פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• המטומה בעקבות נפילה
    לילי
    02/12/2009

ערב טוב,
    לפני יותר משנה החלקתי במדרגות ונפלתי על הישבן. סבלתי מכאבים עזים ושטף דם. עם הזמן הכאב עבר ושטף הדם נעלם, אך נותר גוש בולט. הרופא איבחן כהמטומה ואמר שברוב המקרים היא נספגת.
    היום, יותר משנה אחרי, אין סימני היעלמות. הדבר מפריע לי מאוד מבחינה אסטתית.
    האם יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה בעקבות נפילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורה לפעמים שהמטומה לא נספגת

ד''ר דני רוזין
    03/12/2009

לחלוטין, ואז זה יכול להיות בשתי צורות- או גוש צלקתי אחיד, או המטומה נוזלית עטופה בקפסולה. את הסוג השני ניתן לשאוב (לעתים דורש שאיבות חוזרות), ולפעמים בסוף זה נעלם ללא ניתוח. הגוש הראשון הוא לפעמים תוצאה של נמק שומני- ולא יעלם אם לא יכרת בניתוח. כדאי להתחיל באולטרה-סאונד לברר את המהות שלו, ובהתאם לזה להחליט על הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כיס המרה
    מישהי
    30/11/2009

שלום!
    עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה לפני כשבועיים
    השבוע התחיל לכאוב לי מאוד הגב, קשה לי לעבור ממצב של שכיבה לישיבה
    רציתי לדעת אם זה קשור לניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כיס המרה

הוספת תגובה

• יכול להיות- אם כי יש הסברים רבים

ד''ר דני רוזין
    30/11/2009

אחרים. כאב בגב יכול לנבוע למשל מהלבלב, ודלקת בלבלב יכולה לקרות מפירור שנשמט לתוך צנור המרה מתוך כיס המרה, לפני או במהלך הניתוח. אם זה מלווה בחום, או בחילות והקאות- רצוי כבר לבדוק. אם לא- ניתן להמתין קצת, ולקחת משהו נגד כאבים- זה עדיין יכול להיות כאב גב "פשוט" ולא קשור. אם זה ימשך רצוי לברר הלאה, על ידי בדיקות דם, ואולי אולטרהסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה חוזרת
    lala
    29/11/2009

שלום,
    לפני כחצי שנה אובחנה אצלי פיסורה וטופלתי בניפדיפין. הקפדתי על תזונה (כולל פגלקס) והפיסורה כמעט והבריאה.
    לפני כשלושה שבועות הפגלקס הפסיק להיות אפקטיבי והפיסורה נפתחה שוב.
    מה הצעד הבא? האם מטפלים שוב בניפדיפין? האם ניתן רק באמצעות תזונה נכונה לגרום להבראת הפיסורה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה חוזרת

הוספת תגובה

• אפשר לחזור על הטיפול בניפדיפין

ד''ר דני רוזין
    30/11/2009

אפילו מספר פעמים. בסופו של דבר בחלק מהמקרים זה לא מביא לפיתרון מספק, ומחליטים על ניתוח- אבל כדאי לתת עוד צ'אנס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן עליונה
    מירב
    27/11/2009

שלום רב,אני בת 31, לפני כשלוש וחצי שנים עברתי ניתוח טבעת בקיבה. בשנה וחצי הראשונות הכל היה תקין, לאחר זמן זה התחילו להופיע לי כאבים באיזור הטבעת בקיבה (אני יכולה לתאר את הכאב כאילו תקעו לי חץ מאותה נקודה עד הגב). מאז ועד היום (למעלה משנתיים) שבכל כמה שבועות אני מוצאת את עצמי במיון עם כאבים, עושים לי צילום כדי לראות שהטבעת במקומה "פותחים" לי את הטבעת ומשחררים אותי הביתה. לציין שבכל פעם שרק ניסיתי "לסגור" את הטבעת אפילו בחצי CC ישר חזרו הכאבים בעוצמה רבה.
    עברתי בתקופה זו פעמיים גסטרוסופיה שיצאה תקינה. גם בנטילת אומפרדקס אין שום שיפור בכאב.
    שאלתי היא: האם יכול להיות שהטבעת גרמה נזק על הקיבה ולא בתוכה? ובגלל זה לא רואים כלום בגסטרוסקופיה?
    איזו בדיקה יכולים לעשות כדי לבחון את הקיבה מבחוץ ולא מבפנים?
    אני די מתוסכלת מכל העיניין, אני גם סובלת כאבים וגם לא יכולה "לסגור" את הטבעת ולכן אין לה כל כך משמעות.
    אודה לך אם תוכל לכוון אותי. תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן עליונה

