מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקענטע01/04/2011
האם היכול להיות בקע בו זמנית במשפעה וגם בבטן? אחרי 4 ניתוחים קיסריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי שום סימנים למציאת בקע בנגיעת יד
נטע01/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2011עקרונית ודאי שיכול להיות, מעשית- צריך לבדוק.
אם אין ממצא בבדיקה אז גם אם יש בקע קטן לא חייבים לרוץ להתערבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורת לאחר ניתוח הורדת אשך מהתעלהאני31/03/2011
בגיל 7 חודשים בני נותח על מנת להוריד את אשך ימין מהתעלה.
כיום הוא בן 7.5, עד לפני שנתיים היינו בביקורת אצל הרופא המנתח בישראל , אך עזבנו את הארץ ואני רוצה לדעת לאיזה רופא עלי לפנות.
האם אורולוג מטפל בנושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביקורת לאחר ניתוח הורדת אשך מהתעלה - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2011כן, ניתן להמשיך מעקב על ידי אורולוג.
למעשה, אם האשך בשק האשכים כל השנים אז אין צורך המעקב צמוד כעת, אבל צריך להתחיל שוב מעקב אחרי גיל 20, כי בכל זאת קיים סיכון מעט מוגבר לגידולים באשך טמיר גם אם נותח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות במפשעהרינת30/03/2011
אני בן 26 כבר כמה ימים אני חש כאבים בבטן ואתמול הבחנתי שבבטן התחתונה-כיוון המפשעה יש לי נפיחות .שכואבת בעיקר בהליכה.
האזור ממש נפוח
יש לציין שאני סובל כמה ימים משלשולים אך איני יודע אם יש קשר לכך.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2011נשמע כמו בקע. מציע להיבדק על ידי כירורג, או לפחות רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורקוצל בשני צדדים+בקעאין שם26/03/2011
שלום,
לפני שנה וחצי גיליתי שיש לי משהו לא תקין בשק האשכים- נבדקתי ע"י אורלוג ועשיתי אולטרסאונד אשכים ונמצא כי וריקוצל אך מסיבות אישיות אחרות לא הצלחתי לעשות את הניתוח- עכשיו אני התחלתי לעשות את הבדיקות שצריך לעשות לפני הניתוח אבל עדיין לא קבעתי תור, הבעיה היא שבעבר נמצא כי יש לי ורקוצל בצד שמאל בלבד, ויש לי בקע מפשעתי בצד ימין, עכשיו באולטראסאונד החדש שעשיתי לפני כמה ימים נמצא כי יש וריקצל בשני צדדים, אבל בצד ימין הוריקוצל לא בולט בכלל, אבל בצד שמאל מאוד בולט (דרגה 4) הבעיה היא שלא היה אכפת לי לעשות את הוריקוצל כאשר יש לי בקע כי הבקע בצד ימין והוריקוצל בצד שמאל, אבל בבדיקה החדשה נמצא כי יש וריקוצל בשני צדדים, האם עדיין ניתן לעשות את הוריקוצל לפני הבקע? כי אני עדיין לא החלטתי אם לטפל בתקופה זו בבקע כי זה עדיין אינו גורם לכאבים ואינו מפריע לי. אבל הוריקוצל יותר דחוף כי זה נמצא אצלי ככל הנראה הרבה זמן לפני שגיליתי אותו ואני מפחד שזה יגרום לנזק בלתי הפיך (עשיתי בדיקת זרע לפני שנה וחצי ונמצא כי יש פגיעה מאוד גדולה במדדים השונים של איכות הזרע)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ורקוצל בשני צדדים+בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין26/03/2011אני מניח שהוריקוצלה מימין אינו דורש התערבות. אם הכוונה לנתח רק משמאל אז אין בעיה להתחיל בזה ולשמור את ניתוח הבקע, אם יהיה בו צורך, לעתיד.
