מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שומותמרינה א01/03/2011
שלום
על גבי ישנן 2 שומות גדולות מלידה שלאחר ביקור אצל רופאת עור המליצה על הסרתן מכיוון שטוענת כי הן בעלות 2 גוונים הסיכון לסרטן העור עולה במקרה זה. הפנתה אותי לרפואה פלסטית דחופה במיון בבי"ח.
האם יש המלצה להורדתן?? מתי ניתן לדעת האם הן מסרטנות או מתי לא דרושה הסרה דחופה?
כמו כן, האם הפניה לפלסטיקה היא נכונה במקרה זה- האם ההפניה לא אמורה להיות לכירורגיה או למומחיות אחרת?
לילה טוב
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שומות - תגובה
ד''ר דני רוזין02/03/2011הסרת שומות לרוב נעשית על ידי פלסטיקאי, אם כי גם כירורג לעתים מתעסק בזה.
זה בד"כ לא נחשב דחוף, אם אין הוכחה לסרטן- הפעולה היא העיקרה מניעתית. אם לרופא העור רושם שיש להסיר- אז כדאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית שלאוהד כהן01/03/2011
אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית של ורידים ברגליים.
ממה זה נובע ומה דרכי הטיפול?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית של - תגובה
ד''ר דני רוזין02/03/2011הדליות נובעות מהלחץ המוגבר בורידי הרגליים במהלך ההריון, ופגיעה בשסתומים שלאורך הורידים- כך שהדם "חוזר אחורה".
הטיפול נע החל מגרביים אלסטיות, דרך הזרקות מקומיות ועד ניתוח לכריתת הוריד הפגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אוהד כהן02/03/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אמלהנירה27/02/2011
לדר רוזין שלום ראשית המון תודה על תשובתך מ 27.3 ע זרת לי, ושאלה נוספת האם כל טיפול, שהוא פעם רגליים תחתונות ,פעם רגליים עליונות ,פעם בית שחי ידיים ומפשעות , פעם בשבוע כל אזור וחוזר חלילה כל אזור פעם בחודש, נראה לך שזה במידת האפשר לא מוגזם השימוש באמלה בצורה כזו האם השמוש הוא בשטחים סבירים???המון תוד ה .חן ,חן לך תבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך אמלה - תגובה
ד''ר דני רוזין27/02/2011לדעתי כן, השאלה אם זה באמת עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אמלהציפי27/02/2011
אני בת 20 .מסירה שיער במכון בשיטת אינפרה אדוםIPL .המליצו לי במכון להשתמש במשחת אמלה 5% למרוח לפני הטיפול לשיכוך הכאב .אני מסירה ברגליים, ידיים ,בית שחי ,מפשעות וידיים ,בטן וגב ,כשכל טיפול הוא 40 דקות כל פעם חלק אחר פעם בשבוע פעם רגליים עליונות פעם רגליים תחתונות, פעם ידיים מפשעות ובית שחי .השתמשתי כמה פעמים עד ששמעתי שבחורה מתה משמוש במשחה.האם מותר להשתמש באמלה 5% לצורך זה?האם יש סכנה בשמוש הגבלות ואסורים? אני בחורה בריאה .לא סובלת מאלרגיות ,ואין לי בעיה של G6PD המון תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחת אמלה - תגובה
ד''ר דני רוזין27/02/2011לא מכיר את פרטי המקרה אבל המשחה בטוחה, כמובן שבשימוש סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה, כיח דמי ועצירותטל25/02/2011
שלום רב,
במהלך 5 הימים האחרונים אני סובל מבטן נפוחה, כאשר רוב הנפיחות נמצא בחלקה הימני התחתון. בנוסף, מספר פעמים ביום אני חש בטעם של דם בפה, והכיח שלי דמי.
ביום וחצי האחרונים אין לי יציאות כלל, אך נפלטים גזים. התיאבון שלי רגיל ואין בחילות.
החדירו לי זונדה במיון, ולא נמצא דם בקיבה, בצילום חזה ובבדיקת רופא אא"ג לא נמצאו ממצאים, ובדיקת הדם שלי תקינה.
הסירו לי את התוספתן לפני 12 שנים, ואיבחנו לי בקע קל בצד ימין לפני 6 שנים.
אני חש כאבים קלים, בעיקר אי נוחות באיזור הימני של הבטן, אך עדיין יורק דם מספר פעמים ביום, קבעתי תור לאבחון מהיר ליום ראשון בבוקר.
