פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח בקע מפשעתי
    צחי
    25/01/2010

בס"ד שלום רב,
    בחודש אוקטובר 09 עשיתי ניתוח בקע משפעתי שבו הותקנה רשת.
    לאחר הניתוח היה זיהום המטומה שהתנקזה ונסגרה.
    היום בביקורת נאמר שקיימת רגישות ניכרת ונפיחות קלה בקטע הדיסטאלי של הצלקת, צלקת עצמה תקינה, נצפתה הרחבה קלה בחבל זרע באשך ימין. הכירוג המליץ על אולטראוסנד מפשעות ואשכים.
    שאלתי היא :
    1. מה הנתונים האלה אומרים על מצב הצלקת והניתוח וכן מה משמעות הרחבת חבל הזרע( לציין שאני סובל מווריקוצלה מצד ימין )?
    2. האם מצב חבל הזרע בצד ימין ישפיע על ספירת זרע שאני צריך לעשות בשבוע הבא בצורה משמעותית?

תודה והמשך שבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בקע מפשעתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתה עכשיו כשלושה חודשים לאחר הניתוח

ד''ר דני רוזין
    25/01/2010

המטומה משמעותית יכול לקחת זמן רב להיספג לגמרי, כך שבהנפיחות באיזור הצלקת וחבל הזרע הם עדיין שאריות לא מפתיעות, ואני לא בטוח שהנתונים מהאולטרהסאונד יוסיפו מידע משמעותי. זה לעתים עניין של הרבה סבלנות, ואין דרך טובה לזרז את הספיגה.
    ספירת הזרע אינה מושפעת מההמטומה, אלא רק אם נגרם נזק לכלי הדם של האשך במהלך הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר תגובה:

צחי
    26/01/2010

בס"ד

ד"ר שלום, איך ניתן לדעת אם נפגעו כלי דם של האשך בזמן הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה דוקא כן ניתן לראות באולטרהסאונד.

ד''ר דני רוזין
    26/01/2010

אבל פגיעה בכלי הדם של האשך לרוב גורמת בתחילה לנפיחות של האשך ובהמשך להצטמקותו, וחוץ מזה לעתים יש הפרעה שנראית באולטרהסאונד אבל בכל זאת מתאוששת. בכל מקרה אין לזה משמעות מעשית כעת, זה לא ישנה את הטיפול ואת הצורך להמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחדשות חלב 3 שבועות לאחר לידה
    ליאת
    24/01/2010

שלום,

אני 3 שבועות לאחר הלידה, קיבלתי בביה"ח כדורי דוסטינקס.
    היום שמתי לב להתחדשות של חלב בחזה, בכמות גדולה.
    האם זה תקין ויעבור לבד? או שעלי לייבש את החלב הזה?
    (כרגע עוד אין לי סימני גודש או כאבים)

תודה

הוספת תגובה

• עקרונית ניתן לחזור על הטיפול,

ד''ר דני רוזין
    24/01/2010

אבל אם אין גודש או כאבים ניתן לחכות עוד קצת ללא הנקה או שאיבה והעדר הגרוי לרוב גורם להפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות שד
    זואי
    23/01/2010

שלום,

רציתי לשאול האם כאב ואדמומיות בשד, אשר נמשכים מספר שבועות ללא חום או חולשה יכולים להצביע על דלקת שד. (אם רלוונטי אני בהריון בשבוע 15).

יש לי תור לרופא בעוד שבוע, אך אשמח לתגובתכם.

תודה,

זואי.

