת של דאודורנט אחר הרחיצה, תשפר את המצב.
לא הייתי ממליץ על כל הזרקת תרופות מונעות הזעה לבית השחי בגלל סכנת זיהום
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מתמשכים לאחר ניתוח אפנדציתרחל23/09/2010
אימי בת 85 עברה ניתוח של התוספתן שהתפוצץ וכן בו זמנית ניתוח של בקע כלוא במפסעה ב18.7.010 יותר מחודשיים ועדיין יש לה כאבים מדי פעם ברום הבטן . היא סובלת מעצירויות ומטופלת באבילק . הכאבים מופיעים לפעמים אחרי אוכל לפעמים בשינה ולפעמים סתם כשהיא יושבת . ערכו לה צילום בטן ואגן הכל היה תקין הלבלב היה מוסתר ורטרופריטונאום מוסתר . בנוסף ערכה ct בטן ואלה הממצאים : הצללות פסיות בבסיס ראה ימין
הרקמות הרכו של דופן הבטן במראה תקין ללא עדות לנוזל או אוויר חופשי בחלל הבטן והאגן .
הכבד במרקם תקין ,דרכי המרה התוך וחןץ כבדיות אינן מורחבות ,כיס המרה אינו תפוח ללא אבנים.
טחול הודגם תקין ,לבלב הודגם תקין , האדרנלים אינם מעובים . כליות פרנכימת הכליות במראה תקין.
ללא עדות להרחבה של המערכת המאספת .הקיבה בקע היאטלי קטן , לולאות מעי ללא עדות להרחבה או עיבוי דופן . קולון עם תוכן רב fecal impaction ברקטום ללא עדות לחסימת מעיים . צקום מודגם בצד ימין שלפוחית שתן גדולה בדיסטנציה מידגם סעיף בצד ימין fecal impachon
טכארוטיות temporiel woshiny
woshiy ללא חסר נוירולוגי בלט
אאורטה בטנית תקין שינויים אטרומטוטיים באאורטה בטנית .
מבנה גרמי שינויים נוונים בעמ"ש מותני תמט חלקי של 3l
שבר דחיסה ישן
לסיכום קולון עם תוכן רב ברקטום שלפוחית השתן גדולה בדיסטנציה
לאחר הבדיקה הוציאו לה מעט אבני צואה כדי להקל עליה וכן הוכנס קטטר להוצאת השתן והוצא לאחר שלושה ימים
ושוב לאחר כל זה הכאבים ברום הבטן ממשיכים . ואנחנו אובדי עצות מה לעשות למי לפנות ומה הסיבה לכאבים אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות והאם יש ממצא בct שמעיד על הכאבים ומה ניתן לעשות
תודה רבה מראש ומועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים התאוששות מערכת העיכול אחרי
ד''ר דני רוזין23/09/2010ניתוחי בטן מורכבים היא איטית, עד מספר חודשים, ביחוד אצל אנשים מבוגרים עם הפרעות קודמות, ואני מניח שמידה מסויימת של עצירות היתה כבר קודם. צריך לשמור על פעילות מעיים סדירה, בעזרת תזונה נכונה עתירת סיבים ואולי חומרים משלשלים או שמן פרפין. אם אין הטבה רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג, ואולי לבצע גסטרוסקופיה לשלול שאין בעיה בקיבה כמו כיב.
ב-CT עצמו אין מצאים פתולוגיים משמעותיים פרט להצטברות הצואה וההפרעה בהתרוקנות השלפוחית, שאני מבין שכבר טופלה.
(בתוך התשובה השתרבב לך משפט שאינו קשור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה ועוד שאלה
רחל23/09/2010ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה.
אתה כתבת שצריך לאכול מאכלים עם סיבים על מנת שתהייה יציאה סדירה ולנו נאמר שלא לתת מאכלים עם סיבים, על מנת שלא תהייה חסימת מעיים במקרים שלאחר ניתוחי בטן . האם זה נכון?
תודה על תשובתך מראש ותודה על ההתייחסות האתר מעולה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דיאטה דלת סיבים מומלצת
ד''ר דני רוזין23/09/2010בתקופה הסמוכה לניתוחי מעי, כי היא "קלה" יותר.