הוספת תגובה

• לא סביר שיש "נזק" חיצוני,

ד''ר דני רוזין
    27/11/2009

והעובדה שהכאב חולף כשמרוקנים את הטבעת מעידה שלא נגרם נזק- אלא שיש בעיה תיפקודית. יתכן וסגירת המעבר גורמת לניסיון של הושט להתגבר על החסימה וההתכווצות העזה שלו היא מה שכואב לך. אפשר להעזר בצילום ושט קיבה (רנטגן עם בליעת בריום) לראות את המנח של הטבעת ואת המעבר מהושט לקיבה, גם תוך כדי ניפוח, אבל קשה להבטיח שתמצא הסיבה לכאב. לפעמים הפיתרון היחיד הוא ויתור על הטבעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    אני
    26/11/2009

שלום
    לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאלתי :
    עברתי לפני 10 ימים ניתוח . במהלך האשפוז קיבלתי כ 4-5 זריקות נגד כאבים בישבן , זאת במהלך יפחות מ 24 שעות. שתיים מהן היו וולטרן , השאר לא זוכרת . שאלתי : אני מרגישה כאב באיזור הזריקות . כל הזמן אני מרגישה את הכאב הז. האם זה עדיין סביר? כעבור 10 ימים ? זה לא כאב עז, אני יכולה לסבול , אך הוא קיים ובהיחט מורגש. אם צריך לפנות לרופא , לאיזה ? סתם לרופא משפחה? כמה ימים אחרי הניתוח סביר שיכאב במקום הזריקה?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כן, יכול להיות כאב באיזור הזריקות,

ד''ר דני רוזין
    27/11/2009

לפעמים יש גרוי של עצב סמוך, ולפעמים זה סתם החומר שממשיך את גרוי הכאב, זה צפוי לעבור. סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

אני
    30/11/2009

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לפני הניתוח
    ארי
    23/11/2009

בבקשה הסבר קצר על תוצאות בדיקות הדם החריגות שישיתי אתמול .( אני מעתיקה את התשובות מהאינטרנט ) .
    אני אמורה להתאשפז בבה"ח ביום רביעי בבוקר , יש לי ניתוח .
    ובנתיים אני בטיול מחוץ לארץ ( מחר אחזור) . ולכן קשה לי ליצור קשר עם רופא המשפחה ....

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    43- 17 mg/dl 25 UREA
    0.95- 0.51 mg/dl 0.39 CREATININE
    6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
    145.0- 135.0 mEq/L 131.5 SODIUM
    5.1- 3.5 mEq/L 2.7 POTASSIUM
    10.50- 8.50 mg/dl 6.49 CALCIUM
    1.2- 0.3 mg/dl 0.5 BILIRUBIN-TOTAL
    0.29- 0.00 mg/dl 0.11 BILIRUBIN-DIRECT
    31- 0 U/L 27 GOT (AST)
    34- 0 U/L 1 GPT (ALT)
    38- 0 U/L 15 GGT
    105- 35 U/L 82 ALK. PHOSPHATASE
    480- 230 U/L398 LDH
    180- 20 U/L 19 CK- CREATINE KINASE
    2.1 ALBUMIN 3.5-5 G/DL
    PROTEIN-TOTAL 6.6-8.7 4.2
    ----------------------------------------------------------------
    16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN
    291.0- 10.0 ng/ml 3.2 FERRITIN
    ------------------------------------------------------------------------
    180- 60 µg/dl 6 IRON בוצע פעמיים
    360.0- 200.0 mg/dl 240.0 TRANSFERRIN
    ----------------------------------------------------------------------
    0.50- 0.00 mg/dl 73 C-REACTIVE PROTEIN
    ---------------------------------------------------------------------- 10.8- 4.8 K/ul 26.7 WBC
    5.40- 4.20 M/ul 4.46 RBC
    16.0- 12.0 g/dl 6.5 HB
    47.0- 37.0 % 20.4 HCT
    31.0- 26.0 pg 25.3 MCH
    36.7- 33.0 g/dl 31.0 MCHC
    16.0- 11.0 % 17.8 RDW
    97.0- 80.0 fL 81.6 MCV
    450- 150 K/ul 759 PLT
    13.0- 4.0 fL 9.8 MPV
    - + ANISOCYTOSIS-DIF
    3.0- 0.0 % 12.3 STABS %-DIF
    70.0- 40.0 % 86.0 NEUTROPHILS%-DIF
    40.0- 20.0 % 9.3 LYMPHOCYTES %-DIF
    8.0- 2.0 % 2.5 MONOCYTES%-DIF
    - 3.3 STABS abs-DIF
    8.0- 1.9 20.3 NEUTROPHILS abs-DIF
    4.5- 0.9 2.5 LYMPHOCYTES abs-DIF
    1.0- 0.2 0.7 MONOCYTES abs-DIF
    37- 2 mm/h 80.2 ESR
    ------------------------------------------------------------------
    6/6‎חיובי OCCULT BLOOD STOOL

