פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאבים בשדיים ובבית החזה
    שירה
    15/09/2009

שלום רב,
    ברצוני לשאול לפני כ- 4 חודשים בעקבות כאבים בחזה , ביצעתי את הבדיקות :
    א.ק.ג + בדיקות דם + גסטרוסקופיה + צילום חזה + CT חזה + בטן + מיפוי עצם + אולטרסאונד שדייים + ממוגרפיה אשר יצאו תקינים.
    אני עדיין סובלת מכאבים בבית החזה, איזה עוד בדיקות עליי לעשות והאם כדאי כבר שאדרוש MRI לבית החזה ?
    הבנתי שבדיקת MRI היא בדיקה יותר טובה מ - CT מה שגורם לי לחשוש כי אני חשבתי שאם ה- CT תקין אז הלחץ מהכאבים הוא פחות.. לכן האם כדאי שאדרוש MRI אודה לעצתך .
    נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשדיים ובבית החזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלוי למה את קוראת "כאבים בחזה"

ד''ר דני רוזין
    15/09/2009

אם הכוונה לשד אז us וממוגרפיה לרוב מספיקים וכל היתר היה מיותר, ובכלל כאבים בשד לרוב אינם נובעים מגידול, ו-mri אינו חיוני כעת (אלא אם יש חשד בבדיקות שכבר ביצעת, או בבדיקת רופא, או אם יש נשאות גנטית).
    אם הכאבים החזה ולא בשד- בודאי שאין מקום ל-mri, ו-ct לגמרי מספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ודלקת בלבלב עקב אבני כיס מר
    שרון
    14/09/2009

שלום, נודע לי שציפרלקס מזיק ללבלב.
    אני מאושפזת כשבוע בבית חולים עם דלקת בלבלב כתוצאה מאבנים בכיס מרה שאלתי היא האם העובדה שאני נוטלת ציפרלקס מכבידה על הלבלב ומונעת ממנו להרפא?

תודה שרון

הוספת תגובה

• סביר להניח שלא.

ד''ר דני רוזין
    15/09/2009

דלקת לבלב מתרופות אינה שכיחה, ורק אם אין סיבות אחרות אנו מחפשים טיפול תרופתי כגורם, אבל אם יש אבני מרה, שהן הסיבה השכיחה, אז הסיכוי שגם התרופה "תורמת" לדלקת הוא נמוך ביותר. ואין פה עניין של "הכבדה" על הלבלב- או שנגרמת דלקת או שלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    אורה
    13/09/2009

שלום רב.
    אני בת 65 ואין לי בעיות בריאותיות לחלוטין.בעיקבות בירור להוצאת גידול תת עורי שאיננו ציסטה
    נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד צווארי.
    והממיצאים הם כדלהלן:
    אונה ימנית בגודל 1.7X1.7X3.9 סמ.מרקם עם הסתיידויות בודדות.
    הודגמה קישרית איזואקוגנית עם טבעת היפואקוגנית בגודל 0.9 סמ.
    אונה שמאלית: בגודל 7X5.0.1.5X1 סמ. מרקם בלתי אחיד עם קישרית ברובה איזואקוגנית עם טבעת היפואקוגנית בגדל 1.3 סמ.
    בנוסף קישרית באקוגניות מעורבת בגודל 0.5 סמ.
    איסטמוס בגודל ומרקם תקינים.
    מומלץ המשך בירור של בלוטת התירואיד.
    בצוואר ימין תחתון במיקום הבליטה הודגמה קישרית היפואקוגנית תת עורית בגודל 0.3X0.8 סמ
    (הממצא אינו ציסטי).
    לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות משני צידי הצוואר.
    מהם הממצאים הללו?ומה עלי לעשות בהקשרם?
    בתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• הממצאים בתירואיד אינם נשמעים

ד''ר דני רוזין
    13/09/2009

מדאיגים, כנראה "זפק רב קשרי" שזה שם יפה לבלוטה מוגדלת שבתוכה גושים שפירים.
    ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג המתעסק עם תירואיד, ולשמוע את חוות דעתו לגבי הצורך בבירור נסף, תפקודי או מבני.
    לגבי הגוש התת עורי- יתכן ליפומה קטנה, אך יש הרבה אפשרויות, וזה דורש בדיקה ידנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה בצוואר בצד ימין
    דניאל
    11/09/2009