לטווח ארוך, אחרי ההתאוששות הראשונית, דיאטה רבת סיבים נותנת נפח ורכות לצואה ומקלה על עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני בקעיםקרן21/09/2010
שלום רב,
אני בת 32 ולפני כשנה אבחנו אצלי בקע טבורי - "מיד כרניאלי לטבור הודגם בקע בגודל 0.9X0.1 ס"מ. הבקע מכיל רקמה אקוגנית (כנראה שומן) ומעט אוויר (כנראה בפיתול מעיים). אין בתוכו זרימת דם. לסיכום - בקע Para -Umbilical "/
יש לציין שאין לי כאבים כלשהם והמשכתי להתאמן כרגיל. (אני רצה והולכת לחדר כושר, פעילות במאמץ קל - בינוני).
השבוע התברר שיש לי בקע נוסף במפשעה ימין - "במבחן VALSALVA מופיע מבנה יכול להתאים לבקע. מרווח תוך פרקי תקין. לא הודגם נוזל בתוך המפרק. הקפסולה לא מעובדה. גיד ושריר ADDUCTOR הודגמו תקינים". בעל פה הרופאה אמרה שיש לי בקע קטן.
יש לי ממש מעט כאבים שם לעיתים נדירות.
עד היום שני הבקעים לא הפריעו לי בשגרת חיי.
3 שאלות - 1. יש בעיה להמשיך להתאמן? זאת אומרת לרוץ וללכת לחדר כושר, כ - 3 - 4 פעמים בשבוע? לא באופן מקצועי אלא חובבני.
2. האם העובדה שיש לי 2 בקעים מסוכנת יותר?
3. כדאי לנתח לפני כניסה להריון?
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה להתאמן
ד''ר דני רוזין21/09/2010אין סכנה משמעותית בבקעים קטנים של מס' מ"מ שנראים באולטרה-סאונד.
אין מניעה להיכנס להריון, ואין צורך בקיסרי.
תחיי כרגיל, ואם זה יתחיל להפריע או לגדול פני חזרה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמייק21/09/2010
יש לי קצת כאבים בצד ימין בבטן תחתונה וטיפה באשך ימין. היה לי ככה קצת לפני כמה חודשים אבל זה לא משהו חריף שנשאר. בבטן זה יותר טיפה כאשר אני מנפח אותה. הכאבים ממש לא חזקים ולא מתגברים כבר הרבה זמן. הייתי אצל רופאת משפחה מסיבה אחרת היום ושאלתי אותה לגבי זה. היא לא בדקה לי משהו ואמרה לחכות לתור לאורולוג שיש לי לעוד חודש. יש סיכוי שדבר כזה יכול להיות משהו בתוספתן או שאם זה היה התוספתן בכל כך הרבה זמן הייתי מרגיש הרבה יותר. את הרופאה לא שאלתי אם זה יכולה להיות הסיבה אבל זה קצת מדאיג אותי. האם אתה מציע לחכות לאורולוג או לעשות משהו אחר? האם בדיקות דם כלליות שאני הולך לעשות יכולות להראות אם יש בעיה?
אני שואל פה את השאלות כי כל פעם כשאני מגיע לרופאה אני שוכח הכל ומתבלבל אז אני רוצה להיות מוכן כי כנראה אני אחזור אליה בכל מקרה עם הבדיקות דם.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ימנית תחתונה
פרופ' מיכאל קראוס21/09/2010כאבים בבטן הימנית ובאשך ימין יכולים להגרם בעיקר ע"י בקע מפשעתי (הרניה) מצד ימין או אבן בדרכי השתן (אז לרוב כאבים חזקים יותר) או ומחלה במעי הגס הימני או מחלה באשך הימני.
דווקא אפנדיציטיס לא מתבטאת בצורה כזאת, כי זו לרוב מחלה חריפה עם חום.
מציע לפנות לבדיקה אצל כירורג ובמידת הצורך גם לאורולוג וגסטרואנטרולוג אם הבעייה לא תפתר
וכן להוסיף בדיקות דם לתפקודי כבד,ספירת דם, ובדיקת שתן.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציטאביב20/09/2010
שלום רב
עברתי לפני 7 חודשים ניתוח אפנדציט עדיין סובל מכאב . למשל כאשר אני מתעטש
הלכתי לרופא כירוג והוא טוען שיכול להיות שיש לי בקע בצלקת ושניתוח לתיקון במקום זה קשה ולא תמיד מוצלח שאלתי האם זה נכון ואם יש משהו שמתמחה מסוג של בעיות מעין אלה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כדאי לוודא את האבחנה המשוערת,
ד''ר דני רוזין21/09/2010אם אין ודאות לגבי בקע. ניתן להיעזר באולטרהסאונד.
