מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף כורכומין למטופלת בסרטן השדרועי09/07/2015
שלום רב
לאימי התגלה סרטן שד בשלב שני/שלישי (גידול דלקתי בשד השמאלי ובלוטת לימפה אחת מתחת לבית השחי)
היא מטופלת בתרופות הבאות:
ADRIAMYCIN CYTOXAN פעם בשלושה שבועות (4 מחזורי טיפול)
המשך טיפול יהיה טיפול ביולוגי (שאינני יודע מהו בנתיים) ניתוח להסרת השג ואח"כ הקרנות.
אימי סובלת מתופעות לוואי קשות מאוד הכוללות בחילות הקאות וחולשה כשבוע וחצי אחרי הטיפול (למרות השימוש בזופרן, פרמין וסטדרואידים)
המליצו לה להשתמש בתוסף משורש הכורכום שניקרא "כורכומין" שידוע כנוגד דלקתיות ומעכב חימצון.
שאלותי הן:
1. האם שימוש בתוסף בטיפול כימי זה הוא מותר? ולא יפגע באפקט הטיפול?
2. האם התוסף יקל על הטיפול הכימי הקשה ויעזור בנסיגת המחלה או אי חזרה של
המחלה ?
3. קראתי שהוא משפיע יותר על סרטן המעי הגס (שגם ממנו סבלה אימי
פעמיים בעבר) ופחות על סרטן השד ... האם עובדה זאת נכונה ?
אשמח לתשובתכם,
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף כורכומין למטופלת בסרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/07/2015נכון שבסרטן שד אין לנו סניון עם תוסף מזון זה , איני ושבת שישפיע על התופעות המתוארות הנובעות מהכימותרפיה . אם עיקר הבעיה בחילות מאוחרות ניתן לנסות בימקום זופרן פלוקסי שהינו רוך טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהשדרעיה08/07/2015
היי,
בזמן שחבר שלי גירה לי את הפטמה יצא לי הפרשה לבנה שנראית כמו חלב..
בדקתי בגוגל איך לעשות בדיקה עצמית לסרטן שד ולא הבחנתי בשום גוש כפי שנרשם ולחצתי על הפטמות ולא יצא שום נוזל..
אני חוששת שזה תסמין לא טבעי ושאולי יש לי סרטן שד או שאני בהיריון..
אני בתולה ואנחנו לא מקיימים יחסים מלאים.
האם התופעה טבעית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/07/2015תופעה כזו קימת . לא קשורה לסרטן שד .אם תחזור תפני לגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לזה
רעיה20/07/2015בהמשך לזה הרופאה עשתה לי בדיקות דם, ערכי פרולקטין וTSH תקינים,
בשבוע האחרון התחיל לכאוב לי השד השמאלי , וכשביקרתי היום אצל הרופאה כדי לבדוק את התוצאות של בדיקות הדם היא עשתה לי בדקה לי את השד ואמרה שיש גוש בשד השמאלי בשעה 2, נייד.
שלחה אותי לאולטרסאונד שד , היא אמרה שרוב הסיכויים שזה שפירי ולכן היא גם לא דואגת ולא שולחת אותי למיון..
האם רוב הסיכויים שזה שפירי כפי שהיא חושבת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות ביופסיהריטה06/07/2015
שלום רב,
לפי תוצאות הבדיקה מובן לי שלא מדובר על סרטן השד. בכל זאת אני לא רגועה.
האם לסוג זה של פיברואדנומה יש סיכוי גדול יותר להפוך לסרטן מאשר לגידולים שפירים אחרים?
איך מחליטים לגבי הניתוח? יש לי כאבים תמידיים, אבל לא חזקים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הביופסיה
ריטה06/07/2015אבחנה: גוש סולידי נראה כפיברואדנומה.
תאור מיקרוסקופי: Four cores of fibroadenoma with fociod of florid ductal hyperplasia and focal aprocrine metaplasia.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הביופסיה - תגובה
ד``ר עינת כרמון06/07/2015ריטה שלום,
על מנת להחליט על הוצאה ניתוחית, עליך להפגש עם כירורג, שיאסוף מידע לגבי הרקע שלך, יבדוק אותך, יראה את כל הבדיקות ועל סמך כל הנתונים הללו יתן המלצה על המשך הטיפול והמעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות שונותרינה29/06/2015
אני חולה עם מספר גרורות בעצמות ובשנה אחרונה גם בכבד.
בבדיקה פט-סיטי האחרונה הופיעו קליטות פתולוגיות חדשות, בכבד.
בהמשך ביצעתי בדיקה MRI כבד שבה נראו מספר ציסטות בלבד.
האם יתכן, כי בשתי בדיקות מקבלים תשובות כל כך שונות?
