מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשריות לימפהמיכאל14/06/2009
בוקר טוב,
לפני חצי שנה פניתי לרופא א.א.ג בשל אי נוחות מתחת ללסת ימין, במישוש הוא איבחן בלוטות קצת גדולות ללא מרקם בעייתי וניתנות להזזה אך בכל זאת שלח אותי לבצע US שבו נמצאו 3 בלוטות, 2 בצד ימין בגודל 2 ו- 1.5 ואחת בצד שמאל בגודל 1.6 כאשר המראה שלהם תקין.
לאחר כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא המשפחה שגם הוא הרגיש אותן אך אמר שלפי המישוש הוא לא מודאג בכלל ואין צורך לבצע כלום, אך מאחר ורופא הא.א.ג המליץ לבצע US חוזר לאחר 3 חודשים הוא שלח אותי לבצע אותו.
בבדיקת ה-US נמצאו 4 בלוטות בגדלים שבן 1.2 ל- 1.5 בעלות מראה תקין תחת ה-US ונרשם בתוצאה כי נראה שיפור קטן מהבדיקה האחרונה.
מאז הייתי אצל רופא המשפחה שעדיין אמר שהן נראות לו לא בעייתיות בכלל ושעלי לשכוח מהן.
אומנם, בחודשים האחרונים אני כבר לא ממשש אותן כמו בהתחלה אך לפעמים אני כן עושה זאת ומרגיש אותן גם מצד ימין וגם מצד שמאל (לרוב צריך להטות את הראש כלפי מטה כדי למשש אותן) במישוש אני מרגיש שהן קטנות מהגודל שצויין בבדיקה אך אני חושב שזה היה אותו גודל שמיששתי מתמיד.
היום לאחר 6 חודשים מהבדיקה הראשונה רציתי לדעת, האם אכן אין צורך לבצע בדיקה נוספת או פעולה אחרת ? האם אכן הן לא בעייתיות עפ"י המימצאים שרשמתי כאן, האם צודק רופא המשפחה כשאומר שאני צריך להפסיק להתעסק איתן כי הן לא בעייתיות, האם יתכן כי הן ישארו בגודל של 1.5 גם אחרי חצי שנה ? האם יש לצפות שהן יישארו בגודל זה גם מבלי שיהיה בעייתיות ?
המון ודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע שרופא המשפחה צודק,
ד''ר דני רוזין14/06/2009בלוטות יכולות להישאר מעט מוגדלות, אך אם הן קטנו עם הזמן והמנה באולטרהסאונד תקין מקדם החשד לבעיה מאד נמוך. אם אתה לא שקט- אולי תתייעץ גם עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא אחרמורן10/06/2009
שלום,
רציתי לדעת אם שימוש חוזר באותה המחט בטיפולי אפילציה (באותו הבנאדם) יכול להוות סיכון של זיהום, או סיכון כלשהו אחר (גם אם מחטאים אותה)?
בתודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי נתונים מדעיים, אבל
ד''ר דני רוזין11/06/2009לטעמי אם המחט והאזור המטופל מחוטאים אין סיבה לדאגה לגבי זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רקטוםלי...07/06/2009
בגופה של אימי התגלה סרטן רקטום לפני שנתיים. היא עברה ניתוח כריתה. 2 בלוטות נגועות.. סטומה.. לפני כן היא עברה טיפול כימותרפי והקרנות. לאחר ההניתוח עברה כימותרפיה - נדמה לי כחצי שנה. את הטיפולים סיימה לפני שנה. לפני כחודשיים נמצאו 4 גרורות בריאה. היא עברה ניתוח להוצאתן.
שאלתי היא האם ניתן לצפות שתופענה גרורות נוספות? האם ניתן לנשום לרווחה?
היא העלתה המון למשקלה ושרויה במצב נפשי ירוד מאוד. האם מישהו יכול לעזור לה?
כחולה אונקולוגית בעצמי אני יכולה לספר שאנחנו מטופלות באותה מחלקה והעובדים שנותנים תמיכה וסיוע מסביב מאוד עסוקים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיבה לניתוח הגרורות היא
ד''ר דני רוזין07/06/2009שעל סמך בדיקות ההדמיה הן היחידות בגוף- ןלכן מטרת הניתוח היא ריפוי. אך יחד עם זה צריך לזכור שאחוזי הריפוי מדודים- ותמיד קיימת סכנה של התפתחות גרורות נוספות. אז לגבי לנשום לרווחה- בשלב זה כן, אבל חייבים להישאר במעקב.