אם יש בקע- ההחלטה לנתח לרוב נקבעת על סמך התופעות ולאו דווקא עקב נוכחות פתח במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבורטל19/09/2010
שלום רב,
אני שלושה חודשים לאחר לידה רגילה, בת 36 . בעבר קיסרית אחת.
שלשום לאחר שיעור ספורט במקרה גיליתי בליטה קטנה בטבור במישוש עדין
היו לי כאבים לא רבים לאחרונה בבטן אבל לא קישרתי עדין, אולי גם לא קשור.
פניתי היום לרופא כירורג אשר הבדיקה שלו הייתה מאוד חזקה למרות שבקלות אפשר להרגיש במגע עדין את הבליטה. עכשיו אחרי הבדיקה הבליטה יותר גדולה מעט וגם כואב לי בבטן וקצת בגב. האבחנה שלו היא בקע טבורי לא כלוא בגודל 0.5 סנטימטר.
שאלותיי הן:
1. האם בדיקה במקרה כזה צריכה להיות עדינה? הם בדיקה אגרסיבית יכלה לגרום לי נזק? להגדיל את הבקע? לגרום לכאב???
2. האם מותר לי להמשיך בפעילות ספורטיבית
3. האם מותר לי לסחוב
4. מן הסתם אני עם תינוקת קטנה עד מתי אני יכולה לדחות ניתוח לתיקון והאם אני חייבת ניתוח כזה?
תודה רבה רבה
ויום טוב,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
פרופ' מיכאל קראוס19/09/2010בתשובה לשאלותיך:
1. בדיקה גופנית ע"י רופא קרוב לודאי לא יכולה לגרום לנזק. לעיתים הבדיקה מעט כואבת אך בודאי לא תגדיל את הבקע
2. מותר לך להמשיך בפעילות ספורטיבית מסוגים מסוימים, רצוי מאד לא להרים משאות
3. להמנע מהרמת משאות
4. רצוי לתקן את הבקע בהקדם כשהתנוקת עוד קטנה ולא כבדה, האשפוז לאחר ניתוח לרוב רק לילה אחד , ולעיתים משתחררת אפילו ביום הניתוח. לאחר הניתוח להמנע מהרמת משאות כבדים מ- 3-6 ק"ג במשך חודש מהניתוח
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 2 שאלות בנושא בקע בטבור
טל20/09/2010פרופסור יקר,
תודה על תשובתך.
רציתי לשאול, ולראות אם הבנתי אותך
1. הבנתי שלדעתך לא תתכן גדילה של הבקע לאחר בדיקת רופא מכאיבה במיוחד. מאז הבדיקה אני סובלת מכאבים וגם עכשיו כשאני נוגעת בבקע הוא שונה וגם כואב במגע. לפני הבדיקה לא הרגשתי כאב מקומי וגם לא כאבים מיוחדים באיזור. האם זה הגיוני שיש לי כאב בשל הבדיקה? ואם כן, האם זה נראה לך תקין?
2. הבקע שאני הרגשתי בטבור לראשונה, היה ממש רקמה עדינה שיושבת בקצה החיצוני של הטבור. וכדי להרגיש אותה אתה חייב לגעת בעדינות ,היה נראה שהרופא מחפש משהו בפנים עמוק בבטן, זה כאב מאוד. האם הגיוני? או האם זו בדיקה שגרתית במקרים כאלה? כאב חזק בעת הבדיקה. חשוב לי להבין למרות שזה כנראה נדיר, האם הבדיקה שעברתי הייתה תקינה?
3. הרופא אמר לי שאוכל לעשות ספורט וגם להרים כי כנראה שזה לא בדיוק קשור.
4. מה זה משאות כבדים? התינוקת שלי שוקלת כבר 6 קילו ויש לי עוד ילד ששוקל 12 קילו את שניהם אני מרימה וגם את העגלה שגם שוקלת 12 קילו. זה משאות כבדים?
5. מניסיונך, אם הכאב שכרגע אני חשה(שנוצר מהבדיקה) יעבור, האם בכל זאת אוכל לדחות את ביצוע הניתוח בגלל גודל הבקע (0.5 סנטימטר), עד שילדתי תגדל, אני מניקה באופן מלא וגם כמובן שהיא צמודה אלי ומוקדם מאוד לעזוב אותה, יכול להיות טראומטי בגיל הזה.
