מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפחדת מאודמיטל30/09/2015
חג שמח
בת 36 אמא ל 3
עושה כל שנה בדיקה ידנית אצל כירוג שד, בדיקה אחורנה לפני שבועיים.
הבדיקה היתה תקינה לדברי הרופא הכל בסדר. שלח אותי לממוגרפיה ול US אמר שזה שגרתי, בהתחלה חששתי מאוד אני בת 36 איך שגרתי אבל הרגיע ששלח ושהכל בסדר. (מאמינה שלא היה משקר לי)
שד שמאל שלי כואב כמה ימים בהתחלה זה היה כאב כאילו משהו שורף ואז זה עבר.
ומזה כמה ימים החזה שלי כואב כאילו שריר תפוס, רגיש בנגיעה.
היום קיבלתי מחזור וחשבתי שאולי זה "ישחרר" את הכאב אבל לצערי לא.
אתמול עשיתי ממוגרפיה ותשובות יהיו רק בעוד שבוע, קיבלתי רק את הדיסק .
מאתמול אני לא רגועה, נפלו פני אני בחרדה מטורפת כל היום הולכת וממששת את החזה כבר מדיימנת שיש שם משהו, אבל מנסה להרגיע את עצמי שלפני שבועיים בבדיקה ידנית היה בסדר ושלא יכול להתפתח כל מהר..... אבל אז החרדה מקבלת את מקומה.
ניסיתי להקדים את התור לכירוג אבל בגלל החגים אין כלום, התחלתי לחפש רופא כירוג פרטי ללא הצלחה. אני מתה מתה מפחד בוכה ולא מוצאת מרגוע.
איך אפשר לפנח את הממוגרפיה ???????????????
ולמה כואב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/10/2015פיענוח נעשה על ידי רופא רנטגנולוג . כאב לא אופיני לסרטן שד סביר להניח שהכאב קשור לשינויים הרמונליים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן!
מיטל01/10/2015תודה רבה על תשובתך
מקווה שאכן וזה העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשדמזל25/09/2015
שלום בת 37 בשבוע האחרון אני מרגישה כאב נפיחות ושריפה בחזה הימיני שלי. במגע עם כריות האצבעות אני חשה בגודש בחזה יש לציין שאנני נוטלת שום תרופות כלל ואני שבועיים לאחר המחזור החודשי אני לא אחרי לידה אבל זה מרגיש לי כמו גודש לאחר לידה. הכאב חזק כשאני נוגעת בו והחזה ממש כבד אין לי הפרשות מהפיטמה ובבית השחי אין שום תחושה מוזרה. קבעתי תור לכירוגי שד אבל התור בעוד חודש וחצי. קצת לחוצה לחכות כל כך הרבה זמן אז אם אפשר לומר לי מה זה יכול להיות אודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/09/2015התאור מתאים לשינוי הורמונלי , לא מתאים לגידול , אם את בכל את מאד לחוצה רצוי אולי להקדים את התור לכירורג. את יכולה להבדק גם על ידי רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיח.ח24/09/2015
חולה בסרטן שד גרורתי בת 52 הר טו 2 פיש שלילי אסטרוגן ופרוגרסטרון חיובי פאט ממאי אחרון תקין ללא קליטה בCT ממאי במח יצא נגעים היפרדנסיים ונעשה MRI מח עם נ7 נגעים אמרו הפיתרון הקרנות כלל מוחיות מחפשת טיפול כימי לנגעים במח עדיין אשה צעירה ואף אחד לא עוזר שמעתי על הקרנות בפוטונים בחול אשמח לשמוע תגובות מבאי הפורום כל עזרה תיתקבל בברכה לא רוצה לחכות למותי בלי לעשות כלום כמו שהרופאים אומרים מראש אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/09/2015הקרנה היא טיפול לגרורות המוחיות , הקרנה בפוטונים הינה קרינה בכל מקרה ואם מדובר על מספר נגעים צריך לתת קרינה לכל הגולגולת . בהמשך זה לא ימנע מתן כימותרפיה אם יש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים לנתח ????חגית04/09/2015
אני בת 50 אין גנטיקה במשפחה של סרטן
בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נמצאו הסתיידויות בשד אחד בביופסיה חלק קטן מהתאים טרום סרטניים ושטף דם
הכירורג המליץ על ניתוח להוצאה וניקוי
השאלה שלי היא האם חייבים לנתח ?אין טיפול תרופתי לעניין והאם אפשר לחיות עם זה ?