לגבי המצב הנפשי- אין סיבה שלא תעזר במישהו מקצועי, פסיכולוג או פסיכיאטר, אם לא מציעים לה את זה אין סיבה להתבייש, ופשוט לבקש הפניה מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב הופיעה גרורה בריאה
לילי03/07/2009שוב אני פונה, לאימי ביצעו את הניתוח להוצאת הגרורות מהריאות לפני חודש וחצי בערך. השבוע ערכה סיטי לריאות ונמצאה גרורה נוספת בגודל 5 מ"מ שככל הנראה היתה קטנה יותר בפעם הקודמת. מדובר בחשד עדיין, התשובה אינה מוחלטת.
האם שוב יעשו לה ניתוח? האם טיפולים? האם יש לה סיכוי להחלים?
אודה לך מאוד על תשובתך.
אגב, אני עצמי חולת סרטן שד. סיימתי טיפולים לפני 3-4 חודשים. כימו והקרנות. יש לי כאבים באגן. האם ייתכנו גרורות בשלב כה מוקדם? הגידול היה מקומי ללא פיזור לבלוטות.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא רצים לעוד ניתוח
ד''ר דני רוזין05/07/2009כשיש הופעה מהירה של גרורה נוספת- ההנחה היא שיש עוד, ובד"כ עוקבים לראות אם יש אכן התפתחות. במקביל לרוב מחדשים טיפול כימי- אך לא תמיד, זה תלוי גם בטיפולים שכבר ניתנו בעבר, ואם יש או אין סימפטומים. לגבי החלמה- ככל שהמחלה המטסטטית אגרסיבית יותר הסיכוי נמוך יותר- אך קשה לתת הערכה חד משמעית- ובטח לא לגבי משך הזמן הצפוי.
גרורות מהשד יכולות להופיע גם ללא פיזור מקומי בלוטי- אך זה נדיר יותר. יש הרבה סיבות אחרות לכאבי עצמות- כולל הטיפולים. כמובן שאפשר לברר על ידי הדמיה, כגון מיפוי עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר רוזין
לי...05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפוטדנסי בזנב בלבלבגליה06/06/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים אובחנתי עם סרטן שד גרורתי.
בסי.טי. בטן נראה ממצא היפודנסי בגודל 2.5 ס"מ בזנב הלבלב.
בבדיקת פט הודגמה קליטה של הגידול בשד אבל לא היתה קליטה
של החומר המוזרק בממצא של זנב בלבלב.
לכן הוחלט שלא לבצע ביופסיה.
האם תוכל לומר לי מה יכול להיות הממצא ומה המשמעות של העובדה שלא נקלט חומר
מוזרק באזור הזה?
אני בת 44
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי מספיק נתונים להגיע לאבחנה-
ד''ר דני רוזין06/06/2009ממצא היפודנסי יכול להיות למשל ציסטה, ואם היא פשוטה יכולה להיות שפירה וחסרת משמעות, ודורשת מעקב בלבד. הדרכים להשלים בירור כוללות אולטרהסאונד, אולטרהסאונד אנדוסקופי, לעתים MRI. העובדה שכבר נעשה PET שהוא תקין מרגיעה- אם כי לא שוללת לחלוטין תהליך גידולי או טרום-גידולי.
בנוכחות מחלת שד גרורתית ההחלטות קצת משתנות: אם הממצא הוא חלק ממחלה גרורתית אז ממילא אין טעם לגעת בו, אלא להמשיך טיפול. אם מדובר בגידול מסוג אחר, וקיימת מחלת שד גרורתית משמעותית- אז אין הרבה טעם לטפל בלבלב כעת. ואם מדובר במשהו שפיר אז ודאי שאין צורך בהתערבות. מכאן שאיך שלא מסתכלים על זה, גם אם אין אבחנה מדוייקת, הנטייה היא לא להתערב אלא לעקוב.
בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות ליעוץ, עם כל החומר הרלבנטי, לכירורג שמתמחה בגידולי לבלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס בשדמיכל04/06/2009
אני בת 34 יצא לי בשד גוש שלאט לאט היתפתח לגוש אדום גדול והמקום חם מאוד והיום זה גדל יותר רציתי לדעת אם זה מסוכן כי אמא שלי הייתה חולה בסרטן והאם יכול להיות שיש גם לי מה אני צריכה לעשות והאם הטיפול הוא קשה תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את צריכה להיבדק, את כותבת אבצס
ד''ר דני רוזין05/06/2009בכותרת ובאמת זה יכול להיות אבצס שאולי דורש אנטיביוטיקה או ניקוז, אבל בלי לבדוק אי אפשר לומר מה מהותו של הגוש. לא ברור לי לאורך כמה זמן זה התפתח, הסיכוי לסרטן לפי התאור נמוך מאד- אבל עדיין חובה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה/שומן>>>דביר04/06/2009
גבר בן 50+ חש בצמוד לפס המפשעה הממש תחתון,בקצה: גוש בגודל כ-זית גדול, שניתן ממש לאחוז בו/להרגיש בו.
איזה רופא צריך להסיר את החשד לסרטן וכו,
איך בודקים זאת בדרך כלל? מה השלבים בבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אתה כותב בכותרת את האבחנה הסבירה
ד''ר דני רוזין05/06/2009יותר, אבל קשה להתחייב בלי לבדוק- כירורג, או רופא עור, או רופא משפחה- סביר להניח שכל אחד מהם יוכל להתרשם ממהות הגוש, שעל פניו נשמע משהו בנאלי עורי כמו ציסטה של בלוטת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזין היקר בוקר טוביפעת03/06/2009
דודה שלי פוטרה מעבודתה לפני כשנתיים, מאז חלה התדרדרות במצבה הנפשי, היא הפכה לאישה כעוסה ומרירה שקשה לה מאוד להתמודד עם המצב החדש. אחת הדרכים שלה בהתמודדות הזו היתה להפסיק לאכול....
כאשר כולנו, בני משפחתה, הבנו שמתפתחת כאן בעיה רצינית, התרענו על כך בפניה. היא בשלה, המשיכה לא לאכול ואז התחילו הבעיות במעיים. היא התלוננה על כאבי בטן וכאשר נשלחה לבדיקות סירבה ללכת, פחדה שמתפתח בגופה סרטן... בינתיים בנוסף לכך התפתחה בגופה גם סכרת.
לבסוף, כאשר הלכה לבדיקות שנשלחה אליהן בדחיפות, כבר היה מאוחר מדי... המעיים שלה נסתמו והיא הובהלה לניתוח בבי"ח נהריה אצל ד"ר ביקל.
מאז מצבה רק מחריף, היא כבר קרוב ל-3 חודשים מאושפזת בכירורגיה ובאורולוגיה לחלופין, היתה בטיפול נמרץ כבר פעמיים.
עד לפני כשבוע גופה לא קלט את הויטמינים והמינרלים שהיא קיבלה באינפוזיה, גם לא את החלבונים. נראה שיש שינוי לטובה בקטע הזה, גופה גם כבר לא נפוח כמו שהיה. נראה כי התקופה הרעה מאחוריה...
כיום היא מטופלת בכדורים נוגדי דיכאון, מחוברת לזונדה שמוציאה את הפסולת מגופה ולשקיות הסטומה כמובן. היא עוברת טיפולי פיזיותרפיה ומבינה שגרמה לעצמה לנזק גדול, היא רק בת 60. היא מחכה מאוד לרגע שבו יוציאו את הזונדה והיא תוכל לחזור שוב לאכול, להתחזק ולצאת הביתה.
הייתי רוצה מאוד לדעת מה עוד ניתן לעשות בשבילה כדי שתוכל לחזור לחיים רגילים אפילו עם השקית שאליה תהיה מחוברת. האם היא תצא מזה? הרופאים לא מוכנים לנתק את הזונדה בטענה שחלל בטנה מתמלא שוב בזיהום. על מה בדיוק הם מדברים?
דרך אגב, אין לה סרטן, נלקחו תאים לביופסיה והתקבלה תשובה שלילית. לאחר שיחה עם מנהל יחידת טיפול נמרץ הבנו שבעצם כל הסבל הזה נגרם מההרעבה שהיתה במשך חצי שנה.