ממש מודה ומצטערת מראש על האריכות,
בברכה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים כבדים וגדלים.שואלת17/09/2010
שלום רב,
אני בת 51 בריאה בדרך כלל, מלבד תת פעילות של בלוטת התריס שאובחנה לפני כשנה- מטופלת באלתרוקסין במינון של 75 מ"ל 4 פעמים בשבוע+ 3 ימים של 50 מ"ל.
בנוסף, באולתרסאונד שבוצע לפני שנה של בלוטת התריס נמצא כי יש מספר גידולים שפירים(לא נעשתה ביופסיה) שיושבות על שתי הקשריות בגודל של 1.5 ס"מ לערך.
ובאורסאונד נוסף שבוצע לפני חודש נראה כי הגידולים התקווצו מעט.
לפני כשנתיים עברתי הסרת רחם במלואו ללא השארת חצוצרות וכל דבר אחר... עקב מיומות גדולות מאוד ודימומיים מסיבים. עקב כך החלו תופעות של גיל המעבר הכוללות : גלי חום, עצבנות, חוסר שינה וכדומה... יש לציין כי איניני נוטלת הורמונים וכל תחליף כזה או אחר.
לפני כשנה וחצי לערך החלו השדיים שלי לגדול בצורה משמעותית ומוגזמת , והן מאוד מאוד כבדים, מעין הרגשה כאילו הם מלאים מים והן מכבידים עליהם מאוד . אומנם תמיד היה לי חזה גדול יחסית, אך מעולם לא הפריעו לי למהלך החיים .. בנוסף אני חשה נפיחות בבטן.
לפני כשנה ביצעתי ממוגרפיה שתוצאותיה היו תקינות. לא בוצע אולתרסאונד.
יש לציין שאני עושה פעילות ספורטיבית על בסיס קבוע כ- 5 פעמים בשבוע לערך ומשתדלת לשמור על תזונה תקינה.. אך בכל זאת המשקל אינינו יורד. אני סובלת מאוד משקל, לא קיצוני.
הלכתי לרופאת נשים וזו הפנתה אותי לכירורג.
הייתי שמחה לשמוע מה דעתך על נושא השדיים שרשמתי וממה זה לדעתך יכול לנבוע?
אילו בדיקות עליי לבקש מהכירורג? ומה הוא אמור לבדוק אצלי? כמו כן, האם יש צורך לבדוק דברים אחרים לפני הגעתי אל הכירורג, למשל כמו בדיקת בלוטות אחרות בגוף או חילוף חומרים ?
תודה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדים כבדים וגדלים
פרופ' מיכאל קראוס18/09/2010הגדלת השדים לכשעצמה איננה בעיה מבחינה רפואית אם את נבדקת ע"י כירורג אחת לחצי שנה ומבצעת אולטרסאוד וממוגרפיה אחת לשנה, ואם יש ספקות לגבי הממצאים ניתן להוסיף גם MRI..
אשר לגודל וכובד השדים, אם זה אכן מפריע לך מאד ניתן לבצע הקטנת שדים ע"י פלסטיקאי.
מאחר והיו לך גם בעיות עם בלוטת התריס הייתי גם מתייעץ גם באנדוקרינולוג
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה לא לעניין
שואלת18/09/2010העניין פה זה איך פתאום השדיים גדלו לכזה מימד? פתאום ככה? זה לדעתך לא בעיה רפואית ? אחרת איך אפשר להסביר את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשדים גדלו
פרופ' מיכאל קראוס18/09/2010בגדילת שדים הבעיה המטרידה ביותר היא האם מדובר בגידול, אם לא מדובר בגידול הצעתי להתייעץ באנדורינולוג שימצא לכך אולי סיבה הורמונלית
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע תבוריג'נט16/09/2010
שלום ד"ר אני לאחר לידה שניה בניתוח קיסרי בת 29 , גילו אצלי בקע בתבור בהריון הראשון מפני שהיו לי כאבים , לאחר הלידה עברו הכאבים ולא התיחסתי לזה בהריון השני הכאבים חזרו ואף היו יותר חזרים עד היום כואב לי האם אני חייבת לעבוד ניתוח או שיש דרך אחרת לרפות את זה חוץ מניתוח.
