מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריסאילנה09/02/2011
שלום רב,
אני אישה בת 54, הסובלת מבלוטת התריס(תיראוד)
מזה שנתיים, קיבלתי טיפול בכדורים 1 ליום- אלטרוקסין טבליות 100 מק"ג בעלון הצורף להנחיות רשום לקחת את הכדור בבוקר, לפני ארוחת הבוקר.
האם ישנה אפשרות לקחת את הכדור בשעות הצהריים, אחה"צ או לפני ערב לפני הארוחה?
מאחר כשאני נוטלת את הכדור בבוקר זה לא עושה לי טוב.
בנוסף, האם קיים כדור מסוג שונה? הכדור הנ"ל גורם לי לחולשה ולירידה במשקל.
היית מעוניינת לדעת האם קיים כדור טבעי או לא שיותר קל ויש בו פחות תופעות לוואי
תודה רבה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
ד''ר דני רוזין09/02/2011לא ממש משנה מתי לוקחים, תנודת הרמות בגוף אינה דרמטית.
אין תחליף לאלטרוקסין- הכדור למעשה מכיל בדיוק את אותו הורמון שהבלוטה מפרישה כשהיא עובדת.
לגבי תופעות הלואי- זה לא מסוג החומר שבכדור (שכאמור זהה לטבעי בגופנו) אבל אולי עקב מינון לא מתאים- זאת יש לוודא בבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמקה קיצוניתדנה09/02/2011
שלום רב, אני סובלת מהסמקה רצינית בפנים במצבי לחץ וזה ממש מפריע לי ופוגע באיכות חיי שמעתי על ניתוח לניתוק העצבים שעוזר להסמקה. שאלתי היא מאחר ושמעתי שמנתקים עצבים שונים מאלה שמנתקים בהזעת יתר עדיין יש את אותן תופעות לוואי העלולות להופיע? היכן אני מבררת על ניתוח זה? ללכת לרופא המשפחה/עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמקה קיצונית - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס10/02/2011אינני מכיר ניתוח לטיפול בהסמקה בפנים התיעצי עם פלסטיקאי
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת סינוס פילונידליד``ר דני רוזין09/02/2011
שלום,
עברתי לפני 9 חודשים ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי. לאחר הניתוח נאמר לי שהתעלות היו מאוד עמוקות ולכן פצע הניתוח היה מאוד גדול. במשך 3 חודשים טופלתי עם סילברסל עד שהפצע החל להיסגר. מרבית הצלקת נסגרה אולם נותר פצע קטנטן שהמשיך לדמם ולהפריש. מאז הפצע הקטן נפתח ונסגר כמה פעמים, בכל פעם טופלתי בדרך אחרת (משחה אנטיביוטית, חבישה עם פולימם, תיקון כירורגי בו פתחו לי את הפצע מעט כדי לאפשר לו להתמלא ברקמה ולהחלים, ועוד), בכל פעם הפצע נסגר ולאחר כשבוע-שבועיים נפתח שוב. הכירורג שניתח אותי מופתע כל פעם מחדש כשאני חוזרת. הפלסטיקאי של הסניף טען שמדובר בפצע לחץ שממוקם בדיוק מעל עצם הזנב ולכן נפתח כל פעם שאני יושבת הרבה. לכן, הפתרון הוא לעבור ניתוח להשתלת שומן או להימנע מישיבה של מעל חצי שעה. כירורג שלישי אצלו הייתי לפני כמה ימים טען שלדעתו מדובר שוב בסינוס ושעליי לעבור ניתוח, שוב. אני מבולבלת ומוטרדת.
מה יכול לגרום לסינוס לחזור?
איך יכול להיות שרופא אחד טוען שזה פצע לחץ ורופא אחר טוען שזה סינוס?
האם אין בדיקה כלשהיא שיכולה לאשר את מצבי?
האם מוכרים פתרונות נוספים מלבד ניתוח?
עברתי חודשים מאוד קשים לאחר הניתוח. אני לא רוצה לעבור את זה שוב.