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לפני הניתוח

הוספת תגובה

• איזה ניתוח?

ד''ר דני רוזין
    24/11/2009

חשוב לדעת, כי הבדיקות מאד חריגות, אנמיה קשה, חסר ברזל ועדות לדימום ממערכת העיכול, יחד עם סימני דלקת , וירידה משמעותית במלחים בדם.
    זה דורש יותר פרטים, וכמובן פגישה עם הרופא וטיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... אז מה יכול סיבת האנימיה?

ארי
    26/11/2009

תודה על תשובתך ,

אז מה יכול להיות סיבת האנימיה מחוסר ברזל עם דם סמוי חיובי בכל הבדיקות ?

אתמול בבוקר הלכתי למיון (לא מרגישה בכאבים או חולשה או משהו מוזר ... אלא רופא המשפחה הכריח אותי לללכת בגלל התוצאות ואמר אם לא תלכי אז תחתמי על טופס סירוב טיפול ...) .

בקיצור שמה כמובן עשיתי בדיקות דם רבות ... ולצערי התוצאות החדשות תמכו בתוצאות הישנות ואפילו יותר גרועות ... אפילו ההימוגלובין ירד ל- 5.6 ודברים עלרים וירדים ...

כמובן אושפזו אותי בכירורגיה ,עד עכשיו קיבלתי 4 מנות דם , עירויי האזנה , אינפוזיות עם מלחים וגלוגוז ואינטוביוטיקה בווריד , ...
    עברתי אתמול בצוהריים גסטרוסקופיה שהייתה תקינה ולפני כשעה קולונוסקופיה שגם היא הייתה תקינה . CT בטן וראש מאיתמול שגם הן היו תקינות וגם US בטן שעשה גינולוג היה תקין , ...

הם היו חושדים שיש דימום ממערכת העיכול ( או מהקיבה או מהמעי אבל זה נשלל )

את האמת לא יודעת מה יש לי !!! אני מרגישה בסדר והם טוענים ששום דבר לא בסדר , כל כמה שעות לוקחים ממני דם ...

אז מה יכול להיות סיבת האנימיה אם הם בטוחים שזה ממערכת העיכול ובמיוחד שיש דם סמוי חיובי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשיש דם סמוי ההנחה היא שמקור איבוד

ד''ר דני רוזין
    27/11/2009

הדם הוא במערכת העיכול- כנראה במעי הדק כי הוא טרם נבדק. האיבוד האיטי של הדם אחראי להרגשה ה"טובה" שלך, היות והגוף מתרגל- בניגוד לאיבוד דם מהיר. אבל זה לא אומר שצריך לוותר על הבדיקות, האבחנה והטיפול. המספרים חריגים ומחייבים טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    סיון
    23/11/2009

האם זה נורמלי ד"ר שכאשר נוגעים באזור הטבור (מעל הטבור) חשים עקצוצים?
    בבקשה תתיחס לשאלה הספציפית הזאת- האם יתכן שזה נורמלי לחלוןטין או שבהכרח זה מצביע על בעיה? כמו בקע?
    אין לי כאבים שם..גם אין בליטה...רק את העקצוצים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• יכול להיות נורמלי- זה איזור רגיש

ד''ר דני רוזין
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב שאלה חשובה
    סיון
    23/11/2009

שלום רב ד"ר
    אשמח לקבל תשובה לשאלתי- בבקשה אל תאמר לי לפנות לרופא, אלא תנסה להתייחס לשאלה שלי האם יש אפשרות שזה נורמלי..
    כבר הרבה שנים שאני מרגישה (בעיקר לפני יציאה) בצד שמאל של הבטן התחתונה משהו ארוך וקשה..לדעתי זה המעי הגס
    האם זה נורמלי שאני מרגישה את זה? אני שואלת זאת מהסיבה שאני בחורה רזה..
    או שזה בטוח מעיד על בקע? או משהו לא תקין בי?

איך זה נשמע לך?
    בבקשה תתן דעה אם יש אפשרות שזה תקין...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תקין- וכבר עניתי לך על זה ב-27.7

ד''ר דני רוזין
    24/11/2009

מה הסיבה לחזרה על אותו טקסט בדיוק? חבל לטרטר את המערכת, המטרה בפורום פה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת הרדמות
    צופית
    19/11/2009

שלום רב
    אני בת 44 ומאתמול התחלתי להרגיש בחצי מכף יד ימין בתחושת הרדמות. אני מנסה לעסות את כף היד כדי להעביר עליה יותר זרימת דם וזה לא עוזר.
    עוד דבר אחד לפני 10 חודשים נחתכתי באגודל יד שמאל חתך עמוק שהצריך 4 תפרים הבעיה היא שעד היום אין לי תחושה באותה האצבע אותה תחושה בעצם כמו ביד ימין האם יש לכך סיכוי שיעבור מאליו עם הזמן או שצריך בדיקה.
    תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת הרדמות

הוספת תגובה

• זה יכול לנבוע מלחץ על העצב,

ד''ר דני רוזין
    20/11/2009

לפעמים מדברים בנאליים כמו תנוחה לא טובה בזמן שינה, ואז זה לרוב חולף יחסית מהר. אם זה נמשך יותר ממספר ימים כדאי לפנות לבדיקה, יכול להיות לחץ על העצב בנקודות גרמיות שונות לאורך היד, ולפעמים יש מחלות של העצבים עצמם- ניתן לברר על ידי בדיקת EMG למשל.
    מה שקורה באצבע ביד השניה נבע מחיתוך של העצב, ולעתים הוא צומח חזרה אבל זה תהליך ממושך של חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי שטף דם מתחת לציפורן
    נחמה
    16/11/2009

שלום,

אני מעוניינת לברר האם ניתן לנקות את הדם שנוצר מתחת לציפורן באצמע כף היד,

(לאחר מכה שהאצבע חטפה) ?

שמעתי שיש פרוצדורה שכוללת חור בציפורן ושאיבה ע"י רופא מומחה מן הסתם,

האם ניתן לנקות ע"י מכשיר איפור ביתי ע"י מישהו שאינו מוסמך ?

והאם מישהו שסיפר לי שכך עשה והציפורן נקיה לגמרי ניתן להאמין לו או לא ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי שטף דם מתחת לציפורן

הוספת תגובה

• זה ניתן לביצוע, רצוי לשמור על

ד''ר דני רוזין
    17/11/2009

סטריליות, זה כנראה לא ממש מתאים לטיפול ביתי.
    בכל מקרה כדאי לזכור שבכל מקרה שטף הדם יספג ויעלם עם צמיחת הציפורן, גם ללא התערבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע או מה יכול להיות? דחוף
    ללא שם
    16/11/2009

שלום רב,

לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מנפח את הבטן יש משהו שבולט בבטן התחתונה בצד ימין ( אבל לא במפשעה) ממש 1ס"מ מעל המפשעה יש משהו שבולט באורך כמה סנטימטרים בבטן ובצד ימין בלבד, ולאחר שאני מנפח את הבטן נגרם כאבים באזור זה (לא כאב בלתי נסבל) לעומת זאת כאשר אני מנפח את הבטן לא מופיע שום דבר בצד שמאל ואין כאבים. מה זה יכול להיות? האם מדובר בבקע? בקע מפשעתי או משהו אחר? ואם מדובר בבקע אז האם זה מסוכן? ( לציין כי כאשר אני מנפח את הבטן והמשהו הזה בולט אז הוא לא כל כך בולט באופן מאוד חריג אבל ניתן לראות שיש הבדל בין צד ימין לצד שמאל ויש כאבים בצד ימין לאחר ניפוח הבטן)

לציין כי באופן כללי אין כאבים או כל תחושה אחרת בבטן.
    אני בן 24, בריא בדרך כלל ויש לי בעוד כמה חודשים ניתוח וריקוצל, האם מה שתיארתי למעלה יכול להפריע לניתוח?

תודה רבה
    אשמח לקבל עזרה דחופה על מנת להסיר את הדאגה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע או מה יכול להיות? דחוף

הוספת תגובה

• בהחלט יכול להיות שזה בקע, אבל

ד''ר דני רוזין
    17/11/2009

קשה לאבחן בלי לבדוק. כדאי לדעת מה זה לפני הניתוחה מתוכנן, כי אולי אפשר לשלב באותו ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע

בחור
    17/11/2009

שלום

תודה לתגובתך
    רציתי לומר עוד משהו שמאז ששמתי לב שיש בקע (נכון לעכשיו שזה בקע לפי הניחוש שלי אבל הניחוש הוא נכון בסיכוי גבוה) והתחלתי לנפח את הבטן על מנת לבדוק אם זה באמת בקע , אז באמת היה משהו שבולט בבטן התחתונה ומאז רגע זה יש כאבים שהתחילו ממקום זה והמשיכו לרדת למפשעה, לגיד אדוקטור, ליד האשך הימיני. האם אלה הם סימנים של בקע?

עוד שאלה: האם במקרה של בקע תמיד הרופאים ממליצים על ניתוח? או במקרה שהבקע לא כל כך חמור אז יש טיפול חילופי? או בכלל אין צורך לטפל בו?

לגבי שילוב של שני ניתוחים ביחד: את ניתוח הוריקוצל אני עושה עם רופא אורולוג מנתח, אבל האורולוג המנתח גם יכול לעשות את ניתוח הבקע? או מה ניתן לעשות במקרה זה?
    ומה הם היתרונות בשילוב שני הניתוחים ביחד? והאם זה אותו חתך?

תודה רבה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאבים יכולים להתאים לבקע.

ד''ר דני רוזין
    18/11/2009

לא תמיד חייבים ניתוח- אך אין טיפול אחר. בקע קטן שאינו כואב מאפשר לעתים מעקב בלבד.
    יש אורולוגים שיודעים לתקן בקע- רובם מעדיפים שלא. היתרון בשילוב הוא המנעות משני ניתוחים, וכדאי לשקול את האפציה הלפרוסקופית- אז אפשר לבצע את שתי הפעולות במינימום חתכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה סיבת הכאבים? ומתי ייפסקו?

בחור
    23/11/2009

שלום רב,

תודה רבה על המענה
    יש משהו שמטריד אותי מאוד, מאז שניפחתי את הבטן, הכאבים נמשכים כמעט כל הזמן, לפעמים הם חזקים ולפעמים הם פחות חזקים, ובתנועות מסויימות של הגוף הם מתחזקים, רציתי לדעת מה קרה מאז שניפחתי את הבטן? האם מצב בקע החמיר בגלל כך? והאם יש מצב שהכאבים ייפסקו בשלב מסויים?
    לציין כי בתקופה זו אני מטפל בפטריה במפשעה ולכן לא נעים ללכת עכשיו לאבחון אצל רופא כירורג, עלי לחכות שבועיים או שלושה.
    בנוסף אני סטודנט ועכשיו יש לי לימודים ואינני מעוניין בניתוח בשלב זה, ולכן אם הכאבים ימשיכו ללא הפסקה זו תהיה בעיה, ואם המצב של הבקע החמיר כתוצאה מניפוח הבטן אז זה עוד יותר גרוע. לכן האם יש מצב שהכאבים ייפסקו בשלב מסויים? וכמה זמן זה יקח? והאם מצב הבקע החמיר? מה קרה שהבקע פתאום "התעורר" ?

(לציין כי אני לא עובד ולא עבדתי בתקופה האחרונה ואם מדובר בבקע אז ככל הנראה זה קיים כבר שנה לפחות כי בפעם האחרונה שעבדתי והרמתי דברים כבדים זה היה לפני שנה וזה לא הפריע לי במשך כל השנה ואפילו לא הייתי יודע שיש לי בקע כי לא הרגשתי בשום דבר- ולכן בהודעה שלי אני יוצא מהנחה שמדובר בבקע ולא במשהו אחר, אבל האם ייתכן שזו בלוטות לימפה מנופחות? או משהו אחר שמתאים לתיאור שתיארתי בהודעה זו ובהודעות קודמות? )

תודה רבה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבין למה נתפשת לניפוח הבטן.

ד''ר דני רוזין
    24/11/2009

אם יש כאבים- כמו שאמרתי זה יכול לנבוע מבדע, אבל יש גבול לכמה שאפשר לאבחן וירטואלית. אל תתבייש ולך להיבדק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת כיס המרה
    שושי
    14/11/2009

שלום ד"ר רוזין!
    עברתי השבוע ניתוח לכריתת כיס המרה בעקבות אבנים שנמצאו
    אני 3 ימים אחרי הניתוח, והבטן עדיין נפוחה- מתי זה אמור לעבור?
    ועוד שאלה... מסביב לפופיק נהייה לי צהוב- האם זה מהדם? או שאני צריכה לבדוק למה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת כיס המרה

הוספת תגובה

• תפיחות הבטן קשורה לניתוח באופן כללי

ד''ר דני רוזין
    14/11/2009

ולאו דוקא לניפוח שלה בזמן הלפרוסקופיה, המעיים מגיבים לניתוח ולכן קצת מתנפחים, ותוך כשבוע חוזרים לפעולתם הרגילה.
    הצהוב הוא שטף דם קטן ומקומי שמתפרק ונספג- התהליך כרוך בהחלפת צבעים כתוצאה מפירוק ההמוגלובין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

שושי
    14/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בשד לאחר לפקטומי
    רונה
    11/11/2009

אתמול עברתי ניתוח לפקטומי (ללא בלוטות לימפה בבית השחי() וכיום השד נפוח ובצקתי (כמעט פי 2 גדול מהשד השני)
    האם זה "טבעי" ?

האם יש דברים לעשות בכדי להקל על הכאב והבצקת ?

האם יש צורך דחוף לראות את המנתח ?

תודה
    רונה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בשד לאחר לפקטומי

הוספת תגובה

• פי שתיים זה קצת הרבה בשביל יום אחד,

ד''ר דני רוזין
    11/11/2009

השאלה אם אין שטף דם באיזור שגרם לזה. ממליץ להתייעץ עם המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקוצלה בקוטר 1.1 ס"מ בקצה התוספתן
    ד``ר דני רוזין
    08/11/2009

שלום רב,

אני בן 36. לפני שנה אושפזתי עקב אבצס פריאפנדיקולרי. טופלתי שמרנית ע"י צום ועירוי אנטיביוטי.

ביצעתי MRI לאחר 5 חודשים. התוספתן היה עדיין עבה וכן עלה חשד למוקוצלה בקוטר 1.1 ס"מ בקצה התוספתן.
    הרופא המליץ לא למהר לניתוח ולבצע בדיקה נוספת כעבור מספר חודשים, לראות אם הממצא עוד קיים.
    אני אמור לבצע הבדיקה השבוע ומאד חושש מהתוצאות כיוון שקראתי דברים מפחידים על המוקוצלה.
    אני מפחד שזה בכלל סרטן של התוספתן שלא איבחנו!

שאלותיי אליך: האם בזמן שחלף המוקוצלה יכולה לגדול באופן משמעותי (פי 2 למשל)? האם ההחלטה לחכות עם הניתוח היתה טעות מסוכנת בשל הפוטנציאל לממאירות של המוקוצלה?

תודה רבה,
    אבי

הוספת תגובה

• הקוטר של 1.1 ס"מ ממש לא "מרשים",

ד''ר דני רוזין
    08/11/2009

ונראה שהחשש שמדובר במוקוצלה גידולי הוא די מוגזם. לא נראה שיש סיבה לדאגה כה רבה, ובטח לא להתחיל להריץ מחשבות על "טעויות מסוכנות" ורשלנות. למה לא לחכות לתשובה של שבוע הבא ואז לדבר? אם יש עדיין ממצא משמעותי- כדאי לנתח. אם הכל נסוג- הרווחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכים
    ששון
    07/11/2009

שלום לפעמים בזמן אורגזמה האשך השמאלי שלי נכנס לתוך הגוף שלי הכוונה יוצא מהשק

מה עליי לעשות ? והאם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    אשכים

הוספת תגובה

• אם הוא יורד חזרה ורוב הזמן נמצא

ד''ר דני רוזין
    07/11/2009

בשק האשכים- זה חסר משמעות ולא מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה