פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• פוליפ בכיס מרה
    דליה
    13/10/2009

שלום לך ד"ר
    רציתי להיוועץ איתך בעניין פוליפ שגילו אצלי בכיס מרה.הפוליפ התגלה לפני מספר שנים בגודל מ"מ,
    לפני חודש נבדקתי ע"י אולטראסאונד ונמצא כי הפוליפ גדל בגודל 9 מ"מ.
    המליצו לי על כריתת הכיס מרה.
    שאלתי היא, האם ניתוח זה הכרחי? אילו השלכות יש לאחר מכן? (האם יש תופעה של בטן נפוחה בזמן אכילה וכיו"ב).

מהם היתרונות והחסרונות של כריתת פוליפ? וכיצד הוא משפיע למי שיש קוליטיס (דלקת במעי).
    היעדר כאבי בטן תחתונה.

אשמח על התייחסותך,הנני אובדת עצות (לפני כשנה הוצאתי את הרחם ואיני יכולה להשלים עם כריתת כיס מרה גם כן)
    בברכה
    דליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ בכיס מרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• די מומלץ לנתח.

ד''ר דני רוזין
    13/10/2009

מעל 1 ס"מ ההמלצה לנתח די גורפת, עקב הסיכון לשינויים לכיוון ממאירות מעל גודל זה, ואת כבר די קרובה, ביחוד שהייתה דינמיקה של צמיחה תוך כדי מעקב.
    לרוב יש חזרה די מהירה לתיפקוד רגיל לגמרי של מערכת העיכול, הניתוח הוא בלפרוסקופיה ואינו נחשב קשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה בכבד
    חוה
    12/10/2009

לחולה gbm עשו אולטרסאונד כבד וגילו מוקד סמיך עגלגל בכליה בקוטר 10 ממ כל יתר האברים בסדר.
    האם זה מסוכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליפומה בכבד

הוספת תגובה

• לא מבין את הכותרת- אולי אפשר לצטט

ד''ר דני רוזין
    12/10/2009

במדוייק את התשובה?
    כבד או כליה? ומאיפה האבחנה של ליפומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד כבד לחולה gbm

חוה
    14/10/2009

מה שכתוב בדיוק זה כך:
    הכבד במשרעת 13 ס"מ- לא מוגדל
    דרכי המרה אינם מורחבים
    כיס המרה מכווץ חלקית- לא היה צום
    המערכת הפורטלית תקינה
    הלבלב תקין הטחול תקין
    שתי הכליות במיקום תקין
    מוקד סמיך עגלגל בקוטר של 10 ס"מ נסרק בכליה ימנית- ליפומה?
    הכליה השמאלית תקינה
    כיס השתן סדיר ומרוקם היטב
    ערמונית אינה גדולה
    לברור מלא של כיס המרה יש צורך בבדיקה בצום מלא

,לחולה ערכים נמוכים של סודיום bl', של לימפוציטים ןשל אלבומין. ערכים גבוהים של platelet' , ו- rdw
    לחולה יש ערכים גבוהים מאוד של ggt' apbl' ast' alt

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה זה גוש שומני, זה תהליך שפיר

ד''ר דני רוזין
    14/10/2009

ולא דורש התערבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש שומן בכתף...
    דודו
    11/10/2009

שלום יש לי ביד ימין גוש שומן על הכתף ...אני בן 19 ואני זוכר שיש לי את השומן הזה מגיל 10 בערך ולא עשיתי כלום כי חשבתי שזה שריר כי זה לא ממש על הכתף זה בצד כזה ...

אמא שלי ראתה את זה ואמרה שזה מסוכן ושגם לה היה את זה והיא הראתה לי את זה ויש לה בכתף צלקת ענקית ...

השאלות שלי מה זה הגוש שומן הזה ? זה מסוכן ? אני חייב להוריד אותו כי זה יכול מסוכן אם לא? ואם אני חייב להוריד אותו אני לא רוצה שתיהיה לי צלקת כול כך גדולה ומכוערת על הכתף ...יש דרכים שזה לא יהיה כזה מכוער ...להכניס מזרק ולשאוב את זה או משהו ...

