מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לד"ר - מהי הבעיה ומה ניתן לעשות?נטלי25/02/2020
שלום ד"ר,
בת 31. לפני שנתיים הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן .אפיגסטרי. כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן.
בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה.
בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית - בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה
שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55 ממ
כל השאר תקין.
אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות.
מאז היו לי עוד התקפים כאלה. בבדיקות דם בחדר מיון היו עליה בליקוציטים ועליה בעמילאז (104).
עשיתי אולטראסאונד כיס מרה שיצא תקין וגסטרוסקופיה שיצאה תקינה.
לפני כמה ימים היה ל שוב התקף כזה - כאבי בטן חזקים ביותר שמעירים מתוך שינה יחד עם טעם מר שעולה). למחרת ההתקף עשיתי בדיקת דם והערכים שלא יצאו תקינים הם ליפאז -16 (הטווח הוא בין 21-67) ועמילאז 101. (הטווח הוא בין 28-100). למה ערך הליפאז נמוך? על מה זה יכול להעיד? האם זה יכול להיות מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליפאז תקין. ערך נמוך הוא חסר משמעות. זה כמראה מעיד שמקור העמילן אינו בלבלב
ד''ר דני רוזין25/02/2020בכל מקרה אם יש כאבים חוזרים וחשד לבקע פנימי יש לשקול ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.ושאלה נוספת
נטלי25/02/2020תודה רבה על תשובתך ד"ר.
יכול להיות שמקור ההתקפים הוא הבקע? והאם האבחנה שראו ב ct בטן -מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית - בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה היא אבחנה מוכרת? הייתי אצל מספר רופאים שלא יודעים ולא מבינים את האבחנה הזאת.
מה הכוונה שמקור העמילן הוא לא מהלבלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט- משהו מוכר אם כי לא שכיח ויכוח לגרום להתקפי כאבים ואף חסימת מעי.
ד''ר דני רוזין25/02/2020עמילז (לא עמילן) הוא אנזים שמקורו בלבלב ולכן לרוב כשעולה זה מעיד על דלקת לבלב אבל יכולה להיות עליה גם מעקב בעיית מעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה הפוכה בעצם הזנבשובל24/02/2020
שלום יש לי שערה הפוכה בעצם הזנב ורציתי לשאול אם יש דרך אחרת חוץ מניתוח לטפל בזה?
זה יכול לעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם זה לא דלקתי ולא מפריע אפשר לא לטפל. זה כנראה לא נעלם לבד אבל בהחלט יכול להיות שקט.
ד''ר דני רוזין24/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצלע ימין ומסביב לו מתחת לחזה ימיןסובל מכאב אלמונ24/02/2020
נפלתי שבוע שעבר על צלע ימין עשיתי צילום רנטגן ויצא תקין. כעבור שבוע הכאב התגבר וחזר שוב לאחר עבודה מאומצת.
האם אפשר להמשיך להתאמץ בעבודה למרות הכאב ולקחת משככי כאבים או שצריך לנוח כמה שבועות וכמה שפחות מאמץ גופני?
מיותר לציין את ההשלכות של משככי כאבים לאורך זמן
רופא משפחה סירב לשלוח לאולטראסאונד בטענה שזו מכה יבשה ושזה עובר
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הרבה טעם בצילומים כי ממילא אין הרבה מה לעשות. חבלה בצלעות זה כואב- עם או בלי שבר.
ד''ר דני רוזין24/02/2020לעתים יש שבר שלא נראה, באיזור הסחוסים.
בכל מקרה צפוי לעבור תוך מס׳ שבועות, אם תנוח פחות יכאב אבל עקרונית אפשר להמשיך בפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה מזיע מהכאב החזקשלומי24/02/2020
שלום האם בדרך כלל כאב בטן תחתונה עם הזעה נגמרת מבעיה באספקת דם למעי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא
ד''ר דני רוזין24/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה על עור הפטמה בעקבות רחצת ידיים מוגברתתהילה23/02/2020
דוקטור שלום לך אני כמעט בת 60 שמתי לב שיש לי בפטמה מין נפיחות קטנה ועל זה כמה כמו פצעים בצבע בז, על הפיטמה מאין שהתינוק יונק. גם בפיטמה השניה אבל פחות ניגשתי לרופאת עור והיא שאלה עם אני שוטפת הרבה כפות ידיים ואכן כן שוטפת ממש ממש הרבה ידיים ונראות עם יובש רציני היא בחנה ואמרה שזה כתוצאה של רחצה מוגברת של כפות הידיים ולכן מה שרשמתי לך בהתחלה נוצרה נפיחות וכולל הפיצעונים לפני כ3 חודשיים עשיתי ממוגרפיה ואולטרא סאונד, דוקטור יכול להיות שמיובש רציני וסדקים פתוחים שתהיה תגובה לפיטמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות. אם לרופאת עור זה לא נראה חשוד אז תמשיכי עם הטיפול שנתנה לך
ד''ר דני רוזין23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין בקע במפשעה לחולשה של הרקמה?עמוס22/02/2020
שלום, יש לי בליטה קטנה במפשעה בעיקר בצד שמאל. רופא כירורג שבדק אותי אמר שזה לא בקע אלא חולשה של הרקמה.