אשמח לתשובה ממך בהקדם,
יפעת מכרמיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצת קשה לענות בלי לדעת
ד''ר דני רוזין05/06/2009את כל פרטי המהלך ואת הנתונים מהגיליון הרפואי, אני מבין שהיתה לה חסימת מעי שהצריכה ניתוח וקולוסטומיה, אבל אני לא רואה את הקשר להרעבה עצמית- יותר סביר שמשהו מנע ממנה לאכול כמו שצריך, כמו למשל מחלה סעיפית של המעי שגורמת גם לכאבים וגם עלולה להוביל לחסימה.
מהאישפוז בטיפול נמרץ אני מבין שהיה אישהו סיבוך אחרי הניתוח, ההחלמה ממצבים כאלה עלולה להיות ממושכת ולארוך מספר חודשים עד שהגוף שהיה במצב של פירוק מתחיל לעבור למצב של בניית חלבונים. אפשר כמובן לחיות עם סטומה חיים מלאים, ןיש גם בד"כ אפשרות לסגור אותה בהמשך- אחרי שהגוף מבריא. איני רואה סיבה שלא תבריא, ביחוד אם לא מדובר על סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רוזין, מבקשת לשאול שאלה נוספת.
יפעת08/06/2009תודה רבה לך על התגובה הסובלנית והמבהירה. עד היום חוץ ממך רק במחלקת טיפול נמרץ הבנו מהו מצבה...
ביום שישי האחרון הועברה דודתי שוב למחלקת טיפול נמרץ, הפעם בגלל דלקת ריאות עקב כך שהיא שוכבת במיטה ואל מורשית כל כך לזוז...
מסתבר כעת שיש חסימה נוספת במעי ושגופה פולט את החלבונים שמוחדרים באמצעות האינפוזיה, כבר אחרי יומיים. כתוצאה מכך כולה נפוחה שוב ומוגדרת כחולה קריטית סטטית.
האם יש עוד משהו שניתן לעשות? האם יש אפשרות לערב אותך בטיפולה או להעבירה לטיפולך? כולנו גרים בכרמיאל ויש קושי רב בהעברתה לבי"ח שיבא אך אנו מוכנים לעשות הכל כדי להציל את חייה. הרופאים פה בנהריה אומרים שכבר אין מה לעשות והרימו ידיים.
אשמח אם תענה לי בהקדם, נראה שכל יום הוא קריטי במצבה הנוכחי.
ושוב תודה, יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנו רואים לעתים מצבים בהם
ד''ר דני רוזין09/06/2009הגוף אינו מתאושש, עקב רצף של סיבוכים, בד"כ זיהומיים. נראה שעיקר הטיפול בה הוא במסגרת טיפול נמרץ ולא כירורגיה- ואם יש מקום ליעוץ נוסף אולי עדיף דוקא שיהיה של רופא טיפול נמרץ.
אין לי כמובן שום התנגדות לעבור על החומר הרפואי- עדיף ליצור קשר לא דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח באמת מאוד לכך
יפעת09/06/2009
כיצד ניתן לעשות זאת?
האם להתקשר למרפאה שלך ולתאם זאת מולם?
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר דרך המזכירה שלי
ד''ר דני רוזין09/06/20095302247
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cortifoam - קצף להחדרה לפי הטבעתדניאל01/06/2009
שלום, אני משתמש בתרופה זו כבר 4 ימים, לטיפול בפיסורה/פצע כלשהו באזור פי הטבעת. כמו כן יש לי מחלת קרוהן ויתכן שהפצע נובע ממנה.
אציין שבדרך כלל אינני חווה במסגרת מחלת קרוהן צואה דמית לעיתים קרובות, אלא רק אחת למספר חודשים.
ואולם, במהלך כל 4 הימים האחרונים בהם אני משתמש בתרופת הקצף הנ"ל הנני חווה צואה דמית מאוד כל הזמן.
האם תופעת לוואי זו דורשת לגשת חזרה לרופא כירורג או שאפשר להתעלם ולהמשיך את הטיפול עד שאסיים את 10 ימי הטיפול כפי שביקש הרופא?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיסורה נוטה לדמם, הייתי ממליץ
ד''ר דני רוזין02/06/2009להמשיך הטיפול עוד מספר ימים ולחכות להטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת אנדוסקופיתשירלי28/05/2009
בני עבר בדיקה זו בשל צרבות חוזרות בתקופה האחרונה ובעת הבדיקה התגלה דלקת והרבה חומציות בקיבה ואפילו כויוות והצבע של התאים השתנה קצת בשל סיבה זו לקחו לו גם בדיקת ביופסיה
האם הצבע של התאים השתנה בגלל הצריבה ולא היתה סיבה מספיק כדי לקחת את הביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור לי מה הכוונה בשינוי צבע
ד''ר דני רוזין28/05/2009התאים. אילו תאים? ומה הכוונה בכוויות? אני מניח שלא הבנת במדוייק את המונחים הרפואיים שנעשה בהם שימוש, אולי יעזור לצטט במדוייק את תשובת האנדוסקופיה.
בכל מקרה הסיבה לביופסיה היא ניסיון לברר במדוייק מה הבעיה, האם יש דלקת ואולי אם היא קשורה לחיידק בקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בתוספתן!שרון28/05/2009
שלום רב !
רציתי לדעת איך מזהיים דלקת בתוספתן?
תוך כמה זמן מתהליך הההתלקחות ,מתרחשת התנקבות של התוספתן?
תודה מראש
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האבחנה מבוססת על מספר מרכיבים-
ד''ר דני רוזין28/05/2009סיפור המעשה (כאבי בטן ימנית תחתונה, בחילות או הקאות, חום, חוסר תאבון), בדיקה גופנית (רגישות בטנית בבטן ימנית תחתונה, סימני גרוי דלקתי בבטן), בדיקות דם (כדוריות לבנות מוגברות) ובדיקות עזר (אולטרהסאונד, CT). לא צריך את כל המרכיבים- אלא שילוב שמביא לאבחנה ברמת חשד מספיק גבוהה.
המהלך הטבעי אינו זהה בכל המקרים, לעתים יש התנקבות תך מספר שעות ולעתים אין בכלל גם במחלה הנמשכת מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת תוספתןאורלי וייצמן24/05/2009
בתאריך 11.05 אישי היקר עבר ניתוח כריתת תוספתן.הניתוח נעשה בעזרת לפרסקופ.במהלך הניתוח גילו כי האזור מודלק מאוד והתפשט לחלל הבטן ובנוסף,התוספתן מאחוריי המעיים, ולכן החליטו לפתוח את הבטן כבשיטה הישנה ולנקות את הדלקת שנוצרה. כעבור 10 ימים חזר לבית החולים להוצאת התפרים וביקורת.לדברי הרופא יש לבצע ניקוז מוגלה שהצטברה ועל כן הפעיל לחץ פיזי על הניתוח לצורך הוצאת המוגלה והשאיר מספר תפרים בצידי הפתח. אנו פועלים על פי הוראות הרופא: שטיפת האזור מספר פעמים ביום וחבישה בפד גזה. מאז כ-5 ימים מופרש מפתח הניתוח נוזל לא ברור, חלקו דימום מעט וחלקו מוגלה.
האם הדבר אופייני לסוג זה של ניתוח?כיצד עלינו לפעול?
נודה על תגובתך,אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום בפצע ניתוח לאחר כריתת תוספתן
ד''ר דני רוזין24/05/2009דלקתי הוא סיבוך יחסית שכיח, והטיפול בו הוא אכן ניקוז המוגלה ושטיפות. המשך ההפרשה הוא צפוי, וכל עוד ההפרשה יוצאת החוצה אז זה בסדר, צריך לוודא שלא מצטברת מוגלה שוב בחלל פנימי. אם אין לו חום או כאבים חריגים אז נראה שהתהליך בשליטה- ופשוט דורש המשך טיפול מקומי וסבלנות. אם זה לא נראה לכם תקין- הכי טוב להגיע לביקורת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות במשפעהנטע20/05/2009
שלום, אני בת 28 עוסקת בפעילות ספורטיבית. לאחרונה נבדקתי בחשד לבקע מפשעתי. אולם באולטרסאונד לא הודגם בקע ונמצאו הממצאים הבאים:
הודגם תהליך סולידי במימדים 2.4*0.7 עם מרכז אקוגני והסתיידויות מוקדיות גסות במחצית מדיאלית תחתונה של התהליך.