מה המשמעות? האם יתכן, כי אחת מהתשובות אינה נכונה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות שונות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/07/2015מאחר ולא ראיתי את הבדיקות ואפילו לא את התשובות אני לא ממש יכולה לחוות דעה, אם הט קלט ציסטה שאינה גידולית לא אמורה לקלוט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בבדיקת אולטראסאונד שדגלית27/06/2015
אני בת 44. בבדיקת US שד שגרתית שנתית נמצאו 4 ציסטות (חלקן ותיקות, הגדולה ביותר בקוטר 0.7ס"מ), גוש היפואקוגני ללא שינוי מהשנה שעברה וגוש חדש עם הסתיידויות גסות ואקוגניות מעורבת - יכול להתאים להסתיידות גסה.
שני הגושים בקוטר 0.6ס"מ אובליים ומוגדרים.
לכל הממצאים מוגדר BIRADS2 כלומר ברור לי שהממצאים שפירים אבל אני חוששת לגבי העתיד.
מה משמעות הגושים עם ההסתיידויות? האם הם עלולים להפוך בעתיד ללא-שפירים? האם יש דרך (תזונה, אורח חיים) למנוע הופעת גושים כאלה?
כנ"ל לגבי הציסטות.
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בבדיקת אולטראסאונד שד - תגובה
ד``ר עינת כרמון30/06/2015שלום, על פי התיאור והסיכום כbirads2, נראה כי מדובר בממצאים שפירים, שאין בהם סיכון להתמרה לממאירים. איני מכירה דרך למנוע הופעת גושים כאלה, אך הם אינם מסכנים אותך בשום דרך. מומלץ בכל מקרה להבדק על ידי כירורג שד שיתרשם ויתווה תכנית מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובסטיןספיר24/06/2015
האם אפשר להשתמש בקרם אובסטין שמכיל הורמונים ליובש בנרתיק 10 שנים לאחר סרטן שד? הגוש היה תלוי הורמונים
עברתי למפקטומי, כימותרפיה, הקרנות קיבלתי טמוקסיפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/07/2015אני חושבת שניתן להשתמש בקרם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה והיווצרות גושים בשדאני23/06/2015
שלום האם יש קשר בין התקנת התקן המירנה לבין היווצרות גושים בשד?
האם היית ממליצה לאשה שיש לה כמה גושים שפירים בשד להתקין את ההתקן?
יש לי 2 גושים ואחד חדש שהתגלה עכשיו לאחר 2 הריונות ולאחר התקן מירנה (חודשיים אחרי ההתקן) ואני ממש חוששת שאולי זה גם יוצר גושים חדשים שאולי הגוש החדש נוצר מזה …כרגע הוא בסדר ואין שום סיבה לביופסיה הוא במעקב BIRADS 2
מה דעתך בנושא? האם כדאי להוציא את ההתקן??? מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה והיווצרות גושים בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון25/06/2015לא ידוע על קשר בין התקן מסוג מירנה והווצרות גושים. גוש שפיר בשד לא צריך להוות סיבה להוצאת ההתקן. כמובן שיש לבצע מעקב כמומלץ ע״י הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנסטרוסולפרלה פלדמן23/06/2015
אני לוקחת אנסטרוסול 1 מ"מ כל יום
בזמן אחרון התחילו כאבים באגן ורגליים (גם בשינה)
האם זה קשור לכדורים?
אחר מה עלי לעקוב עם לקיחת הכדורים?
תודה פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסטרוסול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/07/2015תופעת הלואי הפוצה ביותר הינה כאבי פרקים ושרירים , סביר מאד להניח כי הכאבים מהכדורים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מונטגומרי בולטות ומפרישותגל20/06/2015
שלום,
מזה כשנתיים, שלוש שבשד שמאל שלי הבלוטות שעל פני העטרה גדלו (ונשארו מוגדלות) ביחס לצד ימין ואחת לכמה זמן הן מתמלאות יתר על המידה ומתחילות לכאוב עד להפרשת מוגלה ושומן (בעיקר לפני הופעת הוסת).
יש להוסיף שמעולם לא עברתי הריון/ לידה ואני לא בהריון כרגע.
אני חוששת מעט כי ישנן דודות שחלו בסרטן השד.
האם זו יכולה להיות תופעה מקדימה להתפתחות או שיתפתח בעתיד חס וחלילה סרטן השד?
אני אמנם רק בת 26 ולכן לא ניגשתי עד היום לממוגרפיה.
בברכה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מונטגומרי בולטות ומפרישות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/07/2015אין קשר בין ההפרשה והבלוטות לרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן והריוןריקי02/06/2015
בעקבות dcis על שטח נרחב עברתי ניתוח כריתה ושחזור. וכעת האונקולוגית המליצה לי על טמוקסיפן למשך חמש שנים.
אני בת 42 ורוצה מאד ילד נוסף. ידוע לי שהטמוקסיפן עלול לפגוע בעובר. האונקולוגית הציעה שאם אדע שאני בהריון אפסיק את השימוש בטמוקסיפן.
