מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ללות חברה בכימותרפיה בזמן היריוןשוש21/09/2016
חברה שלי עוברת כימוטרפיה(סרטן השד) האם אוכל ללוות אותה בזמן הטיפול בביה"ח?
האם אוכל רק להפגש איתה, שעדיין החומר בגופה, או שזב מסכן אותי ואת העובר?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללות חברה בכימותרפיה בזמן היריון - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/09/2016הכימותרפיה אותה מקבלת החברה אינה מסכנת אותך כלל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי גידול בשד בעקבות ממוגרפיהאבי20/09/2016
שלום,
מקרה של אישה בת 65 שגילו אצלה לפני לפני למעלה מ-15 שנים גידול בשד אך עד היום היא בחרה שלא לטפל ולא להעמיק את הבדיקה מחשש של תהליך הטיפול,
כיום היא מרגישה במישוש שהגידול התרחב ומזה מספר שבועות קשיים בנשימה ומזה מספר שנים כאבים בכתף (לא יודע אם זה קשור).
שאלתי היא אם חלילה בממוגרפיה וביופסיה יגלו אצלה גידול סרטני האם יכולים לחייב אותה לטפל (ניתוח או טיפולים תרופתיים כאלה ואחרים) או שזה נתון לשיקול דעתה והחלטתה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי גידול בשד בעקבות ממוגרפיה - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/09/2016כל טיפול שניתן לחולה מותנה בהסכמתו. שום התערבות רפואית לא מתבצעת בניגוד לרצונו של המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול בגוש שפיראפרת18/09/2016
לאחר בדיקת אולטרסאונד עם גילוי גוש שכנראה שפיר מה יותר אמין להמשך בירור הגוש ממוגרפיה או ביופסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול בגוש שפיר - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/09/2016אין תשובה אחת שמתאימה לכל מצב. יש לדון בכל מקרה לגופו על ידי הצוות הרפואי המעורב (רדיולוג וכירורג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות בדיקת מוגרפיה למרקם שד צפוףמיה15/09/2016
שלום,
מה המלצות משרד הבריאות בכל הנוגע לנשים בעלות מרקם שד צפוף לביצוע ממוגרפיה? כלומר, אחת לכמה זמן מומלץ לנשים בעלות מרקם שד צפוף לבצע בדיקת ממוגרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות בדיקת מוגרפיה למרקם שד צפוף - תגובה
ד``ר עינת כרמון15/09/2016תדירות ביצוע ממוגרפיה תלויה במספר גורמים (גיל , ספור משפחתי, טפול הורמונלי, צפיפות השד..) וצריכה להקבע על ידי הרופא המטפל בהתחשב בכל הנתונים.
הנחיות משרד הבריאות בצוע ממוגרפיה מגיל 50 אחת לשנתיים או מגיל 40 אחת לשנה עם סיפור משפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
מיה15/09/2016תודה רבה על המענה.
מה ההנחיות הכלליות לנשים בנות 40, בעלות מרקם שד צפוף ללא גורמי סיכון אחרים
מבחינת תדירות בדיקת הממוגרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה עכורה עם תוכןאפרת14/09/2016
בבדיקת אולטרסאונד נמצא לי ציסטה עכורה עם תוכן והלכתי לכירוג והוא אמר לי שאין צורך לבדוק את זה שאלתי היא האם יש צורך לבדוק את הציסטה הזו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה עכורה עם תוכן - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/09/2016החלטה על צורך בבדיקות נוספות בעקבות ממצאי הדמיה מתבצעת על בסיס מכלול נתונים ושיקולים שאינם מצויים בידי. בדק אותך רופא וזו המלצתו על סמך הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי ובדיקות ממוגרפיהעמית14/09/2016
שלום רב
אני בת 44, אם ל - 3.
אחותו של אבי חלתה בסרטן שד בגיל 50 לערך, החלימה ובגיל 80 נפטרה מסרטן אחר. אמה, חלתה בסרטן שד, החלימה , חלתה בגיל 70 בסרטן ריאות ונפטרה.
אחותי , אישה בריאה לחלוטין, חלתה בסרטן הכבד בגיל 33, בזמן הריונה הראשון. לאור הסיפור המשפחתי המליץ לי כירורג השד לעשות ממוגרפיה אחת לשנה אם כי אין קרובת משפחה מדרגה ראשונה שחלתה בסרטן השד.
השאלה הנשאלת היא מדוע עלי לעשות את הבדיקה הזו פעם בשנה כאשר אין קרובת משפחה מדרגה ראשונה שחלתה בסרטן השד, והאם לבדיקת ממוגרפיה אחת בשנה יש נזקים לטווח ארוך בגלל הקרינה ?
