מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום בטן חריפה בצוםקובי06/03/2022
שלום רופאץ משפחה שלחה אןתי לצילום בטן חריפה בצום כמה זמן צריך צום לצילום כזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב אין מורך בצום לצילום בטן…. אני מניח ששעתיים יספיקו רק כדי שהקיבה לא תהיה מלאה
ד''ר דני רוזין06/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בבית השלימאור06/03/2022
דוקטור שלום רב
בבית השחי במרכז ממש יצא לי לפני אולי שנתיים מעין פצעון אבל עגול כזה בגודל של חצי אפונה כזה עגול שנית לתפוס אותו
הייתי אצל כירווג אולי אפילו אצל עוד אחד למקרה אחר ושניהם שאלו אותי זה מפריע לך אמרתי שלא
אז הוא אמר זה כלום
עכשיו ראיתי אולי פעם הוא היה מעט אדמדם ועכשיו נראה לי שהפך אולי בהיר בצבע העור כזה אולי אני טועה
א. מה זה?
ב. והאם כדאי לנסות להוריד או טיפול משחתי אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב זו בלוטת חלב של העור שמתנפחת למיסטה קטנה ואין צורך לעשות כלום אם לא מפריע
ד''ר דני רוזין06/03/2022אם נהיה דלקתי מטפלים מקומית במשחה אנטיביוטית, לעתים זה בכל זאת מפריע ואז מוציאים בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג משחה אנטיביוטית מתאים ?
מאור14/03/2022האם טרידרם יכולה להתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. רוב המשחות האנטיביוטיות מתאימות
ד''ר דני רוזין14/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור יקר המשך - המשחה לא כל כך עזרה
מאור23/03/2022ואז ניגשתי לאחיות וכירורוג שהיה נתן אנטיביוטיקה 10 ימים 4 פעמים ציפויט פורטה
היום יומיים אחרי התנפח ונעשה מוגלתי שוב פניתי לאחיות והם שלחו אותי לכירורוג שינקז את זה
הוא ניקז את זה עכשיו
ואמר לי להפסיק את האנטיביוטיקה( שתיתי כבר יומיים וחצי )
האם זה נכון לדעתך?
ואמר לי שבעוד חודשיים שלושה ללכת להוריד את המורסה כשהיא שוב תופיע - מה דעתך דוקטור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן נשמע הגיוני. להרגיע ואז להסיר
ד''ר דני רוזין23/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הגיוני גם להפסיק את האנטיביוטיקה
מאור23/03/2022אחרי יומיים וחצי כי הוא ניקז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן אחרי ניקוז לרוב אין צורך- אלא אם יש הרבה אודם דלקתי סביב
ד''ר דני רוזין23/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת של רופא כללירונה04/03/2022
דר יקר שלום רב, לא מצאתי באתר לגבי א.א.ג ואני ממש מבקשת לשאול אותך שאלה כי אתה בוודאי מבין בכל דבר ואשמח לתשובה. הייתי שלשום אצל רופא כללי לבדיקת הריאות בגלל שיעול אחרי שבדק בלי הודעה לקח את היד שלו במהירות הבזק הבוהן והאצבע ודחף את זה עמוק לגרון מתחת לסנטר בערך ס"מ בוהן בימין והאצבע בשמאל כל כך עמוק לתוך הגרון (חיצוני) שנחנקתי. שאלתי אותו מה אתה עושה אמר בודק בלוטות שלא נפוח. תמוה בעיני שתמיד רופא א.א.ג בודק עם כף היד בעדינות על הגרון ומעולם לא החדירו לי אצבע עמוק. באמת מאז יש לי כאב פנימי כמו דקירה במיוחד בימין שלא מרפאה ומעיר אותי בלילה, אציין שלא כאב לי הגרון לפני. שאלה שלי האם בדיקה כזאת תיקנית בכלל? ונניח ולא יכול להיגרם לי נזק מהחדר ת האצבע עמוק לתוך הגרון היה נראה לי שהוא ניסה להפגיש בין \בוהן והאצבע ביחד בתוך הגרון . מודה לך על התשובה ושתהיה לך שבת מבורכת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא נשמע כמו הבדיקה הכי קלאסית ועדינה אבל הסבירות לנזק בבדיקה גופנית, פרט לאי נעימות, היא אפסית.
ד''ר דני רוזין04/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh בדיקת דם ….אנונימית02/03/2022
היי ד״ר רציתי לברר . אני בת 25
הגיע לי תוצאה של בלוטת התריס Tsh -5.12 , וt4 -15.16
הבנתי שtsh גבוה … אני כן מרגישה סימפטומים של דופק לב מהיר,חולשה וכו
אני מטופלת עם ציפרלקס שלא עוזר כי אני גם סובלת מחרדות
אולי בכלל זה בגלל הבלוטת תריס כל המצב שלי?
יש צורך להתחיל טיפול למרות שt4 יצא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TSH גבוה עם T4 תקיןמעיד דוקא על תת פעילות סמויה, הגוף מתאמץ לאזן על ידי הפרשת יתר של TSH כשי להפעיל את הבלוטה.
ד''ר דני רוזין02/03/2022מציע להתייעץ ים אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בלתי ישיר דו צדדי מכיל שומןקארן02/03/2022
בוקר טוב,
בת 46 בריאה בד"כ עשיתי אולטרסאונד כי כאב לי צד ימין שבוע בערך במפשעה ,אורטופד חשב שזה מהמפרק ירךשתיתי כדורים לדלקת וזה עבר,קיבלתי תשובה"הודגם בקע מפשעתי בלתי ישיר דו צדדי מכיל שומן עם תגובה למבחן ולסלבה",
אשמח בבקשה לדעת מה עליי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הכאב חלף אז שום דבר. הממצא מאד שכיח בבדיקות אולטרסאונד, ואינו מחייב התערבות בשלב זה.
ד''ר דני רוזין02/03/2022אם יש כאבים שקשורים לבקע, או גדילתו לאורך זמן, מנתחים. אין צורך להגביל פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת החלקה של הצלעמיכל מושקוביץ28/02/2022
היי, אני בת 24, לפני חודשיים היה לי שפעת קשה, השתעלתי המון (עם אסטמה ברקע) והתחלתי להרגיש כאב בצלע שממש מתחת לחזה בצד ימין מקדימה.
ביום אחד בבום הכאב הפך לבלתי נסבל, לא יכלתי לנשום או לזוז מרוב כאב. התייעצתי עם הכירופרקט שאצלו אני מטופלת עם בעיה אחרת והוא הרגיש לי את הצלעות. תוך שתי דקות הוא אמר לי שיש לי משהו שנקרא slipping rib syndrome.
הוא אמר לי שכנראה אחת הצלעות שלי התנתקה מהסחוס ושהיא משוחררת לי. הציע לנסות לנוח בתקווה שיעבור.
מאז עברו חודשיים, במהלך התקופה הזו הכאבים רק החמירו, מלווים בתחושה של קליק כל פעם שיש החמרה והקליק הזה, שמרגיש כאילו הצלע פשוט יוצאת מהמקום, זה כאב שמשתק לי את כל הגוף. הגוף שלי מרוב חשש מהכאב הפסיק לייצר התעטשויות ואני סובלת הרבה מעצירות כי כואב לי להתאמץ. במהלך התקופה הזו הייתי במיון שבו עשו לי 4 צילומי רנטגן, כולם תקינים. אחר כך מיפוי עצמות שהראה קליטה בצלע מספר שבע מימין ממש ליד החיבור של הסחוס. אבל בגלל שלא רואים שם את הסחוס אי אפשר להבין אם זה התנקות של הצלע או שבר וישר הולכים על האופציה של שבר.
הבעיה היא- שכמעט אף אחד לא מכיר את התופעה הזאת… יוצא לי להגיד לרןפא שאני מרגישה את הצלע יוצאת מהמקום ושיש לי קליק שמשתק לי את כל הגוף מרוב כאב ושאני חושבת שזה לא שבר ומסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. ישר הולכים לתשובה הקלה - "יש לך שבר".