כדאי רק לזכור שקיימת האופציה הלפרוסקופית, ואז ניתן בקלות לנתח את שני הצדדים בו זמנית- בקע מימין ווריקוצלה משמאל. צריך רק למצוא כירורג שמיומן בשתי הפעולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סודוד23/03/2011
בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סובל לעיתים מכאבים קלים במרכז הבטן, ולעיתים מרפלוקס / צרבת.
גסטרוסקופיה: "ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם.
בקע סרעפתי קטן מ- 38 עד 40. .SMALL HIATUS HERNIA
האם ניתוח הבקע הסרעפתי מומלץ ויעזור? האם הניתוח מורכב? סיכונים? החלמה? תופעות לוואי? משמעויות לאחריו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סו - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2011בקע קטן עם סימפטומים מוגבלים- לא נראה שיש הצדקה לניתוח, ניתן לרוב להסתדר בטיפול תרופתי. מציע להתייעץ עם גסטרואנטרולוג, והוא ישקול השלמת בירור(מנומטריה, pH-מטריה.
אם צריך, הניתוח הוא לפרוסקופי ולא מאד מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצוואר אחרי עקירת שן בינהד``ר דני רוזין22/03/2011
שלום רב,
אני בן 25, לפני שנה וחצי עברתי עקירת שן בינה עליונית שמאלית אצל רופא שיניים וככל הנראה בגלל לחץ וכוח יתר שהוא הפעיל בזמן עקרית השן, התנפח לי הצוואר בצד שמאל, היו כאבים, עשיתי אולטראסאונד לצוואר ונמצא תקין, והרופא אמר שהשריר נמתח (עוית שריר), עשיתי פיזיותרפיה שלא עזרה לי, נבדקתי ע"י אורתופד, אף אוזן גרון, כירורג כללי, ואף אחד אינו הצליח לעזור לי, לציין כי לפעמים הנפיחות כמעט ונעלמת אבל היא שוב חוזרת אם הצוואר מתאמץ – למשל אם אני יושן בצורה לא נכונה- כלומא אם אני מבצע תנועה שמאמצת את השריר של הצוואר, אז מצבו לצוואר מתדרדר והנפיחות שוב חוזרת, או למשל אם אני מבצע עיסוי לצוואר, ולוקח המון זמן כדי שהנפיחות תיעלם (כמה חודשים) , כלומר השריר הפך להיות "רגיש" וכל מאמץ קטן יכול לפגוע בו , וגם כאשר הנפיחות אינה קיימת הוא עדיין אינו חוזר למצבו המקורי כמו השריר בצד השני
האם יש מה לעשות? דרך יעילה לטפל בזה? כדי שהשריר ישתחרר...
האם זה מסוכן?
לציין כי אין הגבלה בתנועות הצוואר, אבל לפעמים יש כאבים במיוחד כאשר הצוואר מתנפח (השריר בולט קצת)
אני חושב שהשריר נמתח במקטע מסויים והתכווץ במקטע אחר ובגלל זה הצוואר מתנפח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות בצוואר - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2011זה לא נשמע כמו משהו מסוכן, וגם לא כמו משהו שניתן לטיפול,אבל כדי להעמיק את הבירור אפשר להשלים הדמיה, כגון CT של הצואר או אפילו MRI שהוא מדוייק יותר לפגיעות שרירים. כדאי להתייעץ על כך עם רופא המשפחה, שיפנה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי עונה לשאלותינוחיים19/03/2011
רק למען הדיוק, פרופ' קראוס חותם בתגובה לשאלות הקהל כ"מנהל מחלקה כירורגית ברמב"ם" אבל עם כל הכבוד, הוא כבר מזמן יצא לפנסיה ומי שמנהל את הכירורגיה ברמב"ם הווא פרופ' גלוקר. אז נא לתקן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי עונה לשאלותינו - תגובה
ד''ר דני רוזין19/03/2011א. קלוגר ולא גלוקר
ב. הפרופסורה לא ניטלה ממנו, וניהול המחלקה הסתיים מפאת גילו ולא מסיבות אחרות, הוא פרש בכבוד ולא איבד את הידע הרב שלו, שאותו הוא תורם פה בהתנדבות.