תודה
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור משפחתי ובדיקות ממוגרפיה - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/09/2016כאשר יש סיפור משפחתי של סרטן שד ההמלצה היא לבצע ממוגרפיה אחת לשנה. בנות המשפחה שחלו אמנם לא מדרגה ראשונה אך הן מצד האב. ניתן לבצע בירור גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה לפני טיפול ivfי11/09/2016
שלום
בת 42 בריאה ללא עבר משפחתי נשלחתי לבדיקות מקיפות לפני טיפולי IVF ביניהם לממוגרפיה. בקופח נאמר לי שהמנהל צריך לאשר משום שבדיקה זו נעשית רק מגיל 50, האם בבדיקה זו יש קרינה מרובה? האם אצטרך להיות מעכשיו במעקב לכל החיים בתדירות גבוהה יותר מנשים אחרות בגלל טיפולי הפוריות וההורמונים שעלולים לסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה לפני טיפול ivf - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/09/2016בדיקת ממוגרפיה נדרשת לפני טיפולי פוריות בנשים מעל גיל 40. בבדיקה יש קרינה, אך התועלת בגילוי מוקדם של סרום השד עולה על הסיכון בקרינה.
המלצות לגבי מעקב ינתנו על ידי הרופא המטפל לפי מכלול שיקולים. טיפולי פוריות לא מסרטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבץ ציסטות עכורות בפטמהיעל24/08/2016
היי,
בת 49, כחודשיים לאחר כריתה מלאה של התירואיד בשל PTCׂׂ. הגידול פרץ קופסית והתפשט לרקמות רכות, לא נפגעו בלוטות לימפה.
היום בוצע US שד (בעלת מבנה בלוטי סמיך), בשד ימין נמצא בשעה 10 כ-6 ס"מ מהפטמה מקבץ ציסטות קטנות עם תוכן עכור בגודל משותף 6X12 מ"מ
BIRADS 2-3
שמאל - תקין.
הרופא המטפל בחופש עוד חודש. הרדיולוגית אמרה לחזור אליו בהקדם עם התוצאה.
אני מודאגתֱ! מאד!
אודה אם תוכלו להסביר מה יש לי, ומה הסיכוי שמדובר בגידול סרטני.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקבץ ציסטות עכורות בפטמה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/08/2016לפי התאור וגם הסיכום של הרדיולוגית ,(BIRDS הממצא אינו חשוד לממאיר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בקרינה של ממוגרפיה וממוגרפיה דיגיטאלית?רחלי22/08/2016
שלום,
אני בת 53 ומעולם לא עברתי ממוגרפיה . נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבצע ממוגרפיה כבדיקת שיגרה בשל גילי. נבדקתי ע"י כירורגית שד , כיוון שהעדפתי זאת על ממוגרפיה.
אני חרדה מהקרינה הצפויה מהמכשיר וקראתי שיש ממוגרפיה דיגיטאלית, הבעיה היא שבכל פעם כתובה עובדה אחרת באינטרנט לגבי ממוגרפיה דיגיטאלית, במקום אחד נאמר שיש בזה פחות קרינה ממוגרפיה רגילה ובמקום אחר כתוב שיש אותה כמות קרינה .
אודה לכם על הבהרת העובדות הנכונות.
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בקרינה של ממוגרפיה וממוגרפיה דיגיטאלית? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/08/2016שלום
בדיקה על ידי רופא אינה תחליף לממוגרפיה בשום פנים . המטרה הינה אם יש ממצא לגלות לפי שיד הרפא יכולה למשש.
רוב במקומות כנראה כולם היום מבצעים ממוגרפיה דיגיטלית ולא ממוגרפיה עם פילם , ממוגרפיה דיגיטלית רגילה כמות הקרינה בה פחותה ממוגרפיה ישנה . במחקרים גדולים בארה"ב שהישוו את הסיכון מממוגרפיה (הישנה..) לעומת התועלת בביצוע ממוגרפיה . התועלת היתה אין שיעור יותר בעשית ממוגרפיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מוגדלות בבית השחי- קורטקס מעובהאלינור16/08/2016
שלום רב,
בבדיקות שערכתי נמצאו בבית השחי ימין בלוטה מוגדלת (2.70) עם קורטס מעובה ובבית שחי שמאל בלוטה מגדלת (2.17) עם קורטס מעובה. ילדתי לפני 5 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. הרופא אמר שייתכן וזו תגובה דלקתית להנקה אך אינני חשה כאבים או רגישות מסוימת. הוא הפנה אותי לפנימאי להמשך בירור.
עד אז אשמח לקבל קצת פרטים על הממצא שנמצא...
בברכה,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מוגדלות בבית השחי- קורטקס מעובה - תגובה
ד``ר עינת כרמון19/08/2016קשריות לימפה מוגדלות עם קורטוב מעובה יכולות להיות תגובתיות גם אם אין כאב באזור. עם זאת, חשוב להבדק על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד אגן ובדיקת רופא נשיםאט02/08/2016
לפני כ-4 שנים התגלה אצלי DCIS ככל הנראה כתוצאה מלקיחת הטמוקסיפן היתה לי רירית רחם מעובה מאוד (28 מ"מ) שדיממה והחל ממצא טרום סרטני ולכן כרתו לי את הרחם,צוואר הרחם, שחלות וחצצורות הכריתה בוצעה בערך לפני כשנתיים שאלתי היא האם בל זאת עלי להיות במעקב אצל רופא נשים כדי לבדוק את האגן או שזה מיותר?
2. שאלה נוספת האם זה נכון שסוכר מעודד התפתחות תאים סרטניים ורצוי להימנע מסוכר ומפיות המכילים סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד אגן ובדיקת רופא נשים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/08/2016תמיד רצוי שאחת לשנה תיבדקי על ידי גניקווג. לגבי סוכר ,לא רק בגלל סרטן רצוי להמעיט בסוכרלבריאות באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה מחטית בבית השחימרי27/07/2016
שלום רב,
קיבלתי את התוצאות שבקובץ המצורף.
בת 42
ממצא בשני בתי שחי.
3 לידות ו- הנקות ממושכות יחסית. האחרונה לפני ארבע שנים.
עשו ביופסיה מחטית רק בימין ואלו התוצאות.
הופניתי לרופא עור בשל הימצאות פיגמנט של מלנין בבלוטה.
הכירורג לא ידע לומר לי מעבר לזה.
אודה לקבלת התייחסותך במה מדובר, היש מקום לדאגה וכיצד לפעול?
האם דרושה התייעצות מומחה ואיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה מחטית בבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/07/2016אין בתשובה ממאירות צריך לחזור לרופא המפנה מאחר והוא שלח לביופסיה וצריך להתיחס אליה ואל הממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה- מה אומרות תוצאות הצילום?אסתי27/07/2016
חולת סרטן שד גרורתי בעצמות. ביצעתי צילום חזה:
צל הלב אינו מורחב
מימין שני צללים מוקדים זעירים בשדה אמצעי תחתון.
משמאל שינוים אינטרסטיציאלים עם מוקדים זעירים באונה עליונה ,
וצל מוקדי בקוטר 1,5 ס"מ בשדה אמצעי,שגדל בהשוואה לצילום
. קודם מ-דצמבר 2015
שברים ישנים במספר צלעות.
סרעפות סדירות .
לא הודגם תפליט.
רציתי לדעת מה אומרות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה- מה אומרות תוצאות הצילום? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/08/2016תוצאות אינן ניתנות לפרוש בצורה כזו מבלי להכיר את החולה ואת ממצאי הבדיקות הקודמות, ובכלל סיבת ההפניה לבדיקה.יש ממצאים כפי שכתוב בצילום , הרופא המטפל צריך לברר את הממצאים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסלודקס והשפעתה על חולות סרטן השדאסתי24/07/2016
מה משך זמן ההשפעה לטובה של פסלודקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסלודקס והשפעתה על חולות סרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/07/2016שונה מחולה לחולה .יש נשים שאצלן אין כלל השפעה ויש שהשפעת הפסלודקס לטובה יכולה להיות חודשים ואף למעלה מכך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקות דם הערכה מקצועית של פרופ עוזיאליפלוני23/07/2016
בצר לי אני פונה אלייך פרופ עוזיאלי טיפלת באישתי תקופה ארוכה ואני חייב דעה מקצועית מתחום האונק עשיתי בדיקות דם ואני לחוץ שיש לי חס וחלילה לא עלינו התפתחות של סרטן בבקשה דעתך המקצועית האם יש כאן נורות אדומות?? לימפוציטים באחוז 48.2 כשהגבולי צריך להיות 44?? Uric acid7.7 כשהגבולי צריך להיות 7.2?? ויטמין בי12 168 כשהגבול הנמוך צריך 181?? Folic acid 9.8?? מה דעתך?? והאם ממליצה על בדיקות מסוימות?? האם יש קשר למחלה?? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבדיקות דם הערכה מקצועית של פרופ עוזיאלי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/07/2016בדיקות אלה מראות על חסר בויטמין ב12 אבל לא על סרטן . צריך לגשת לרופא המשפחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)