מה ההבדל בין בקע לחולשה של הרקמה??
מה הסיכוי שיתפתח יום אחד לבקע והאם לא כדאי לטפל כבר עכשיו לפני שהמצב יחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקע יש ממש פתח, ב״חולשה״ יש ריפיון של הרקמה ולכן הבלט. זה יכול להתפתח לבקע,
ד''ר דני רוזין22/02/2020אך לעתים נשאר כך, לרוב לא מפריע ולא מסוכן ולכן אין דחיפות לנתח ״מניעתית״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר ניתוח תוספתןשחר15/02/2020
היי, אחותי נמצאת בטיול במזרח ועברה ניתוח תוספתן, הטיסה הביתה הינה ארוכה וכוללת קונקשיין סהכ סיפור של 14 שעות. לאחר כמה ימים ניתן לטוס?
אם אין משהו דחוף שמחייב טיסה מוקדמת אז שבוע שבועיים זה סביר.
ד''ר דני רוזין15/02/2020אם חייבת לחזור קודם אז כמובן שאפשר כבר אחרי ימים ספורים, אין סכנה, רק אי נוחות של כאב וחולשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה
שחר15/02/2020אפשר להתייעץ דחוף לפני הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כבר עברה ניתוח?
ד''ר דני רוזין15/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות אולטרסאונד בלוטת תריסאור13/02/2020
היי, אני במעקב עקב בלוטת לימפה שגדלה ,התגלו גם קולואיד ציסט, היום חידשתי מעקב אחרי שנה וחצי, שתי האונות ימין ושמאל מעט מוגדלות, לא הומוגניות עם ציסטיות גודל 0.5 ס"מ עם הסתיידויות בתוכן, מה ממליץ לעשות הלאה?
המשך מעקב
ד''ר דני רוזין13/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בטנית ואאורטה בטניתדפנה12/02/2020
דר שלום רב, אולי תדע לענות לי, לפני חודש עשיתי U.s בטן וגם אאורטה בטנית לאחר כאבי בטן מחרידים למטה במיוחד, צד ימין למעלה, שמאל לא יודעת כבר איפה שמעירים אותי כל לילה. עשיתי במכון מכבי ולא באסותא שהיה לי גם תור. במכבי אמרו לי שהמתמר (לא הכי מבינה בזה) בודק גם את חלל הבטן, כבד, כליות, טחול וכו' וגם אאורטה. באסותא נאמר לי שזה הולך בנפרד. האם המכשיר במכבי שכולל גם איברי הבטן ואאורטה שונה מהמכשיר מאסותא רק לאיברים פנימיים, הכוונה המתמר שונה? יש במכשיר הכוללני מסוכנות לגוף? אציין שהטכנאית היתה אגרסיבית הגיעה לי כמעט לגב שהתמקדה במקום מסוים שצרחתי (חבל שלא קמתי מייד) ועד היום אני סובלת מהבדיקה מכאבים שלא היו קודם בבטן , לפתע כאב ברגל כאילו אין תחושה פתאם והפחד שלי שלא לחצה חזק ופגעה לי בכלי דם או באיברים הפנימיים חלילה, שגרמה לי נזק רציני. יש דבר כזה? קרה פעם? תודה על אורך השאלה שהיא גם קצת שונה ואחרת. חושב לי לדעת. תודה רבה רבה,
אין שום סכנה בבדיקה- לא בלחץ ולא בגלי הקול בהם נעשה שימוש.
ד''ר דני רוזין12/02/2020יש אמנם מתמרים שונים לעומקים שונים, אבל עקרונית בדיקת האולטרסאונד בודקת לפי המיקום אליו מכוונים- תלוי בשאלת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות בבטן שמאלית בסיטי והכאב רק משמאלעידו12/02/2020
שלום האם התשפלות מעי בבטן עליונה משמאול משפיעה גם על בטן שמאלית תחתונה? תודה
לא בטוח שהתפשלות שנראית בסיטי היא בכלל בעלת משמעות. לרוב זה רק ביטוי לתנועתיות. המעי ולא סיבה לכאב
ד''ר דני רוזין12/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סי טי 8 חודשים לאחר 2 ניתוחי בקעליאת11/02/2020
היי
עשיתי ניתוח בצלקת פינשטייל בצד ימין לפני כ 8 חודשים
עדיין עם נפיחות וכאב.
לפניי כשבועיים עשיתי CT שתוצאותיו:
בבטן תחתונה מימין מודגם POVH מכיל פיתול מעי דק ללא סימני חסימה.
מה זה אומר? האם רשמו כי ראו שביצעתי בעבר ניתוח או שהבקע נוצר שוב ועליי לעבור שוב ניתוח?
אודה על תשובתך המהירה
לפי תשובת הסיטי יש הישנות של הבקע, ואם יש כאבים יתכן ויהיה צורך בניתוח נוסף
ד''ר דני רוזין11/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה מורכבת מערבבת שריריםדויד11/02/2020
שלום
סובל מסה 3 שנים .
לאחר ניתוח אבסס שהתפתח לפיסטולה
ועוד 2 ניתוחי סיטון לאחר שהראשון נפל.כרגע אם סיטון.
חושש מאוד מהניתוחים והם בעלי אחוזי הצלחה נמוכים טם הישנות גבוה שיחזור אבסס או פיסטולה.
שמעתי שיש טיפול בהודו אצל ד"ר בהאט ראמש בשיטה ישנה של איורוודה..
האם אתה מכיר את זה מנסיונך אם שמעת אם עוזר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצטער לא מכיר...
ד''ר דני רוזין11/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסטולה מורכבת מערבבת שרירים
דויד12/02/2020אני ממש מיואש ולא בטוח איזה ניתוח הכי כדאי ומומלץ למצב שמו שלי שהפיסטולה גבוהה מערבבת 2 סוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הניתוח המומלץ במצבים כאלה הוא ״מתלה״ (advancement flap)
ד''ר דני רוזין12/02/2020אבל חשוב להתייעץ עם כירורג קולורקטלי שעוסק בבעיות האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשביל מה דרוש מלווה בקולונוסקופיה?דני11/02/2020
שלום רב ד'ר
באדיבותך הרבה, אשאל שאלה שמעט קשורה לכירורגיה,
אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה,
מחייבים לבוא עם מלווה,
האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת?
הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה?
לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה,
מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטשטוש נמשך זמן מוגבל לאחר הבדיקה ומאפשר כמובן התלבשות עצמאית. אבל לא ניתן לנהוג, ולכן מבקשים מלווה.
ד''ר דני רוזין11/02/2020אפשר כמובן להסתדר לבד, ולחזור עם מונית. אבל בפרוצדורות רפואיות, שלעתים יש בהן הפתעות, ככלל מומלץ ליווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרגרט בסיטי בטן שעשו לישלומי10/02/2020
שלום שעשו לי סיטי היה רשום הודגם מבנה בצורת טרגרט בצד שמאול ביחד עם התפשלות שאלה שלי עם טרגרט מופיע רק שיש התפשלות מעי מזה טרגרט האם זה יכול להיות גם גוש שיש בבטן תודה
טרגט זה מטרה- מבנה דמוי לוח קליעה. זה בדרך כלל סימן להתפשלות, לא לגוש
ד''ר דני רוזין10/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס פריאפנדיקולרי ודלקת תוספתן- נפיחות במותן ימיןניר סימן טוב09/02/2020
לפני חודשיים אובחנתי עם אבצס אפנדיקולרי ודלקת בתוספתן. במשך חודשיים טופלתי באנטיביוטיקה והייתי במעקב. לאחר חודש וחצי ללא שינוי ברמת הכאב וגודל האבצס שהיה קטן מידי לניקוז הוחלט להפסיק את האנטיביוטיקה ולחכות להחמרה או להחלמה טבעית של הגוף.
במהלך השבועיים ללא אנטיביוטיקה המותן הימנית שלי התנפחה (התוספתן שלי גבוהה באופן יחסי, מתחת לכבד), והכאבים התגברו.
בבדיקת אולטרסאונד בתום השבועיים נראה שהאבצס אכן גדל ועברתי ניקור מלא ללא נקז. לאחר שבוע כאוב ביותר באזור המותן הימנית התאשפזתי שוב, ביצעתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה ועברתי ניתוח מורכב להוצאת תוספתן עם נקז. שוחררתי אחרי יומיים של התאוששות, עברו חמישה ימים מהניתוח והנפיחות במותן התגברה והכאבים חזרו.
ללא חום, בדיקות שתן תקינות, CRP אחרון 21.
מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים יש נמשכות של הדלקת והצטברות חוזרת של מוגלה. כדאי לחזור לבדיקה ולשקול הדמיה חוזרת
ד''ר דני רוזין09/02/2020מניח שכדאי דרך מיון, אלא אם יש תור מרפאה קרוב
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)