שלום רב

לפני כארבע שנים התפתח אצלי גוש שומני בצוואר מצד ימין

באותו זמן נאמר לי על ידי רופא המשפחה שאם זה לא מפריע לי אין למה לנתח

במהלך השנים הגוש גדל באיטיות ובבדיקת אולטרהסאונד נאמר לי שהגוש בגודל 4 מ"מ אקוגני לא הומוגני

נקבע לי תור לניתוח בכירורגיה פלסטית בחדר ניתוח אמבולטורי אולם כשהגעתי ליום הניתוח נאמר לי על ידי המנתח (שהיה נראה צעיר אגב, ובניגוד לכל מה שנאמר לי לפני) שהגידול אינו מתאים לניתוח בכירורגיה פלסטית בחדר ניתוח אמבולטורי. כמו כן אותו רופא המליץ לי "לחשוב טוב טוב" אם אני מעוניין לעבור את הניתוח כי הסיכונים גבוהים יחסית

ברצוני לציין שעד לאותו היום, כל מה שנאמר לי הוא שהגידול נראה שפיר וע"י ניתוח פשוט ניתן להוציאו.
    אשמח אם תוכל לתת חוות דעת-אני מבולבל לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    ליפומה בצוואר בצד ימין

הוספת תגובה

• אל תתן לרופאים לבלבל אותך,

ד''ר דני רוזין
    11/09/2009

אבל קודם נברר את העובדות: 4 מ"מ או 4 ס"מ? ההבדל גדול, מהראשון אפר להתעלם, מהשני פחות.
    בכל מקרה מדובר המשהו שאינו חשוד כגידול ממאיר, ולכן הסיבה להוציאו היא בעיקרה קוסמטית, אם כי כאשר יש גדילה הדרגתית קיימת גם המלצה רפואית להסרה.
    הפעולה אכן לרוב פשוטה ובהרדמה מקומית, ואם הגעת למישהו שאולי פחות מנוסה ואינו מרגיש בטוח בביצועה- ניתן תמיד לנסות לפנות שוב לכירורג (או פלסטיקאי) אחר.
    אמנם מראה צעיר זה מחמאה בד"כ- אבל לעתים בבית חולים פעולות כאלו מבוצעות על ידי רופאים צעירים יותר ופחות מנוסים, ושווה לשמוע עוד דעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    11/09/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה!
    אז מדובר ב-4 ס"מ ולא מ"מ כמו שכתבתי. האם בעינך זו סיבה לדאגה?
    האם לאור ההתנהלות של קופת החולים אליה אני שייך ובית החולים אליו הופנתי כדאי לי לגשת לשר"פ?
    תחילה, מהסיבות שציינת, לא הרגשתי בצורך להסיר את הגוש רק מסיבות קוסמטיות. אולם, בשל הגדילה ההדרגתית, המיקום והמלצת הרופאים אני מעוניין כעת להסירו. האם יש לי אופציה אחרת?
    פרט נוסף שלא ציינתי קודם לכן הוא שהרופא האחרון אמר לי שזה קרוב לעורק הראשי ולכן הסיכון בעיניו גדול :סיכון לשיתוק חלקי של הכתף, פגיעה בתחושה באיזור האוזן, דימום גדול.
    תודה מראש,
    דנ יאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבות שמנית מצדיקות הוצאת הגוש.

ד''ר דני רוזין
    12/09/2009

לא נעים לומר אבל אם המערכת הציבורית לא נתנה לך מענה- כדאי לנסות דרך נוספת.
    נכון שבצואר יש הרבה מבנים חשובים ותמיד קיים סיכון לסיבוכים (ונכון היה ליידע אותך)- אבל אם אכן מדובר בגוש שומני פשוט הסיכוי לבעיות הוא נמוך- בידיים מיומנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה וגרד
    lola
    10/09/2009

שלום,

לפני מספר חודשים סבלתי מגרד איום באזור פי הטבעת. טופלתי על ידי רופא עור במשחה בטנובט וזה עזר מאוד.

לאחר כחודש אובחנה פיסורה וטופלתי בניפדיפין.