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PNS - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס09/02/2011נראה לי שהמדובר בPNS חוזר ולא פצע לחץ. כדי לשלול לחלוטין אפשרות זאת קני לך גלגל ים של ילדים עם פתח במרכזוובכל פעם שאת יושבת תקופה ממושכת שבי על גלגל זה כך שלא יהיה שו לחץ על האזור.
דבר שני יש להקפיד על גילוח האזור אחת לשבוע ע"י סכין גלוח או משחת אפילציה שניתן להשיג בבית מרקחת
אם הסינוס חזר ואיננו מתרפא יש לחזור על ניתוח ולכרות את האזור המזוהם המכיל לרוב גם שיער
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים כיס מרהגיל08/02/2011
לאשתי יש אבנים בכיס המרה.
ראיתי מאמרים על שטיפות שנעשות באמצעות שמן זית, שנועדו למנוע ניתוח הסרת האיבר.
מצד שני ראיתי מאמרים שסותרים את השטיפה.
מה האמת?
האם יש טיפולים שיכולים למנוע את הצורך בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבנים כיס מרה - תגובה
ד''ר דני רוזין08/02/2011קודם יש להבין שלא כל אבנים מנתחים- רק אלו שגורמות להפרעה כמו כאבים, דלקות או סיבוכים אחרים.
הסיפור על שמן זית מסתובב הרבה, אבל אישית טרם נתקלתי במישהו שנמנע מניתוח בזכות זה. אין טיפולים למניעת הניתוח, זה הפיתרון היעיל ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס- המשך לשאלה שנשאלה כבר קודםלי08/02/2011
שלום, אני יומיים אחרי ניתוח אבצס בבית השחי
אני שוטפת פעמים ביום את המקום וחובשת בפולידין וגזה, עדיין יש הפרשות מהאזור גם שאני מורידה את התחבושת יש עךיה וגם יש מעט מאוד שאני מסתכלת על הפצע הפתוח. האם תקין? ותוך כמה זמן בערך ההפרשות והפצע אמורים להיסגר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס- המשך לשאלה שנשאלה כבר קודם - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס08/02/2011יומים לאחר ניקוז מורסה עדין צפויות הפרשות, למשך עוד כמה ימים.
רצוי להחליף את התחבושת יום יום עד שהאזור יתרפא ויתיבש. אם בעוד כמה ימים ימשיכו עדין כאבים מקומיים אודם והפרשות יש לחזור לכירורג שבצע את הניקוז
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אבצסלי07/02/2011
בוקר טוב, אתמול עברתי את הפרוצדורה של ניקוז אבצס אחרי ביקור אצל כירורג.. הוא שם לי תחבושת שרק היום (יום אחרי) יש להוריד ולשטוף את האזור פעמיים ביום עם סבון ולחבוש שוב עם פולידים
שאלתי היא, האם יש חתך גדול מאוד כי לא העזתי לראות מה הוא עשה כשביצע את הניתוח.. האם תישאר צלקת? ושאלה אחרונה מכיוון שלא יכולתי לגעת באזור כמה ימים לפני הניתוח יש שערות קצרות שצמחו האם זה לא יפריע לתהליך ההחלמה, שלא "יתקעו" שערות בתהליך איחוי העור?
אודה לתשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אבצס - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס07/02/2011החתך לרוב לא גדול והוא נמצא בפרופורציה לגודל האבצס, כלומר ככל שהאבצס גדול יותר גם החתך גדול יותר.
אין ספק שתשאר צלקת. לא הייתי מטפל כרגע בשערות בעור עד שיבריא האבצס
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשךשלומי02/02/2011
שלום וערב טוב מזה כמשך שנתיים אני מרגיש הרגשה לא נוחה באשך שמאל ואף לפעמים כאב אני לאחר בירור מלא ע"י אורולוגים אך לא נמצא דבר בנוסף לכך בצעתי ct בטן ואגן אשר נמצא מספר סעיפים בקולון יורד ובסיגמה שאלתי היא האם יש מצב שסעיפים אלו לוחצים על משהו עצבי לכיוון האשך הריי סעיפים אלו נמצאים בצד שמאל והכאב הוא באשך שמאל ואם כו מה עושים בדבר זה איך ניתן לפתור בעיה זו?? רוצה לציין שעד לא מזמן היו לי פרזיטים. הליקובקטר .קמפילבוקטר ממש גן חיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשך - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס03/02/2011כאבים באשך נובעים לעיתים קרובות מהצטברות של זרע שלא נפלט החוצה. אם הכאב מתמיד דרוש מעקב קבוע אצל אורולוג שיחליט אם האשך גדל, ואם דרוש ברור נוסף בקשר לגידול באשך או דלקת באשך
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,מה לדעתכם כדאי לעשות?אביב02/02/2011
לאבי קיים גוש במפשעה שזוהה כבר בשנת 2008.
