מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחיצה על מקום עקירה כירורגיתאבירם30/12/2019
שלום לרופא
אני יודע שהשאלה שלי יותר בכיוןן של רופא שיניים, אבל בכל מקרה ארצה לשמוע דעתו המושכלת של אדוני הכירורג, על מה שקרה לי היום,באדיבותך הרבה,
לפני כשבועיים וחצי, עברתי ניתוח עקירה כירוגית של שן בינה כלואה,
היום,ראה אותי מישהו,שמכיר אותי,ככה פיתאום, כאילו בהומור, תפס בשתי אצבעותיו המקופלות,את הלחי שלי,לחץ משך וסיבב את הלחי, כמו שמסובבים לילד קטן כשעושים לו קוצי מוצי כזה,הרחקתי את הפנים אינסטנקטיבית אבל הוא לא הרפה, כל זה קרה ממש בחלקי שניות, הערתי לו שעברתי ניתוח בחיך וזה לא בסדר מה שהוא עושה, התנצל והיפסיק,
אבל,התחלתי להרגיש אי נוחות בלחי, ורמה מסוימת של כאב,
אני אשמח לדעת האם ללחוץ,או למשוך בצורה כזו,תוך הפעלת כוח,או בכלל להתעסק עם המקום הזה, בסמיכות של כשבועיים וחצי, פשוט עשוי להזיק לניתוח שעשו לי שם, במילה אחרת, לפגוע במקום המנותח בחיך, ולהביא לנזק כלשהוא ??אפילו מינימלי??ואם זה כן יכול לקרות, מה הנזק שעשוי לבוא בעקבות דבר כזה??
תודה עבור המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מזיק. המקום אולי עדיין רגיש, זה הכל
ד''ר דני רוזין30/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי איבחון בצילומי רנטגן חזהליאור חיים24/12/2019
הי האם ניתן לראות בקע סרעפתי בצילומי רנטגן חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הוא גדול מספיק כן
ד''ר דני רוזין24/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לנתח במצב של תוספתן מעובהמתן24/12/2019
בן 33, יש לי כאבי בטן ושילשולים כבר שנה
עשיתי סי טי הכל תקין חוץ מ
התוספתן מעט מעובה עם ח"נ בתוכו ללא עכירות של השומן סביבו . האם זה הבעיה שלי? האם צריך לנתח? הגסטרולוג שלי לא יתייחס לזה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה שזו הבעיה- זה לא מסביר את התופעות ולמעשה תיאור תקין
ד''ר דני רוזין24/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע SCC על גב יד ימין.האבחנה: malignant neoplasm of conective and other soft tissueיהודה23/12/2019
אובחן אצלי נגע על העור. יש להוריד בדחיפות(לדברי הרופא בקופה). מה משך הזמן שניתן לחכות עד הפעולה הכירורגית, מכוון שאין תורים פנויים. האם יש דחיפות ללכת באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי על איזה סדר גודל של עיכוב מדובר. כמה שבועות, עד חודש-חודשיים, נשמע לי סביר.
ד''ר דני רוזין23/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קבוע וחזק בבטן תחתונה במשך 24 שעות ביממה ללא הפוגות כללעידן23/12/2019
שלום אני סובל מכאבי בטן חזקים במשך 24 שעות ביממה ללא הפסקות בככל לאחר יציאה יש הקלה קטנה אבל עדין הכאב נשאר חזק עברתי בירור של הבטן מה שהיה רשום זה במעי הדק התפשלות טרנזטורית ללא סימני חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט צקום בעמדה נמוכה וזהו עשו לי אחר כך mri מעי דק לא ראו את התפשלות שם רק מימיתת בכמות קטנה באגן וזהו זה מה שהיה רשום כול השאר תקין אחר כך עשו לי שיקוף של כול הבטן והמעי בלי לשתות שום חומר ניגוד והכירוג אמר שהמעי הגס אצלי רחב זהו כול הבדיקות דם תקינות מה לעשות אני בן 28 הכאב קבוע וזה מחליש מאוד בזמן אחרון מה ניתן עוד לעשות רופא גסטרו לא יודע מזה בשיקוף ראו מעי גס רחב ובסיטי לא איך זה ? אשמח לעזרה מה לעשות כי ישגתעתי מיזה ואי אפשר לחיות כך טוב תודה
לא נראה לי דיש לי תשובות מעבר למה שכבר ניתנו. כנראה מעי רגיזיכול לנסות מרפא אלטרנטיבי,
ד''ר דני רוזין23/12/2019לעצים שינויי תזונה עוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בעקבות מישוש בטן של רופאהליאן19/12/2019
שלום דר' ותודה מראש, שבועיים יש לי כאבי בטן שמעירים אותי גם תוך כדי שינה בחלק התחתון של הבטן, גם באמצע בצד ימין בישיבה כבר לא יודעת איפה כואב לי כל חלל הבטן...הייתי אתמול אצל רופאה כללית שמיששה לי את הבטן ונתנה לי בדיקות כולל u.s בטן. היא מיששה לי מאד חזק ושמתי לב שהכניסה את היד חזק בתוך הבטן, אמרה שלא מרגישה שהכבד או הטחול מוגדל. השאלה שלי, האם ממישוש חזק מאד והכנסת היד פנימה יכול בטעות כמובן להיגרם נזק לאיברים כי אני מבינה שהיא תופסת את האיבר ולוחצת עליו? כי עכשיו אחרי הבדיקה כואב לי יותר. קרה בעבר בטעות שרופא לחץ על איברים והם נפגעו. אודה לך מקרב לב על תשובתך הכנה. תודה רבה ליאן.
לא, בדיקה במישוש לא מסוכנת
ד''ר דני רוזין19/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בבטן ממושכים בעקבות בעיות בדרכי השתןגל11/12/2019
שלום רציתי לדעת עם בעיות בדרכי השתן יכולות להשפיע על המעיים ולגרום לכאבי מעיים ממושכים הכירוגית אמרה לי שכן וביקשה ממני לעשות תרבית שתן מה אתה חושב תודה לך
כן זו אפשרות
ד''ר דני רוזין11/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ונפיחות לאחר ניתוח בקע לפרוסקופימני08/12/2019
שלום רב,
לפני כ-10 ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו"צ בלפרוסקופיה. ההחלמה הייתה מהירה יחסית וחזרתי לשגרה כמעט מלאה.
מטריד אותי שיש רגישות ניכרת למגע באזור הבקע השמאלי וכן, במישוש מעט עמוק, מורגשת בליטה באזור בו היה הבקע.
זו תופעה רגילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגיל לגמרי, נספג לבד- תוך מספר שבועות.
ד''ר דני רוזין08/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ימנית תחתונהעופר05/12/2019
שלום רב,
בן 48, סובל כבר כמה שנים מיציאות בהמשכים בבוקר (לעיתים שלשולים), הרבה גזים, כאבי בטן. בחצי שנה, שנה האחרונים כאבים די חזקים שבאים בהתקפים בבטן ימנית תחתונה כאילו משהו צובט שם מבפנים- התקף נמשך יומיים- שלושה וממש מפריע- דווקא כשיש כזה התקף היציאות בסדר ואין הרבה גזים. כל הבדיקות- דם, קלפורפטין בצואה לפני שנה וחצי- קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני שנתיים וחצי תקינים.
לאחרונה מצאו בבדיקת קפסולת וידאו באיליום הטרמינלי אפטה קטנה ואירוזיות קטנות, שאר המעי הדק תקין. הרופא כתב בסיכום שינויים דלקתיים קלים. כמו כן מצאו ב-US טחול בגודל 13.5. האם הממצאים מרמזים על מחלה דלקתית ויש צורך בניתוח לאיזור להסרת האיזור הדלקתי (רק לציין שקיים תוספתן ונראה תקין לפחות באולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הוכחה אם ע״י יש רמז למשהו דלקתי, בודאי שלא משהו מוגדר שמצדיק ניתוח
ד''ר דני רוזין05/12/2019אם תהיה אבחנה דלקתית הטיפול הוא תרופתי במצב כזה, לא ניתוחי.
המשך הטיפול בגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה, מה זה בכותרת ע"י?
עופר05/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאיית אוטומטי.... ״אין הוכחה אם כי יש רמז...״
ד''ר דני רוזין06/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמפה קטנה וכמה אירוזיות קטנות זה אכן מחייב שיש דלקת?
עופר06/12/2019זאת אומרת, אם כל המעי הדק בסדר גמור ומצאו רק אפטה קטנה וכמה אירוזיות באיליום הטרמינלי- זה משהו שאפשר גם למצוא אצל אדם בריא או מישהו עם מעי רגיש (בהנחה שכל שאר הבדיקות תקינות) או שזה ממצא לא אופייני ומצביע בפירוש על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחוז גדול מהרפואה אינו ״חד משמעי״... יש לך סימפטומים משמעותיים
ד''ר דני רוזין06/12/2019שיכולים להתאים למחלה דלקתית, אבל מה שרואים זה רק רמז קטן ולא מחייב. לעתים בדיקה עתידית היא כבר חד משמעית, ולעתים זה נסוג ומעיד על משהו חולף וחסר משמעות. במצבים כאלה לעתים נותנים ניסיון טיפולי, וגם התגובה לו יכולה לתמוך באבחנה. אם הסימפטומים נסבלים לפעמים פשוט מחכים ועוקבים. צריך להחליט לפי מה שיש... רפואה זה לא מקצוע פשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה פשוטה אולטרא סאונדרמי03/12/2019
לדוקטור שלום
הטכנאי באולטרא סאונד אמר לי שיש לי ליפומה פשוטה
מה המשמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש שומני שפיר, שלרוב לא דורש טיפול אלא אם ממש מפריע
ד''ר דני רוזין03/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ושורפים בצלע ימין תחתונה ובגב בצלעות ימיןמיטל03/12/2019
ד"ר שלום
לפני חודש וחצי התחילו לי בעיות עם המעי, עצירות חריגה וכאבים מתחת לצלע ימין. העצירות טופלה בחוקנים וכדורים משלשלים. הייתי פעמיים במיון שם עשו לי אולטרסאונד בטן בו נראה שאין אבנים בכיס המרה ואין בעיה באפדנציט כמו כן עשו לי סי טי בטן שלא הראה ממצא מיוחד. אני ממתינה לביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה אך התור הוא רק עוד חודשיים. בינתיים הכאב בצלע התחתונה בצד ימין מקדימה ממשיך ובמקביל התווספו כאבים בצלעות בצד ימין. אני מרגישה את הצלעות בגב בצד ימין שורפות לי כאילו מישהו מבעיר אותם וזה משפיע לי על כל צד ימין. אני לא יודעת מה זה יכול להיות תחושת הכאב ובשריפה בצלעות ימין בגב. האם זה יכול להיות קשור לקיבה/מעי או שייתכן משהו אחר? אשמח לשמוע דעתך על מנת לדעת לאן לפנות עד שיגיע מועד בדיקות הגסטרו. אני ממש חוששת שיש לי משהו מסוכן שלא עלו עליו
תודה רבה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנוכחות הבדיקות התקינות עד כה הסיכוי למשהו מסוכן הוא נמוך. יתכן וזה בכלל כאב עצבי- אולי וירוס?
ד''ר דני רוזין03/12/2019אם היתה פריחה זה יכול להחשיד לזוסטר (שלבקת), ואם לא זה לפעמים סתם דלקת מתמשכת בסחוסי הצלעות שאין לה טיפול ספציפי וחולפת עם משככי כאב ודלקת (אדוויל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל טרגוס שנתלש האם ניתן לתפור או להדביקלי01/12/2019
שלום ,
היה לי עגיל בטרגוס והוא נתלש , חלף זמן מה והוא טרם התאחה.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות בענייני ?
האם ניתן להדביק / לתפור את המקום ? (מאוד עדין וקטן )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקרונית ניתן, כדאי להתייעץ עם פלסטיקאי
ד''ר דני רוזין01/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזר בצוואר - דיסקציה צווארית במדור 6אניי01/12/2019
הי ד"ר
עברתי לפני כשבוע ניתוח דיסקציה צווארית במדור. 6 בצוואר ( לפני חצי שנה דיסקציה בצד שמאל וכריתה בלוטת תריס)
מרגישה טוב והליך ניתוחי עבר תקין . יש נפיחות כמו גוש מעל הצלקת באיזור שנותח האם זה מסוכן?
כמו כן מתי אפשר לחזור לעשות פעילות גופנית ?
הגוש הוא נפיחות טבעית של איזור הניתוח, צפוי להיספג.
ד''ר דני רוזין01/12/2019מניח שאם העל תקין אפשר לחזור האגדתית לפעילות תוך שבועיים שלושה- כשמרגישים טוב והאיזור מרגיש ״בריא״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוז אבצס לאחר אפנדציט שהתפוצץlv29/11/2019
שלום,
אני כחודש לאחר ניקוז אבצס בעקבות אפנדיצט שהתנקב. גודלו של האבצס היה 7 ס"מ. אני עדיין עם נקז שמפריש כ25 cc ליממה (תוכן מוגלתי-עכור). כרגע אני בבית למרות שהתעקשתי שיאשפזו אותי ויטפלו במקרה כמו שצריך ויבינו מדוע עדיין הנקז ממשיך להפריש! השבוע ביצעתי בדיקת ct חוזרת שיצאה תקינה. לפני יומיים הייתי בביקורת, שלחו אותי הביתה חוץ מבדיקת קולוסקופיה בעוד שלושה שבועות לא נתנו לי לעשות שום בדיקה לברר מדוע עדיין יש מוגלה!! אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. מפחדת שהמצב יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אמנם קצת זמן ארוך אבל אם אין מדדי דלקת (חום, בדיקות דם) ואין כאבים,
ד''ר דני רוזין29/11/2019והסיטי תקין, אז אין מה לדאוג, זה עניין של סבלנות. לעתים הנקז עצמו גורם לגירוי והפרשה, ובשלב מסויים פשוט מוציאים אוצו אם אין שארית אבצס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חום, אך בבדיקות דם כן יש מדדי דלקת.
Lv29/11/2019הם נמוכים משמעותית בהשוואה למדדים לפני הניקוז. האם זה מצב תקין? זה מאוד מלחיץ כי כרגע יש לי דלקת בגוף אך היא אינה מטופלת בשום צורה (הפסיקו לי את האנטיביוטיקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להבחין בין מונחים- דלקת וזיהום. יש עדיין שאריות דלקת,
ד''ר דני רוזין29/11/2019שזו תגובת הגוף הנורמלית, והיא בשיפור הדרגתי. הזיהום, לאחר טיפול אנטיביוטי, וניקוז, ובנוכחות סיטי ללא שארית אבצס, ככל הנראה כבר חלף או בשליטה מספקת למנגנוני החיסון של הגוף להמשיך את הפעולה. אנטיביוטיקה נותנים לרוב לזמן מוגבל, לעזור למנגנוני ההגנה של הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!
Lv29/11/2019אז מה שצריך לעשות זה לחכות בסבלנות עד שהגוף יתגבר על כל הבאלאגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת
Lv06/12/2019שלום,
לפי בדיקות הדם הדלקת עברה לחלוטין. אך הנקז עדיין מפריש כ15 CC נוזל עכור בצבע אדום-חום בעל ריק חזק מאוד (הריח החזק התחיל אתמול בבוקר). מה עליי לעשות? מה ההפרשות האלה יכולות להיות?
התקשרתי למחלקה הכירוגית בה נותחתי, שם הנחוו אותי לפנות לרופא משפחה(הוא כבר ראה את הנוזל ואמר שאינו יודע מה זה).
מכיוון שקופות החולים אינם פתוחים בשישי-שבת, האופציה היחידה היא לפנות למיון. יש לציין שאין לי חום ואני מרגישה טוב. האם עליי לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין חובה לרוץ למיון אם מדדי הדלקת חלפו ואת מרגישה טוב
ד''ר דני רוזין06/12/2019מצד שני לעתים הפרשה חומה עם ריח רע יכולה להעיד שנשאר עדיין חור קטן בתוספתן שמזין את ההפרשה. בכמויות כאלה קטנות אין צורך בהתערבות מיוחדת ולרוב זה נסגר לבד. לעתים כשהכמות קטנה פשוט מוציאים את הנקז ונותנים לזה להחלים. מציע שתקבעי ביקור במרפאה של המחלקה בה אושפזת כדי לשאול את כל השאלות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על התשובה המהירה!
Lv06/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת הנקז
Lv16/12/2019שלום,
אתמול בצהריים הוציאו לי את הנקז. כחצי שעה לאחר ההוצאה התחילו לי כאבים במותן תחתונה צד ימין ומותן תחתונה צד שמאל(הכאבים הרבה יותר משמעותיים בצד השמאלי). בנוסף, מרגישה את כל אזור חלל הבטן ומעט מתקשה ללכת (כאבים מתגברים בהליכה לעומת שכיבה). אני תוהה האם הכאבים אמורים להדאיג אותי. עוצמת הכאבים נסבלת אך יש לציין שיש לי סף כאב גבוה מאוד. אין לי חום. האם עליי לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מעיים לאחר POVHחיים28/11/2019
ערב טוב, אני אחרי ניתוח 3 בקעים בצלקת ניתוח. ניתוח גדול כולל רשת גדולה על כל הבטן. עברתי ניתוח 25.11 והיום שחררו אותי הביתה. עד עכשיו אין לי יציאות. מעביר מדי פעם גזים . האם יש מקום לדאגה? תודה
אם יש מעבר גזים אז לא מדאיג, עצירות של כמה ימים היא שכיחה
ד''ר דני רוזין29/11/2019אחרי ניתוחי בטן. אפשר להעזר במרככי יציאות כמו שמן פרפין או אבילק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות מעיים לאחר POVH
חיים30/11/2019עצירות של כמה ימים? לקחתי אתמול שמן פרפין לפי הוראות הרופא. עדיין אין יציאה. גזים מידי פעם ולא הרבה. יותר "גרפסים". אולי לעזור לגוף ולעשות חוקן? תודה.
אפשרי גם להעזר בחוקן (בנוסף לפרפין). אפילו שבוע זה ״נורמלי״...
ד''ר דני רוזין30/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות מעיים לאחר POVH
חיים30/11/2019לאחר לקיחת שמן פרפין יומיים היום בערב התחיל שלשול חריף. פשוט נוזל. כל 10 דק נכנס לשרותים. האם לקחת אימודיום?
רצוי שלא. עדיף לתת לדברים להתאזן מאשר ליצור מלחמת תרופה בתרופה. סבלנות וכלכלה מתאימה (וכמובן להפחית את הפרטים...)
ד''ר דני רוזין30/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)