מבלי לחלות עם מעקב צמוד של ממוגרפיה ואולטראסאונד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבים לנתח ???? - תגובה
ד``ר עינת כרמון06/09/2015חגית שלום,
קשה לענות על שאלתך ללא התשובה הפתולוגית. קיים מגוון של נגעים טרום סרטניים. הטיפול המקובל עבור מרביתם הינו הוצאה ניתוחית, כיוון שאיננו יודעים לנבא מי מהם יתפתח לכדי סרטן חדרני.
שוב, תלוי מה הממצא הפתולוגי המדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות וגרד קל בשדייםאנונימי04/09/2015
שלום רב,
לפני כשבוע אימי, בת 64, הסתכלה על השדיים שלה וגילתה כי העטרה עם אדמומיות וכי יש לה גרד קל מידי פעם בפטמות.
אימי עברה ממוגרפיה לפני חודש שקיבלה תשובות הם היו תקינות. יש לציין שהאדמומיות והגרד מופיעות בשתי השדיים ולא באחת מהן. ואין החמרה של האדמומיות או הפרשה מהשדיים. אני מפחדת רק מכיוון שעבר כמעט שבוע וזה לא חלף.
האם עליי לפחד שבממוגרפיה פיספסו משהו? או שזה פריחה?
נ.ב (אני מעלה תמונה של שד אחד שלה. השד השני אותו דבר).
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות וגרד קל בשדיים - תגובה
ד``ר עינת כרמון06/09/2015קשה להתרשם מהממצא דרך התמונה.
אם התופעה קיימת בשני השדיים ובנוכחות ממוגרפיה תקינה הסבירות לממאירות אינה גבוהה.
עם זאת, ממליצה להבדק על ידי כירורג שד להערכת הממצאים ולשקילת הצורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגוףאיילת03/09/2015
שלום
אובחנתי עם סרטן שד er חיובי her2 שלילי
עברתי כימו ניתוח והקרנות בשד שמאל 3/7 בלוטות נגועות
כרגע מטופלת בפאמרה כדור ליום וזריקת לוקרין כל 3 חודשים
חשה כאבים חזקים בגוף במיוחד מהעורף לכתפיים ולזרועות
הרגשה של עיקצוץ בפנים חלק תחתון בצד שמאל
גלי חום שהיו נסבלים החמירו והתחלתי ממש להזיע
נשלל חשד לאירוע לבבי בדיקת ct ראש תקינה
בדיקות דם תקינות
ממה יכול לנבוע?
בתחילה קיבלתי טמוקסיפן ואז הוחלט לעבור לפאמרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגוף - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/09/2015הכאבים יכולים להיות כתופעת לואי של הטיפול בפמרה ולויקרין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
איילת10/09/2015גם תחושת העקיצות בפנים?
יש טיפול אחר ???
גם טמוקסיפן עשה לי תופעות לוואי קשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במרקר CA15.3רינה03/09/2015
לד"ר עוזיאלי שלום רב,
אני חולה עם גרורות בריאות, כבד ועצמות. בעקבות תוצאה PET-CT שעשיתי לפני חודשיים, הוחלט להתחיל טיפול חדש, פלבוציקליב ופמרה.
לאחר שני מחזורים ערך המרקר CA15-3 עלה ל-394 מ-260.
האם קיים סיכוי שהמשך הטיפול עוד יעזור לי?
אני מאוד, מאוד לחוצה מהמצב.אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במרקר CA15.3 - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/09/2015קיים עדיין סיכוי שווה לנסות מחזור שלישי ובהתאם להחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי Xeloda?רות26/08/2015
אני בת 78. לפני 14 שנים עברתי כריתת שד כולל 17 בלוטות (9 נגועות).
זה 4 שנים יש לי גרורות (עצמות+ריאה). עברתי טיפול ב-Everolimus ובשנתיים האחרונות טופלתי ב-Xeloda (עד לאחרונה בהצלחה רבה: ה-PET-CT הראה שיפור משמעותי!). אך בבדיקה האחרונה יש שוב עליה ברמות הסמנים (Marker).
אבקש לדעת על אפשרויות להמשך טיפול ??
תודה מראש,
רות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחרי Xeloda? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/08/2015שלום , מאחר ואיני יודעת מה היו הטיפולים האחרים אותם קיבלת בעבר, איני יודעת מה אפשר להציע, אחת האפשרויות נבלבין .אני בטוחה שהרופא המטפל ימליץ על טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט התרופות שקיבלתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/08/2015ובכל זאת הפורום לא יכול לתת לך תשובה לגבי התרופה מבלי לראות אותך , אפשר נבלבין אפשר טקסול , יש הרבה אפשרוית והרופא יסביר לך את האפשרויות השונותץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רות28/08/2015תודה רבה!!!
רות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבית השחימור17/08/2015
אני בת 21, כבר שנה במעקב המטולוג בשל ירידה בלתי רצונית במשקל (16 קילו תוך שנה, לא ברור באיזה קצב), עייפת וחום מדי פעם ושתי בלוטות ידועות מוגדלות, אחת בכל צד בפרוטיס. בינתיים נעשה רק מעקב סונר ללא ביופסיה כי לא הייתה דינמיקה בגדילת הבלוטות (עד חודש שעבר שקפצו שתיהן מ1.5 ס''מ ל 2.3 ס''מ) והירידה במשקל נבלמה, ספירה וכימיה תקינות.
בחודש וחצי האחרון כואב לי בבית שחי ימין בלבד, ללא קשר לשד, ממש בחיץ בין בית השחי לכל אורכו תחת הזרוע לתחילת השד. ההרגשה היא של עייפות שרירית ומעט צריבה והכאב (יותר נכון אי נוחות) מתגבר מעט בהפעלת\הרמת היד. אני לא מרגישה בלוטות.
עד היום מעקב הסונר היה רק בצוואר ללא בתי שחי או כל איזור אחר בגוף.
האם נשמע מדאיג וכדאי לבקש הפניה לUS בתי שחי במידה ויש שם בלוטות מוגדלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/08/2015שלום
לא נראה כי מדובר בסרטן שד או כל בעיה ממקור זה, הרופא העוקב צריך להחליט אם יש מקום לדקו את בתי השחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על סרטן שד
מור19/08/2015אלא על בלוטות (במידה ויש לימפומה). למה כוונתך ב"לדקו". התכוונת לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על סרטן שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/08/2015לבדוק כמובן . הפורום הינו פורום של סרטן שד לכן עניתי בכיוון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולרינה15/08/2015
לד"ר עוזיאלי שלום רב,
אני חולה עם גרורות בריאות, כבד ועצמות.
עד כה קיבלתי מספר קווים של טיפולים הורמונאליים, כימו וביולוגים.
לאחרונה ובעקבות התפשטות המחלה קיבלתי המלצה
להתחיל טיפול ב-PALBOCICLIB + FEMARA + FASLODEX.
לפיכך, יש לי שתי שאלות:
1. האם לפי הספרות הקיימת בתחום והמחקרים, יכולות להיות תגובות בין תרופתיות לא רצויות?
2. האם שילוב בין שלושת התרופות לא מעמיס יתר על המידה על הגוף?
אודה לך מכל הלב על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/08/2015פלבוציקליב הינה תרופה ביולוגית אשר משפרת תגובה לטיפול הומונלי . אין בבעיה במתן הטיפול ההורמונלי עם הטיפול הביולוגי להפך הטיפול הראה תגובה טובה. את מצינת שהרופא נתן שני טיפולים הורמונליים יחד עם הטיפול הביולוגי אין על כך ספרות מאד מבוססת אך לאחר קוווים רבים מנסים לעשות את המקסימום האפשרי , לא סביר שתהיה בעיה מהטיפול הבעיה הינה במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שקופהמירי10/08/2015
שלום, שמי מירי
אני בת 28 אחרי 2 לידות בהם לא הצלחתי להניק. הלידה האחרונה הייתה לפני 11 חודשים.
בשבוע האחרון אני מרגישה שהשד הימני שלי לא בדיוק זהה לשמאלי. כאילו הבלוטה שיש בפנים קצת יותר גדולה, כשאני לוחצת יוצא מעט נוזל שקוף, בדקתי האם קורה אותו הדבר בשד ימין וזה לא קורה.
שמעתי על כ"כ הרבה מקרים של נשים בגילי שחלו וקצת לחוצה. האם יש סיבה?
מעולם לא הייתי אצל כירורג שד ורוצה להזמין תור כדי להשקיט את המצפון.
בכל זאת רוצה לדעת האם יש סיבה לדאגה? כמו מה זה נראה לכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שקופה - תגובה
ד``ר עינת כרמון10/08/2015הפרשה מהפטמה יכולה לקרות בהרבה מצבים, בד"כ שפירים.
כמובן שמציעה להבדק בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפוליפ ברחם וטמוקסיפןרונה04/08/2015
שלום רב
בת 59, קרוב לשנה לאחר גילוי מוקדם של סרטן שד.
לפני שלושה חודשים התחלתי טיפול הורמונלי בטמוקסיפן.
השבוע במהלך בדיקה גניקולוגית נראתה רירית בעובי 7 מ"מ וחשד לפוליפ ברחם.
יש לציין כי לפני חצי שנה, בטרם התחלתי את הטיפול התרופתי נבדקתי אצל הגניקולוג והבדיקה היתה תקינה. כמו כן , אין לי היסטוריה של פוליפים.
האם יתכן קשר בין פוליפ ברחם ללקיחת טמוקסיפן ( במסגרת תקופה של שלושה חודשים )?
האם נדרשת התייעצות עם הרופא המטפל לצורך החלפת הכדור שלא גורם כזאת תופעת לוואי ?
האם קיים סיכון בממצא מהסוג הזה תקופה כה קצרה לאחר לקיחת הכדור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפוליפ ברחם וטמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/08/2015יתכן והפוליפ הינו תוצאה של הטוקסיפן עדיין זו לא סיבהלהפסיק טמוקסיפן. רירית רחם שלך לא מאד מעובה. ניתן להמשיך ולעקוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהמ.01/08/2015
שלום רב,
לפני כ 8 חודשים בבדיקה שגרתית מישש הכירורג בשד "מלאות" ושלח אותי לממוגרפיה (ללא אולטראסאונד )שנמצאה תקינה והוזמנתי לביקורת אחרי חצי שנה. בביקורת אצל הרופא שוב מישש "מלאות"שלא נעלמה והחליט לשלוח אותי הפעם לממוגרפיה וגם לאולטראסאונד. באולטראסאונד ניצפו שני גושים באותו שד בגודל 0.5 ו 1 ס"מ . נכתב בחוות הדעת כי הגושים כנראה שפירים אך המליצו לעשות ביופסיה. מדוע יש לבצע ביופסיה אם הגושים נראים שפירים? האם ייתכן שאינם שפירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/08/2015ידיעה חד משמעית הינה רק אם יש רקמה . כנראה שהממצאים נראים שפירים אך לנוע כל ספק רוצים לבצע ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ב u.sיעל27/07/2015
שלום ד״ר
במהלך בדיקת ממוגרפיה שנתית הממוגרפיה יצאה תקינה . ב u.s הודגם גוש סולידי בגודל 0.6 ס״מ מוגדר, היפואקוגני. בשעה 9 כ 6 ס״מ מהפטמה.
BIRADS3.
מבנה השד בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני. הומלץ על בדיקת סונר נוספת עוד חצי שנה.
גם הכירורג אליו פניתי אמר רק רק לחזור שנית על הבדיקה וכי אין לי מה להיות מודאגת.
הייתי מעוניינת לשמוע את דעתך האם בכל זאת לבקש ביופסיה.
בתודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ב u.s - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/07/2015לחזור בעוד חצי שנה על אולטרסאונד הינה הצעה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשפעתןאילנית25/07/2015
שלום רב
אני אשה בת 40 בריאה בדרך כלל ולאחר שלוש לידות.
מגיל 15-27. לקחתי רצוף גלולות מסוג דיאנה 35
האם היום אני בסיכון לסרטן שד עקב כך?
?
אני עושה כל שנה בדיקה ידנית אצל כירורג שד
וכל חודש בדיקה עצמית
האם אני צריכה להיות במעקב צמוד יותר או אחר?
כמו כן כמה זמן גלולות אלה נשארות בגוף ומשפיעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והשפעתן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/07/2015אין הוכחה שגלולות מעלות סיכון לסרטן שד. אם אין במשפחתך סיפור של סרטן מגיל 50 יש לבצע ממוגרפיה. אם יש סרטן שד רצוי מגיל 40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)