גודלו היה אז בערך 6 על5 או משהו סנטימטר,אני לא יודע בדיוק.
בכל מקרה,אז עשו לו סי טי פט והודגמה קליטה "בלתי ניכרת" של הסוכר בגוש.ולא הודגמו ממצאים נוספים בפט.
כמו כן בוצעה דגימה של ביופסיה עם מחט שהתשובות לגביה היו שליליות אז,אך הרופא טען שהביופסיה עם המחט אינה מספקת ביטחון מלא ומומלץ ביופסיה ניתוחית יותר(שכחתי את השם אבל זה מוכר).
בכל מקרה,הרופא אמר לו לפני כמעט שנתיים לחזור אליו לאחר כשלושה חודשים אולי לפט נוסף..הוא התעצל והחליט פשוט להתעלם מזה..יש איתו בעיה רצינית של התעלמות מבעיות רפואיות ולעשות רק את המינימום.
עכשיו לפני הקולונסקופיה השנתית שהוא עושה שלחה אותו הרופאה גם לעשות סיטי של אגן בטן.
כל מה שהודגמם באגן בטן נותר ללא שינוי לעומת הבדיקה הקודמת,
אך לגבי הגוש הידוע נכתב כך:
"באגן מימין מודגם תהליך ידוע בסמיכות מוערבת(רקמתית,נוזלית,שומנית) מימדיו 6.7 על 9.5 ס"מ.גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת.הממצא גורם ללחת על שלפוחית השתן ודוחק אותו שמאלה-הפעם יותר לעומת בדיקה קודמת.
הפעם לא הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת מתחת לממצא הנ"ל,אשר נצפתה בבדיקה קודמת".
השאלות שלי אליכם בבקשה מכם:
1.עד לפני הבדיקה הזאת,החשד היה או לגוש שומני או ללימפומה איטית(low degree).
אז ראשית אולי כדי להתעודד,האם יש מצב שלימפומה לא מודגמת פה בגלל שהבלוטה אינה מוגדלת או שזה לא משהו מכריע?
2.מה לדעתכם מדובר?אבי רוצה לעשות קולונוסקופיה אבל לא להעתסק עם הגוש הזה משום מה.האם זה יהיה מסוכן לחכות עוד שנתיים למשל ואז לבדוק את הגוש שוב?
אני יודע שהוא חייב להגיע חזרה לרופא המטפל,אבל יש סיכוי שהוא פשוט לא יעשה את זה,האם לדעתכם יש מצב שזה פשוט גוש שומני שממשיך לגדול?והאם בכלל חובה להוציא אותו באופן ודאי?
בקשה תענו לשאלותיי עד כמה שתוכלו כי אני לא ממש נרדם.
אגב הוא בן 60 עם אירוע לב לפני שנים
ועל סף סכרת.
השאלה היא האם בעצמם גדילת הגוש מראה על ממאירות או שיכול להיות ששומן ממשיך להצטבר על הגוש עצמו שאולי בעצמו שומני בעיקר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי,מה לדעתכם כדאי לעשות? - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס02/02/2011מדובר על גוש ההולך וגדל במפשעה, ולכן הייתי ממליץ על כריתה ניתוחית של הגוש כדי לעמוד על טיבו. הסיכוי שמדובר בתהליך גידולי הוא גבוה וכדי להחליט על טיפול יש לקבל עליו אינפורמציה מלאה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה..
אביב02/02/2011אתה טוען שהסיכוי שתהליך גידולי הוא גבוה.אבל אם בוצעה כבר ביופסיה בדקירה מלפני שנתיים שלא הדגימה תהליך ממאיר,וכן הסי טי פט מלפני שנתיים גם הוא הראה על "קליטה בלתי ניכרת" אצל הגוש.
האם לא סביר דווקא שמדובר בגוש שומני נוזלתי שאכן סופך אליו שומן ונוזלים ולכן גדל?
לא יכולה להיות שמדובר בעצם בליפומה גדולה?כלומר גוש שומן?
אשמח לתשובה תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.. - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס02/02/2011הכל אפשרי, אך אתה לא רוצה לגלות בעוד חצי שנה שהמדובר בגידול ממאיר שהיה ממוקם לפני חצי שנה ועכשיו הוא כבר מפושט עם גרורות (ביאופסיה שלילית לא שוללת לחלוטין אפשרות זו) ולכן הייתי ממליץ על ביאופסיה פתוחה וכריתה שלמה של הגוש
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מקרב לב..
אביב03/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חוזרות בפי הטבעתדוד31/01/2011
אהלון, אני דוד ואני בן 16.5
בזמן האחרון (חצי שנה) יש לי כל מני בעיות בפי הטבעת, עברתי ניתוח לניקוז אבצס בישבן (לא בדיוק בפי הטבעת, אך באזור), ובמקביל תמיד היו לי פצעים באזור פי הטבעת, כמו בלוטות כאלה שלא כאבו יותר מדי אבל עדיין הפריעו.
כיום אני לאחר הניתוח אבצס, אבל עדיין יש לי כל מיני פצעים באזור פי הטבעת, בלוטות כאלה כמו שציינתי שכאשר אני קצת לוחץ עליהם הם טיפה כואבת, וגם עוד פצע בקצה האזור של פי הטבעת שגם הוא כואב כשאני נוגע בו, אבל הוא לא בצורה בלוטה אלה נפיחות קלה מאוד שלא יותר מדי כואבת.
בגדול זה לא ממש מפריע לי בחיי היום יום, רק קצת בזמן היציאה, אבל עדיין אני רוצה לפתור את הבעיה הזו.
ממה פצעים כאלו נובעים ומה אפשר לעשות כדי לטפל בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חוזרות בפי הטבעת - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס02/02/2011הופעת פצעים באזור פי הטבעת (כגון פיסורה אנלית) דורש ברור. אנא פנה לפרוקטולוג לברור וטיפול
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך של ציפורן חודרניתסיון29/01/2011
היי, אני בת 28 ולפני מס' ימים התחילה לי ציפורן חודרנית בבוהן ברגל.
ניסיתי להתעסק איתה קצת והצלחתי להסיר את החלק בציפורן שכאב
ואכן היתה הקלה מיידית בכאב.
אולם, כעבור יום האצבע התחילה קצת להתנפח ובמקום שהיה החלק שהסרתי צמח
לו גוש בשר אדום וכואב.
שמתי במקום פולידין, השריתי את האצבע במים וסבון ואפילו מרחתי סינטומיצין וחבשתי אבל בינתיים כלום לא עוזר - עדין יש נפיחות, אודם באצבע ומן צבע סגלגל עדין
ועדין הגוש שם...
אני חושבת שהגוש יפריע לציפורן לגדול והוא די כואב, במיוחד כשנוגעים.
מה יכולה להיות האבחנה וכיצד מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך של ציפורן חודרנית - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס29/01/2011את סובלת מציפורן חודרנית. אסור במצב זה בעיקר, ואף בצפורן בריאה, לחתוך את הפינות כי הדבר מעודד הופעת ציפורן חודרנית . תמיד לחתוך רק את החלק הבולט של הציפורן במקביל לגבול האצבע ואף פעם לא לחתוך רק את הפינות כי הדבר מעודד הופעת ציפורן חודרנית כפי שקרה אצלך
עליך לפנות לטיפול אצל כירורג אשר כנראה יכרות את החצי החולה של הציפורן בתקווה שהאזור יתרפא ושתגדלציפורן נוררמלית
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
סיון01/02/2011מאחר וילדתי לפני 4 חודשים, אני עדין מניקה.