כיום הפיסורה כבר אינה כואבת אך אני ממשיכה למרוח ניפדיפין פעמיים ביום בהמלצת הרופא, אך לפני יומיים חזר לי הגרד.

מה לעשות? האם אפשר למרוח את שתי המשחות? האם עדיף למרוח טבעקוטן?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה וגרד

הוספת תגובה

• אפשר להשתמש בשתי המשחות-

ד''ר דני רוזין
    10/09/2009

הן אינן סותרות. אם לא תהיה הטבה ממליץ לחזור לבדיקת פרוקטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיליתי גוש בשד...
    לחוצה
    10/09/2009

בת 32, אתמול גיליתי מעין ג'ולה בשד, לאחר מישושים רבים בשני השדיים הבנתי שאכן מדובר בג'ולה ולא במבנה השד כיוון שהיא די גדולה וממש ניתן להרגיש את התזוזה שלה כשאני נוגעת בניגוד לשד השני שכולו באותו המרקם.
    אני לחוצה בטירוף, האם צריכה לפנות למומחה בכירוגיה כללית לשם כך? האם יש צורך בהפניה אליו מרופא המשפחה או שניתן לפנות ישירות?
    מה התהליך? האם הוא אמור להפנות אותי בכל מקרה לאולטראסאונד או ממגרפיה או שעל סמך בדיקה שלו ניתן לדעת במה מדובר?
    האם אולטראסאונד או ממוגרפיה יכולית לתת תוצאה מדויקת או שחייב גם לקחת דגימה?
    ברוך השם אין לנו במשפחה היסטוריה של סרטן השד אך אמא שלי סובלת כמה שנים מצ'יסטות בשדיים וכלל שנה עושה ממוגרפיה בשל כך.
    אודה על תשובתכם, לחוצה מאוד....

לקביעת תור
    סגירה
    גיליתי גוש בשד...

הוספת תגובה

• כדאי לפנות לכירורג- ואפשר ישירות.

ד''ר דני רוזין
    10/09/2009

התאור שלך די מרגיע, והכי סביר שמדובר או בציסטה או בגוש שפיר, אבל חייבים לוודא.
    הבדיקה הראשונה (אחרי בדיקת הכירורג) היא אולטרהסאונד, כדי לראות אם יש בפנים נוזל (ציסטה) או רקמה. ציסטה אפשר לעזוב למעקב, או לשאוב אם היא גדולה ומפריעה. גוש רקמתי (סולידי) צריך לאבחן- לרוב על ידי ביופסיית מחט. ניתן להתרשם, גם לפי בדיקה ידנית וגם לפי המראה באולטרהסאונד, אם יש מאפיינים חשודים או לא, אבל לרוב בגוש רקמתי מקובל לדגום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    ירון
    09/09/2009

יכול להיות מצב שמישהו עם סוג דם O יתרום למישהו עם O+? השתלת כליה תצליח

במקרה כזה ? במה תוי ההצלחה של CROSS MATCH ועד כמה זה עקרוני

להשתלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• אני מניח שהתכוונת ל-O מינוס...

ד''ר דני רוזין
    09/09/2009

אז ודאי שכן, או מינוס יכול לתרום לכולם.
    אבל ההצלחה תלויה לא רק בסוג הדם (זה חובה) אלא גם בהתאמת רקמות, וזה כבר יותר מורכב. ההצלחה תלויה במידת ההתאמה, אבל גם בהתאמה פחות טובה עדיין יכולה ההשתלה להצליח בעזרת תרופות לדיכוי חיסוני- אלא שהסיכוי בסופו של דבר לדחייה יותר גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ולות חדשות מתחת לעור לא כואבות
    ריקי
    09/09/2009

לבעלי יש ג'ולות בקוטר 0.5 ס"מ בערך מתחת לעור. אחת מעל הברך והשניה על היד לאחרונה הבחנתי שנוצרו לו עוד 2 בגב. מה זה? איך זה נקרא בשפה הרפואית? זה צריך להדאיג(במיוחד שנוצרים חדשים)? מה הטיפול ואיזה רופא מטפל בבעיה הזאת? תודה והפורום הזה פשוט מדהים

הוספת תגובה

• הכי שכיח זה גושי שומן, המכונים

ד''ר דני רוזין
    09/09/2009

ליפומות. לעתים אלו בלוטות חלב תת עוריות שנסתמו ויצרו ציסטות. בשני המקרים- מדובר על תהליך שפיר שלרוב אינו מחייב התערבות. בכל מקרה כדאי לבדוק ולהתרשם, יש גם דברים אחרים, לעתים נעזרים באולטרהסאונד לאבחנה ולפעמים פשוט מוציאים אחד לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול אחרי פיסורה
    lola
    08/09/2009

שלום,
    לפני כשלושה חודשים אובחנה אצלי פיסורה בפי הטבעת. טופלתי בניפדיפין אינטנסיבית במשך 5 שבועות. המצב השתפר, והרופא המליץ לי להמשיך למרוח פעמיים ביומיים (כמובן להמשיך להקפיד על תזונה נכונה).
    כיום ביציאות שאינן רכות אני כן מרגישה כאב קל מאוד ולכן מפחדת להפסיק להשתמש במשחה.
    רציתי לדעת האם אפשר להשתמש במשחה זמן ממושך, האם אינה גורמת נזק- וכמה זמן כדאי להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול אחרי פיסורה

הוספת תגובה

• אינה גורמת נזק-

ד''ר דני רוזין
    08/09/2009

וניתן להמשיך אפילו מס' חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בבלוטת רוק
    lola
    08/09/2009

שלום,
    מזה שנים שאני מרגישה חסימה בבלוטת הרוק שמתחת ללסת. בבדיקה שעשיתי גילו שיש סתימה ושהצטברו בה משקעים- המליצו ניתוח.
    מה הפרוצדורה המומלצת? כמה זמן החלמה? אשמח לדעת כמה שיותר פרטים כי המקרה מלחיץ אותי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בבלוטת רוק

הוספת תגובה

• לא בקי בתחום- ממליץ להתייעץ עם

ד''ר דני רוזין
    08/09/2009

רופא אף אוזן גרון או פה ולסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח US בטן/כבד - דחוף
    גלי
    07/09/2009

אבקש את עזרתכם בפענוח תוצאות ב US להלן התוצאה:

כבד: לאחר השתלה,אינו מוגדל, מרקמו אחיד למדי, בשער הכבד ניצפה בצמוד לחולדוכוס נצפה נגע ציסטי בגודל 45X18 מ"מ עם מחיצות עדינות בודדות. קרוב לוודאי מדובר ב - choledochal cyst.

טחול: מוגדל במקצת , בציר אורכי 14.7.ס"מ , מרקמו הומוגני

דרכי המרה: תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות, CBD ברחוב 5 מ"מ"

לבלב:הדגמה חלקית , ללא ממצא גס

1. אבקש להבין מה המשעות של המונח choledochal cyst:

2. מה המשמעות של נגע ציסטי בכבד?

3. ממה הטחול יכול להיות מוגדל?

4. מה זה CBD ומה משמעות הגודל שצויין

נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח US בטן/כבד - דחוף

הוספת תגובה

• תשובות:

ד''ר דני רוזין
    07/09/2009

1. ציסטה של הכולדוכוס- שהוא צינור המרה הראשי- זהו מצב של התרחבות של הצינור, שאינה ובעת מחסימה שלו אלא משינויים בדופן. לא סביר לי שזו אכן האבחנה- כי זה לא מצב שמופיע פתאום, ולא סביר לאחר השתלה- שכן המעקב הוא צמוד בד"כ (מתי היתה ההשתלה?). יתכן ואלו שאריות של נוזלים באזור כתוצאה מהניתוח. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המשתיל או עם רופא הכבד שעוקב אחריך, לגבי הצורך בבדיקות נוספות (CT,MRI).
    2. ראי לעיל, הממצא הציסטי אינו בכבד אלא בשער הכבד.
    3. ההגדלה של הטחול היא מינמלית, וכראה חסרת משמעות, יש לכך סיבות רבות ורובן אינן דורשות דבר פרט למעקב- לראות שאין החמרה. כדאי להשוות לבדיקה קודמת- אולי זה בכלל שארית מהמצב לפני ההשתלה, אי ספיקת כבד לעתים גורמת להגדלת טחול.
    4. ראשי תבות של צינור המרה המשותף (כולדוכוס), הרוחב תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בספק לגבי ניתוח שעברתי להסרת המנגיו
    ל
    06/09/2009

בספק לגבי ניתוח שעברתי להסרת המנגיומה בגב

שלום,

בן 22, בריא בדרך כלל.