מה עלול לגרום לכך ומה עליי לעשות, והאם ניתן לחכות עד יום ראשון לאבחון המהיר או שעליי לפנות כעת למיון?
תודה מראש,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן נפוחה, כיח דמי ועצירות - תגובה
ד''ר דני רוזין25/02/2011אם כבר נבדקת במיון בימים האחרונים ללא ממצאים, ואין איבוד דם משמעותי, ואין תמונה של חסימת מעי (עוברים גזים) או כאבי בטן בלתי נסבלים, נראה שניתן לחכות עד יום ראשון.
אין מספיק נתונים לקבל אבחנה, אבל ברור שתצטרך להיבדק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אגן צד ימין ללא פענוחמישל24/02/2011
שלום רב, אני בת 28 בריאה בד"כ. לפני שבועיים התחילו לי כאבים פתאומיים בבטן וגב תחתון והשכם שלי בצד ימין כואבת במקביל. הייתי 3 פעמים במיון ועשיתי ב 2 פעמים שונות CT אבנים וCT עם יוד לשלילת תוספתן כי לא נגלה באולטרסאונד ממש לא רציתי לעשות... היתי אצל הרופאת נשים לפני המיון והיא אמרה שיש לי רגישות באגן - גם הרופאי נשים במיון ציינו את זה... אתמול בבדיקת אולטרסואונד חוזרת הרגישות הייתה חזקה יותר והרופאה חשדה בדלקת באגן וחוץ מזה חזרה שהכל אצלי תקין. ונתנה לי 2 אנטיביוטיקות . אתמול בערב מיששתי במקלחת את האיזור הכואב עד שהגעתי לגולה למעלה בישבן וכלשחצתי זה כאב מאוד. יש לי עוד כאבים ואני על אנטיביוטיקה רק מתאמול.
חרשתי על ה CT ומצאתי משהו שאני חייבת לשאול - גולה בצד ימין של עצם הזנב.
האם זה תקין??? האם יכול להיות שזה ציסטה כתוצאה מדלקת ?
אני שבועיים רצה בין רופאים ששולחים אותי אחד לשני כמו טניס.... לא יודעת מה לעשות ולא הספקתי לשאול על ה CT האם תוכלו להציע לי לאיזה רופא כן כדאי לפנות?
אני בכל זאת מצרפת CT אם הגולה צד ימין קטנה
תודה על תשומת ליבכם
מישל.
כאבי אגן צד ימין ללא פענוח - תגובה
ד''ר דני רוזין25/02/2011איני רואה בתמונת ה-CT שצירפת את מה שאת מתארת. מציע להפסיק לרוץ בין רופאים בשלב הזה, ולנסות את הטיפול שהוצע. אולי הגינקולוגית צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח...יהלי22/02/2011
קודם כל אני ממש רוצה להודות לך על התשובה המהירה.העניין הוא שהיום דיברתי עם המנתח והוא לא מתרגש לא מהבדיקה ולא מהחום,לא חושב שצריך לעשות משהו...אולי יש איזו בדיקה שכדאי שאני אעשה או אלך לאיזה רופא מומחה? אני מרגישה חסרת אונים...מקווה שתוכל לעזור לי,המון תודה!
אחרי ניתוח... - תגובה
ד''ר דני רוזין23/02/2011אם אין תופעות נילוות משמעותיות, ההרגשה הכללית היא טובה וה-CT תקין, הרי שגם אם חבוי משהו אין כעת דחיפות. ניתן אם כך, לפי המלצת המנתח, לחכות עוד קצת (שבוע שבועיים) ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...הרגעת אותי...
יהלי23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח...יהלי22/02/2011
היי,מקווה שהגעתי למקום הנכון ושתוכלו לעזור לי...
עברתי ניתוח שרוול לפני כחודש.בשבועיים האחרונים
יש לי חום יומיומי באיזור 37.7.עשיתי בדיקות,הכל
תקין פרט לבדיקה : C-REACTIVE PROTEIN ,התוצאה
היא 33.93,מחוץ לטווח הגראפי,טווח ויחידות
5.00mg/L.
לפי מה שהבנתי זה יכול להעיד על זיהום או דלקת
ואולי מזה נובע החום היומיומי? אני רוצה גם לציין
שעשיתי C.T בטן ונאמר לי שהכל בסדר.