האם ניתן לקבל הרדמה בניתוח ציפורן חודרנית כאשר מניקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס08/02/2011כן אפשר לקבל הרדמה מקומית . יש רק לעדכן את המרדים שאת מניקה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתה PNS גדולד``ר דני רוזין28/01/2011
אני חייל בן 19 וחצי לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתה PNS גדול(עם תפרים) קודם לכן במשך חצי שנה לפני הניתוח עברתי מספר לא מבוטל של ניקוזים באזור. במשך חודשים אני בבית ועדין יש לי חור של פצע הניתוח שמפריש נוזל צהוב. והמקום שוב התנפח וכאבים חזקים. האם יש סיכוי שPNS חזר לי? כי לפני הניתוח התריאו אותי שיש חשש שזה יחזור שוב. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PNS - תגובה
ד''ר דני רוזין29/01/2011למרות שיש שיעור מסויים של חזרה גם אחרי ניתוחים יותר רדיקליים, סביר יותר שמדובר בהתלקחות דלקתית או הצטברות נוזלים באיזור הניתוח, וניקוז לא מספק. יתכן ויהיה צורך לנקז, מציע להיבדק אצל המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין בקע נוסף שהתגלה ליפרח28/01/2011
בס"ד
בחודש אוגוסט האחרון עשיתי ניתוח בקע מפשסעתי ובניתוח עצמו שמו לי רשת כיון שזה בקע מולד.
נכון להיום סוף חודש ינואר גילו לי בקע נוסף קרוב לאזור הניתוח. האם מומלץ לעשות ניתוח נוסף או עדיף להישאר עם זה לשאר החיים? פשוט אני לא מרגישה כאב.
במידה וצריך לנתח, האם אפשר ללא חיתוך? כי הבנתי שישנה שיטה נוספת שנעשית באמצעות החדרת צינור לגוף.
תודה, ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעניין בקע נוסף שהתגלה לי - תגובה
ד''ר דני רוזין28/01/2011די נדיר שיש בקע חוזר בנשים אחרי תיקון בקע מולד פשוט, ובמיוחד אם נעשה שימוש ברשת, ולאור הזמן הקצר שעבר מהניתוח. לכן הייתי ממליץ קודם לאמת את האבחנה, אולי על ידי בדיקת כירורג נוספת, או בעזרת אולטרהסאונד.
אם אכן יש בקע חוזר, והוא אינו מפריע, אין דחיפות לנתח, אך אם מחליטים שכן בהחלט ניתן לבצע זאת בלפרוסקופיה, ללא חיתוך חוזר במפשעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני רוצה להדגיש...
פרח30/01/2011אני רוצה להדגיש שזה לא בקע חוזר אלא בקע נוסף שהתגלה ליד הניתוח שהתבצע באוגוסט.
תודה, אשמח לתשובה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר אני רוצה להדגיש... - תגובה
ד''ר דני רוזין30/01/2011זה בדיוק נקרא בקע חוזר. אנחנו מתייחסים לאיזור, לא לנקודה המדוייקת, כי תמיד זה קצת על יד. מציע שוב- להיבדק ולאמת את האבחנה ולהימנע מהחלטות חפוזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pilonidal cyst לחוץ עד דמעותמנשה27/01/2011
בן 22, ספורטאי - לאחר אימון ספינינג (אופני כושר) הופיעו כאבים עזים בעצם הזנב, מרופאת משפחה הופניתי לכירורג שקבע pilonidal cyst
3 פתחים עם הפרשות סרוטיות, במישוש הסננה עד 2 ס"מ.
בעוד כשבוע אני אמור לטוס לטיול של כשלושה חודשים בדרום אמריקה.
הרופא המליץ על אנטיביוטיקת אוגמנטין ואחרי שאחזור מהטיול אחוייב לעבור ניתוח.
הרופא אמר כי זהו לא ניתוחון אלא ניתוח רציני בקוטר 6 ס"מ וכי אין אפשרות לעשות כמעט כלום אחריו חודש וחצי בערך.
כששאלתי אם יש אפשרות להחמרה בזמן הטיול הוא אמר כי אין לדעת וזה כמו פצצה יכול לא להפריע כלל אך יכול להחמיר לכאבים עזים.
אשמח לשמוע חוות דעת וכל פרט נוסף בהקשר, מה זה אומר בדיוק? האם כדאי לעשות את הניתוח לפני הטיסה? האם לדחות? האם זה סטנדרטי לדחות את הניתוח ב-3 חודשים? ממה זה מתפתח? מדוע הרגשתי את הכאבים רק יומיים ולא לפני כן? האם יש כירורג מומלץ לחוות דעת נוספת?
אודה למענה בהקדם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pilonidal cyst לחוץ עד דמעות - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס27/01/2011הממצא של פילונידל סינוס מחייב ניתוח. לא הייתי ממליץ על ניתוח שבוע לפני הנסיעה אלא הייתי דוחה את הניתוח עד לאחר הנסיעה, או דוחה את הנסיעה לפחות לחודש ימים אחר הניתוח
כדאי להצטייד באנטיביוטיקה לנסיעה ואם מופיע התקף בצורה של כאבים ואודם לעשות אמבטיות ישיבה ולהתחיל בטיפול אנטיביוטי למשך כשבוע
לפנות לכירורג כללי לביצוע הניתוח ולחוות דעת נוספת.
המחלה מופיעה לרוב מגדילת שיער לתוך העור וזיהום מקומי
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שאינו מתרפארחל27/01/2011
לפני כ-4 חודשים טופלתי ע"י רופא עור בכתם בשוק, עם חנקן נוזלי. יש לי את הכתם שהיה בכותר של כ-2 ס"מ מספר שנים ולפני כ-חצי שנה הרופא טיפל באותה צורה בחלק ממנו והכל עבר מצויין. הפעם קיבלתי לאחר הטיפול שלפוחית עצומה ולאחר מכן דלקת. קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה בכדורים ומשחה עם קורטיזון. עדיין הפצע לא נרפא וכואב לי מאד. אני מורחת יום יום משחת סילברול. בבדיקת דם שגרתית נמצא שיש לי סוכר 125 האם יש לזה קשר ומה עלי לעשות? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שאינו מתרפא - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס27/01/2011מציע לך לפנות לכירורג שיבדוק את הפצע יקח ממנו תרבית ויוכל להתאים לו טיפול.
צריך לבצע בדיקת סוכר בדם בצום ואם הוא גבוה הרי שלך נטייה לסכרת המעכבת ריפוי פצעים
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה לךלורין26/01/2011
אני בת 35 סובלת מתלסמיה המוגדרת כתלסמיה אינטרמדיה כוללת טחול מוגדל בילירובין גבוהה והמוגלובין נמוך שמלווה אותי באופן כרוני, לאחרונה מזה כחצי שנה שמתי לב לאי סימטריות באיזור קשת הצלעות בבית החזה צד אחד (העצם)בולט באופן משמעותי יותר ממשנהו ממש כאילו העצם יצאה, הופנתי לאורתופד ע"י רופאת משפחתי, וזה בדק אותי דרך החולצה ביקש ממני להתכופף עם היידים קדימה, וטען נחרצות "זה עקמת" , עם כל הכבוד לא למדתי רפואה אבל לעניות דעתי עקמת לא יכולה להיווצר בגיל 35, שטענתי בפניו שאני מאוד מודעת לגוף שלי ושהנפיחות והבליטה הם חדשים הוא אמר לי אני הרופא וזו עקמת (אציין רק שביקשתי ממנו לראות את אי הסימטריות מתחת לחולצה והוא סרב, ושלח אותי למיפוי עצמות התור בעוד כחודש ואני ממש חוששת, מה דעתך? ומה זה יכול להיות?רק אציין שאין לי כאבים באיזור רק אם אני לוחצת על המקום, על תשובתך אודה מאוד, לורין המודאגת ( אודה מאוד אם תוכל להמליץ לי ביינתים על בדיקה כלשהיא אחרת ,הדמיה? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום וברכה לך - תגובה
ד''ר דני רוזין26/01/2011עקרונית עקמת יכולה להתפתח או להחמיר בגיל מבוגר, ואסימטריה בקשת הצלעות אכן יכולה לנבוע מכך. לא ברור לי מה השאלה במיפוי עצמות. בכל מקרה אם הבדיקה לא נראתה לך יסודית מספיק כדי אולי להיבדק שוב, למשל אצל רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)