תודה מראש על התשובות...

לקביעת תור
    סגירה
    גוש שומן בכתף...

הוספת תגובה

• אם זה אכן גוש שומני,

ד''ר דני רוזין
    11/10/2009

והוא אינו משתנה, אין בו סכנה ולא חייבים להוציאו. אם זה גדל, או מפריע (קוסמטית או פיזית), ניתן להסיר- אפשר לעשות זאת בחתך שיהיה קוסמטי, ואפשר עקרונית גם בשאיבה אם אכן בטוחים שזה רק שומני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא בארט
    סוף על הקטינו
    07/10/2009

לאחר התייעצות עם הרופא המטפל ועם רופא פרטי לחוות דעת נוספת,
    עדיין נותרו מספר שאלות (שעבור חלקן אפילו קיבלתי תשובות סותרות),
    לפני שאגש לייעוץ פרטי נוסף (שובר שיוויון :-)), אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא.

לאחר צרבת תכופה שנמשכה כשנה, אובחן בארט ללא דיספלזיה (הביוספיה נלקחת מהוושט),
    בן 30, בריא, לא מעשן ומשקל תקין.
    מזה מספר חודשים אני נוטל 2 כדורי אומפרדקס ביום, ואין זכר לצרבת כלל וכלל.

1. להלן האבחנה המלאה, למיטב הבנתי האבחנה מנוסחת בזהירות ולא חד משמעיות (may be),
    האם זה הניסוח הסטנדרטי, ולמרות הזהירות, אכן יש בארט, או שהאבחנה לא חד משמעית ?
    (או במילים אחרות, האם יש מצבים שבהם כתוב שיש בארט, ולא may be consistent... ?)

mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

2. האבחנה כללה גם בקע סרעפתי בגודל 3 מ"מ, אני חושש ממצב שבו בשל הבקע,
    ימשיך להגרם נזק לוושט, למרות שאין לי צרבת.
    האם זה נכון שחוסמי PPI לא חוסמים מרה, שעלולה לעלות ולהמשיך להזיק לוושט ?
    האם יש נוזלים נוספים, פרט למרה, שעלולים לעלות ולהזיק, למרות שלא אחוש בכך ?

3. לאור הנתונים הנ"ל, מה דעתכם לגבי ביצוע ניתוח לתיקון הבקע ו/או הסרת שכבת הרירית ?

4. האם בארט ללא דיספלזיה הפיך עם השנים ?

5. אחד הרופאים המליץ על בדיקת מנומטריה ו PH מטריה כדי להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקיף
    השני אמר שאין צורך, אבל לא ממש הבנתי מה המטרה, מישהו יכול להסביר ולומר דעתו ?

6. הבנתי שבאיכילוב יש רופא שמבצע גסטרוסקופיה עם צביעה מיוחדת של הוושט,
    שיכול לזהות שינויים ממאירים בתוך הרירית של הבארט, מישהו מכיר את הטיפול ? רלוונטי בשלב זה ? מומלץ ?

תודה רבה וחג שמח !

אגב, במידת האפשר, אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה ובכיר בתחום, לייעוץ אישי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא בארט

