מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב בחזה בבליעה המשךחן24/10/2021
תודה רבה ד"ר
רק עוד שאלה בבקשה- אם זה שריר איך משחררים אותו במקום כזה ;) והאם במידה וזה היה קשור לוושט אומפרדקס שאני נוטלת לא אמור לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי שרירים חולפים לרוב לבד או בעזרה של תרופות…
ד''ר דני רוזין24/10/2021אומפרדקס מוריד חומציות ומפחית כאב שקשור לעליית חומתה מהקיבה, לא פותר כל כאב אחר בבליעה…
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה בבליעה והאם זה יכול להיות כאב מוקרן ממקור שלדחן24/10/2021
שלום ד"ר
בת 28. בריאה.
למעט רפלוקס( בוצע בעבר לפני כמה שנים פעמיים גסטרוסקופיה נקלחו ביופסיות.הכל היה בסדר.)
אני נוטלת אומפרדקס פעם ביום בבוקר כמעט באופן קבוע.
בשבוע האחרון יש לי תופעה מטרידה ( תופעה שקרתה לי מספר פעמים בעבר ועברה לאחר יום יומיים) אך הפעם זה ממשיך יותר.
התופעה היא כשאני בולעת אוכל אפילו שתייה לפעמים אני מרגישה כאב בצד החזה. צד ימין. לא באמצע.
אפילו לפעמים אם אני מתכופפת אני יכולה להרגיש את הכאב..לא יודעת אם זה אפילו נקרא חזה. המיקום הוא מעל השד. זה לא קורה בכל בליעה וגם לא בכל תנוחה של בליעה.. בנוסף אם אני לוחצת על אותו אזור עם היד אני מרגישה כאב. כאילו השכמות הצוואר הכל שם תפוס וכואב..
האם זה יכול להיות כאב מוקרן ממקור שלד? אך למה הוא מופיע בעיקר בבליעה ובלחיצה.. או שמא זה מהוושט? ואם כן מה זה יכול להיות ומה הטיפול..
מציינת לא יודעת אם יש קשר שהכאב הזה
התחיל הפעם כשהגוף שלי בסטרס .מעין תקופה כזאת..
אודה לחוות דעתך המקצועית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם זה מופק גם במגע חיצוני סביר להניח שהמקור הוא שריר ושלד ולא פנימי.
ד''ר דני רוזין24/10/2021גם בבליעה יש הפעלת שרירים וזה יכול לגרות את הכאב של השריר התפוס.
אם לא יסתדר בימים הקרובים כדאי בכל זאת לבדוק לעומק את מה שקשור לבליעה- דרך רופא גסטרו. אבל אין דחיפות אז כדאי להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה הרגעת אותי, אתה בן אדם מיוחד ומדהים, האם נקסיוםרוני23/10/2021
יכול לעזור לי לבלום את הצרבת ולטפל בכאבים בחזה ובדלקת בוושט ואז לא יהיה לי דם? הבנתי שבקע בלתי ניתן לרפא רק בניתוח לצערי ולא כל כך רוצה להגיע לשם. אשמח לתשובה בקשר לנקסיום. למרות שקראתי את תופעות הלוואי ונבהלתי אני לא אוהבת כדורים כל כך לקחת, לפעמים אין ברירה. לקחתי בבוקר אמרו לי פעמיים ביום ואני רוצה רק פעם ביום זה גם יעזור ובסדר לדעתך? תודה רבה דר' יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכול לעזור אם זו הסיבה, ולכן רוב הבקעים הסרעפת לא מצריכים ניתוח.
ד''ר דני רוזין23/10/2021כדי להתחיל במינון גבוה, לראות תגובה ואז לרדת חזרה לפעם ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' יקר, אני בבעיה גדולה ולא יודעת כבר למי לפנות, אם תוכלרוני23/10/2021
בבקשה לעזור לי. אכתוב בקצרה, בסיטי חזה היה כתוב:
בסיטי חזה מבוא לבית החזה תקין.
מרכיבי המדיאסטינום תקינים.
שינויים אמפיזמטיים, בולות אמפיזמטיות באונות העליונות דו"צ.
שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות, ללא שינוי.
עיבוי דפנות הסימפונות, ללא שינוי.
שינויים אינטרסטיציאליים תת פלאורליים בהיקף של שתי הריאות, ללא שינוי.
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות.
הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות.
כבד, טחול, לבלב, כליות אשר נכללו לסריקה ללא שינוי.
מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש.
סקוליאוזיס ימני, ללא שינוי.
בפורמינה נוירלית מימין תהליך מרחיב את הפורמינה מעוגל בקוטר 1.1 ס"מ. נוירנומה? שוואנומה? לקורלציה D11-12 בגובה
.MRI עם בדיקת
בקע היאטלי קטן.
עשיתי לפני שבוע גסטרוסקופיה והיה כתוב:
ושט - תקין כל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ-6 ס"מ אזופגיסיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2. קיבה - תקינה לכל חלקיה. באגטרום פרה פילרי רירית מודלקת קלות עם בליטות שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1 תריסריון - בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. אבחנות: 530.10 esophagtits מה זה בבקשה? 553.3 diaphragmatic hernia 535.50 gastritis פעולות: 44.13 gastroscopy
כמה חודשים אני קמה וזה רק בבוקר או אם אני ישנה לפעמים צהריים יש לי דם בליחה ובפה. בזמן האחרון הפה שלי מלא דם וגם קרישי דם קטנים. מה זה יכול להיות, אני בהלם לא מסוגלת לראות את זה התחלתי היום נקסיום כפי שרופא הגסטרו אמר לי יש לי טעם מתכתי בפה כל הזמן כאילו טעם של דם, כאבים חזקים בחזה ולחץ. מנסה להוציא ליחה במשך היום לפעמים אבל ברוך השם אין דם. דרי יקר בבקשה מה אתה חושב בכנות לגבי הדם ממה זה נובע, מכלי הנשימה, מהקיבה מהראות מאיפה מגיע לי הדבר הזה לפה אני מרגישה נורא לא טוב משתדלת לעשות את כל הבדיקות ואף אחד לא יודע. רופא אף אוזן גרון אמר שהכל נקי, עשיתי סיטי זה מה שהיה כתוב, עכשיו גסטרוסקופיה מחכה לתשובת ביופסיה. יכול להיות שיש לי הליקובקטר פילורי וזה עושה את כל הבעיות??? הדם לדעתך זה סרטן ????? שלא נדע. אני כבר חסרת אונים. תוכל להגיד לי מה עוד עלי לעשות? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה אני פשוט כל כך כאובה ועצובה וחסרת אונים תעזור לי לאן לפנות. תבורך ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הרבה ממצאים שרובם ככולם ״קטנים״ ולא מאד משמעותיים, אין משהו שנראה סרטני.
ד''ר דני רוזין23/10/2021יתכן והדם נובע מדלקת בושט (אזופאגיטיס) בגלל הבקע הסרעפתי, הניסיון אמור לעזור.
אם לא מסתדר אפשר לפנות לרופא ריאות להשלים בירור.
הליקובקטר יראו אם יש בביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה קלה בקע משמאליקי22/10/2021
דר דני היקר
לפני כשנה בעקבות מעין כבדות באשכים ומעט אי נוחות בפין נשלחתי לאולטרא סאונד אשכים ערמונית כליות
הכל תקין למעט הידרוצלה קלה בקע משמאל
התחושה נעלמה אז
היום שנה אחרי היא חזרה
א. האם ייתכן כי ריצה( שגם לפני שנה רצתי )
יכולה לגרום לתחושה הזו שאולי תחלוף לה גם כן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט. ההידרוצלה כנראה חסר משמעות אבל בקע קטן יכול להטריד לעתים במאמצים.
ד''ר דני רוזין22/10/2021אם הבקע קטן ולא מתפתח וההפרעה קלה וחולפת אפשר כנראה להמשיך לחיות עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על פועלך ועל המענה לשאלה
יקי22/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך האם הכאבים הקלים יכולים ממש ממש מעט
יקי23/10/2021להגיע או להקרין לאיבר או לקצה ?
לציין שהייתי אצל אורולוג השבוע והוא ביצע בדיקה רקטלית ואמר שאין דלקת ערמונית ואין דלקות באשך והאיבר נראה מבחוץ תקין ואין בעיות בהשתנה
תודה דר דני היקר
מה דעתך האם ייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן הקרנה לאשכים או לפין די שכיחה בבקעים
ד''ר דני רוזין23/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך 100 רופאים כמו דני וכל העולם יהיה טוב יותר
יקי23/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשד לפיירוני ?חמוד21/10/2021
אני בן 34. מאז ששינו לי את המינון של התרופות הפסיכיאטריות בכל המפגשים המיניים שלי הייתה זיקפה אבל היא יותר חלשה מזו שהייתה לי לפני השינוי במינון. האיבר במצב זיקפה ובמצב רפוי אינו כואב ולא נראה לי שיש לי את מחלת הפיירוני ( למרות שלא בדקתי את זה ), ואני בטוח ב- 90 אחוז שיש שינוי בעוצמת הזיקפה, באורך ובעובי האיבר כאשר הוא בזיקפה. מה לעשות ? האם זה קשור לכך שכל הפעמים שעשיתי סקס מאז השינוי היו עם קונדום בלבד וכאשר לא אהייה עם קונדום אז הזיקפה גם תהייה יותר חזקה וגם יותר ממשוכת ? האם יש לי פיירוני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נשמע כמו פיירוני אבל מציע להתייעץ עם אורולוג שעוסק בתחום הזה
ד''ר דני רוזין21/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיקפה יותר ממושכת *
חמוד21/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בשבר הקטן בכף רגל ימיןמישהו21/10/2021
אני בן 34 וכבר עברו 12 וחצי ימים מאז שנחבלתי בזרת בכף רגל ימין ו- 10 ימים מאז שאיבחנו לי באיבר זה שבר קטן ושחבשו לי את המקום. לפעמים אני מוריד את התחבושת כדי להתרחץ ולפעמים גם לא רק למען הרחצה ואני נשאר בלי התחבושת לפעמים גם לזמנים ארוכים. למשל עכשיו אני כבר 22 שעות בלי התחבושת. האם זה מסוכן ? האם זה יכול להרחיב את השבר ואף להביא למצב של הזדקקות בניתוח ?
לא, לא מסוכן. מלכתחילה מדובר על פגיעה מינורית כמעט ללא השפעה תפקודית פרט לכאב.
ד''ר דני רוזין21/10/2021אם כבר לא כואב יכול לחזור לחיים הרגילים…
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מה אני אמורה לעשות לקבוע תור לכירורגנטלי20/10/2021
תודה רבה על התשובה
אז אם אין לי כאבי בטן עכשיו אפשר לקבוע תור לכירורג בעוד חודש ולהסתפק בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן אפשר להסתפק בזה ולקבוע תור
ד''ר דני רוזין20/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציטיס שטופל באנטיביוטיקהנטלי20/10/2021
שלום דוקטור
4 ימים סבלתי מכאב בטן ימנית תחתונה .אחרי 4 ימים הופניתי לחדר מיון על ידי רופא המשפחה שם נעשה CT ובפיענוח נמצא תוספתן מעובה והיפרמי עם הסננה ניכרת בשומן מסביב .התעבות דופנית ניכרת בלולאת איליום אמצעית .בלוטות מרובות עד 10 מילימטר במזנטריום .במסקנה נכתב כי הממצאים מתאימים לדלקת חריפה של התוספתן עם מסה אינפמלטורית סביב והתעבות ריאקטיבית בלולאת איליום סמוכה .טופלתי באשפוז באנטיביוטיקה לוריד וזה שיפר מאוד את מצבי .בנתיים גם גילו לי באשפוז קורונה .
מה לעשות כעת ומה בהמשך .האם אני צריכה בדיקה של כירורג .האם אני לא צריכה ניקוז למסה האינפמלטורית . האם הטיפול השמרני בדלקת של התוספתן מתאים למקרים בהם יש מסה אינפמלטורית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למעשה הטיפול המקובל למסה דלקתית הוא אנטיביוטי. רק
ד''ר דני רוזין20/10/2021אם יש ממש אבצס (כיס מוגלה) מנקזים אם זה גדול מספיק.
אם הכל נרגע לא תמיד מנתחים בכלל- רק אם מתמשך או חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר יקר, שאלה דחופה לי אליך בבקשה ממךרוני20/10/2021
דר' יקר, שאלה דחופה אליך, רשמתי לך אתמול על הגסטרוסקופיה שיש לי בקע סרעפתי, דלקת בקיבה ודלקת בושט. עכשיו קניתי נקסיום מכיוון שהיום בצהריים לקחתי פמוטידין כדור והיו לי עוד יותר כאבים מהרגיל, ניסיתי בעבר אומפרדקס כדור אחד עשה לי לא טוב. קראתי עכשיו תופעות לוואי של נקסיום ונחרדתי ממש מפחיד. אני לא טיפוס של כדורים. השאלה הדחופה שלי שאם לא אטפל במה שיש לי עם כדורים יכול חס וחלילה להיווצר סרטן מהדלקת והצרבות. ועוד שאלה , האם צרבות וכל הדלקות שיש לי אם אעשה דייאטה הכי חזקה של לא לאכול שומני, מטוגן, חריף, חומצי, דברי חלב, לא לשתות קפה שקשה לי ממש, ולא משקה תוסס,,, לאכול לעיתים קרובות מינונים קטנים ללעוס טוב ולא לאכול לפני השינה כל זה יכול לעבור לי ללא כדורים או שאין לי ברירה וחייבת חייבת לקחת. ואם אקח זה יעבור מתי שהוא או שזה לכל החיים שזה הפחד שלי. אנא ממך בבקשה תוכל לענות לי, חשוב לי ממש דעתך שאני מעריכה מאד. תודה תורדה רבה. אני מאד סובלת מכאבים ומצרבות. שוב תודה.
יכולה לשנות הרגלי תזונה ולראות איך מרגישה. לא מצב מסוכן.
ד''ר דני רוזין20/10/2021הסיכון להתפתחות ממאירות עקב החומציות הוא זעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי הטן בבטן תחתונה מימיןדינה19/10/2021
שלום !כבר חצי שנה אני סובלת מכאבי בטן התחתונה מימין בערך בקו של פי הטבור.הכאבים לא חזקים,אך מציקים.עברתי אולטסאונד,סיטי בטן ואגן עם שתייה והזרקת חומר ניגודי ללא ממצא חריג פרט לרחם מוגדל.אני נמצאת במעקב גינקולוגי קבוע.הרופאה שלי טוענת פעם אחרי פעם שהכאבים לא קשורים לגינקולוגיה.
חשוב לציין שלפני 3 שנים עברתי ניתוח של 3 בקעים:מפשעיתי ימין,טבורי וספיגיליאן משמאל.הייתה לפורוסקופיה וניתוח פתוח במפשע.בבטן שלי 7 צלקות(צלקת גדולה במפשע ועוד 6 צלקות קטנות נוספות ,בעיקר מימין).
האם יש מצב שהכאבים מהידבקויות?
האם יש הדמייה/בדיקה נוספת שכדאי לעשות לצורך האבחנה?
אשמח לעצה.
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגיוני שיש הדבקויות, פחות סביר שהן גורמות לכאב. זו טעות נפוצה.
ד''ר דני רוזין20/10/2021האם היה בירור גסטרו? קולונוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים שלי הם לא בימין הבטן אלא יותר במרכז
דינה20/10/2021בוקר טוב,דוקטור!תודה על תשובותך.אני ממתינה לתור לרופא שתמיד עושה לי קלונוסקופיה.התור כנראה יהיה רק בינואר.עשיתי פעמיים קולונו בשנת 2017 והכל היה תקין.האם יש מצב שיש בעחה במעי ובסיטי לא ראו כלום?הכאבים שלי הם לא בימין בצד אלא יותר במרכז,יותר באיזור המעי הדק מאשר מעי גס.אני ממש מיואשת ולא יודעת איך לצאת מהמעגל.חוששת שמשהו גדל שם ומפספסים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי להחמצה אחרי הבירור שעברת הוא מזערי. אחוז גבוה
ד''ר דני רוזין20/10/2021מכאבי הבטן הם ״פונקציונליים״ ולא מאתרים את הסיבה המדוייקת- ואין משהו חמור שגורם להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על סבלנותך ועל רצונך לעזור
דינה20/10/2021תודה רבה,דוקטור!המשך יום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי גסטרוסקופיה, אודה לך בבקשה אם תוכל לומר לי את האבחנהרוני19/10/2021
שלום דר , אודה לך מאד אם תוכלי לומר לי מה הפיענוח של המושגים שהרופא רשם. הייתי קצת מעורפלת מההרדמה, הבנתי שזה לא חלילה מחלה קשה. השאלה האם רופא מזהה במיידי שזה כן או לא מחלה קשה, והאם יכול לקרות מצב שרופא רואה שזה לא מחלה קשה והביופסיה כן מזהה, הבנתי ממנו שזה מראה איזה סוג דלקת וגם האם זה הליקובקטר. להלן מה שרשום: ושט - תקין כל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ-6 ס"מ אזופגיסיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2.
קיבה - תקינה לכל חלקיה. באגטרום פרה פילרי רירית מודלקת קלות עם בליטות שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1 תריסריון - בצל התריסריון וחלקו השני תקינים.
אבחנות: 530.10 esophagtits מה זה בבקשה?
553.3 diaphragmatic hernia
535.50 gastritis
פעולות: 44.13 gastroscopy
המוון תודה לך על המענה, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא אמר לקח נקסיום או אומפרדקס
רוני19/10/2021הרופא אמר לקחת נקסיום או אומפרדקס שאלתי את הפקידה שוב שתשאל אותו אם אפשר לקחת פמוטידין שיש לי בבית במקום נקסיום אמר שכן. מה דעתך יותר יעיל. ועוד שאלה אחרונה, האם תזונה עקבית וחזקה של לאכול מעט לעיתים קרובות לא לפני השינה ללא שתיה מוגזת, ללא חריף ודברים חומציים אפשר לרפא את מה שיש לי הדלקת או שחייב בכל מקרה את התרופה. תודהה רבההה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזונה נכונה זה חשוב אבל כנראה לא מספיק
ד''ר דני רוזין19/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דלקת בושט, בקע סרעפתי, דלקת בקיבה. גסטרוסקופיה זו הבדיקה
ד''ר דני רוזין19/10/2021כדאי לנטרל את החומצה, מקסימום נחשב יותר יעיל אבל גם מה שיש לך בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כיס מרה מה ניתן לעשותיעקב19/10/2021
לאחר ניתוח כיס מרה ובקע טבורי והוצאת ציסטה, הפרשות ודם מאזור הטבור מה ניתן לעשות
יש קצת זיהום אבל בשלב זה הטיפול הוא מקומי בלבד- שטיפה ושמירה על ניקיון והחלפת פדים
ד''ר דני רוזין19/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החור הוא תקין יוצא ממנו דם
יעקב19/10/2021האם החור הוא תקין יוצא מימנו דם יש צורך בלסגור אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוג צאכלל שאומרים לא לתת לילדיםיאיר19/10/2021
שלום שמעתי שהרופאים אומרים לא לתת לילדים לאכול נקניקיות מאכל רציתי לדעת למה הרופאים לא ממליצים על המאכל הזה מה יש בזה שזה לא בריא וטוב תודה
לא בגלל המזון עצמו אלא בגלל סכנת חנק
ד''ר דני רוזין19/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על בקע כ-3 ס"מ מעל הטבורסיון18/10/2021
שלום ד"ר רוזין
ברצוני לברר על בקע כ-3 ס"מ מעל הטבור רוחב הפתח 0.5 ס"מ והודגם שומן פרופיטוניאלי 4×1.6×1 ס"מ.
אם אפשר לשאול :
*מה זה אומר על גודל השומן? נחשב גודל מסוכן? למה ניתן להשוות את הגודל?
האם ההמלצה לנתח מיידי?
*אם יש עדיין שיקול לאפשרות הריון קראתי בעלון שלך שניתן להמתין בביטחה?? (נחשב אפיגסטרי?)
*האם פעילות תנועה יכולה להיות מלאה ומרובה (טעיתי רק פעם אחת במשא כבד של ריהוט וזה קרה.. כאדם שחי תנועה זה פשוט מדכא אותי ברמות קשות! ויש לי לפעמים כאבים מתחת לצלעות לא ברורים בשריר וגם מבפנים אולי קצת בחילות אם אוכל קצת סמוך לשינה - יש קשר? ייתכן גם לחץ. האם כאשר מודגם 1.5 ס"מ התרחקות בין הרקטוסים זה מצב בעייתי?
-בנוסף האם תוכל לומר אם ניתוח פתוח עם רשת טוב במקרה מסוג זה?
כיצד ניתן לתאם למרפאה שלך? רק בשיבא?
מודה מראש על המענה וכן סליחה על ריבוי השאלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אף אחד מהנתונים אינו מסוכן או חמור. כדאי לבדוק כדי להתרשם ישירות מהממצאים.
ד''ר דני רוזין18/10/2021ולהבין מה מידת ההפרעה. לא תמיד חייבים לנתח.
אפשר להגיע למרפאה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)