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות שד

הוספת תגובה

• כאב ואודם הם אכן סימני דלקת,

ד''ר דני רוזין
    24/01/2010

אך לא תמיד יתלוו תופעות נוספות. בכל מקרה, כפי שהבנת, זה מחייב בדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של שנים
    דביר
    20/01/2010

לד"ר שלום רב,
    אני בחור בן 26 בחור בריא בדרך כלל,במשך 8 שנים אני סובל מדימום דרך פי הטבעת,לפני שנתיים החלו לי בעיות בקיבה דלקת בתירסיון ודלקת קיבה בגלל נוכחות של חיידק אילובקטר.
    כל הזמן בא וחוזר לי דימום בזמן ניגוב.ויש לי המון כאב בזמן הישיבה בשירותים.
    כיום זה חזר לי והחריף הכאב.גם לאחר הישיבה בשירותים.
    אני חושד שמדובר בפיסורה או בחתך שיש לי בפי הטבעת,בנגיעה אני מגרה את האזור נוגע ומרגיש בכאב.גם אפילו בנייר שאני מנגב אני עולה על אזור החתך.
    הייתי כבר כמה פעמים במהלך ה8 שנים אצל הרופא כירוג והוא לא מוצא כלום.
    בעבר היה טחורים אבל גם לא היה כלום הוא לא רואה עדות לדימום.
    ואף פעם לא הצלחתי להגיע אליו לתור בזמן שהיה דימום .כי התורים לא מהיום להיום.
    וגם לא מהיום למחר.הייתי אצלו לפני חודשיים והוא הפנה אותי לרופא גסטרו .
    כדי לבצע בדיקה.ברצוני לדעת האם זה כן יכול להיות משהו דימום פנימי ? למרות שלי לא נראה.
    לפני חצי שנה היה לי שטף של דם מהאזור.
    ורוצה לדעת בנתיים עד שיעלו על הבעיה מה אני יכול לקחת בלי מרשם משחה למרוח על פי הטבעת להקלת הכאב בזמן הישיבה בשירותים ולאחריו.
    בתודה אריק.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של שנים

הוספת תגובה

• כדי לאבחן אני ממליץ לפנות לבדיקה

ד''ר דני רוזין
    20/01/2010

של פרוקטולוג מומחה. כמובן שבדיקת גסטרואנטרולוג לשלול דימום פנימי יותר היא צעד נכון, אך התיאור שלך תאים לבעיה סביב פי הטבעת.
    בינתיים כדי לקבל משחה ללא מרשם- ממליץ להתייעץ עם הרוקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת אחרי ניתוח
    מוטרדת
    20/01/2010

שלום רב. לפני 10 ימים עברתי ניתוח אנדסקופי להסרת כיס מרה. מאז יש לי נפיחות רבה וגדולה מאוד בבטן. בבדיקה אצל הרופא הוא אמר שזו בצקת. רציתי לשאול מה הכוונה? כמה זמן זה לוקח?
    ואם יש משהו לעשות לזרז ולהיפטר מזה. זה מאד מציק !!

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• הסיבה השכיחה לתפיחות בטן היא

ד''ר דני רוזין
    20/01/2010

לא בצקת אלא הצטברות גזים במעי עקב הפרעה בתנועתיות המעי בעקבות הניתוח- תגובה שמנית שחולפת תוך מס' שבועות (ולא תמיד בכלל קיימת). שמירה על תנועה (לא לשכב הרבה) וחזקרה לפעילות נורמלית כולל אכילה רגילה יכולים אולי קצת לזרז. כמובן שאם התפיחות מלווה בכאבים חזקים, חום, הקאות או משהו לא סביר אחר יש לפנות לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ניתוח
    פנינה
    17/01/2010

אני אמורה לעבור ניתוח בלוטת מגן בגלל ממצא בה וגם ניתוח סינוסים
    האם אפשר לעשות את שניהם ביחד בשילוב?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של ניתוח

הוספת תגובה

• לא מומלץ, ולא פשוט.

ד''ר דני רוזין
    17/01/2010

לא מומלץ כי ניתוח תירואיד הוא נקי, וניתוח סינוסים לא, ועלול לגרום לזיהום בניתוח השני. גם הטראומה הניתוחית המשולבת יותר גדולה, ולמרות החשש השכיח- לעבור שתי הרדמות זה כלל לא בעייתי.
    לא פשוט כי מדובר בדיסיפלינות שונות ומנתחים שונים- אם מנתח התירואיד שלך הוא כירורג. אם את עומדת לעבור את ניתוח התירואיד אצל רופא אאג (שמנתח גם סינוסים)- זה אולי טכנית פשוט יותר, אבל תשאלי אותו לגבי השילוב- לא נראה לי שהוא יתלהב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסונית אשר תוקפת את הלבלב
    שרון
    17/01/2010

שלום רב
    בעלי סובל מסימפומים של פנקראטיטיס כרונית של הלבלב מזה ארבעה חודשים , לאחרונה עבר MRI ו EUS אשר אישרו את הדלקת וכמו כן נמצא חשד לאבנים זעירות בכיס המרה ובצינורית.
    הרופא המטפל המליץ בהמשך על ניתוח להסרת כיס המרה אך אמר כי הוא רוצה לשלול שהמערכת החיסונית לא תוקפת את הלבלב. נערכה בדיקת דם וכבר שבועיים אין תשובה , שאלתי היא:
    כמה זמן לוקח לתשובות מהמעבדה לבדיקת דם כזו ואם הממצאים חיוביים מהו הטיפול?
    בד"כ טיפול בדלקת של הלבלב הוא צום ועירוי אך אלה לא הועילו בעבר והרופא לא רוצה להוציא את כיס המרה בעוד הלבלב מודלק ומוגדל , מהו הטיפול המומלץ לכך?
    אודה לך על התשובה היות ובעלי סובל מכאבים חזקים מאוד וממש קשה לו לתפקד.

הוספת תגובה

• אבני מרה הם עדיין הסיבה השכיחה

ד''ר דני רוזין
    17/01/2010

לדלקת לבלב, וכשיש אבחנה של אבני מרה, וביחוד בצינור המרה, אז לא נראה לי שיהיה מנוס מלנתח.
    זה נכון שמומלץ לתת ללבלב "להרגע", אבל אם יש דלקת חוזרת או שאינה נרגעת לפעמים מנתחים קודם.
    זו בודאי אינה טעות להמשיך את הבירור בינתיים, כולל האפשרות של מחלה חיסונית, אם כי היא נדירה. הבדיקה, IgG4, אורכת לעתים מס' שבועות- מכיוון שלא מבצעים אותה בתכיפות רבה.
    בינתיים ניתן להעזר בתרופות נגד כאבים, אך אין טיפול ספציפי לדלקת, היא אמורה לחלוף מעצמה.
    מעניין לדעת את אנזימי הכבד והלבלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצסים חוזרים
    בת 26
    15/01/2010

צוהריים טובים ,

מה הן הסיבות להופעת אבצס בכף הרגל ? ואיך מטפלים בזה ?

הסיפור הוא כך , לפני שנה נכנסה בכף רגלי זכוכית , במיון תפרו לי את החתך , אבל אחרי 10 ימים התברר שנשארה חתיכת זכוכית בפנים , ולכן נאלתי לעבור ניתוח להוצאתה ... ומאז אני סובלת רוב הזמן מניפיחות וכאבים בכף הרגל ואבצסים שונים שבגללם עברתי 6 ניתוחים (פתיחת האבצסים והטרייה ) ... הניתוח האחרון היה לפני 3 שבועות (הטרייה ואחרי כשבוע עשו לי השתלת עור במקום ) ...

הבעיה היא עכשיו שהתחיל להופיע לי אבצס חדש 3:2ס"מ (לא רחוק מהשתל ) וכאבים במגע ...

מה , האם אשאר כל חיי ב"ח ואעבור ניתוח אחרי השני ..?!!! מה הסיבה לך ? והאם יש טיפול כלשהו לך שלא יחזרו פעם נוספת ?!!!

תודה והמשך יום נפלא ,

בת 26

לקביעת תור
    סגירה
    אבצסים חוזרים

הוספת תגובה

• צריך לוודא שאין בכל זאת

ד''ר דני רוזין
    15/01/2010

איזו שארית של גוף זר. עכשיו זה כבר מצב לאחר ניתוח טרי, אז צריך לחכות ולראות האם הבעיה נפתרה מהשורש או לא, אני מניח שעם השתלת עור הניתוח היה די רדיקלי, ואולי זה סתם זיהום של הניתוח ולא המשך התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה בגב
    דליה
    12/01/2010

בלוטה בגב, גיל 55,תוצאות אולטרסאונד
    בתוך שריר הודגם תהליך שומני 4 סמ כביטוי לליפומה אינטרא מוסקולאריס

אם אפשר הסבר והאם המימצא חמור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה בגב

הוספת תגובה

• ליפומה זה גוש שומני, זה תהליך שפיר

ד''ר דני רוזין
    13/01/2010

הליפומה מעט עמוקה, ויושבת בין סיבי השריר. זה לא דבר חמור, אלא מעט מקשה על כריתת הממצא אם יוחלט שצריך. מכיוון שזה שפיר, אם אינו מפריע ואינו גדל לא חייבים להוציא, ניתן לעקוב (בעזרת אולטרהסאונד) עוד מס' חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת כליה
    דנה
    12/01/2010

שלום רב
    אימי צריכה להתחיל דיאליזה
    ורוצה לעשות השתלה בחו"ל
    אך זה יקר
    כיצד ניתן להשיג כסף?
    באילו עמותות?
    ובנוסף באיזו מדינה הכי כדאי לעשות?
    (אין אף בן משפחה מתאים)

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת כליה

הוספת תגובה

• השאלות אינן ממש רפואיות, ולצערי

ד''ר דני רוזין
    13/01/2010

איני יודע את התשובות. נסי אולי בפורום של מחלות כליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממערכת עיכול תחתונה
    אני
    09/01/2010

בוקר טוב,

לפני 10 שנים לערך אושפזתי בבי"ח בשל יציאות דמיות שנמשכו כ-5 ימים ברציפות.
    לאחר כל הבירורים נמצא פוליפ אינפלמנטורי באיליום הסופי וטחורים.

הייתי במעקב של רופא גסטרו במשך עוד כשנתיים לאחר האשפוז ןמאז ביצעתי כ-3 בדיקות קולונוסקופיה. (האחרונה לפני כ-5 שנים).
    ובנוסף ביצעתי קשירת טחורים 3-4 פעמים בתקופה זו.(לאחרונה לפני כ- 4 שנים להערכתי).

מידי כמה חודשים יש לי יציאה דמית (יציאה עם אסלה אדומה מדימום טרי) שנמשך לרוב בין יציאה אחת ל-3.

היום לפנות בוקר שוב היתה האסלה אדומה מדם טרי שיצא רק בעת הוצאת הצואה בליווי קרקורים רבים בבטן. (לציין כי לאחרונה יש לי הרבה קרקורים בבטן), כאשר היציאה עצמה מאוד רכה ולא קשה ובסופה מעת מיימית וכבר במהלך היציאה הדימום פסק לכאורה.

חייב לציין כי כל מקרה כזה מעלה בי חששות, דאגות וחוסר שקט.

רציתי לשאול:
    1) מהו בכלל פוליפ אינפלמנטורי והאם יש לו פוטנציאל להפוך למשהו מסוכן בהמשך ?
    2) האם יש פרק זמן שלאחריו ניתן לומר כי הממצא אינו מסוכן ואין צורך לעקוב אחריו ? (במקרה שלי מעל 10 שנים).
    3) האם הדימומים שיש לי אחת למספר חודשים (6-10 חודשים) ועפ"י התאור שלי מתאים לטחורים ?
    4) האם ישנה דרך להבחין האם יש צורך בבדיקת רופא לאחר דימום. (למשל תכיפות היציאות הדמיות, מספרן ועוד סימנים אחרים) ?
    5) האם מומלץ לעבור עוד בדיקת קולונוסקופיה והאם הוירטואלית רלוונטית במקרה שלי ?
    6) כיצד יש לטפל בבית לאחר ארוע כזה ?
    7) האם הקרקורים שייכים למקרה או שהם מקריים ? האם בכלל קרקורים יכולים להעיד על בעיה ?
    8) האם בעיה מסוכנת שגורמת לדימום חייבת להתאפיין בעוד תופעות ? (כאבי בטן, בחילות וכו').

תודה רבה על התשובות מראש, על אף שאני די "מנוסה" במקרים אלה בכל פעם מחדש זה מעלה לי חששות ופחד.

הוספת תגובה

• תשובות:

ד''ר דני רוזין
    09/01/2010

1. פוליפ אינפלמטורי (=דלקתי) אינו בעל פוטנציאל ממאיר, יכול להיות קשור למחלה דלקתית של המעי כמו קוליטיס
    2. אם אין שינוי לאורך שנים אז אין מה לדאוג מהממצא הזה עצמו, אבל ממילא יש לבדוק תקופתית אם אין ממצאים אחרים, ואם עברו 5 שנים מהקולונוסקופיה האחרונה (מה הגיל?) אז מוצדק לחזור עליה.
    3. התיאור אכן מתאים לטחורים- אבל אין ודאות רק לפי התיאור, זה דורש שיחה עם רופא גסטרואנטרולוג.
    4. יציאות דמיות רבות, עם חולשה וחיוורון, מחייבות פניה דחופה למיון. סיפור פחות דרמטי אבל מתמשך מצדיק פניה לרופא להתייעצות.
    5.ממליץ- כנ"ל. וירטואלית יכולה לשלול גידול או פוליפ משמעותי, לא להראות את אופיו ולא לבדוק טחורים.
    6. אין ממש טיפול בבית, חוץ ממנוחה ושתיה, ראה ההמלצות ב-4.
    7. זה סימן לפעילות מוגברת של המעי, יכול להיות בתגובה לדם, אך לעתים ללא קשר.
    8. אם "מסוכנת" הכוונה לגידול- אז לא בהכרח, דימום יכול להיות ביטוי יחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע בבטן
    חיים
    07/01/2010

שלום לך ד"ר
    אני לפני כשנה נפצעתי ונפגעני בבטן עשו לי חתך ניתוחי לכל אורך הבטן אך מיד לאחר הניתוח הופיעו איצלי זיהומים בעקבות הזיהומים נעשו לי עוד שני נתוחים שבניתוח השלישי עשו לי סטומה
    לתקופה של ארבעה חודשים עד עכשיו הכל היה בסדר לא היה לי בקע כלום חוץ מהסטומה
    כפי שציינתי החזירו לי את המעי הגס למקום וגם עשו לי רשת באורך 20 ס"מ ורוחב 15 ס"מ
    מיד לאחר הניתוח הזה דבר שלא הופיע אצלי לפני הניתוח והוא כשאני בשכיבה מרים את הראש מופיע אצלי בבטן בלט גדול בדיוק במקום ששמו לי את הרשת
    מיד הלכתי לרופא שניתח אותי ושאלתי אותו האם זה בקע הרופא התעקש שזה אינו בקע אלא בגלל ששמו רשת נוצר לי הבלט הזה כשאני מרים את הראש הוא גם הסביר לי מאחר שמרחק מהצלקת מכל צד כ- 5 ס"מ יש לי שרירים חלשים כיו אני מרגיש טוב ומתפקד טוב
    שאלתי היא האם באמת זה בקע או בליטה כתוצאה מהרשת
    שאלה שניה השרירים החלשים האם במשך הזמן יכולים להיות חזקים יותר
    שאלה שלישית אם זה בקע האם ניתן לטפל מבלי לפתוח את הבטן
    אודה לך מאוד באם תענה לשאלתי

לקביעת תור
    סגירה
    בקע בבטן

הוספת תגובה

• לפי התיאור סביר מאד שמדובר

ד''ר דני רוזין
    08/01/2010

אכן בחולשה של דופן הבטן ולא ממש בקע, שהוא למעשה פתח בין השרירים. הרשת יכולה להיות רפויה ולכן נוצר הבלט, אך אין בזה את הסכנות הכרוכות בבקע, רק את האי נעימות הקוסמטית.
    ניתן כמובן לחזק את השרירים, אבל אם יש חולשה ורווח ביניהם זה לא ממש יעזור.
    תיקון בקע, אם אכן קיים, יכול להעשות בלפרוסקופיה, בלי לפתוח את הבטן, אבל אם מדובר בחולשה ושרירים רחוקים א הבעיה לא תיפתר לחלוטין בלפרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבסס אחרי ניקוז ציסטה בשד לא מבריא
    ענת ז"ש
    03/01/2010