הוספת תגובה

• סוף על הקטי קטו

ד''ר דני רוזין
    07/10/2009

1.יש קצת רירית קיבה, ואם זה בושט- זה מתאים לבארט, אבל הפתולוג לא יכול להיות משוכנע מאיפה בדיוק נלקחה הדגימה- ולכן הזהירות באבחנה.
    2. הבקע אינו הבעיה, אלא מידת הרפלוקס- שיכול גם להימשך. יכול להיות רפלוקס בלי בקע, ובקע בלי רפלוקס. עיק הנזק, והסימפטומים, נגרמים מהחומצה- ולכן הטיפול כה יעיל. לעתים ברפלוקס קשה גם מרה עולה- אבל אז לרוב יש סימפטומים (רפלוקס אלקלי). בכל מקרה ניתן להעריך נזק לושט, אם יש, במעקב ובדיקות חוזרות (נגיד עוד חצי שנה)- אין טעם להיות בחרדה, ולבצע ניתוח מונע שאולי כלל אינו נחוץ.
    3. דעתי שלילית בשלב זה. לא רואה אינדיקציה לתיקון הבקע כשיש שליטה תרופתית כה יעילה ופתולוגיה כל כך לא מרשימה. בודאי שלא אבלציה של הרירית.
    4. שאלת מיליון דולר. הדיעות סותרות. תודיע לנו עוד שנה אם זה נסוג.
    5. לא רואה צורך, זה מעריך את חומרת הרפלוקס ותיפקוד הושט, אבל משמש בעיקר להערכה לקראת ניתוח, לא רואה סיבה להיגרר לבדיקות מיותרות כעת. שים לב שיתכן ושאלותיך המרובות דוחפות את הרופאים להציע מענה בצורת בדיקות נוספות או התערבויות לא נחוצות. טוב להתעניין ולדעת, אבל צריך לשמור על פרופורציות.
    6. לא מכיר לעומק, יודע על משהו כזה אבל אם חשוב לך תברר שם. כפי שאמרתי לעיל- הייתי עושה קצת פסק זמן בבדיקות כעת.
    אין לי המלצה ספציפית וזה גם לא המקום המתאים.
    חג שמח.
    אליק בליק בום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! כל הכבוד על חוש ההומור :)

סוף על הקטינו
    11/10/2009

תודה רבה! כל הכבוד על חוש ההומור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש צורך בבדיקת גסטרוסקופיה?
    anyone
    06/10/2009

שלום רב,
    אני בת 59, בשנת 2003 עברתי ניתוח קיצור קיבה ע"י טבעת, לאחרונה עליתי במשקל למרות שכל מה שאני אוכלת אני מקיאה, ביקרתי אצל הרופא שעשה לי את הניתוח והוא שלח אותי לרנטגן דרכי עיכול עליונות - שיקוף ושט קיבה תרסריון + בדיקת רופא גאסטרו בכדי לשלול חדירת או החלקה של הטבעת, רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי גם לבדיקת גסטרוסקופיה.
    צילום הרנטגן נמצא תקין הטבעת אמרו שהיא במקום והמעבר תקין, האם בכל זאת יש צורך לעשות את בדיקת הגסטרוסקופיה בדיקה שבשמחה הייתי מוותרת עליה.
    לתשובתך בהקדם אודה.
    חג שמח.

הוספת תגובה

• על פניו נשמע שהצילום תקין,

ד''ר דני רוזין
    06/10/2009

אם כי בלי לראות אותו בעיניים קשה להתחייב, אבל אם הבעיה קיימת והצילום לא מסביר אותה נשמע לי הגיוני להמשיך לבדיקות נוספות כדי להגיע לאבחנה. הגסטרוסקופיה אינה בדיקה כל כך קשה, ונשמע שאת סובלת מהבעיה יותר ממה שתסבלי מהבדיקה.
    הטבעת מנופחת כעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתך...

anyone
    06/10/2009

הטבעת במצב רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ברגיל הכוונה ללא מנופחת בכלל-

ד''ר דני רוזין
    06/10/2009

אז כדאי להשלים את הגסטרוסקופיה ואח"כ להתייעץ עם הרופא שניתח. אם יש עדיין נוזל- ניתן לשאוב קצת (לפתוח את הטבעת) ולראות אם זה עוזר להקאות, ורק אח"כ לחשוב על הפיתרון לעלייה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בלפרוסקופיה
    ליטל
    05/10/2009

לפני כ12 יום עברתי ניתוח שרוול בלפרוסקופיה. חתך אחד שהוא הגדול ביותר שיש לי (מתוך 5) התחיל לדמם כשבוע כמעט לאחר הניתוח. הדם נראה כהה מאוד. סביב בחתך הזה ישנה המטומה גדולה יחסית. שעדיין לא עברה לגמרי (רואים חלקים סגולים כהים וכחולים כהים)
    האם יתכן שדימום זה, שנמשך עד היום הוא מההמטומה שפשוט מצאה דרך ניקוז החוצה? מה עושים כדי שהחתך יסגר?

בנתיים לא הורידו לי את הסיכות לאחר הניתוח בחתך זה בגלל הבעיה הנ"ל. האם להשאיר עוד את הסיכות? או שאולי זה כבר יעשה נזק...

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בלפרוסקופיה

הוספת תגובה

• זה אכן נשמע כמו המטומה שמתנקזת ולא

ד''ר דני רוזין
    05/10/2009

כדימום פעיל ומתמשך. לא יקרה נזק אם הסיכות ישארו עוד מס' ימים, אם כי לדעתי אין לזה טעם אחרי כמעט שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לתת לדם לצאת?

ליטל
    05/10/2009

כי אני עם תחבושת שדי מונעת ממנו.
    או מה כדאי לי לעשות כדי לעזור לזה להסגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתאמץ...

ד''ר דני רוזין
    05/10/2009

מה שלא תעשי, ההמטומה תספג ו/או תתנקז, אין טעם לדאוג יותר מדי. חבישה פשוטה לספיגה (שהבגדים לא יתלכלכו) מספיקה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לצלעות בצד שמאל
    אורן24
    02/10/2009

שלום רב,
    אני בן 24 בריא.

כבר יותר מ 3 חודשים שאני סובל מכאבים חולפים וחוזרים באזור שמתחת ובצלעות התחתונות (מתחת לצלע 10 בערך)

הייתי אצל רופא גסטרו שעשה לי הרבה בדיקות דם שיצאו תקינות, צילום וושט+קיבה+תריסריון+מעי דק שיצא הכל תקין.
    ביצעתי אולטראגסאונד על הבטן כולה שיצא תקין.
    הדבר היחידי שמצאו לי זה החיידק הליקובקטר פילורי שטופלתי בטיפול המשולש (3 סוגי תרופות)
    אך הכאב נשאר.

הייתי אצל כירורג שבדק וראה שהכל בסדר בצלעות.
    הפנתי את תשומת ליבו למעין הרגשה כאילו איזה משהו זז מתחת לצלע כשאני נוגע (כאילו איזה גיד קופץ) שם או משתעל לפעמים, בדיוק באותו אזור שכואב.

בצילומים של בית החזה שעשיתי בתקופה זו שאני סובל מכאבים אני וראה מעיין גוש כזה.
    וזה מטריד אותי מה שאני רואה בצילום בית החזה שעשיתי, ושבקשתי מהכירורג לראות את הצילום עצמו ולא את התוצאות הוא אמר שאין בזה תועלת.
    רופא המשפחה ראה צילום אחד של בית החזה ואמר שזו כנראה בועת אויר במעים .
    אבל לא נראה לי סביר שיהיה גוש זהה בשני צילומים של החזה בדיוק באותו אזור
    שההפרש בין הצילומים הוא כמעט 3 חודשים

לכן איני יודע מה לעשות !!
    אז החלטתי להפנות את השאלה אליך ואולי אתה תוכל לדעת במה מדובר.

צירפתי קובץ שרואים בו את שני צילומי החזה כל אחד בתאריך שלו

תודה רבה על התיחסותך !!!

הוספת תגובה

• אולי פה יראו ביותר גדול

אורן24
    02/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילומים נראים תקינים, לא ברור לי

ד''ר דני רוזין
    02/10/2009

לאיזה גוש אתה מתייחס, אין סיבה שבועת האויר בקיבה תהיה במקומות שונים בצילומים שונים- היא תמיד באותו איזור, אבל אני בכלל לא בטוח למה אתה מתכוון. אין שום דבר חריג במה שאני רואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית אני מודה לך נורא על התיחסותך

אורן24
    02/10/2009

התכוונתי שהגוש הזה שנראה בשני הצילומים הוא נמצא באותו מקום בדיוק !