לפני כשבוע וחצי, קמתי בבוקר, ושמתי לב למעין בליטה בגב העליון בצד ימין
    בקוטר של 3-4 ס"מ, שכאבה קצת כשנגעתי בה...
    (את האמת כבר במקום הזה היה לי משהו לפני כשנה וחצי,
    כאשר גם אז, הייתה בליטה פחות מורגשת באותו מקום,
    הרופא משפחה אז הפנה אותי לעשות צילום באיזור, והתברר שזה שום דבר,
    הרופא אז אמר שאפשר להשאיר את זה, למרות שניתן להסיר את זה כירורגית,
    כי אז זה באמת לא היה משהו שהפריע לי).

בפעם הזאת, הרופא משפחה אמר כמו פעם שעברה שמדובר בליפומה
    ושצריך להסיר אותה, ונתן לי הפניה לכירורג מומחה, שאמר גם הוא שמדובר בליפומה בגב,
    ושצריך להסיר אותה, ונתן לי הפניה לכירורג פלסטיקאי.
    האחרון, בדק את המקום, ואמר שכנראה מדובר בציסטה ושניתן להסיר את זה,
    אני שרציתי בסך הכל להיפטר מזה, הסכמתי.
    מדובר בניתוח בהרדמה מקומית שנעשה במרפאה שלו,
    אך במהלך הניתוח, הרופא ציין בפניי כי מדובר בסופו של דבר בכלי דם - המנגיומה.
    הוא אמר שהוא צרב את זה, וזה נכנס פנימה, ואז הוא תפר את האיזור.
    כמו-כן, הוא לקח ביופסיה.

עצם העובדה שהתגלה דבר ששונה ממה שהרופאים ציפו וחשבו,
    גורמת לי לחשוב שהניתוח הזה מיותר, ושעם צילום מסויים,
    ניתן היה לגלות שמדובר באמת בהמנגיומה, דבר שאולי עם ההבנה
    הזאת הגידול היה עובר מעצמו עם עוד קצת זמן, ללא התערבות כירורגית.

כעת, אני חושש שעלול להיגרם נזק כתוצאה מההליך הכירורגי...
    מה המשמעות שהנגע נצרב? איך הצריבה משפיעה על הכלי דם הנ"ל?
    הדגימה שנשלחה לביופסיה היא חלק מהכלי דם הנ"ל?
    השאלות האלו מטרידות אותי, ואשמח לקבל תשובה מפורטת,
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• מציע לחכות לתשובה הפתולוגית לפני

ד''ר דני רוזין
    06/09/2009

כניסה לרצף חרדות כפי שתארת, שאין לו שום הצדקה (בכל מקרה מדובר על תהליך שפיר).
    המנגיומה (אם זאת אכן האבחנה- ויש לי ספק קל) ניתן לראות באולטרהסאונד. אבל עצם ההוצאה אינה גורמת לנזק. המנגיומה זה צבר כלי דם (לא חיוניים!), ולכן אם מחליטים לטפל לעתים זה כולל חסימה או צריבה של כלי הדם המורחב.
    לרוב זה לא נעלם לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה
    שלום
    04/09/2009

שלום דר',

אני בן 67, ברקע עברתי התקף לב לפני כ - 7 שנים. סובל מעצירות חזקה וכמו כן מפרוסטטה במצב לא לניתוח עדיין.

לפני כחודש הרגשתי כאבים במפשעה (צד שמאל), הכאבים הורגשו למשך שניות ועברו, הדבר קרה בזמן קימה מישיבה וחזר על עצמו במשך 10ימים בתכיפות של 4 - 5 פעמים ביום.

ניתן לי לעשות בדיקת אולטראסונד ואלו הממצאים :

מימין : הרקמות הרכות ניראות תקינות, לא הודגמו ממצאים סולידים או צ'יסטים, לא הודגם בקע כולל במבחן מאמץ.

משמאל : במבחן מאמץ הודגם בקע עם רוחב של הפתח כ - 1 ס"מ.

בנוסף מודגמת בולטת לימפה במראה סונוגרפי רגיל.

לאחר בדיקת האולטראסונד ותוצאותיה נגשתי לרופאה כירורגית ונאמר לי על ידה לפנות לרופא אורולוג, לרופא גסטרו ולקרדיולוג לשם התייעצות ולשם קבלת חוות דעת האם נחוץ ניתוח.

אבקש על סמך הממצאים אשר כתבתי להלן לשאול את דעתך האם להערכתך נחוץ במקרה שכזה ניתוח או שמא הדבר יכול לחכות. מבחינת כאבים כרגע אין לי ומאז המקרה לא חזרו.

כמ כן באם נחוץ ניתוח שכזה האם הניתוח בהרדמה כללית והאם בתוקף היותי לוקח כדורים (אספירין), נורמיטן 50 מ"ג וסילריל פלוס הדבר יכול להוות בעיה בניתוח שכזה ?

בתודה רבה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה

הוספת תגובה

• לא כל בקע חייבים לנתח

ד''ר דני רוזין
    04/09/2009

בקע קטן, שלא מאפשר חדירת מעי לתוכו, ולא גורם לסימפטומים (כאבים), מאפשר מעקב- לעתים אינו ממשיך להפריע ואינו גדל. אם הוא גדל, או מפריע וכואב- יש סיבה לנתח, אפשר בהרדמה כללית או חלקית. אם יש באמת צורך בניתוח הערמונית- עדיף שיתבצע לפני תיקון הבקע. האספירין עלול להגדיל סכנת שטף דם באיזור הניתוח- ולרוב מומלץ להפסיקו כשבוע קודם, אם אין הנחיה אחרת מהקרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש שומן או מה?
    ליאת
    03/09/2009

בס"ד
    שלום.
    לפני בערך שנתיים הרגשתי כמו גולה בבית החזה. (מתחת לחזה ימין). הלכתי לכירורג הנל אמר שכנראה שפיר ויש 2 אופציות:לעשות ניתוח או להיות במעקב.
    אחכ הלכתי לכירורג אחר הנל אמר שזה שטויות ואין מה לבדוק באולטראסאונד אפילו.
    לא מזמן הלכתי לביקורת אצל כירורג ,הנל היפנה אותי לאולטראסאונד כדי שנראה "מה שמו" של הגולה..

הייתי אתמול , להלן התוצאות :
    במיקום הממצא הקליני ,הודגם תהליך שטחי, איזואקוגני,מוגדר היטב
    בגודל 2.7*0.4 ס"מ
    לא חודר לרקמות עמוקות
    ללא הפרמיה בדופלר צבע
    נמצא במרחק כ-0.3 ס"מ מקורטקס של הצלעולא חודר לתוכה.
    מראה סונוגרפי שפיר, ייתכן ליפומה.

בנוסף זאת שבדקה אותי אמרה לי בעל פה
    - שנראה שפיר. אבל שאי אפשר לדעת אילו תאים יש בפנים.
    - שגם משהו שפיר יכול חס ושלום להפוך ללא שפיר.

1. שאלתי מה אומר תוצאת הבדיקה כפי שהצגתי לך ממצאיה?
    2. מה זה אומר ששפיר יכול להיות לא שפיר?מה הסיכוי?
    3. האם מומלץ להוציא ולבדוק?

אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על 3 השאלות אני לחוצה ובמתח..
    תודה רבה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    גוש שומן או מה?

הוספת תגובה

• אם זה נראה כמו גוש שומני, ואינו גדל

ד''ר דני רוזין
    03/09/2009

ואינו מפריע, אין צורך להוציאו.
    הסיכוי שגוש יהפך ללא שפיר הוא נמוך ביותר. אך ממילא בגלל זה עושים מעקב.
    לא הייתי רץ לניתוח- אך בלי בדיקה איני יכול להמליץ בוודאות לכאן או לכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיון
    02/09/2009

הבן שלי עובר ניתוח תיקון פטוזיס מחר בשעה 15:00
    הוא צריך להיות בצום 6 שעות קודם
    האם זה לא הרבה זמן בלי לאכול ו איך אפשר להקל אליו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זה לא הרבה זמן, וחשוב שהקיבה תהיה

ד''ר דני רוזין
    02/09/2009

ריקה לפני הרדמה כללית כדי למנוע הקאה וסכנת שאיפה לריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה