מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפורן חודרנית כרונית ברגליוחאי05/10/2021
שלום רב,
סובל מציפורן חודרנית כרונית. לצערי העניין מחמיר, ואם פעם הפעולה הייתה מתבצעת פעם בכמה שנים, השנה עוד לפני שהיא סיימה לגדול כבר הייתי צריך להסיר אותה שוב.
האם יש פתרון קבע בעניין? המליצו לי על טיפול לייזר שצורב את בסיס הציפורן ומונע גדילה שלה מחדש. האם הטיפול בלייזר אכן מונע את הגדילה החודרנית? איך אוכל למצוא מקום שמבצע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, צריבת מיטת הציפורן בלייזר, או פורמלין) יינות צמיחה והישנות
ד''ר דני רוזין05/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני התפשלות בלולאת איליום בבטן ימניתגלית04/10/2021
שלום דוקטור
אני סובלת מכאבי בטן . נשלחתי לעשות CT ועכשיו חזר תשובה שיש סימני התפשלות בלולאת איליום בבטן ימנית .מה עלי לעשות
.האם עלי לגשת למיון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין שינוי מהותי כעת אין צורך לרוץ למיון. רוב מקרי ההתפשלות הם פיזיולוגיים ואינם דורשים טיפול.
ד''ר דני רוזין04/10/2021אם יש סימני חסימה (הקאוצ, כאבים חזקים)- זה מצב שלעיתים מוביל להתערבות ניתוחית. כדאי להתייעץ עם כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי ברוחב 3.4 סממיכל03/10/2021
האם בקע טבורי ברוחב 3.4 ס״מ נחשב בקע גדול?
האם ההמלצה לניתוח היא לניתוח לפרוסקופי או בשיטה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה כביכול לא קטן אבל המדידה לא תמיד מדוייקת- אולי היא כוללת
ד''ר דני רוזין03/10/2021גם רווח בין השרירים (היפרדות) שלא בהכרח דורש טיפול. זה דורש בדיקת כירורג להתרשמות והחלטה.
טכניקת הניתוח- יש גישות שונות, לרוב לבקע ראשוני לא גדול תיקון פתוח הוא פשוט וטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הדחיפות לקבלת הבחנה מכירורג? יש לי תור בשבוע הבא
מיכל03/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש לא דחוף לקבל אבחנת כירורג
ד''ר דני רוזין03/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית עם בקע בטבור
מיכל03/10/2021תודה על המענה
האם ניתן לבצע פעילות גופנית (הליכה מהירה/ריצה)
עם בקע בטבור ברוחב 3.4 ס״מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. המגבלה היא רק אם יש אי-נוחות.
ד''ר דני רוזין03/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שומן בוולסלבה ומהי המשמעותמיכל02/10/2021
אודה למענה מה המשמעות של אבחנה בus של שומן בוולסלבה- מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר על בקע קטן בו מה שבולט החוצה
ד''ר דני רוזין02/10/2021מדובר על בקע רטן בו מה שבולט החוצה הוא רק רקמת שומן (לא מעי), וגם זה רק כשעושים מאמץ (ולסלבה זה לחיצה של הבטן, כמו בשירותים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על המענה על השאלה
מיכל02/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי- בדיקת us ללא כאביםמיכל02/10/2021
שלום. בת 41 לאחר 2 לידות (אחת קיסרי מלפני שנתיים). מבדיקת us מאתמול נצפה בקע טבורי ברוחב 3.4 ס״מ עם כניסת שומן בוולסלבה. אין לי כאבים בטבור או בבטן, אין לי נפיחות. היו כאבים בעת נגיעה בטבור במשך 3 ימים שחלפו.
האם יש הכרח בניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעמים רבות לא- אבל כדאי להיבדק אצל כירורג להחלטה יותר מושכלת
ד''ר דני רוזין02/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי התקשרות לקביעת פגישת ייעוץ
מיכל02/10/2021אפשר בבקשה את פרטי ההתקשרות עמך לקביעת פגישת ייעוץ פרטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם מעל הפופיק אחרי ניתוחקלריס02/10/2021
לדר׳ רוזין שלום,
עברתי laparoscopic small bowel resection בהצלחה כנראה, כי שוחררתי מבית חולים.
אני בת 70 ובתת משקל.
אינני יודעת אם התגובות שאני רואה בבית, אחרי ניתוח הן אופייניות, או שאני דואגת סתם.
אחרי בערך 1-2 ימים שאני כבר בבית והתחילו להופיע שטפי דם מעל ומתחת לפופיק, כנראה איפה שהכניסו צינור, האם זה נורמלי? וגם כאבי שרירים בבטן?
גם בהתחלה היו תופעות של עצירות, דחיפות של יציאות כל 5 עד 10 דקות, שילשול ובריחת צואה. כרגע המצב יותר רגוע, המעי מסתפק רק בשילשול ובריחת צואה.
תרופות להמשך טיפול: אומפרדקס וקלקסן כשלפני הניתוח לא השתמשתי במדללי דם.
מקווה שהייתי מספיק ברורה .
בתודה מראש,
קלריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל נשמע נורמלי ובגדר התקין, דברים שמסתדרים בהדרגה תוך מספר שבועות
ד''ר דני רוזין02/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד הרגעת אותי
קלריס03/10/2021אני מאוד מודה לך, הרגעת אותי
קלריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטן עד כמה הוא אמיןיאיר01/10/2021
שלום עד כמה סיטי בטן טוב באבחון דלקות חזקות בבטן ובמעיים כמו קרוהן קוליטיס דלקת סעיף ודברקולוטיס בתודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטי בטן הוא מאוד אמין
ד''ר דני רוזין01/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי בטן הוא מאוד אמין
ד``ר דני רוזין02/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה ועוד משהו חשוב לי ששכחתי לשאול בבקשה ממךרוני28/09/2021
שלום, קראתי בתופעות לוואי של האומפרדקס אמנם כתוב בתופעות לוואי לא שכיח ואולי כתוב נדיר לא זוכרת שיכול לגרום לטנטון וקליקים באוזניים בין היתר, בעקבות כדור אחד בלבד יש לי קליקים באוזן שאני בולעת רוק האם יתכן שרק מכדור אחד אפשר שיקרה מצב כזה. תודה על השאלה אבל אני מפחדת שלא אסתבך עם הכדור הזה ולא בא לי לסבול זה ממש מפריע שאני בולעת יש קליקים. תודה רבה רבה לך , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש לא סביר. תמיד יש רשימה ארוכה של תופעות לואי אבל סה״כ כדור בטוח מאד
ד''ר דני רוזין28/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אומפרדקס עקב כאבים בחזה וצרבות חזקות מאדרוני28/09/2021
שלום דר ותודה, תקופה מאד ארוכה אני סובלת מכאבים בחזה/בקיבה וצרבות נוראיות, קיבלתי לפני חודש מרופא גסטרו אומפרדקס 20 מג פעמיים ביום ובעוד חודש בנובמבר בדיקה עם הצינורית דרך הפה לבדיקה. ניסיתי להחליף תזונה לפי המחקרים מהמותר לאכול ומה לא והאמת וזה עזר הרגשתי יותר טוב והייתה שמחה.. אבל שוב אכלתי אוכל שמן וחומצי ושלשום היו לי כאבים וצרבות חשבתי שאני מתה ובבוקר התחלתי אומפדקס. הכדור עשה לי יותר גרוע ונבהלתי, יש מצב שכדור לא מתאים ועושה יותר נזק? אציין שלפני 30 שנה היה לי את אותו סיפור עשו לי את הבדיקה וקיבלתי חודש פמוטידין 20 מג פעמיים ביום ועבר. השאלה שלי האם אפשר לקחת פמוטידין שניתן גם ללא מרשם 30 מג ללא הרופא וזה לאותה מטרה. הרוקח אמר שכן אבל אני בדילמה לכן פונה אליך... תודה רבה לך, סובלת מאד ועד שיגיע הבדיקה זה הרבה זמן. חג שמח
האומפרדקס לא גורם נזק, אבל גם אין בעיה לנסות פמוטידין אם עוזר לך.
ד''ר דני רוזין28/09/2021מעבר לזה- פרט לבירור של הקיבה, כדאי לשקול גם אולטרסאונד- לעתים תופעות של כיס מרה דומות לאלו של מחלה פרטית בקיבה ובתרסריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי מחלה פפטית ולא פרטית
ד''ר דני רוזין28/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הידרוצל נובע מקילה ומה הסיבה שי נוזלים בגוףנדב27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

המנגנונים שונים אם כי יש קשר מסויים- מדובר על קרומים שקשורים לקרום הצפק (חלל הבטן)
ד''ר דני רוזין27/09/2021כשהקרום עוטף את האשך הוא מפריש נוזלים שמצטברים שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- , ניתוח הידרוצלי איזה רופא עושה את הניתוחנדב27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לרוב אורולוגים- אבל יש גם כירורגים שמבצעים את זה
ד''ר דני רוזין27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי כריתת שחלה וחצוצרהדנה27/09/2021
שלום דר רוזין,
בת 45, בתאריך 19.7 עברתי כריתת שחלה וחצוצרה ימנית בלפרוסקופיה. הסיבה לכך כאבים במשך מספר חודשים, ציסטה דרמואידית על השחלה.בניתוח נראתה השחלה מסובבת.
מהלך ניתוח תקין, פתלוגיה תקינה. ברקע רחם שרירני לא נגעו ברחם.
מאז הניתוח 2 מחזורים תקינים. החל משבת, 16 יום מהמחזור החלו לי כאבים בצד הימני שבו נכרתה השחלה. כאבים עמומים והרגשת אי נוחות בבטן תחתונה. האם זה טבעי? דקירות וכאבי משיכה לבטן התחתונה.
האם זה חלק מתהליך ההחלמה?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר שתהיה רגישות באיזור. אם זה לא חמור (כאב חזק, הקאות, חום) אז אפשר לחכות.
ד''ר דני רוזין27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונה ולחץ במעייםיניב27/09/2021
שלום יש לי הרבה זמן כאבים בבטן תחתונה עם תחושת לחץ במעיים שאני לובש תחתונים זה עושה לי יותר כאב ולחץ על האזור של המעיים האם אי לבישת תחתונים יכולה לגרום לזיהומים בבטן ודלקות בשתן בגגל שלא לובש תחתונים עושה לי כאבים שלובש שאלה קצת מוזרה..תודה על העזרה ..
לא. לך איך שנוח לך
ד''ר דני רוזין27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות קשר בין הדם סמוי בצואה לממצא בטחולצחי27/09/2021
שלום דוקטור
אני בן 25 .בגלל כאבי בטן הלכתי לרופא שמישש טחול מוגדל .עברתי אולטרה סאונד שבו הטחול לא מוגדל אבל נמצא מוקד היפואקגוני 1.3 סנטימטר בטחול .הרופא שלח לבדיקות דם .דם סמוי בצואה שחזר חיובי ו CT שאעשה מחר .האם יש דחיפות במצבי והאם יש צורך שאזרז את הפיענוח או שאלך לחוות דעת פרטית כדי לקבל תשובה מהירה של ה CT .והאם יכול להיות קשר בין הדם סמוי בצואה לממצא בטחול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לומר בודאות אבל הממצא בטחול נשמע מקרי וחסר חשיבות.
ד''ר דני רוזין27/09/2021אין בעיה להשלים סיטי, לא רואה דחיפות ואפשר להמתין לתשובה, אבל עקרונית דם סמוי מצריך בירור אנדוסקופי של הקיבה והמעי הגס (גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן שורף פי הטבעתתתתתתתתשלומי24/09/2021
שלום כאבים בבטן ביחד עם תחושת שריפה בפי הטבעת מזה יכול להיות בבקשה יציאה לא טובה שלשולים כבר שבוע למה שורף לי פי הטבעת בזמן יציאה בבקשה ?? תודה לך
כנראה גרוי בגלל השלשול
ד''ר דני רוזין24/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)