אני ממש לא מבין על מה ההתלהמות, וניתן לפנות במייל אישי לאתר לבקש עידכון.
המשפט ״עם כל הכבוד״ לרוב מעיד על חוסר כבוד, שבודאי אינו מוצדק במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי ניתוח הרניה מפשעתיתדני15/03/2011
שלום רב,
אני בן 41. לפני שבועיים בדיוק עברתי ניתוח בלפרסקופיה של הרניה מפשעתית דו"צ. הניתוח בוצע זמן קצר יחסית לאחר האבחון, לא סבלתי מכאבים כלשהם, אך העדפתי לשלוט במצב ולנתח כדי למנוע סיבוך עתידי. הרופא מצא שגם בשמאל יש בקע קטן והחליט גם שם לעשות רשת.
שבועיים אחרי אמנם אין לי חום ואין לי כאבים משמעותיים והיום אף חזרתי לשחייה, אבל עדיין יש במקום נפיחות בצד ימין (המקום בו היה בקע משמעותי יותר). אני חושש שהניתוח כשל. הרופא בדק אותי לפני שבוע וסבור שהכל בסדר, אולם איך הגיוני שהניתוח נועד לפתור את הבליטה הנ"ל ואת חוסר הסימטריה בין שני הצדדים וכרגע אין סימטריה, ובשיעול אני כאילו מרגיש בצד זה שהכל נשאר כשהיה.
איך אדע באמת שהניתוח לא כשל?
במידה ואאלץ לדאבוני לנתח שוב, האם אפשר יהיה לעשות לפרוסקופיה או שיהיה צורך בניתוח פתיחה מלאה.
על תשובתך אודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבועיים אחרי ניתוח הרניה מפשעתית - תגובה
ד''ר דני רוזין15/03/2011הניתוח הלפרוסקופי מבוסס על שימוש ברשת שסוגרת את הפתח, אבל הנפיחות יכולה לסגת רק אחרי תקופה ממושכת יחסית, עקב בצקת ונוזלים שיכולים להתאסף בחלל שבו קודם היה הבקע. זה לא מעיד על כישלון, ובסוף לרוב נסוג מעצמו.
כישלון של ניתוח לפרוסקופי לרוב מתקנים בניתוח פתוח- אך זה לא מחוייב, ניתן לחזור על לפרוסקופיה- לא כולם עושים את זה ויש למצוא מישהו מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחים קיסרייםנטע15/03/2011
עברתי 4 ניתוחים קיסריים שאת האחרון עברתי לפני 17 שנה. שנה אחרי זה התחילו לי דקירות בצידי הבטן ולפעמים כאב, לפעמים זה נמשך יום יומיים וזה עובר. זה יכול להגיע לתקופה של 8 חודשים שאין כאבים.
נאמר לי ע"י הגניקולוג שזה תופעה ידועה אחרי ניתוחים קיסריים מרובים ואם רוצים אפשר לסדר את זה.
מדוע זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוחים קיסריים - תגובה
ד''ר דני רוזין15/03/2011צריך לבדוק שאין בקע באיזור הצלקת, שאולי הוא הגורם. אם יש, וזה מפריע- ניתן לתקן.
אם אין- לעתים מדובר סתם ברגישות בצלקת שהיא רקמה שונה מהרקמה המקורית, ואז אין מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאין שם12/03/2011
שלום ד"ר,
אני בן 25, בריא בדרך כלל, בתקופה האחרונה אני עובד עבודה פיזית (עבודה זמנית עד שאני אמצא עבודה בתחום שלי)- וקרה כמה פעמים שאני הרמתי חפצים כבדים מהרצפה ולמעלה (למשל לשולחן או להפך להוריד את החפץ משולחן עבודה ולרצפה (משקל החפצים כ-25 ק"ג) ועל מנת לא לגרום נזק לגב הייתי יורד למטה עם הרגליים (מכופף את הרגליים) כדי לשמור על גב זקוף (כלומר הייתי עושה את התנועה "כריעה" ) וכמה פעמים הרגשתי כאבים באזור שנמצא בין האשכים לבין פי הטבעת, זה קרה לי עד עכשיו כ-4-5 פעמים ופעם אחת לא רק הרגשתי בכאבים אלא גם שמשהו זז באזור זה, אולי שרירים שנמתחו יותר מדי או משהו כזה, אבל אני מודאג אם כבר גרמתי נזק לעצמי, ושזה יכול להשפיע על מערת המין והשתן. האם הכאבים שהיו לי יכולים להעיד על נזק לאזור זה עקב מאמץ יתר ? איך אפשר לדעת אם יש כבר נזק? לציין כי הרגשתי כאבים רק בזמן שהרמתי את החפצים וזמן קצר לאחר מכן, וזה לא קורה בכל פעם שאני מרים את החפץ.
ושאלה אחרונה בנושא זה, האם יכול להיגרם בקע באזור זה?
אשמח לקבל את עזרתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
ד''ר דני רוזין12/03/2011סביר להניח שזה כאב הנובע מהמאמץ והעומס על שרירי רצפת האגן, ושלא נגרם נזק. בקע יותר שכיח במפשעה ולא באיזור שאתה מתאר (שנקרא פרינאום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בצד ימין בטן תחתונה וכאביםקרן10/03/2011
לפני כ- 4 ימים הופיע אצלי גוש בצד ימין בבטן התחתונה שנוטה לכיוון המפשעה , כאשר נוגעים בו הוא מאוד כואב, בכללי יש לי הרגשת חוסר נעימות אבל לא כאב עז. היום התחילו הכאבים להשפיע על צד ימין שלי , בעיקר בגב התחתון . אין לי חום או שלשולים , גם לא עצירות ולא בחילות. אני לפני מחזור מה שמסביר את הכאבים אולי בגב התחתון אך לא ברור לי מאיפה הגוש הזה הגיע . אני תוהה אם זו תחילתה של דלקת בתוספתן. כאשר הייתי אצל הרופאת נשים , היא עשתה לי אולטרסאונד פנימי ואמרה שהכל תקין ושאמרתי לה על הגוש , היא טענה שזו בלוטת לימפה מוגדלת כי אני מצוננת.
בגלל התקרבותי למחזור אני לא יודעת להבדיל בין נפיחות של סתם מחזור לבין באמת משהו לא תקין. שוב, לא כואב לי ברמות בלתי נסבלות ,אלא סתם מציק .
מה זה יכול להיות ואלו בדיקות עליי לדרוש מהרופא ?
אני מאוד מודאגת שזו דלקת בתוספתן ולא רוצה להיות אדישה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בצד ימין בטן תחתונה וכאבים - תגובה
ד''ר דני רוזין10/03/2011דלקת תוספתן אינה מתבטאת בגוש בולט במפשעה. כמובן שהאבחנה תלויה בגודל הגוש, מיקומו המדוייק ומאפייניו האחרים- אבל זה ניתן לקבוע רק בבדיקת רופא. בהחלט יכול להיות שמדובר בקשר לימפה מוגדל, אך אם אינך שקטה לכי להיבדק שוב, למשל אצל רופא משפחה. בהתאם לממצאי הבדיקה שלו הוא יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות, ואילו (בדיקות דם, אולטרהסאונד וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס, זקוקה דחוף לעזרה !!אנונימית09/03/2011
אני סובלת מאבצס חוזר בתוך איבר המין על דופן (קרוב למפשעה הפנימית) מלווה בחום גבוה ,וכאבים איומים.
הדבר מסב לי סבל, ועצב רב, היות והוא מנטרל את יכולת הפעילות שלי.
בפעם הראשונה לפני שנה ניקזו לי את האבצס, וקיבלתי טיפול אנטיביוטי.
זה חזר שוב לפני חצי שנה ואז הספיק רק טיפול אנטיביוטי וזה התרוקן מאליו..
היום התחלתי להרגיש שוב עלייה בחום הגוף , ובדיקה מהירה של גופי הראתה שוב נפיחות התחלתית במקום הקבוע,נמאס לעבור את אותה רוטינת כאבים,הבשלה עד לניקוז או ייבוש עי אנטיביוטיקה , ברצוני לעשות ככל האפשר על מנת להפטר מזה.אני בת 19 בריאה בדרך כלל..והשאלה שלי היא האם יש ניתוח שיכול לעזור לי לצמיתות להפטר מן המטרד הזה ? והאם יש מומחים בתחום? אם כן אשמח לדעת.
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס, זקוקה דחוף לעזרה !! - תגובה
ד''ר דני רוזין10/03/2011עקרונית- כדאי להיבדק ולהתייעץ עם הגינקולוג שלך. נשמע שמדבור באבצס ברתולין- שהוא זיהום בבלוטה (מעין בלוטת חלב) בשפה הגדולה, ואם זה חוזר באותו מקום ניתן להסיר את המוקד (ולא רק לנקז את המוגלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית10/03/2011תודה רבה לך על התשובה המהירה דוקטור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטוםדנה08/03/2011
שלום,
בת 33. בריאה בדר"כ.( פרט לגמישות יתר במפרקים/רקמות).
לפני חודש ראיתי לאחר סיום התרוקנות בשירותים- גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאור התיאור חשד הרופא- בצניחת רקטום. 0 כי אין לי טחורים). אין לי עבר של עצירויות או הפרעות מיוחדות, פרט לאותו יום שבו כן הפעלתי לחץ יחסית רב מהרגיל.
עברתי קולונסקו' קצרה שיצאה תקינה- ללא ממצא חריג במעי. ( נבדק עד 50 ס"מ), עברתי מנומטריה שגם יצאה פחות או יותר תקינה. ( הצלחתי לפלוט בלון רק בניסיון שני- אולי מלחץ/מבוכה של הבדיקה), עברתי אולטרא סאונד רקטלי- יצא תקין.
אני צריכה לעבור דפקוגרפיה בסוף החודש.
בנתיים, יש לי מאז המקרה שינוי מסויים בתחושות בעת יציאה- מס' היציאות הצטמצם מעט יחסית ללפני המקרה- ל2 ביום. ( עד אז- היו בערך 4 ליום...), וכן אני חשה לפעמים כאילו משהו "נמצא שם" למטה קרוב לפי הטבעת. ואני מפחדת ששוב "ייפול משם משהו".
אני נורא מפחדת. האם עלי לפנות כבר עתה לכירוג? במה כרוך הניתוח לתיקון צניחה?
מה אחוזי ההצלחה בניתוח בטני? האם נהוג לעשותו בלפרוסקופיה? האם יש מספיק ניסיון בניתוח מסוג זה בלפרוסקופיה דרך הבטן , בארץ?
מה זמן האשפוז הממוצע? זמן חזרה לפעילות עבודה? וזמן חזרה לספורט? ( הייתי פעילה מאד- הרבה פילאטיס, שחייה, ארובי לפעמים- והפסקתי הכל מאז שזה קרה לי).
מה הסיכונים העיקריים הספציפיים לניתוח מסוג זה? ( פרט לזיהום וכ'ו), ובאיזו מידה הם שכיחים?
האם תוכלו לכווני לרופא המומחה בסוג זה של ניתוח כאן בארץ- גם באיזור ירושלים וגם באיזור תל אביב? אפילו כמה שמות- אם בעייתי לכם לציין שם אחד.
אודה על כל עזרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צניחת רקטום - תגובה
ד''ר דני רוזין10/03/2011נשמע שאת רצה הרבה קדימה במחשבות ובדאגות, ובינתיים אין כלל אבחנה של צניחה והבדיקות עד כה לא תמכו בזה. גם אם היתה צניחה חד פעמית לא רצים לניתוח.
אם מנתחים- לפרוסקופיה היא הפיתרון המקובל היום אבל יש מיגוון ניתוחים לעניין וצריך להתאים לפציינט הספציפי.
לגבי פרטי הניתוח וסיבוכיו- תלוי מה בוחרים לעשות, זה כבר צריך לעלות בשיחה עם המנתח (אם בכלל תגיעי לזה). מתעסקים בזה מנתחים קולורקטליים וגם כירורגים כלליים שמתמחים בלפרוסקופיה, לא פה המקום לתת שמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקמה פיברוטיתעדי08/03/2011
לאימי הוצאה ציסטה מהגב לפני חודשיים נשלחה לביופסיה והתשובה תקינה.כאבי הצלקת איומים וגורמים לה סבל רב. כעת הצלקת התעבתה ונוצר שוב גוש קטן וכואב היא נשלחה לאולטרא סאונד והתשובה-ריקמה פיברוטית.
ברצוני לדעת מהי רקמה זו? מדוע היא כה כואבת? ומה עושים עם הכאבים האיומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריקמה פיברוטית - תגובה
ד''ר דני רוזין08/03/2011זה שם אחר לרקמת צלקת. לא ברור ממה הכאבים, וכנראה שפרט למשככי כאבים והמתנה שהכאב ירגע אין הרבה מה לעשות, אבל אולי כדאי לפנות לבדיקה של המנתח או כירורג אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשדרונית06/03/2011
יומיים שיש לי כאבים עזים בשד באזור הפיטמה היום בבוקר הלכתי לרופא משפחה ולדעתו
יש דלקת בשד איך קורה דבר כזה? (לידה אחרונה היתה לפני 8 שנים ולא הנקתי).
הרופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין האם אני צריכה לקבוע תור לכירורג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בשד - תגובה
ד''ר דני רוזין07/03/2011דלקת יכולה לנבוע עקב חדירת חיידק דרך צינורית חלב מהפיטמה, יש לפעמים גורמים שמעלים את הסיכון שיתפתחו דלקות, כגון הרחבת צינוריות חלב.
ככלל, דלקת שאינה קשורה להנקה מצריכה בירור הדמייתי (ממוגרפיה, אולטרהסאונד) לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי, לשלול ממצא בשד שיכול לגרום לדלקת, וביחוד לשלול שמתחת לדלקת לא מסתתר תהליך גידולי. לשם בדיקה מלאה והמשך בירור מומלץ לגשת לכירורג שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשד
ליאת26/03/2015שלום רב,
לפני כשבועיים אובחנה אצלי דלקת בשד ימין ( מתחת לפיטמה), שבסופו של דבר יחד עם טיפול אנטיביוטי התפתח אבצס ועברתי ניתוח כירורגי להוצאת המוגלה.
עברתי בבית חולים כשעוד הייתה הדלקת בדיקת אולטרסאונד וממוגרפיה שיצאו תקינים.
חשוב לי לציין שאינני מניקה ולעולם לא הנקתי. אני סובלת כבר שנים מדלקות חוזרות בשד, עד כדיי כך שהוצאו לי הצינוריות משד שמאל. אני בת 38 והייתה לי הפסקה מדלקות כ- 7 שנים
שאלתי היא: שבוע וחצי אחרי הניתוח, החתך פתוח ועדיין יש לי הפרשות צהבהבות / מוגלתיות מהחתך. האם תקין?
כמו כן בביקורת כירורג הוא נתן פי משחה פלמינל פורטה. האם זה מתאים למקרה זה?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)