אני כבר חודשיים לא יכולה לעבוד, לא יכולה לישון על מיטה (הכאב מקרין לי לגב) לא יכולה לעמוד ליותר מידי זמן או ללכת ברגל. זה מחמיר בכל תזוזה, בנשימה בשיעול בהרמת ידיים בהפעלת שרירי הבטן ובגדול יותר לי תחושת אי נוחות וסוג של לחץ על כל האיזור.
קראתי עשרות מחקרים באינטרנט על התסמונת הזו- כל התסמינים מתאימים למה שאני מרגישה, גם המיקום, הכל.
הדבר היחיד הוא שאני לא מצליחה למצוא רופא שידע להגיד לי איך מאבחנים בוודאות אם מדובר בזה. בבקשה תעזרו לי, אני רק רוצה לפתור את זה ושסוף סוף ייאבחנו את זה. יש דרך לאבחן ספציפית את התסמונת הזו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיפוש אחר שם מדוייק לאבחנה הוא חסר טעם. הצלעות מוחזקות על ידי
ד''ר דני רוזין01/03/2022חיסורים סחוסיים, וטראומה או שיעול יכולים לגרום לתזוזה- לא משנה אם קוראים לזה ״שבר״ או התנתקות.
מציע להתייעץ עם כירורג חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס חוזר אחרי ניתוח PNSגלעד27/02/2022
היי,
באוגוסט האחרון עשיתי ניתוח PNS לטיפול באבצס בפי הטבעת.
לפני כשבועיים שמתי לב שמתחיל לצאת לי אבצס חדש(ממש צמוד למיקום שבו בוצע הניתוח).
פניתי לכיורוג והוא נתן לי אנטיביוטיקה לשבוע, לקחתי אותה ואכן היה נראה שהאבצס נעלם.
היום, כ-5 ימים לאחר הפסקת נטילת האנטיביוטיקה חזר לי שוב האבצס.
האם הטיפול הוא רק ניתוח נוסף?
ומי אמר שלאחר ניתוח נוסף לא יחזור לי אבצס נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס פילונידלי הוא לא אבצס בפי הטבעת… לשניהם יש לעתים חזרות לאחר טיפול, אבל במנגנון שונה
ד''ר דני רוזין28/02/2022לא ניתן להבטיח- אבל ברוב המקרים זה לא חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מוארך תת עורינילי27/02/2022
נעשתה בדיקת אולרא סאונד עם תוצאות שלא הבנתי האם המרכיב הסולידי . זה בטוח סרטני ?
גוש מאורך מותן שמאל שקיים כ15 שנה השתנה בגודלו מעט בממצאים יצא מרקם נוזלי עם תוכן עכור ובמרכזו מרכיב סולידי
מצב אבחון
האם אחרי הסרת הגוש יש צורך בבדיקות נוספות מחשש אולי קיים במקום אחר?
כמובן שלא בטוח סרטני… אבל ביופסיה כדאי להשלים, וגוש שמשתנה כדאי להוציא
ד''ר דני רוזין27/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בצוואר 27 מ" מ וממש כואב רגל ימיןסימי27/02/2022
שלום דר דני רוזין
אבי בן 75 מעל 3 שבועות עם כאבי גב חוזרים ,עקב רווחים בחוליות.
כאבים במפשעה הימנית עם בירור מקיף של מלא בדיקות דם,אולטרסאונד ,בטן ואגן,חזה ,מפשעות והכל יצא תקין.
הבלוטות מצויין באולטרסאונד שהם תגובתיות אובליות בקוטר של עד 2.7 ס"מ עם מרקם שומני שמור.
רשום הודגמו מספר בלוטות לימפה.
אציין שביצעה הרופאה בירור של מחלת הנשיקה ,איידס ,ועוד מלא בדיקות כמו אורולוג,נפרולוג,אורטופד והוא כבר שלושה שבועות רק בולע כדורים בלי סוף ועדיין היא לא יודעת מה לעשות איתו ?
אשמח לתגובתך
אציין שהכדורים שלקח ,זיילדר,אוגמנטין ורוקסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הבלוטות בצואר הן אינן קשורות לכאב במפשעה וממילא הן נראות תקינות
ד''ר דני רוזין27/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי בוריד אובטרטוראיתי27/02/2022
שלום
לפני כמה זמן עשיתי סיטי לשלול דברים לאחר שעברתי סימינומה
אני כבר סובל תקופה בכאבים לא חריפים אבל גם לא נעימים במפשעה באשך ובבטן תחתונה הרופאים לא מצאו שום דבר והפנו אותי לקבל זריקה במרפאת הכאב
עכשיו בסיטי היה רשום עיבוי בוריד האובטרטור ולא ראיתי יותר מידי התייחסות לזה
השאלה האם יש קשר לזה ? אולי בגלל שזה לא תחום האורולוגי אז לא אמרו כלום?
אני לא ממהר שיתרבו לי עצב שיש מצב שזאת לא הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע כמו ממצא מקרי בהדמיה שאין לו הרבה משמעות ולא קשור לתלונות
ד''ר דני רוזין27/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עיבוי בוריד והאם זה מסוכן
איתי27/02/2022הבנתי אבל השאלה מזה אומר עיבוי בוריד
זה לא מסוכן או שיש מצב שזה מרמז על בקע שם?
כי הבנתי שהתסמינים לבקע באובטרטור הם ממש מתאימים למה שאני חווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ראיתי את התשובה המדוייקת אבל וריד מורחב זה לרוב לא בעיה ולא גורם לכאב ולא קשור לבקע
ד''ר דני רוזין27/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה
איתי01/03/2022קודם כל ממש תודה
איזה כירורג מטפל בוריד אובטורטור?למי קובעים
דבר שני כתב לך בהתחלה שביצעתי אמ אר אי לביקורת למה שעברתי וגם בשל הכאבים שאני חווה
השאלה עיבוי וריד אובטורטור ממוקם לא יכול לגרום לכאב
כי אני חווה כאב שמקרין למפשעה ישבן ובטן תחתונה
אני ממש לחוץ ולא יודע למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמע כמו ממצא הדמייתי שאינו בהכרח בעל משמעות, ולא משהו שדורש טיפול.
ד''ר דני רוזין01/03/2022כאב כרוני מטופל במרפאת כאב, לא לכל דבר יש פיתרון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר בדיקת ניתוח כיס מרהאור27/02/2022
היי,
לפני 7 שבועות עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופית
עד היום יש לי כאב המום כזה לא ממש אפשר להסביר באיזור הניתוח
כמובן שלא חזק כמו לאחר הניתוח יותר כאב טורדני כזה
עשו לי בדיקות דם ופעמיים אולטרסאונד על פניו הכל היה נראה תקין
האם זה מצב סביר והגיוני שעדיין יש כאב באזור הניתוח?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הבדיקות תקינות, אולטרסאונד תקין, אין חום ומערכת העיכול עובדת- אז זה עדיין סביר ואפשר לחכות עוד שבוע שבועיים,
ד''ר דני רוזין27/02/2022אם לא מסתדר ממשיכים בעוד בדיקות- סיטי, בדיקות גסטרו- לחפש הסבר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות CT רבות לפני שביצעתי את הניתוח
אור27/02/2022היי,
תודה על התשובה
עשיתי בדיקות CT רבות לפני שבצעתי את הניתוח ולכן הרופא לא מאשר לי לעשות יותר בעקבות רמת הקרינה הגבוהה.
יש אופציה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרת משאות כבדים לאחר ניתוח בקעאופק23/02/2022
שלום! עברתי ניתוח בקע מפשעתי באמצעות שיטת החתך במשפעה ימין עם רשת, באיזור אוקטובר, החל מהינואר ועד היום אני מרים משקלים בעבודה של עד 20 ק"ג, לא מרגיש כאבים או משהו אבל כן עקצוצים מידי פעמים, לרוב אני מרים משקלים של איזור ה10 ק"ג אבל לפעמים גם 15 ופעמים ספורות 20 ק"ג, האם זה מסוכן? כי הבנתי שיש להימנע מהרמת משאות של עד 8 ק"ג ב3 חודשים הראשון של הניתוח, עברו בדיוק 3 חודשים, השאלה אם איזור ה15 ק"ג זה בסדר?
כן זה בסדר בשלב הזה
ד''ר דני רוזין23/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכעס מרה בגיל מאוד מבוגראור22/02/2022
שלום
אישה בת 90 שעשתה צילום סיטי חזה ריאות ובמקביל התגלה אצלה בסיטי אבן בכיס המרה יש לציין שזה לא היה הסיבה לסיטי אלא דלקת שיעול שהתגלתה והתרפא מאז ע״י אנטיביוטיקה, אין לה כאבים בכלל באזור כיס המרה, ורופא המשפחה אמר שלא עושים כלום עם זה רק אם יהיה כאבים, ובגיל כזה לא עושים ניתוח כיס מרה, השאלה אם זה הכרחי וכדאי לעבור אולטרא סאונד? אם אין כאבים?
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך לברר עוד או לטפל אם זה ממצא מקרי ללא כאבים
ד''ר דני רוזין22/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן ואולי היה אבן בכיס המרה המון זמן
אור22/02/2022יתכן ואןלי היה אבן בכיס המרה המון זמן? האם בעתיד יכול להתפתח דלקת או כאבים? רופא המשפחה אומר גם שלא צריך לעשות כלום גם לא אולטרא סאונד שזה מיותר כי כבר ראו בסיטי? אז אם אין כאבים והיא לא מתלוננת פשוט לא להתייחס לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט סביר שזה שם הרבה שנים. אין צורך לעשות כלום אם אין סימפטומים.
ד''ר דני רוזין22/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של בקע על עוצמת זקפהרונן20/02/2022
שלום רב דר רוזין, אני בן 44, הרמתי משא כבד בעבודה בגינה והתחילו לי כאבים במפשעה, נמצא לי באולטרסאונד בקע באורך כ 1.5 ס"מ, בשבועיים הראשונים לאחר העבודה בגינה אבדתי זקפה, הזקפה חזרה אחרי שבועיים אבל לוקח יותר זמן להגיע לזקפה והעוצמה היא לא כלפני הפציעה וגם האורגזמה, כיום 6 חודשים אחרי יש לי עדיין כאבים במפשעה ומתחת לאשך, ואני חושב על ניתוח, מדוע זה קורה? מה הקשר בין בקע באורך 1.5 סמ לזקפה? האם ניתוח יכול לטפל בזה?
אין קשר ישיר (עצבי למשל) אבל יש לפעמים קשר עקיף של כאב, אי נוחות, חרדה-
ד''ר דני רוזין20/02/2022שמשפיעים. לא בטוח שזה קשור- אולי מקרי, ולא ניתן להבטיח שיפור לאחר הניתוח, אבל שווה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי בקרקפת והאם מסוכןיוסף20/02/2022
יצא לי פצע בקרפקת
לא גדול, אך
נפוח, כואב ממש , אדמומי, נראה כמו חצקון מלא מוגלה
האם בגלל המיקום (ראש) דורש רופא? מסוכן?
או שניתן להמתין לריפוי עצמי כבככול פצע כזה
לא מסוכן, כנראה ציסטה של בלוטת חלב של השיער, שמודלקת.
ד''ר דני רוזין20/02/2022אם לא נרגע אפשר לטפל אנטיביוטית, אם הציסטה נשארת לעתים מסירים בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר ברשותך
המשך20/02/2022תודה לך! הייתי אצל רופא עכשיו
רשם לי משחה אנטיביוטית פוסידין
וגם אנטיביוטיקה צפוייט פורטה 4 פעם ביום ביום לשבוע
נראה לי קצת ברוטאלי לא? אנטיביוטיקה דרך הפה גורמת לי תמיד לחוסר נוחות בגלל תופעות לוואי . האם לדעתך אפשר לוותר בשלב זה על אנטיביוטיקה דרך הפה ולהסתפק במשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יכול להתחיל במשחה ולצרף את הכדורים אם לא תהיה הטבה תוך יומיים שלושה
ד''ר דני רוזין20/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה ברשותך
המשך20/02/2022תודה,
שאלה אחרונה ברשותך,
זה מה שרשם הרופא, עדיין לדעתך ניתן להתחיל במשחה בלבד למשך מס׳ ימים
זה בדיוק מה שעניתי
ד''ר דני רוזין20/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)