ד"ר רוזין שלום,

אני בת 60, בריאה בדרך כלל, לפני כחצי שנה התגלתה אצלי ציסטה בשד הוחלט לעשות ביופסיה בדיקור, התוצאה הייתה שפירה אך המקום לאחר הניקוז הזדהם ונוצר אבסס, כעבור חודשיים הכירורוג פתח את האבסס אך המקום לא התרפא והכירורוג נאלץ לפתוח שוב.
    לצערי, גיליתי שהמקום נשאר אדום עם מוגלה וגולה מתחת, ניגשתי לכירורוג אחר שלחץ על המקום על מנת להוציא מעט מהמוגלה ורשם לי להמשיך לחבוש את המקום ולמרוח היקומצין,
    היום אחרי ארבעה ימים גיליתי שהגולה בשד ממשיכה ויש לי כאב חד כמו סכינים לסרוגין.
    מה המלצתך? האם צריך לפתוח שוב או שכיסוי אנטיביוטי רחב יותר יכול לעזור?
    אני לא רוצה לפתוח את המקום שוב, האם ניתן להימנע מפתיחה נוספת?
    כמו כן, אני בקופ"ח כללית באזור ת"א, למי מומלץ לפנות, האם לגשת לכירורג פלסטיקאי הפעם?

בתודה ענת

הוספת תגובה

• ההחלמה של תהליך כזה

ד''ר דני רוזין
    03/01/2010

עלולה להיות ארוכה, ודורשת טיפול אנטיביוטי ממושך מהרגיל והרבה סבלנות. צריך לוודא שאין כיס מוגלה לא מנוקז, אפשר בעזרת אולטרהסאונד.
    לא יכול להמליץ לגבי הכללית, אבל אולי לאור המהלך הממושך תנסי להגיע למרכז שד בבית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה במצח
    ימימה
    01/01/2010

שלום,

לבעלי (39) הופיעה לפני כשנתיים בערך בלוטה בקוטר של שנים-שלושה ס"מ באיזור מרכז המצח העליון. זה רך למגע ואינו גורם לכאב כלשהו ואין שינוי בצבע העור.

בדיקת אולטרסאונד שערך לאחרונה לא הניבה ממצא כלשהו. לבסוף הוא נשלח ל-MRI.

שאלותיי הן:

- האם יש לכם השערה כלשהי למהות הבלוטה? אם כן, מהו הטיפול שניתן בד"כ?

- האם פנייה ל-MRI אכן מוצדקת לאור כמות הקרינה שהגוף יספוג?

מודה מראש לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה במצח

הוספת תגובה

• הממצאים השכיחים הם או

ד''ר דני רוזין
    01/01/2010

ליפומה (גוש שומני) או אתרומה (בלוטת חלב נפוחה). לדעתי לא מוצדק לעשות MRI, לא כי יש קרינה (ב-MRIאין כלל קרינה והוא מאד בטוח), אלא כי זה יקר ומיותר, לרוב בדיקת כירורג, לעתים בתוספת אולטרהסאונד, מספיקה לאבחנה ולהחלטה מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת נקודת חן
    גל
    31/12/2009

שלום ד"ר,
    לא בטוחה שזה קשור לכאן אבל אולי תוכל לעזור :)
    הייתי אצל רופא עור היום במטרה להוריד כמה נקודות חן בולטוןת. הוא אמר לי שמכיוון שאין לשד שזה יהיה סרטני הורדה תהיה רק לצורך אסטתיקה וזה לא ממומן דרך הקופה... ויעלה לי אצלו 2000 ש"ח. אם אני אפנה לכירורג תהיה לו את אותו תשובה? למה זה צריך לעלות כל כך הרבה בשביל נקודה כל כך קטנה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת נקודת חן

הוספת תגובה

• לא הגודל קובע את המחיר, אלא

ד''ר דני רוזין
    01/01/2010

השילוב של עלות הניתוח (מיכשור וציוד), עלות הבדיקה הפתולוגית (תמיד שולחים) ושכר הרופא.
    אבל יתכן שמתצאי רופא שיסכים לעשות זאת דרך הקופה, לרוב זה כן ממומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה