מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת שתלי סיליקון - האם אולטרסאונד שד לבד מספיקמאיה25/05/2016
שלום
בת 43, לפני החלפת שתלי סיליקון והתבקשתי ע"י הכירורג פלסטי לעשות בדיקה ידנית ואולטרסאונד.
הבדיקה הידנית יצאה ללא גושים במישוש והוא המליץ לי לעשות ממוגרפיה וגם אולטרסאונד רק בגלל הגיל שלי.
כרגע אני מתמקדת בניתוח הפלסטי...
האם אולטרסאונד שד לבד מספיק לגלות: קרעים בסיליקון וגידולים?
אני מאד מפחדת ממוגרפיה בגלל הקרינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
מיה02/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת שתלי סיליקון - האם אולטרסאונד שד לבד מספיק - תגובה
ד``ר עינת כרמון02/06/2016בדיקת אולטרסאונד מתאימה לגילוי קרעים בשתל סיליקון ואינה בדיקה מספקת לגילוי מוקדם של סרטן השד. מאחר שאת מעל גיל 40 ועומדת בפני ניתוח שד, בהחלט מומלץ לבצע ממוגרפיה קודם לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור עצמוני-עזרה בכאבים בלילהשולינקה22/05/2016
היי אני חודשיים וקצת אחרי כריתה ושחזור עצמוני, כל ערב מתחילים בשד כאבים שמוציאים אותי מדעתי. הרגשת שריפה, דקירות , גגישות למגע. יש רעיונות כיצד להקל על המצב? חוץ מנוגדי כאבים. נראה לי שיקח עוד הרבה זמן עד שישתפר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור עצמוני-עזרה בכאבים בלילה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/05/2016יש צורך בבדיקה וממוגרפיה הינה בדיקת הבחירה . לקרעים בסייקון אולטסאונד מספיק אבל לממצאים אחרים לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ממוגרפיה ואולטרהסאונדרחל21/05/2016
אני בת 66 ללא היסטוריה משפחתית של סרטן שד. כל הבדיקות הן הממוגרפיות והן הבדיקות הידניות היו תקינות ובוצעו על ידי כירורג שד.
בבדיקה האחרונ לפני מספר ימים התגלה בשד י שמאל גוש סדיר בגודל 0.9 ס"מ ובלוטות תקינות
בצד ימין בלוטה פתןלוגית בגודל 3.7 ס"מ ללא גושים בשד
הו מלץ ביופסיה והכבסת קליפ בצד שמאל
אודה על הבהרת התוצאות וההליך
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ממוגרפיה ואולטרהסאונד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/05/2016לפי הכתוב בצילום יש בלוטת לימפה חשודה לגידול לכן יש לקחת ממנה ביופסיה . וכן יכניסו קליפ קטן על מנת לעקוב אחרי תגובה בטיפול . הסברים נוספים רצוי לקבל מהרופא המבצע את הפרוצדורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת ממוגרפיה-לימור14/05/2016
שלום רב
קיבלתי היום תוצאות ממוגרפיה וקיבלתי המלצה לאולטרסאונד אני טסה בראשון לשבוע וקצת לחוצה בסיכום גם רשום ספיגה רקמה פיברוגלנדולרית
זה מה שרשום
איפיון כללי של רקמת השד: איזורים פיברוגלנדולריים פזורים, האם זה קשור לזה שהנקתי שנתיים וחצי וסיימתי להניק כחודשיים לפני הבדיקה? לגבי סעיף גושים ברקמה הרכה: קשרית בשליש האחורי של הד- מה זו קשרית?
בסיכום שד שמאל Birads 2 שפיר
אם המלצה לאולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת ממוגרפיה- - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/05/2016לפי הרשום אין חשד לגידול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופות ETROZOLE ו IBRANCEהילה13/05/2016
שלום, מתוכננת להשתמש בתרופות אלו. קראתי מאמר בנושא כרונותרפיה . האם יש שעות מומלצות לשימוש בתרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות ETROZOLE ו IBRANCE - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/05/2016אני לא מכירה שעות כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של xelodaרינה10/05/2016
לד"ר עוזיאלי שלום,
אני חולה גרורתית עם גרורות בכבד שמטופלת כעת בxeloda. לאחר מספר קורסים, יש לי כעבי בטן עליונה, חוסר תאבון, הרגשה שאני מלאה ומסוגלת לאכול מעת מאוד. מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?
יתכן שההרגשה נגרמה ע"י התקדמות המחלה או היא תופעת לוואי של התרופה?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של xeloda - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/05/2016קשה לקבוע מבלי לבדוק חולה, יתכן שהגורם התקדמות המחלה . צריך לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פמרה גורם לדימום ברחם, ומה ניתן לעשות?ציפי10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם פמרה גורם לדימום ברחם, ומה ניתן לעשות? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/05/2016יש לגשת לרופא גניקולוג להבדק. הגורם יבררו בהמשך . יץכן הטיפול אך כמובן יש גורמים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחי ובשדיים.... מזה כחודשיים.יעל05/05/2016
שלום וברכה.
בת 29 + 3 ילדים. הקטן בן שנה וחצי. מונעת הריון עם התקן מירנה כרגע, נמצאת עם המירנה קרוב לשנה . מזה כחודש וחצי יש לי כאבים בבית השחי ובשדיים שלא היו לי קודם לכן..
נבדקתי לפני שבועיים אצל רופא משפחה וגם כירורג שד וגם עשיתי אולטרהסאונד שנמצא תקין.
הכירורג אמר שככל הנראה הכאבים נובעים מהמירנה.
אני עדיין עם כאבים... כמו שהיו לפני חודש וחצי...
בבית השחי וגם בזרועות... ומידי פעם גם כאבים בשד.
האם עליי לחשוש?
הבנתי שכאב בבית השחי זה סימן למשהו לא טוב.. ואני קצת מודאגת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
יעל23/06/2016.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבית השחי ובשדיים.... מזה כחודשיים. - תגובה
ד``ר עינת כרמון23/06/2016שלום, אם נבדקת על ידי כירורג שד ועשית אולטראסאונד שנמצאו תקינים, אין סיבה לדאגה. כאבים בדרך כלל אינם קשורים בתופעות מסוכנות או מדאיגות. עליך להמשיך ולהיות במעקב. ממליצה גם לנסות להפחית את כמות הקפאין, יכול לסייע בחלק מהמקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני מודה לך מאוד!
יעל23/06/2016.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת עם להוציא ציסטה, ציסטה או להמתיןאורנה01/05/2016
דר' שלום רב ותודה מראש,
יש לי שאלה אלייך ואני ממש מתלבטת בבקשה תעזרי לי.
בת 63 בריאה ללא כדורים בכלל, לפני כ-9 חודשים בערך הרגשתי משהו קשה בשד, עשיתי ממוגרפיה ב- 7/15 שיצא תקין וu.s. היה כתוב - BIRADS : 2 ממצא שפיר. בינואר עשיתי שוב רק u.s. במקום אחר היה כתוב - 1 BIRADS : תקין. באפריל לפני חודש עשיתי u.s במקום הראשון והיה כתוב -3 BIRADS : כנראה שפיר. מרגישים את הגוש. שאני עומדת הוא בשעה 1. שאני שוכבת הוא נוטה כלפי מטה וזז. הרופא אמר ביופסיה ומאחר ולא הסכמתי אמר או ביופסיה או להוציא. שאלתי אי אפשר להמתין אמר ואם יגדל ויהיה בשנה הבאה 6 ס"מ. ביקשתי בהרדמה מקומית והרופא הסכים. השאלה שלי בבקשה תעני לי, יש לי כאבים כל הזמן בשד איפה שהוגש/ציסטה שמקרין גם לבית השחי. כל הזמן כואב לי. כאבים גם מעידים על סרטן? מאחר ושאלתי את הרופא שיענה לי בכנות אם זה סרטן אמר לי בהחלטיות כזאת - לא !!! שאלה שלי
1. אם ציסטה יכולה להפוך במשך הזמן לסרטן?
2. אני מאד רוצה להמתין עוד כמה חודשים האם אפשר לא למהר להוציא אם זה לא
סרטן . מה המהירות להוציא? (למרות שלבתי הוא אמר שלדעתו זה לא סרטן אבל
הוא לא אלוהים)
כדאי לחכות? או להוציא? יש סיכונים בלהוציא? כי יש לי כאבים כל הזמן בשד. אני מתה מפחד רועדת.
תודה רבה רבה על תשובתך. אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת עם להוציא ציסטה, ציסטה או להמתין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2016סביר הניח שלא מדובר בסרטן אבל כמו שציין הכירורג אין לו מיקרוסקופ בידים . מלבד זאת אם כואב עדיף להוציא על מנת להפסיק את הכאב , כאב כלל אינו סימן לסרטן שד , לא מבינה מה העדיפות בדחיה, אם צריך להוציא עדיך לסיים את הפרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שחורה מהשד - עד כמה זה חריג?טניה26/04/2016
שלום רב
בת 34. בריאה. לפני יומיים שמתי לב להפרשה שחורה מהפטמה בכמות לא מבוטלת. בניגוב יש גוון ירוק שחור כהה. הצבע של הפטמה שונה מהפטמה השניה.
בהיסטוריה משפחתית – סרטן של דלקתי לאמי.
האם זה חריג? מה כדאי לעשות ובאיזה דחיפות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שחורה מהשד - עד כמה זה חריג? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2016לא צריכה להיות באופן רגיל הפרשה מהפיטמה , אני ממליצה לגשת לכירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בxelodaרינה25/04/2016
לד"ר עוזיאלי חג שמח,
אני חולה גרורתית בשלב מתקדם של המחלה עם גרורות בריאות, כבד ...
לאחרונה התחלתי טיפול חוזר (קיבלתי אותו לפני מספר שנים), בxeloda.
לאור השלב מאוד קריטי שבו אני נמצאת, מה הוא הזמן המינימאלי המאפשר בדיקת היעילות של התרופה? לאחר כמה קורסים ?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בxeloda - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/04/2016השאלה מורכת מאחר ולא ברור לי כיצד בודקים תגובה האם יש לך סמנים גבוהים כי אז בדיקת דם אפשר לעשות לאחר 2 קורסי טיפול בדיקות הדמיה לפחות 3 קורסים . השאלה היותר מורכבת הינה מה האופציות הטיפוליות והאם יש מקום להפסיק טיפול גם אם התגובה אליו איטית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן והשפעתו על המחזור החודשי - שאלהנעמה18/04/2016
שלום
האם הטמוקסי אמור להשפיע על המחזור ? לפי מה שהבנתי המחזור אמור להחלש או להעלם עם הזמן . אם זה לא קורה , יכול להיות מצב שהטמוקסי לא משפיע ? יש בכלל מצב כזה שהטמוקסי לא ישפיע או שזה סתם לחץ לא רציונלי שיש לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן והשפעתו על המחזור החודשי - שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/04/2016הטמקסיפן לא צריך להשפיע על הפסקת המחזור , בד"כ בנשים צעירות אינו מפסיק , בנים יתר מבוגרות יכול להשפיע אך גם זה לאתמיד. הפסקת הוסת אינה מדד לפעילות הטמוקסיפן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לשימוש בארמידקס מ5 שנים ל10 שניםדפנה16/04/2016
אחותי מטופלת עכשיו, מזה שנתיים בארימדקס. ובמעקב בבי"ח בבוסטון לחולי סרטן.(שם היא גרה) בשם Dana farber/
היא סובלת אימים מהתרופה, כאבי תופת. אבל , כמו שאמרו לה, חייבת לקחת 5 שנים. היום אמרו לה שמעלים את זמן לקיחת הארימדקס ל10 שנים, שמעתם על זה אצלינו בארץ??
תודה, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לשימוש בארמידקס מ5 שנים ל10 שנים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/04/2016כיום יש סיפרות לגבי המשך טיפול הרמונלי ל10 שנים אולם כל המחקרים היו על טמוקסיפן ולא על מעכבי ארומטאז , מאחר ומדובר על תוספת משמעותית מעלים את משך מתן הטיפול , אולם לאור תופעות הלואי הקשות יש מקום לשקל שינוי בטיפול . ריך לדבר עם הרופא המטפל .(לא הפסקה רק שינוי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדום וטמוקסיפןola10/04/2016
שלום רב,
אני צריכה לקבל טמוקסיפן במשך 5 שנים.
האם בתקופה זאת אפשר לשטות יין אדום יבש ובאיזה כמות ותדירות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום וטמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/04/2016אין הראות מדויקות לגבי כמות ואיזה יין לשתות.. את יכולה כוסית מדי פעם ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בשד ובבית השחי בלחיצות חזקותאורנה07/04/2016
שלום רב ותודה רבה מראש,
בת +60 עשיתי אתמול אולטראסאונד בשד ובבית השחי, כלומר, השנה עשיתי פעמיים מכיוון שלפני שנה עשיתי ממוגרפיה היה תקין וב-u.s. התגלה אצלי בשד birtds 2 ממצא שפיר עשיתי באסותא ת"א. לפני 3 חודשים עשיתי אולטראסאונד בראשל"צ שהיה כתוב שהכל תקין ב-u.s. לעומת מה שכתבו בת"א' . הרופא המליץ לעשות שוב אחרי 4 חודשים לערך כי מרגישים כמו גוש בשד. הלכתי אחרי חודשיים (אתמול) הטכנאית פעם ראשונה שהפעילה לחץ ממש ממש חזק בשדיים וגם בבית השחי במיוחד שמאד כאב לי, לעומת זאת בראשל"צ נעשה בצורה מאד עדינה שלא הרגשתי לחץ וכאב. שאלתי אותה למה חזק זה כואב אמרה ככה צריך לעשות.
שאלה לי אליך בבקשה רבה, אם עושים אולטראסאונד ולוחצים חזק זה יכול לעורר את הבלוטות ??? מכיוון שהיום בבוקר בדקתי לעצמי את בית השחי אני בודקת פעם בשבוע ושמתי לב שהם מאד נפוחות מה שלא היה קודם בכלל ונכנסתי לחרדות. יש דבר כזה שמלחץ עם מתנפחות? והאם זה מסוכן הלחיצות החזקות? תודה רבה לך על התשובה, מחכה לתגובתך הכנה,,, אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בשד ובבית השחי בלחיצות חזקות - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/04/2016אם יש נפיחות חדשה בבית השחי כדאי לפנות לרופא שלך להבדק.
גושים או בלוטות אינם מופיעים כתוצאה מלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)