הנה צרפתי שוב את אותן תמונות עם סימון למה אני מתכוון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי תשובת הרופא הנחתי שאתה

ד''ר דני רוזין
    02/10/2009

מתייחס לזה. זה אינו גוש- אלא בועת הקיבה, ואין סיבה שהמיקום ישתנה, הקיבה אינה איבר חופשי בבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אורן24
    02/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש על הטחול -אבחנת US
    ליאת
    29/09/2009

הפנו אותי דחוף לסי.טי. של הטחול. בסי.טי. נכתב:"הטחול בגודל קין,במחצית הקדמית מודגם תהליך אזודנסי עם הטחול בגודל 5 ס"מ.לאחר הזרקת חומר ניגודי הגוש היפודנסי יחסית ליתר הטחול עם מבנה בלתי אחיד ומוקדים עוד יותר היפודנסי במרכזו.בסריקה מאוחרת הגוש הופך איזודנסי עם הטחול שוב". הופניתי למיפוי. במיפוי : "ממצאי הבדיקה מדגימים אזור תת קליטה גדול בטחול שלא מתאים להמגיומה.הממצא איננו ספציפי, אבחנה מבדלת רחבה כמתואר. הופניתי לביופסיה והתוצאות:
    three cores of fibroinflammatory tissue with small blood vessels and focal hemosiderin deposits.some of the blood cells contain fibrous thrombi .
    in addition a few sinusoidal blood vessels with hobnail endothelial cells and containing macrophages with erythrophago-cytosis are present.
    immunohistochemical stains for cd68,cd3,cd20,cd138 and highlight numerous histiocytes admixed with reactive t-and b lymphocytes and foxal collections of plasma cells respectively.
    cd34 stains blood vessels only.alfa-sma is positive in blood vessels and stromal cells.alk is negative.
    in summary: this is a mesenchymal lesion without morphological signs of malignancy.
    the presense of the scattered sinusoidal-like blood vessels raises the possibility of littoral cell angioma,however other mesenchymal processes (inflammatory pseudotumor? organizing infect?)can not be excluded. clinical and radiological correlation is required).
    לאחר הביופסיה הרופא ממליץ להוציא את הטחול.
    אשמח לקבל מכם חוות דעת מקצועית.
    מודה לכם מראש - ואם אפשרי בהקדם - אני פשוט לא מתפקדת. תודה רבה רבה !!!
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    גוש על הטחול -אבחנת US

הוספת תגובה

• התשובה הפתולוגית אינה מרמזת על

ד''ר דני רוזין
    29/09/2009

ממאירות. אין אמנם אבחנה חד משמעית, אבל המאפיינים הם שפירים, והגוש אינו מאד גדול.
    לא ברור לי מה היתה סיבת ההפניה לסיטי? האם היו תופעות כגון כאבים? חום? זה גם יכול להשפיע על ההחלטה אם לנתח.
    סביר להניח שרק לאחר ניתוח אפשר יהיה לדעת בוודאות מה אופי הגוש- אך נראה שביופסית המחט נתנה תשובה די מהימנה לשלילת תהליך גידולי, ובמגבלת העובדה שאין בידי את כל הפרטים הקליניים נשמע סביר להמתין ולעקוב- יתכן שהגוש הזה קיים כבר זמן רב ואינו משתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מפוזרים בבית החזה
    שירה
    24/09/2009

שלום ,
    לפני כ- 5 חודשים בעקבות כאבים ברום הבטן ובצידי הבטן העליונה ימין ושמאל וכאבים בבית החזה ,בוצעו בדיקות דם שיצאו תקינות, ביצעתי אולטרסאונד בטן ונמצאו אבנים בכיס מרה , מאחר וכאבים של כיס מרה אינה מאופיינים ככאבים בבית החזה ובצד שמאל של הבטן ביצעו לי צילום חזנה שיצא תקין ,גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ולאחר מכן הוחלט לעשות לי CT בטן ו- CT חזה כדי לשלול מקור אחר לכאב , ה- CT יצא תקין למעט האבנים בכיס מרה , ביצעתי גם ימפוי עצם שיצא תקין + אולטרסאונד שדיים + ממוגרפיה + אולטרסאונד בית שחי שיצאו תקינים ולכן הוחלט לבצע לי ניתוח והוציאו את כיס המרה לפני 3 וחצי חודשים , גם אחרי הניתוח ועד היום אני סובלת מכאבים מפוזרים בבית החזה ובשד המקרינים לי לגב לידיים ולבית השחי וישנם כאבים בצוואר גם כן, והכאב בבטן ימין עליונה ובבטן שמאל עליונה עד היום מופיעים מידי פעם ,לאף אחד לא מובן ממה אני סובלת ואותי יותר מתסכל שאני ממשיכה לסבול ולא מובן ממה ?
    מה עוד עליי לעשות ? איזה עוד בדיקות עליי לעבור ? ועל איזה כיוון עליי ללכת ? והאם עליי לבקש לבצע MRI חזה + MRI בית החזה ??
    אודה לעזרה !
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מפוזרים בבית החזה

הוספת תגובה

• MRI אינה בדיקת קסם כפי שרבים

ד''ר דני רוזין
    25/09/2009

חושבים.
    עברת די והותר בדיקות הדמיה, ולא נשמע שהכאבים שלך ממקור פיזי מוגדר. ישנן תיסמונות של כאבים שבהן הטיפול מכוון לכאב עצמו- ניתן להגיע לטיפול במרפאת כאב, ואפשר גם לשקול רפואה אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים דרגה 1-2
    אבי
    22/09/2009

הופנתי לפרוטולוג ע"י רופאת גסטרו מכיוון שלפני כחודש לערך, סבלתי מכאבים חזקים ודימום.
    היא ביצעה לי סיגמוידוסקופיה שבה אובחן כי הרירית תקינה. היא ציינה כי יש טחורים גדושים וייתכן פיסורה.

אמש נבדקתי אצל פרוטולוג שבבדיקת פר אנסקופיה ישנם טחורים דרגה 1-2 ללא פיסורה וללא סימני דם, אם אמשיך לדמם מומלץ לדעתו קולונוסקופיה ולשקול קשירות.

שאלתי - מה זה אומר בדיוק טחורים דרגה 1-2, האם יתכן ובעיה זו תיפתר מאליה ואם לא כיצד ניתן לפתור זאת.

והאם הטיפול במקרה של דימום נראה סביר

בתודה מראש על הטיפול בפנייתי

אבי

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים דרגה 1-2

הוספת תגובה

• טחורים דרגה 1-2 הם יחסית קטנים,

ד''ר דני רוזין
    23/09/2009

ואינם עוברים פרולפס (זאת אומרת בליטה החוצה מפי הטבעת). הם עדיין יכולים להיות מקור לדמם, וקשירה היא טיפול מתאים. אם אין דימום לא נדרש שום טיפול, ומספיק ריכוך יציאות או כלכלה עשירת סיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    לחוצה
    21/09/2009

בהמשך להודעה הקודמת שלי... (לא מצליחה לכתוב את השאלה הנוספת בהמשך לתשובתך להודעה הקודמת שלי אך תוכל לראות אותה מטה כמה שאלות לפני זו.
    בכל מקרה, לאחר תשובתך הייתי אצל כירורג והוא אמר שלא נראה לו שיש לי משהו על פי מישוש של 2 השדיים ואמרתי לו ששד אחד מרגיש מלא ובמרקם זהה כולו ואילו השני מרגיש יותר "חלול" ובמרכזו ממש מאחורי הפטמה אני מרגישה מעין גוש שמחליק כשאני לוחצת על השד משני הצדדים, זה מחליק לי מהאצבעות כמו שמחליקה ג'ולה שיש לפעמים מתחת לעור. הוא אמר שיכול להיות לכל שד מבנה שונה אצל אותה אשה.
    בכל מקרה הפנה אותי לאולטראסאונד שדיים.
    יש לי שאלה נוספת ששכחתי לציין בביקור אצל הרופא, כשאני לוחצת על השד עם הגוש יוצא לי נוזל שקוף מהפטמה ואילו מהצד השני לא וזה משהו שהבחנתי בו רק לאחרונה מאז הבחנתי בגוש.
    האם זה יכול לתת כיוון או להעיד על משהו? האם זה טבעי שיוצא נוזל שקוף מהפטמה ואם כן, למה רק מאחת? (לא ילדתי אם זה משנה משהו)
    מתנצלת על כל השאלות ומודה מראש על התשובה אני פשוט לחוצה מאוד ויודעת שגם אחרי האולטראסאונד לא יסתיים המתח כי לא אדע את התוצאות עד שאקח את התשובה אל הרופא, מה שמעכב את המתח הזה לעוד כמה ימים.
    תודה ושנה טובה ורק בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• הפרשה פטמתית יכולה להיות מוסברת

ד''ר דני רוזין
    21/09/2009

על ידי גורמים רבים- ורובם שפירים.
    ה-US יכול לאבחן שאכן מדובר בציסטה, ואולי גם לראות מה הגורם להפרשה.
    בהחלט נכון שיכולים להיות הבדלים במבנה של איזורים שונים בשדים, וכל המצב אצלך לא נשמע מדאיג- אין ברירה אלא להמתין לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד

לחוצה
    22/09/2009

האם אוכל לדעת את תוצאות האולטראסאונד מיד אחריו או שאצטרך לחכות עד לתור לרופא כדי שיפענח את התוצאות? כלומר יאמרו לי אם הכל בסדר ומה הגוש כבר באולטראסאונד?
    תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך כלל נותנים תשובה ביד.

ד''ר דני רוזין
    23/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נתנו לי

לחוצה
    23/09/2009

גם כשהגעתי אל הפקידהעוד לפני שנכנסתי לעשות את האולטראסאונד היא אמרה לי שהתשובה תהיה מוכנה בשלישי הבא וגם הטכנאית שעשתה לי את האולטראסאונד אמרה לי שאני יכולה ללכת הביתה ושתשובה לא מקבלים במקום.
    אני לא מבינה למה, אני יודעת מנסיון של צילום ואולטראסאונד של דברים אחרים שנותנים במקום את התשובה אז למה פה לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי במקומות שזה מבוצע על ידי טכנאי

ד''ר דני רוזין
    23/09/2009

הרופא עובר על הצילומים רק מאוחר יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף המתח הזה...

לחוצה
    23/09/2009

לא בטוחה אם זו היתה טכנאית או רופאה, כתבתי טכנאית כי נדמה לי שהפקידה אמרה לי לחכות שהטכנאית תקרא לי אז אולי גם באסותא זה כך.
    מקווה לטוב.
    תודה על הסבלנות וגמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם תת עורי ממכה חיצונית
    רודי
    20/09/2009

פעמים רבות לאחר שריטה או מכה מרהיט וגם לאחר דקירת האחות בבדיקת דם, נוצר סביב המקום שטף דם תת עורי בקוטר של 5 ס"מ ויותר. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש לעשות לכך בדיקות מיוחדות לפני ניתוח רציני בבטן.

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק.

ד''ר דני רוזין
    20/09/2009

הפרעה בקרישת הדם, וביחוד הפרעה בטסיות (מספר או תיפקוד) עלולה לגרום לשטפי דם יותר מהרגיל (אכימוזות). יש גם סיבות אחרות, ולעתים בסוף לא מוצאים כל הסבר- אבל רצוי להתייעץ עם המטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי (כלוא)
    אתי
    18/09/2009

אבא שלי סובל ממחלות כבד וכליות, וכתוצאה מכך עליו לעבור ניקורים כל שבוע.
    יש לו גם בקע מפשעתי, ונוזלי הגוף מתאספים בו, וזה מתנפח וכואב.
    אמרו שיש סכנה בכך, שזה יחדור לגוף, ואז כבר לא יהיה מה לעשות. הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי (כלוא)

הוספת תגובה

• לא נראה שהבנת ממש נכון.

ד''ר דני רוזין
    18/09/2009

הסכנה אינה שזה "יחדור" לגוף, הרי מקור הנזלים הוא בגוף, הסכנה בבקע היא שמעיים יכנסו אליו ויכלאו כך שתיגרם חסימה שלהם וסכנה לנזק למעי. אז יש צורך בניתוח דחוף.
    הסיכון אינו גבוה לכליאה, אבל אם הבקע מאד מפריע צריך לשקול יחד עם הרופא המטפל האם יש מקום ואפשרות לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, הבעייה היא ש.

אתי
    18/09/2009

בגילו של אבי , לא יסתכנו בלעשות לו ניתוח.
    האם המקרה שציינת הוא מסוכן מאוד? ואם כן, אז מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש כליאה- ולא מצליחים לדחוף את

ד''ר דני רוזין
    18/09/2009

המעי פנימה, צריך לנתח- לעתים להצלת חיים. אבל הסיכוי שזה יקרה נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבסס בראש
    dandan
    17/09/2009

דוקטור שלום רב,
    לפני מספר ימים חשתי בכאב עז בצידו השמאלי של הראש, הרגשתי נפיחות כואבת והייתי בטוחה שזו עקיצה. אני בת 25.
    פניתי לקופת החולים הופניתי לכירורגית אשר ניקזה את הראש של הפצע וטענה כי זה אבסס ונתבקשתי להגיע למעקב.
    קיבלתי אנטיביוטיקה ( ספורל) + משחה.
    בנוסף, באותו ערב בו חזרתי מקופת החולים, בלטה לי לימפה באותו צד של הראש עד עכשיו מאחורי האוזן- האם זה בסדר?
    יש סיכוי שזה סרטני? כיצד בודקים זאת?

בנוסף, אשמח לדעת- אני לא יודעת לבלוע כדורים ומפוררת את הכמוסה האם זה יעיל עדיין? אין הוראה מפורשת שאוסרת זו.

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    אבסס בראש

הוספת תגובה

• קשר הלימפה מוגדל בתגובה לאבצס-

ד''ר דני רוזין
    17/09/2009

זה נורמלי וצפוי.
    ניתן לרסק את הכדור. (כמוסה זה קפסולה, לא כדור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט
    oOo0oOo
    15/09/2009

שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
    אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
    ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
    תודה רבה !

בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
    אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
    דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
    בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.

תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
    להלן מלל האבחנה המלא :
    mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :

1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?

2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
    (הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
    האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)

3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
    האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)

4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?

5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
    כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?

6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
    האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?

7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?

8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
    אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
    וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?

9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?

10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?

11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?

12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בארט

הוספת תגובה

• עונה פעם אחת בלבד- תחקיר כזה הוא

ד''ר דני רוזין
    15/09/2009

לשיחה עם רופא ולא לפורום אינטרנט:
    1. לא
    2. לא, אבל אפשר להתרשם מהנרחבות של התהליך.
    3. לא סןתר, הרושם נקבע בהסתכלות
    4. לא סביר- יש לזה גם מראה אחר
    5.-זה מספר די סתמי, זה תלוי אם נותנים טיפול או לא. אין מישהו שיכול לנבא כך לגביך, זה נתון סטטיסטי עם הרבה מרכיבים
    6. יותר לכיוון 1%
    7. לא נראה שיש אינדיקציה אם יש תגובה לטיפול
    8. לא חוסמים. רק מורידים חומציות, זה הגורם העיקרי לשינויים.
    9. כנראה שלא
    10. לא ברור אם זה הפיך. אין אינדיקציה לניתוח עכשיו.
    11. יש צורך.
    לא הייתי מרבה בבדיקות שלא ישנו את מהות הטיפול ממילא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה