מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיהוי ליפומה במהלך הוצאתהיעקב ב.27/11/2019
ד"ר דני שלום
אני פשוט בלחץ בבקשה
האם כירורורג יכול במהלך ההוצאה של ליפומה לזהות אם היא ליפורסוקמה או סוג של סרטן?
הכיורוג אמר לי שזהו גוש של שומן והכל נראה בסדר גמור
האם זה אכן ניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב ניתן- במידה סבירה של דיוק. בכל מקרה הכל נשלח לפתולוגיה
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שהגודש באגן הכליה נובע מהשלפוחית שהייתה מלאה?רחל27/11/2019
אשמח לדעת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי ואולי לא, החכמה ברפואה זה לדעת להתעלם ממה שלא חשוב...
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של הכליות ודרכי השתןרחל27/11/2019
שלום ד"ר רוזין אני בחורה בת 25 ונשלחתי לכמה בדיקות במסגרת בירור גסטרו. אחת מהם הייתה us של הכליות ודרכי השתן. להל"ן התוצאות-
כליה ימנית בגודל ומבנה תקינים
פרנכימה בעובי תקין
אין אבנים או גושים
ללא עדות להידרונפרוזיס
כליה שמאלית - בגודל ומבנה תקינים
פרנכימה בעובי תקין
אין אבנים או גושים
הודגם גודש באגן הכליה רוחב עד 0.6 ס"מ
שלפוחית שתן בקיבולת טובה דפנות חלקים
רציתי לשאול מה זה אומר גודש באגן הכלייה?זה מעיד על בעיה? מציינת שהבדיקה נעשה עם שלפוחית מלאה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מהווה בעיה. המוצא של הכליה לכיוון צינור השתן מעט מורחב- חסר משמעות במימדים האלה
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פשוט בלחץ מטורף מהנוזלים האלה ולא יודעת אם זה שווה את הלחץ שלי . כל החוזר וודאות. מתנצלתתמר27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

שום דבר מסוכן ואין סיבה ללחץ. לא משהו נדיר. רק צריך לברר ולהחליט אם לטפל או לעקוב
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנצלת על כמות השאלות או שלא הבנתי נכון אן שיש אי הבנה. שואלת בפעם האחרונה ולא אציק יותר.תמר27/11/2019
אמרת שהצטברות באזור הצלקת זה דבר שכיח אך שצריך לבדוק. אך בסונר בדקו שני דברים שונים. זה בצד שמאל זה על הצלקת. אך מה לגבי הממצא השני בצד ימין? מצטטת- באספקט ימני הודגמה קוקלציה נוזלית בגודל 2.2*1.0 ס"מ הרי זה לא קשור לצלקת. זה בבטן בהרבה מתחת לצלקת. או ששני המוקדים קשורים לצלקת? למרות המרחק.מה זה קוקלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולקציה זה הצטברות נוזל. למרות מה שנראה לך רחוק זה עדיין כנראה קשור לאיזור הניתוח
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כי הממצא בצד ימין לא קשור לצלקת הוא יותר למטה בבטן. מה זה אומרתמר27/11/2019
באספקט ימני הודגמה קוקלציה נוזלית בגודל 2.2*1.0 ס"מ
לא הכל נפתר בצילומים ויעוץ וירטואלי. אולי קשור ואולי לא- דורש בדיקת רופא
ד''ר דני רוזין27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סונר בטן שאלה אחרונה לגבי הממצא השניתמר27/11/2019
תודה רבה אבל התייחסת לממצא של הניתוח בצד שמאל.
מה לגבי הממצא בצד השני של הבטן : באספקט ימני הודגמה קוקלציה נוזלית בגודל 2.2*1.0 ס"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצטברות נוזל בצלקת זה דבר שכיח וחסר משמעות
ד''ר דני רוזין27/11/2019אבל צריך לבדוק לראות על מה באמת מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות סונר אודה לחוות דעתך אני מאד לחוצה ובחרדהתמר27/11/2019
שלום בת 29. בוצע סונר בטן בשל גוש מעל צלקת ניתוחית קיסרית לפני 3 שנים ובשל עןד גוש לא ברור. התור לכירורג הוא ארוך ואני בסרטים. בבקשה תעזןר לי.
תשובות- רקמות רכות לרוחב צלקת במידליין שמורות
באספקט ימני הודגמה קוקלציה נוזלית בגודל 2.2*1.0 ס"מ
באספקט שמאל בדופן הבטן הןדגם תהליך היפואקואי בגודל 1.0*0.5 ס"מ , ייתכן קוקלציה נוזלית.
מה אומרים הממצאים??? לגבי הממצא בשמאל מניחה שזה קשור לגוש בצלקת לפי המיקום. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכי סביר שזה אנדומטריוזיס בצלקת- תהליך שפיר אך מציק
ד''ר דני רוזין27/11/2019שקשור לקיסרי, וניתן להסרה יחסית בקלות. תגשי לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר רוזיןמודאג23/11/2019
שלום וברכה ד"ר רוזין.
אני בחור בן 34 בריא באופן כללי.
מאתמול, אני מרגיש כאב כאשר אני נוגע ומכניס אצבעות באיזור הלסת (בין האוזן הימנית לסנטר) לפי המישוש שלי אני לא מרגיש בלוטת לימפה נפוחה או נפיחות כללית בצוואר. יש לציין שבנוסף, יש לי הרפס בשפה העליונה המלווה בנפיחות ובפצעים. האם לאור העניין לפי מה שכתבתי, יש סיבה לדאגה? אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיבה לדאגה, יתכן וקשור לגרוי הדלקתי של ההרפס באיזור, אבל בטח לא דחוף
ד''ר דני רוזין23/11/2019חכה ותראה מה קורה בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר רוזין!
מודאג23/11/2019תודה רבה על המענה המהיר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת רחם עם מיומותיוליה21/11/2019
שלום,
בת 50 , בתולה . לפני 15 שנים נתגלו מיומות. לא סבלתי מדימומים. ווסת - אין 5 שנים. לפי רופא נשים שלי, יש לי רחם גדול, מעוות, רב שרירנים.
לפני חודש, כאב בשדיים כמו כאב לפני קבלת ווסת. שבוע לאחר כאב שדיים, הופיע כתם דם קטן שהופיע עוד 3 פעמיים לא רצופות במהלך שבועיים (האם הפרעה הורמונלית?). בשבועיים אחרי זה רגוע ואז שוב, כתם קטנטן ליום אחד.
רופא נשים, המליץ על הוצאת הרחם הגדול, כי אינו יודע מה הסיבה לדימום הקל.
למעט, אולטראסאונד דופלר ביטני, לא נעשו בדיקות נוספות לבירור.
ברצוני לציין, שאף רופא נשים בכלל לא בודק אותי וגם אולטרסאונד דופלר נעשה אצלי באופן חיצוני (ביטני). לדעת הגניקולוג שלי, לא ניתן לעשות לי טיפול אנדוסקופי, גם כי אני בתולה וגם כי יהיה מאוד קשה להגיע לכל המקומות עם הסיב האופטי ולכן זה לא ישקף ב-100 אחוז את המצב האמיתי בתוך הרחם.
האם במצבי, בדיקת m.r.i יכולה לפתור/ להחליף את בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית ויכולה להראות במדויק את כל מה שקורה עם הרחם?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי להתייעץ עם גינקולוג כח זה נושא ספציפי, אבל mri יכול לתת מידע,
ד''ר דני רוזין21/11/2019אם כי הוא לא בשימוש שגרתי בגינקולוגיה אז לרוב לא עוזר להם להחליט ו אולטרסאונד הוא הבסיס לרוב ההחלטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד ובבית השחיליאת19/11/2019
לקחתי את סבתא שלי לכירורג שד משום שהרגיש כאבים במשך תקופה בשד ובתי השחי הוא בדק ואמר שהכל תקין ושבדרך כלל כאבים הם לא סרטן נתן לעשות בדיקות שיצאו תקינות רציתי להיות שקטה עבור סבתי ולשאול באמת כשיש סרטן אין כאב
לרוב זה נכון (אין שום דבר אבסולוטי ברפואה), וגידול בשד אינו כואב- אלא אם מלווה בדלקת
ד''ר דני רוזין19/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט כל הידע
נורית24/11/2019כשיש בעיה בגופנו ושאנחנו חושבים שיש אתן דוגמא כשמסתכלים על מחלות בשד ורואים באינטרנט ממש דוגמא כמו אודם בשד גומות ועוד ואתה אחת רואה כדאי להיחס על דבר כזה ברצינות בלי קשר ללכת לבדיקה ושלא ללכת יש מה להתיחס לדברים כאלה ברצינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור אדום עם הפרשותנופית17/11/2019
לאחרונה שמתי לב שיש הפרשות מהטבור והיום ראיתי שמתחיל להיות רשום. הוא לא כואב אבל השאלה אם צריך לטפל?
בשלב זה ניתן לעקוב עם רחצה יסודית של האיזור ואולי משחת אנטיביוטיקה.
ד''ר דני רוזין17/11/2019אם ימשיך יתכן ויהיה צורך בטיפול אנטיביוטי, ואולי בירור נוסף לחפש סיבה לדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש / נפיחות שגדלה ברקהקרן אור14/11/2019
לבעלי בן 42 התגלתה נפיחות/ גוש מתחת לעור בצד הימיני של הראש (באזור הרקה) לפני מספר חודשים , הגוש נימוש ואין לו כאבי ראש לאחר מספר חודשים זה גדל .
מה זה יכול להיות? מה האפשריות טיפול? למי אפשר לפנות?
אודה לעזרתך מאוד מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות גוש שומני, ציסטה תת עורית, או לפעמים בליטה מהגולגולת עצמה.
ד''ר דני רוזין14/11/2019אלו תהליכים שפירים, כדאי שרופא יתרשם ויחליט אם יש צורך להסיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידלי כבר מספר שניםמנואל13/11/2019
שלום וברכה,
על עצם הזנב שלי קיים סינוס פילונידלי, שאובחן לפני כ-4 שנים. בתחילה הסינוס הפריש הפרשה מוגלתית אך עם הזמן התייבש והצטמק, אולם נותר קיים. הרופא המנתח עימו התייעצתי אמר שכל עוד אין כאבים והסינוס אינו מפריע לי, לא קיימת דחיפות לנתח את האזור, והמליץ לי שלא לעבור ניתוח כירורגי. בתקופה האחרונה שמתי לב כי הסינוס מעט גדול יותר מהרגיל, ובצבע חום. הסינוס יבש ואינו כואב. האם לפי דעתך זוהי סיבה טובה דייה לאבחון חוזר? מכל מקום, מהי המשמעות של כך מבחינה בריאותית? אני תוהה כמו כן מהן הסכנות האפשריות לגבי סינוס שאינו מכאיב או מפריע, בטווח הארוך של שנים קדימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לזה שום משמעות רפואית. אם שקט ולא מפריע/מפריש/כואב/דלקתי
ד''ר דני רוזין13/11/2019לא חייבים לנתח. זה עניין של אי נוחות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי בשיטה לפרוסקופיתשירן11/11/2019
הי.
עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי בשיטה הלפרוסקופית עם הכנסת רשת, לפני 4 חודשים. האם מותר לעשות לייזר בבטן להסרת שיער?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן
ד''ר דני רוזין11/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)