מה זה אומר?
תודה
לא יודע...
ד''ר דני רוזין20/05/2009בלי לבדוק קשה לומר, האם בכלל יש שם ממצא שניתן למישוש? מה בדיוק המקום שלו באזור המפשעה? מהן בדיוק התופעות מהן את סובלת?
זה למשל יכול להיות שטף דם עקב קרע בשריר, אבל זה סתם ניחוש, חייבים לדעת את התמונה במלואה עם כל הפרטים, וגם אז לעתים יש ממצאים במפשעה שקשים לאיבחון, ואנו ממליצים על מעקב לראות התפתחות (או נסיגה) לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורטיLeonardan17/05/2009
שלום רב,
לא בהכרח קשור לנושא הפורום, אך סביר להניח שיש כאן יודעי דבר,
אשמח לקבל תשובות (גם חלקיות) לגבי השאלות התאורטיות הבאות :
1. פרט לסיבות הבאות, אילו סיבות מבניות נוספות קיימות העשוייות לגרום לצרבת ?
הרנייה / בקע כלשהו באיזור הבטן
החלשות סוגר הוושט התחתון החוסם את המעבר בין הקיבה לוושט
( וגם הריון, אלכוהול, עישון, עודף משקל, תרופות, אכילה מרובה, תיבול, שמן, שכיבה וכו',
אבל אלו לא בעיות מבניות)
2. פרט לשיטות האבחנה הבאות, אילו שיטות נוספות קיימות ע"מ לאבחון את הגורם לצרבת ?
גסטרוסקופיה (בעיקר לבדיקת שינוי רירית ובחינת האיזור, ופחות לאבחון הגורם)
בדיקת עוצמת סוגר הוושט התחתון והלחץ שהוא מפעיל
צילום רנטגן עם שתיית בריום (המדגים את המעבר מהוושט לקיבה, תפקוד הסוגר התחתון ומבנה האיזור)
בדיקה איזוטופית (בליעת חומר איזוטופי ומעקב אחר המזון בקיבה, חזרתו לוושט או מעברו לתריסריון)
ניטור חומציות הקיבה (החדרת צינורית דרך האף לוושט ומדידה רציפה למשך 24 שעות)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי 1-
ד''ר דני רוזין18/05/2009גם הפרעה בהתרוקנות הקיבה (חסימתית או תפקודית) יכולה לגרום לצרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דבריז"בר16/05/2009
שלום,
מה משמעות של ממצא "דבריז" ב-US כיס מרה? איך נכתב המונח באנגלית?
תודה מראש,
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטח הכוונה ל- debris
ד''ר דני רוזין16/05/2009ז"א משקעים, פירורים, "חול". בד"כ מדובר במשקעי כולסטרול שיכולים להתפתח לאבנים (אבל לא תמיד), ולפעמים הפירורים גורמים בעיות בעצם- כמו למעשה אבנים זעירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שדמירית14/05/2009
שלום,
אני בת 35 ביצעתי אולטרסאונד בשד בעקבות הפנייה של כירורג שלאחר שביצע בדיקה ידנית והרגיש גוש נמוש בשד שמאל.
תוצאות הבדיקה הן תקינות בצד שמאל - בדיקה תקינה
בצד ימין נמצאה דוקטאקטזיה מאחרוי הפטמה אך מלבד זו הבדיקה תקינה.
ברצוני לדעת האם בדיקה זו היא מספיק אמינה?
מכיון שאומנם באולטרסאונד לא ראו דבר אך על פי בדיקה ידנית שלי או של הרופא מורגש גוש.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה אמנם אמינה, אך לעתים אינה
ד''ר דני רוזין14/05/2009מספיקה. גוש נמוש יכול להיות פשוט רקמת שד צפופה- אך תקינה, ולכן ב-US לא יראו כלום כי הרקמה היא בריאה. עדיין- זה תלוי במידת החשד של הכירורג הבודק, ואם מקדם החשד גבוה ניתן להשלים ממוגרפיה- למרות הגיל הצעיר, ולעתים כשיש גורמי סיכון כמו סיפור משפחתי חזק אפילו MRI. מי שצריך להחליט זה הכירורג- רצוי לפנות לכירורג שד מנוסה שעוסק בתחום בקביעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)