מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פצע פתוח ביד שמאל מה לעשות?תומר שנל17/05/2020
נגיד ויש לי סוכר מה אעשה לגבי ריפוי הפצע? כי שמעתי שזה סיפור יותר. אני גם פוחד שהפצע הזה לא ייסגר לי. אני דואג מאוד איך שאר הפצעים כבר נסגרו ורק זה נשאר ככה, לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החששות הלא מבוססים לא עוזרים כלל. פשוט תן לפצע להחלים בסבלנות
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות בדיקת סוכר לפצע הפתוח?תומר שנל17/05/2020
לא עשיתי בדיקת סוכר ת'אמת אולי כדאי לי לעשות... ומה שיש לי זה פצע חמור? כאילו מתי אני יראה שזה נסגר דוקטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חמור... יכול לבדוק סוכר כמובן אבל הסבירות שיש לך בעת סכרת בגילך נמוכה.
ד''ר דני רוזין17/05/2020כמו שאמרתי- כמה שבועות ריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן פצע פתוח ביד עשוי להחלים?תומר שנל17/05/2020
תוך כמה זמן הפצע הזה יחלים לדעתך? כי לאבא שלי את האמת יש סוכרת אז גם בגלל זה אני דואג זה תורשתי.
מניח ששבועיים שלושה. אבל לא משנה התורשה- אם אין לך סכרת עכשיו אז אין בעיה בריפוי
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח שטף דם ברגל כתוצאה ממכהתומר שנל17/05/2020
זה שטף דם נקרא? זה כתוצאה מנפילה מכה?
כן
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים פתוחים עם מוגלה - מתי עתיד להתרפא?תומר שנל17/05/2020
זה פצע יותר עמוק לפי מה שראית בתמונה? ומה זה הלבן בתוך הפתע עור חדש? או שמוגלה מסוימת אני ממש דואג קיבלתי גם שבוע אוגמנטין מחר מסיים וקיבלתי קרם סטיפדרם למריחה על הפצעים הפתוחים יש לי ממה לחשוש אז? ותוך כמה זמן פתע כזה יתרפא לי? כבר עבר שבוע מאז.
זה נקרא פיברין וזה חלק מתהליך ההחלמה ובניית הפצע. זה לא מזוהם.
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים פתוחים כתוצאה מנפילהתומר17/05/2020
היי. לפני כשבוע נפלתי עם האופניים הייתי אצל כירורג, קיבלתי טטנוס 2 פצעים נהיו לי ורודים כבר שזה מחלים אחד במרפק ואחד בכף היד, אבל יש לי פצע שלדעתי הוא יבש אבל לא רואה אותו נסגר, שולח לך תמונות.
נראה נקי ולא דלקתי. להמשיך לשמור נקי במים וסבון, חבישה אם מפריע אבל יכול להיות פתוח.
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן קשים וחמורים - מה ניתן לעשות?עידן17/05/2020
יש לי כאבי בטן, עיוותים מהגיהינום, דוקטור מה יעזור לי? זה עידן עיוותים נהיו יותר קשים לא עומד בזה, מה עוזר לזה דוקטור? לקחתי אופטלגין לא עוזר לי, זה מחרפן אותי הלכתי למיון אף אחד לא יודע מה זה, דוקטור הלכתי לרופא גסטרו בבי"ח הוא אמר לי אני לא יודע מה זה הלכתי למיון בי"ח בדק אותי רופא פנימי אמר לי עברת ול הבירור אין מה לעזור לך, אז לאן לפנות דוקטור? אני משתגע מזה, הסיטי שעשו לי היה רשום רק התפשלות מעי דק בלי חסימה וטגרט בבטן שמאלית עליונה וצקום בעמדה נמוכה וב-mri רק נוזל בכמות קטנה באגן והרחבת מעי בשיקוף. מה ניתן לעשות עוד? בן 29 חייב עזרה...
תיפנה שוב לרופא גסטרו. הפורום באינטרנט לא ניתן לפתור בעיות מתמשכות מסוג זה
ד''ר דני רוזין17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ופיחות במרכז הבטןמי16/05/2020
הי, כמס' שבועות סובלת מלחץ במרכז הבטן, נפיחות משמעותית אחרי אוכל ובמהלך כל היום (בבוקר חוזר למצב הנורמלי) . בנוסף עקצומים ותחושת אי נוחות באזור הטבור. מצב היציאות תקין. נבדקתי להליקובקטר ויצא תקין. יש גם ירידה של כשני קילו במשקל בחודש וחצי האחרונים, תיאבון ואכילה תקינים. אני קצת בלחץ ואודה לעצה מה זה יכול להיות.
יש אין ספור אבחנות שיכולות להתאים לתיאור. מציע לפנות לגסטרואנטרולוג.
ד''ר דני רוזין16/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ריצה עם תפרים/ סיכות בגבערן הדר15/05/2020
שלום רב
לאחר הסרת ליפומה באמצע גב
יש סיכות תפרים כ 8 לשבועיים
האם ניתן לבצע פעילות גופנית ריצה עם תפרים
או חשש שיפתחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר
ד''ר דני רוזין15/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע לבן 19 - כירורג מבוגרים או נוער?אבי14/05/2020
שלום.
בני בן ה19 צריך לעבור ניתוח בקע ( נבצע את הניתוח באמצעות ביטוח רפואי פרטי).
מבחינה גופנית התפתחותית גופו של בני הוא כשל נער בן 17 והוא עדיין בשלב צמיחה.
איזה כירורג מתאים לביצוע הניתוח האם כירורג ילדים או כירורג מבוגרים? האם יש גם כירורג לנוער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
17 זה כבר מבוגרים.
ד''ר דני רוזין15/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע טבורי האם הבדיקה תקינה?רינה13/05/2020
ד"ר שלום לברכה!
בתאריך 08.01.20 עברתי ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן.
בעקבות כאבים חזקים חוזרים ונשנים באזור הטבור.
בתאריך 28.02.20 ביצעתי סונר דופן הבטן ובו הודגם ממצא נוזלי באורך 3.7 ס"מ המתאים להימטומנ.
בתאריך 09.03.20 הייתה לי ביקורת במרפאות בקעים והרופא טען שהממצא אמור לחלוף עם הכאב עד שישה שבועות.
יש לציין שעד היום אני עדיין חווה כאבים חזקים באיזור הטבור.
בעקבות כך הוחלט לבצע בדיקת CT בטן ואגן.
בתאריך 26.04.20 עברתי בדיקת CT בטן ואגן להלן הממצאים: סימני תיקון בקע ונטרלי בגובה הטבור ומתחתיו, השומן הבוטני האגני נראה נקי, ללא נוזל חופשי בצפק.
שאלתיי הם:
1. אם הבדיקה נראית תקינה ללא ממצא נוזלי ולא בקע חוזר, מדוע אני עדיין חווה כאבים חזקים חוזרים ונשנים באזור הטבור?
2. מאחר ואני לא רואה שינוי בהתקפי כאבים, איך אני יכולה לדעת שהממצא הנוזלי נספג?
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הממצא נספג היות ואינו נראה בסיטי. כאבים לעתים נמשכים זמן רב בגלל תפרים פנימיים ותהליך הצטלקות
ד''ר דני רוזין13/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכתי עצבה, האם צריך ללכת לרופא?אדם12/05/2020
חתכתי אתמול עצבה, הדם עצר. לא כואב במיוחד, שמתי תחבושת עם יוד, השאלה אם צריך ללכת לרופא שיבדוק או שיחלים מעצמו? מה רופא יכול לעשות חוץ מלשים תחבושת?
חיטוי וחבישה זה בסדר, אין מה להוסיף רפואית מעבר לזה
ד''ר דני רוזין12/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך להימנע ממאמץ פיזי לאחר תיקון בקע?יוסי11/05/2020
שלום, האם לאחר תיקון בקע מפשעתי כשמשתחררים מבית החולים יש צורך להמנע ממאמץ פיזי כמו עלייה בחדר מדרגות כשחוזרים הביתה מהניתוח? לי אין מעלית בבניין מגוריי.
תודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם עולים במתינות אין שום בעיה
ד''ר דני רוזין12/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזה ברקע עקשת ועקמת קלהיאיר04/05/2020
שלום, (ברקע עקשת ועקמת קלה בחזה) לפני כמה שנים היה לי כאב בצד שמאל בחזה (כמתואר בציור) רק בעת נגיעה עם היד (הבדיקות יצאו תקינות והרופא אמר שזה אזור רגיש) כיום זה עדיין רגיש ואף שוב מטריד אותי. האם הדבר תקין? יש צורך לחזור לרופא? תודה מראש
לאור השינויים בעמוד השידרה סביר שיהיו רגישויות באיזורים בהם העומס על השרירים והשלד אולי גדול יותר
ד''ר דני רוזין09/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי - איזה ניתוח מתאים?אלכסנדר פלדמן04/05/2020
שלום דוקטור רוזין. אני בן 70. יש לי בקע טבורי קטן.
אני חובש חגורה בינתיים. הרופא כירורג אומר שצריך לעשות ניתוח. השאלה? רגיל או לפרוסקופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבקע טבורי קטן אין יתרון ללפרוסופיה
ד''ר דני רוזין09/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)