אשמח לתשובה,המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ניתוח... - תגובה
ד''ר דני רוזין22/02/2011החום וה-CRP באמת מעידים על תהליך דלקתי. חודש אחרי ניתוח יש אכן לחפש תהליך דלקתי הקשור לניתוח, וזה שה-CT תקין מרגיע אך לא שולל בעיה, ישנם סיבוכים שעלולים להיות חבויים, הן באיזור הניתוח (למשל אבצס קטן מכדי שה-CT ידגים או נמק של דופן קיבה) והן מרוחק ממנו (למשל קריש דם בורידי הרגליים).
מציע לחזור להתייעץ עם המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס מוגלתי בקרקפתאני21/02/2011
שלום.
יש לי אבצס בקרקפת,בנגיעה הוא כאב לי .אתמול הוא נפתח ויצאה הרבה מוגלה וגם דם.
מכיון שמדובר בראש, האם עליי לקבל אנטיביוטיקה? מה עללי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס מוגלתי בקרקפת - תגובה
ד''ר דני רוזין21/02/2011זה לא קשור לראש- לפחות לא מבחינת המוח או מה שהדאיג אותך. כשאבצס מתנקז הוא למעשה הגיע ליעד הסופי שלו, ולרוב זה מה שמביא להחלמה- וזה מה שעושה כירורג כשבוא מנקז אבצס. אבל שני דברים צריך לדעת:
1. לא תמיד הניקוז הספונטני הוא מספיק, ולכן אם הניקוז חלקי, או שיש הרבה דלקת מסביב, לפעמים כן מוצדק לטפל באנטיביוטיקה אחרי הניקוז, או שצריך להרחיב את הפתח.
2. הסיבה לאבצס יכולה להיות עדיין קיימת, כמו בלוטת חלב של העור או השיער, ולכן זה עלול לחזור- ומצריך ניתוח קטן להסיר אותה.
כדי לדעת את התשובות הנ"ל צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחר ניתוחשמואל19/02/2011
שלום דר גיל שלי 45 אני עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופית במהלך הניתוח לאור הפרדת הדבקויות נצפתה דסרוזציה של התריסריון ללא דלף של מיתלן כחול לחר הזרקה דרך הזדה הושאר נקז ל3 ימים אני נמצה קבר 15 לחר ניתוח ויש לי כב בהמצה הבטן הים גם גיאוק וגם [גרפץ] לפני יומים בצתי בדיקת דם ונמצה תפקוד כבד גבו GGT 85 לא נהר לי בשחרור נה היה ביס מרה נמר עלדי אחד הרופאים שכיס המרה נשלך לפטולגיה וז משנקתב בהבחנה CHOLITHIASIS VS MULTIPLE SMALL POLYPS דר שזה מהאומר ודר ה מה לאסות לגבי תפקודי כבד GGT ולגבי הכהב תודה דר
לחר ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין20/02/2011שבועיים אחרי ניתוח לעתים עדיין ניתן לחוש אי נוחות בבטן, כולל כאב וגיהוקים, אבל אם זה נמשך כדאי לחזור למנתח להתייעצות נוספת. בדיקת הדם מעט מוגברת- אך חשוב לדעת אם יש מגמת ירידה (שיפור) או עליה (החמרה), ומה הערכים של בדיקות הכבד האחרונות. לעתים יש צורך לחזור על US של איזור הניתוח.
לגבי הפתולוגיה- לא ברור אם זו כבר התשובה הסופית, אבל בכל מקרה לא נשמע מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחר ניתוח - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס20/02/2011אם לא היתה דליפת מרה או תוכן מעי מהנקז אחרי הניתוח הרי שהדסרוזציה כנראה לא משמעותית. ערך GGT הא מעט גבוה וכדאי לחזור על תפקודי כבד (כולל בילירובין פספטז בסיסי ו-GGT) אחרי חודש ואם לא חזרו לרמה נורמלית לחזור לביקורת אצל המנתח
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלבלבלירון17/02/2011
אימי אובחנה בעלת אבנים בדרכי המרה וכתומאה מכל עברה בדיקת ercp לשם הוצאתם, הבדיקה לא צלחה לא הצליחו להוציא את האבנים אך החדירו מעין צינורית שתעשה חסימה לאבנים בתקווה שיפלטו לבד דרך הקיבה.
כתוצאה מסיבוך הבדיקה נוצרה דלקת חמורה בלבלב עם הצטברות נוזל שהוזרק בבדיקת הercp.
אימי מאושפזת כבר שבועיים בביה"ח כאשר טופלה בתחילה במתן נוזלים ואנטיביוטיקה דרך הוריד והטיפול הופסק לאחר שבוע.
הרופאים אומרים שצריך לחכות שהנוזל בלבלב יתנקז מעצמו או ינוקז בעזרת החדרת מחט. לאחר שהדלקת תעבור יש כמובן לבצע ניתוח לשם הוצאת כיס המרה.
האם יש סיכון בהסתבכות הדלקת, האם תעבור מעצמה? מה ההשלכות להמשך מצבה של אימי? האם קיימים סיבוכים נוספים שמהם יכולה לסבול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלבלב - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס17/02/2011אמך סובלת ממחלת אבני כיס מרה שהסתבכה בהופעת פנקראטיטיס. כיס מרה זה צריך לעבור כריתה כאשר מצבה הגופני יאפשר זאת.
פנרקאטיטיס היא מחלה קשה ובה יש לטפל בבית חולים עד שתחלוף. המחלה יכולה לעבור תוך טיפול שמרני אך גם עלולה להסתבך יותר בהופעת פסאודוציסה ואבצס עם סמני זיהום מקומי וכללי שידרשו ניקוז מבחוץ ואפילו ניתוח
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים??לימור17/02/2011
ד"ר שלום
אני שבועיים וחצי אחרי קיסרי שמתי לב בתחבושת שיש לי דם בחלק האחורי של התחבושת ושאלתי האם דימום מפי הטבעת יכול להיות קשור לקיסרי או שזה רק טחורים ? ומה ניתן לעשות בשלב הזה. האם אפשר לחכות... לא היו לי טחורים בעבר
לפני שלוש שנים בוצע קולונסקופיה בגלל שלשולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים?? - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס17/02/2011קודם כל הייתי מוודא אם הדימום בא מהנרתיק או מהרקטום. אם בא מהנרתיק להתייעץ עם רופא הנשים שלך.
אם הדימום הוא רקטלי ואיננו קשה מידי, הייתי מממתין עוד שבועים עד שתתאוששי טוב יותר מהניתוח ואז פונה לפרוקטולוג שיברר את הסיבה לדימום כגון טחורים, פיסורה, פולפ, או סיבה אחרת
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאביב15/02/2011
שלום רב
אחרי ניתוח תוספתן נוצר לי בקע בצלקת .
עברתי ניתוח בקע בצלקת לפני חודש כלל רשת . ועדיין יש כאבים אחרי עמידה של שעה.יש לציין שהכאבים הם לא במקום הניתוח אלה מסביב לניתוח האם זה אמור להיות כך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין16/02/2011בהחלט סביר. תיקון בקע בצלקת עם רשת הוא ניתוח עם החלמה שעלולה להיות ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוז מורסה- שבוןע אחרילי14/02/2011
שלום... היה לי מורסה/ אבצס בבית השחי. יום ראשון האחרון ניקזו לי אותו ועשו חתך. עד היום כולל היום עשיתי שטיפה פעמיים ביום מרחתי פולידין וחשבתי בתחבושת גזה. כבר יומיים בערך שאין כבר הפרשות והאזור כבר קשה הרבה פחות והחתך נראה כאילו מחלים ומתאחה. עד מתי לחבוש את האזור? האם אפשר להמשיך לחבוש עם פולידין עד שיסגר לגמרי??
ניקוז מורסה- שבוןע אחרי - תגובה
ד''ר דני רוזין14/02/2011אם זה יבש ונקי אפשר לחזור להרגלי היגיינה רגילים (מים וסבון) ולא חייבים לחבוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צד ימיןאבי09/02/2011
לפני כשבועיים התחילו לי כאבים בבטן עליונה צד ימין הכאבים באים והולכים ומתרחשים בעיקר חצי שעה אחרי כל ארוחה אין לי סימנים נוספים ובבדיקות דם המדדים שקשורים לכבד וכיס המרה כמו בילירובין GGT היו בטווח התקין אך הטריגליצרדים בדם יצאו 450 האם אני צריך לעשות דיאטה מיוחדת האם צריך לעשות אולטרא סאונד ומה הפיתרון לכאבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב צד ימין - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס10/02/2011התקפי כאבים בבטן ימנית עליונה המופיעים אחרי ארוחות נובעים לעיתים קרובות מאבנים בכיס המרה. הבדיקה המדויקת ביותר לאבחון מצב זה היא בדיקת אולטראסאונד של כיס המרה ודרכי המרה. אם ימצאו אבנים בכיס המרה יש הוראה לבצע ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה לפרוסקופית.
אם לא ימצאו אבנים בכיס המרה יש להמשיך בבדיקות כאשר בדיקת CT בטן היא החשובה ביותר
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)