רציתי לשאול אם הטמוקסיפן לא עלול לפגוע בעובר בשבועיים שבהם עוד לא אדע שאני בהריון
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן והריון - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/06/2015אם את רוצה להרות את צריכה להפסיק טמוקסיפן ולחדש אותו לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב רציני בפיטמה השמאלית ומסביבhana23/05/2015
אני בת 61 ובימים אחרונים כואבת לי מאוד הפטמה השמאלית ומסביב לה. אין שינויים ברקמה בגודל או בצבע - כואב
האם יש מקום לדאגה אשממ למשוב מהיר - כמובן אני דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רציני בפיטמה השמאלית ומסביב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/05/2015בדרך כלל סרטן שד לא כואב. כמובן שלכל כלל יש יוצא מהכלל אבל את לא ממששת דבר כך שקרב לודאי אין ממצא חריג אולם אם הכאב לא יחלוף תוך כמה ימים בכל מקרה רצוי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול תמידי ויובש בגרוןגילי18/05/2015
שלום
אני עם סרטן שד גרורתי לריאות. התחלתי לפני שבוע טיפול ברג'טה והרצפטין. והשיעול נהיה יותר גרוע ומה שלא הרגשתי קודם זה יובש בגרון וגירוי ואז אני משטעלת יותר.
האם זה כתוצאה מהטיפול?
מה אני יכולה לקחת כדי להקל על השיעול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול תמידי ויובש בגרון - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/05/2015הטיפול לא צריך לגרום לשיעול אבל יתכן ויש לחץ או גירוי בריאה . תרופות וטיפולים צריך לבקש מהרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בשדחסוי17/05/2015
שלום,
כבר 3-4 פעמים(בטווח של 3 חודשים) שאני מרגישה גירוד בפטמת השד (בצד אחד).
בעקבות זה, בדקתי באינטרנט סימפטומים לסרטן השד, וגיליתי שגירוד בפטמה הוא אחד הסימפטומים, בנוסף, היה כתוב שכאב באזור בית השחי הוא גם אחד מהם.
נזכרתי שבעבר היו מקרים שכאב לי בבית השחי, אבל זה היה ליום אחד ועבר, לא משהו קבוע.
אציין שאין כל כאב ולא תופעות לוואי באזור החזה.
הנני בת 22 ללא עבר רפואי בעייתי בכלל, ואני כעת ממש מודאגת לגלות שמתפתח משהו..
האם לדעתך אלו סימפטומים שמצריכים מעקב או שזה תחושות לגיטימיות....?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון17/05/2015גרד בפטמה היא תופעה שכיחה יחסית ולעיתים נדירות בלבד קשורה בסרטן (מחלת פג׳ט).
אם התופעה המשכת ומלווה בשינוי בעור (קשקשת, אודם וכד׳), מציעה לגשת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שומןרינה16/05/2015
לד"ר עוזיאלי שבוע טוב,
אני סובלת מסרטן שד גרורתי מזה מספר שנים, כאשר בשנה האחרונה החלו להתפתח גם גרורות בכבד.
בנוסף, מזה מספר חודשים נמצאת בטיפולי כימותרפיה.
לאחרונה שמתי לב לתופעה מדאיגה של איבוד שומן. קרי: העצמות שלי בולטות יותר וכך גם הורידים. יחד עם זאת, אין ירידה במשקל. חשוב לי לציין, כי זו לא תחושה שלי, בלבד אלא גם האחות שעושה לי עירוי הבחינה בכך.
שאלתי, ממה זה נובע? האם ייתכן וזה כתוצאה מהגרורות בכבד/ תפקוד פחות טוב של הכבד (אציין, כי בדיקות ALT ו- AST יצאו תקינות) טיפולי כימותרפיה/ אחר?
אני מאוד לחוצה ואודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שומן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/05/2015אם אין ירידה במשקל אין סיבה לדאגה. לא ברור לי למה את חושבת שיש איבוד שומן ולא למשל מסת שריר ? יתכן ואת פעילה פחות ולכן מסת שריר ירדה, אל את מצינת שאין ירידה במשקל כך שלדעתי אין ממש סיבה לדאגה ויתכן שיש רק שינוי מסום במראה . אם כל שאר המדדים תקינים עשי פעילות גופנית ככל שאת מסוגלת כמובן אכלי אוכל בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ממוגרפיה ו USלולי13/05/2015
שלום,
אני בת 42 ונשלחתי לממוגרפיה וUS לאחר שכירורגית שד זהתה אצלי גוש.
בממוגרפיה לא ראו דבר אך בUS אכן התגלה הגוש וזה מה שנכתב:
בשד ימין 12 בהתאם לממצא מישושי הודגם גוש היפואקוגני, בגודל כ 0.8*1.3 ס"מ.
?FA יכול להתאים ל
נא לביופסיה.
סווג על פי BI -RADS
מתאים ל 4A
קבעו לי תור לביופסיה שזה רק בעוד שבוע וגם אז צריך לחכות עד לתוצאות כ 10 ימים נוספים.
מאוד נלחצתי, האם יש סיבה לדאגה? האם רוב הסיכויים שמדובר בשפיר?
בבקשה אשמח לתשובה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ממוגרפיה ו US - תגובה
ד``ר עינת כרמון16/05/2015הממצא על פי התיאור קרוב לודאי שפיר, אך יש צורך לבצע ביופסיה על מנת לאשר זאת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)