נ.ב האם לא צריך לעשות צילום על מנת לגלות בוודאות שיש בקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע אינו מחלים מעצמו,
ד''ר דני רוזין16/09/2010אך יכול להישאר שנים רבות בלי להפריע ובלי לגדול.
אם זה מפריע וגורם לכאבים חוזרים בהריונות אז יש אולי היגיון בלתקן אותו בין ההריונות. אם לא בטוחים באבחנה או בסיבת הכאב אז אולטרה-סאונד יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזיןחסויה 1114/09/2010
שלוםרב
ישלי תור מחר בצהרים
השאלה אם אתה נמצא במירפאה ?האם זה בסדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן
ד''ר דני רוזין14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית12/09/2010
שלום!
רציתי לשאול האם יכולה להיות כזאת תופעה..
לי הובחן בלט דיסקC5-C6עם לחץ על שק טקלי,מגע רופף בקדמת שמאל החוט,ללא לחץ על החוט עצמו.עשיתי MRIביוני השנה. מחודש אוגוסט התחלתי להרגיש דקירה בקרסול בזמן בליעה .כן כן בקרסול ,לא בגרון.אמר לי מנתח שבלט יכול לתת דברים כאלה. השאלה מה עושים עם זה.א-זה מפחיד.ב-אוליזה החמרה? האם תתכן החמרה תוך חודשיים בבלט?
רציתי לשמוע דעה של כירורגים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק בעמוד השדרה
פרופ' מיכאל קראוס12/09/2010הפני שאלה זו לאורטופד מומחה לגב
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים לאחר ניתוח תוספתן דחוףרחל לוי09/09/2010
לרופא שלום וחג שמח
אימי ערכה ניתוח ב18.76.010 של תוספתן שהתפוצץ בבטן וכן בו זמנית ניתוח של בקע כלוא בבית החולים קפלן
היא טופלה בכל מיני אנטיביוטיקות ושוחררה מבית החולים שעדיין סובלת מכאבים שמופיעים ביום בלילה והדבר מקשה עליה ועלינו גם כן . בבית החולים בצעו לה צילום צרגיל וצילום סיטי ולא גילו מה סיבת הכאבים . חיכינו עד להוצאת התפרים לאחר חודש ויומיים וחשבנו שהכאבים יחלפו וטעינו הכאבים עדיין ממשיכים ואימי סובלת מאוד משקלה נמוך מאוד אין לה תיאבון וכשהיא אוכלת כמויות מזעריות מאוד היא מרגישה כאבי בטן וגם כשהיא שותה והיא חלשה עדיין . פנינו למרפאות חוץ כירורגית בבית החולים בקשר לכאבים והרופא שבדק אותה ידני טען שהכל בסדר ,אך נתן מכתב לרופאת המשפחה לערוך מספר בדיקות אם הכאבים ימשיכו . עשו לה אולטרסאונד של הבטן והכל היה תקין חוץ מהלבלב מוסתר .
מתוכנן שהיא תעשה ct בטן או קולונסקופיה (לא תוכל לעבור בגלל מצבה וההכנה הקשה )
השאלות שלי הםכך
מה ניתן לעשות עלמנת להקל עליה ?
מה הסיבה לכאבים ? האם יכול להיות שזה בגלל הניתוח או סיבה אחרת . ?
האם תוכל לעבור צילום ct ללא חומר ניגוד כי היא לא מעונינת וקשה לה מאוד
האם ניתן לקחת אותה לבית חולים אחר להמשך בירור .
אני פוחדת שיהייה מאוחר ולא עשינו מספיק אני אובדת עצות . בבקשה אם תוכל לעזור ולהציע מה לעשות ואם צריך רופא פרטי לאן ללב[כת ומי מתמצא בתחום זה
תודה רבה מראש וסליחה על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבירור כאבים מתמשכי אחרי ניתוח
ד''ר דני רוזין09/09/2010יהיה צורך ב-CT באיכות טובה, וזה מחייב הכנה מלאה- אחרת אין טעם, ניתן להחמיץ ממצאים.
עדיין יכול להיות שכל התלונות קשורות לניתוח ויעברו עם הזמן, אך בשלב כזה, כמעט חודשיים מהניתוח (אם הבנתי נכון את התאריך) כדאי לברר הלאה.
אם אינכם שקטים לגבי הטיפול עד כה- ניתן להגיע למיון של בית חולים אחר, או לפנות לרופא פרטי שירכז את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)